|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
[QUOTE=Czarnooka_Paula;538 42288]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Paula roboty dużo, ale z drugiej strony ciesz się, bo to znaczy, ze jesteś świetna w tym, co robisz, a Twoje zdjęcia się podobają ![]() ![]() Marcia, daj znać co i jak po wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Zmykam póki co
![]() kto nie ma dziś humoru zostawiam poprawicza humoru ![]() https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...253caee731.jpg
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zapomnę jak kiedyś przyjechało do mnie do pracy 2 się poznać. Przy okazji chcieli zobaczyć, gdzie na magazynach będziemy ich części trzymać. No to jadę z kierownikiem mag i nimi na ten mag i tak z głupoty pytam czy są pierwszy raz w PL. A jeden mi mówi 8 lat mieszkałem w Andrychowie ![]() ![]() Takich historii jak ta, to u mnie w pracy na pęczki ![]() ![]() Kiedyś dzwonie do włochów, oni też ni hu hu po angielsku, ja ni hu hu po włosku (przez lata pracy z nimi to coś ich już rozumiem, ale nie na tyle, żeby się dogadać, jak mi mówią, że kogoś już nie ma w biurze albo bedzie za godzinę to tyle zrozumię). Dzwonię więc na numer dziewczyny, która umie po angielsku, odbiera ktoś inny i mówi mi po polsku "będzie... za,,, 10... minut..." ![]() A co do koreańczyków, to nie chciałabym u nich pracować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
Hej ! Ja dzisiaj zaszalałam ze spaniem wstałam o 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Ja to herbaty piję dużo. Co najmniej 6-8 kubków dziennie. No chyba, że zrobię w kubku półlitrowym, to wtedy ze 4.
![]() Niestety przez tą anemię trza kombinować i pić a to roiboos, a to ziołowe, z dodatkami owoców itd. Bo to na żelazko niedobre. Ale nie ograniczam sie. U mnie w domu zawsze parędziesiąt smaków, mam manię, ciągle dokupuję. Ale biała to faktycznie mocno kofeinowa jest. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Tak piszecie o jedzeniu, ja to w ogóle na nic nie mam apetytu.. nie mam ochoty jeść, wduszam w siebie żeby cukier nie skakał, ale nic mi to nie smakuje ![]() Jeszcze zaraz święta, ciekawe co ja pojem w święta jak połowy nie mogę, a na drugie pół nie mam ochoty ![]()
#4477 |
Zakorzenienie
|
Łobuz nr 2 znowu ma czkawkę - w szoku jestem, bo w pierwszej ciąży tego nie poczułam, a teraz to i 2-3 razy dziennie od kilku dni. Oj coś czuje po kościach, że tym razem się dowiem co to niemowlę w domu :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wlasnie na ktg se leze
![]() |
#4479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() serio serio jak by ktoras potrzebowala noclegu w De to zapraszam ![]() ![]() [QUOTE=Elena_22;53842425] Cytat:
![]() ![]() ![]() pierwszy raz slysze o takiej zupie ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny pisze na biało - kto wrazliwy niech nie czyta ![]() mam mega problem, mam tak mocne zatwardzenie ze boje sie ze "cisnac" ![]() ![]() ![]() ![]() masakra juz mam dosc tego. I nic mi nie pomaga, ani zbożówka, ani śliwki, ani owoce ani warzywa. A jem duzo zup i tych innych zdrowych rzeczy... juz nawet kombinowałam rozne mieszanki - ogórka maczalam w nutelli itp, tzpatrzyl i juz go czyscilo od samego patrzenia a ja nic ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do drugiego to znam ten ból z poprzedniej ciąży. W razie wielkiego problemu możesz spróbować czopek glicerynowy. Próbowałaś te śliwki na czczo? Podobno nie mogą być za suche, więc można namoczyć wcześniej. Na czczo można też spróbować szklankę wody z cytryną (mi pomaga nawet szklanka samej wody, ale tym razem problemów wielkich nie mam, no z 2 razy się zdarzyło). Magnez też działa przeczyszczającą, mi wystarczają 3-4 tabletki slow mag na dobę, żeby było ok, ale pamiętam że jak miałam niedobory to i 6 mnie prawie nie ruszało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko skad ja wezme czopek glicerynowy w de ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() Dziś usmażę rybkę, więc może pojem trochę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba mama mi wysle listem ![]() ![]() Cytat:
![]() takie luzaki-cudaki ![]() ![]()
![]() |
#4485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak dobrze kojarze, to też Twój łobuziak był grzecznym niemowlęciem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- A tak jeszcze o czkawce ![]() ![]()
![]() |
#4487 |
Wtajemniczenie
|
Paula, ja nie pomogę, bo u mnie to problem w odwrotną stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trochę się obawiam, bo widzę, że ten łobuz jest totalnie inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak więc super, dziecko pogodne, wszystko dawała mi zrobić, nie tylko w domu, studiowałam bez problemu, tzn. kończyłam studia ![]() ![]() Ja na razie nie wiem, czy dziecię nr 2 będzie inne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Ja już przygotowałam miejsce pod choinkę ![]() ![]() Aha, nie pamiętam, która z Was, ale któraś wstawiła zdjęcia przepięknych bombek, takich kolorowych tradycyjnych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cześć dziewczyny ![]() Nie odzywałam się, bo u mnie znowu było kiepsko... Dziś weszłam, bo wiedziałam , że jak Was poczytam to mi się trochę polepszy. ![]() Jestem głupia i mam do siebie pretensje. Nic się złego nie dzieje, oprócz takich pierdół normalnych w ciąży jak brak sił, spanie, ale mała rośnie, ja mogę siedzieć w domu i dostaję za to pieniądze, mam cudownego męża, a ryczę, szukam problemów, kłótni ![]() ![]() No kretynka ze mna ![]() ![]() ![]() Wczoraj zasypiając wtulona w niego obiecałam sobie, że od dzisiaj będzie lepiej i co? Obudziłam się po 6 h snu źle się czując i znowu w ryk i milion smsów do TŻ jak mi źle blablabla ![]() Ale wymyśliłam fajny prezent pod choinkę dla niego, mam nadzieję, że mu pokaże, że naprawdę chcę zeby był najszczęśliwszy na świecie tylko ciężko mi nad sobą panować teraz i te hormony nie pomagają ![]() W ogóle to Fantasmagori, czyli dziewczyna, która założyła nasz wątek mamuś lutowych w czerwcu, ale niestety straciła swojego aniołka jakoś w 3 miesiącu ciąży widziałam na jakimś wątku znowu się udało i spodziewa się dzidziusia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() I sobie też takiej życzę ![]() ![]()
![]() |
#4491 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Chyba w ogole nie ma mozliwosci, zeby Mała Ci wyskoczyła od ciśnięcia ![]() Aha i wracajac, ja w pierwszym trymestrze oprocz diety jak Ty piszesz popijalam 2x dziennie sliwki (powiedzmy ze dwie) kawą z mlekiem (rozpiszczalna kawa, z 1.5 lyzeczki rozpuszczona w 50 ml wody, reszta kubka wypelniona mlekiem i to do mikrofali zeby bylo cieple bo mleko z lodowki sprawialo ze taka kawa byla zimna) i do tego caly dzien podjadalam suszone morele i problem minal , ale wlasnie nie od razu tylko po kilku dniach doszlam do zalatwiania sie tak raz na 2 dni, czyli ok. Teraz znowu zaczynam miec male problemy wiec na nastepnych zakupach kupie sobie tych moreli ![]()
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie. Wyniki slabe po swoetach donpowtorzenia. Dostalam jeszcze skierowanie znow na coombsa,hbs i znow tokso..kazdy sie boi po tym toczeniu krwi..a do tego okazalo sie ze macica jakas twarda i dala mi luteine 2x2 i nospe 3x1.. A na ktg nic nie wyszlo. Juz sama nie wiem
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie siostra mitaktez napisala.... jutro tz jedzie po sliwki ;D
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Eh... ![]() ![]()
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Dlatego nie lap ich i ciesz sie ze zdrowia :-*
#4496 |
Mamusia Luty 2016
|
W ogóle jeszcze dodam, że TŻ ma dzisiaj imprezę świąteczną firmową taką na bogato jakby Wigilię i alkohol :P I w sumie szczęście w nieszczęściu z tymi moimi płaczami, bo ogólnie miałam mu trochę za złe, że ja nie mogę iść na taką imprezę i pic i w ogóle, a on sobie idzie, ale teraz tak sobie myślę, że po tym co on przeżywa ze mną ostatnio to należy mu się trochę relaksu i oderwania się ode mnie
![]() ![]()
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aleeee na goła dupke trzeba Cinaklepać !!! ![]() ![]() ![]() nie mecz tz sms bo i mu puszcza hormony ![]() ![]() ![]() super ze Fanta zaszła ![]() ![]() ![]() ![]() dobra dziewczynki, ja uciekam sprzatac ![]()
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już dzisiaj myślałam,że trochę lepiej, więc się wybrałam do nas po kilka rzeczy- autem, dwie ulice obok! I co?ZNowu mnie brzuch pobolewa ![]() ![]() ![]() No ale, w poniedziałek przyjdzie stoliczek z krzesełkami dla Tusiała, tyle mnie cieszy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Byłam z rana w mieście. Najpierw poszłam na badania. Założyłam soczewki i babka mi podbiła na max możliwe czyli na 15 lat bo na tyle teraz mogą. Potem załatwiłam M receptę na przeciwbólowe i skierowanie na rehabilitację. Potem do gminy po zaświadczenie o zameldowaniu. Całe 17 zł mnie to kosztowało. Następne było starostwo. Profil kandydata będę miała gdzieś między świętami a Nowym Rokiem. I wtedy idę na egzamin się zapisać. Z jazdą raczej nie wyrobię przed porodem bo tak to wszystko odwlekałam ale może przynajmniej testy zdam to będzie z głowy a jak Patryk podrośnie to pójdę na jazdy. Byłam w Pepco ale całe g tam jest...tak przebrane że szok...Bombki tylko złote i czerwone a ja chciałam niebieskie. I na końcu Biedronka. Wreszcie mam ten sok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No widzisz kochana, ciesz się tym,że z Tobą i Hanią wszystko ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Marciar ojeju ale kiepsko ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.