Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 20:15   #541
polewka
Raczkowanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV

Jeśli ktoś chce kupić czapkę Szusz za stówkę, to nie widzę powodu by obniżała cenę do 30 No bez jaj

Nowa Ilcia!. Lajk! Mnie ta maska też nie podeszła

polewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:19   #542
xsun

Cytat:
Napisane przez polewka Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś chce kupić czapkę Szusz za stówkę, to nie widzę powodu by obniżała cenę do 30 No bez jaj

Towar jest wart tyle, ile konsument jest w stanie za niego zapłacić prawda stara jak świat.
xsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:20   #543
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Myślicie, że ta szczota Brauna byłaby wybawieniem od wywijastego long boba? W nawiązaniu do naszych rozmów o tym... Tylko nie wiem kompletnie nic o działaniu jonizacji na włosy długofalowo....
Swoją drogą Karo slicznie wyglądała w Tagu światecznym ale tu chyba ten sam make up ale na zbliżeniach to się przeżegnałam aż. Nie przepadam za taką ilością produktów ale to raczej na potrzeby flawless skin do kamery ?

Cytat:

Mnie też nie podeszła, poza rozczesywaniem łatwiejszym końcówki zrobiły mi sie jak sianko. Na szczęście miałam wersje mini i zużyłam do golenia nóg.

Edytowane przez nerwussss
Czas edycji: 2015-12-17 o 20:25
nerwussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:21   #544
Hermiona111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna Indyjska Pokaż wiadomość

Tak bardzo przypomniała mi się historia mojej zeszłorocznej obrony pracy licencjackiej... Na tydzień przed zaplanowaną obroną przyniosłam panu promotorowi gotową pracę. Ten przejrzał ją jednym okiem, drugim rozpływał się nad czymś na ekranie swojego laptopa. Powiedział tylko: To co pani Justyno, bronimy się za tydzień? O jaka byłam szczęśliwa, że moje starania nie poszły na marne. Mieszkałam wtedy tuż obok uczelni, nie minęło 10 minut zanim wróciłam do domu. Na skrzynce czekała na mnie wiadomość: Praca wymaga kompletnego przeredagowania. Proszę zgłosić się u mnie za dwa dni. Zalały mnie wtedy siódme poty, do spotkania z promotorem nie mogłam spać i panikowałam. Od spotkania z promotorem miałam więc 1, j e d e n dzień na poprawki. Poszłam. Wróciłam z nowym planem. Tu trzeba skasować, tam dopisać. Zmienić kontekst, przepisać, ulepszyć. Miałam tylko dobę i 60 stron pracy. Siedziałam nad tym od 12w południe do 8 rano dnia następnego. O 9 zjawiłam się u promotora. Spędził ze mną chwilę i poprawił jeszcze to, co jego zdaniem poprawki wymagało. W ten sam dzień pracę złożyłam. Kilka dni później miałam to za sobą.

Dałam radę. Chociaż był to horror i do tej pory nie rozumiem pobudek promotora do tego, żebym zmieniła cokolwiek w tej pracy, skoro przez półtora roku wszystko było cacy.
Ty też dasz radę, trzymam kciuki. Zrób to, czego chce promotor - wielu toczyło walki na tym etapie, ale chyba nie warto Lepiej poświęcić kilka dni, potem odespać porządnie i mieć święty spokój. Powodzenia
O matko, u mnie to by był tak samo szczyt paniki. Ja nie wiem czemu oni tak robią.
Ja na szczęście mam tylko 40 stron, z czego około 30 to treśc, reszta tabele i wykresy- promotor tak kazał . I pewnie i tak to dla niego za dużo.
Jak widać trzeba swoje wycierpieć

Najgorsze jest to, że czytałam czyjeś tam prace o podobnej tematyce, podobnie pisane. Ale u niego musi być perfekcyjnie.

Na trzecim roku jako projekt i zaliczenie semestrelne z przedmiotu mieliśmy dokonać wyceny spółki. W parach. Koleżanka skapitulowała i zostałam z tym sama. Parę osób jedynie zrobiło tę wycenę, jak zobaczyłam jak się nad nimi pastwi jak przedstawiali wycenę to zwątpiłam. Wchodził w takie szczegóły, że to niewiarygodne. Wiadomo, że musiał sprawdić czy robiliśmy samodzielnie, czemu takie a nie inne założenia przyjęliśmy, ale bez przesady, sprawdzał każde obliczenie w excelu i pytał dlaczego tak a nie inaczej, trwało to godzinami.
Nogi trzęsły mi się jak galareta, czekając na swoją kolej Ale jakoś poszło i byłam mega z siebie dumna, że samej mi się to udało.
Hermiona111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:27   #545
reignbeau
Przyczajenie

Cytat:

Nikt jej nie każe obniżać cen. Czytaj ze zrozumieniem. Porównujemy tylko za ile można gdzie indziej kupić czapkę z takim samym składem. Chyba można, nie?
reignbeau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:27   #546
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krolewna Indyjska Pokaż wiadomość

Tak bardzo przypomniała mi się historia mojej zeszłorocznej obrony pracy licencjackiej... Na tydzień przed zaplanowaną obroną przyniosłam panu promotorowi gotową pracę. Ten przejrzał ją jednym okiem, drugim rozpływał się nad czymś na ekranie swojego laptopa. Powiedział tylko: To co pani Justyno, bronimy się za tydzień? O jaka byłam szczęśliwa, że moje starania nie poszły na marne. Mieszkałam wtedy tuż obok uczelni, nie minęło 10 minut zanim wróciłam do domu. Na skrzynce czekała na mnie wiadomość: Praca wymaga kompletnego przeredagowania. Proszę zgłosić się u mnie za dwa dni. Zalały mnie wtedy siódme poty, do spotkania z promotorem nie mogłam spać i panikowałam. Od spotkania z promotorem miałam więc 1, j e d e n dzień na poprawki. Poszłam. Wróciłam z nowym planem. Tu trzeba skasować, tam dopisać. Zmienić kontekst, przepisać, ulepszyć. Miałam tylko dobę i 60 stron pracy. Siedziałam nad tym od 12w południe do 8 rano dnia następnego. O 9 zjawiłam się u promotora. Spędził ze mną chwilę i poprawił jeszcze to, co jego zdaniem poprawki wymagało. W ten sam dzień pracę złożyłam. Kilka dni później miałam to za sobą.

Dałam radę. Chociaż był to horror i do tej pory nie rozumiem pobudek promotora do tego, żebym zmieniła cokolwiek w tej pracy, skoro przez półtora roku wszystko było cacy.
Ty też dasz radę, trzymam kciuki. Zrób to, czego chce promotor - wielu toczyło walki na tym etapie, ale chyba nie warto Lepiej poświęcić kilka dni, potem odespać porządnie i mieć święty spokój. Powodzenia
az mi sie mój tegoroczny koszmar cotygodniowego odrzucania pracy bez powodu przypomniał po jednej stronie było "ja nie bede tego czytac, prosze wszystko poprawic" - ale co i jak jest zle to nie powiedziała ani razu :"D i jak mi sie w koncu w lipcu udało, ze juz łaskawie pozwoliła mi to oddac to trafiłam do szpitala i przepadł mi ostatni mozliwy termin. Ale koniec konców okazała sie czlowiekiem, zlitowała sie nade mną i załatwiła mi dodatkowy termin. miałam jeden dzien na poprawienie całej pracy - tez nocka nie moja, pamietam ze jechałam oddac prace i cała sie trzęsłam :"D
ja jutro ide spytac sie jednej pani czy zostanie moim nowym promotorem, ale nie wiem czy sie zgodzi :C moja promotor tegoroczna to najlepszy promotor pod słoncem, ale ta druga prowadzi seminarke w temcie apokalipsy i postapokalipsy rosyjskiej, co mi mega odpowiada, popatrze jutro czy mi pozwolą się przeniesc, bo jakby nie patrzeć to juz koniec semestru za pasem :C

Edytowane przez 201605301111
Czas edycji: 2015-12-17 o 20:29
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:28   #547
smolinosek86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość
Piękna dziewczyna i piękny makijaż. Pękam z zazdrości

Swoją drogą, jakaś nowa technika by nakładać rozświetlacz pod fluid?
Kiedyś był szał na ten rozświetlacz i z tego co pamiętam nakładałam go pod podkład, ewentualnie mieszałam z podkładem Super była ta seria, jeden z droższych kosmetyków w mojej licealnej ekhm kosmetyczce. Z rozmarzeniem wspominam, że był cudowny
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a.html&next=41
ale to prehistoria
Stary 2015-12-17, 20:30   #548
lonelyrun
lonelyrun

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Matura? #matkoicórko!
No próbna, niestety
Męczą nas przed świętami.

Ale do matury trochę czasu jeszcze, gorzej z egzaminem zawodowym z rachunkowości, który jest już w styczniu.

Jak już tak mówię o tych całych egzaminach to mam pytania dosyć prywatne.
1. Jest tu osoba, która nie podeszła do matury, a mimo to sobie poradziła w życiu bez niej?
2. Co sądzicie o rocznej przerwie przed studiami po zdaniu matury?

Bo ja sama chcę zrobić takową, iść do pracy, później na studia. Nie wiem czy nie odechce mi się przez ten rok i już w ogóle nie pójdę jak straszą mnie co niektórzy.
Co myślicie? Pytam was, bo jesteście ode mnie starsze i bardziej doświadczone, ale jednocześnie nie zalatujecie lamentacją rodziców i nauczycieli

lonelyrun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:32   #549
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

U mnie tez szalu nie zrobila.
Polecam maske kallosa z siemieniem lnu. Jedyna maska kallosa ktora kupilam ponownie. Lofciam ja

Edytowane przez 201607111040
Czas edycji: 2015-12-17 o 20:34
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:35   #550
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xsun Pokaż wiadomość
Ja z perspektywy czasu maturę wspominam bardzo dobrze
ja tez ale pamietam rozszerzony angielski, tego samego dnia co podstawe, mega upał był... i zasnęłam na listeningu wystrzelałam całe słuchanie w ciemno, a ze doszło do głosu moje wrodzone czocherowe szczęście... wystrzelałam na 100%

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lonelyrun Pokaż wiadomość
No próbna, niestety

Ale do matury trochę czasu jeszcze, gorzej z egzaminem zawodowym z rachunkowości, który jest już w styczniu.

1. Jest tu osoba, która nie podeszła do matury, a mimo to sobie poradziła w życiu bez niej?

Bo ja sama chcę zrobić takową, iść do pracy, później na studia. Nie wiem czy nie odechce mi się przez ten rok i już w ogóle nie pójdę jak straszą mnie co niektórzy.
Co myślicie? Pytam was, bo jesteście ode mnie starsze i bardziej doświadczone, ale jednocześnie nie zalatujecie lamentacją rodziców i nauczycieli

do matury bym podeszła. Znam osoby, które nie podeszły/nie zdały - wszystkie robiły/robią zaocznie.
co do rocznej przerwy to dla mnie spoko sprawa, nie ma co na studia isc na siłę.
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:46   #551
xsun

Cytat:
No próbna, niestety

1. Osobiście do matury podeszłam, ale mam koleżankę, która do matury nie podeszła (bała się, że nie zda angielskiego, więc nie podeszła wcale, co moim zdaniem trochę głupie jest). Poszła za to do studium na farmację (była na biol-chemie), egzaminy zdała bardzo dobrze i udało jej się załapać do jakiejś apteki, nie narzeka, ma się dobrze ale wspomina, że chciałaby podejść i pójść na studia, by dalej kształcić się w tym kierunku.
2. Moim zdaniem wszystko zależy od charakteru człowieka i jego zawzięcia. Jeżeli będzie chciał pójść na studia i dalej się rozwijać, to to zrobi, nie ważne czy od razu po maturze czy rok, czy 5 lat po niej.

Ja osobiście chciałam zarabiać na siebie, ale wiedziałam też, że chcę uczyć się dalej po maturze i wybrałam studia zaoczne, nie narzekam, lekko nie jest, ale daje radę.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
ja tez ale pamietam rozszerzony angielski, tego samego dnia co podstawe, mega upał był... i zasnęłam na listeningu wystrzelałam całe słuchanie w ciemno, a ze doszło do głosu moje wrodzone czocherowe szczęście... wystrzelałam na 100%
Tylko pozazdrościć takiego szczęścia

Edytowane przez xsun
Czas edycji: 2015-12-17 o 20:48
xsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:47   #552
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
macie Agate w tym temacie, zaraz na początku
przyznaje sie do błędu, przeprasza i dziękuje
naprawde klasa moim zdaniem

No i to jest przyzwoita, dojrzała osoba. Nie tylko youtuberka, po prostu osoba. Do tej pory ignorowałam filmy, które wrzucałyście, ale to wyjście z klasą z takiego incydentu przekonało mnie, żeby poświęcić dziewczynie więcej uwagi.

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość

Ja właśnie uwielbiam huczne Sylwestry, im więcej ludzi, tym lepiej, co wyjątkowo kłóci się z moją introwertyczną naturą. W tym roku istnieje prawdopodobieństwo, że z moim Sylwestrem będzie cienko i bardzo mi to nie w smak.
Przybij piątkę! Straszny ze mnie introwertyk, rzadko wychodzę z domu, grono znajomych mam ekstremalnie wąskie, nie chodzę po klubach czy innych takich - ale na bal sylwestrowy w pompą jestem zawsze podekscytowana, nawet jeśli na samym początku siedzę przy stole jak kołek i wstydzę się do kogokolwiek odezwać to bawię się potem jak nigdy. Też dlatego, że uwielbiam tańczyć. W tym roku też mi nie wyjdzie, niestety

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość
Oleśka w filmiku o listopadowych inspiracjach jako jednego ze swoich ulubieńców wymieniła bluzę swojego faceta, więc chyba tak

Cytat:
rzekłabym, że tandeciarskie, ale przynajmniej ocieplane a ja jestem folkowym freakiem troche :"D
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...0c5a412f05662b

po fakcie sie zastanawiałam co mi do łba strzeliło(still nie wiem, chyba naprawde zaćmienie mózgu) i boje sie ich nosic, bo jestem człowiekiem regularnie gubiącym rękawiczki
W pełni rozumiem wydanie 100 zł na te rękawiczki, są fantastyczne! Poza tym ja też potrafię wydać na "miłość od pierwszego wejrzenia" kupę forsy, vide szalik Ravenclaw za 20 czy 25 funtów
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:47   #553
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:

Ja miałam 3 lata przerwy Długo by opisywać dlaczego, wyjechałam za granicę, miałam wrócić na studia do Pl, ale zostałam jednak w Ire i tutaj po 3 latach poszłam na studia. Tak się cieszę, że tak wyszło, słowa tego nie wyrażą (miałam iść na europeistykę ). Jedych przerwa rozleniwi i nie będą chcieli do nauki wrócić. Wydaje mi się że ja 'dojrzałam' i patrzę na nie z innej perspektywy niż moi młodsi kuledzy i kuleżanki z grupy. Podczas gdy mnie sprawia to przyjemność i się rozwijam, tak dla większości z nich jest to katorga, bo:
-rodzice kazali
-wybrałam/em ten kierunek, bo dobra kasa, ale zero zainteresowania samym kierunkiem.
Jak mówię znajomym z liceum, jak mi nauka teraz sprawia przyjemność, to patrzą się jak na obcego W liceum byłam pierwsza do zrywania się z lekcji
Jak wiesz, że za rok czy dwa pójdziesz na studia i nic Ci w tym nie przeszkodzi, to nie uważam, żeby przerwa była czymś złym. U mnie było to wybawienie, serio

Edytowane przez RudeOne
Czas edycji: 2015-12-17 o 20:50
RudeOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:49   #554
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hermiona111 Pokaż wiadomość

Nie wiem dziewczyny, sytuacja dla mnie jest straszna. Przez te 3 lata studiow, mam o tej uczelni jak najgorsze zdanie bo wiele bylo dziwnych sytuacji, w ktorych czułam sie jak pionek i ze nic nie moge. Nie wiem co teraz mam zrobic, jak sie zachowac zeby bylo dobrze i sie obronic.

1. Wyluzować.
2. Przestać się nakręcać. Nikt Cię nie skreśli z listy studentów za niezłożoną pracę, sama się broniłam dłuuuugo po skończeniu studiów. W ostateczności zawsze jest wniosek o reaktywację na dzień obrony.

Nie ma co się tak szarpać i stresować. To tylko studia. Obronisz prędzej czy później, a dramatyzowanie i robienie z tego tragedii życiowej nikomu nie pomoże.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:53   #555
201607111040
Konto usunięte

Patrzcie jaka Zmalowana sobie kurtk zamowila

https://www.instagram.com/p/_ZfHyHw7...n-by=zmalowana
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:56   #556
smolinosek86
Zadomowienie

Cytat:
No próbna, niestety

1. Moim zdaniem powinnaś odrzucić strach i spróbować przystąpić do matury.
2. Zależy co chcesz robić przez ten rok -jeśli np. podróżować, wyjechać np. do innego miasta lub kraju pracować i też trochę pozwiedzać, poznać nową kulturę, osoby to super. Jeśli chcesz zrobić przerwę i zarobić na studia to też super. Jeśli chcesz spróbować nowych rzeczy, bo nie wiesz co robić w życiu, to jest to świetny czas na różne kursy np. rysunku.
Jedyne co nie polecam to prac uwsteczniających, które potrafią zdominować życie np. praca w niektórych kawiarniach, barach czy sklepach, szczególnie zmianowe, gdzie jedynym plusem będą znajomi z pracy, ale po pewnym czasie i te osoby będą się wymiksowywać, chcąc zmienić życie, a przynajmniej jego rytm Rozumiem, gdy jest się na studiach i w większości lub całkiem samemu pokrywa się rachunki (ja byłam takim przypadkiem), ale w momencie, gdzie mamy domowe zaplecze wybory takich prac są dla mnie nieuzasadnione. Wolałabym wykorzystać ten czas na rozsądny wolontariat z pożytkiem dla społeczeństwa i dla siebie.
Stary 2015-12-17, 21:01   #557
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xsun Pokaż wiadomość
Ja z perspektywy czasu maturę wspominam bardzo dobrze

Ja też. Mój komentarz dotyczył raczej: matura? kiedy to było (ja matka, ona córka)
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:02   #558
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
No i to jest przyzwoita, dojrzała osoba. Nie tylko youtuberka, po prostu osoba. Do tej pory ignorowałam filmy, które wrzucałyście, ale to wyjście z klasą z takiego incydentu przekonało mnie, żeby poświęcić dziewczynie więcej uwagi.
Może z perspektywy osoby, która ją ogląda regularnie - jest ok.
Ja ją włączyłam pierwszy raz i myślałam że z nudów padnę bo "przepraszam, ale nie powiem o co chodzi, i jak nie wiecie to dobrze, a teraz ponawijam o tym dalej, ale nie pytajcie". Ło matkooo.
W komentarzach to samo. Od razu sobie wyobraziłam że tak wyglądają wszystkie jej produkcje i uciekłam. Nie wiem o co chodziło ale zmęczyłam się strasznie oglądając to.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:09   #559
lonelyrun
lonelyrun

Dziękuję wam dziewczyny za odpowiedzi Dodałyście mi otuchy swoimi opowieściami i radami. Ja osobiście chciałam w ten rok iść do pracy, choć mam dowowe zaplecze i to nie na studia chciałabym zarobić, bo studia w całości finansują mi rodzice. Jednak w końcu chciałabym mieć swój budżet, kupić samochód (bo prawko mam od stycznia i prawie w ogóle nie jeżdżę, aż stałam się z tego powodu niejako pośmiewiskiem wśród koleżanek i kolegów), na swoje potrzeby, żebym nie musiała prosić się rodziców o pieniądze na pierdoły, które sobie zapragnę mieć (tak, tak, chodzi o kosmetyki ) albo ich sobie odmawiać. Dziękuję jeszcze raz, bo w jakimś stopniu przyczyniłyście się do mojej decyzji
Stary 2015-12-17, 21:12   #560
polewka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez reignbeau Pokaż wiadomość
Nikt jej nie każe obniżać cen. Czytaj ze zrozumieniem. Porównujemy tylko za ile można gdzie indziej kupić czapkę z takim samym składem. Chyba można, nie?
Jasne że można

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Patrzcie jaka Zmalowana sobie kurtk zamowila

https://www.instagram.com/p/_ZfHyHw7...n-by=zmalowana
okropność i, kurde, w dodatku drogawa
polewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:12   #561
smolinosek86
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję wam dziewczyny za odpowiedzi Dodałyście mi otuchy swoimi opowieściami i radami. Ja osobiście chciałam w ten rok iść do pracy, choć mam dowowe zaplecze i to nie na studia chciałabym zarobić, bo studia w całości finansują mi rodzice. Jednak w końcu chciałabym mieć swój budżet, kupić samochód (bo prawko mam od stycznia i prawie w ogóle nie jeżdżę, aż stałam się z tego powodu niejako pośmiewiskiem wśród koleżanek i kolegów), na swoje potrzeby, żebym nie musiała prosić się rodziców o pieniądze na pierdoły, które sobie zapragnę mieć (tak, tak, chodzi o kosmetyki ) albo ich sobie odmawiać. Dziękuję jeszcze raz, bo w jakimś stopniu przyczyniłyście się do mojej decyzji
Myślę, że jeśli chcesz uzbierać na samochód czy ubrania, kosmetyki to spokojnie możesz sobie znaleźć pracę na 1-2 dni w tygodniu i studiować. Jeśli nie są to jakieś katorżnicze i hardkorowe studia powinnaś śmiało dać radę, jak wielu studentów. Zawsze pamiętaj, żeby połączyć nawet prostą pracę z czymś rozwijającym, inspirującym, żeby mieć odskocznię i nie żyć tylko pracą.
Stary 2015-12-17, 21:14   #562
iamdanifromcalifornia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smolinosek86 Pokaż wiadomość
Kiedyś był szał na ten rozświetlacz i z tego co pamiętam nakładałam go pod podkład, ewentualnie mieszałam z podkładem Super była ta seria, jeden z droższych kosmetyków w mojej licealnej ekhm kosmetyczce. Z rozmarzeniem wspominam, że był cudowny
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a.html&next=41
ale to prehistoria
jeju pamiętam, to był mój pierwszy rozświetlacz a nawet nie mój tylko moja licealna przyjaciółka chętne się ze mną nim dzieliła. Cudowny był.
Stary 2015-12-17, 21:15   #563
Hermiona111
Zadomowienie

Cytat:

Ja robiłam sobie przerwę po maturze Pierwotnie założyłam sobie, że będę uczyła się i poprawię maturę- chciałam zdawać dodatkowe przedmioty, by dostać się na prawo. A wcześniej bardziej stawiałam na rozszerzony angielski.

Uważam, że przerwa dużo mi dała. Po roku stwierdziłam jednak, że prawo nie jest dla mnie i poszłam w zupełnie innym kierunku, chociaż zarzekałam się, że nie pójdę na studia, na których jest matematyka. Później jednak okazało się, że te ścisłe przedmioty sprawiały mi najwięcej frajdy.

Także lepiej zrobić rok przerwy, zastanowić się dokładnie, ale i to nie gwarantuje, że wybierzesz coś co Ci się bardzo spodoba, będzie przyszłościowe. Marne to pocieszenie, ale według mnie tak właśnie jest.
Hermiona111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:25   #564
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
No próbna, niestety

Ja mialam przerwe miedzy matura a studiami. Na studia w Polsce zabraklo mi motywacji, bo przyzwyczailam sie do zarabiania pieniedzy, dlatego wyjechalam za granice na studia. Takze kazdy swoja lekcje wyniesie z takiej przerwy

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Hermiona111 Pokaż wiadomość
Ja robiłam sobie przerwę po maturze Pierwotnie założyłam sobie, że będę uczyła się i poprawię maturę- chciałam zdawać dodatkowe przedmioty, by dostać się na prawo. A wcześniej bardziej stawiałam na rozszerzony angielski.

Uważam, że przerwa dużo mi dała. Po roku stwierdziłam jednak, że prawo nie jest dla mnie i poszłam w zupełnie innym kierunku, chociaż zarzekałam się, że nie pójdę na studia, na których jest matematyka. Później jednak okazało się, że te ścisłe przedmioty sprawiały mi najwięcej frajdy.

Także lepiej zrobić rok przerwy, zastanowić się dokładnie, ale i to nie gwarantuje, że wybierzesz coś co Ci się bardzo spodoba, będzie przyszłościowe. Marne to pocieszenie, ale według mnie tak właśnie jest.
Ja tez, poszlam na zupelnie inny kierunek i Bogu dzieki, bo inaczej bym sprzedawała w aptece leki na biegunke.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:32   #565
201607131110
Konto usunięte

Cytat:
Ja po maturze od razu poszłam na studia i żałuję tej decyzji. Nie wiedziałam, co chcę robić, poszłam na coś, co by zadowoliło tatę, a żebym też sama miała jakąś smykałkę, ale po roku zostawiłam to i szukałam czegoś innego, też jak najszybciej, żeby czasem nie być bez studiów - bez sensu, czasem lepiej na spokojnie, dojrzeć do decyzji. Jedyne, co dobrze wspominam, to 2 lata mieszkania w Krakowie <3 Postaw na rozwój i korzystaj z możliwości ; )
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:35   #566
lonelyrun
lonelyrun

Dzięki wielkie, chciałam poznać Wasze zdanie, bo czuję, że migusiem będzie ten maj, skończę szkołę i będę musiała podjąć jakąś decyzję, a dzięki Wam będzie mi łatwiej. Dziękuję za każdą odpowiedź z osobna
Stary 2015-12-17, 21:44   #567
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Pytanie jeszcze, czy teściowa odprowadza podatki?

Ale coś w tym jest skoro w sieciówkach akrylowe, często bardzo ozdobne czapy można dorwać do 30 zł.

Sieciówki to nierzadko podatkowi oszuści.

Co do Twojego wpisu o logo - ja mam inaczej. Sweter z logo, który kosztuje 100, a wart jest 40 - nie.
Robocizna młodych projektantów, osób, które ruszyły z własnym pomysłem i muszą rozkręcić biznes i są w tym wszystkim szczerei działają zgodnie z prawem i moralami - tak, nawet jeśli warta 40 złotych,a mam dać 100.
Jasne, ze łażę po sieciówkach, ale nie zgodzę się, że logo usprawiedliwia cenę. Wiem - marka, renoma - tak. Ale zależy jeszcze, o jakiej mówimy.
Do Szusz się tu nie odnoszę, bo nie mam nastroju nadrabiać jej życia w ogóle.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Bąki moje przytulające i całusy ślące - dziękuję zbiorowo, ale w serduchu lekko nadkruszonym - każdej z osobna.

Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:49   #568
evvelinek
Zakorzenienie

wlazłam na fb Oleski i omujborze pokazówa połaczona z mentalnością gimnazjalistów.. zawsze wiedziałam, że ona jest zdziecinniała, ale że aż tak to nie sądziłam...
10000 razy bardziej wole postawę Laury w temacie jej związku, a nie ten Oleśkowy szał nie powiem czego

a co do czapek Szusz - totalnie nie w moim guście, lekko mówiąc :P za 10 zł bym nie kupiła, a te loga to jak dla mnie bardziej do oderwania a nie płacenia za nie dodatkowych 50 zł

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2015-12-17 o 21:51
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:49   #569
lonelyrun
lonelyrun

Nie wiem czy w sumie jeszcze ktoś chce to oglądać: film naszego pana Olimpii https://youtu.be/94-fG7RyVAg
Ja byłam ciekawa tego porównania produktów, ale jej głos źle mi się kojarzy, wręcz działa mi na nerwy. A w tle bałagan (na co sama nie zwróciłabym uwagi, ale przeczytałam w komentarzach)
Stary 2015-12-17, 21:50   #570
Zamarzona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zulak_89 Pokaż wiadomość
Ogladalam Karoline Baszak i ThePinkRock i bardzo je lubie Teraz zabieram sie za pozostale
Ja polecam jeszcze madfortutorials , siostra mojej siostry,
Zamarzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości