Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 07:04   #2401
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

Jakiś czas temu w sklepie z wyposażeniem wnętrz trafiłam na dział z kosmetykami. Kupiłam tam 2 ciekawostki - są w załącznikach. Jak na razie oba produkty sprawują się ok.
Ale moje loki nadal są w kiepskim stanie. Wrzucam zdjęcie najlepszych, jakie mi się udało uzyskać w ostatnim czasie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151202_20_10_31_Pro 1.jpg (63,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151202_20_10_44_Pro 1.jpg (95,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151202_20_12_19_Pro.jpg (41,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151202_20_12_54_Pro.jpg (81,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6 grudnia 2015.jpg (74,3 KB, 37 załadowań)
Stary 2015-12-16, 21:27   #2402
Klaudenc
Moderator

Yeee, nie dowierzam ale kremol z lidla z gliceryną nawilża mi kłaki i to bardzo zacnie! W ogóle dziwna ta moja pielęgnacja teraz - krem do rąk z gliceryną, do mycia mydło, odżywka nawalona proteinami lub lekki balsam z panthenolem, olejowania i odżywek z olejami zero a jest o niebo lepiej. Chyba rewolucja była konieczna
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:13   #2403
ewaborys
Raczkowanie

zamiennik pantene

Czesc Dziewczyny

swego czasu byla genialna odzywka bez splukiwania Pantene loki i fale.
Odzywka ta geeeeenialnie podkreslala skret moich falowanych wlosow, byla super wygodna w uzyciu bo bez splukiwania i nigdy nie dalo sie z nia przesadzic.
Teraz jest wycofana i od roku wiecej szukam i probuje co innego ale bez jakiegos wiekszego fajnego skutku. Teraz mam plyn do stylizacji z joanny jest ok ale nie stosuje juz zadnej odzywki wiec nie wiem czy to dobrze. chcialam sie zapytac o zamieniki dla teh z pantene, ktos ja uzywal byl mega zadowolony i znalazl godnego zastepce?
ewaborys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:07   #2404
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Dot.: zamiennik pantene

Cytat:
Napisane przez ewaborys Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Odzywka ta geeeeenialnie podkreslala skret moich falowanych wlosow, byla super wygodna w uzyciu bo bez splukiwania i nigdy nie dalo sie z nia przesadzic.
Teraz jest wycofana i od roku wiecej szukam i probuje co innego ale bez jakiegos wiekszego fajnego skutku. Teraz mam plyn do stylizacji z joanny jest ok ale nie stosuje juz zadnej odzywki wiec nie wiem czy to dobrze. chcialam sie zapytac o zamieniki dla teh z pantene, ktos ja uzywal byl mega zadowolony i znalazl godnego zastepce?
Ja polecam krem do loków, mój wieloletni hit
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html

Soupir bordeaux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:37   #2405
Klaudenc
Moderator

Dot.: zamiennik pantene

Cytat:
Napisane przez ewaborys Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Spróbuj sobie Ziaje bez spłukiwania np. fioletową albo Joanne odżywki bez spłukiwania. Ja zawsze zachwalam ziaje, dla mnie bomba i pantene się chowa, do tego taniutkie
Stary 2015-12-17, 18:50   #2406
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Klaudenc mnie kuszą te odżywki z Ziaji i ze spłukiwaniem i bez ale na razie mam szlaban
Ja mam Joanne z miodem bez spłukiwania, ale odnoszę wrażenie, że ona mi wysusza włosy

Stary 2015-12-17, 21:04   #2407
Klaudenc
Moderator

A ziaja chyba nie ma takich do spłukiwania, wiem że są maski i odżywki b/s które można stosować także jako do spłukiwania, czyli takie 2 w 1. Joanny mają alkohol w składzie, niektórym nie służą, mi też nie.
Ale ziaja to ma miłość <3 żyję bez ziaji obecnie i ubolewam okrutnie. Uwielbiam za działanie, składy, konsystencję, piękne zapachy, wydajność i cenę. Mimo że mam wierne zamienniki to i tak ziaję lubię najbardziej do pielęgnacji włosów.
Stary 2015-12-17, 21:22   #2408
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Klaudenc a którą byś tak najlepiej na początek poleciła?

Stary 2015-12-17, 21:35   #2409
Klaudenc
Moderator

Z ceramidami niebieską albo fioletową wygładzającą. Mi bardziej podpasowała fioletowa, ale ma proteiny jedwabiu i jak ktoś nie lubi protein to może się nie polubić. Innych odżywek nie próbowałam ale chyba już nawet nie będę próbować bo te działają świetnie. Dobra jest też czerwona maseczka z olejem rycynowym, zużyłam jej 3 opakowania i jako b/s jest też równie dobra, mocno emolientowa, dociążająca.
Stary 2015-12-18, 12:53   #2410
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dziewczyny, co sądzicie o nawilżaniu włosów u fryzjera?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 14:22   #2411
201708250935
Konto usunięte

Zaczęłam od lekkiej korekty końcowek (2cm) skończyłam we włosach do brody (8cm) Nie jest to moja fryzura, a jednocześnie coś w niej mojego jest, strasznie dziwne, czuje się jakbym widziała dziewczynę z jakiegoś filmu za każdym razem jak patrze w lustro (ale nie wiem jakiego)

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co sądzicie o nawilżaniu włosów u fryzjera?
zalezy czego uzyje
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 09:23   #2412
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

A czym będzie dobrze a czym źle? To jej zapytam. Nawet już maz wczoraj dotknął moich włosów i mówi ze suche i wypadają

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-12-19, 09:36   #2413
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
A czym będzie dobrze a czym źle? To jej zapytam. Nawet już maz wczoraj dotknął moich włosów i mówi ze suche i wypadają
ja ogolem nie ufam fryzjerom, a jedyne co ostatnio slyszalam to olaplex
Wole sama dbac o nawilzenie, proteiny i zabezpieczenie. Wg mnie jakies 99,8% fryzjerow nie zna sie na wlosach jako takich
Stary 2015-12-19, 09:39   #2414
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zależy od maski jakiej użyje do zabiegu. Jeśli będzie miała skład typowo nawilżający to możesz liczyć na jako taki efekt nawilżenia. Jednak ja uważam, że takie zabiegi lepiej sobie w domu zafundować.
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 09:40   #2415
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od maski jakiej użyje do zabiegu. Jeśli będzie miała skład typowo nawilżający to możesz liczyć na jako taki efekt nawilżenia. Jednak ja uważam, że takie zabiegi lepiej sobie w domu zafundować.
szczegolnie ze te zabiegi kosztuja fortune, a jesli kosmetyk bedzie zle dobrany to i tak niewielka poprawa bedzie
Stary 2015-12-19, 09:51   #2416
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

O taka informacje mi chodziło. Tez stwierdziłam, że przecież dzięki Wam sama moge zadbać o nawilzenie dużo tańszym kosztem

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-12-19, 10:20   #2417
Klaudenc
Moderator

Cytat:
A byłaś sobie te badania zrobić? Ja byłam ostatnio i teraz czekam, ale chyba dopiero po świętach dostanę, testosteron mi sprawdzają i coś tam jeszcze. 15 minut poświęconego czasu, a przynajmniej sumienie spokojne że się sprawdziło.
Ogólnie to słyszałam że roślinka zwana palmą sabalową jest bardzo skuteczna w takich ekstremalnych przypadkach, a nawet mycie włosów zwykłym mydłem. Od 2 tygodni używam mydła Sesa, już dawno je kupiłam i stwierdziłam że spróbuję. Przyznam że włosy mają się troszkę lepiej - nie wiem czy coś to pomoże na wypadanie ani czy da długotrwały efekt, ale świetnie mi się myje tym wynalazkiem i po szampon nie mam ochoty sięgnąć. Do tego używam odżywki z proteinami i jednej z pantenolem, włosy zyskały na elastyczności i nie są tak paskudnie kruche i matowe.

Na osłabione włosy warto spróbować takiej wzmacniającej pielęgnacji, czyli proteiny, ceramidy (np. ziaja niebieska ma genialny skład na takie osłabione kłaczki), pantenol, ekstrakty, olejki eteryczne, kwas mlekowy. U fryzjera efekt jest tylko na jakiś czas, blondhaircare pokazywała na swoim blogu kilka takich zabiegów i efekt nie trzymał się dłużej niż kilka myć. Jeśli ktoś ma kasę i chce trochę luksusu, odprężenia czy ładnego efektu na jakieś specjalne okazje to wtedy tak, ale na serio to jest to tylko linia dobrze dobranych kosmetyków które dają efekt na kilka myć, tak samo jak dobrze skomponowana maska czy laminowanie żelatyną Zerknij na te kosmetyki, moim zdaniem warto je kupić i spróbować:
http://www.m-shop.eu/product-pol-217...845500517.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html
http://www.tesco.com/groceries/produ.../?id=260569263 tą można kupić tylko w Tesco, jest naprawdę świetna i mi ratuje kłaczki, nie obciąża a ładnie nawilża

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-12-19 o 10:27
Stary 2015-12-19, 12:25   #2418
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
A byłaś sobie te badania zrobić? Ja byłam ostatnio i teraz czekam, ale chyba dopiero po świętach dostanę, testosteron mi sprawdzają i coś tam jeszcze. 15 minut poświęconego czasu, a przynajmniej sumienie spokojne że się sprawdziło.
Ogólnie to słyszałam że roślinka zwana palmą sabalową jest bardzo skuteczna w takich ekstremalnych przypadkach, a nawet mycie włosów zwykłym mydłem. Od 2 tygodni używam mydła Sesa, już dawno je kupiłam i stwierdziłam że spróbuję. Przyznam że włosy mają się troszkę lepiej - nie wiem czy coś to pomoże na wypadanie ani czy da długotrwały efekt, ale świetnie mi się myje tym wynalazkiem i po szampon nie mam ochoty sięgnąć. Do tego używam odżywki z proteinami i jednej z pantenolem, włosy zyskały na elastyczności i nie są tak paskudnie kruche i matowe.

Na osłabione włosy warto spróbować takiej wzmacniającej pielęgnacji, czyli proteiny, ceramidy (np. ziaja niebieska ma genialny skład na takie osłabione kłaczki), pantenol, ekstrakty, olejki eteryczne, kwas mlekowy. U fryzjera efekt jest tylko na jakiś czas, blondhaircare pokazywała na swoim blogu kilka takich zabiegów i efekt nie trzymał się dłużej niż kilka myć. Jeśli ktoś ma kasę i chce trochę luksusu, odprężenia czy ładnego efektu na jakieś specjalne okazje to wtedy tak, ale na serio to jest to tylko linia dobrze dobranych kosmetyków które dają efekt na kilka myć, tak samo jak dobrze skomponowana maska czy laminowanie żelatyną Zerknij na te kosmetyki, moim zdaniem warto je kupić i spróbować:
http://www.m-shop.eu/product-pol-217...845500517.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html
http://www.tesco.com/groceries/produ.../?id=260569263 tą można kupić tylko w Tesco, jest naprawdę świetna i mi ratuje kłaczki, nie obciąża a ładnie nawilża
Robiłam wszystkie badania, hormony, żelazo, magnez, cholesterol, mocz, krew, tsh. Lekarz powiedział że nigdy nie widzial takich książkowych wyników i taki chyba mój urok.
Dziękuję Ci za odpowiedź, zawsze mnie ratujesz

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-12-19, 14:41   #2419
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Robiłam wszystkie badania, hormony, żelazo, magnez, cholesterol, mocz, krew, tsh. Lekarz powiedział że nigdy nie widzial takich książkowych wyników i taki chyba mój urok.
Dziękuję Ci za odpowiedź, zawsze mnie ratujesz
No może tak być, że masz delikatne włosy z natury. Mój tż ma takie delikatne włosy - dość cienkie, suche, lubią wypadać. Ale wystarczy tylko odżywka z pantenolem i już wyglądają ładnie, nawet nie są przychlastane tylko takie uniesione, mięsiste i błyszczące, także sposób jest Teraz mamy zimę i jest sucho więc mogą się przesuszać łatwiej. Może napisz czego obecnie używasz, jak tego używasz, jak często myjesz to coś się pomyśli.
Stary 2015-12-19, 14:53   #2420
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Kochana, myje co drugi dzień. Czasem muszę codziennie jak mam "wazniejsza" okazję i chce żeby jakoś wyglądały najczęściej myje nivea intensive repair, wcześniej mi służył. Potem nakladam tylko emolienty, np garnier ak, kallos banony. Ostatnio działa im mniej tym lepiej. Teraz sie przerzucilam na BD szampon dla dzieci i koniec. Bs używam mleczka satynowego marion, joanny z pokrzywa i zielona herbata, a w tym tygodniu dałam plukanke z octem jabłkowym i było ok.
W tym tygodniu kupiłam facelle i fructis citrus detox. Chce nabyć jeszcze nizoral. Kascysko mi podpowiedziala że w sezonie grzewczym moge mieć jakieś bakterie albo grzybka.
Mam w domu ziaje fioletowa i niebieską, joannę z miodem i cytryna, biowaxa z keratyna, biowaxa z olejami 7 w1, hegrona creme spoeling, gliss kura million gloss, szampon joanna naturia z biosiarka i bursztynem, olej z pestek dyni, krokoszowu, winogron, odzywki nievea, kallosa z keratyna i jeszcze inne. Wszystko oprócz tego co mi pomoże

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-12-19, 17:54   #2421
sandra1515
Rozeznanie

Takiej masakry jeszcze nie było mam takie suche i skołtunione włosy, że już przez to połowę ich straciłam odkąd się zaczął sezon grzewczy czyli z 3 miesiące takiego czegoś jeszcze nie widziałam skalp jak smalec a od ucha takie sztywne, szorstkie i suche włosy masakra ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić ?
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 18:07   #2422
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Taaaa... Przybic sobie piątkę że mna...

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-12-19, 18:31   #2423
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Sandra ja też ostatnio walczyłam z kołtunami, przez jakiś czas pomogło mi mycie odżywką, ale teraz cały czas nakładam olejek na skalp i odżywka mi go nie zmyje, więc wróciłam do szamponów. Ale mycie odżywką (i rozczesywanie gdy odżywka jest na włosach) pomogło mi rozczesać włosy bez ciągnięcia i wyrywania. Może peeling cukrowy też pomoże. Przez połowę listopada miałam znowu sianko, ale okazało się, że karmię je niewystarczającą ilością emolientów, a humektanty prawie całkiem wywaliłam, przynajmniej tyle ile jestem w stanie.

Jest tu może jakaś fanka rosyjskich kosmetyków?
Bo ja nigdy nie miałam i zastanawiam się czy warto.

Stary 2015-12-19, 23:15   #2424
caroline_m
Raczkowanie

Witam Kręconowłose. Mam nadzieję, że udzielicie mi pomocy.

Jakieś 3-4 lata temu zaczęła się moja przygoda z włosomaniactwem, wtedy zrezygnowałam z prostowania, używałam odpowienich kosmetykó, testowałam wszystko co wyczytałam na tym forum. Bardzo trudna ciąża, a teraz 2 małe kruszynki w domu sprawiły, że nie miałam czasu zajmować się włosami. teraz moje włosy są nijakie, tzn kręcą się ale są rzadsze lub przyklapnięte jednocześnie się puszą. Długo używałam odżywki Garnier awokado i masło karite, ostatnio używam Alterry z granatem, cały czas myję szamponem Babydream, od czasu do czasu do stylizacji żel lniany, na wielkie wyjścia lniany + mrożący z Joanny. odżywka się kończy, szampon już się skończył, doradźcie proszę co teraz zakupić, nie mam czasu na testowanie produktów ani na przeszukiwanie recenzji, ledwo znajduję czas, by napisać ten post. Jak reanimować swoje loki? Dodam, że jest to skręt B3/C1. Zdjęcie aktualne postram się zrobić jutro. Bardzo proszę o informacje o top produktach, zabiegach, które ostatnmio stosujecie. Z góry dziękuję
Stary 2015-12-20, 04:09   #2425
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Kochana, myje co drugi dzień. Czasem muszę codziennie jak mam "wazniejsza" okazję i chce żeby jakoś wyglądały najczęściej myje nivea intensive repair, wcześniej mi służył. Potem nakladam tylko emolienty, np garnier ak, kallos banony. Ostatnio działa im mniej tym lepiej. Teraz sie przerzucilam na BD szampon dla dzieci i koniec. Bs używam mleczka satynowego marion, joanny z pokrzywa i zielona herbata, a w tym tygodniu dałam plukanke z octem jabłkowym i było ok.
W tym tygodniu kupiłam facelle i fructis citrus detox. Chce nabyć jeszcze nizoral. Kascysko mi podpowiedziala że w sezonie grzewczym moge mieć jakieś bakterie albo grzybka.
Mam w domu ziaje fioletowa i niebieską, joannę z miodem i cytryna, biowaxa z keratyna, biowaxa z olejami 7 w1, hegrona creme spoeling, gliss kura million gloss, szampon joanna naturia z biosiarka i bursztynem, olej z pestek dyni, krokoszowu, winogron, odzywki nievea, kallosa z keratyna i jeszcze inne. Wszystko oprócz tego co mi pomoże
Nivea intense repair może być zbyt oblepiaczowy, a na okres grzewczy jeśli jak wspomniałaś możesz mieć grzybka no to już tym bardziej nie jest to dobry pomysł. Emolienty to trochę mało, ja bym dołożyła jeszcze wmasowywanie którejś ziaji we włosy dla nawilżenia tak na 10-15 minutek chociaż.

W sumie to nie wiem, ja miałam problem z siańskiem długo i już tu marudziłam okrutnie, ale przeszło jak odstawiłam olejowanie, emolientowe odżywki i teraz używam tylko odżywki proteinowej+balsamu z pantenolem. Emolienty nic nie dawały, trochę mnie zmotywował jeden post Anwen na blogu, niby nic odkrywczego ale pomogło, myszka2020 też wspominała o nawilżaniu i postanowiłam spróbować. Teraz nawet mogę kremować włosy na krem z Lidla z gliceryną i się nic złego nie dzieje, włosy ze 3 dni ładnie wyglądają. Raz tylko były dosć suche to wmasowałam troszkę wody we włosy+krem z lidla+troszkę oliwy i po 4 godzinkach zmyłam. Z takiego sztywnego siana zrobiły się milusie włosy, po samym kremie też jest dobry efekt, zaś po samych olejach było non stop sucho. Nie mogę tylko aloesu i glikolu propylenowego używać jako nawilżaczy bo obecnie puszą, ale pantenol jest naprawdę ok. Zeszłej zimy używałam ciągle maski z olejem migdałowym, miodem i pantenolem i również pomogło.
Dodam jeszcze że kłaki szoruję mydłem, czasami trzymam je godzinę na włosach i jak można się domyślić nie jest to nawilżające spa, a mimo to nie jest sucho Jak się włosy nawilży to mniej reagują na powietrze, u mnie przynajmniej to działa.
Stary 2015-12-20, 10:56   #2426
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Ja ostatnio nawet jak jestem zachwycona efektem po umyciu to potem jest dramat. Wczoraj za wcześnie zachwyciłam się Biovaxem Caviar, bo za kilka godzin miałam włosy kompletnie bez objętości, spuszone na długości a strąki na końcach... Jak to jest, że chwile wcześniej było zupełnie przeciwnie? :-(
Już nie wspomnę, że na drugi dzień czyli dzisiaj to nawet uch upiąć porządnie nie mogłam a kto tu mowi o rozpuszczeniu... :-(

Stary 2015-12-20, 12:36   #2427
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soupir bordeaux Pokaż wiadomość
Ja ostatnio nawet jak jestem zachwycona efektem po umyciu to potem jest dramat. Wczoraj za wcześnie zachwyciłam się Biovaxem Caviar, bo za kilka godzin miałam włosy kompletnie bez objętości, spuszone na długości a strąki na końcach... Jak to jest, że chwile wcześniej było zupełnie przeciwnie? :-(
Już nie wspomnę, że na drugi dzień czyli dzisiaj to nawet uch upiąć porządnie nie mogłam a kto tu mowi o rozpuszczeniu... :-(
A ja mam po tym Biovaxie Caviar identycznie. Efekt jakby całe Encanto poszło... A jak go użyłaś?
Stary 2015-12-20, 13:18   #2428
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Kurde tylko na początku byłam właśnie zachwycona, ale po kilku godzinach szlag trafił.
Nałożyłam olejek z GP (akurat tylkl taki miałam), zmyłam BD i nałożyłam Biovaxa juz bez żadnych odżywek więcej ani innych rzeczy... A Ty?

Stary 2015-12-20, 13:21   #2429
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soupir bordeaux Pokaż wiadomość
Kurde tylko na początku byłam właśnie zachwycona, ale po kilku godzinach szlag trafił.
Nałożyłam olejek z GP (akurat tylkl taki miałam), zmyłam BD i nałożyłam Biovaxa juz bez żadnych odżywek więcej ani innych rzeczy... A Ty?
Umyłam włosy szamponem Revitax, a później po myciu Biovax na jakieś 2h. Zmyłam, podsuszyłam i z zwiniętymi w kitkę poszłam spać. Rano - każdy w inną stronę, końcówki niezadowolone.
Stary 2015-12-20, 13:43   #2430
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Hmm moze za długo trzymałaś? Ja gold też trzymałam około 2h i byłam załamana dzień po.
Zastanawia mnie dlaczego te włosy się tak "zepsuły", co innego gdyby od razu nie poszło..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości