|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Z tym całowaniem to myślę, że się zacznie później - "a daj babci/cioci/wujkowi/srytytytowi buziaczka"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
Hariett, ja mam takie podejscie jak Ty, nie wiem czy i kiedy przelamie sie do tego by zostawic mlodego tesciom pod opiekie... No a z calowaniem to juz w ogole jazda na maxa..... Boje sie, ze sie poobrazaja, bo znajac moja matke to pierwsza z papa bedzie leciala :-/ nie wiem jak to werbalnie ogarnac
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zadomowienie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Baby są jednak plusy życia tam
![]() Iola wlałaś nadzieję w mą duszę ![]() ![]() Magda ale wtedy jesli mały nie będzie chciał to wystarczy że go poprzesz, a noworodek? No przecież nie powie idź sobie do ciumciajàcego dziadka. Casaa to mamy identycznie... Też nie wiem co zrobić żeby się wszyscg nie sfochali.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-22 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie hormony szaleją zdecydowanie. W ciązy bylo super, a teraz.. Wczoraj sie poplakalam, bo tz powiedzial cos do mnie tonem, który mi się nie spodobał ![]() ![]() Cytat:
Moja teściowa JUŻ zapowiada, że jak przyjedziemy w święta, to jak ona wycałuje malego po stópkach i po rączkach i po dupci (?!?!?! ![]() *jej wnuk to lubił, tylko sobie chyba zapomniała, że lubił to, jak większość dzieci - jako kilkumiesięczniak, a nie dwutygodniowy noworodek ![]() Melduję się wyspana! System wstawania w nocy daje nam obojgu ok 6h nieprzerwanego snu - raz wstaje ja, raz tz. Tz znowu nas zostawil, wroci popoludniu bo znow milion rzeczy do zalatwienia mamy.. Ale wzięłam prysznic, posprzątałam kuchnię, wstawiłam pranie, zjadłam śniadanko. Zaraz będziemy się karmić i może jakiś spacer zaliczymy, bo ladna pogoda dzis u nas i cieplutko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla tesciowej nie zostawie, ona ma 1 wnuczke i widac nie przepada za nia, zmusza sie zeby sie z nia bawic. Kiedys powiedziala o nieee znowu przyjada i bedzie mi ta Olka rozwalac zabawki a moja corka tylko do niej bedzie mowic zebym ją kąpała bo od tego babcia jest... ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
Dotka ale Ty masz jakies czasowe wytlumaczenie bo wczesniak, a u nas lipton.... :-/
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A niech całuje po dupci ![]() ![]() ![]() Super, że ustaliliście system wstawania ![]() ![]() U nas też ładne słoneczko i w ogóle, ale wiatr głowę urywa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
To jemu tez powiedz, ze lekarz na wizycie zabronil, ze bakterie itd. itd.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Kurde, nie wzięłam wiatru pod uwagę, patrzę na drzewa i widzę że u nas też konkret wieje
![]() Magda, biorąc pod uwagę fakt, że wstałam o 10, to w sumie południe to dopiero początek dnia ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- my zawsze ustalamy wspolna wersje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I ty masz dziecko w domu, że o tej godzinie wstajesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby ja wygląda sytuacja z mieszkaniem da się coś zrobić? Dotka, ale ładnie Witek śpi. Spokojnego syna masz naprawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
czesc ja juz w trakcie obiadu mąż niedługo będzie
![]() aha i któraś wrzucała taki worek dla dzieci (uaoo??) nie moge tego na all znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Zadomowienie
|
Oj taaak, mój teścu to samo, też już zapowiedział że małego będzie wycałowywać i pieścić i ohohoho, bo on kocha małe dzieci
![]() ![]() W ogóle o teściowej dostałam jakąś sukienkę i tż jak ją przyniôsł powiedział że mama dała, może do porodu. Stwierdziłam do porodu ok, szybko wywalę i git. A ta następnego dnia pyta jak mi się podoba, że będę mieć fajną na lato tak po domu itp. Przytaknęłam i zachowałam prawdę o jej przeznaczeniu dla siebie ![]()
#4127 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja zawsze myślałam, że to najbliższa rodzina ![]() Cytat:
![]() No to mnie teraz oświeciłaś ![]() ![]() ![]() ![]() Nic mi dzisiaj nie idzie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||||
Zakorzenienie
|
O matulu jakie wiadomości
![]() ![]() ![]() tygrysku gratulacje! ![]() ![]() kinga gratuluję wizyty, waga super ![]() zuken wiedźmo, to kiedy obstawiasz teraz kolejne porody z zaskoczenia? ![]() kamilka super, że podróż przebiegła spokojnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bezosobowo. Nie umiem do niej mówić mamo, bo uważam tak jak któraś już powiedziała, że mamę mam jedną. A jak już nie umiem na szybko sklecić tego tak by bezosbowo powiedzieć, to mówię "pani" i wtedy się strasznie burzy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gratulacje! ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Iola idź się połóż
![]() ![]() Plecy mnie bolą.. pomasuj ktoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | ||
Wtajemniczenie
|
Nasze świeżo upieczone mamuśki coś nam się za bardzo niechcą chwalić^^ stresują nas małpice
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Biorę się za ciasteczka i obiadddd:/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co... my tu tak gadu gadu jak to będziemy zabraniać seplenienia, całowania, później pewnie karmienia cukierkami i prowadzenia za jedną rękę... ale w rzeczywistości pewnie skończy się jak z postanowieniem, że dzidziuś nie będzie z nami spał i będziemy mówić do niego po angielsku godzinę dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam w galerii po ostatnie prezenty i padam
![]() A tu jeszcze trzeba chałupę ogarnąć, pościel poprasować, zrobić obiad i iść po wynik GBS, a no i jeszcze pieczenie pasztetu w kolejce ufff kinga fajna waga Małego Kinga nie martw się lepszy taki średniaczek niż jak miałby być za duzy ![]() lune powodzenia na wizycie! ![]() Kochanego masz TŻ mega zaangażowany w ciążę ![]() hariett całowanie noworodka przez innych ludzi - dla mnie absolutnie zakazane :/ Dotka90 fajnie, że wyspana i pełna energii mamuśka ![]() ![]() A to obkurczanie nie boli Cię?
#4135 |
Zakorzenienie
|
Łóżeczko już czeka na małą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Wtajemniczenie
|
Magda dawaj będziemy masować^^
a co do całowania... wszystko ma swoje granice, nie ma co dziecka sterylnie trzymać bo może być z tego więcej problemów. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
a proszę
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja czytałam, że to normalne, że w 3 trymestrze (a nawet wcześniej) spada libido i kobieta po prostu nie ma ochoty, nie odczuwa z tego przyjemności itd ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
No i nadrobiłam wszystko, bo myślałam, że tygrysek i jerzyczka coś więcej napisały, a tu nic
![]() ![]() ![]() I liczę dzisiaj na zdjęcie bana!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to tak jak u nas ![]() ![]() A z tymi hormonami to niestety trochę minie zanim się wszystko unormuje. Kciuki dla TŻów ![]() Cytat:
Jak będzie starsze to wyszkole, żeby na wszelkie próby wyłudzenia buziaka reagował NIE! ![]() A jak będzie malutkie to zapowiem, że jak się ktoś chce przywitać z Młodym to najpierw marsz umyć ręce i absolutnie żadnego całowania, bo lekarze zabraniają i tyle... Niech się fochają. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Czarna... no to się szykuje noc
![]() ![]() ja chodzę na głodzie od 2 tygodni, bo Tż ciągle zmęczony albo go męczy brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.