|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Zuken
mogłaś sobie darować swoją ostatnią wypowiedź.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-21 o 00:59 |
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Eee chyba bym nie przegapiła tych bóli i nie zastanawiała się czy to one czy nie Podejrzewam, że to Młody coś tam psoci Zakłuło mnie dwa razy, potrzymało chwilę i na razie jest okej.---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
No to pojechałaś po całości teraz
|
|
|
|
|
#3543 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak Gadzina mała
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba zmykac spac
![]() Jerzyczka za dzisiejszy dzien licze na relacje tutaj ![]() Dobranoc :-* Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
a propos bólu - czy którejś z was przeszła rwa bez leków czy jednak lekarz ingerował w jakiś sposób? bo nie daję już rady....jak coś robię to jest ok, ale jak się na chwilę położę to żeby później wstać....
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadrabialam Was teraz, cytowanie mi wcielo i o ta aplikacja mnie wykonczy ![]() Wczoraj mialam dzien pelen ekscytacji calej rodziny plus tżta siostra przyjechala z pierniczkami i zobaczyc mnie na tuz przed porodem: a ja nieumalowana, bez stanika i generalnie wczoraj jakos dzien to nie byl dzien na miss ciazy trudno :pWczoraj stresu jeszcze nie bylo jako tako, chociaz perystaltyka jelit mowila cos innego :p ta lewatywa w szpitalu to chyba zbedne przedsiewziecie u mnie bedzie ![]() A dzis.. za 12h dokladnie bede w drodze do szpitala ![]() Pewnie wstane wczesnie rano i jeszcze bede ogarniac cos czego nie ogarnelam, a znajac mnie i tak o czyms zapomne ![]() Tez nam bardzo szkoda tego kangurowania.. Jejkus! Ostatni dzien w dwupaku
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Baby mnie tylko jakieś nerwy w udzie bolały i promieniowało to na całą nogę ale to chyba nie rwa. Zmieniałam pozycje, wzięłam apap i wraca tylko co jakiś czas.
Witam sie w nocy, po ciężkim weekendzie na uniwerku(16 h siedzenia na twardym krześle). Jak zwykle obudziłam sie w nocy, zjadłam małą porcje musli z mlekiem i dalej nie mogę spać... I zaczynamy dzis 36 tydzień Wy piszecie o skurczach, bólach na @ a ja nie mam nic a nic.Jerzyczka będzie dobrze trochę Ci zazdroszczę
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-12-21 o 03:48 |
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Jarzyczka dziś wasz dzień, za kilkanaście godzin Kubuś będzie z wami. Ja nie mogę przestać o was myśleć, a co dopiero Ty z Tz. Trzymam kciuki za was. I wszystkie tu będziemy czekać na wiadomość od Ciebie.
Kciuki za dzisiejsze wizyty. Mąż dziś ma wolne ( przy okazji urodziny tez ) będziemy jechać na jakieś zakupy. Musze go wykorzystać bo później juz do wigilii czasu mieć nie będzie.---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Niezdara, gratulacje 36 tygodnia. Baby współczuję bólu, jak nie dajesz rady może idź po jakieś tabletki, aby choć trochę ból zmniejszyły. |
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka powodzenia dzis i czekamy na wieści.
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Witam się na momencik. Nadal w pracy mam młyn, więc do czwartku będę tu raczej sporadycznie
![]() Jerzyczka - trzymam kciuki ![]() Zuken - przeczytałam, że brzuch Cię boli i krocze. Ja mam tak samo. Coraz częściej zdarzają mi się bóle na @ i to coraz intensywniejsze. No i brzuch prawie cały czas napięty. No ale lekarz powiedział, że teraz to w każdej chwili mogę urodzić - bo szyjka miękka i skrócona, chociaż bez rozwarcia. Ale czuję, że mnie kłuje coraz bardziej. W sobotę mąż złożył łóżeczko Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-12-21 o 07:14 |
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Znalezione, mądre do zapamiętania : "Osobą, która zawsze będzie miała najlepsze kompetencje i wiedzę, aby ocenić mnie w roli rodzica, jest moje dziecko. Pozostałym serdecznie dziękuję za wszystkie uwagi. "
|
|
|
|
#3553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama prawda wykorzystam przy natrętnych doradczyniach
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciukiJa cala noc na sofie,nie mogłam sie podniesc jak juz sie położyłam wieczorem na chwile...i jeszcze zle spalam bo zaczelismy robic czesc remontu na ktora nie mamy pozwolenia i może naprawde gruby mandat sie posypac,poza tym mega obciazamy strop i mam koszmary ze sie zawali...:-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3555 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Jezyczka trzymam kciuki. Pochwal się cioteczkom jak tylko będziesz czuła się na siłach. Super że to już dziś , Wasz dzień !! Lubię 21 bo mam w październiku urodziny tego dnia , a za równy miesiąc ma termin porodu w dzień babci wg OM ![]() Baby może to nie rwa a zakwasy. Ja mam takie na pośladkach i lędźwiach jak przesadzam do tego łapią mnie bolesne prądy po pośladkach i w wew stronie ud , tak że noga potrafi mi się ugiąć z bólu. Ale to są takie sekundowe. Wczoraj za to mały tak skakał że mi główką walił w szyjkę i czułam okropne kłucia. Ale wybaczam mu bo od nocy do pop południa miał dzień leniuszka i się martwiłam , za to wieczorem narobił ![]() Wczoraj kupiliśmy choinkę , dziś będziemy wieczorem ubierać wczoraj mi meżuś zrobił Już farsz do rybki po grecku (tylko zapasteryzowałam) , umył okna w 3 pokojach jak ja myłam w dużym pokoju , wystawiliśmy auto na sprzedaż , zweziłam mu spodnie. ... normalnie mega aktywny dzień i wszystko z listy odchaczone Lubie takie pożyteczne dni ![]() Miłego dzionka wszystkim !!!!! Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-12-21 o 08:23 |
|
|
|
#3556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dziś w planach do zrobienia zakupy, 2 rodzaje śledzi, rosół bo zapasy zamrażalnikowe się skończyły i wizytę koleżanki z jej rocznym bobasem. |
|
|
|
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
Grstulacje nowych tygodni
Kinga Wszystkiego co najlepsze dla meza ![]() Jerzyczka kochana trzymaj sie mocno. Kciukasy mocne za Was My w ogole sie witamy w 9miesiacu przez to wszystko zapomnialam ze zaczynalam w sobote
|
#3558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Troche dospalam od 5 do teraz, ale w nocy poplakalam sie i obudzilam meza, ze sie strasznie boje.. Wiecie, z jednej strony niewiedza kiedy to sie wydarzy jest stresujaca, ale kiedy wiem,ze jutro o tej godzinie mniej wiecej bede cieta to mam wrazenie,ze jeszcze gorzej! Takze wstaje, jem sniadanie i ostatnie godzinki w domu.. A jutro o tej porze juz moze bede tulic Kube <3 Ciekawe jak Med!! Moze dzis bedzie dzidzius jednak!!
|
|||
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, nie bój się będzie dobrze! Wczoraj właśnie rozmawiałam z koleżanką ktora miała cc 4 lata temu, ona jest taka mocno narzekajaca na wszystko i o dziwo powiedziała, że to cc to był lajcik i że super szybko się dochodzi do siebie. Oczywiście to też są kwestie indywidualne, ale dlaczego u Ciebie miałoby być inaczej? Trzymamy kciuki!
|
#3560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3561 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieeeeen doooobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny chwilowo zostalam slomiana wdowa. Kuuurcze nie lubie jak nie ma tz obok :-( i tyle mi zostalo ze sciagnietego bana Albo to caly czas spalam (1 trymestr), albo tz nie bylo 4 miesiace (2 trymestr i kawalek 3), a jak wrocil, to 2 tygodnie pozniej juz mielismy bana noo to moze teraz cos poszalejemy, w koncu nie mam co sie bac ciazy ![]() Jerzyczka daj znac co i jak i podziel sie zdjeciem Kubusia.Dotka jak Wam tam? Jak Witus?(nie wiem czy pisalas, moglam przegapic). Kamilka jak z Martynka? W tym tygodniu chyba wychodzicie, jak pamietam Dziewczyny gratulacje nowych tygodni Aaa co do goracych kapieli, to ja bym najchetniej brala lodowate i spala przy otwartym oknie, tak mi goraco ostatnio. Normalnie nie moge sobie poradzic. Chyba NEBULA pisala, ze ja cos wczoraj bolalo na @, Nebula jak Ci tam? Sie naprodukowalam, mam nadzieje, ze post sie doda. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Obejrzalam Wasze choinki, pieeeekne Iola domek sliczny
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||||||
|
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Podczytuje Was cały weekend ale jakoś nie miałam weny żeby napisać. Witam się w 38tc, jutro wizyta Gratuluje nowych tygodni ![]() Baby może to nie rwa a przemęczenie. U mnie była rwa zdiagnozowana niby przez neurologa i mi przeszło samo bez leków. Ale przy Twoim trybie zycia to raczej niemożliwe aby samo przeszło ![]() U mnie obyło sie bez leków, trzymało około 20 dni ale ja wtedy NIC nie robiłam, tz sie wszystkim zajął, obiadami, sprzątaniem. Ja leżałam albo ćwiczyłam z piłą ![]() Jezyczka nie stresuj się, nie ma czym. Pociesz się że przynajmniej ominął Cię te wszystkie bóle porodowe. Zobaczysz pójdzie gładko i niedługo będziesz tulić Kubusia Tak piszecie że was wszystko boli krocze, brzuch jak na @. Współczuje A mnie nic nie boli Mały coś mniej się rusza, ale go obserwuje, może ma już za mało miejsca.Dziś sie w sumie nie wyspałam bo do 1 w nocy oglądałam z mężem mecz bo obstawił na bet-at-home 4 zł no i wygrał 300zł Będzie jutro na lekarza
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() kinga najlepszego dla męża ![]() magdusia gratulacje 9 miesiąca ![]() malwi życie potrafi być przewrotne najpierw się człowiek nastresuje, a potem się wszystko uspokaja.
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry dziewczynki!
Uświadomiłam sobie, że dzisiaj 21. Odpuszczam sobie, bo te wszystkie sposoby nie działają, mała sama będzie wiedziała kiedy wyjść. Wiecie co mi powiedziała wczoraj ciotka tż? (również położna), że mam odpuścić, wtedy ja się rozluźnię i być może po tych moich staraniach mała zechce wyjść. Zastosuję się do jej rady. I jeszcze pytanie. Czy was też ostro kłuje w podbrzuszu, nawet w bożenie? Zwłaszcza przy ruchach dziecka?
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Zaraz się zbieram do pracy zanieść L4 i może kupię po drodze jemiołę ![]() TŻ wczoraj szybciutko się ogarnął i szafa w przedpokoju stoi skręcona, drzwi do piwnicy osadzone więc czas na uprzatnięcie pokoju Jaśkowego ![]() Dotka Pisz jak tam kolejny dzień Waszej rodzinki ![]() Magdusiaaa gratki za skończony remont, ale ulga co? malwi89 Wojtuś czuje się dobrze i bezpiecznie i teraz to się nigdzie nie wybiera ale przez 11 dni to się duzo może jeszcze wydarzyć ![]() Jerzyczka szkoda, że nie ma kangurowania na tatusiu u nas własnie to dość ważne przy wyborze szpitala, ale odległość jest niewielka wiec jak tylko będzie zgoda na przytulanie to TŻ raz dwa do Was przyjedzie Co do stresu to ja Ci się wcale nie dziwię, sama mocno podzielam Twoje emocje i mocno trzymam kciuki! w piątek gadałam z moją kosmetyczka i jej koleżanką i zbieram coraz więcej opinii, że ta cesarka wcale nie taka zła, wręcz one na mnie jak na ufo patrzyły jak mówiłam, że wolałabym sn ![]() Także jesteśmy z Tobą i czekamy na zdjęcia małego Kuby niezdara gratuluję 36 tc ![]() 86ewula jak będę mieć cięcie to też 21 stycznia, czyli równy miesiąc plus to są moje imieniny no i dzień babci Już sobie wyobrażam jakbym po porodzie wysłala do mojej mamy MMS ze zdjęciem wnuka i podpisem: "wszystkiego najlepszego z okazji dnia babci" moja mama by się chyba zapłakała ![]() My zaczęliśmy 35 tc
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren mnie sie wydaje, ze Wojtus tez czuje, ze mi zszedl stres zwiazany z tym, ze nie dojade do szpitala. L4 mam do 3.01, niech sie dzieje co chce, pozniej pojade pewnie na wywolanie, jak nic sie nie ruszy do tego czasu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3567 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ja też się całą ciążę nie oszczędzam i robię wszystko ![]() Gorącą kąpiel chciałabym wziąć, ale jakoś się boję Tak sobie planuję, że jak dostanę skurczy to sobie pójdę do wanny poleżeć przed szpitalem jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jerzyczka Trzymaj się cieplutko Raz dwa i będzie po wszystkim a Ty będziesz biegać ![]() Nie wiem czy jeszcze coś miałam komuś pisać Gratuluję wszystkich tygodni
|
||
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo wszystko jest mozliwe, ze Mala czuje, ze sie spinasz. Takie te nasze dzieci urwisy, robia zawsze po swojemu
|
|
|
#3569 |
|
Rozeznanie
|
Mojakaren Też liczę że urodze 21
wszystkie usg podawały datę 17 stycznia i z owulacją by się to zgadzało ale mam nadzieję że przenoszę do 21 babcia by pękła z dumy. Zresztą na początku ciąży zmarła druga babcia (teściowa) i ten termin porodu dla nas symboliczny jest. Zresztą też zmarła 21-go wiec coś w tym dniu jest szczególnego dla nas.
|
|
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluje tygodni Jerzyczka kurrrdeee ale Ci fajnie, a siostra Tżta nie komentowała nic skoro zastała Cie "niedopieszczoną"?? pewnie miała satysfakcje bo to wredne stworzenie jest![]() Jadę do sklepu bo lodówka pusta jedzie któraś albo któraś ma jakieś zachciewajki? Za 15 minut odjazd
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

mogłaś sobie darować swoją ostatnią wypowiedź.

?
Zakłuło mnie dwa razy, potrzymało chwilę i na razie jest okej.
!
i codziennie jest, ze to ostatni raz :P 
za dzisiejszy dzien
ta aplikacja mnie wykonczy 

Raz dwa i będzie po wszystkim a Ty będziesz biegać