Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-22, 19:29   #2671
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn które zamawialy juz wyprawke na allegro. Znalazlam sprzedawce okularki_com który ma dosc duży asortyment ale ceny za kosmetyki typu sudocrem czy bepanthen są juz duzo wyższe niż u innych stad pytanie czy możecie polecić kogoś sprawdzonego z przystępnymi cenami tak żeby mial duży asortyment wyprawkowy
ja wczoraj kupowałam od HubiWorld i EWOX-PL ale nie porównywałam cen po prostu chciałam od nich kilka rzeczy i tak dobierałam kolejne i kolejne

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 19:29   #2672
patulinka94
Zadomowienie

Kurczę ale mi mloda sadzi po żebrach z lewej strony. Piekne uczucie, a zarazem bolesne....

KP
Chciałabym jak najdluzej czyli gdzieś do roku, na pewno będę walczyć o to by wgl karmić moje dziecko piersią.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 19:36   #2673
Agnessssa
Rozeznanie

Hej

Wstępnie na razie mam być spokojna. Na usg nic niepokojącego nie widać. Czekamy teraz do 4 stycznia na usg 4d wtedy będziemy wiedzieć więcej. Dzisiaj 22t 1d. waga 496g. Szyjka 41mm. Łożysko podniesione. Wody płodowe w normie. Na dzień dzisiejszy jest ok. Ja ciut spokojniejsza.

Sunmade nie wiem co powiedzieć, Kubusiu [*]
Stary 2015-12-22, 19:37   #2674
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Hej

Wstępnie na razie mam być spokojna. Na usg nic niepokojącego nie widać. Czekamy teraz do 4 stycznia na usg 4d wtedy będziemy wiedzieć więcej. Dzisiaj 22t 1d. waga 496g. Szyjka 41mm. Łożysko podniesione. Wody płodowe w normie. Na dzień dzisiejszy jest ok. Ja ciut spokojniejsza.

Widzisz kochana, nie ma co się martwić na zapas. Wszystko będzie dobrze. Buziaki Dzidziuś zdrowo rośnie 😊
Stary 2015-12-22, 19:43   #2675
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Hej

A nie mowilam?
Super, duze juz "maleństwo"
Kciuki za 4.01

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 19:44   #2676
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
A_g_ata napisz swoje imie i nazwisko do Polinezyjki albo Kropci one moderuja Fb

Lucy fajnie ze u Ciebie sa rozki w pepco. U mnie lipa...ale bede miec tylko jeden z minky. Pewnie paka przyjdzie po swietach flanelowe pieluszki fajne maja...zwlaszcza te w kropki albo sloniki

Gosiulka latem byloby chyba lepiej , bo tego nie widac a i na wierzchu by byly nogi wiec moze by nie wyszlo?nie wiem juz sama

Wlasnie sie poklocilam z małżem. Cholera jasna...chyba przestane sie odzywac do wszystkich bo widocznie to ja mam jakis problem..

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

MiniMonix lacze sie w bolu
Uwielbiam placki ziemniaczane ale najbardziej na slodko
Były zaledwie 3 rożki i tylko ten jeden nie był
przesadnie kolorowy.
Chciałam jeszcze ręczniczki w Tesco ale nie mają.

Kupowała może któraś z Was ręczniczki w pepco? Jak z jakością?

Cytat:
Poli wielkie dzieki chce się za to w końcu zabrać miedzy świętami jak tz będzie malowanie całego domu robic.

Eh aniolek, ciągle jak o tym mysle, to taka nostalgia i smutek mnie ogarnia, takie to ciężkie do ogarnięcia, a jakie musi byc trudne dla matki, ktora nosila je pod sercem i tak szybko musiala sie z nim pożegnać bez możliwości nacieszenia sie swoja kruszynka

😕 tez mi dziś smutno, strasznie współczuję Sunmade

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Kurczę ale mi mloda sadzi po żebrach z lewej strony. Piekne uczucie, a zarazem bolesne....

KP
Chciałabym jak najdluzej czyli gdzieś do roku, na pewno będę walczyć o to by wgl karmić moje dziecko piersią.
Moj ciągle siedzi na dole , wiec jeszcze nie dostałam po żebrach.
Co do karmienia to bardzo bym chciała choć wiem ze może się nie udać bo różnie się to układa i nie chciałabym się też później p to obwiniać.
Póki co zakładamy ze będzie dobrze i uda nam się karmić nasze maluszki ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 19:49   #2677
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ehh jak ja dobrze cię rozumiem. Jak widzę na tel, że moja matka dzwoni, to najchętniej bym nie odbierała, bo już wiem z góry, ze będą jakieś pretensje. Wiecznie się czepia o wszystko, jakby nie ogarnęła, że ja mam prawie 30 lat i nie muszę być pouczana na każdym kroku. A wczoraj mi jeszcze dowaliła, że jestem gruba i taki brzuch jak ja teraz to ona miała w 9 miesiącu jakby było czym się chwalić, bo ona nic nie jadła i się urodziłam z hipotrofią
Brak słów. Jak się teściowa debilnie zachowuje to można zrozumieć, bo to w końcu obca osoba, ale własna matka
Cytat:
Wrocila z niemiec 2 tyg temu i nawet jeszcze do mnie nie przyjechala, ja bylam u niej 2 razy a ona wciąż wyszukuje jakies wymówki, ma wnuczkę na miejscu wiec to ja trzyma, bo my dzieci nie mamy to po co nas odwiedzać. Ostatnia jej wymowka to byla : Zuzia (wnuczka) ma brudna sukienkę.. A jak nie zajmuje sie zuzia to woli sie napic albo siedziec z kolezanka. Myslalam ze sama sie domyśli żeby przyjechac i pomoc mi chociażby okna umyć, tak samo z wigilia, zapraszaliśmy ja to powiedziala ze ona z obcymi nie lubi (w sensie moi teście) i wybrala wigilie z bratem i jego rodzina. Jak tato zyl to inaczej bylo.. Dobrze ze rodzina męża jest normalna, wiem ze święta tu spędzę w rodzinnej atmosferze, a jak matka nie przyjedzie do nas nawet na 1 dzien swiat to nas tez nie zobaczy tak szybko..
Przykro mi, wiem że jest Ci bardzo smutno że się tak zachowuje Spróbuj o niej nie myśleć, żeby się niepotrzebnie nie denerwować bo to źle wpływa na dzidzię.
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
DLa tych co FB nie mają wrzuciłam na grupę wizażową moją nieudaną metamorfoze
kurcza no chciałam by było takie wow i by był mega efekt widoczny (czyli mocno obcięte) a teraz czuje taki niedosyt, że hej!

ale nic albo na wiosnę albo po porodzie pójdę do innego fryzjera
Zawsze możesz iść do innego i Ci podetnie tak jak chciałaś
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Polinezyjka coś z Twojej branży

http://www.wiocha.pl/1306543,Problem-z-myszka
dobre

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 19:51   #2678
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

Moj ciągle siedzi na dole , wiec jeszcze nie dostałam po żebrach.
Co do karmienia to bardzo bym chciała choć wiem ze może się nie udać bo różnie się to układa i nie chciałabym się też później p to obwiniać.
Póki co zakładamy ze będzie dobrze i uda nam się karmić nasze maluszki ☺
Też się zastanawiam nad ich jakością. Któraś pisała że kupowała Ale ciekawe jak będą wyglądać po praniu i czy dobrze wyłaniają wodę.

No u mnie właśnie pierwszy raz taka akcja. Zapewne potem kopniaki będą mocniejsze A ja już teraz odczuwam dyskomfort. Znaczy się tak: cieszę się z każdego ruchu mojej księżniczki, ale to zabolało 😛
Stary 2015-12-22, 19:52   #2679
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy111 ja kupilam w pepco 3 reczniczki. 1 maly i 2 wieksze i wg mnie bedzie okej. Na polecenie kuzynki kupilam... Z tym ze jeszcze nie pralam wiec nie wiem jak sie zachowaja po praniu

Mikołaj <3
Stary 2015-12-22, 19:56   #2680
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Hej

No widzisz, dobrze że będziesz spokojniejsza w swieta ☺

WÓZEK

Kurde, mam dylemat. Mamy wozek który możemy wziąć od siostry męża, Navington Cadet. Wszystko ok, ale jestem dość wysoka i gondole mam niewiele powyżej kolan. Dodatkowo oparcie w gondoli się nie podnosi a na tym mi zależało.
Boje się ze będzie mi średnio wygodnie z tak niskim wózkiem.
Do tego jest ciemny a zdecydowanie wolę jasny na lato.
Jest niby po dwójce dzieci ale na jedno jeszcze pewnie dałby rade.

Sama nie wiem co zrobić. Wszyscy patrzą na to jak na moją fanaberie, że nie chce dobrego wózka bo sobie coś tam innego wymarzylam, ale chciałabym mieć coś takiego co będzie dla mnie wygodne.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 20:06   #2681
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
hahahahah uwielbiam !!!!

Widzialyscie?
http://www.sosrodzice.pl/co-by-sie-d...od-w-szpitalu/
rewelacja!!!!!!!!
no niezłe :d

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

[QUOTE=Agnessssa;53884813]Hej

/bardzo dobre wieśći przynjmiej będziesz spokojnie spędzać święta a to najważniejsze.
Stary 2015-12-22, 20:08   #2682
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy fajny ten wozek. Ja bym wziela dla swietego spokoju a jak z nim troche pobedziesz i Ci nie przypasu w zaciszu Twojego domu to kup taki jak chcesz swoja droga najlepsze wozki z perspektywy dziecka czyli Bugaboo maja gondole bardzo ale to baaardzo nisko i jakos ludzie je kupuja, nawet wysocy a do regulowanego oparcia w gondoli to wiesz...moze Ci sie w ogole nie przyda? Moja kuzynka ma i ani razu nie uzyla

Mikołaj <3
Stary 2015-12-22, 20:12   #2683
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

WÓZEK

Kurde, mam dylemat. Mamy wozek który możemy wziąć od siostry męża, Navington Cadet. Wszystko ok, ale jestem dość wysoka i gondole mam niewiele powyżej kolan. Dodatkowo oparcie w gondoli się nie podnosi a na tym mi zależało.

Sama nie wiem co zrobić. Wszyscy patrzą na to jak na moją fanaberie, że nie chce dobrego wózka bo sobie coś tam innego wymarzylam, ale chciałabym mieć coś takiego co będzie dla mnie wygodne.
Ja bym olała to co inni mówi Twój i dziecka komfort najważniejszy. Ja też jestem wysoka a mąż w ogóle koszykarz więc u mnie wysoki wózek z możliwością rególacji rączki to było number 1 potem dmuchane koła i jasna gondola na lato.... To co ja nasłuchałam się o wózku to litania olałam to i zrobiłam tak jak mi to odpowiada..!!!! to Ty bedziesz najwiecej używać wózek i twoje fanaberie
Stary 2015-12-22, 20:21   #2684
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:

WÓZEK

Lucy u mnie to samo. Mamy dostać wózek od znajomych rodziców, jednak nie jest on taki jaki nam odpowiada. Właśnie pod wieloma względami. Rodzice oczywiście na mnie, że chyba mam za dużo pieniędzy, że wymyslam itd.
Ale to my będziemy używać tego na codzień. To nasz i dzidziusia komfort jest najważniejszy!
Ja swoim powiedziałam że to moje pieniądze i moje dziecko. Jak mnie będzie stać to sobie kupię taki jaki chce i kropka. 😊
Stary 2015-12-22, 20:26   #2685
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam, nie wiem jak z jakością, wypiore za kilka miesięcy to się zobaczy
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Zawsze możesz iść do innego i Ci podetnie tak jak chciałaś

dobre
True
ale nie będę już na siłę nic robić, kejka (to Ty mi to podsunęłaś, prawda? ) podała mi super pomysł na tego długiego boba i prostowanie kreatynowe - wiec to mój plan na wakacje. A jeśli przez świeta będę nadal żałować, że nie są krótsze to na pewno pojdę i ciachnę u innego
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 20:26   #2686
Smarrita
Wtajemniczenie

Lucy- zrób jak uważasz, skoro uważasz, ze będzie Wam niewygodnie i chcecie nowy wózek inny to się przejmujcie się że odmówicie. Nic na siłę!
Nie wiem czy opcja podnoszenia oparcia gondoli jest taka potrzebna- ja miałam przy córce i średnio z niej korzystałam, ale miałam też okienka po bokach przez które młoda wszystko widziała więc spokojnie leżała i sobie patrzała, a nie jak inne dzieci podnosiła się bo chciała coś zobaczyc.

Sunmade- dużo uścisków przesyłam

Wieczorem poodpisuję wiecej;p

Wizyta u lekarza ok, pytałam o te przybrane 10kg od początku ciąży to mi powiedział, że nie ma źle ale muszę liczyc że jeszcze z 5 będzie na plusie Za 2 dni zaczynam III trymestr czyli 7 miesiąc Zwapnienie zanika Długo sprawdzał tętno bo się lekka arytmia pojawiła w pewnym momencie ale jest ok. Ogólnie nie ma się czym martwic. Młoda ma już prawie 900gram!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 20:35   #2687
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Lucy- zrób jak uważasz, skoro uważasz, ze będzie Wam niewygodnie i chcecie nowy wózek inny to się przejmujcie się że odmówicie. Nic na siłę!
Nie wiem czy opcja podnoszenia oparcia gondoli jest taka potrzebna- ja miałam przy córce i średnio z niej korzystałam, ale miałam też okienka po bokach przez które młoda wszystko widziała więc spokojnie leżała i sobie patrzała, a nie jak inne dzieci podnosiła się bo chciała coś zobaczyc.

Wizyta u lekarza ok, pytałam o te przybrane 10kg od początku ciąży to mi powiedział, że nie ma źle ale muszę liczyc że jeszcze z 5 będzie na plusie Za 2 dni zaczynam III trymestr czyli 7 miesiąc Zwapnienie zanika Długo sprawdzał tętno bo się lekka arytmia pojawiła w pewnym momencie ale jest ok. Ogólnie nie ma się czym martwic. Młoda ma już prawie 900gram!
No to już duża dziewczyna!! Niech rośnie zdrowo. Najważniejsze że wszystko dobrze
Stary 2015-12-22, 20:39   #2688
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Smaritta same dobre wiesci! Duza dziewczynka juz III trymest ? Olaboga

Mikołaj <3
Stary 2015-12-22, 20:41   #2689
Iwoncia81
Zakorzenienie

Sunmade[*] dla Kubusia
Matko, bardzo Wam współczuje.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Wczoraj wracając od ortodonty mówiłam żeby mnie podwiózł do biedronki bo chcę kupić małemu bułki. A kupiłam jeszcze mandarynki i ciastka na choinkę, które swoją drogą okazały się w większości połamane, a te 5, które były całe dzisiaj rano znalazłam pod choinką, bo się pourywały (NIE POLECAM!) i pół dnia się czepiał, że ze mną to tak zawsze, że poszłam po bułki a nakupiłam dużo A że go przeziębienie bierze, to się czepia o wszystko gorzej niż baba przed okresemala:
No patrz go, dopiero co przyjechał i już fochy

Cytat:
Dodałam w pierwszym poście informacje o naszym Grudniowym Aniołku jak coś mam zmienić to piszcie.
Przyznam się, że chyba 20 minut patrzyłam tępo w ekran i na przycisk : "zachowaj zmiany".... no nie mogłam go wcisnąć
Wierze, że było ciężko dodać te zmiany
Straszne co Sunmade musi teraz przeżywać jak i jej rodzina...

tabaska
Wiem, że to bardzo przykre, że własna matka tak sie zachowuje.
Postaraj sie nie denerwować bo dzidzia odczuwa, a teraz najważniejsze jest dziecko a nie wybryki Twojej mamy
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 20:47   #2690
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Lucy u mnie to samo. Mamy dostać wózek od znajomych rodziców, jednak nie jest on taki jaki nam odpowiada. Właśnie pod wieloma względami. Rodzice oczywiście na mnie, że chyba mam za dużo pieniędzy, że wymyslam itd.
Ale to my będziemy używać tego na codzień. To nasz i dzidziusia komfort jest najważniejszy!
Ja swoim powiedziałam że to moje pieniądze i moje dziecko. Jak mnie będzie stać to sobie kupię taki jaki chce i kropka. 😊
Jakbym słyszała moją mamę :P Chcę kupić huśtawkę- leżaczek to : po co ci, przecież zaraz z niego wyrośnie. Albo na pomysł na narożnik: dziecko ci zaraz go ubrudzi, po co ci nowy.
:P
I TAK KUPIĘ !
Cytat:

Mamy ten sam termin , więc i ja niebawem zaliczam trzeci i ostatni trymestr

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 20:49   #2691
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Mamy ten sam termin , więc i ja niebawem zaliczam trzeci i ostatni trymestr
2 kwietnia mam z pierwszego usg, ale liczone wg OM to 27 marzec;p stąd może byc roznica
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 20:58   #2692
lulka19
Zakorzenienie

Przyjechałam do domu na święta, i już mam trochę nerwów, bo okazało się, że rodzice nie powiedzieli mi o paru sprawach by mnie nie denerwować. Miło

byłam też u koleżanki, która jest w 30 tyg ciąży, i ważyłam się u niej. Mam 14 kg na plusie

tęsknię za tż
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 21:06   #2693
a_g_ata
Rozeznanie

Ja byłam dziś na szkole rodzenia i położna powiedziała:

1. Zero kosmetyków..nie nie jest potrzebne dla małego dziecka oprócz kremu na odparzenia..o oliwka,szamponach mogę zapomnieć (fajnie:p po co ja sroke czytałam :P)

2. Nie kupować pościeli i ochraniacza na łóżeczko...to dopiero później..starczy na początek rożek i kombinezon...(no super...to chyba nic już człowiekowi kupić nie wolno:P)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 21:13   #2694
danika
Zakorzenienie

Ja dzis byłam na szybkiej wizycie, po L4 - wreszcie trochę odsapnę
doktor powiedział, że musimy chociaż zajrzeć do małego no i podglądnęliśmy - tak super pomachał łapką, udało sie zdjecie zrobić

i chyba jednak będzie Adaś - Polinezyjka jak bedziesz mieć chwilke to please dopisz mi

popakowałam prezenty, aż mnie ręce bolą od klejenia, owijania, zaginania - ale dla samej córy mam aż 5 paczek (w jednej samo ptasie mleczko - ale chodzi o radochę z rozpakowywania )
Cytat:
Jesli chodzi o sprzeczki to ja w swoim okresie buntu mogłam wszystko powiedzieć i wykrzyczeć, nienawidzilysmy sie, zawsze dla niej bylam na ostatnim miejscu spośród rodzeństwa, a jest nas 4. Teraz to sie zmienilo i wole przemilczeć i sie nie odzywać i nie stwarzać kłótni, bo wiem ze tłumaczenie i tysiąc razy powtarzanie tego samego nic nie pomoże a na końcu wysmieje mi sie w twarz "jaki z ciebie pedagog".. Nic do niej nie dociera i wiem ze będzie wciąż robic swoje a jak wyjedzie znowu do niemec to będzie wydzwaniać na skypie i żalić sie siostrze ze nie chce z nią rozmawiać..
współczuje sytuacji z mamą, myślę, ze strategia "olać" jest najlepsza, chociaż na pewno trudna

ja z rodzicami mam super kontakt, tzn. teraz już tylko z mamą bo tata zmarł w kwietniu i strasznie za nim teraz tęsknię. W tamte święta zrobiłam im z córcią ostatnie wspólne zdjęcie, ale jeszcze go nie wywołałam bo ryczeć mi się chce

Cytat:
WÓZEK

nie brałabym, będziesz niezadowolona i będziesz się męczyć z za niskim wózkiem. Który w dodatku Ci się nie podoba. nie, nie, nie a ludzie i tak zawsze będą gadać

Cytat:
ale nie będę już na siłę nic robić, kejka (to Ty mi to podsunęłaś, prawda? ) podała mi super pomysł na tego długiego boba i prostowanie kreatynowe - wiec to mój plan na wakacje. A jeśli przez świeta będę nadal żałować, że nie są krótsze to na pewno pojdę i ciachnę u innego
napiszę CI priva, dodajcie mnie też do tego fejsa

Cytat:
L

super młoda już pokaźna dama!

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Przyjechałam do domu na święta, i już mam trochę nerwów, bo okazało się, że rodzice nie powiedzieli mi o paru sprawach by mnie nie denerwować. Miło

byłam też u koleżanki, która jest w 30 tyg ciąży, i ważyłam się u niej. Mam 14 kg na plusie

tęsknię za tż
ej co z tymi świętami, że się wszyscy kłócą i tylko nerwy. u nas to samo, tyle, że z teściami.
A TŻ kiedy dojedzie?

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość

1. Zero kosmetyków..nie nie jest potrzebne dla małego dziecka oprócz kremu na odparzenia..o oliwka,szamponach mogę zapomnieć (fajnie:p po co ja sroke czytałam :P)

2. Nie kupować pościeli i ochraniacza na łóżeczko...to dopiero później..starczy na początek rożek i kombinezon...(no super...to chyba nic już człowiekowi kupić nie wolno:P)
ale to prawda nie to, że nie wolno - po prostu takie maleństwo tego nie potrzebuje. Ale jak mama chce mieć pościel w łóżeczku to czemu nie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 21:13   #2695
velika
Winter is coming

Agnessa, Smarrita, danika gratuluję udanych wizyt
III trymestr u mnie jeszcze 3 tygodnie
agata to co piszesz o kosmetykach, ochraniaczach i pościeli to już czytałam w wielu miejscach, dlatego ja nic nie kupuję
uff posprzątałam trochę po dzisiejszych robotach, ale tak na lajcie. Jeszcze jutro do pracy, a potem 4 dni wolnego jutro też na gwiezdne wojny jedziemy, nareszcie

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 21:26   #2696
lulka19
Zakorzenienie

Danika nie wiem, ale coś w tym jest, że panuje taka atmosfera

tż dojedzie we czwartek koło południa

ej, czy ktoś pobije moje 14 kg? boję się iść do lekarki, a jak na złośc dostalam 10 kg czekolady Oreo, z terminem do kwietnia

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2015-12-22 o 21:27
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 21:30   #2697
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
2 kwietnia mam z pierwszego usg, ale liczone wg OM to 27 marzec;p stąd może byc roznica
Ja wg om mam 2 kwietnia i pokrywa się z usg

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość

A ja i tak pościel kupię :p co mi zależy czy kupię teraz czy pozniej ja już od stycznia mam zamiar na poważnie ogarniać ostatnie sprawy bo już teraz ledwo daje radę fizycznie. Dzisiaj tylko starłam kurz i poodkurzałam i już plecy mnie nawalają. Czuję się jak stara baba..

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Danika nie wiem, ale coś w tym jest, że panuje taka atmosfera

tż dojedzie we czwartek koło południa

ej, czy ktoś pobije moje 14 kg? boję się iść do lekarki, a jak na złośc dostalam 10 kg czekolady Oreo, z terminem do kwietnia
Jak zwykle to ja nadal z wagą jestem na szczycie...

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 21:33   #2698
kajaja
Zadomowienie

Sun trzymaj się w niebie Bóg będzie dbał o Kubusia(*)
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2015-12-22 o 21:35
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 21:39   #2699
Polinezyjka
Zakorzenienie

ZGAGA
oszaleje !!!! Co mi się zrobiła brrrrrrr ....

Idę poleżeć do wanny bo nie mam na nic weny, pierwszy raz od dawna nie mam super mega dobrego nastroju tylko taki jakiś spadek energetyczny.
Wanna mi pomoże
i świeczusie ...

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Ja dzis byłam na szybkiej wizycie, po L4 - wreszcie trochę odsapnę
doktor powiedział, że musimy chociaż zajrzeć do małego no i podglądnęliśmy - tak super pomachał łapką, udało sie zdjecie zrobić

i chyba jednak będzie Adaś - Polinezyjka jak bedziesz mieć chwilke to please dopisz mi

popakowałam prezenty, aż mnie ręce bolą od klejenia, owijania, zaginania - ale dla samej córy mam aż 5 paczek (w jednej samo ptasie mleczko - ale chodzi o radochę z rozpakowywania )
współczuje sytuacji z mamą, myślę, ze strategia "olać" jest najlepsza, chociaż na pewno trudna

ja z rodzicami mam super kontakt, tzn. teraz już tylko z mamą bo tata zmarł w kwietniu i strasznie za nim teraz tęsknię. W tamte święta zrobiłam im z córcią ostatnie wspólne zdjęcie, ale jeszcze go nie wywołałam bo ryczeć mi się chce

nie brałabym, będziesz niezadowolona i będziesz się męczyć z za niskim wózkiem. Który w dodatku Ci się nie podoba. nie, nie, nie a ludzie i tak zawsze będą gadać

napiszę CI priva, dodajcie mnie też do tego fejsa

super młoda już pokaźna dama!

ej co z tymi świętami, że się wszyscy kłócą i tylko nerwy. u nas to samo, tyle, że z teściami.
A TŻ kiedy dojedzie?

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

ale to prawda nie to, że nie wolno - po prostu takie maleństwo tego nie potrzebuje. Ale jak mama chce mieć pościel w łóżeczku to czemu nie
dodałam, ale przepraszam gdzie info ile cm ma sprzęt Adasia ? Trzeba zrobić konkurencję Antosiowi hihih

Skarbie bardzo bardzo bardzo współczuję braku tatusia, mi się już chce ryczeć jak to sobie wyobraziłam .

Przed ślubem przygotowywalam dla rodziców takie albumy, i wybierałam z tysiąca albumów zdjecia z dzieciństwa do skanowania. TO był horror. Ryczałam cały czas. jak widziałam jacy byli młodzi i jakie miałam cudowne dzieciństwo i jak człowiek sobie uświadomił, że już nie są tacy młodzi, że już tato nie jest moim bohaterem, że teraz to ja im czasem pomagam, ja ich pouczam, że często wiem więcej niż oni i im doradzam ... masakra .... tak mnie to rozbiło wtedy. fajny album ale nie daje go rady oglądać jak jestem u rodziców.

Więc wywołanie tego zdjecia gdzie są razem - nie do wy obrazenia dla mnie. Chyba bym tego nie umiala zrobić.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 21:43   #2700
MaLoS
Rozeznanie

Dopiero weszłam na forum...
Sunmade wyrazy współczucia... Dobrze, że zdążyliście poznać i dotknąć Synka, niech śpi spokojnie Aniołek[*]

Już nie mam weny nic pisać

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości