|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
niepolubiecie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53839509]Jasne, zgadzam sie z Toba, ze to nie bylo celowe. Moze niefortunnie uzylam slowa, bo przeciez wiadomo, ze dentysta nie mial na celu zniszczyc zeba, tylko popelnil blad. Rozumiem jednak frustracje pacjenta, bylabym wsciekla, jakbym pozbyla sie zeba z takiego powodu. Ogolnie no ja znam sytuacje z obu stron barykady. Wiem jacy okropni potrafia byc pacjenci i utrudniac prace, stresowac dentystow, poganiac, straszyc, ale sama tez jestem pacjentem no i kurde żal zęba stracić.[/QUOTE]
w ogóle najbardziej spoko byłoby gdyby to nie było (usługi) tak drogie w stosunku do zarobków. Nie chodziło mi zresztą o to płacenie i bardziej spoko byłoby gdyby dentyści za to nie brali kasy. Tylko to byłoby pole do nadużyć, bo ciężko robić z grzebania w zębach kładzenia kafelków i tak samo kwalifikować usługę. I półkę niżej od celowego działania jest działanie nieumyślne, ale i tu, żeby ono zaistniało musiałoby nastąpić nieprzestrzeganie i wymaganych reguł ostrożności, a nie sam skutek. Dlatego nie dałoby się tego urządzić tak, by lekarz "odpowiadał" za wszystko złe co się stanie, choćby finansowo.
dzień dobry wszyscy umrzemy Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-12-18 o 00:07 |
|
|
|
#602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 2011607111034 Czas edycji: 2015-12-18 o 00:05 |
|
|
|
|
#603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poprzednia część: Cytat:
Cytat:
Cała ta akcja kojarzy mi się z zabawą z dzieciństwa - głuchy telefon... Ktoś komuś powiedział jedno, poszło dalej a na końcu wyszło coś innego
|
|||
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucam zdjęcie obiecanych szufladek. Ogólnie polecam każdemu zrobienie czegoś takiego do szuflady (tylko trzeba dużo czasu poświęcić, ale za to wychodzi całkiem tanio no i bardzo spersonalizowane są te szufladki, bo każdą robiłam dokładnie tak jak chciałam - chodzi mi zarówno o wzór jak i o wielkość).
|
|
#605 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to robiłaś?
|
|
|
|
|
#607 | ||
|
niepolubiecie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
u mnie po kilku dniach by wszystko latało
|
|
#608 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
"toaletka" to biurko malm z ikei za 129zł, i tam jest taka płytka szuflada, w niej trzymam kolorówkę i drobiazgi. a tamta druga szuflada od komody, także malm z ikei. i w każdej z tych szuflad sobie porobiłam takie przegródki: na bieliznę, szaliki, czapki, rajstopy, biżuterię, elektronikę, papiery, itd. z efektu końcowego jestem bardzo zadowolona, bo nic nie lata po szufladach, ale robiłam to caluteńki tydzień szufladki robiłam tak: najpierw wycinałam dno z kartonu, naklejałam na nie czarny bristol taśmą dwustronną, potem z kartonu wycinałam szufladki, każdą obklejałam czarnym papierem, na górze przyklejałam pasek tego ozdobnego i później szufladki sklejałam klejem na gorąco ![]() Cytat:
ale to 800zł zapłaciła dentystka za niego i za leczenie kanałowe też nie wzięła kasy. jedynie musiał sobie za prześwietlenia kontrolne płacić. więc chyba zależy od tego jak dentysta podchodzi do swojej pracy. Cytat:
|
|
|
#609 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W przypadku Xsun udanie się do sądu byłoby zupełnie nieopłacalne.
|
|
|
|
|
#610 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
|
|
#611 | |
|
lonelyrun
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#612 |
|
Przyczajenie
|
Nowy Vlogmas
|
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, polećcie jakiś dobry przepis na warzywny pasztet co by się na święta nadawał
Szukałam na Jadłonomii, bo choć jestem zdeklarowanym mięsożercą, to dużo dobrego słyszałam o tych przepisach, aczkolwiek jakoś nic mnie nie zachwyciło, a te które były interesujące, miały orzechy - szukam czegoś bez tego składnika. Jak macie coś sprawdzonego, podrzućcie proszę Wiem że są tu wśród nas wegetarianki/weganki więc pewnie znacie coś fajnego
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie z jadlomomii robiłam ze śliwką.każdy się zajadał, robiłam dwa razy pod rząd tak zasmakował rodzinie. Jesli miałabym polecić to właśnie ten.
|
|
|
|
#615 | ||
|
♥
|
Odnosząc się do sprawy z dentystą, mój D. ma przyjść do niej na początku przyszłego tygodnia, ma spróbować to wyjąć (choć dodała, że to wątpliwa sprawa), jeżeli jej się nie uda, zostaje tylko ten mikroskopijny (ale widzę po komentarzach, że i to nie daje 100% gwarancji na usunięcie). Ogólnie mówił, że dentystka stwierdziła, że powinien się cieszyć, że mu o tym powiedziała, bo niektórzy dentyści potrafią to zataić i wydaje się dopiero po jakimś czasie. Rzeczywiście powód do szczęścia.
Cytat:
Cytat:
W ogóle co najlepsze ten ząb jest martwy, ona uznała, że da się go odbudować, leczyła go właśnie kanałowo i taka niespodzianka. Szukałam właśnie informacji na temat ceny i nie wiem, czy ja źle szukam, czy dentystka nieźle popłynęła z ceną, ale koszty usunięcia narzędzia zamykają się do 500-600 zł. Edytowane przez xsun Czas edycji: 2015-12-18 o 09:28 |
||
|
|
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robię takie "zapiekane coś", co na początku było pasztetem z Jadłonomii, ale przeszło sporą modyfikację - stało się "czymś zapiekanym". Potrzebujesz marchew, cebulę, ostrą jak brzytwa musztardę, jajka i ryż. Marchew (4-5 dużych) gotujesz, ryż gotujesz. Miksujesz tą pierwszą z cebulą, dodajesz ryż i całą resztę (dużo musztardy, żeby zbalansować słodkość) - na jedną średnią keksówkę daję 2 jajka. Papkę wylewasz do formy i pieczesz 40/50 min w 200 stopniach. Pod koniec smaruję wierzch kokosowym olejem. Kocham ten smak - idealnie spawdza się jako śnidanie (do awokado), a najlepiej - samo, na ciepło. Banalne w wykonaniu. |
|
|
|
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=MostlyAhhhs;5383872 5]Na USA stronie jest teraz wyprzedaż i za $13 bez przesyłki można już nabyć. Patrzyłaś?
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Podpowiesz gdzie go znajdę?
|
#618 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=paulina800;53840910]
Cytat:
Oficjalna strona happy planner. |
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Hania i znowu brzydkie paznokcie
![]() ThePinkRook i podklad Smashboxa jako bronzer - cudownie to wyszlo
|
|
#620 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-12-18 o 09:47 |
|
|
|
|
#621 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzmi świetnie, właśnie o czymś takim na bazie marchwi myślałam, dzięki ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Dzięki, sprawdzę go
insta Edytowane przez fableux Czas edycji: 2015-12-18 o 12:28 |
||
|
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Oglądałam wczoraj vloga łobuzów q&a i zastanawiam się czy Karolina się już nie przyjaźni z Oleską? Bo wymieniali tam osoby z youtuba z którymi mają kontakt i Oleskę pominęli. Zawsze mi się wydawało, że dziewczyny się bardzo przyjaźniły, ale może jestem w błędzie
|
|
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.poezja-smaku.pl/pasztet-z-pieczarek/ i z soczewicy http://www.smakocie.com/2014/11/pasz...soczewicy.html |
|
|
|
|
#624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#625 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Prawie za każdym razem wybieram inny zapach i tak sobie testuję. Przy bananowej zauważyłam, że muszę się bardziej naszarapać z włosami - a rozczesuję je zawsze na mokro z maską na włosach. Tym razem tej maski musiałam nakładać więcej by grzebień szedł gładko. Odnoszę wrażenie, że mogłam się nią przeproteinować, ponieważ włosy jakby się rozciągały jak guma podczas czesania i łatwo przy tym pękały. I końcówki, które zawsze mam w idealnym stanie mimo rzadkich wizyt u fryzjera zaczęły wołać o wizytę. Nie są rozdwojone ale powoli wyglądają jak siano. I przez to mam teraz świra by częściej odwiedzać moją fryzjerkę. Teraz mam czekoladę i to chyba będzie cudo. |
|
|
|
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Pieczarkowy wjedzie na stół prędzej czy później
insta Edytowane przez fableux Czas edycji: 2015-12-18 o 12:28 |
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że są wersje mini, ale nigdzie się nie spotkałam
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I chyba w końcu odważę się to napisać, dla mnie to był ewidentnie filmik do nabicia wejść. Wstrzeliła się w swoją chwilę, swoje 5 minut. Naprawdę dla tak dziwnych przeprosin trzeba było aż nagrać filmik i to o takiej enigmatycznej treści? Lepiej by wyszło jakby przeprosiła na fb, bo tam przecież ludzie wiedzieliby o co chodzi. A taki przypadkowy widz już nie. Obawiam się, że przez to iż przeprosiła będzie teraz taka trochę nietykalna. "Daj spokój, przeprosiła, już nie ważne jak". A według mnie styl przeprosin też mówi o jakiejś klasie. |
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym roku chciałam założyć aparat orto i po prześwietleniach okazało się, że mam 3 zęby źle wyleczone kanałowo, w tym w jednym tkwi kawałek narzędzia i jest stan zapalny. orto powiedziała, że takie rzeczy można usunąć tylko przy leczeniu mikroskopowym i mam spróbować, bo jeśli nie, to tylko usunięcia zęba i implant. na szczęście trafiłam do super dentysty, który przez 2h się męczył, ale ustrojstwo wyjął. na pewno orto nie chciała mnie naciągnąć, bo nie leczyła mikroskopowo. nie mam przy sobie paragonów, ale faktycznie kosztowało ok. 2 tysi. samo wyjęcia narzędzia chyba 350zl, ale do tego oczyszczenie kanałów po porzednim leczeniu, nowe wypełnienie ich, odbudowa zęba, lekarstwo i użycie mikroskopu.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

I chyba perfuma też

Jak to robiłaś?

)
Pieczarkowy wjedzie na stół prędzej czy później