Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-23, 14:17   #4561
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Uaoo jak Lenka?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 14:23   #4562
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Uaoo jak Lenka?

Jakby chora nie była. Skacze, bawi się, gorączki nie ma, kaszlu też tylko ten cholerny katar :/ i jeść nie chce. Najgorsze, że nie pojechalam z nią do lekarza, bo tz jeszcze nie ma. Zadzwonię jutro może będę przyjmować. Na noc się pewnie to wszystko nasili :/

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 14:24   #4563
kogielmogiel
Rozeznanie

Dotka slicznego masz synka.
Czarnula powodzenia w szpitalu. Wolalabys urodzić teraz czy wyjść do domu jeszcze ?
Tygrysek, Laura jest śliczna i kciuki za jutrzejsze wyjście.

Ja właśnie lezakuje przed tv a mój mąż porządki świąteczne robi
Ale zaraz będę ciasto piec i sałatkę śledziowa zrobię.
Byłam dziś w szpitalu bo miałam mieć kwalifikacje do porodu w wodzie, ale najpierw wysłali mnie od drzwi do drzwi, a na koniec babka powiedziała ze nie ma czasu i nie zrobi mi kwalifikacji A umawialam się tydzien temu no i do konca roku jej nie ma wiec mogę zapomnieć o porodzie w wodxie z tego wszystkiego się poplakalam, ale na pocieszenie kocyk czeka na mnie w paczkomscie.
Stary 2015-12-23, 14:28   #4564
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Zostaje na obserwacji. Jutro mnie może wypuszcza. Może. I wcale mi się to nie uśmiecha, bo moja macica leci ze mną w kulki. Jak od kilku dni miałam takie skurcze, że jak złapały, to miałam ochotę się położyć tam gdzie stoję, tak dzisiaj nic. Cisza. Nie czułam się tak dobrze chyba od początku ciąży. Jestem sama w pokoju i nudze się jak mops.
Kurcze taka niepewnosc jest najgorsza. Wcale sie nie dziwie ze sie irytujesz tym bardziej ze wredna macica odpuscila. Wytrzymacie do jutra i bedziecie z mezem swietowac w domku

Ja sie wzielam za smazenie ryby zeby po grecku juz dzis zrobic i pieke spody do tortu makowego

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 14:32   #4565
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
O matko Dotka jaki on cudny
Uaoo tak jak dziewczyny mówią łapka do wody a na brzuch okłady
Nebula a gorset mam taki: KLIK
śliczny gorset

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Podobaja mi sie te ceny choc u na benzyka idzie to i tak jest dobrze
U nas w dwóch autach ropa i w jednym benzyna...3,99 ON aktualnie

Cytat:
Zostaje na obserwacji. Jutro mnie może wypuszcza. Może. I wcale mi się to nie uśmiecha, bo moja macica leci ze mną w kulki. Jak od kilku dni miałam takie skurcze, że jak złapały, to miałam ochotę się położyć tam gdzie stoję, tak dzisiaj nic. Cisza. Nie czułam się tak dobrze chyba od początku ciąży. Jestem sama w pokoju i nudze się jak mops.
hmmm ciekawe czy wogóle coś będą "obserwować" czy poprostu poleżysz na niewygodnym łóżku...

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nigdzie nie jadę! Żadnych wigilii, świąt i niczego nie będzie! Zostaję w domu i mam cały świat w !
Nie mam się w co ubrać Nie mam nic ładnego żeby wyjść gdziekolwiek do ludzi
oj Madzia mam to samo...:/ niewiem w czym pójde

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Dotka slicznego masz synka.
Czarnula powodzenia w szpitalu. Wolalabys urodzić teraz czy wyjść do domu jeszcze ?
Tygrysek, Laura jest śliczna i kciuki za jutrzejsze wyjście.

Byłam dziś w szpitalu bo miałam mieć kwalifikacje do porodu w wodzie, ale najpierw wysłali mnie od drzwi do drzwi, a na koniec babka powiedziała ze nie ma czasu i nie zrobi mi kwalifikacji A umawialam się tydzien temu no i do konca roku jej nie ma wiec mogę zapomnieć o porodzie w wodxie z tego wszystkiego się poplakalam, ale na pocieszenie kocyk czeka na mnie w paczkomscie.
wrrrr pieprzone szpitale!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! nienawidzę:pa la:
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 14:38   #4566
czarnulax
Zakorzenienie

Kogiel wszystko jedno byle w któraś stronę się ruszało, bo leżenie tu bez celu jest okropne Lipa z tą konsultacja.

Kasia hm... no zobaczymy
Stary 2015-12-23, 14:47   #4567
Casaa
Zakorzenienie

Kogiel, no to ladnie Cie zalatwili..... Zjedz sobie cos slodkiego na pocieszenie

Ja w poniedzialek mam kwalifikacje

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 14:50   #4568
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
O kurde co za lipa to publiczny szpital?
Stary 2015-12-23, 15:15   #4569
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ej a wam też tak krzywo ona idzie? niby mam do pępka, ale po jego lewej stronie niż na środku
taaak moja własnie tak leci nad pępkiem jest bardziej z prawej a potem już prosto

Ładne te ozdoby z szyszek Wam wyszly

Dotka Witek zachwyca nieprzerwanie Jak mądrze patrzy

czarnula obyś jutro wyszła i mogła się najeść do syta

My dalej bez choinki, mój TŻ jest najbardziej nieogarniętym człowiekiem na świecie, a ja przez jego nieogar już dwa razy dzisiaj wyłam

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 15:30   #4570
Casaa
Zakorzenienie

Karen, nie mozesz z nim po drzewko jechac?

Testowalam zurek cukier 81

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-23, 15:38   #4571
czarnulax
Zakorzenienie

Mojakaren
Casa to możesz jeść

Kolacja przed 17, spoko do rana umre z głodu Mam tylko biszkopty ze sobą jeszcze.
Stary 2015-12-23, 15:40   #4572
small_
Raczkowanie

Witam się po kilku dniach nieobecności.
Nie wiem jak mi się to udało ale nadrabilam ponad 1000 postów, szalejecie dziewczyny jakim cudem jesteście w stanie cokolwiek zrobić w domu przy takim tempie pisania :p
Tygrysek i Jerzyczka gratulacje maluszkow
Tygrysek Laura śliczna jest
Dotka, cudny ten Twój Witek
Czarnula żeby coś się ruszyło w jedną albo w drugą stronę; ) a co w szpitalu powiedzieli na wskazania do cc?
Z tematów, które zapamietalam:
Do teściów zwracam się bezosobowo, tesciowa chciała żebym mówiła mamo/tato ale nie ma opcji. Rodziców mam jednych.
Zwłaszcza , że moja mama nie żyje więc nie wyobrażam sobie mówić do kogoś innego mamo.
Co do całowanie przez innych poza mną i Tz to też mi to nie odpowiada, już nawet miałam rozmowę z Tz żeby teściowej powiedział, że ma tego nie robić bo jak będzie to mała zabiorę i w nosie mam, że się obrazi.
W ogóle doszłam do wniosku , że chyba będę bardzo zaborcza jeśli chodzi o małą.
Co do zabezpieczania się to ja przez 8 lat brałam tabsy, po odstawieniu wszystko odrazu wróciło do normy, problemów z ciąża też nie mieliśmy. Po porodzie nie wiem co wybrać bo chciałabym dać jednak wątrobie trochę wytchnienia po tych wszystkich lekach.. a gumki jakoś średnio mi się widzą.

U nas przez ostatnie dni intensywnie: sprzątanie gotowanie, ale już wszystko gotowe więc teraz tylko odpoczywam; )
W pon byłam na USG mała waży 2690-2900 i okazało się, że się jednak obrocila głową w dol. Ja żadnego obrotu nie czułam, zmiany w ruchach też. Ale mimo wszystko chyba zostaje cc, skoro w szpitalu zaakceptowali wskazania okulistyczne to nie będę ryzykować wzroku. Choć nie powiem poplakalam się aż z tego wszystkiego bo to, że siedziała posladkowo ułatwiło podjęcie decyzji a teraz jednak waham się cały czas
W ogóle na usg szyjka mi wyszła 4 cm ale lekarz powiedział że mimo to mi nie gwarantuje ze do świąt nie urodze.
A i lekarz zauważył że mała ma stopkę jedna mocno wygieta do srodka i mówi że to może być skutek tego że była ułożona posladkowo- martwię się ta stopka.

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 15:49   #4573
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Byłam u gina, rodzę w poniedziałek. Mogłabym dzisiaj, ale nie chciałam zostawać na święta w szpitalu, zresztą jest wszystko w porządku, dzieć ma około 3200, szyjka ma 1cm rozwarcia. Liczę, że dotrwam

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

CZARNA, kciuki, żebyś mogła wrócić jeszcze do domu na święta

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 15:49   #4574
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Testowalam zurek cukier 81
Super, możesz śmiało jeść.

Cytat:
Kolacja przed 17, spoko do rana umre z głodu Mam tylko biszkopty ze sobą jeszcze.
Zadzwoń do męża niech Ci coś przywiezie, a jakiś bufet, sklepi czy coś takiego masz tam.

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
U nas przez ostatnie dni intensywnie: sprzątanie gotowanie, ale już wszystko gotowe więc teraz tylko odpoczywam; )
W pon byłam na USG mała waży 2690-2900 i okazało się, że się jednak obrocila głową w dol. Ja żadnego obrotu nie czułam, zmiany w ruchach też. Ale mimo wszystko chyba zostaje cc, skoro w szpitalu zaakceptowali wskazania okulistyczne to nie będę ryzykować wzroku. Choć nie powiem poplakalam się aż z tego wszystkiego bo to, że siedziała posladkowo ułatwiło podjęcie decyzji a teraz jednak waham się cały czas
W ogóle na usg szyjka mi wyszła 4 cm ale lekarz powiedział że mimo to mi nie gwarantuje ze do świąt nie urodze.
A i lekarz zauważył że mała ma stopkę jedna mocno wygieta do srodka i mówi że to może być skutek tego że była ułożona posladkowo- martwię się ta stopka.
Dobrze, że u was wszystko ok, ale jaką Ty długą szyję masz. A lekarz co na stópkę, to chyba się jeszcze zmieni prawda?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 15:49   #4575
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mojakaren
Casa to możesz jeść

Moge, moge ja w szpitalu na ilosc jedzenia nie narzekalam bo ze wzgledu na cukrzyce dostawalam wieksze porcje zeby ogarniac dodatkowe posilki ale dziewczyny z "norma" mialy swoje dodatkowe jedzenie

Small, no to juz teraz odpoczynek fajna waga malej a ta stopka sie az tak nie przejmuj po pierwsze to tylko diagnostyka za pomoca usg czyli moglo nie byc dokladnie widac, a jesli nawet jest delikatna koslawosc czy szpotawosc to u takiego maluszka szybko sie wyprowadzi na prosta
Stary 2015-12-23, 15:50   #4576
czarnulax
Zakorzenienie

Small ordynator stwierdził że według niego warto spróbować SN, a jak się będzie przedłużać to zdecydują o cięciu. Nie do końca jestem co do tego przekonana, no ale. To Ci mała zrobiła niespodziankę.
Stary 2015-12-23, 15:51   #4577
Casaa
Zakorzenienie

Med, super zebys w dwupaku dotrwala

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-23, 15:51   #4578
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Byłam u gina, rodzę w poniedziałek. Mogłabym dzisiaj, ale nie chciałam zostawać na święta w szpitalu, zresztą jest wszystko w porządku, dzieć ma około 3200, szyjka ma 1cm rozwarcia. Liczę, że dotrwam[COLOR="Silver"]
Czyli termin już zaklepany, teraz relax przez święta i w poniedziałek poznasz synka.
Stary 2015-12-23, 15:52   #4579
czarnulax
Zakorzenienie

Med

Kinga mąż ma 60km do szpitala także średnio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 15:56   #4580
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Med

Kinga mąż ma 60km do szpitala także średnio
U to faktycznie nie bardzo, musisz żyć myślą, że Cię jutro wypuszczą i najesz się w domku
Stary 2015-12-23, 15:58   #4581
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Byłam u gina, rodzę w poniedziałek. Mogłabym dzisiaj, ale nie chciałam zostawać na święta w szpitalu, zresztą jest wszystko w porządku, dzieć ma około 3200, szyjka ma 1cm rozwarcia. Liczę, że dotrwam

w koncu jakies ustalenia dotrwasz na pewno

small nie denerwuj sie bo poki dziec w brzuszku to nic i tak z tym nie zrobią (chyba) poza tym tak jak pisze Casaa ze usg moło byc niedokladne
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 16:03   #4582
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Small ladnie mala przybiera
Med nooo w koncu cos!

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 16:08   #4583
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojakaren
Casa to możesz jeść

Biedaczku nie ma tam jakiegoś sklepiku, automatu z batonami albo co ciężarne będą głodzić pfffff

MED czyli rodzimy razem w poniedziałek^^

Ciekawe jak Ewka po KTG
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 16:29   #4584
small_
Raczkowanie

No juz teraz odpoczywam narobiłam sie troche
Czarnula biedactwo, może jakiś automat albo kiosk chociaż mają.
Kinga szyjka mnie tez zaskoczyla mocno swoja dlugoscia:p , co do stopki lekarz powiedział żeby się bardzo nie przejmować bo dzieci po urodzeniu są tak plastyczne, że szybko powinno wrócić do normy. Ale mimo wszystko jakoś mnie to zdolowalo. Mam nadzieję, że jest tak jak Casaa mówi ze może to jakiś błąd a jeśli już jest ze to jednak niewielkie odkształcenie.
Med super ze w końcu coś wiadomo z terminem

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

A przypomniało mi się , że któraś z Was pytała o literki z imieniem. Ja zamawialam materialowe na allegro u użytkownika Dzidziusiowo_
Jestem bardzo zadowolona, mogę śmiało polecić.

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 16:46   #4585
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
co do stopki lekarz powiedział żeby się bardzo nie przejmować bo dzieci po urodzeniu są tak plastyczne, że szybko powinno wrócić do normy.

No dokladnie takze loozik i relax
Stary 2015-12-23, 16:50   #4586
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Nam położna mówiła, że można nosić ale po okresie połogu. A pamiętam, że Ty pisałaś, że w szpitalu Ci pomógł. Ale ja to szczerze się zastanawiam, czy jak się go nosi właśnie tak długo to czy mięśnie się nie rozleniwiają? Bo przecież to ich zadanie jest żeby nam brzuchy i kręgosłup trzymać...
W szpitalu mi pomogl, bo sie latwiej wstaje i chodzi. Ale potem odradzają, bo brzuch jest uciśnięty, a tkanki lepiej się goją jak masz dobre krążenie - przy pasie nie masz.

Tygrysku, na brzuchu chyba od samego początku można? Bo jego juz w szpitalu kładli. Wloski się trochę przerzedziły - nawet nie wytarły tylko przerzedziły i jaśnieją - widać, że ma po mnie, bo TŻ ma ciemniejsze.

A Ty kiedy do domku?

Młody waży 2400!Przytył 100g w 2 dni Skubany
Norma jest 20-50g i to dla dzieci donoszonych, 3,5kg A ja się martwilam dzzisiaj, ze malo jadl

Cyckujemy się trochę

Kogiel,co za pajace

Czarnula obyś wyszła na jutro!

Med, powodzonka!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 16:59   #4587
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
No juz teraz odpoczywam narobiłam sie troche
Czarnula biedactwo, może jakiś automat albo kiosk chociaż mają.
Kinga szyjka mnie tez zaskoczyla mocno swoja dlugoscia:p , co do stopki lekarz powiedział żeby się bardzo nie przejmować bo dzieci po urodzeniu są tak plastyczne, że szybko powinno wrócić do normy. Ale mimo wszystko jakoś mnie to zdolowalo. Mam nadzieję, że jest tak jak Casaa mówi ze może to jakiś błąd a jeśli już jest ze to jednak niewielkie odkształcenie.
Med super ze w końcu coś wiadomo z terminem

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

A przypomniało mi się , że któraś z Was pytała o literki z imieniem. Ja zamawialam materialowe na allegro u użytkownika Dzidziusiowo_
Jestem bardzo zadowolona, mogę śmiało polecić.

Nie martw się stopka. W najgorszym razie czekają was masaże. Koleżanki córka tak miała i szybciutko do normy wróciło.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 17:02   #4588
niepozorna
Zakorzenienie

Czarnula za Święta w domu.
Ja już w domku jestem. Na KTG skurcze niby wychodziły, ale takie średnie więc tyle wiem, że nic nie wiem Na tym etapie to już trudno stwierdzić czy coś się rozkręci z tego czy jeszcze trochę poczekam No to już teraz to bym wolała te Święta przeczekać...
Small nie martw się na zapas. Po urodzeniu się jeszcze może okazać, że wszystko jest w porządku
Dotka Witek super przybiera Jest niesamowity!

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 17:02   #4589
tygrysek83
Zadomowienie

Dotka, jutro powinnismy jezeli nic źle nie wyjdzie w badaniach
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 17:03   #4590
Dotka90
Zakorzenienie

Tygrysku, to by byly piekne Święta dla Was!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości