|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Uaoo jak Lenka?
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Jakby chora nie była. Skacze, bawi się, gorączki nie ma, kaszlu też tylko ten cholerny katar :/ i jeść nie chce. Najgorsze, że nie pojechalam z nią do lekarza, bo tz jeszcze nie ma. Zadzwonię jutro może będę przyjmować. Na noc się pewnie to wszystko nasili :/
#4563 |
Rozeznanie
|
Dotka slicznego masz synka.
Czarnula powodzenia w szpitalu. Wolalabys urodzić teraz czy wyjść do domu jeszcze ? Tygrysek, Laura jest śliczna i kciuki za jutrzejsze wyjście. Ja właśnie lezakuje przed tv a mój mąż porządki świąteczne robi ![]() Ale zaraz będę ciasto piec i sałatkę śledziowa zrobię. Byłam dziś w szpitalu bo miałam mieć kwalifikacje do porodu w wodzie, ale najpierw wysłali mnie od drzwi do drzwi, a na koniec babka powiedziała ze nie ma czasu i nie zrobi mi kwalifikacji ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sie wzielam za smazenie ryby zeby po grecku juz dzis zrobic i pieke spody do tortu makowego ![]()
![]() |
#4565 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w dwóch autach ropa i w jednym benzyna...3,99 ON aktualnie Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Kogiel wszystko jedno byle w któraś stronę się ruszało, bo leżenie tu bez celu jest okropne
![]() Kasia hm... no zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Kogiel, no to ladnie Cie zalatwili..... Zjedz sobie cos slodkiego na pocieszenie
![]() Ja w poniedzialek mam kwalifikacje ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ładne te ozdoby z szyszek Wam wyszly ![]() Dotka Witek zachwyca nieprzerwanie ![]() ![]() czarnula obyś jutro wyszła i mogła się najeść do syta ![]() My dalej bez choinki, mój TŻ jest najbardziej nieogarniętym człowiekiem na świecie, a ja przez jego nieogar już dwa razy dzisiaj wyłam ![]()
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Karen, nie mozesz z nim po drzewko jechac?
Testowalam zurek ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Mojakaren
![]() Casa to możesz jeść ![]() Kolacja przed 17, spoko do rana umre z głodu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Raczkowanie
|
Witam się po kilku dniach nieobecności.
Nie wiem jak mi się to udało ale nadrabilam ponad 1000 postów, szalejecie dziewczyny ![]() Tygrysek i Jerzyczka gratulacje maluszkow ![]() Tygrysek Laura śliczna jest ![]() Dotka, cudny ten Twój Witek ![]() Czarnula ![]() Z tematów, które zapamietalam: Do teściów zwracam się bezosobowo, tesciowa chciała żebym mówiła mamo/tato ale nie ma opcji. Rodziców mam jednych. Zwłaszcza , że moja mama nie żyje więc nie wyobrażam sobie mówić do kogoś innego mamo. Co do całowanie przez innych poza mną i Tz to też mi to nie odpowiada, już nawet miałam rozmowę z Tz żeby teściowej powiedział, że ma tego nie robić bo jak będzie to mała zabiorę i w nosie mam, że się obrazi. W ogóle doszłam do wniosku , że chyba będę bardzo zaborcza jeśli chodzi o małą. Co do zabezpieczania się to ja przez 8 lat brałam tabsy, po odstawieniu wszystko odrazu wróciło do normy, problemów z ciąża też nie mieliśmy. Po porodzie nie wiem co wybrać bo chciałabym dać jednak wątrobie trochę wytchnienia po tych wszystkich lekach.. a gumki jakoś średnio mi się widzą. U nas przez ostatnie dni intensywnie: sprzątanie gotowanie, ale już wszystko gotowe więc teraz tylko odpoczywam; ) W pon byłam na USG mała waży 2690-2900 i okazało się, że się jednak obrocila głową w dol. Ja żadnego obrotu nie czułam, zmiany w ruchach też. Ale mimo wszystko chyba zostaje cc, skoro w szpitalu zaakceptowali wskazania okulistyczne to nie będę ryzykować wzroku. Choć nie powiem poplakalam się aż z tego wszystkiego bo to, że siedziała posladkowo ułatwiło podjęcie decyzji a teraz jednak waham się cały czas ![]() W ogóle na usg szyjka mi wyszła 4 cm ![]() ![]() A i lekarz zauważył że mała ma stopkę jedna mocno wygieta do srodka i mówi że to może być skutek tego że była ułożona posladkowo- martwię się ta stopka.
#4573 |
Zakorzenienie
|
Byłam u gina, rodzę w poniedziałek. Mogłabym dzisiaj, ale nie chciałam zostawać na święta w szpitalu, zresztą jest wszystko w porządku, dzieć ma około 3200, szyjka ma 1cm rozwarcia. Liczę, że dotrwam
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- CZARNA, kciuki, żebyś mogła wrócić jeszcze do domu na święta ![]()
#4574 | ||
Zakorzenienie
|
Super, możesz śmiało jeść.
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge, moge ![]() ![]() Small, no to juz teraz odpoczynek ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Small ordynator stwierdził że według niego warto spróbować SN, a jak się będzie przedłużać to zdecydują o cięciu. Nie do końca jestem co do tego przekonana, no ale. To Ci mała zrobiła niespodziankę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Med, super
![]() ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
Med
![]() Kinga mąż ma 60km do szpitala także średnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() small nie denerwuj sie bo poki dziec w brzuszku to nic i tak z tym nie zrobią (chyba) poza tym tak jak pisze Casaa ze usg moło byc niedokladne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Small ladnie mala przybiera
Med nooo w koncu cos!
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() MED czyli rodzimy razem w poniedziałek^^ ![]() ![]() Ciekawe jak Ewka po KTG |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
No juz teraz odpoczywam
![]() ![]() Czarnula biedactwo, może jakiś automat albo kiosk chociaż mają. ![]() Kinga szyjka mnie tez zaskoczyla mocno swoja dlugoscia:p , co do stopki lekarz powiedział żeby się bardzo nie przejmować bo dzieci po urodzeniu są tak plastyczne, że szybko powinno wrócić do normy. Ale mimo wszystko jakoś mnie to zdolowalo. Mam nadzieję, że jest tak jak Casaa mówi ze może to jakiś błąd a jeśli już jest ze to jednak niewielkie odkształcenie. Med super ze w końcu coś wiadomo z terminem ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- A przypomniało mi się , że któraś z Was pytała o literki z imieniem. Ja zamawialam materialowe na allegro u użytkownika Dzidziusiowo_ Jestem bardzo zadowolona, mogę śmiało polecić. ![]()
#4585 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tygrysku, na brzuchu chyba od samego początku można? Bo jego juz w szpitalu kładli. Wloski się trochę przerzedziły - nawet nie wytarły tylko przerzedziły i jaśnieją - widać, że ma po mnie, bo TŻ ma ciemniejsze. A Ty kiedy do domku? ![]() Młody waży 2400!Przytył 100g w 2 dni ![]() ![]() Norma jest 20-50g i to dla dzieci donoszonych, 3,5kg ![]() ![]() Cyckujemy się trochę ![]() Kogiel,co za pajace ![]() Czarnula obyś wyszła na jutro! Med, powodzonka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się stopka. W najgorszym razie czekają was masaże. Koleżanki córka tak miała i szybciutko do normy wróciło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Czarnula
![]() Ja już w domku jestem. Na KTG skurcze niby wychodziły, ale takie średnie więc tyle wiem, że nic nie wiem ![]() ![]() Small nie martw się na zapas. Po urodzeniu się jeszcze może okazać, że wszystko jest w porządku ![]() Dotka Witek super przybiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Dotka, jutro powinnismy jezeli nic źle nie wyjdzie w badaniach
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku, to by byly piekne Święta dla Was!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.