|
|
#3991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() Dlatego nic tak nie robie, bo Wigilie dwie: u rodziców i teściów. A w pierwszy dzień swiąt obiad u rodziców i tam bedziemy dalej jedli to co zostalo z Wigilii Niestety z kolędami nie pomoge... Cytat:
Oj najemy, najemy ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Ale ciasto bym jakieś pyszne zrobiła..tylko piekarnika brak
|
||
|
|
|
#3992 |
|
MBZ♥
|
Demeter to się wydaje dużo ale robimy małe ilości żeby wszystkiego skoszotwać
![]() Monika rozumiem to może podwójna Wigilia dla Twoich Rodziców? U nich wcześniej, a potem przyszliby do Was posiedzieć lub odwrotnie? Strasznie mi żal, że jesteś z tym wszystkim sama
|
|
|
|
#3993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze założyłam dziś K bluzkę musztardową gładką co dla Z kupiłam w komplecie z H&M i wygląda super
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tradycyjnie- ja robiłam rybe po grecku +2 rodzaje śledzi, sernik i "oko carycy"-czy jakos tak się to ciasto nazywa (pyszne );p Rodzice nasi standardowo(bo jedziemy na 2 wigilie tesciowie i rodzice): kapusta, barszcz z uszkami, pierogi, kluchy z makiem, karp, sledzie, pierniki, makowce....moge tak wymieniac i będzie wiecej niż 12 potraw na pewno;p czyli na bogato ...a u tzta na wigilii zawsze sa obowiązkowo...pączki I kto znadzie monete w środku- ma szczęscie na cały rok TYLKo...no własnie, .jezeli K sie nie rozchoruje, bo tu: o ironio! Poszłam go dzis zaszcepic na ospę, rano patrze 2 krostki na brzuchu, potem u lekarza 2 kolejne.... Lekarka powiedziała, ze trudno powiedziec czy to ospa, czy nie, bo na razie grudki tylko są, jedna z białym łebkiem, ale zeby obserwować i tak czy siak widzimy sie po świetach- mam nadzieje, ze na szczepieniu, a nie w kolejce dla "dzieci chorych"
|
|
|
|
|
#3995 | |||
|
Zakorzenienie
|
piękna!!!! a jaka Ewcia cudna1
współczuję sąsiedztwa że jest gorszego sortu. (rozwala mnie ta fota. zagubiony, zawstydzony, zażenowany, odważny pan..) Cytat:
czekam na foty ![]() Cytat:
![]() a nie chciała teraz do Was przyjechać? Cytat:
![]() ![]() ![]() uwielbiam to każda pisze "tradycyjnie" i u każdego coś innego ![]() w mieszkaniu studenckim było nas 13 osób. cuda były po-świąteczne skąd ta tradycja? Monika, ściskam Cię mocno
|
|
|
#3996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jak zyc!
![]() nie wyobrazam sobie zycia bez piekarnika ![]() Cytat:
mustradowy slicznie wyglada z szarym ja mojego blondaska najbardziej lubie w szarych odcieniach (taki ciemniejszy), bialy polaczony z jeansem, ciemnoniebieski, turkusowy ![]() Cytat:
![]() haha zawsze sie zastanawialam, jak to jest, gdy ktos zlamie na tej monecie sobie zeba ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() zapraszam! (znacie tradycje z dodatkowym nakryciem dla zagubionego wedrowca? praktykujecie?) mama nie da rady przejechac 1000km ostatnum razem w autokarze bardzo cierpiala tyle godzin, a autem sama - ja sie o nia boje i nie chce by jechala tyle kilometrow - ale mysle, ze za rok nam sie uda pojechac do PL cudne to jest, tradycyjnie a jak roznie ![]() ahhh w Niemczech paczki (a z kreseczka) sa na sylwestra! moze ma to jakies powiazanie? ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
to u nas bida az piszczy dzieki, sprawdze jutro te stacje, chcialabym polskie koledy na Wigilie |
||||
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
A oto nasza skromna choinka
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Juz pokazywal palcem na nie i mowil "mama to min min alle" co znaczy ze wszystko dla niego heehe. A choinka stoi na wysokiej komodzie wiec tam jego reka jeszcze nie siega 😄 |
|
|
|
#4000 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
nie mam kiedy was nadrobić, dziś miałąm ciężki dzień i kręgosłup mi pęka, masakra, zwariuje z tym moim kręgosłupem:/ Cytat:
![]() Cytat:
dawaj te sprawdzone przepisy ![]() Cytat:
u nas Karol mówi do Wojtusia albo "lubię cię" albo "kocham cię" albo "ale słodziak" Cytat:
![]() hehe no to cyknę i od przodu z Wojtuśkiem a włosy to były 10 cm dłuższe :PCytat:
miłość, młodość, zdrowie
|
|
#4001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo turkus tak, chaber też lubie, biel... Zamówiłam mu kamizelke http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0284301001.html wyszło mi niecałe 31 zł. Kolory, zaktórymi nie przepadam, ale mysle że bedzie super wyglądał Zamówiłam jeszcze 2 rzeczy co mi się dawno podobały. http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0322540002.html dla Z http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287413003.html dla K
|
|
|
|
|
#4002 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasami wybiera taką bez tekstu typu czereśniowa i też muszę mu czytać Cytat:
a czasami nawet już w południe ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- śliczna Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas barszcz z uszkami, karp, ryba inna, jarzynka, śledzie, sałątka śledziowa, u teściów jeszcze jest bigos postny i makowiec. Deserów w wigilie nie ma dopiero w święta Cytat:
![]() Dziewczynki, bo nie wiem czy jutro tu zajrzę: Zdrowych, radosnych i pełnych miłości, rodzinnego ciepła świąt
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam, przeczytalam i spadam...
Dziewczyny ja Wam na ten Swiateczny Czas zycze Wszystkiego o czym marzycie Wy i Wasi bliscy, byscie mogli sie spotykac co rok w tym samym gronie, zyczac sobie szczescia, pomyslnosci. Wykorzystajcie ten czas rodzinnie. Ja sobie najblizsxych dni nie wyobrazam, dzis zmarl moj mlodszy brat, nie wiem.jak przejdziemy ten chyba najtrudniejszy czas.
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
o Boże... bardzo, bardzo mi przykro. nie wiem zupełnie co mogłabym napisać, więc tylko e-światełko [*]
Trzymaj się
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
Despa...tak mi przykro[*]...
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki.
Powiem Wam, ze gdyby nie dzieci to nie wiem jak bym funkcjonowala,jakis automat mi sie wlaczyl. A najgorsze przed nami.
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Despa [*] sciskam.mocno
Dzis to juz 3cia wiadomosc o odejsciu kogos bliskiego wsrod rodziny/znajomych. Zmarla siostra mojego dziaka (matka chrzestna mojej mamy) potem znajoma w 7mc napisala ze jej tato zmarl i teraz Sylwia. Smutno na sama mysl ze w czasie kiedy jest czas na radosc i sportkania z bliskimi Bog zabiera nam wlasnie bliska osobe |
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Despa - przytulam.. [*]
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Despa bardzo współczuję... Ściskam Cię mocno. Dużo siły dla.Ciebie i najbliższych
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Despa przykro mi. Dużo siły
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Moderna-
U nas barszcz z uszkami, pierogi z kapusta i grzybami. Sałatka warzywna, sałatka z pieczarek, śledzie w sosie tatarskim. Łosoś na masełku. No i bigos Z ciast pieke dzis sernik z brzoskwiniami (pierwszy raz- trzymajcie kciuki) i torcik bezowy z kajmakiem i malinami. Dziewczyny' Życzę Wam spokojnych Świat! Wszystkiego najlepszego w tym czasie! Despa- przykro mi Trzymaj sie, dużo siły!!! Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2015-12-24 o 05:54 |
|
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane
a tyle mam jeszcze do zrobienia ![]() Co do menu to u nas tradycyjnie: u teściów zupa grzybowa, karp, śledziki, sałatka warzywna jeszcze jakaś inna ryba pieczona, pierogi, i kompot z suszu którego nie cierpie !!!(sam zapach mnie mdli )ja do nich robię - sałatkę śledziową, jajka faszerowane łososiem wędzonym, sałatkę z tuńczykiem , i piernik.U moich rodziców: barszcz czerwony, uszka, pierogi, krokiety, dorsz, sałatki, śledziki Dla Was Wszystkich i Waszych Rodzin pragnę życzyć zdrowych , spokojnych i radosnych Świąt w gronie najbliższych Wam osób. Niech ten czas będzie wyjątkowy i niepowtarzalny ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
matko święta bardzo bardzo współczuję Trzymajcie się "jakoś"
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Radosnych świat !!!
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wszystkiego naj, naj na te Święta. Dużo spokoju, zdrowia, radości i miłości.
![]() Despa, bardzo, bardzo mi przykro. Aż nie wiem co napisać... Trzymajcie się jakoś... [*] Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
Despa, straszne mi przykro
![]() Wyrazy współczucia i dużo sił
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam bez nadrabiania chciałam Wam tylko życzyć
Zdrowych, Spokojnych Świąt spędzonych z najbliższymi
|
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, życzę spokojnych świątecznych dni Wam i waszym Najbliższym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

także z tego zrobiłam 1/3, może ciut więcej bo Sis mało kuchenna

to może podwójna Wigilia dla Twoich Rodziców? U nich wcześniej, a potem przyszliby do Was posiedzieć lub odwrotnie? Strasznie mi żal, że jesteś z tym wszystkim sama

05.07.2008 

)ja do nich robię - sałatkę śledziową, jajka faszerowane łososiem wędzonym, sałatkę z tuńczykiem , i piernik.
matko święta bardzo bardzo współczuję