|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: rzeczy do zrobienia w 2016
- obronić w końcu licencjata
- wyprowadzić sie z tz - kupić psa wymarzonej rasy - odwiedzić zoo we Wrocławiu!! - spędzać aktywniej wolny czas typu rower, rolki czy basen - pojechać na narty, choć narty miałam na nogach raz - oszczędzać jak najwięcej na mieszkanie - odwiedzić więcej niż jedna wystawę psów rasowych, najlepiej wszystkie które odbywają sie w pobliżu |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam takie listy!
- skończyć magistra - pojechać na zagraniczne wakacje - choć raz w tygodniu wyjść na siłownie - odstawić chipsy i cukier - zrobić tatuaż - znaleźć normalną pracę - wrócić na drugie studia |
|
|
|
|
#63 | |
|
sissy that walk
|
- utrzymać dobre wyniki w pracy
- więcej się ruszać, chodzić, jeździć i poznawać - kontynuować z powodzeniem związek ![]() - dbać o siebie: paznokcie, regularnie fryzjer, dobre ciuchy, dobre jedzenie, zabiegi - wkładać mniej kasy w pierdoły, a więcej w siebie - jeśli się uda, to wyprowadzić się na swoje
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
-Przestać być leniwa i wziąć się za siebie
-Zdać prawo jazdy -Zacząć biegać -Podnieść kwalifikacje zawodowe -Częściej myśleć pozytywnie i nie być wredną małpą
|
|
|
#65 |
|
astro-loszka
|
- prowadzić zdrowy tryb życia, ruszać się, wysypiać się, zdrowo się odżywiać
- rozwój duchowy i zawodowy - kontynuować to, co zaczęłam i wytrwać w tym - z przyziemnych rzeczy: kupić nowe meble, umeblować "biblioteczkę" - podróżować, jeździć, zwiedzać, doświadczać itp.
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
-zaczynam nowa pracę w styczniu,o która sie bardzo starałam, wiec tam sie sprawdzic, utrzymac, zadomowic
-podszkolic angielski -przypominac niemiecki -utrzymac obecna sylwetkę -utrzymac zdrową dietę - wznowic bieganie i cwiczenia - rozszerzyc kontakty towarzyskie -wyremonowac i wynając w koncu mieszkanie -zrobic zęby na błysk i wg moich marzeń -mezoterapia igłowa,moze jakis botoks czy kwas -prostowanie keratynowe To plany na pierwsze msce nowego roku ![]() Edit: wybielanie zębow jutro, data u dermatologa na zabieg tez umowiona
Edytowane przez _Supernova_ Czas edycji: 2016-12-18 o 09:36 |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
-zacząć podyplomówkę;
-zacząć (i najlepiej od razu zdać ) prawo jazdy;-załapać się na stypendium naukowe; -znaleźć względnie "ambitną" pracę na wakacje blisko mojego faceta; -łapać jak najwięcej doświadczenia w zawodzie;
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
- zrzucić parę kilo
- ograniczyć imprezowanie - wybrać się na wycieczkę autostopem - przestać przerzucać swoje frustracje na osobach, na których mi zależy - nie zakochać się
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
- błysnąć w nowej pracy, którą zaczynam od stycznia
![]() - wrócić do regularnego uprawiania sportu, - wrócić do nauki drugiego języka, - mieć przemyślaną i minimalistyczną, acz satysfakcjonującą garderobę, - zmniejszyć posiadaną ilość rzeczy, zoptymalizować przestrzeń, - przeczytać z 10 książek więcej niż w tym roku, - ograniczyć %, - wrócić do przygotowywania sobie posiłków do pracy, - utrzymać dobre wyniki w nauce, - opublikować kilka artykułów.
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
-zdać sesję zimową i letnią w pierwszym terminie, a może nawet powalczyć o jakieś zwolnienia z egzaminów
-napisać dobrą prace licencjacką -obronić się jak najlepiej -dostać się na magisterkę do Wrocławia lub Poznania -znaleźć pracę lub jakiś staż -zacząć regulanie ćwiczyć -zacząć jeść więcej owoców -ograniczyć napoje gazowane -pić więcej wody -czytać więcej książek
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() Edytowane przez Ulubiona_rzecz Czas edycji: 2015-12-20 o 19:23 |
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Plany noworoczne to świetna sprawa. Myślę, że można coś spokojnie planować w takiej odległości czasu i jak najbardziej spełniać swoje postanowienia. Nie zawsze udaje mi się wszystkie spełniać ale cieszy to jeśli udaje mi sie wykonać chociaż połowę!
Moje postanowienia: - obronić mgr - awansować - pojechać na wakacje na drugi koniec świata - wreszcie pojechać na wakacje zimowe - zadbać o cerę - zdać certyfikat z angielskiego - nauczyć się grać na skrzypcach - zacząć prowadzić bloga - kupić lustrzankę - chodzić na fitness
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie planowałam, nie robiłam postanowień noworocznych. Ale coś się u mnie zmieniło. Tak więc, chcę:
1. Grać, dużo grać na gitarze, jak dobrych parę lat temu. 2. Namalować co najmniej 15 obrazów! 3. Skończyć magisterkę (powtórzyć niezaliczony semestr zaocznych). 4. Obdarowywać innych szczęściem i je przyjmować z uśmiechem. 5. Może wygrać miliony, które co prawda nie zapewniają szczęścia, ale stają się furtką do realizacji najskrytszych marzeń ![]() 6. Obronić licencjat i realizować się w tym kierunku! 7. Robić grafiki na komputerze - podszkolić się w rysowaniu z użyciem tabletu graficznego. 8. Może napisać jedną z kilku planowanych książek? 9. Wierszoklecić dalej! 10. Wybrać się do sauny (nigdy nie byłam). 11. Nowy tatuaż! 12. SPA 13. Może w końcu kupić samochód ![]() 14. Podszkolić się w językach, których się uczyłam (francuski, niemiecki, rosyjski) 15. Pomagać. 16. Rozumieć. 17. Mówić. 18. Działać. 19. Przestać palić. 20. Podróże! Berlin, Amsterdam, Norwegia. |
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja lista na 2016
![]() 1. Zorganizować się! 2. Oszczędzać 3. Dostać awans / mieć dodatkowy zarobek 4. Kupić szafę, która pomieści moje ciuchy ![]() 5. Kupić auto 6. Zakochać się ![]() 7. Podróżować! 8. Iść na podyplomówkę 9. Szlifować język 10. Pić więcej wody 11. Chodzić regularnie na fitness! 12. Dbać o cerę i włosy 13. Chodzić do kosmetyczki
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
- zająć się przede wszystkim sobą
- znaleźć nową pracę - znaleźć mieszkanie/ pokój - napisać i obronić pracę magisterską - pojechać wiosną na parę dni do Portugalii - odkładać pieniądze na wyjazd do Ameryki Południowej - kontynuować naukę francuskiego - zacząć naukę hiszpańskiego - poznać obcokrajowców mieszkających w Polsce i rozmawiać dużo po angielsku - wrócić na siłownię - jeść mniej słodyczy - zacząć gotować dla siebie - znowu zapisać się na pole dance - więcej czytać - tutaj ściągnę punkt, bo bardzo mi się spodobał- nie zakochać się
Edytowane przez Nadya Czas edycji: 2015-12-21 o 14:36 |
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
1. Znaleźć porządną pracę.
2. Rozwiązać sprawę C. - wóz albo przewóz. 3. Pić więcej wody. 4. Wrócić do wcześniejszej wagi. 5. Czytać więcej. 6. Pojechać na Woodstock. 7. Może by tak znaleźć sobie faceta, ale muszę się jeszcze zastanowić, czy to dobry pomysł A tak poważniej - pamiętam z dzieciństwa, że babcia mówiła coś w stylu, że lata przestępne są złe. Nigdy nie wiedziałam o co jej chodzi. Aż do 2012, który mnie tak sponiewierał, że nie chcę nawet o tym myśleć. Teraz już się trochę boję, więc chyba wystarczyłoby mi, żeby 2016 był po prostu ok i do przeżycia
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Mieć wyrzeźbiony brzuch
Odłożyć razem z TŻ na wkład własny na mieszkanie Kupić rower Iść na depilację laserową
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;53872442]A tak poważniej - pamiętam z dzieciństwa, że babcia mówiła coś w stylu, że lata przestępne są złe. Nigdy nie wiedziałam o co jej chodzi. Aż do 2012, który mnie tak sponiewierał, że nie chcę nawet o tym myśleć. Teraz już się trochę boję, więc chyba wystarczyłoby mi, żeby 2016 był po prostu ok i do przeżycia
[/QUOTE]Tak, te nieszczęścia to na pewno przez złowieszczy dodatkowy dzień w lutym |
|
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Remont kuchni
Fajniejsza praca Wakacje na Kanarach Kurs rosyjskiego więcej biegać, moze jakiś półmaraton?
Edytowane przez tutaj Czas edycji: 2015-12-21 o 16:54 |
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
Schudnąć 10 kg
Ograniczyć palenie do minimum Oddać krew Zadbać o cerę(w końcu )
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;53872575]Jaka teoria, idź z tym do telewizji.
[/QUOTE] Niestety nie moja, niech Twoja babcia idzie .[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;53872575]Nie wiesz co przeżyłam, więc daj sobie siana.[/QUOTE] Może nieuważnie czytałaś horoskop albo nie odpukałaś jak powiedziałaś coś złego. Generalnie, chodzi mi o to, że osłabia mnie obecność zabobonów w XXI wieku. Bym była zapomniała. Moje plany na 2015: *jeść *oddychać *malować paznokcie |
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakieś 80% pogrzebów w mojej rodzinie jest w lata przestępne. Przypadek, nieprzyjemny, ale to nie zmienia faktu, że tak właśnie jest. Taki przykład. Tak jak najlepsze lata jakoś wypadły mi "pomiędzy": 2010, 2014, 2004. Ale ty wiesz lepiej, to zabobon i wcale nie byłam wtedy szczęśliwa ![]() Statystyka, nie zabobon. Ale jeśli chcesz rozmawiać o zabobonach - mnie śmieszą ludzie, którzy je wyśmiewają, a potem sami część z nich praktykują, "bo ja tego nie zaliczam do zabobonów". No cóż. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Nudziara
|
Ja tez normalnie nie robie list, ale moze sprobuje
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
- zmienić samochód na lepszy
- otworzyć kolejną firmę i rozwijać dotychczasową - min. 4 x w tyg.siłownia ( w tym roku było 3 x w tyg.więc też nieźle ) - regularne bieganie - zawody biegowe - praca nad wydolnością tlenową - nauczyć się podciągać na drążku - nauczyć się piec chleb - rozglądać się za kupnem działki i budową domu z TŻ - regularne sprzątanie - poglębić wiedzę z zakresu finansów/ księgowości/ sportu/ ogrodnictwa/ przedsiębiorczości/ psychologii/ giełdy - na wiosnę wyhodować kwiaty i zioła na balkonie - jeździć dużo rowerem - dwie książki w tygodniu - nawyk porannego wstawania - pić dużo wody i dużo zielonych koktajli - wspiąć się chociaż na jeden szczyt (w tym roku Tatry) - mniej czasu marnować na siedzenie przed kompem - pielęgnować związek i przyjaźnie
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Ten rok był dla mnie burzliwy niestety. Od września same problemy i bardzo bym chciała poczuć jakąś stabilność w swoim życiu.
Mam nadzieję, że: 1. Dostanę awans lub znajdę lepiej płatną pracę (tę, którą mam lubię, ale zawsze przydałoby się coś więcej )2. Dostanę dużą premię za pierwszy kwartał 3. Rozwiążę problemy w swoim związku 4. Odwiedzę babcię 5. Wyjadę na tygodniowy urlop 6. Dalej będę uczyła się gotować (póki co to mój najlepszy rok! )7. Przeczytam minimum 52 książki 8. Kupię rowerek stacjonarny |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Giełda umiera, żałuję niewykorzystanej wiedzy jaka posiadam...
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
1. Zaakceptować siebie
2. Przestać się odchudzać 3. Przytyć 4 kg 4. Poprawić kontakty towarzyskie 5. Poprawić dykcję 6. Zakochać się 7. Pogodzić z rodziną 8. Popracować nad pewnością siebie 9. Zapisać się na pole dance 10. Więcej imprez ![]() 9.01.16 Jak na razie już wypełniłam moje 3 postanowienia! Sukces
Edytowane przez anymore1327 Czas edycji: 2016-01-09 o 23:34 |
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczy do zrobienia z 2015, które zostają:
Zacznę od długoterminowych celów ![]() Będę: -cieszyła się życiem, - wsparciem dla innych, -pomagała ile tylko mogę ![]() -podtrzymywała i pielęgnowała przyjaźnie ( zdecydowanie więcej kontaktów jest mi potrzeba mimo odległości, żon, mężów, dzieci...) -zdrowo się odżywiała ( bez wymówek, na delegacjach też) -ćwiczyła (j.w.), biegała, jeździła na rowerze. -oszczędzała, tak by zakończyć rok z konkretną kwotą na koncie -dawała sobie czas na odpoczynek -realizowała się w pracy -uczyła języków -wyjadę na wymarzone wakacje ( Wenecja, Florencja,Rzym,Grecja-zobaczymy) -odwiedzę Paryż i Stuttgard - przeczytam 52 książki i obejrzę 104 filmy -przebiegnę 10 km w biegu charytatywnym we wrześniu -zrobię tatuaż -pójdę na kurs tańca -będę się świetnie bawiła na weselu
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamietak postanowien na 2015 ale daje swoje na 2016
![]() 1°Awansowac w swojej pracy 2° Znalesc mieszkanie 3 pokojowe by jedno poswiecic na moj makijazowy biznes. 3°Rozkrecic ten biznes. 4°Nauczyc sie fotogtafi. 5°Schudnac to co mi zostalo. 6°Byc dalej tak szczesliwa jak jestem
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie póki co mało planów na 2016 :
1. Znaleźć pracę, jakąkolwiek. Zacząć odkładać pieniądze ![]() 2. Zastanowić się poważnie nad związkiem, zacząć bardziej o niego dbać. Przestać uzależniać swoje szczęście od faceta. 3. Zacząć się ruszać... fitness, ćwiczenia w domu...cokolwiek. Więcej schodów, mniej windy. 4. Napisać i obronić pracę magisterską. 5. Założyć aparat na zęby ![]() 6. Ukończyć kilka kursów (choćby e-learningowych!) 7. Doskonalić swój angielski i niemiecki. 8. Wstawać najpóźniej o 8
Edytowane przez gracieux Czas edycji: 2015-12-26 o 16:24 Powód: dopisane cele :) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

) prawo jazdy;