|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Magda serio mi te filmiki duzo rozwialy watpliwosci, bo ja na poczatku nie chcialam sie bawic w formowanki, nauczylam sie wiazac pieluszki i wiem, ze musze dokupic kilka otulaczy i bedziemy sie wiazac
![]() ![]() ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Wtajemniczenie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53844953]38 tydzień. Wymiary idealne jak na ten tydzień. Mogę spokojnie teraz przechodzić nawet i te dwa tygodnie do terminu bez żadnego stresu ani nic. Nie wiedza co sie dzieje z dzieckiem jest straszna. :/ teraz nic tylko czekać na skurcze. U położnej skurcze wyszły całe 13 %
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
Ewusia ja się hajtałam jak miałam niewiele ponad 20 lat, więc coś tam poszalałam a resztę nadrabiałam po ślubie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
Juz w domu
![]() ![]() Cudownie wrocic do domu ![]() ![]() ![]() ![]() Karen, Joanna gratuluje po wizycie ![]() Dotka, daj znac jak pierwsza podroz Witka ![]() Bardzo wszystkim dziekuje za wsparcie ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
Casa gdzies mi ucieklo, ze do domu wracasz. Gratulacje
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Ja się hajtnęłam jak miałam już skończone 20 (4 dni po moich urodzinach wzięliśmy cywilny)
![]() ![]() Nie uważam, że coś mi uciekło ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ja zawsze miałam marzenie założyć rodzinę, mieć dzieci, męża, swój domek itd. Dlatego może teraz czuję, że wszystko układa się tak jak być powinno, że tak chciałam ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- 12 tetrowych 60x80 10 tetrowych 80x80 2 flanelowe 70x70 1 ceratka flanelowa 60x50 3 bambusowe 70x70 Styknie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Mi tez ale ja w takie dni jak dzisiaj poddaje sie bez walki jesli chodzi o nadrabianie :-(
Oczywiście najszczersze gratulacje i zebys teraz dopiero na terminowy porod pojawila sie w szpitalu:-* Ja Próbowałam ogarnac mieszkanie po remoncie ale nie daje rady....po kwadransie przenoszenia i przesuwania rzeczy ledwo mogłam oddychac :-( A teraz grzeje plecy w sloncu,jedyne momenty w ciagu dnia kiedy mnie nie boli krzyż. Gdyby nie brak domu to też chcialabym juz urodzic ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-12-18 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
Co do slubu mam 26 lat, w wieku 21 nie chcialam wychodzic za maz, chociaz marzylam o rodzinie, dziecku, domku z ogrodkiem. Teraz jestem w zwiazku, w ktorym czuje sie kochana, doceniana i w ogole naj, naj.
Magda mysle, ze styknie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
Baby - noś i przesuwaj dalej to urodzisz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Nie wiem jeszcze czy teraz klikać to zamówienie czy jednak poczekać na po świętach.. Bo teraz to pewnie motka z tymi kurierami i w ogóle nie? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
ja mam
20 pieluch tetrowych białych 5 tetrowych mniejszych 5 tetrowych kolorowych 1 flanelowa |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
Magda jak Ci sie nie spieszy, a chyba nie spieszy, to poczekaj na po swietach. Ja tez nie wysylam L4 poczta, bo boje sie, ze mi zgubia.
Aaa wlasnie dziewczyny jak mam L4 od innego lekarza niz gin to mam 80% platne czy 100%? Jakies sprawdzone info?
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do szpitala to ja bym wybrała ten który ma lepszą opiekę i sprzęt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja uważam że jak miałam 20 lat to byłam dzieckiem jeszcze ![]() ![]() Ja tez zawsze chciałam mieć rodzinę, dzieci i w ogóle, ale nie tak wcześnie. Chciałam najpierw skończyć studia, mieć pracę, mieszkanie itp ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Konto usunięte
|
Czyli wychodzi że tylko ja tu na łyso bez ślubu?
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
Ewusia no u mnie wlasnie caly czas na cos sie czekalo, a to zeby studia skonczyc, a to zeby praca byla, mieszkanie, auto, jak juz to wszystko sie pojawilo, to mowie trzeba sie wziac za dzieci :-D
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Joanna ja tez jestem bez slubu
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53847165]Czyli wychodzi że tylko ja tu na łyso bez ślubu?
![]() spoko ja jestem tylko "nibyżoną" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie zamawiała,od tygodnia rodzice w polsce czekaja na kilka rzeczy ktore zamowilam :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 |
Konto usunięte
|
Coś Wam opowiem. Pamiętacie jakie miałam przeboje z tż - laptopek i jego gry. Nie mamy ślubu i pomyślałam, że nie daj Boże coś mi się stanie (przy porodzie) to tż nic nie będzie mógł zrobić. Ani aktu urodzenia odebrać ani nic, czy za mnie do urzędu iść czy coś. Poczytałam na necie i zaproponowałam mu podpisanie potwierdzenie ojcostwa dziecka poczętego, nienarodzonego w urzędzie przed tym całym urzędnikiem. PowiedZiał, że spoko nie ma problemu. Powiedziałam mu że trzeba wybrać jak dziecko będzie się nazywać na narodzinach skoro mamy dwa różne i powiedziałam że chce, żeby do tego czasu (możliwego ślubu) miało moje, po czym powiedział "nie" i tyle. 2 dni później wspomniałam o tym ponownie by upewnić się, że jest tego świadomy, po czym znów usłyszałam "nie" bez jakichkolwiek pytań dlaczego tak chce itp. W końcu pojechaliśmy, urzędnik zapytał a ja potwierdziłam swoje nazwisko dla dziecka.
O jezu, nie wiecie jaką potem mi urządził awanturę z tego powodu. Nie ważne że wcześniej o tym wiedział, ze miał szanse żeby się dogadać. Obraza majestatu po prostu. A ja wiem co mu odwali w przyszłości, czy mu się tydzień coś nie odwidzi. Nie jestem na 100% jego pewna Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Baby - ale to już koniec, mała swoje waży i tym ciężarem też swoje robi. Dodatkowy wysiłek i spinanie mięśni nie służy macicy. Chyba nie chcesz mieć wcześniaka przy tamtej opiece lekarskiej? Moim zdaniem powinnaś wytrzymać jeszcze ten miesiąc do donoszonej i chociaż trochę uważać co robisz.
Macie rację - nie będę zamawiać. Bo tak to przelew poszedł by dziś, zaksięgowałby się w poniedziałek w południe i może gość wysłałby we wtorek. Na piątek normalnie by było, a tak to święta więc przesunie się na kolejny tydzień. A po świętach, przed sylwestrem to też nie wiadomo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest także na 1 dziecko tylko dochód nie może przekraczać 800zł. Na drugie i kolejne dziecko to ma byc niezależne od dochodu do ukończenia przez dziecko 18. roku życia. Oczywiście jeszcze tego drugiego nie uchwalili ale o to tu chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
joanna - dobrze postąpiłaś, że zamiast pakować się w ślub zdecydowałaś się na potwierdzenie ojcostwa
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Lune - może faktycznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
Niepozorna wlasnie o to "chyba" mi chodzi.
Magda w swietle prawa slub cywilny jest nad slubem koscielnym, wiec nie rozumiem okreslenia "nibyzona". Joanna dobrze zrobilas, ja wprawdzie tego problemu nie mam, bo jestem pewna za tz i to ze nie mamy slubu nie ma dla nas znaczenia. Dziecko bedzie mialo nazwisko Tz. Kiedys pewnie sie pobierzemy, bo chcemy tego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zadomowienie
|
Tylko troche to bez sensu wymyslone bo np. kobieta nie zarabia, jej mąż ma np.2700 dochodu mają 1 dziecko to nic nie dostaną bo przekracza 800zł a kobieta pracująca z mężem i zarabiająca razem np. 10 tys i mająca 5 dzieci niepełnoletnich dostanie jeszcze po 500zł na każde
![]() Ale z tym to jeszcze nie wiadomo moze to zmienią... |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
Malwi - ja to wiem, ty to wiesz, większość to wie, że ślub cywilny daje więcej praw niż kościelny, ale wg moich rodziców, dziadków i w ogóle ślub cywilny to nie ślub i nie jesteśmy małżeństwem tylko takim "nibymałżeństwem"
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Z tych "nibżon" jest ogólne śmianie na wątku ślubnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.