|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Ewusia ja też nic nie zrobiłam w te święta. Nawet naczyń nie poumywam bo zwyczajnie nie dosiegam do zlewu, bo mama ma taki z szerokim panelem z przodu i krótkim kranem i muszę strasznie ręce wyciągać bardzo. Ale obrus jej uprasuje hahah
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś miałam dzień szaleństwa. Rano Pojechałam dokupić dwa prezenty wszystkich obkupiłam ( łącznie 10 osób i 6 dzieci) a nic nie kupiłam mężowi :-D wiec Pojechałam z myślą po jakieś perfumy ale ostatecznie wzięłam mu ciężarki do ćwiczeń w decathlonie takie w walizce. O ile w sklepie panowie mi pomogli z nimi (20kg) to do bagażnika Już musiałam się szarpać sama ;/ z bagażnika tata mi przeniósł do nich pod choinkę żeby małż nie widział .. Mało to mądre było z mojej strony ale na szczęście cala akcja się udała ![]() Poleciałam jeszcze do gin rozliczyć tylko badanie gbs przed końcem roku a wcześniej musiałam iść tradycyjnie do położnej na ważenie , mierzenia ciśnienia i spr. Serduszka i ona do mnie mówi że mam twardy brzuch i że już się macica szykuje na poród. I jak mi tak będzie się robić co około 10 min to mam jechać do szpitala. . Sobie pomyślałam.. kobieto już bym musiała codziennie tam jeździć he he o czym ty do mnie mówisz :-D:-D:-D chyba będę się słaniać na nogach z bólu to może się dopiero tam wybiorę :-D Później dalej się nie oszczedzałam. Zrobiłam dwa prania , ciasto 3 bit , a później pierogi drożdżowe (ok. 100 sztuk mi wyszło) smażone w głębokim oleju. Nogi mi w d#pe już wchodziły. A na koniec pakowanie prezentów ... i zmiana pościeli. ..od 8 na nogach i właśnie leżę i dopiero was podczytałam. Dostaje na koniec ciąży przypływu energii choć kawkę dziś małą siorbnęłam bo bym padła już o 16... Mam nadzieje że nie urodze w tym roku przez to moje tempo ; D A jeszcze jutro trzeba wszystko porobić a pierwsza Wigilia koło 13,30 Już mamy bo Teść na 16 do pracy jedzie. .. a później do moich rodziców na 18,30. ... ★★★★★★★★★★★★★ Na pewno jutro do Was nie zajrzę więc już teraz składam Wam serdeczne życzenia , spokojnych , radosnych Świąt. Aby wszyscy spędzili je w domu , nie w szpitalu , żadna nie urodziła przez ten czas ![]() ★★★★★★★★★★★★★ Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-12-23 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Karen, choinka bardzo ladna i wcale nie wyglada biednie
![]() Przenieslismy meble do salonu, jutro od nowa podlogi do mycia.... Cjoinka do ubrania, firanki i zaslony trzeba zawiesic :-/ a z mlodegi pokoju i sypialni znowu graciarnia bo przeciez po co sie wyrobic z wszystkim przed swietami.... Ehhhh Czas spac, dobranoc i spokojnej nocy :-* Ewula, dziekuje i wzajemnie ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zadomowienie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Ktoś sobie zrobił pobudkę zaraz po 23... I spac isc nie chce...
![]() ![]() Ewula ty sobie daj na wstrzymanie... 20kg taszczyć? Oszalałas? Casaa trochę ogarniecie z grubsza i tez będzie... Szkoda nerwów. Ja większa wagę w tym roku przywiązuje do tego by prezenty Popakowac niż posprzątać dom... Ba... Wiem ze go nie wysprzatam i wcale mi z tym źle nie jest ![]() Wszystko w tym roku kupione na gotowe... Żur grzybowy tylko zrobie a tz karpia... Nawet sałatki mi moje kochanie gotowe zorganizowało, nie mówiąc juz o plackach... Zreszta gości się nie spodziewamy. Poza moja mama i teściami. My do nikogo się nie wybieramy... Będą się chłopaki konsolą cieszyć przez święta :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-12-24 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A po co miałybyśmy spac ![]() Laura od prawie 2h wisi na cycku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Jedziemy do szpitala
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Kinga daj znac co sie dzieje
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najszczesliwsze niemowle w okolicy Mamo tato co ty na to Powodzenia!!! Kamilka z tym boczkiem to tez nie jest glupie bo podobno na plecach dziecku czesto sie sni ze spada i sie przez to ybudza i placze. Ale na boczku normalnie do spania mozna polozyc? Czy to jak z brzuszkiem - polozyc i nadzorowac? Mi sie dziecko dzis zepsulo i zamiast jesf co 3h po 40-60ml to ciumka po 20-30 i przez to co chwile jest glodny. Swoja droga ja tez glodna ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Odeszły mi wody ale na razie skurczy brak
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Nie ma niegazowanej, bo jakas gazowana ma i smakowa, nooo ale ja takiego dziadajstwa nie pije. Kuuurde obudzilam sie na sikanie i pospane :-( ---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ---------- 3maj sie Kinga i daj znac co z Toba ![]() Ktora to krakala, ze jeszcze jedna urodzi w tym tygodniu? :pala;
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na boku można zostawiać. Najbezpieczniejsze do spania. Szczegolnie jezeli dziecku sie ulewa/cofa. Mniejsze prawdopodobieństwo zakrztuszenia. Trzeba tylko pamietać żeby zmieniać boczek tak aby sumarycznie dziec spał po równo na każdym. Powodzenia!!! Bedą podawać oksytocynę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem która ale nie wybacze ![]() Na razie nie, rano mają decydować jak się samo nie zacznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
Kinga a co z Twoim lekarzem? Dojechal czy rano ma przyjechac?
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Rano on ma przyjechać jak się zacznie, a ja nie to tez będą z nim konsultować co robić
---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:19 ---------- Ale chyba się skurcze jakieś małe zaczynają. Pokoje rodzinne zajęte i mąż musiał do domu jechać i trochę się boje sama |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
To chociaz tyle dobrze, bedziesz miec wigilijnego bobaska, piekny prezent pod choinke
![]() ---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- Kochana zajmij sie soba teraz, my tu sobie poczekamy, a Ty sie skup na wydaniu Szymonka na swiat ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Nic się nie dzieje spać nie mogę, cały czas mi mokro bo wody się spoczą. Ciekawe jak długo tak może być
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
Kinga o jaa teraz Ty
![]() Ja jak zle sypiam całą ciążę, tak to była moja najgorsza noc jak do tej pory. Niech już będzie ten obchód bo chce do domu, do męża, zjeść coś dobrego i napić się kawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
cześć!
WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA!!! #Kinga powodzenia! #Kamilka super ze udało ci się z tym lekiem ![]() #dotka śliczny synek z tym jedzonkiem moze jednorazowo się rozregulowalo ![]() #jerzyczka co u was? wyjdziecie jutro? wstałam o 5:20 na siku i pospane :/ niedługo wstanę i zrobię mężowi kawę i śniadanko dla nas od dziś ma wolne aż do 04.01 chyba że urodzę to opieka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
Kinia oby sie rozkrecilo
![]() Tygrysek dzieki za info ![]() My sie meldujemy z kolejnego karmienia i odciagania ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Rozeznanie
|
Kasia wykrakała
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zakorzenienie
|
U mnie cisza lekkie bóle tylko
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
To są jakieś jaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zadomowienie
|
Co jest? Tydzień pod znakiem "jedziemy do szpitala"?
KINGA powodzenia! TYGrYSEK chyba juz powinien sie u ciebie nawał pojawić to sie naje pod korek... Trzymam kciuki by sie to ustabilizowało DOTKA ja kładę spac. Zmieniam tylko boki... A na brzuchu- Hmmm w szpitalu kładli i nikt nie nadzorował... A przez 1,5tyg leżała cały czas na brzuchu... Ważne zeby pod buzia było względnie twardo bo nawet jak buzia prosto wyląduje to łatwiej sie przekręcić, a jak pacnie w miękka podusie czy kocyk to jej sie w tym buzia i nosek otuli i ciężej oddychać- i przekręcić glowe tez. Kasia chyba na dzis poród zapowiadała... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Czarnula bo 10-20% to sa niskie skurcze- takie normalne. Większe potrafi zapisać jak dziecko kopnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Kamilka no ja wiem, dlatego mówię że to są jakieś jaja co ta moja macica robi. Wszystko się uspokoiło.
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Chce do domu jeść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Wtajemniczenie
|
O mamuniu
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Czarnula to sa duze szanse ze wrocisz do domu sama ![]()
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
Kinga
![]() ![]() Nie znamy dnia ani godziny ![]() Kamilka, ktora konsole wzielas? ![]() Czas wstac i ogarniac chałpe... Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
Magdusia czekam na obchód i mam nadzieję że dzwonię po męża że ma po mnie przyjechać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Wtajemniczenie
|
No dokladnie. Maz bedzie musial jesc na sile
![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() Koniecznie z cola i sernikiem ![]()
![]() |
#4710 |
Zadomowienie
|
CZARNULA to cie powinni puścić- a jak nie to sie sama wypisz...
CASAA one- pan mnie w sklepie skutecznie zbajerował- do dzis nie wiem jakim cudem sie zdecydowałam... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.