|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Dzień dobry
Wiadomość zuken (?) o tym, że któraś niespodziewanie dziś urodzi najpierw mnie rozśmieszyła U mnie nocka spokojna, choć pocę się jak świnka w nocy ostatnio Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko, że po prysznicu zawsze wszystkie paski na brzuchu itd są strasznie widoczne, bo czerwienieją i zamykam oczy jak przechodzę koło lustra Cytat:
aż mnie czasem skręca tak boli.. albo macica jakby się zatnie i trzyma ciągle się w napięciu i nie potrafi wyluzować żeby wszystko było super! Czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jerzyczka daj znac jak juz Cie przyjma na oddzial cc masz jutro tak?Mnie od rana wszystko boli, jakas masakra.... |
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Tak gdzieś czytałam, że stres opóźnia poród, że jak się mama zrelaksuje to pomaga przyspieszyć. A potem na SR mówiła położna że skurcze wywołuje oksytocyna czyli hormon przyjemności a adrenalina wydzielana w stresie blokuje albo opóźnia akcje skurczową. Także relaksacja w gorącej kąpieli może zrobić podwójną robotę ;-)
|
#3575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie! ![]() Cytat:
Mnie też czasem kłuje w szyjce. Myśle, że to Młody na nią napiera i dlatego. Jerzyczka kciuki ogromne!! |
||
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie rodzę. Zadzwonił właśnie ginekolog, że dziś nie może i mam przyjechać na konsultację w środę...
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak to nie może?! Olewka totalna.... |
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
w pytaniu na śniadanie o szumisiach
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3581 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się po małej przerwie starałam się nadrobić ale koślawo mi to idzie, mamy małe problemy rodzinne (z „kochaną” bratową męża) i zamieszanie ze świąteczne też nie dało mi czasu na wizaż, widziałam wasze choinki ja swoją też już mam ubraną sama nie dałam rady ale wykorzystałam do tego córkę przyjaciół i męża.
Strasznie cieszę się Dotka że wszystko dobrze i że z Witkiem jesteście już w domu, Kamilka trzymam kciuki żeby droga minęła wam bezproblemowo i wyobrażam sobie twoją radość że już do domu i wszystkie dzieciaki będą w komplecie. Melduję że ja nadal w dwupaku i mimo że termin za dwa tygodnie to nic się nie dzieję a to już 39tc, jutro mam Ktg i sama nie wiem czego chce z jednej strony chciałabym już urodzić a z drugiej boję się jak sprawdzimy się w roli rodziców, kiedy indziej myślę że chciałabym dotrwać do stycznia a na pewno nie chcę świąt spędzić w szpitalu ja mam chopla świątecznego i bym chyba w depresję tam wpadła. I Jerzyczka za udany poród. I troszkę zazdroszczę że przynajmniej znasz termin Cytat:
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Problem stomatologiczny (zapalenie) no i ciul.
|
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3584 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zobaczymy co z tą przepowiednią Cytat:
Cytat:
![]() i wszystkim nowych tygodni ![]() Cytat:
![]() Jutro będzie Kubuś nie dziwię się ze się stresujesz ale pomyśl sobie że przynajmniej masz wszytko zaplanowane a reszta z nas siedzi jak na szpilkach bo może sie zacząć w każdej chwili i też nikt nie daje gwarancji ze nie skończy sie cc. Cytat:
![]() tak, mnie tez kłuje i boli, wczoraj przez to zasnąć nie mogłam Cytat:
Wizytuje dziś ktoś oprócz mnie? jeśli tak to ![]() Ja mam dopiero o 19 wizytę, jajo zniosę do tego czasu (albo może zacznę rodzić )
|
||||||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
To piateczka. Dzisiaj nad ranem otworzylam okno, 5 minut pozniej tz do mnie, zwariowalas? Prosektorium chcesz zrobic w pokoju, no i uj strzelil moje ochladzanie sie.
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
dzis 36tc (35+0) czyli 9 miesiac zaczynamy Ewusia za wizyte ![]() Baby, tylko odpoczynek moze Ci pomoc na rwe ale znajac (ciut ciut) Ciebie to nie usiadziesz na ![]() Jerzyczka nie zapomnij o nas Malwi, zapraszam do mnie u nas caly rok okno w sypialni otwarte Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Gratulacje kolejnych tygodni ![]() Ewusia_marchew trzymam kciuki za wizytę. Faktycznie późno masz, u mnie zazwyczaj do południa. Malwi, bo te nasze macice złośliwe są i chyba robią odwrotnie niż chcemy. Też bym chciała już być po. Med w takim razie czekam na wieści do środy. Jerzyczka dziś wielki dzień, będzie dobrze Kubuś będzie świętował razem z moją siostrą 21.12Uaoo dobrze, że opuściłaś pewnie jak się zrelaksujesz to samo szybko pójdzie ![]() Ja obudziłam się o 5:00 i zasnęłam o 8:00. Już się przyzwyczajam do wieczornych bóli i skurczów. To wszystko przez moje ciążowe ADHD, od tygodnia gdzieś coś robię bo mnie nosi.
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski.
Jerzyczka trzymam kciuki za dziś. :-* Wczoraj nie odpisalam bo sprzątaliśmy z mężem, robiliśmy ostatnie zakupy, pakowaliśmy prezenty. Dziś pokutuję. Ruszać się nie mogę. Także dziś lóżko i książki. |
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uwierzycie....od miesiaca mowilam mezowi i robotnikom zeby Najpierw naprawić dach a pozniej dopiero robic reszte... To nie nie lepiej na odwrot. Caly dół mieszkania juz byl zrobiony. Wpiatek zdjeli pokrycie dachu i zaczeli naprawiac. W nocy padało i wszystko nam zalalo. Jeśli nie znajde innego rozwiazania to 26.12 lapie prom na kontynent a tam mnie odbierze tata i jade do polski...tylko najgorsze jest to ze wtedy maz ma wolne wiec nawet nie bede mogla żadnych rzeczy wziac zeby sie czasem nie domyslil co robie...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3591 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dam Wam znac jasne mam nadzieje,ze net w telefonie mi sie spisze ![]() Dzis przyjecie do szpitala, ktg, wywiad i espumisan na noc ponoc ![]() Cytat:
ale lipa no! A juz liczylam na super wiesci od Ciebie dzis,ze juz np.po jestes..Dziewczynki wszystkim dziekuje za kciuki! I Kubus jutro sie rodzi, bo niektore z Was chyba mysla,ze dzis, ale dzis to ja jade sie przyjac na oddzial ![]() Ja sie wykapalam wlasnie i robie mezowi liste co ma zrobic jak mnie nie bedzie ![]() Moja Mama wczoraj przywiozla mi jeszcze nowy rożek, bo jednak takten jest zly, musi byc wiazany i dramat sie zrobil Kasia pytalas jak siostra meza: wyjatkowo wczoraj bylo spoko po calosci :p przyjechala z tym 3miesiecznym synkiem, ktory strasznie na mnie reaguje, bo mam tez blond wlosy jak jego mama wiec sie troche posmialismy razem![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Ze chcesz po cichaczu uciec?
|
|||
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, az mnie zatkalo.... Po pobycie i zachowaniu Twojej mamy mam watpliwosci, ktore miejsce dla Ciebie bedzie najlepsze
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę, BABY
to jakiś koszmar JERZYCZKA, mentalnie będę rodzić z Tobą
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Baby nie wiem co napisac, trzymaj sie dzielnie.
Casa ale z drugiej strony moze Baby mialaby wiecej pomocy od matki niz teraz problemow. Boo kuuurde jak rozumiem caly remont poszedl na marne.
|
|
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
Jerzyczka a ja myślałam, że dzisiaj rodzisz. To ten kalafior :P
Baby - ja bym tam armagedon rozpętała biedna
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Baby ale bym sie wkur... współczuje
|
|
|
|
#3598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Med, współczuje. Oby w środę Cię już przyjął bez żadnych problemow.
Baby, nie potrafię sobie wyobrazic jak bardzo zła i rozżalona jesteś sytuacja, ale pomysł "ucieczki" uważam za szalony. |
|
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
Jezyczka ja też myślałam że to dziś
ale jeszcze wszystko przed Tobą dzień jest długi Baby rozumem Twoją złość ale nie rozumiem Waszych małżeńskich relacji. Co ma dach i remontowa tragedia do miłości do męża i wspólnego macierzyństwa. Kurcze to nie czas na ucieczki. Zresztą teraz przed świętami to pewnie ciężko na lotniskach. A i ciąża zbyt dojrzała na latanie. ... wdech wydech i jakoś to razem przetrwacie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

tak bardzo sie ciesze ze mamy to juz za soba 

i codziennie jest, ze to ostatni raz :P

żeby wszystko było super! Czekamy na zdjęcia 

(albo może zacznę rodzić
)