![]() |
#2731 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-12-19 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
#2733 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie sprawy mają sie tak że od ponad tygodnia chodzę z rozwarciem 3 cm i podobno mogę rodzić w każdej chwili ale nie rodzę, więc czuje sie jak tykająca bomba zegarowa ![]() nie ![]() może mój potomek jednak chce być noworoczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie w takich chwilach pomagało myślenie, o co w tym wszystkim chodzi i co/kto jest w tym najważniejszy. Czy naprawdę świat się zawali jak nie "wykonam master planu". Stałam się lepsza dla siebie. Tylko, że mam tu na myśli życie bez dziecka, więc łatwo powiedzieć. Ale nauczyliśmy się z małżem zdrowego luzu. Fakt, nie wszystko można wrzucić na luz, ale porcjowanie, odejmowanie sobie a nie dokładanie zadziałało uzdrawiająco na psychikę. No ale to takie ogólniki, wiem, jak w realiach jest ciężko przyłożyć teorię do faktów. Ale samo myślenie "stop, stop, stop, momencik - kto jest najważniejszy, co jest najważniejsze" czasem pomaga. Zdaję sobie sprawę, że nie zawsze i nie wszędzie, ale w wielu sytuacjach pomogło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żart, ale jakże to prawdziwe (i w sumie smutne), że święta widzę jako mój kolejny obowiązek. Robienie i wysyłanie kartek, kupowanie prezentów (jesuuu, ile to czasu zajmuje), robienie żarcia i sprzątanie (umówmy się, nie gruntowne jak u Ju, tylko takie, żeby jakoś wyglądało). No i na to wszystko nakłada mi się zimowy dół i na serio mam wrażenie, że nie wiem o co w tym całym życiu chodzi i po co ja to wszystko robię ![]() E dobra, nie marudzę, postanowienie na 2016 ![]() Melduję, że w sprawie włosowej mogło jednak chodzić o proteiny ![]() ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2015-12-19 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W kartki zaprzęgnij rodzinę, rozdysponuj obowiązki! Rozpisz zakupy, niech się wykaże - ten kto z Tobą spędza święta. Nie wiem, dlaczego kobiety sobie to robią, w sensie biorą na głowę wszystko i wszystkich. Przecież nie jesteś sama? Spróbuj dokonać zmian, tego co Cię uwiera. Na tym polu, akurat możesz, bo ono zależy od ciebie. Co innego jakieś zewnętrzne przymusy, te ciężko rozładować. Mnie wciągnęło żeby był klimacik i kupiłyśmy z Mam małe zielone drzewko udające choinkę (30 cm doniczkowy plant ![]() Pachnę sobie, słucham muzy, śpiewam, tańczę i myślę - nic nie muszę ![]() ![]() Kupowanie prezentów - miałam wszystko do listopada kupione. Internet jest zbawienny na ost chwilę. To baaardzo pomaga, serio. Kupić wszystko jesienią, czasem wcześniej, czemuż by nie. Nie bądź frajer bombka jak mój nietopsz, który teraz popyla po sklepach z obłędem w oczach, tylko wcześniej sobie to załatw, zobaczysz jaka ulga będzie. Będziesz siedzieć z kawką i uśmiechać się do siebie, jak Ci dobrze, że Ty już masz wszystko zalatwione. Satysfakcja gwarantowana. ![]() Tulam i przesyłam moc pozytywnej, sprawczej energii. Ja sobie kiedyś wmówiłam, że może być fajnie, i kurcze jest ![]() ![]() ![]() Fakt - haruję u babci, ale dlatego że nie mogę jej nie pomóc, a ona jest aniołem, i tego nie wymaga, nie prosi nawet, no ale jest fizycznie niezdolna do pewnych czynności, także to jest pomoc, więc nie narzekam. Gratsy ad włosy ! Cieszę się, że okazało się, że to "tylko" zewnętrzny problem. Odnośnie doła - aż tak głęboko nie radzę wchodzić w rozkmniy o co w tym całym życiu chodzi, bo można zaiste, łatwo dojść do dna rowu mariańskiego, ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-19 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Mother of Cats
|
Mursz
![]() Rejcz, dobrze, że tylko świece. I oby na tym koniec ![]() Agnysko, witaj w klubie ludzi na karuzeli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Wtajemniczenie
|
Miłego weekendu wszystkim
![]() Aileen ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() torba gotowa (gin po poprzedniej wizycie kategorycznie kazał spakować ![]() ![]() już stoi ubrana ![]() a ja się czuję jakbym maraton przebiegła razy 2 ![]() Cytat:
![]() święta są po to żeby spędzić je po swojemu, miło i bez spinania się, a nie zajechać się przed tak ze już nie ma się siły świętować ![]() Od kiedy wyprowadziłam sie z domu to hołduję tej zasadzie i jest dobrze ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Macham znad padania. Służba to był jednak dobry wynalazek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz drogi Baru: 100 LAT 100 LAT i wszystkiego pachnącego dla Parabelki! ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie jakby nie M to utonęłabym dawno temu w brudzie, jadła byle co, a dziecko chodziło nieogarnięte. Szacun dla tego osobnika ![]() O, totototo ![]() ![]() ![]() Parabelko, wszystkiego najsmerfniejszego ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2015-12-19 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Mother of Cats
|
Parabelko, wszystkie najlepszego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i nie rób sobie wyrzutów, masz słabszy czas, zdarza się. Ale nie bądź dla siebie niedobra, daj sobie spokój. Zapewne to wkurza, niemoc taka, w sumie miałam nie raz ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-19 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |||||
To ja :)
|
Cytat:
Bardzo Ci dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli robisz kartki okolicznościowe, to i rysować byś się nauczyła ![]() No i racja, dziadek miał rację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Też się nauczyłam nieco odpuszczać, ale jeszcze nie potrafię przestać myśleć o tym, że odpuściłam, a mogłam coś tam zrobić... Dzięki namowom koleżanek z pracy, takich bardzo fajnych koleżanek, ośmieliłam się postawić przyjaciółce od lat, która to wszędzie chodziła za nami. Teatr -ona z nami. Wyjazd na zwiedzanie okolic -ona z nami. Budapeszt -ona z nami. Wczasy na Węgrzech -ona z nami. Wspomniałam, że na weekend do Rzymu chcemy się wybrać -ona chce z nami. Bruksela -poleciała z nami. Spacer po Starym Mieście -a to pójdę z wami... No a teraz szykuje się nam wielka wycieczka -podróż do Indonezji. Miała jechać ekipa 16 osob, ale nagle pojawiła się świetna oferta na bilety i termin nie wszystkim pasował, wykruszyli się wszyscy, poza nią... I jeszcze pytanie, czy na dostawce w naszym pokoju będzie mogła spać, bo tak taniej... Dodam jeszcze, że np. umawialiśmy się na wspólny wyjazd do Dubaju, po czym któregoś dnia podeszła do mnie "żeby się po żegnać, bo wiesz, do tego Dubaju lecę". Nic nie wspomniała, żebyśmy przypadkiem nie polecieli z nią... I tak jest zawsze, jak ona gdzieś coś, to cichaczem, ale jak my pójdziemy sami do kina nawet, to jest foch... No i powiedziałam jej, że bardzo ją przepraszam, ale wyjazd albo z cała grupa, albo tylko my we dwoje... Od miesiąca się do mnie nie odzywa. I wiecie co?? Dobrze mi z tym. ![]() A dziś olewam kurze i brudne ok ![]() Cytat:
![]() Te zwierzaki jeszcze lubię, ale mam też takie rysunki, którymi wcale nie chcę się chwalić ![]()
![]() |
#2748 | |
|
Cytat:
No, dziś będę rysować ![]() ![]() Parabelko!!! zdrowia, zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy!!! ![]()
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
|
#2751 | ||
Zakorzenienie
|
Bierę
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Te dziadki i babcie to w zaskakująco wielu przypadkach mieli rację. Kwestia dystansu zapewne ![]() 3. Właśnie Ewuś, może w Sylwestra? Siostra M urodziła w ten dzień i ponoć bardzo fajna atmosfera w szpitalu ![]() 4. Brawa i zazdrość, że tak umiałaś ![]() 5. A co, rysowane z modela? ![]() Cytat:
![]() Znad śródherbacia i drugiego śniadania ![]() Pożaliłam się, zażenowałam tym żaleniem i zachciało mi się działać. Zadziwiające ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- No to potrzebujesz osobistego asystenta ![]()
![]() |
#2752 | |
Zakorzenienie
|
Ach ta oszczędność, wszystkow jednym
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie pranie też się kręci. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą mnie najbardziej męczą zakupy w hipermarketach. Niby można zamówić i przywiozą, ale jednak macane to macane. Wczoraj część w łapach przytargałam i w nocy myślałam, że wykorkuję ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały czas idę ![]()
![]() |
#2755 |
niecnotliwa dziewica
|
Parabelko, wszystkiego najlepszego!
![]() Znad lenistwa i marchewki ![]() A w temacie pierogów: wczoraj na wigilii podali nam m.in.barszcz czerwony z jednym pierogiem pływającym po środku talerza ![]()
#2756 | |||
|
Cytat:
4. Ta... Umiałam... Tydzień stresu, trzęsące ręce, uderzenia gorąca... Ale mam serio fajne dwie dziewczyny w robocie... A poza tym, zaczęłam zdjęcia przeglądać i na każdym wyjeździe ona... No i jeszcze wspólny wyjazd we wrześniu... biegała z gołymi cyckami po naszej sypialni!!! Albo rozwieszała swoją bieliznę w kuchni, a miała własną sypialnie i łazienkę, tylko kuchnia i pokój dzienny były wspólne... Poza tym ze wszystkiego była niezadowolona i ciągle nadęta, to ja dziękuję za takie atrakcje... Drugi raz pewnie na Bali nie polecę... A poza tym, ostatnio mieliśmy ciężkie chwile z małżonem i po prostu potrzebujemy zostać sami ze sobą. Właśnie mi tak to dziewczyny argumentowały, co jest ważniejsze -to, że koleżanka sobie na fajną wycieczkę pojedzie, czy to, że z małżonem znów przestaniemy tylko w przelocie się widywać, a spędzimy czas ze sobą... Na dodatek, po obejrzeniu zdjęc z wyjazdu, uznały, że ona coś za bardzo się ustawia blisko niego, na wszystkich zdjęciach... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2757 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2758 | |
Zakorzenienie
|
No tak, ale służba też za darmo nie robi
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mnie nawet nie chodzi o planetę ![]() ![]() ![]() Może obrus z plamą tłuszczu ok walnę odplamiaczem, ale żeby pościel, reczniki, bieliznę - tak mnie jakoś drażni to brrrrr. Z kolei nienawidzę syfu, uwielbiam czystość i świeżość, piorę meeeega często. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-19 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
|
Cytat:
![]() Kiedyś czytałam o tych orzechach.One podobno tak niezabałdzo piorą... A poza tym, do pralki ich nie można używać, więc pierze się ręcznie... Iwięcej wody idzie... Jak nie staniesz, dupa z tyłu...
![]() |
#2760 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() tak we wtorek mze byc albo w wigilie mozesz, bo mi 29 pasuje optymalnie ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.