|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Masz nakładki na sutki, może by pomogło jak tak boli. I długo Laura je ?
|
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
JerzycZko, ale jesteś dzielna
za dokarmienie bez pytania bym zabiła.... Daj znać jak już będziesz po smyraniu Kubusia ![]() Czarna, powodzenia i kciuki dziś za kontrolę w szpitalu. Lune, to juz taka ładna waga dobrze ze wszystko ok z dzieckiem.Ja wczoraj ulepiłam kilka uszek z mamą, ale tak się jakoś zdenerwowała paroma akcjami, ze szok. Po pierwsze przewrócił się mój dziadek. On jest już bardzo stary i ma demencję w stopniu zaawansowanym. Mama nie chce go nigdzie oddać, ale jego obecność to ogromny problem. Na szczęście nic mu się nie stało, ale to już kolejny raz w ciągu kilku tyg. Potem tata mnie zirytował bo zgubił gdzieś sporo kasy, którą im oddaliśmy. Pewnie wziął jako pieniądze firmowe a nie domowe. Zawsze nosi je razem i tak to się potem kończy. A na koniec jeszcze rozwaliła się klamka w drzwiach pasażera.grre. Pewnie drzwi do wymiany. Co do wigilii to u nas zawsze są:śledzie, pieczony łosoś, smażony karp, pierogi, barszcz czerwony na zakwasie z uszkami, sałatka jarzynowa, czasem kapusta, sernik, makowiec i keks. Do tego dolaczamy kaszę jaglaną i kluski z makiem jako potrawy ze strony męża. Co do zabezpieczenia się po ciąży to chyba tylko gumki, bo wszelkie hormony wywołują efekty jak u Malwi...ale też tylko latex-free. Normalne mnie obcierają i wywołują infekcje. Myślałam o implancie, ale trochę się boję efektów ubocznych (tycie, losoowe plamienia, spadek libido jak na tabsch, migreny itd). |
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Jerzyczka super, ze juz wstalas i jest lepiej Tygrysku wspolczuje, ale moze jeszcze Laura sie nauczy dluzej ciagnac cyca. Kinga co za sen ![]() A ja dzisiaj cala noc zle spalam, ciagnelo mnie od kregoslupa przez caly brzuch, az do bozeny. Nooo masakra. Na lewym boku w ogole spac nie moglam.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4386 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
No chyba, że mała chce z Wami już spędzić święta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się mojej małej nie mogę doczekać Bo syn i córka są tak różni, że ciekawa jestem co teraz mnie czeka Współczuje nocki, ale może jej się odmieni za moment ![]() Jerzyczka Super, że dałaś radę iść do Kuby co dzień będzie lepiej ![]() Bolą mnie dłonie
|
|||
|
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byl obchod: macica ladnie sie obkurcza,rana jest ok ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Iola, bardzo tego przestrzegaja niestety
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa wlasnie mialam sie pytac dlaczego Cie nie zapytali o mleko wczoraj tylko sami podjeli decyzje, ze daja mm.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz juz lepiej? |
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
czarnula trzymam kciuki za Was! i informuj w miarę możliwości! Chyba, że za 2 godz napiszesz, że Pola już jest z Wami, to dopiero bedzie prezent świateczny! Powodzenia
![]() Jerzyczka dobrze, że dopominałas się zneczulenia, sama wiesz czego Ci najbardziej potrzeba! I trzymam kciuki żeby Kubuś już dzisiaj był przy Tobie a z tym dokarmianiem mm bez pytania to chamstwo zwłaszcza, że Ty chcesz kp i masz pokarm kinga kurde, ale sen :/
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Czarnula No nie... Czyzbys miała byc kolejna? Powodzenia by na miejscu wyszło wszystko pomyślnie!
Tygrysek a co sie dzieje? Jerzyczka w szpitalach to rożnie bywa niestety z tym dokarmianiem... A akcja z pistoletem boska ![]() A mnie po morfinie jakoś wcale mniej nie bolało... Ketonal owszem... Ale morfina nie... Nasza nocka spokojna- poza tym ze miedzy 2-3 młoda spac nie chciała- ale okazało sie ze po prostu nie dojadla Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i juz nie pytam bo na razie sie denerwuje tym,zeby wyszedl z inkubatora do mnie.. Jedyne co im powiedzialam,ze jak nie wyjdzie z inkubatora to ja chce karmic i koniec.
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie
zjem śniadanie i wracam do łóżka. Jeszcze dzisiaj sama zostałam w domu ![]() aaa czemu jest w inkubatorze, co się dzieje?
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
jak to w inkubatorze? OO
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Współczuję ciężkich nocek Ja w sumie też za wiele nie pospałam,bo usnęłam po 1, a po 5 już oczy jak 5zł i koniec spania.Jerzyczka dobrze, że choć Tobie noc dobrze minęła i że się już lepiej czujesz. Zazdroszczę Ci, że już jesteś z Kubusiem ![]() Czarnula trzymam kciuki za Was Ja się zbieram i wyruszam do Łodzi, bo na 13 mam KTG w szpitalu Ciekawa jestem co tam wyjdzie i jak to w ogóle wygląda, bo to moje pierwsze. Trzymajcie kciukasy
|
|
|
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisalam Wam, zaczal postekiwac i wzieli go na badania
oddechu wszystkiego i jest ok wszystko,za 2 minuty gi dostaje
|
|
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
Witam
dziś mamy mega duzo załatwania, dla mnie nowy telefon szukac po salonach ![]() Czarna 3maj sie kochana Jezyczka dzielna kobitka z ciebie dawaj zdjęcie Kubusia ![]() ewula tego wiesiołka trzeba brac 6 tabl. jest napisane na opakowaniu 1 ci nic nie da
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tul go tul
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
aha, nie sądziłam, że wyląduje w inkubatorze. Dobrze, że jest wszystko w porządku.
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
niepozorna szerokiej drogi i powodzenia na KTG!
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać czy Ci się piszą himalaje
|
|
|
|
#4404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Jakoś spać nie mogłam Nie ma dla nas łóżka (śpimy na materacu i te wałki z materaca albo w brzuch i się wbijają albo w plecy i jeszcze powietrze schodzi Jeszcze komentarze rodziców na temat tego, że Tż idzie na trening czy z kolegami się spotkać Eh nie chcę tam jechać i nocować ![]() W ogóle miałyście rację z przemęczeniem Tż. 2 tygodnie nie był na siłowni ani treningu i wczoraj leżymy w łóżku i mówi, że ma chęci znowu iść na trening i coś się poruszać Jak będzie wszystko ok po treningu to się będę cieszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, że wszystko ok i oby coś ruszyło po świętach ![]() nieee... tylko przedtem nie używaliśmy i nie było wpadki więc no ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ty się tak nie denerwuj, bo wylądujesz jutro na porodówce ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- niepozorna
|
|||||
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu mam zęba zrobionego (gdyby nie tż sama bym się nie umówiła). Lena chora, dzisiaj w nocy się aż dusiła. Na same święta
niepozorna ![]() czarnulax, trzymaj się! kinga, co za sen :/ Jeżeli nie byłoby to dla Ciebie problemem to jedno i drugie. Różnie. Raz jedno, raz więcej (te słabszej jakości) max. 3 zdjęcia na jednej stronie mam.
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Tygrysek nie przejmuj się, lada chwila malutka tak się przyssie, że nie będzie chciała przestać ![]() Jerzyczka widok Kubusia i przytulanie złagodzą ból no i niech już nie strzelają bez ostrzeżenia :PMalwi chyba czeka Cię dzień w łóżku, odpoczywaj Niepozorna powodzenia na ktg Iola mnie też bolą ręce, w nocy aż się obudziłam tak mnie dłonie bolały. U mnie noc ciężko, z przerwami. Ciepło jest to z tż przespacerujemy się chwilę. Miłego dnia
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Lenki
|
|
|
|
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo to przecież też szok dla organizmu, tyle czasu leżałam, a teraz taki wysiłek. Chyba przyzwyczaiłam się do lenistwa Co to będzie po porodzie?
||
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No możemy wracać, ale dziś 80km, jutro na wigilię 80km, w BN 80km na obiad do babci to strasznie na darmo robienia km |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

za dokarmienie bez pytania bym zabiła.... Daj znać jak już będziesz po smyraniu Kubusia

Ale powiem wam, że jak mi powiedział, że mnie wysyła do szpitala, to mimo że można się było czegoś takiego spodziewać, to mi się w momencie gorąco zrobiło
No chyba, że mała chce z Wami już spędzić święta 

co dzień będzie lepiej 

Jeszcze komentarze rodziców na temat tego, że Tż idzie na trening czy z kolegami się spotkać