Ciężarówki po przejściach :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 16:58   #811
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki po przejściach :)

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
DANUS ja tez jak zobaczylam i poczytałam opinie to sie w nim zakochalam,tylko koszt faktycznie duzy..
Ja zdecydowalabym sie i tak na używany.

MALA ten leżaczek ma trzy opcje może dziecię w nim leżeć,posiedzieć i siedzieć. .Czytałam opinie i nawet do roczku dziewczyny użytkowaly wiec myślę że zdecyduje się ale jak wyżej pisałam na używany..
Może znajdę kogoś z okolic na olx.

Twoja Gabi taka gwiazda w tej kreacji,że napatrzeć się nie mogę
Juz się nie mogę doczekać aż moja maleńka pojawi się na świecie, ciekawa jestem jak będzie wyglądać...Tez tak miałyście?

Ile kosztowały wasze leżaczki tak ze ciekawosci?
aaaaaaaaaa to tak Bo niektórzy kupuję te kosze mojżesza. one drogie jak diabli a na krótko starcza

Mój kosztował nowy koło 300 zł chyba a dałam 100 zł. Też używka, ale jak nówka

A dziękuję w imieniu Gwiazdy JA to się strasznie nie mogłam doczekać na to jak Ona wygląda i bardzo podobna do zdjęć USG. Jedno zdjęcie miałam z 1 USG prenatalnego i zakochałam się w tym nosku jak wiewióreczka i dalej z profila tak wygląda MAmy fotkę jakoś z 26 tygodnia i widać tam linię włosków na czole. Trochę więc oddają te zdjęcia USG z rzeczywistości
Stary 2015-12-12, 11:34   #812
Eleo765
Zadomowienie

Bombka, IMO fotelik tylko nowy, inny nie wchodzil w grę. Nie masz pewności że ktoś nie sprzedaje ci powypadkowego, z naruszona konstrukcja.

Leżaczek na pewno bardzo Ci się przyda! Ten model chyba układa się do pozycji siedzacej. Ja swój dostalam używany od koleżanki.

Motylku, mdłości w końcu miną jeszcze trochę musisz wytrzymać! Tak jak pisze bombka, poczujesz kopniaki i o wszystkim zapomnisz
Stary 2015-12-13, 08:41   #813
201701300931
Konto usunięte

Dziewczyny, tak przy okazji kilku wolnych chwil chciałabym Wam polecić kilka zabawek dla dziecka:
- biało-czarne książeczki poznawcze (http://dzidziusiowo.pl/niemowlak/wyp...a-najmlodszych) - u mnie aktualnie absolutny hit, mały wpatruje się jak urzeczony;
- zabawka oball (http://www.decoraliki.pl/2366,pilka-...elona)-0-.html) - kolejny hit, ładnie łapie obiema rączkami i hop do buzi;
- kostka sensoryczna (http://www.gugadesign.pl/zabawa/127-...nsoryczna.html) - jak wyżej.

Może komuś się przyda podpowiedzieć
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 09:11   #814
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak przy okazji kilku wolnych chwil chciałabym Wam polecić kilka zabawek dla dziecka:
- biało-czarne książeczki poznawcze (http://dzidziusiowo.pl/niemowlak/wyp...a-najmlodszych) - u mnie aktualnie absolutny hit, mały wpatruje się jak urzeczony;
- zabawka oball (http://www.decoraliki.pl/2366,pilka-...elona)-0-.html) - kolejny hit, ładnie łapie obiema rączkami i hop do buzi;
- kostka sensoryczna (http://www.gugadesign.pl/zabawa/127-...nsoryczna.html) - jak wyżej.

ooo fajna ta kula idź Ty kusicielko heheh
Książeczki mam z Biedronki z obrazkami. Daję gabi do łóżeczka i tylko co jakiś czas zmieniam strony jak woła że się znudziła heheh
Kostkę też mam. NA allegro dodali do kocyka

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

a dla mojej ulubiona to ten motylek http://archiwum.allegro.pl/oferta/su...422243813.html
Zakochana jest w nim W ogóle lubi jak są w grzechotce widoczne kuleczki i Jej machac przed oczami

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

W ogóle najlepsze na swiecie ubranko dla dziecka to zestaw bodziak z długim, legginsy i skarpetki. NAjwygodniejsze i dla niuni i dla nas. A jeszcze lepiej jak bodziak z przodu zapinany bo nie lubi przez głowe. Jak przez głowę to ulubioe mamy ze Smyka. Takie 5 bodziaków w opakowaniu. Ładnie się piorą i fajnie ubierają. Krócej się drze w sensie heheh
Stary 2015-12-13, 09:41   #815
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
ooo fajna ta kula idź Ty kusicielko heheh
Książeczki mam z Biedronki z obrazkami. Daję gabi do łóżeczka i tylko co jakiś czas zmieniam strony jak woła że się znudziła heheh
Kostkę też mam. NA allegro dodali do kocyka

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

a dla mojej ulubiona to ten motylek http://archiwum.allegro.pl/oferta/su...422243813.html
Zakochana jest w nim W ogóle lubi jak są w grzechotce widoczne kuleczki i Jej machac przed oczami

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

W ogóle najlepsze na swiecie ubranko dla dziecka to zestaw bodziak z długim, legginsy i skarpetki. NAjwygodniejsze i dla niuni i dla nas. A jeszcze lepiej jak bodziak z przodu zapinany bo nie lubi przez głowe. Jak przez głowę to ulubioe mamy ze Smyka. Takie 5 bodziaków w opakowaniu. Ładnie się piorą i fajnie ubierają. Krócej się drze w sensie heheh
My książeczki trzymamy małemu przed oczami, przewracamy kartki i opowiadamy. A on patrzy to na jedną, to na drugą stronę i się cieszy.

U nas body z krótkim, cienka koszulka, spodenki i skarpetki. Za zimno na samo body. No i ja nie znoszę koszulek / body zapinanych z przodu, przez głowę są o niebo wygodniejsze. Wiadomo, co kto lubi
Stary 2015-12-13, 11:08   #816
mala29lll
Zakorzenienie

No i zamówiłam tę kulę. Danusia nie czytam więcej Twoich postów o tu http://allegro.pl/oball-miekka-grzec...580398490.html
Stary 2015-12-13, 11:30   #817
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
No i zamówiłam tę kulę. Danusia nie czytam więcej Twoich postów o tu http://allegro.pl/oball-miekka-grzec...580398490.html
Też mam taką I podejrzewam, że na pewno się przyda. U nas te dziewczyny z wątku co ją mają to też mówią, że hit.
Stary 2015-12-13, 12:41   #818
kanwa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Witam się w 12 tc

Mam do Was pytanie.Muszę na następnej wizycie zrobić pierwszą cytologię w ciąży.Biorę lutinus dopochwowo 3x1.Czy Lutinus będzie miał jakiś wpływ na cytologię?bo wiadomo że wycieka to dziadostwo.
Jak to było u Was?
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 13:24   #819
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taką I podejrzewam, że na pewno się przyda. U nas te dziewczyny z wątku co ją mają to też mówią, że hit.
No fajne to. A jeszcze kuleczki latające które Gabrysia uwielbia. Dziewczyna z mamusiowego wątku napisała, że kupiła taką kulę w Biedronce za 5 zł na wysprzedaży
Musze częściej chodzić do Biedronki. Gabrysia powiedziałam, że kupiłam Jej fajny prezent, taka kulę a ta aż zapiszczała heheh czasami mam wrażenie jakby rozumiała co gadam do Niej

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Witam się w 12 tc

Mam do Was pytanie.Muszę na następnej wizycie zrobić pierwszą cytologię w ciąży.Biorę lutinus dopochwowo 3x1.Czy Lutinus będzie miał jakiś wpływ na cytologię?bo wiadomo że wycieka to dziadostwo.
Jak to było u Was?
uuuu nie pamiętam kiedy miałam cytologię w ciąży
Stary 2015-12-14, 09:26   #820
Eleo765
Zadomowienie

Też pamiętam że takie kule były kiedyś w biedrze

Kanwa, ja miałam ostatnia cyto tuz przed ciążą :/ ale z uwagi na lutinusa wzielabym dawkę dopiero po badaniu :P
Stary 2015-12-14, 11:00   #821
Evelinke
Zakorzenienie

Witamy się

Dzisiaj rano mnie szarpało na po ziewaniu tylko żołądek pusty to nie było czym.

Eleo, Bombka wizytę mamy w środę, będzie 15 tc może doktorek coś zdradzi, chociaż wątpię.
Co do płci, to nie mam jakiegoś parcia.
Kiedyś chciałam chłopaka a teraz jest nam wszystko jedno, aby było zdrowe.
TŻ mówi, że będzie córcia.
A ja się pytam a co zbrzydłam
Każdy kto wie,mówi mi że pięknie wyglądam w ciąży.
Nawet sąsiadka, taka starsza pani kilka tygodni temu, zaczepiła mnie i powiedziała, że ładnie wyglądam, a ona nie wie o ciąży.

No zobaczymy kto tam u mnie zamieszkał
Prędzej czy później.

Bombka fajny leżaczek

Mała Gabi cudna w swojej kreacji
Ja już myślę o świętach w przyszłym roku, bo maluszek będzie z nami i będzie taki fajniutki bo już 6 m-cy będzie miał/a

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Kanwa ja też powinnam zrobić cytologię, ale ja biorę cały czas Lutinusa 3 x 2 i doktorek mówił, ze mam zrobić dopiero jak przestane go brać.
A ty może przed badaniem nie wpychaj go sobie. Niech wypłynie sobie to co zostanie z rana czy z nocy, nie wiem na która masz badanie.
I po pobraniu zaaplikujesz tabsy.

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 13:04   #822
kanwa
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny.
Wezmę rano tabletki a wizytę mam w okolicach południa to większość wycieknie pewnie.Napiszę maila do dziewczyn z kliniki najwyżej.
Stary 2015-12-14, 16:45   #823
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Cytat:
aaaaaaaaaa to tak Bo niektórzy kupuję te kosze mojżesza. one drogie jak diabli a na krótko starcza

Mój kosztował nowy koło 300 zł chyba a dałam 100 zł. Też używka, ale jak nówka

A dziękuję w imieniu Gwiazdy JA to się strasznie nie mogłam doczekać na to jak Ona wygląda i bardzo podobna do zdjęć USG. Jedno zdjęcie miałam z 1 USG prenatalnego i zakochałam się w tym nosku jak wiewióreczka i dalej z profila tak wygląda MAmy fotkę jakoś z 26 tygodnia i widać tam linię włosków na czole. Trochę więc oddają te zdjęcia USG z rzeczywistości
No wlasnie ten co wkleilam tez kosztuje ok 300zł i jesli tylko znajde jakis uzywany tanszy to napewno kupie.

Tak patrze na swoje zdjecia z usg,ale nasza mala tak kiepsko pozuje ze chyba dopiero jak sie urodzi zobaczymy jak wyglada
Chcialabym zeby miala moj nosek bo mam zgrabnieszy i mniejszy niz Tz
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Bombka, IMO fotelik tylko nowy, inny nie wchodzil w grę. Nie masz pewności że ktoś nie sprzedaje ci powypadkowego, z naruszona konstrukcja.

Leżaczek na pewno bardzo Ci się przyda! Ten model chyba układa się do pozycji siedzacej. Ja swój dostalam używany od koleżanki.

Motylku, mdłości w końcu miną jeszcze trochę musisz wytrzymać! Tak jak pisze bombka, poczujesz kopniaki i o wszystkim zapomnisz
Dokladnie,przy uzywkach nigdy nie wiadomo,pytałam po znajomych,ale tez kazdy swojego sie pozbywal ajk nie byl potrzebny..szkoda.
Ty kupilas Cabriofixa? Ile dalas za nowke,ok 500 zl co?
Cytat:
- zabawka oball (www.decoraliki.pl/2366,pilka-grzechotka-gryzak-oball-duza-11cm-wielokolorowa-(-niebiesko-zielona)-0-.html) - kolejny hit, ładnie łapie obiema rączkami i hop do buzi;
- kostka sensoryczna (www.gugadesign.pl/zabawa/127-kostka-sensoryczna.html) - jak wyżej.

Jasne ze sie przydakiedys juz patrzylam na te ksiazeczki jak bylam w ksiegarni.
U mnie sa po 9zl musze podpowiedziec w razie odwiedzin bratowym
Cytat:
Cześć dziewczyny!
Witam się w 12 tc

Jak to było u Was?
Jeny juz 12tc
Troszke spokojniej sie robi prawda?Kiedy wizyta?Mialas juz prenatalne,robisz pappa?

Ja cytologie mialam niedawno bo dr nie robila dopoki bralam lutke.
Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Witamy się

Dzisiaj rano mnie szarpało na po ziewaniu tylko żołądek pusty to nie było czym.

Eleo, Bombka wizytę mamy w środę, będzie 15 tc może doktorek coś zdradzi, chociaż wątpię.
Co do płci, to nie mam jakiegoś parcia.
Kiedyś chciałam chłopaka a teraz jest nam wszystko jedno, aby było zdrowe.
TŻ mówi, że będzie córcia.
A ja się pytam a co zbrzydłam
Każdy kto wie,mówi mi że pięknie wyglądam w ciąży.
Nawet sąsiadka, taka starsza pani kilka tygodni temu, zaczepiła mnie i powiedziała, że ładnie wyglądam, a ona nie wie o ciąży.

No zobaczymy kto tam u mnie zamieszkał
Prędzej czy później.

Bombka fajny leżaczek
No pieknie po ziewaniu
Czekamy w takim razie na wiesci po wizycie,moze maluszek ujawni co ma miedzy nozkami..
Ja tez slysze ze ladnie mi w tej ciazy,a bedzie dziewczynka wiec to nie reguła ze corka zabiera mamie urode

Najwazniejsze zeby zdrowe bylo

Ja wizyta w czwartek,ide tez jeszcze na pazurki bo przedswiatecznego sprzatania moje hybrydy nie wytrzymaly.
No i wymyslilam sobie taki kolor na glowie tylko musze w mojej miescinie znalezc kogos kto ogarnie temat.
Farbowalyscie wlosy w ciazy?Juz nie moge patrzec na swoje odrosty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg low-maintenance-blonde-bob.jpg (95,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10788033_374231796059802_1936223592_n.jpg (111,5 KB, 4 załadowań)
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 18:03   #824
Evelinke
Zakorzenienie

Bombka fajna fryzurka i ten kolor

Niestety nie pomogę, bo ja nie farbuje.
Ale wydaje mi się, że spokojnie możesz położyć farbę na włosy, najlepiej zapytaj fryzjera.
Powodzenia w poszukiwaniach dobrego fryca

Stary 2015-12-16, 08:36   #825
Eleo765
Zadomowienie

Podobno teraz farby są już bezpieczne jeśli chodzi o skład. Ja też nie farbuje więc tylko teoretyzuje

Fotelik, tak, kupiłam cabriofixa, w cyberponiedzialek byly w promocji na smyku za lekko ponad 400 zl używany wzielabym tylko od najbliższej rodziny :/

Bombka, lezaczkow jest zatrzesienie na olx

A moja królewna waży juz 3 kilo! I w ostatnim tygodniu, dwoch, brzuch naprawdę wystrzelil i zrobiło się ciezej jeśli chodzi o schylanie czy prowadzenie auta. Za tydzień ciąża będzie donoszona
Stary 2015-12-16, 08:57   #826
Evelinke
Zakorzenienie

Eleo ale córcia czeka do terminu, nie pcha się jeszcze

A imię macie wybrane ?

My prosimy o kciuki, dzisiaj wizyta.

Czy was też brzuch bolał tak długo ?
Ja dziś zaczynam 15 tc a od kilku dni pobolewa mnie brzuch @
Raz jest spokój a innym razem brzuch pobolewa.
Już raz mówiłam dr o tym że odczuwam bóle, to powiedział, że to normalne. Ale nawet nie zbadał mnie ginekologicznie.
Ja chcę już do swojego gina
Ostatnia wizyta była taka na odwal się, takie miałam wrażenie.

Stary 2015-12-16, 09:04   #827
Eleo765
Zadomowienie

Evelinke, na razie czeka. Żadnych przepowiadaczy, nic.

Imie wybrane, ja chce Hania, ale mężowi się niezbyt podoba i mówi że sie zgodzi jak ja się zgodzę na drugie które on wymyśli a mnie się to drugie nie podoba, bo to Janina. Od imienia jego ojca... Zobaczymy ;]

Mnie brzuch chyba w 4 mcu juz wcale nie bolal. Ale wiesz, ja to w ogóle żadnych objawów nie mialam...
Stary 2015-12-16, 09:25   #828
Evelinke
Zakorzenienie

Eleo Hania ładnie
A drugie imię, to nie pierwsze
A kompromis będzie i obydwoje zadowoleni
A Hania, niech czeka grzecznie na Nowy Rok

Zapytam się gina o to, bo trochę to niepokojące, czytam że w 4 m-cu nie powinno już się odczuwać.
Moze ja czuję, bo teraz sie podnosi ciąża, bo była nisko

Stary 2015-12-16, 11:31   #829
Eleo765
Zadomowienie

Evelinke, daj znać po wizycie. Sama jestem ciekawa jak to z tymi bolami. Z drugiej strony ciąża to ciaza, w brzuszku rośnie mały człowiek, nie ma opcji żeby nie czuć całkiem nic
Stary 2015-12-16, 11:48   #830
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

No i chyba farbowanie zostanie na po świętach, albo nadwyrezylam rękę przy sprzątaniu albo mnie przewialo..
Ręka mi dretwieje w klatce czuje taki ucisk ze nie umiem oddychać,cala noc nie spałam bo się nie dało :-(
Szczęściary z was ze nie musicie włosów kolorowac moje nie dość że były zawsze mysiego koloru,to teraz kupa siwych na czubku no nie ma innego wyjścia

ELEO piękne imię Hanna,było na mojej liście razem z Amelia i Antosią - niestety tz stwierdził że żadne z powyższych nie pasuje do naszej córki.Wiec szukamy nadal..
Jak to zlecialo juz 3 kg ty masz termin na styczeń dopiero?czy szykujecie się jeszcze w tym mies?

EVE pewnie ze kciuki są juz trzymane zamelduj nam po ;-)
Myślę że bóle są i muszą być,jedne czują mniej inne bardziej.Zapytaj bo mnie tak jak Eleo prawie nic nie było. .

A gdzie MORDSHIT się podziewa??

Edytowane przez bombka666
Czas edycji: 2015-12-16 o 16:29
Stary 2015-12-16, 22:35   #831
Evelinke
Zakorzenienie

Dziękujemy za kciuki

U nas wszystko ok

Maluszek rośnie, jest kilka dni starszy cały czas ale dr powiedział, źe widocznie mam dobre warunki i mu jest dobrze u mnie
Co do płci, to próbował coś tam wypatrzeć, ale maluch tak się wiercił i nóżkami machał, że ledwo go zmierzył a potem to już odwrócił się na bok, także dalej nie wiemy

Co do moich boleści, mam zrobić na nowo mocz żeby sprawdzić czy nie mam żadnej infekcji, chociaż na poczatku m-ca robiłam i było ok.
Albo druga opcja, że od dużej dawki progesteronu, bo czasami kobiety tak go odczuwają, a mi ostatnio skoczył.

W badaniu ginekologicznym wszystko jest ok, szyjka długa, zamknięta, nie ma rozwarcia.

I najważniejsze
Łożysko poszło do góry i teraz jest 2 cm nad szyjką i już na nią nie zachodzi

Stary 2015-12-16, 22:42   #832
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Dziękujemy za kciuki

U nas wszystko ok

Maluszek rośnie, jest kilka dni starszy cały czas ale dr powiedział, źe widocznie mam dobre warunki i mu jest dobrze u mnie
Co do płci, to próbował coś tam wypatrzeć, ale maluch tak się wiercił i nóżkami machał, że ledwo go zmierzył a potem to już odwrócił się na bok, także dalej nie wiemy

Co do moich boleści, mam zrobić na nowo mocz żeby sprawdzić czy nie mam żadnej infekcji, chociaż na poczatku m-ca robiłam i było ok.
Albo druga opcja, że od dużej dawki progesteronu, bo czasami kobiety tak go odczuwają, a mi ostatnio skoczył.

W badaniu ginekologicznym wszystko jest ok, szyjka długa, zamknięta, nie ma rozwarcia.

I najważniejsze
Brawo, to teraz nerwy i stres niech cie juz opuszcza do rozwiazania :-D. Maluch ma sie bardzo dobrze i tak juz do konca zostanie :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 07:48   #833
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Super ze wszystko idzie w dobrym kierunku,tak trzymać teraz już będzie spokojniej.
Zrób faktycznie ten mocz jeszcze raz,ale te bóle mi się normalne wydają..

Motylku a co u Ciebie?tak cichutko siedzisz :-*

Ja się zbieram odebrać wyniki krzywej i dziś wizyta..
Chce jeszcze lumpka odwiedzić bo dostawa dziś,może uda się coś fajnego trafić
Stary 2015-12-17, 10:05   #834
Eleo765
Zadomowienie

Bombka, rzecz w tym że dziecko najbardziej przybiera między 27 a 38 tc, ja jestem w 37 więc dr mówi ze mala juz wiele nie podrosnie i tego się trzymajmy :P

Kiedy zaczyna się tyć w ciąży? Powszechnie uważa się, że najzdrowiej jest, jeżeli przyrost masy ciała w ciąży wygląda następująco:
∙ między 13 a 15 tygodniem ciąży: 750g
∙ między 16 a 18 tygodniem ciąży: 900g
∙ między 19 a 22 tygodniem ciąży: 1kg 400g
∙ między 23 a 24 tygodniem ciąży: 800g
∙ między 25 a 26 tygodniem ciąży: 900g
∙ między 27 a 38 tygodniem ciąży: 6kg
∙ w 39 tygodniu ciąży: 250g

Około 40 tygodnia ciąży następuje poród. Dziecko jest już w pełni ukształtowane i kobieta nie powinna już przybierać na wadze.

Eve, świetne wiesci!!!
Stary 2015-12-17, 10:25   #835
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy za kciuki

U nas wszystko ok

I najważniejsze
Eve super
Gratki wizyty
A z progesteronu dalej schodzisz czy tym razem nic nie zmniejszył doktorek?
Ile cm ma teraz Twój maluch?

Cytat:
Super ze wszystko idzie w dobrym kierunku,tak trzymać teraz już będzie spokojniej.
Zrób faktycznie ten mocz jeszcze raz,ale te bóle mi się normalne wydają..

Motylku a co u Ciebie?tak cichutko siedzisz :-*

Ja się zbieram odebrać wyniki krzywej i dziś wizyta..
Chce jeszcze lumpka odwiedzić bo dostawa dziś,może uda się coś fajnego trafić

Bombka jak tam malutka?Jak żołądeczek?

Cytat:
Bombka, rzecz w tym że dziecko najbardziej przybiera między 27 a 38 tc, ja jestem w 37 więc dr mówi ze mala juz wiele nie podrosnie i tego się trzymajmy :P

Kiedy zaczyna się tyć w ciąży? Powszechnie uważa się, że najzdrowiej jest, jeżeli przyrost masy ciała w ciąży wygląda następująco:

Około 40 tygodnia ciąży następuje poród. Dziecko jest już w pełni ukształtowane i kobieta nie powinna już przybierać na wadze.

Eve, świetne wiesci!!!

Pokażcie te swoje dzieciaki
Stary 2015-12-17, 20:55   #836
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Cytat:

Eve, świetne wiesci!!!
Wedlug tego co wkleilas to mi sie troche za duzo przytylo na poczatku ciazy,ale pamietam ze wtedy mialam taki apetyt ze jadlam i jadlam..
Teraz troche mniej ale widze ze musze sie nastawic na jeszcze kilka kg do przodu

Jak na dziewczynke to taka w sam raz sie zapowiada wasza Hanulka
Czy teraz juz czekasz az sie zacznie cos dziac?czy masz jakas wizyte jeszcze?

Cytat:
Bombka jak tam malutka?Jak żołądeczek?

Pokażcie te swoje dzieciaki
A dziekuje dobrzeWedlug mojej p.dr nie mozna sie do niczego przyczepic.
Żołądek maly,ale widac ze sie kurczy i rozkurcza(czyli przelyka) moze taki jej urok...
Wody plodowe w normie,a jesli mala by ich nie polykala to mogloby wystapic wielowodzie..
No nic obserwowac bedziemy nadal...
W tej chwili wazy 1200 g i nadal zaslania sie rekami wstydzioch maly,zdjecie mam takie ze widac tylko nos

A jak wy sie czujecie?Pytalam wyzej ale chyba przeoczylas

Edytowane przez bombka666
Czas edycji: 2015-12-17 o 20:56
Stary 2015-12-17, 21:22   #837
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Wedlug tego co wkleilas to mi sie troche za duzo przytylo na poczatku ciazy,ale pamietam ze wtedy mialam taki apetyt ze jadlam i jadlam..
Teraz troche mniej ale widze ze musze sie nastawic na jeszcze kilka kg do przodu

Jak na dziewczynke to taka w sam raz sie zapowiada wasza Hanulka
Czy teraz juz czekasz az sie zacznie cos dziac?czy masz jakas wizyte jeszcze?

A dziekuje dobrzeWedlug mojej p.dr nie mozna sie do niczego przyczepic.
Żołądek maly,ale widac ze sie kurczy i rozkurcza(czyli przelyka) moze taki jej urok...
Wody plodowe w normie,a jesli mala by ich nie polykala to mogloby wystapic wielowodzie..
No nic obserwowac bedziemy nadal...
W tej chwili wazy 1200 g i nadal zaslania sie rekami wstydzioch maly,zdjecie mam takie ze widac tylko nos

A jak wy sie czujecie?Pytalam wyzej ale chyba przeoczylas
To cieszę się że wszystko dobrze Duża już dziewczynka

Ja się czuję już dobrzeDolegliwości przechodzą,mogę już jeść więc jest lepiej
Tak w poniedziałek miałam prenatalne i wszystko jest ok.Zrobilam dodatkowo pappa i wolne hcg bo Tż mnie namówił.A miałam nie robić.Wynik wyliczeń odbiorę w poniedziałek.
Wyszły mi bakterie w moczu Będę pewnie musiała coś na to brać.Na szczęście wizyta w poniedziałek.
Mój dzieć ma już 5,5 cm
I narazie nie widać żeby coś dyndało między nogami
Stary 2015-12-18, 08:56   #838
motylek1984
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, caly czas was podczytuje. U mniebez zmian czyli dalej lipa, mdlosci od rana do nocy i wymioty od czasu do czasu :-( nadal brak apetytu :-( bombka super ze wszystko dobrze, kanwa u ciebie tez. Ja ide w poniedzialek na wizyte z mierzeniem, pappa raczej nie bede robic. Dzisiaj robilam badania w diagnostyce, dostalam kartke na pappa do uzupelnienia jakbym sie jednak zdecydowala. Z czterech okienek ktore najprawdopodobnie j biora pod uwage w wyliczeniu prawdopodobienstwa wad jest ifv i ciaza blizniacza, wiec u mnie na starcie jestem ,,obciazona,,. :-( chyba, ze gin bezwzglednie kaze zrobic, ale mysle ze nie, bo jak zapytalam, to sam mi powiedzial pytaniem, a jak wyjdzie w badaniu cos nie tak, to usunie pani po latach staran i in vitro? Pewnie nie, a do konca ciazy to pewnie z nerwow i niepewnosci bym zeszla :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 00:15   #839
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wizyta w czwartek,ide tez jeszcze na pazurki bo przedswiatecznego sprzatania moje hybrydy nie wytrzymaly.
No i wymyslilam sobie taki kolor na glowie tylko musze w mojej miescinie znalezc kogos kto ogarnie temat.
Farbowalyscie wlosy w ciazy?Juz nie moge patrzec na swoje odrosty
JA mam teraz taki kolor włosów jak na 2 zdjęciu co wrzuciałaś. To mój kolor, bo już nie farbuję

Cytat:
A moja królewna waży juz 3 kilo! I w ostatnim tygodniu, dwoch, brzuch naprawdę wystrzelil i zrobiło się ciezej jeśli chodzi o schylanie czy prowadzenie auta. Za tydzień ciąża będzie donoszona
wow 3 kg ale olbrzymka już
Moja wazy 5 kg teraz. No kurdupel
Kurde lada moment rodzisz

Cytat:
Dziękujemy za kciuki

U nas wszystko ok

I najważniejsze
huuuuuuuuuuuuuuuuuraaaaaa a. No widzisz. Zaraz urodzisz i będziesz miała nowe zmartwienia więc oszczędzaj głowę
Stary 2015-12-19, 11:05   #840
Evelinke
Zakorzenienie

Hej hej

Eleo z tego co wkleiłaś o wadze, to ja nie przytyłam w 13-15 tc
U mnie waga stoi, raz schudłam kg a teraz znowu taka sama waga.

Kanwa tak dalej schodzę z progesteronu, na razie tylko z luteiny pod językowej.
Także chodzę na badanie progesteronu co 3-4 dni zależy jak wypadnie.
Od dzisiaj biorę już 3 x 1 i kontrola znowu za kilka dni.
Lutinus dalej 3 x 2

A nasz maluszek w środę miał 9,7 cm
Także tak rośnie że jest cały czas o kilka dni starszy, ale dr powiedział, żeby trzymać się terminu wyznaczonego z transferu.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

No, Mała są tu przede mną jeszcze dziewczyny, do rodzenia także jeszcze trochę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości