Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-18, 20:46   #3121
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Aaaa ja mam na to z gorki. Beda chcialy pomoc (moja mama i tesciowa), to niech pomagaja. Ja sie bede mogla zajac tylko soba i dzieckie, a one niech sprzataja, gotuja itd. itd

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 20:47   #3122
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
dobry wieczór
gratuluje kolejnych tygodni, udanych wizyt i powrotów do domu
uaoo zagroź mu skarpetami

Wracam po dwóch słabszych dniach ale już wychodzę na prostą

Mam jeszcze pytanie bo nie wiem czy coś pokręciłam czy nie ale czy są dziewczyny które zdecydowały się na poród w innym mieście niż miejsce zamieszkania? chciałabym wiedzieć ile km macie do szpitala i jak organizujecie powrót do domu
Aż sprawdziłam ile mam km, mapa pokazuje trochę ponad 20 km, zawsze uważałam, że 30 km, tak czy siak daleko bo droga niezbyt. Po mnie tż przyjedzie jeżeli wypis jest po południu. Bo jak rano to rodziców poproszę.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 20:48   #3123
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Aż sprawdziłam ile mam km, mapa pokazuje trochę ponad 20 km, zawsze uważałam, że 30 km, tak czy siak daleko bo droga niezbyt. Po mnie tż przyjedzie jeżeli wypis jest po południu. Bo jak rano to rodziców poproszę.
To mozesz chyba wyjsc jak Ci bedzie pasowalo, chodzi mi o pore dnia

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-18, 20:49   #3124
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
moja mama to główna pomysłodawczyni Babcia po prostu się zgodziła hahahah
Moja odpowiedź: "o nieee.. zapomnij o tym"
Wszystko zrobię byle nie przyjeżdżały na długo na początku
No nie dziwię się

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 20:50   #3125
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

U mnie po wizycie wszystko ok ogolnie mam 1 cm rozwarcia, lekarz stwierdzil ze moge urodzic dzisiaj a moge za miesiac takze to chyba nic nie znaczy
Po czym zrobil mi takie badanie ze myslalam ze sie porycze z bolu :P stwierdzil ze ma dyzur w wigilie i zaprasza
Maly wszystko super, wazy kolo 2800-3200 takze duzy nie bedzie
Kupilam dzisiaj ostatnie ciuszki, papcie do szpitala, wygrzebalam potrzebne badania i jestem gotowa na porod

Aaaa no i dostalam pozwolenie na mycie okien na swieta
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 20:51   #3126
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze pytanie bo nie wiem czy coś pokręciłam czy nie ale czy są dziewczyny które zdecydowały się na poród w innym mieście niż miejsce zamieszkania? chciałabym wiedzieć ile km macie do szpitala i jak organizujecie powrót do domu
Ja mam jakieś 20-30 km (ok.25- 30 min drogi) powrót do domu samochodem
Stary 2015-12-18, 20:53   #3127
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie wszystko ok ogolnie mam 1 cm rozwarcia, lekarz stwierdzil ze moge urodzic dzisiaj a moge za miesiac takze to chyba nic nie znaczy
Po czym zrobil mi takie badanie ze myslalam ze sie porycze z bolu :P stwierdzil ze ma dyzur w wigilie i zaprasza
Kupilam dzisiaj ostatnie ciuszki, papcie do szpitala, wygrzebalam potrzebne badania i jestem gotowa na porod

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 20:55   #3128
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Zuken pieknie, tylko z tymi oknami tez nie szalej. Bo jeszcze urodzisz w przyszlym tygodniu.

Stary 2015-12-18, 20:59   #3129
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Aaaa ja mam na to z gorki. Beda chcialy pomoc (moja mama i tesciowa), to niech pomagaja. Ja sie bede mogla zajac tylko soba i dzieckie, a one niech sprzataja, gotuja itd. itd
obawiam się, że to wyglądało by raczej tak, że one by ciumkały i sepleniły nad łóżeczkiem, a ja bym sprzątała, gotowała itd

Cytat:

Super, że wszystko ok no i że mały będzie mały
To teraz jak chcesz rodzić w grudniu możesz wziąć się za porządki

Przepakowałam torbę do takiej na kółkach. Ręczniki muszą wyschnąć, jeszcze klapki i kosmetyki dla mnie, chusteczki mokre dla małego i pieluchy tetrowe. Wszystko się mi zmieści do podręcznej na szczęście (choć mam ochotę wyrzucić szlafrok, bo zajmuje najwięcej miejsca )
Teraz tyko mam pytanie:
1. podkłady do przewijania trzeba? Czy ceratkę po prostu wziąć? Ceratka zajmie mniej miejsca. A jeśli podkłady to 10 sztuk to chyba za dużo nie?
2. Waciki kosmetyczne dla małego do pupy trzeba? Czy wystarczą te mokre chusteczki? Bo jedno i drugie trochę miejsca zajmuje

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

A co do odległości. Jeśli urodzę na tygodniu to mam 15 min piechotą. Jeśli na weekendzie to mam 70km ze szpitala do domu (no chyba, że się uprę i pojedziemy do domu jeszcze ze skurczami - godzina i będziemy w sumie na miejscu )
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 20:59   #3130
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Juz w domu usg przy wyjsciu wyszlo bardzo dobrze, wszystkie przeplywy ok, lozysko bez znamion starzenia no i Mlody okropny bezwstydnik..... Nie mam grama watpliwosci, ze to chlopak

Cudownie wrocic do domu nawet tak glupia rzecz jak zasiadniecie na swoim tronie (wc) cieszy niesamowicie

Karen, Joanna gratuluje po wizycie

Dotka, daj znac jak pierwsza podroz Witka

Bardzo wszystkim dziekuje za wsparcie

Wyslane z Lumia920.
Suuuuuper!*

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ja mam
20 pieluch tetrowych białych
5 tetrowych mniejszych
5 tetrowych kolorowych
1 flanelowa

Jezu ile wy tego macie

Cytat:
spoko ja jestem tylko "nibyżoną" bo po ślubie cywilnym to się nie liczy

Mimo naszej mało kolorowej sytuacji finansowej i moich ciągłych narzekań to stwierdzam, że to dla mnie super czas jak będę miała 30 to najstarsze będzie miało 9 lat więc będę jeszcze młodziutką mamą na wywiadówkach a w wieku 40 lat dzieciaki odchowane i zacznie się na nowo życie we dwoje a 40 lat to nie taka starość więc sobie poszalejemy

Ja mam 25 lat, a w sumie juz bardziej 26, bo z lutego jestem z tztem od 8 lat zareczeni w zeszlym roku, slub byl planowany na kwiecien 2016, ale ze dzidzius w drodze to wzielismy cywilny nie robilo nam to roznicy czy wezmiemy teraz czy w 2016 skoro i tak byl caly zaplanowany po prostu date zmienilismy koscielny wezmiemy chyba przy okazji chrzcin,ale tak jak mowilam,w mega skromnym wydaniu nigdy jakos to nie bylo moim najwiekszym marzeniem,a wesele to zawsze byla dla mnie ogromna strata pieniedzy

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53847333]Coś Wam opowiem. Pamiętacie jakie miałam przeboje z tż - laptopek i jego gry. Nie mamy ślubu i pomyślałam, że nie daj Boże coś mi się stanie (przy porodzie) to tż nic nie będzie mógł zrobić. Ani aktu urodzenia odebrać ani nic, czy za mnie do urzędu iść czy coś. Poczytałam na necie i zaproponowałam mu podpisanie potwierdzenie ojcostwa dziecka poczętego, nienarodzonego w urzędzie przed tym całym urzędnikiem. PowiedZiał, że spoko nie ma problemu. Powiedziałam mu że trzeba wybrać jak dziecko będzie się nazywać na narodzinach skoro mamy dwa różne i powiedziałam że chce, żeby do tego czasu (możliwego ślubu) miało moje, po czym powiedział "nie" i tyle. 2 dni później wspomniałam o tym ponownie by upewnić się, że jest tego świadomy, po czym znów usłyszałam "nie" bez jakichkolwiek pytań dlaczego tak chce itp. W końcu pojechaliśmy, urzędnik zapytał a ja potwierdziłam swoje nazwisko dla dziecka.
O jezu, nie wiecie jaką potem mi urządził awanturę z tego powodu. Nie ważne że wcześniej o tym wiedział, ze miał szanse żeby się dogadać. Obraza majestatu po prostu. A ja wiem co mu odwali w przyszłości, czy mu się tydzień coś nie odwidzi. Nie jestem na 100% jego pewna

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dobrze zrobilas, chociaz teraz pewnie nieciekawa sytuacja u Was

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
I ja też bez ślubu

Chodziło mi o to, że chyba u nas na wątku dziewczyny pisały o tym
W ciąży każde L4 jest płatne 100% tylko musi być na zwolnieniu to oznaczenie, że jesteś w ciąży

Ja tam też planuję tylko cywilny ślub I dla mnie to nie jest wcale gorszy ślub niż kościelny

Bo to tylko mohery chyba uwazaja,ze to nie slub ;p

Cytat:

Super !!*

My bylismy na kolacji
Mamy lampki na slupie w pokoju i super daja swiatlo do karmienia i do spania dla Kuby a teraz zmusilam meza do Wladcy Pierscieni na tvnie ;p
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 21:00   #3131
russiandoll
Raczkowanie

dzięki dziewczyny

zuken super że ok

malwi89 a powiedz kochana czy wracacie w dzień wypisu ze szpitala? czy zostajesz kilka dni jeszcze u mamy? Przepraszam że tak wypytuje ale rozważam podobny scenariusz...
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 21:03   #3132
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mojakaren,szkoda,ze sie maluszek nie obrocil,ale pamietaj,ze siedzimy w tym razem
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 21:04   #3133
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Jerzyczka - inna sytuacja jest u was kiedy planowaliście i po prostu poród trochę jednak kolidował z terminem Ja nie rozumiem sytuacji - jest ciąża to o matko teraz ślub, bo dziecko nie może urodzić się w niemałżeństwie mimo, że rodzice nie planowali ślubu, zaręczyn i dziecko to po prostu wpadka

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

A no i Jerzyczka super, że kolacja się udała uciekaj do mężusia a nie na wizażu
Stary 2015-12-18, 21:08   #3134
russiandoll
Raczkowanie

a Dziewczyny gdyby się zdarzyło, że któraś musi coś na szybko kombinować na święta na prezent to od poniedziałku w lidlu wittchen portfele paski rękawiczki <ciach reklama>
Stary 2015-12-18, 21:10   #3135
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Po czym zrobil mi takie badanie ze myslalam ze sie porycze z bolu stwierdzil ze ma dyzur w wigilie i zaprasza

Zuken, na kiedy termin?
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Suuuuuper!*

Jezu ile wy tego macie

Ja mam 25 lat, a w sumie juz bardziej 26, bo z lutego jestem z tztem od 8 lat zareczeni w zeszlym roku, slub byl planowany na kwiecien 2016, ale ze dzidzius w drodze to wzielismy cywilny nie robilo nam to roznicy czy wezmiemy teraz czy w 2016 skoro i tak byl caly zaplanowany po prostu date zmienilismy koscielny wezmiemy chyba przy okazji chrzcin,ale tak jak mowilam,w mega skromnym wydaniu nigdy jakos to nie bylo moim najwiekszym marzeniem,a wesele to zawsze byla dla mnie ogromna strata pieniedzy

Dobrze zrobilas, chociaz teraz pewnie nieciekawa sytuacja u Was

Bo to tylko mohery chyba uwazaja,ze to nie slub ;p

Super !!*

My bylismy na kolacji
Mamy lampki na slupie w pokoju i super daja swiatlo do karmienia i do spania dla Kuby a teraz zmusilam meza do Wladcy Pierscieni na tvnie ;p
Nie no już jest wszystko okej. Nie wytłumaczyliśmy sobie tego, po prostu zostało to tak jak jest i tyle. Póki co powrotu do tematu nie było.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 21:13   #3136
iola14
Rozeznanie

Przestała mnie głowa boleć ciekawe na jak długo No i mąż przyniósł choinkę 2 metrowego świerka Jutro będziemy go ubierać

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
My tez już po

Młody oczywiście siedzi tylkiem także cc niemal już pewne. Waży 2100 Wsio okej, ale teraz mam mega giga dylemat doradźcie plis!

Ostatnio pisałam Wam o dwóch szpitalach, które mamy do wyboru - stary i nowy.
W starym chodziliśmy na SR, personel wspaniały, choć warunki nie jakieś mega nowoczesne, ale mają OIOM i bardzo fajne podejście do opieki po porodzie - nacisk na kp i kangurowanie na ojcu po cc.

W nowym jest pięknie, jak w hotelu, no ale nie mają jeszcze takiego full wyposażenia jak w starym, ale dziś gadałam z ginem i on tam pracuje i jakby miała być cc to on by mnie ciął termin wtedy na 21 stycznia (moje imieniny )

i teraz tak - moja mama zadzwoniła do swojej koleżanki po poradę, tak koleżanka pracuje w starym szpitalu i mówiła, że jak CC to tylko u nich, że mają wyposażenie sto razy lepsze jak nowy szpital, świetnych specjalistów, że miałabym u nich załatwioną najlepszą położną (ta która prowadziła SR) i ciął by mnie sam ordynator.

No i teraz mam mega dylemat bo jakbym się decydowała na stary szpital bo jak o tym powiedzieć mojemu ginowi? Kurde jakoś mega głupia sytuacja....

Wszystko przemawia za starym szpitalem gina bym po prostu poinformowała, że podjęłam taka decyzję i tyle

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja Próbowałam ogarnac mieszkanie po remoncie ale nie daje rady....po kwadransie przenoszenia i przesuwania rzeczy ledwo mogłam oddychac :-(
A teraz grzeje plecy w sloncu,jedyne momenty w ciagu dnia kiedy mnie nie boli krzyż. Gdyby nie brak domu to też chcialabym juz urodzic
Nie szarp się za bardzo Jeszcze masz czas to na spokojnie sobie to weź Wydaje mi się, że już każda z nas nie jest w stanie sprzątać dłużej niż 10 minut bez odpoczynku

Cytat:
Nie wiem jeszcze czy teraz klikać to zamówienie czy jednak poczekać na po świętach.. Bo teraz to pewnie motka z tymi kurierami i w ogóle nie?
Poczekaj ja zamawiałam kilka rzeczy 13 i dopiero dzisiaj wyszły

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Aaa wlasnie dziewczyny jak mam L4 od innego lekarza niz gin to mam 80% platne czy 100%? Jakies sprawdzone info?
Jeśli masz kod B to 100%

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53847700]Wiecie, odpieprzy mu coś nagle i co.. Nazwisko dziecka z mojego na ojca zmienić można, na odwrót już nie. Potem mi wyszczekał, że on już planował mi się oświadczyć. Heh, wiecie jak mu o tym powiedziałam, to musiał mi przecież coś powiedzieć. ale spoko, rozumiem to

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Masz całkowitą rację dobrze zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Mam chyba jakieś załamanie nerwowe. Mam już dość tej ciąży, czuję się jak wielki słoń, nie mam się w co ubrać, wyglądam jak jakieś zombie. Z tż nie mogę się dogadać, córka niegrzeczna. W domu ciągle krzyki. Dlaczego nie może być normalnie? Byłam na zakupach, miałam wrażenie, że wszyscy się gapią na mnie tzn. na wielkiego słonia. Dzisiaj była ostatnia szansa na kupienie czegokolwiek dla tż, później nie będę miała czasu, ani chęci. Takie wyprawy nie dla mnie. Chciałam, żeby coś sobie wybrał, żebym nie musiała sama wymyślać, biegać ale.. to za małe, to za brzydkie, to chu*owy materiał, to nie dla mnie, to coś tam.. nosz kur*a. Patrzył tylko na ciuchy i na nic innego. Powiedziałam, że mam wy*e*ane i nic ode mnie na święta nie dostanie.

Przepraszam, musiałam to napisać.

Cytat:

Cytat:
Przepakowałam torbę do takiej na kółkach. Ręczniki muszą wyschnąć, jeszcze klapki i kosmetyki dla mnie, chusteczki mokre dla małego i pieluchy tetrowe. Wszystko się mi zmieści do podręcznej na szczęście (choć mam ochotę wyrzucić szlafrok, bo zajmuje najwięcej miejsca )
Teraz tyko mam pytanie:
1. podkłady do przewijania trzeba? Czy ceratkę po prostu wziąć? Ceratka zajmie mniej miejsca. A jeśli podkłady to 10 sztuk to chyba za dużo nie?
2. Waciki kosmetyczne dla małego do pupy trzeba? Czy wystarczą te mokre chusteczki? Bo jedno i drugie trochę miejsca zajmuje
Ja bym wzięła ceratkę i mokre chusteczki, albo zamiast ceratki ze 2-3 podkłady nie więcej
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 21:21   #3137
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Joanna termin mam na 14 stycznia
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 21:22   #3138
kogielmogiel
Rozeznanie

Zuken, to w sumie wizyta udana, na tym etapie rozwarcie to już nic specjalnego
Ja mam do szpitala 2 km.
Ostatnio położną mówiła żeby sobie kogoś wziąć do pomocy na pierwsze 2 tyg po porodzie i zająć się tylko sobą i dzieckiem, a resztę mają nam poddawać pod nos. No jakoś wole się zająć tym sama z mężem niż mieszkać jeszcze z kimś przez 2 tyg. Mam nadzieję ze po porodzie nie zmienię zdania.
Stary 2015-12-18, 21:26   #3139
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

kogielmogiel - jeśli mam słuchać czyjegoś narzekania, że nic nie może znaleźć, bo to nie jego kuchnia itp to wolę na te pierwsze 2 tygodnie zamówić obiady do domu i tylo. Ale Tż-owi też rączek nie poucina nagle więc gotować, sprzątać będzie mógł prawda? Przecież on ani nie rodzi, ani nie karmi, ani połogu nie ma więc powinien być bardziej w formie niż my No i po co bierze te 2 tygodnie wolnego - po to żeby nam pomóc, a nie żeby się obijać
Przygotować tam jakieś pierogi czy gotowe dania można na pierwsze dni po porodzie
Stary 2015-12-18, 21:26   #3140
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Po czym zrobil mi takie badanie ze myslalam ze sie porycze z bolu stwierdzil ze ma dyzur w wigilie i zaprasza

Ja już nie wierzę w te pomiary. Kuba tuż przed porodem niby ważył 3100-3200 a urodził sie 3850... 😱

Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 21:27   #3141
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
dzięki dziewczyny

zuken super że ok

malwi89 a powiedz kochana czy wracacie w dzień wypisu ze szpitala? czy zostajesz kilka dni jeszcze u mamy? Przepraszam że tak wypytuje ale rozważam podobny scenariusz...
Nie, zostajemy u mojej mamy chwile a pozniej jedziemy do siebie

Stary 2015-12-18, 21:32   #3142
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ale tak serio.. Ok jesteśmy zmęczone więc odpoczywamy, karmimy i tak w koło. Dzidziuś oprócz większej porcji prania nic nie robi. W domu nagle więcej obowiązków nie przybywa - umyć gary tak czy siak trzeba, dywanowi czy wannie nic się nie stanie jak nie będzie odkurzone czy umyte przez tydzień. A Tż nie chodzi do pracy. To przecież może odgrzać/ugotować, posprzątać i nawet przebrać dzieciaka! Moim zdaniem nie potrzebna jest ta 3 osoba. Rozumiem przy dwójce dzieci czy więcej wtedy to bym pomyślała, żeby wysłać resztę nawet do babci na kilka pierwszych dni po porodzie czy żeby babcia przyjechała i ogarniała dzieciaki. Ale przy pierwszym dziecku? Złote rady babci o 3 nad ranem kiedy dziecko ryczy mi nie pomogą, a wręcz przeciwnie No nie wiem może dziwnie myślę
Stary 2015-12-18, 21:33   #3143
russiandoll
Raczkowanie

dzięki ;-)
Stary 2015-12-18, 21:35   #3144
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

No moj tz niestety musi chodzic do pracy, a jednak ktos musi ogarnac piec, z psem wyjsc, a jak chca pomoc to przeciez nie bede mowic nie

Stary 2015-12-18, 21:36   #3145
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malwi inaczej jak od razu musi pójść do pracy to rozumiem. Ale kiedy zazwczcaj biorą sobie wolne to nie wiem..
Stary 2015-12-18, 21:41   #3146
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Lepiej, zeby chodzil do pracy, wiadomo, ze chcialby byc z malym, ale teraz jest na okresie probnym i nie ma co ryzykowac, nie wiemy czy przedluzyliby mu umowe, a tak to jak bedzie chodzil, to tez inaczej wyglada

Stary 2015-12-18, 21:43   #3147
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:

Russian, ja planuję jechać do innego miasta, na cc. Mam ok 200 km, i planujemy wracać normalnie samochodem prosto ze szpitala do domu.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 21:45   #3148
russiandoll
Raczkowanie

ruda3d tak mi mów ja jeszcze nie wiem co zrobię ale dodajesz otuchy
kilometrowo miałabym tyle samo
Stary 2015-12-18, 21:48   #3149
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malwi rozumiem ja mówię o syturacji kiedy Tż może sobie pozwolić na te 2 tygodnie wolnego. Ale może twój Tż pogadałby z szefem np. o tylko tydzień wolnego ? Może zrozumiałby sytuację? że chce zapytać o taką możliwość - że tylko tydzień, bo małe dziecko, ale jeśli nie ma opcji to ok ?

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

russiandoll - 200km to nie jest straszne 3h jazdy i będziecie na miejscu, w aucie ciepło przecież będzie Gorzej trafić tam ze skurczami
Stary 2015-12-18, 21:50   #3150
russiandoll
Raczkowanie

magda1706 nie strachaj mnie

to ja zamawiam pod choinkę koguta na dach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości