Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-21, 21:00   #1261
szatanica1989
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Odpisuję o The Affair bez cycowania, bo się boję, że się na ciemno wklei i spoilery wstawię . No więęęc... zachwyt! Muszę obejrzeć sezon od nowa, wiedząc teraz co i dlaczego się działo momentami. Boję się, jak poprowadzą kolejny sezon, w związku z rewelacją ostatniej sceny.

Pogadamy więcej po Vampi-urlopie

Co do The Missing - zakończenie nie tyle było beznadziejne, co sprawiło, że wątki przez 2 sezony przegadywane, straciły zupełnie sens. Może, gdyby jakoś połączyli wydarzenia ze śledztwa z rozwiązaniem, łotdefak byłby mniejszy.
Chyba mówisz o tym pierwszym "The Missing", mi chodzi o "Zaginionego" z 2014 roku, tam był jeden sezon. Chodzi o to z tym dzieckiem, co nagle znika. Przeżywałam ten serial jakby chodziło o moje dziecko.

Cytat:
Napisane przez chariaaa Pokaż wiadomość
Mostly pytała o The Affair. Mój komentarz- genialny, genialny serial, szkoda że to już koniec sezonu (brawa ogromne dla scenarzystów za niespodziewane zakończenie) Szkoda też, że tak mało fajnych, psychologicznych, ambitnych seriali robią (realizm postaci, świetny klimat, genialne dialogi). Ostatnio tyle naoglądałam się tylko pierwszych odcinków w poszukiwaniu czegoś nowego i nic nie znalazłam, same rozczarowania Chyba obejrzę Twin Peaks jeszcze raz
A już widzę oczami wyobraźni jak świetnie napiszą trzeci sezon z racji, że intryga się tak smakowicie zagęszcza
Pamiętam, jak kochałam pierwszy sezon i chemię między Noah a Alison jeszcze zanim poszli do łóżka, myślałam, że potem będzie tylko gorzej jeśli chodzi o fabułę, ale sezon drugi genialny - postać Helen bardzo rozbudowana, świetna, Noah zresztą też, Alison nigdy moją ulubienicą nie była, ale też dawała radę. Helen generalnie mi bardzo szkoda, widziałabym ją z przyjacielem Noah, aż ściskało mnie w gardle jak mówił, jak ją zawsze kochał Chciałabym więcej Helen, scena z ostatniego odcinka jak [SPOILER] siedzą z Noah nad oceanem i rozmawiają, potem jak wbiegają do wody i jadą samochodem... Wzruszyło mnie to bardziej niż wszystkie sceny Noah-Alison razem wzięte.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Moim jest "Army of one", wciąż jednak nie wiem co myśleć o "hymn for the weekend" - raz mi się podoba, a raz nie :-D
Mój problem polega na tym,że oprócz starego coldplay najbardziej podoba mi się płyta "Viva la Vida" i następne już nie są w stanie jej przebić :-( Ale i tak ich kocham.

Mostly, boję się urlopu, bo co będzie potem? Powinni z tego zrobić coś na wzór Klanu, codziennie 20 minut przez następe 30 lat
Ja lubię Coldplay, ale do tej pory bez większych zachwytów, fakt że kupiłam tę płytę i to za taką kasę świadczy jednak, że to dobra produkcja Nigdy żadna płyta nie podoba mi się w całości, nie licząc Bijons, bo wiadomo, to jest jednak Bijons. A tu proszę, Coldplay. Jak znam życie za tydzień nie będę mogła na nią patrzeć, bo ciągle słucham w samochodzie, a to tylko 11 piosenek

Piszę.

Edytowane przez szatanica1989
Czas edycji: 2015-12-21 o 21:02
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 21:02   #1262
werek serek
no witam

Cytat:
Napisane przez Thonia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mogę poprosić w skrócie o informację o co chodzi z tym Wiktorem? Kto to jest i u kogo?
Nie bywam tu często a ostatnio ten temat się przewija. Dziękuje z góry.
chłopak Oleski, o którym chyba nie dało się nie usłyszeć, bo jego imię często się w ostatnich filmikach przewija. on sam dzielnie też każdy komentuje. niektórzy twierdzą, że Wiktorem jest Oleska, ale to chyba zbyt daleko idące przypuszczenia

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
i dziarała sie żelowymi długopisami :C
eh, klasyk
werek serek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 21:08   #1263
201607111004
Konto usunięte

Ja jestem natomiast po wczorajszym senasie na Cinemax z "Remedium". Mocny i cały czas trzymający w napięciu film. Dość realistyczny, brudny, brutalny, bez chwili na wytchnienie. Polecam. Jak to już napisano wiele razy - to taka europejska, mroczniejsza wersja Prisoners - http://www.filmweb.pl/film/Labirynt-2013-507169. Do tej pory zastanawiam się jakim cudem nagrali pewne sceny moim zdaniem ocierając się o przestępstwo. Moim zdaniem trochę przesadzili, ale to tym bardziej pokazało jak potworni są ludzie o którym jest ten film.
http://www.filmweb.pl/film/Remedium-2014-706430
Film jako jeden z nielicznych dostał ode mnie 10, za realizm, za grę aktorską, za zdjęcia, za pomysł i odwagę. Pominęłam kilka tanich chwytów i nieścisłości w fabule.

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Pozostając w tematach filmowo-serialowych, właśnie jestem po seansie duńskiego filmu Oskarżony http://www.filmweb.pl/film/Oskar%C5%BCony-2005-250574
Zastanawia łam się czy to nie ta sama historia ale jednak tylko dość podobne: http://www.filmweb.pl/film/Polowanie-2012-640318
Również polecam.

Edytowane przez 201607111004
Czas edycji: 2015-12-21 o 21:14
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 21:10   #1264
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Zastanawia łam się czy to nie ta sama historia ale jednak tylko dość podobne: http://www.filmweb.pl/film/Polowanie-2012-640318
Również polecam.

To samo pomyślałam

Piszę.
Stary 2015-12-21, 21:12   #1265
Munkaa
Zakorzenienie

[QUOTE=SweetHusky;53875570]Ja jestem natomiast po wczorajszym senasie na Cinemax z "Remedium". Mocny i cały czas trzymający w napięciu film. Dość realistyczny, brudny, brutalny, bez chwili na wytchnienie. Polecam. Jak to już napisano wiele razy - to taka europejska, mroczniejsza wersja Prisoners - http://www.filmweb.pl/film/Labirynt-2013-507169. Do tej pory zastanawiam się jakim cudem nagrali pewne sceny ocierające się o przestępstwo. Moim zdaniem trochę przesadzili, ale to tym bardziej pokazało jak potworni są ludzie o którym jest ten film.
Film jako jeden z nielicznych dostał ode mnie 10, za realizm, za grę aktorską, za zdjęcia, za pomysł i odwagę. Pominęłam kilka tanich chwytów i nieścisłości w fabule.

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Pozostając w tematach filmowo-serialowych, właśnie jestem po seansie duńskiego filmu Oskarżony http://www.filmweb.pl/film/Oskar%C5%BCony-2005-250574

Również polecam.
Historia podobna do Polowania, jednak widzowie różnie oceniają te dwie produkcje, warto zobaczyć obie moim zdaniem.

A to, o czym napisałaś wyżej, od dawna mi wisi na liście, muszę się w końcu wziąć za zaległe, a nie podzukiwać wciąż nowych pozycji
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 21:16   #1266
201607211122
Konto usunięte

Agata i recenzja któregoś z boxów, uśmiałam się od mniej więcej szóstej minuty, polecam

tutaj dziewczę od 'dziennego' makijażu wygląda zjawiskowo, ale sam film i jej sposób opowiadania nie bardzo

piękna Martyna ale makijaż to bardziej na Haloween, za dużo się dzieje na jej twarzy
201607211122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 21:17   #1267
201607111004
Konto usunięte

Polecam ci Munka! Ale nie oglądaj przed snem. Jego realizm i brutalność historii mnie przytłoczyły i śniło mi się, że sama jestem jakimś detektywem czy nawet ofiarą.
Stary 2015-12-21, 21:23   #1268
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam ci Munka! Ale nie oglądaj przed snem. Jego realizm i brutalność historii mnie przytłoczyły i śniło mi się, że sama jestem jakimś detektywem czy nawet ofiarą.

Obejrzałam mnóstwo kolosalnie przygniatających ciężarów w swoim życiu, myślę, że mnie nie zje Zobaczę pewnie za jakiś czas.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 21:24   #1269
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:

Phi. Ja mam zimową czapę kupioną na dziale dziecięcym we wzór jakiegoś pingwino-sowy
Cytat:
O nie, utknęłam! I oczywiście wpierw zawędrowałam na dział "dla dzieci:
Piekne c'nie?
A czapę sama noszę, oczywiście kocią, a jakże
Stary 2015-12-21, 21:26   #1270
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
O którym z filmów mówisz? Bo wspominałaś w poście więcej niż jeden.

Piszę.
Stary 2015-12-21, 21:27   #1271
201607111004
Konto usunięte

Ja to samo, ale jednak tym razem gdzieś jednak umysł nie wytrzymał i pokazał to we śnie.
Osobiście moimi faworytami są dramaty wojenne. Życie w obozie i te sprawy. Oraz właśnie takie z wątek detektywistycznym.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
O którym z filmów mówisz? Bo wspominałaś w poście więcej niż jeden.
Remedium. Pisałam o tym co oglądałam zeszłej nocy Prisoners oglądałam 2 razy, daaaawno. Też mocny ale jednak subtelniejszy niż Remedium.
Stary 2015-12-21, 21:35   #1272
olaunia
Raczkowanie

Pamiętacie może Martynaso? Co się z nią stało?
olaunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 21:51   #1273
bubus900
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za porady prezentowe. Kupiłam jej jednak dwa cienie z inglota, bo wcześniej mówiła, że chciała i kredkę z golden rose. Niedrogo, a fajnie i miło.
Teraz, mam z kolei pytanie - gdzie kupujecie sukienki? Szukam takiej na co dzień taliowanej w literę A.

Co do martynkaso - przestała kręcić i zniknęła z yt. Szkoda, lubiłam ją .
Stary 2015-12-21, 21:54   #1274
201607111004
Konto usunięte

O Kasi N. na lokalnym portalu:
http://zdrowie.trojmiasto.pl/Pokazal...ea-n97339.html
Stary 2015-12-21, 22:03   #1275
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Czy istnieje jakaś bezpieczna,uniwersalna względem urody jej właścicielki, czerwona pomadka? Najlepiej budżetowa, bo nie będę zbyt często używać, wszystkie dotychczasowe były porażką :-(

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 22:14   #1276
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Czy istnieje jakaś bezpieczna,uniwersalna względem urody jej właścicielki, czerwona pomadka? Najlepiej budżetowa, bo nie będę zbyt często używać, wszystkie dotychczasowe były porażką :-(
nie.
tak naprawdę każdy typ urody ma "swoją" czerwoną pomadkę i to kwestia temperatury i natężenia koloru. Istnieją pomadki, które przejdą przy wielu typach urody, szczególnie tych "mieszanych" (z przewagą ciepła/chłodu, a nie typowo ciepłe/chłodne). Istnieją też wyraźnie chłodne i wyraźnie ciepłe, ale to też nie oznacza, że są uniwersalne dla ciepłych/zimnych kobiet, bo dochodzi jeszcze kwestia natężenia.

Z Twojego opisu wynika, że masz po prostu "wymagający" po tym względem typ urody albo jakieś elementy twarzy/karnacji to zaburzają.

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-12-21 o 22:15
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 22:19   #1277
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
nie.
tak naprawdę każdy typ urody ma "swoją" czerwoną pomadkę i to kwestia temperatury i natężenia koloru. Istnieją pomadki, które przejdą przy wielu typach urody, szczególnie tych "mieszanych" (z przewagą ciepła/chłodu, a nie typowo ciepłe/chłodne). Istnieją też wyraźnie chłodne i wyraźnie ciepłe, ale to też nie oznacza, że są uniwersalne dla ciepłych/zimnych kobiet, bo dochodzi jeszcze kwestia natężenia.

Z Twojego opisu wynika, że masz po prostu "wymagający" po tym względem typ urody albo jakieś elementy twarzy/karnacji to zaburzają.
Oo, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, nie umiem zanalizować swojej urody, wiem jedyne, że w koralowych odcieniach wyglądam źle i w ciemniejszych, niczym wino - no nie.

Stary 2015-12-21, 22:21   #1278
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Nie ma Choc moim zdaniem ta https://www.google.pl/search?q=maybe...yZAbMQ_AUIBigB pomadka pasuje wielu osobom. Jest idealna dla mnie (typ urody zima), ale swietnie wygladala tez u mojej kolezanki ktora jest "latem"
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 22:29   #1279
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Nie ma Choc moim zdaniem ta https://www.google.pl/search?q=maybe...yZAbMQ_AUIBigB pomadka pasuje wielu osobom. Jest idealna dla mnie (typ urody zima), ale swietnie wygladala tez u mojej kolezanki ktora jest "latem"
Ładna! Przekonuje mnie na tym zdjęciu https://www.google.pl/search?q=maybe...-3ZFZBs-y9M%3A
Chociaż mam wrażenie, że zbyt jaskrawa dla mnie.

Stary 2015-12-21, 22:31   #1280
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem natomiast po wczorajszym senasie na Cinemax z "Remedium". Mocny i cały czas trzymający w napięciu film. Dość realistyczny, brudny, brutalny, bez chwili na wytchnienie. Polecam. Jak to już napisano wiele razy - to taka europejska, mroczniejsza wersja Prisoners - http://www.filmweb.pl/film/Labirynt-2013-507169. Do tej pory zastanawiam się jakim cudem nagrali pewne sceny moim zdaniem ocierając się o przestępstwo. Moim zdaniem trochę przesadzili, ale to tym bardziej pokazało jak potworni są ludzie o którym jest ten film.

właśnie szukałam jakiegoś dobrego thrillera na wieczor - z nieba mi spadasz labirynt uwielbiam, więc pewnie mi się spodoba
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 22:35   #1281
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Oo, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, nie umiem zanalizować swojej urody, wiem jedyne, że w koralowych odcieniach wyglądam źle i w ciemniejszych, niczym wino - no nie.

Na odległość nie pomogę bardziej, ale możesz zwrócić uwagę na

- u niektórych typów wykończenie ma znaczenie (sama tak mam), więc może być potrzebny mat albo błyszczenie
- u niektórych delikatnych typów urody przejdzie tylko czerwień dość trasparentna (czyli albo w stylu chubby stick z clinique - są odpowiedniki z astor czy catrice), jakiś błyszczyk albo pomadka, ale pędzelkiem rozmazana
- czy masz regularny kształt ust, wtedy to może być kwestia konturowania
- możesz iść do douglasa/maca i poprosić o nałożenie czegoś zimnego w obu wariantach i potem szukać tańszego odpowiednika

jakbyś potrzebowała konkretnych nazw czegoś transparentnego i kryjącego co mają w douglasie/s./macu to daj znać, wypiszę przykłady

* żeby podlegać klasyfikacji na 4 typy (4 pory roku) trzeba mieć sporo szczęścia, w rzeczywistości mieszanek jest całe mnóstwo niestety

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-12-21 o 22:36
Stary 2015-12-21, 22:40   #1282
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:

Na odległość nie pomogę bardziej, ale możesz zwrócić uwagę na

- u niektórych typów wykończenie ma znaczenie (sama tak mam), więc może być potrzebny mat albo błyszczenie
- u niektórych delikatnych typów urody przejdzie tylko czerwień dość trasparentna (czyli albo w stylu chubby stick z clinique - są odpowiedniki z astor czy catrice), jakiś błyszczyk albo pomadka, ale pędzelkiem rozmazana
- czy masz regularny kształt ust, wtedy to może być kwestia konturowania
- możesz iść do douglasa/maca i poprosić o nałożenie czegoś zimnego w obu wariantach i potem szukać tańszego odpowiednika

jakbyś potrzebowała konkretnych nazw czegoś transparentnego i kryjącego co mają w douglasie/s./macu to daj znać, wypiszę przykłady

* żeby podlegać klasyfikacji na 4 typy (4 pory roku) trzeba mieć sporo szczęścia, w rzeczywistości mieszanek jest całe mnóstwo niestety
Jesteś wielka, myślę, że chubby stick mogą okazać się strzałem w 10, Astor bądź catrice - zapisuję

Stary 2015-12-21, 22:46   #1283
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Jesteś wielka, myślę, że chubby stick mogą okazać się strzałem w 10, Astor bądź catrice - zapisuję
Stary 2015-12-21, 22:49   #1284
Adamantium01
Karo

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość

właśnie szukałam jakiegoś dobrego thrillera na wieczor - z nieba mi spadasz labirynt uwielbiam, więc pewnie mi się spodoba
ale przed oscarami teraz będzie (już jest) wysyp obiecujących filmów

Edytowane przez Adamantium01
Czas edycji: 2015-12-21 o 22:56
Adamantium01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 22:52   #1285
Selfish Girl
Life is a drink ...

Zmiana tematu ... - Mam okazje wyrobić karte MultiSport za 124 zł miesięcznie - czy to sie opłaca ? czy ktoś z Was ma ? i może się wypowiedzieć ?
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 22:56   #1286
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Zmiana tematu ... - Mam okazje wyrobić karte MultiSport za 124 zł miesięcznie - czy to sie opłaca ? czy ktoś z Was ma ? i może się wypowiedzieć ?
zależy jeśli lubisz różnorodność i "próbowanie" nowych rzeczy, a Twój stosunek do sportu to "hej, przygodo" to tak. Ale jeśli ktoś chce się po prostu poruszać dla zdrowia/urody to wydaje mi się, że przynajmniej w waw (nie wiem czy to działa w innych miastach (?) ) lepszym wyjściem jest karnet od razu na dobrą siłownię/basen

no zapaleni biegacze sobie chwalą, bo dzięki temu łatwiej ogólnie trzymać kondycję, a maratończykom chyba (?) potrzebna jest taka różnorodnosć

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-12-21 o 22:57
Stary 2015-12-21, 22:58   #1287
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
zależy jeśli lubisz różnorodność i "próbowanie" nowych rzeczy, a Twój stosunek do sportu to "hej, przygodo" to tak. Ale jeśli ktoś chce się po prostu poruszać dla zdrowia/urody to wydaje mi się, że przynajmniej w waw (nie wiem czy to działa w innych miastach (?) ) lepszym wyjściem jest karnet od razu na dobrą siłownię/basen
Znaczy się z tego co widziałam to u mnie na mapie pod ta kartę łapie się kilka miejscówek kilka siłowni w tym nawet szkoła tańca. Tylko pytanie czy ja znajde na to wszystko czas
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 23:03   #1288
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
tutaj dziewczę od 'dziennego' makijażu wygląda zjawiskowo, ale sam film i jej sposób opowiadania nie bardzo
świetny przykład jakie to wszystko subiektywne, jak z tą czerwoną pomadką. Niektórzy lubią czerwień a'la Karolina Zientek (czyli pomadka gra z tonem karnacji, ale wysuwa się na pierwszy plan), a dla innych to za dużo i wolą gdy bardziej "wtapia się w twarz". Mnie się nie podoba - w tym makijażu, nie mówię, że nie ma potencjału zjawiskowości

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Znaczy się z tego co widziałam to u mnie na mapie pod ta kartę łapie się kilka miejscówek kilka siłowni w tym nawet szkoła tańca. Tylko pytanie czy ja znajde na to wszystko czas
ja tam lubiłam te wszystkie dziwaczne zajęcia (chyba tylko od pole dance mnie odrzucało), wstawałam 3x w tygodniu o piątej i hej przygodo

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-12-21 o 23:05
Stary 2015-12-22, 00:03   #1289
iamdanifromcalifornia
Raczkowanie

Cytat:

Mój problem polega na tym,że oprócz starego coldplay najbardziej podoba mi się płyta "Viva la Vida" i następne już nie są w stanie jej przebić :-( Ale i tak ich kocham.
To samo. Po Vivie żadna płyta nie zrobiła już na mnie większego wrażenia. Ale też nadal ich kocham.
Stary 2015-12-22, 00:05   #1290
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Jesli bedziesz chodzic tylko na jedna i te sama silke, to zobacz ile kosztuje karnet- moze byc tanszy niz te 124 zlote.

Przyszlo do mnie moje serum hosanna z Antipodes, mam nadzieje, ze bede tak samo zadowolona jak Mostly Jutro rano bedzie jego premiera.

Dziewczyny, zjadlam wieczornego kebaba. Tyle na niego czekalam z zoladkiem w kregoslupie, a on byl taki niedobry. Wkurzylam sie :P

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2015-12-22 o 00:07
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości