|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Dzieki dziewczynki
moj ma porzadny zegarek wiec to odpadalo. Zastaw obowiazkowy przy kazdorazowym wyjsciu z domu to zegarek i obraczka, dodatkowo nosi lancuszek mysle ze i to bedzie nosil albo od swieta, zobaczymy ![]() Ja tez bym podtrzymywala wigilijna tradycje mnie nawet nie przekonuje to, ze ksieza pozwalaja na nie utrzymywanie postu w wigilie... Nic mi nie jest przeciez jak miesa nie jem przez jeden dzien wiec nie widze powodu by to znosic...Jerzyczka, az cisnie sie na usta Mietek Fogg i ta ostatnia niedziela :P ale rozstajesz sie z brzuszkiem, a witasz najcudowniejsza istotke Karen, podrzuc link, ktora lampe kupiliscie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój to chyba w ogóle by się nie odważył mnie ogolić Dobrze, że sama daję na razie jakoś radę
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa zgadzam się, co tradycja to tradycja i post w Wigilię obowiązkowy
A z bransoletki mąż na pewno bardzo się ucieszy zwłaszcza, że lubi takie rzeczy ![]() A lampa taka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40149933/
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajna, ciekawe ile rzeczywiscie bedzie swiatla dawala ![]() Niepozorna, moj ostatnio poszalal maszynka i serio jestem bardzo zadowolona bo ja to sie zawsze gdzies zacielam, podraznien mialam, a tu po mezowym goleniu nic
|
|
|
|
|
#3456 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W domu najlepiej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda, że nie ma u was kangurowania ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Udało mi się w końcu zrobić zdjęcie choince Wrzucam od razu nasz domek
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-12-20 o 15:03 |
|||||
|
|
|
#3457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierogow dla 40-50 osob chyba mnie przerasta,tym bardziej ze bez glutenu dosyc slabe wychodza :-D a jesli dla nich wigilia to impreza z plastikowymi butelkami na stole...cóż,kazdy swietuje inaczej. Nie moja rodzina wiec nie moge ingerowac w to jak swietuja niestety. Gdybysmy mieszkali dalej na poprzedniej wyspie to pewnie bym zrobila cos dla naszej dwojki,a tak...cóż :-D sobie pewnie ugotuje grzybowa i tyle. Cytat:
Boze....chyba nie chcialam takiej wiadomości przeczytac. Cytat:
Ja bardzo chcialabym moc jeszcze kiedys spedzic swieta w Polsce ale dopoki nie wygramy jakiejs loterii zeby nie musiec pracowac, raczej niemozliwe :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#3458 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano spaliśmy wszyscy w czwórkę - my, młody i pies. A jacy wszyscy zadowoleni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja generalnie: opatulam go mocno kocykiem żeby łapkami nie wywijał + szumię do ucha i ew. jeszcze go kołyszę. tylko właśnie trzeba szumieć konkretnie, tzn. SZSZSZSZSZSZSZ, a nie jak zazwyczaj matki robią: ciiiii, albo ćśśśśś - tak delikatnie. Cytat:
![]() Szkoda, że nie ma u Was kangurowania po CC, zupełnie nie rozumiem czemu szpitale z tego rezygnują Zwłaszcza, że ja widziałam u nas, że młody reagował dobrze i na mnie i na TŻta, zwłaszcza jak ten coś mówił do niego. Na mnie, bo zna bicie serca, a na TŻta bo zna jego głos. Poza tym ja jestem zdania, że dzieci zwyczajnie czują tę miłość która od nas płynie ![]() Zuken, zazdroszczę żywej choinki My ubierzemy we wtorek to się pochwalę ![]() Med, Czarek nie w moim guście, ale Cezary Jan brzmi zacnie! ![]() Kasia, ładna choineczka ![]() Kamilka, już niedługo Ahaha, zalane oczy mlekiem mnie rozwaliły ![]() Mojakaren - fajna lampa ![]() Uch, wczoraj mi TŻ tak działał na nerwy, że byłam bliska uduszenia go ![]() Strasznie mnie denerwuje, jak muszę TŻtowi wszystko powiedziec, pokazać, poinstruować, że jak on sam coś załatwia, to się nie zapyta, nie posprawdza itp. Był w aptece, chciałam wit. D i K w KROPELKACH. Baba mu dała niby w kropelkach no a ja wyjmuję - 'kapsułki twist-off' No i mówię czy nie mógł sprawdzić w aptece - no nie, bo zapakowała i nie widział. No to mówię, że nawet po wyjściu mógł.Na dodatek (ale to już wina baby), dała mu tabletki ważne do końca 01.2016. Kapsułek jest 45, więc wszystkich nie wykorzystam. Gdyby chodziło o mnie, to bym je zjadła, bo to jest 'najlepiej spożyć przed' a nie 'należy spożyć do', ale że chodzi o noworodka, to nie zamierzam ryzykować. Poza tym powinna go poinformować, że jest krótsza data + na takie rzeczy zazwyczaj jest zniżka i masz wybór: 100% ceny i długa data, albo krótka data i zniżka. No i tak mnie to wkurzyło, że sobie nie wyobrażacie, bo jeszcze parę bzdur doszło, masakra. Aleee w nocy karmiliśmy młodego to okej, a na karmienie o 8 wstał sam TŻ, przewinął młodego, zagrzał mleko, nakarmił go (mimo że u nas to ciężko idzie, to młody ostatecznie zjadł całą porcję) i położył mi go do łóżka, skutkiem czego od 6 do 10 spałam bez przerw, a wcześniej z przerwami na karmienie. Ale dzisiaj tak nam się nic nie chce, że szok. Jest 15, a TŻ dopiero pojechał na zakupy, jakoś nas pogoda nie nastraja (jakoś ciemno i mgliście dziś u nas). No ale musimy dziś posprzątac, bo jutro położna przychodzi
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-12-20 o 15:32 |
|||||||
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
A i wyszukalam w internecie, Trzy inne przypadki w usa byly takie same,że rodzice zabili dziecko w mikrofalowce...co trzeba miec w głowie?!
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Wiola, choinka sliczna
na maxa kolorwa chatke piernikowa bym zjadla :PBaby, wspolczuje, ze to tak wyglada :-/ swieta przy grillu Dotka, TZ sie przystosuje do takich zakupow daj mu czas. Bardzo fajnie sie czyta, ze macie spokojne i przespane noce oby tak dalej ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie kalafior ciążowy atakuje TŻ stwierdził że musi mi kupić tabletki na koncentracje bo już do tego stopnia nie ogarniam
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka współczuję stresów przez TŻta. Mam nadzieję, że dzisiaj już Ci nie działa na nerwy
![]() Ja leżaczek też kupię z budką z tych samych względów, żeby wynosić w nim Młodego na dwór. Ja sobie będę siedzieć z książką, a maluch będzie spał obok ![]() Karpa skończyłam czytać i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła wypróbować to wszystko na Olusiu Oglądałam na youtubie wczoraj filmiki jak on uspokaja te dzieciaczki no i po prostu bajka |
|
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie jakbym w bloku mieszkala to bym brala lezaczek bez budki, ale z racji ogródka to budka wskazana. Cytat:
|
||
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję dziewczyny nowych tygodni, zegar już tyka coraz głośniej dla każdego brzuszka
![]() Choineczki piękne, kasia strasznie mi się wasza podoba kinga u mnie w domu rodzinnym choinka zawsze jest po sam sufit i cała jest w cukierkach, lizakach, piernikach i ciasteczkach ![]() kamilka pewnie podekscytowana jesteś cała, że w końcu do domku pójdziecie Casa a znasz się na cygarach i mogłabyś mi coś podpowiedzieć w tej kwestii? Najlepiej przy okazji z dobrym sklepem internetowym ![]() mojakaren gratuluję zakupów ![]() Jerzyczka ale będą emocje jutro a we wtorek to już wszystkie będziemy czekać na wiadomość od was Szkoda, że nie ma kangurowania tatusia po CC u was. iola świetny domek ![]() Dotka wy macie domek, to to się na pewno sprawdzi U nas nie wiem czy będzie taka potrzeba, bo i tak nie mam gdzie sobie tak posiedzieć za bardzo. No ale kupować i tak będziemy po porodzie dopiero, więc jeszcze chwilę mam na przemyślenie sprawy ![]() U mnie niestety noc też kiepska. Po wczorajszym takim bolesnym skurczu teraz praktycznie każdy jest już taki. I długo trzymają. A wiesz tu same starsze panie mieszkają ... |
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą uświadomiłyście mi po co te budki w leżaczkach bo się ostatnio nad tym zastanawiałam bo przeciez używanie takiej budki w domu to bez sensu ![]() Jerzycka,będziemy czekać na info od Ciebie z niecierpliwością swoją droga ja bym chyba wychodziła z siebie z niecierpliwości i zdenerwowania na Twoim miejscu
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
iola choinka i domek śliczne. Chyba pierwsza kolorowa choinka, my tez mamy kolorową
Baby dla tylu osób samej to rzeczywiście ciężko, wiadomo nie zmienisz ich poglądów i zwyczajów, bo taką mają kulturę i już. Ja we własnym domu starałabym się chociaż namiastkę Polskich świat robić, zwłaszcza teraz jak dziecko będzie. Choinka, uroczysta kolacja czy obiad chociaż jednego dnia. Dotka, maż się wprawi taka wpadka każdemu mogła by się zdarzyć, ja tez praktycznie nigdy nie sprawdzam rzeczy kupionych dopiero w domu się okazuje jak coś jest nie takie. Tobie hormony jeszcze działają i to pewnie dlatego. |
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa nawet jeśli nie będzie dawała dużo światła to ja wolę mieć w pokoju kilka punktów z oświetleniem i tak sobie manewrować :P więc będą jeszcze cotton balls no i może jakaś lampka stojąca
![]() iola14 sliczna choinka i ten domek z piernika ![]() Dotka rozumiem Cię bo mój TŻ jest identyczny nie dopyta dokładnie, najlepiej jakby mu instrukcje wypisac i wręczyć czasem on to owszem poradzi sobie z remontem, składaniem mebi, malowanie itd. ale czasem najprostsze sprawy typu znalezienie czegoś w sklepie czy zapłacenie rachunków go przerastają ![]() Na pewno dom już błyszczy, a Wy musicie spokojnie i pomału nauczyć się życia w 3
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna, na temat cygar nic Ci nie powiem bo pomagala mi wybrac pani w traffice i tyle... Zalezalo mi na kubanskim i jakims w miare slabym co by mi meza nie zabilo :P
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba zgapię pomysł ![]() Właśnie się obudziłam po prawie 3h drzemce :P pospacerowaliśmy chwilę a brzuch jak skała
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki zestaw do świętowania
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wracam ze szpitala, w końcu po raz pierwszy miałam KTG- miało być 15,20 min po czym trwało 50 bo chyba ta "miła", starsza Pani ma ch...wy zegarek
szyjka trzyma, przepływy dobre, wód dość, zapis KTG bardzo ładny, młody ruchliwy...nic nie wskazuje na wcześniejszy poród![]() Lekarz jeszcze mnie namawiał żebym jednak do tego szpitala przyjechała rodzić, ale powiedziałam mu raz jeszcze NIE NIE NIE! Mimo że szpital ładny to zawsze jest szpital...traktują Cię jak sztukę:/ nie tyle lekarze co te właśnie pielęgniarki, oczywiście są wyjątki, tylko życzę szczęścia żeby na nie trafiać. Mam nadzieje że przy Waszych porodach ekipa-personel i lekarze będą najlepsze z możliwych !!!
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Mój też w domu wszystko zrobi czy przy aucie, ale żeby się kogoś o coś zapytać, poprosić, załatwić - o loooosie masakra. Dom nie błyszczy, dopiero obiad zjedlismy
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzielam jedna sztuke tego. http://www.sklepcygara.pl/cohiba-cor...iales-289.html kosztowalo kolo 60zl. Tak jak pisalam, pani mi opowiadala ale ja nie mam zielonego o tym pojecia :-/ |
|
|
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
Dotka, z tego co pamietam witaminę D w kropelkach tylko na receptę można dostać. Bez recepty tylko te w kapsułkach czy inaczej poporcjowane.
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/d3-witami...ople-20ml.html a nie, to dla doroslych. dla dzieci jest inna? |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy w kinie na gwiezdnych wojnach i niestety jestem lekko zawiedziona brakiem tego czegoś, typowego pierwiastka gwiezdnych wojen
no disney jednak to zepsuł i pozbawił takiego swoistego uroku.. no i praktycznie to samo co 4 część Mały o mało co nie wylazł mi przez skórę Uciekam do Tż |
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi sie podobały. A młoda w brzuchu nic nie reagowała. To może z tą witaminą D się zmieniło. Pamiętam że rok temu bez recepty nie chcieli mi sprzedać. |
|
|
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie mały na początku się bał i dostał czkawki od nachosów i coli ale szybko się przyzwyczaił
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

moj ma porzadny zegarek wiec to odpadalo. Zastaw obowiazkowy przy kazdorazowym wyjsciu z domu to zegarek i obraczka, dodatkowo nosi lancuszek 

Nogi mam tak gładkie całe jak z reklamy Veet
tam na dole też mnie trochę ogolił, ale tylko jakby w linii cięcia i ciut niżej, bo dalej stwierdził, że nie da rady psychicznie tak się boi, żeby mi krzywdy nie zrobić 

więc juz Mu polozna zapowiedziala, ze ma nie czekac w szpitalu, bo i tak na porodówkę Go nie wpuści ani od razu po cesarce 

21.06.2014r.

I długo trzymają.