Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-18, 14:31   #1201
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

A ja się muszę umówić na jakąś wizytę do gina Ostatnią miałam 3 grudnia, prosił żeby się umówić za około 3 tygodnie ale jakoś mi to szybko przeleciało i nie zdążę do tej pory badań zrobić Umówię się chyba na Sylwestra- o ile w ogóle będzie wtedy przyjmował... I tak pewnie nie będę mieć usg, więc mi się nie spieszy. A do poznania płci też mi nie spieszno jakoś, bo wiem, że na pewno jedno z dzieci unieszczęśliwię tą informacją
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 14:34   #1202
kocuro88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A ja się muszę umówić na jakąś wizytę do gina Ostatnią miałam 3 grudnia, prosił żeby się umówić za około 3 tygodnie ale jakoś mi to szybko przeleciało i nie zdążę do tej pory badań zrobić Umówię się chyba na Sylwestra- o ile w ogóle będzie wtedy przyjmował... I tak pewnie nie będę mieć usg, więc mi się nie spieszy. A do poznania płci też mi nie spieszno jakoś, bo wiem, że na pewno jedno z dzieci unieszczęśliwię tą informacją
a mi odkąd poszłam do pracy czas się strasznie dłuży i chyba bym nie wytrzymała tak długo
Stary 2015-12-18, 14:43   #1203
201711281320
Konto usunięte

Mi tak czas leci, że to jest chore po prostu. Rano codziennie walczę z czymś co mi nie chce pozwolić wstać z łóżka, potem gonię jak wariat żeby się nie spóźnić. Jak nie ma męża to budzę dzieci, robię im śniadanie i kanapki do szkoły, odwożę, jadę do pracy. Jak wracam to robimy jedzenie, potem zadania domowe, jakaś rozrywka/zakupy, znowu jedzenie, wywalenie dzieci do kąpania i spania i już jest zwykle po 21:00 Gdzie tu znaleźć czas na przygotowania do Świąt, sprzątanie, kupno prezentów i wizytę w labku i u gina?
Ale co najlepsze- za 20 minut zaczynam weekend, a potem mam wolne aż do 28.12
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 14:45   #1204
kocuro88
Zakorzenienie

sliweczka to mamy urlop tak samo
i potem do następnej wizyty w styczniu i L4
Stary 2015-12-18, 14:52   #1205
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witajcie

Jestem już po wizycie Wzięłam ze sobą męża, aby mógł zobaczyć naszego szkraba na "żywo", a nie tylko na zdjęciach Wszystkie pomiary usg pierwszego trymestru są ok, zostały wykluczone jakiekolwiek wady genetyczne Maluszek jest o tydzień młodszy, ale lekarka powiedziała, aby tym się nie martwić, bo czasem tak bywa i, że jeszcze nadgoni Ma niecałe 8 cm i nawet nam pomachał Bardzo się wiercił i jeszcze niestety płci nie znamy. Ale dla nas najważniejsze jest to, że wszystko jest ok
super wieści !

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MADZIA a które to wasze dziecko? U nas drugie wiec też inaczej

KANWA po kilka sztuk 56, a więcej 62. Sporo jest unisexu szczególnie w tych początkowych rozmiarach.

KOCURO przytulam

KASKa u mnie podobnie z ciuszkami. jak bedzie dziewczynka to dokupie.

MONINI ale przejscia. dbaj o siebie!

LALA witamy))brawo za wyniki!

Ja o 13.30 endo mam.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
jak po wizycie ?

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie! Wszystko jest w jak najlepszym porządku uff ulzylo mi bo ostatnio miałam trochę za dużo stresów.
Płci nie chciał mi gin powiedzieć bo za wcześnie. Kolejna wizyta za 3 tygodnie może wtedy uda się podejrzeć [COLOR="Silver"]
super !

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie
Dzidziuś rozwija się prawidłowo i wg tego USG jest nawet o tydzień starszy-> termin na 29 maja

Pod serduszkiem mam Ignasia
Widziałam grubiutki brzuszek
Jestem szczęśliwa
super, gratuluje chłopczyka

Cytat:
Ja Wigilię zawsze spędzam u siebie w domu. Odkąd mam dzieci zależy mi żeby stworzyć im taką magię i podniosłą atmosferę. Zawsze byliśmy z my i moi rodzice, ew. jeszcze babcia. W tym roku moi rodzice lecą do mojego brata na święta, więc będziemy w czwórkę i babcia jeszcze dojedzie. Znaczy w piątkę + babcia W pierwszy lub drugi dzień pojedziemy do teściów.
Pierogi i strudel zawsze robi mój mąż, karpi oboje nie lubimy, więc w tym roku będzie sandacz złowiony przez męża niedawno. Ja zawsze z mamą gotowałam, a teraz to nie wiem jak mi to wszystko wyjdzie tym bardziej że mistrzem kulinarnym to nie jestem Mam nadzieję, że internet mi pomoże

Ha! A mój mąż przyniósł z pracy paczki świąteczne dla dzieci- mnóstwo słodyczy i dostał jeszcze 800 zł. w bonach
wow dobry pracodawca, mój dostał 300zł

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 14:59   #1206
anuszka1984
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i czekamy na pozostałe same dobre wieści

Widzę, że tworzy nam się niezła drużyna piłkarska

Mnie dziś cały dzień głowa pęka... niestety migrena mnie dopadła

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 15:12   #1207
LaLaRe87
Rozeznanie

u nas też bony przyzwoite były no i wypłaty robię tydzień prędzej , u męża niestety nie:p

dziewczyny 50 min i mam wolne..aż do 28.12. pozniej wracam na trzy dni i znów 7 dni wolnego.. poźniej tydzień pracy RMUA, PITy i idę pracować do domku

w poniedziałek przyjeżdżają rodzice, czeka ich ponad 2 tyś km autem i promem, więc już czekam jak na szpilkach ukocham mamę i tatę, 23.12 usg, na którę biorę mamę cudowny czas się szykuje!

Wigilia u teściów w dużym gronie, kqażdy cos przynosi - my w tym roku rybę po grecku, tatarek z łososia norweskiego (mama przywozi cudownego zawsze!), śledziki i ciasto marchewkowe. Szwagierka robi pyszny barszcz, pierogi, pasztet i paszteciki, teściowa sałatki, karpia (chyba w galarecie) także będzie co jeść omnomnomnom

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 15:24   #1208
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
u nas też bony przyzwoite były no i wypłaty robię tydzień prędzej , u męża niestety nie:p

dziewczyny 50 min i mam wolne..aż do 28.12. pozniej wracam na trzy dni i znów 7 dni wolnego.. poźniej tydzień pracy RMUA, PITy i idę pracować do domku

w poniedziałek przyjeżdżają rodzice, czeka ich ponad 2 tyś km autem i promem, więc już czekam jak na szpilkach ukocham mamę i tatę, 23.12 usg, na którę biorę mamę cudowny czas się szykuje!

Wigilia u teściów w dużym gronie, kqażdy cos przynosi - my w tym roku rybę po grecku, tatarek z łososia norweskiego (mama przywozi cudownego zawsze!), śledziki i ciasto marchewkowe. Szwagierka robi pyszny barszcz, pierogi, pasztet i paszteciki, teściowa sałatki, karpia (chyba w galarecie) także będzie co jeść omnomnomnom
Fajnie taka wigilia, jak kazdy cos zrobi
My w tym roku na szczescie tylko z rodzicami i rodzeństwem i tez kazdy sie na cos sklada, cos robi wczesniej mielismy w wiekszym gronie rodzinnym, i tak moja mama sie narobila a cala jej rodzina na gotowe-czyt rodzenstwo i ich dzieci... Tylko my z rodzeństwem sie dokladalismy, a tak nikt nawet salatki glupiej nie zaproponował :/no ale...

Anuszka-oby szybko przeszło

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 17:16   #1209
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
My w tym roku na szczescie tylko z rodzicami i rodzeństwem i tez kazdy sie na cos sklada, cos robi wczesniej mielismy w wiekszym gronie rodzinnym, i tak moja mama sie narobila a cala jej rodzina na gotowe-czyt rodzenstwo i ich dzieci... Tylko my z rodzeństwem sie dokladalismy, a tak nikt nawet salatki glupiej nie zaproponował :/no ale...
Ojej, to niefajnie Dobrze, że teraz będziecie w mniejszym gronie

Stary 2015-12-18, 17:24   #1210
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po wizycie
Dzidziuś rozwija się prawidłowo i wg tego USG jest nawet o tydzień starszy-> termin na 29 maja

Jestem szczęśliwa
Super
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 17:45   #1211
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
agusia, świetne wieści!
Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Agusia super wieści
u mnie na prenatalnych tez był młodszy niż termin OM a na kolejnej wizycie już ladnie podskoczyl
Cytat:
Jaki duzy juz swietne wiesci
Cytat:

Agusiia gratuluję udanej wizyty!

I trzymam kciuki za kolejne mamusie dziś wizytujace!
Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Gratulacje udanych wizyt dziewczyny
Cytat:

gratuluję cudownych wizyt!!!!!! jestem taka ciekawa kiedy poczuję pierwsze ruchy... to pierwsza ciąża, może być dość późno .. czekam już z utęsknieniem
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
super wieści !
Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
ale super czyli kolejny chłopczyk się ujawnił
oj czas na jakąs dziewczynke
Mam cichą nadzieję u mnie będzie dziewoszka
Stary 2015-12-18, 17:53   #1212
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
A i witam sie w 16 tygodniu
)

Cytat:
Mi tak czas leci, że to jest chore po prostu. Rano codziennie walczę z czymś co mi nie chce pozwolić wstać z łóżka, potem gonię jak wariat żeby się nie spóźnić. Jak nie ma męża to budzę dzieci, robię im śniadanie i kanapki do szkoły, odwożę, jadę do pracy. Jak wracam to robimy jedzenie, potem zadania domowe, jakaś rozrywka/zakupy, znowu jedzenie, wywalenie dzieci do kąpania i spania i już jest zwykle po 21:00 Gdzie tu znaleźć czas na przygotowania do Świąt, sprzątanie, kupno prezentów i wizytę w labku i u gina?
mam tak samo, nawet nie wiem kiedy robi się wieczór i padam razem z Igim. (albo i szybciej).

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

Widzę, że tworzy nam się niezła drużyna piłkarska

Mnie dziś cały dzień głowa pęka... niestety migrena mnie dopadła
przytulam.
Mi możesz wpisać na pierwszej strony Niespodzianka:P bo do porodu nie będzie wiadomo.

Cytat:

bardzo miłe święta sie u Ciebie szykują)

Fiazo: wizyta spoko, wyniki super, następna za 6 tyg. a jak Twoja?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 18:30   #1213
kaska87
Zakorzenienie

hej
jak dobrze, że już weekend
ale jutro też mam tyle na głowie, że muszę wybrać panele i farby
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Mam cichą nadzieję u mnie będzie dziewoszka
ja też

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 19:08   #1214
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie taka wigilia, jak kazdy cos zrobi

Anuszka-oby szybko przeszło
Oj bardzo nie fair zostawiać komuś wigilię na głowie i przyjść na gotowe.

W tym roku teście przyjeżdżają i my robimy wigilię- denerwuję się czy mi dania wyjdą. U nas raczej tradycyjnie: barszcz z uszkami, pierogi różne, pstrągi pieczone, gołąbki, kapusta z grochem i na koniec mus makowy. Jakoś trudno mi się cieszyć na te święta jak myślę o tej robocie co mnie czeka i jeszcze stres czy teściom posmakuje. I to wszystko muszę ogarnąć i pracę jeszcze w pon i wt.

Monini- to teraz dieta niestety. Dużo zdrowia!
Olinka- jak tam dzisiaj się czujesz? Jak zatoki? Ola jak z uchem?

Gratuluję dziewczyny wizyt- fajnie, że same dobre wiadomości na wątku
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 19:38   #1215
fiazo
Zakorzenienie

Odpoczywam po ciężkim dniu. Wszystko dobrze. Dzieć ma 6cm. Tp potwierdził sie z 1 usg. Dr fajnie wszystko wytlumaczył i pomierzyl. Dostalismy fajne zdjecie 3D jak maleństwo sobie siedzi

Synek
Stary 2015-12-18, 19:42   #1216
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Oj bardzo nie fair zostawiać komuś wigilię na głowie i przyjść na gotowe.

W tym roku teście przyjeżdżają i my robimy wigilię- denerwuję się czy mi dania wyjdą. U nas raczej tradycyjnie: barszcz z uszkami, pierogi różne, pstrągi pieczone, gołąbki, kapusta z grochem i na koniec mus makowy. Jakoś trudno mi się cieszyć na te święta jak myślę o tej robocie co mnie czeka i jeszcze stres czy teściom posmakuje. I to wszystko muszę ogarnąć i pracę jeszcze w pon i wt.

Monini- to teraz dieta niestety. Dużo zdrowia!
Olinka- jak tam dzisiaj się czujesz? Jak zatoki? Ola jak z uchem?

Gratuluję dziewczyny wizyt- fajnie, że same dobre wiadomości na wątku
Rozumiem jak raz tak sie zrobi, albo jednego roku tu, jednego gdzie indziej.. Ale tak bylo rok w rok..moja mama mieszka z rodzicami i pomimo, ze maja jakaby osobne mieszkania nie wypadalo robic wigilii osobno.. Wiec dzieci babci sie zjedzaly, bez niczego, nawet nie pytajac czy cos zrobic... O taka mama sie narobila(bo babcia robila nie wiele) a reszta na gotowe..
Teraz my juz mamy swoje rodziny wiec raz bedzie u nas, raz u mamy raz u rodzeństwa

Na pewno tesciom posmakuje, chyba ze sa wymagajacy?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 19:44   #1217
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po wizycie

Jestem szczęśliwa
Też mi tp z USG wychodzi na końcowkę maja. Wg om na 05.06
Cieszę się, że jest ok i znasz płeć

Cytat:
mam wielką nadzieję, że 23.12 potwierdzę oficjalną dziewuszkę! Wszystko na to wskazuje

gratuluję cudownych wizyt!!!!!! jestem taka ciekawa kiedy poczuję pierwsze ruchy... to pierwsza ciąża, może być dość późno .. czekam już z utęsknieniem

ania230 - czekamy z niecierpliwością, pochwal się po powrocie!!!
Też czekam na pierwsze ruchy

Cytat:
Ale co najlepsze- za 20 minut zaczynam weekend, a potem mam wolne aż do 28.12
Dzień po dniu pewnie mega szybko przy dzieciakach Ci mija. Fajnie, że do 28 wolne Idzie odpocząć i przygotować się do świąt

Cytat:

Często widujesz się z rodzicami?

Mnie bardzo cieszą święta Po raz pierwszy spędzę ja całe z TŻ Nasze domu rodzinne są oddalone od siebie o 400km
Na wigilię i pierwszy dzień świąt jedziemy do mnie, na drugi dzień świąt i niedzielę do rodziców TŻ W poniedziałek dokupuję ostatnie drobiazgi do prezentow i je pakuje Sprawia mi to ogromną przyjemność

Eleine to moje piewsze dziecko

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 19:48   #1218
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Odpoczywam po ciężkim dniu. Wszystko dobrze. Dzieć ma 6cm. Tp potwierdził sie z 1 usg. Dr fajnie wszystko wytlumaczył i pomierzyl. Dostalismy fajne zdjecie 3D jak maleństwo sobie siedzi
Super

Moje Maleństwo dziś dało sobie zrobić fajną fotkę, jak ma rączki do góry uniesione, jakby się poddawał Smielismy się z ginekologiem, bo nie chciał się Maluch ułożyć profilem, żeby zbadać NT i lekarz trochę mi poruszał brzuch i wtedy Maluch podniósł rączki do góry właśnie w takim geście
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 19:56   #1219
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem jak raz tak sie zrobi, albo jednego roku tu, jednego gdzie indziej.. Ale tak bylo rok w rok..moja mama mieszka z rodzicami i pomimo, ze maja jakaby osobne mieszkania nie wypadalo robic wigilii osobno.. Wiec dzieci babci sie zjedzaly, bez niczego, nawet nie pytajac czy cos zrobic... O taka mama sie narobila(bo babcia robila nie wiele) a reszta na gotowe..
Teraz my juz mamy swoje rodziny wiec raz bedzie u nas, raz u mamy raz u rodzeństwa

Na pewno tesciom posmakuje, chyba ze sa wymagajacy?
Teściowa jest dobrą kucharką, a pasją siostry męża jest pieczenie więc poprzeczka jest postawiona wysoko.

Łapki do góry Dzidzi się poddaje
Stary 2015-12-18, 20:17   #1220
kaska87
Zakorzenienie

ja mam zdjęcie z ostatniej jak dzidzia jedną rączke trzyma przy buzi- chyba ciuma kciuka a drugą pokazuje "siema"

Stary 2015-12-18, 20:20   #1221
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
)Mi możesz wpisać na pierwszej strony Niespodzianka:P bo do porodu nie będzie wiadomo.
Zaraz wpiszę

fiazo super wieści

Moje tsh na szczęście troszkę wzrosło, ale dalej jest poniżej normy. Ft4 już mieści się w normie, także mam cichą nadzieję, że nie będę musiała przyjmować leków na nadczynność tarczycy Zobaczymy jaką decyzję podejmie ginka w poniedziałek
Reszta wyników super

Stary 2015-12-18, 20:20   #1222
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Moje Maleństwo dziś dało sobie zrobić fajną fotkę, jak ma rączki do góry uniesione, jakby się poddawał Smielismy się z ginekologiem, bo nie chciał się Maluch ułożyć profilem, żeby zbadać NT i lekarz trochę mi poruszał brzuch i wtedy Maluch podniósł rączki do góry właśnie w takim geście
Ahaha pewnie genialnie wygląda

Synek
Stary 2015-12-18, 20:22   #1223
kaska87
Zakorzenienie

się pookręcało pępowiną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12391902_10207245203401446_377490847531867531_n.jpg (69,5 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2015-12-18 o 20:23
Stary 2015-12-18, 20:23   #1224
LaLaRe87
Rozeznanie

Madzia9999 - niestety widze ich dwa razy do roku (zawsze 3 tyg. w lipcu i na Boże Narodzenie ok. 2 tyg.) ale raz do roku staram się do nich lecieć w jakiś dlugi weekend albo Wielkanoc. To prawie 2 tyś km, jakieś 35 h drogi samochodem i promem, za to samolotem zaledwie godzinka i 15min niestety do lotniska musze jechać z Bydgoszczy do Gdańska,ale autostradką rzut beretem, nie jest źle.. takie życie.. tu zawodowo w ich wieku cięzko więc wiele lat temu wyemigrowali i prowadzą szczęśliwe, spokojne życie.

Co do Wigilii - nie wyobrazam sobie przyjsc do kogoś i nie przygotować nic, chociażby sałatki,tak po prostu nie wypada... na 1 dzien świąt spotykamy sie u przyjaciol, oni zaprosili najblizszych znajomychz dziecmi, bedzie nas ok. 30 osob, kazdy cos przyniesie, bedzie wesoło

Ja już pierogi mam zrobione, pomrożone, ryby kupione, w niedziele porobie ostatnie najwieksze zakupy, ale do tego potrzeba mi Tża, a teraz... od dwoch godzin gotuję wielki gaaaar bigosu. Porobi się przez cały week po czym wloże do słoików

madzius90 - EKSTRA! HAHAHAHAHA u mnie jak gin przycisnal usg do brzucha to maluch się zdenerwował - prostował nóżki, cały aż się wstrząsał (jakby ze zlości), a rączkami się rozpychał bo chyba mu się ciasno na moment zrobiło hahaha komiczne, po prostu istna abstrakcja i niedowierzanie, że to się dzieje w moim brzuchu, pod moim sercem...

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2015-12-18 o 20:26
Stary 2015-12-18, 20:26   #1225
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia9999 - niestety widze ich dwa razy do roku (zawsze 3 tyg. w lipcu i na Boże Narodzenie ok. 2 tyg.) ale raz do roku staram się do nich lecieć w jakiś dlugi weekend albo Wielkanoc. To prawie 2 tyś km, jakieś 35 h drogi samochodem i promem, za to samolotem zaledwie godzinka i 15min niestety do lotniska musze jechać z Bydgoszczy do Gdańska,ale autostradką rzut beretem, nie jest źle.. takie życie.. tu zawodowo w ich wieku cięzko więc wiele lat temu wyemigrowali i prowadzą szczęśliwe, spokojne życie. do słoików
a Ty nie chciałaś z nimi wyjechać? pewnie jak już będą na emeryturze to wrócą do PL

Stary 2015-12-18, 20:31   #1226
zebrah
Rozeznanie

Poradźcie coś na okrutną zgagę
Stary 2015-12-18, 20:32   #1227
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a Ty nie chciałaś z nimi wyjechać? pewnie jak już będą na emeryturze to wrócą do PL
zaraz po studiach miałam taki zamiar, miałam nagraną pierwszą prace, nawet poprzedni piesek (teraz juz nie żyje) był już zaczipowany i był po wszystkich badaniach z paszportem... hahahahaha no i wtedy wydarzyło się coś, czego nikt się nie spodziewal... po 12 latach spotkałam się z gościem, z którym chodziłam do podstawówki i w którym się podkochiwałam, poszliśmy na grzane wino do fajnej herbaciarni, a skończyliśmy o 5 rano w pubie bawiac sie i smiejąc w dwójkę.. kilka dni temu minęło 5 lat od tamtego spotkania, a w marcu mamy 4 rocznicę ślubu także plany mi się trochę pozmieniały hihihihihi

ale dajemy sobie jakieś 5-8 lat, jeśli w zawodzie mojego męża zmieni się dużo na niekorzyść (jeśli jest tu jakaś fizjoterapeutka to pewnie wie co mam na mysli - własna działalność, ustawa o zawodzie fizjo...) to pakujemy manatki i ruszamy do Norwegii. mamy gdzie się zatrzymać, język mąż zna, damy radę... życie tam jest inne, bo spokojniejsze, może nawet nudniejsze, ale bardziej wdzięczne... kazda praca jest szanowana... bo w tej chwili to wygląda tak, że aby żyć, wyjechać na wakacje, pojsc sobie do dobrej restauracji musi zapiep**ać po 12,czasami 14 godzin dziennie... wlacznie z weekendami... teraz jest mlody, ma siłe, ale za kilka/ kilkanascie lat? |Padnie mi chłop...

Moja Marcelinka
Stary 2015-12-18, 20:33   #1228
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Poradźcie coś na okrutną zgagę
mi w pierwszej ciąży tylko rennie pomagało ale ja miałam potworną zgagę.... teraz jest lepiej póki co, mi pomaga jedzenie malutkich porcji i ograniczyłam cytrusy bo po nich była masakra- chociaż uwielbiam szczególnie tą porą roku

Stary 2015-12-18, 20:34   #1229
olinka012
Zadomowienie

Wróciliśmy od lekarza teraz

To gardło nie dawalo mi spokoju

Trafiłam na świetną lekarke. Badala mnie z kazdej strony

Oskrzela czyste . To nie migdały mnie bola tylko mam powiększone wezly chłonne dlatego ze organizm się broni. Gardło czerwone bo z zatok to splywa i podrażnia. Anginy brak. Antybiotyku absolutnie nie brać bo to wirus. Może to trwać nawet 2 tyg! Przed wigilią do kontroli

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2015-12-18 o 20:35
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 20:36   #1230
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz po studiach miałam taki zamiar, miałam nagraną pierwszą prace, nawet poprzedni piesek (teraz juz nie żyje) był już zaczipowany i był po wszystkich badaniach z paszportem... hahahahaha no i wtedy wydarzyło się coś, czego nikt się nie spodziewal... po 12 latach spotkałam się z gościem, z którym chodziłam do podstawówki i w którym się podkochiwałam, poszliśmy na grzane wino do fajnej herbaciarni, a skończyliśmy o 5 rano w pubie bawiac sie i smiejąc w dwójkę.. kilka dni temu minęło 5 lat od tamtego spotkania, a w marcu mamy 4 rocznicę ślubu także plany mi się trochę pozmieniały hihihihihi

ale dajemy sobie jakieś 5-8 lat, jeśli w zawodzie mojego męża zmieni się dużo na niekorzyść (jeśli jest tu jakaś fizjoterapeutka to pewnie wie co mam na mysli - własna działalność, ustawa o zawodzie fizjo...) to pakujemy manatki i ruszamy do Norwegii. mamy gdzie się zatrzymać, język mąż zna, damy radę... życie tam jest inne, bo spokojniejsze, może nawet nudniejsze, ale bardziej wdzięczne... kazda praca jest szanowana... bo w tej chwili to wygląda tak, że aby żyć, wyjechać na wakacje, pojsc sobie do dobrej restauracji musi zapiep**ać po 12,czasami 14 godzin dziennie... wlacznie z weekendami... teraz jest mlody, ma siłe, ale za kilka/ kilkanascie lat? |Padnie mi chłop...
no to faktycznie przeznaczenie fajna historia no i fakt macie o tyle łatwiej, że w razie W możecie na początku mieszkać z rodzicami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości