![]() |
#931 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
![]() Nie ma nic gorszego niż ból zęba (no jeszcze poród ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() nie tkne śledzia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
haha moja mama mówiła że jak rodziła mnie i rodzeństwo to bolało ją mniej niż niejeden raz ząb
![]() ![]() Właśnie wróciłam, okazało się że to faktycznie dziąsło - uszkodzenie od szczoteczki elektrycznej ![]() ![]() ![]()
#933 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie tak jak mówisz, jak komuś z rodziny nie pasuje to jego sprawa. Ty jesteś osobą która nosi maleństwo pod sercem i tylko twoje decyzje się liczą. My Polacy tak mamy że często "wiemy lepiej" wczuwając się w czyjąś skórę... Po prostu nie stresuj się, postaraj się zrelaksować a resztę miej w nosie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Relaksuję się
![]() Bratanica mi pomogla (przynies, podaj, przdstaw, umyj, schyl się, obierz itp) i mamy makowca, ugotowane warzywa na sałatke, gotuje się kompot z suszu. Ja w tym wszystkim ułożyłam jedną warstwę herbatnikow na cieście. Reszta to ona. Pomogła mi zapakowac prezent dla męża. I tutaj nikomu nie przeszkadza, że leżakuję. Wręcz przeciwnie-jakbym cokolwiek chciała zrobić to dostanę opierdziel. Mam zdjęcie USG. TP na 11-12 sierpnia. Maleństwo ma 3,7mm i bijące serduszko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z moim dziąsłem już chyba ok, coś tam mi wlazło po prostu i naruszyłam je wykałaczką. ![]() A na Wigilię idziemy i do rodziców, i do teściów, częściowo jedziemy na gotowe, ale coś tam przynoszę, więc właśnie gotuję grzyby na uszka. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Ja tez musiałam odstawić szczoteczkę elektryczną. Mam zwykłą miękką i jest ok teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Jakby mi lekarz zabronił, to nie pojechałabym ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Tija, Małą zmianę poproszę, córeczka 4,9 roku -marzec 2011 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Nie zabronił, ale nie pytalam. Tutaj zasada "serce matki wue najlepiej" będzie idealna.
To tylko 20km. Ale ja nie chcę sluchac jakiego lekarza powinnam wybrać, gdzie powinnam rodzić itp. A wystarczyła jedną krótka wizyta wczoraj żebym usłyszała co powinnam zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Ten szpital nie jest szpitalem marzeń, ani jako budynek ani instytucja. Ale cholera jestem w pierwszej w życiu ciąży, po 30, z nadciśnieniem i plamieniem w niedzielny wieczór, bez wybranego lekarza prowadzacego, przed pierwsza ciazowa wizyta. Gdzie miałam jechać? Tam gdzie najbliżej, 20km dalej. A nie 50km bo tam w sali jest telewizor. Kobieta dla dziecka potrafi dużo znieść i to czy lozko jest na pilota, czy jest telewizor i jaka zupa na obiad jest w pewnych chwilach malo istotne. To była ostatnia rzecz o jakiej myślałam. Najważniejsze było, żeby ktoś się mną zajął, powiedzial co dalej, sprawdził. A nie czy będę w jednoosobowym pokoju czy w pięcio. Szukaliśmy pomocy i to dostaliśmy. W tempie eskpresowym, bo w ciągu godziny od zauważenia plemienia byłam juz na oddziale, po badaniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Sierpnióweczki 2016!
Jutro rano wizyta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Po wizycie
![]() Serduszko pięknie bije <3 Maluch ma 16mm i ruszał raczkami i nozkami na usg-wzruszylam się niesamowicie! W ciągu 12dni potroil swą długość *.* Termin porodu wg usg 05.08.2016 ![]() Umówiłam się też na usg "genetyczne" na 18.01 <3 Szczęście!! ♥
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jeszcze któraś z dziewczyn nie miała mieć wizyty?alterego? ja już chyba mieszam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Wizyta udana
![]() maluch ma 9.3 mm, 153bpm. ![]() Widac na usg juz bylo malutkie nóżki i rączki patyczki, głowę , nawet czarną kropkę, oko. ![]() Swięta bedą wesołe ![]() _belle_ Swietnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Wtajemniczenie
|
Super dziewczyny, że wizyty udane. Tak trzymać ;-)
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Ja właśnie skończyłam ubierać choinke, ale się zmeczylam ;-) padam na twarz ![]()
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkie brawa dla Ciebie i dzieciaczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
supeeer :Oklaski: brawo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#949 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co wymyśliłaś? ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Dziś zrobię odwrotnie: najpierw napiszę co u mnie, potem zajrzę co u Was, zwłaszcza, że podniosła mi dziś ciśnienie jedna sprawa strasznie.... Chodzi o pracę. Jakiś czas temu brałam po raz pierwszy zwolnienie na córkę (zachorowała, gorączkowała, do żłobka przecież jej nie puszczę, TŻet w pracy, dziadkowie nie dadzą rady z nią siedzieć po 12 godzin a takie mam zmiany). Wiedziałam już wcześniej, że zwolnienia są u nas 'niemile widziane', o dniach wolnych na opiekę nad dzieckiem to chyba w ogóle nikt tu nie słyszał, zresztą tu wiele rzeczy jest nie tak, jak powinno, mój TŻet mówi, że to mobbing i już nie ma nerwów słuchać jak mu opowiadam co nowego się zdarzyło w pracy. Na comiesięcznym zebraniu (byłam już wtedy na zwolnieniu ale na zebranie przyszłam) usłyszałam od szefa, że skoro jestem niedyspozycyjna to powinnam się zwolnić, wyobrażacie sobie? Dodam, że to było na 5 dni, miałam wtedy 2 zmiany. Dziś dowiedziałam się, że szukają dwóch nowych na recepcję, jedną za inną koleżankę, drugą być może za mnie.... Jest mi tak przykro, bo wszystko to odbywa się za plecami, i przecież niczym innym się nie przysłużyłam poza tym zwolnieniem ostatnio na Natalkę. Już wtedy Szef mnie straszył, widać teraz będzie szukał tylko pretekstu, żeby mnie zwolnić. Ale nie dam mu tej satysfakcji i nie będę żyła w nerwach, zwłaszcza teraz. Doktorka już mi proponowała zwolnienie a ja nie chciałam brać ale w takiej sytuacji dziś poszłam po zwolnienie i wzięłam je od jutra, i to tylko ze względu na taką jedną moją koleżankę, która układa tu grafik (i powiedziała mi o tych nowych kandydatkach...), bo dziś mam nockę i nie chcę jej w trudnej sytuacji stawiać bo wiem że dziś nikogo na moje miejsce nie znajdzie, inaczej brałabym już od dziś. Myślę też nad tym, czy nie iść do inspekcji pracy czy w inne podobne miejsce bo uważam, że zostałam bardzo niesprawiedliwie potraktowana a ciekawe, czy jeszcze z tym moim zwolnieniem szef nie będzie próbował czegoś zrobić... A tak w ogóle to zrzucaliśmy się po 30zł na prezent dla niego, a w pracy nawet żadnej Wigilii nie będzie (bo podobno nikt na siebie nie może patrzeć...) i oczywiście my nic nie dostaniemy, żadnych bonów czy chociaż po głupim ręczniku czy czymś podobnym, a przecież to hotel, wrzuciłby to sobie w koszta, nic by go to nie kosztowało. Powiem Wam jeszcze o jednej sytuacji, która mnie ostatnio zbulwersowała. Koleżanka - masażystka rozwaliła sobie do żywego rękę bo zaczepiła się o wystającą śrubę z lady na naszej recepcji. Przecież to naruszenie zasad BHP a ona taka zastraszona, że jeszcze z tą ręką poszła potem masować, nikt się nią nie zainteresował, a jak pytałam o to tą moją drugą koleżankę (od grafika) to błagała mnie, żebym nic nie mówiła, bo w razie co to ona oberwie za to... . Taka tam mniej więcej panuje atmosfera. Ponadto Mariola (ta masażystka) dojeżdża 30km i miała być pod telefonem w Święta i Sylwestra w razie masażu ale prosiła, żeby dzwonić jak się ich nazbiera więcej bo na 1 nie opłaca jej się jechać bo jak przyjedzie na godzinę to nawet droga jej się nie zwróci i wyobraźcie sobie, że nie ma takiej możliwości, że skoro tak to musi brać urlop na te dni! Poza tym ja podobno za te zwolnienie, które brałam na Natalkę (5 dni, miałam wtedy 2 zmiany), mam podobno niedogodziny, nie wiem z jakiej okazji, pytałam moją koleżankę, która jest kadrową gdzie indziej i dla niej to też śmierdzi.... . Mogłabym w ogóle książkę napisać o tym, co tu się dzieje, ale szkoda czasu, posta i nerwów. Nic to, przykro mi okropnie bo angażowałam się w tą pracę i samą pracę lubiłam ale nie widzę siebie dalej w tej firmie tak czy siak. Szkoda tylko że w takiej atmosferze to wszystko się odbywa, zwłaszcza przed Świętami. Trzymajcie proszę kciuki, jutro jadę zanieść te zwolnienie, ale chyba nie mogą go nie przyjąć? Ps. Moje mdłości zamieniły się w wymioty, i w ogóle tak do południa jestem nie do życia... ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z wątróbką też mi się tak wydawało ostatnio, że nie można, ale nie byłam pewna i nie pamiętałam dlaczego, a TŻet mnie namówił i zjadłam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja to tylko ciasta robię (makowca, kruche ze śliwkami, cynamonowy placek z gruszkami, bananowca i może jeszcze jutro marchewkowe) i sałatki (jedną z rybą z ananasem, papryką, cebulą, drugą z porem, ananasem, jajkami, kukurydzą i selerem ze słoika), TŻet robi śledzie i karpia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A mnie mdli cały czas ![]()
![]() |
#951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() Idź na zwolnienie, masz teraz 100% płatne,s zef może się cmoknąć w zadek bo nic Ci nie zrobi i tyle . Trzymaj się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też, tzn rodzicom tzta, w I dzień Św u moich Cytat:
![]() martwię się trochę, bo wszystkie widziały lub słyszały serduszko ja kończę 8 tydzień i mi go nie pokazywał ani nie dął słuchać, mówił, że serduszko już bije.. oprawiłam 4 karpie, zamarynowałam, zrobiłam sos z grzybkow marynowanych moj tzw tatarski - przy okazji zjadłam pol sloika ogrków i grzybkow, jutro surowka i salatka z burakow i śledzi nalozylam farbe na wlosy i wreszcie sie polozylam, od 7 rano na nogach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że jest naturalna, chodziło mi tylko o to, żeby nie martwić się na zapas, to naprawdę w niczym nie pomoże. A pisząc o córci chciałam Ci pokazać, że wszystko skończyło się dobrze i Ty też musisz trzymać się tej myśli!
#955 |
Zakorzenienie
|
virginia - jak czytam o Twojej pracy to się nadaje do zgłoszenia..zastraszeni pracownicy, łamanie kodeksu pracy, straszenie, tragedia.. a czemu wy szefowi jeszcze prezent kupujecie?
hej dziewczyny - chciałabym Wam życzyć spokojnych 9 miesiecy i świętego spokoju, rodzinnej atmosfery, wzruszeń, radości, przyjemności - z okazji Świąt ![]() Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2015-12-24 o 06:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Wtajemniczenie
|
Virginia to straszne trzymam kciuki szef Ci teraz njc zrobic nje moze. Odpocxywaj na L4 i nie mysl o tym chorym miejscu.
Dziewczyny zycze Wam Wesołych Świąt spędzonych w gronie najblizszych oraz spokojnych 9 miesiecy. Smacznego!! ;-) ![]()
#957 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje serduszek. Cudownie czyta sie takie wiadomości. Zonamojegomeza nie przejmuj sie gadaniem, jak ktos nie był w twojej sytuacji to nie zrozumie. Lez i odpoczywaj. (dobrze kojarzę ze my sie spotkałyśmy na forum ślubnym 2015?) tabitabi jak twoja dzisiejsza wizyta?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Kochane życzę Wam, Waszym maluszkom i innym członkom rodzin zdrowych, rodzinnych i spokojnych świąt
![]() ![]()
#959 |
Zadomowienie
|
Virginia współczuję atmosfery w pracy. Idź na l4 nic nie tracisz a zyskujesz spokój. Dziewczyny mam pytanie czy w ciazy moge pomalować włosy saszetka koloryzujaca z Marionu, czy sa jakies przeciwwskazania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Virginia dobrze ze masz zwolnienie ![]() Gratuluję pozytywnych wizyt! Dzieci się już ruszają! ![]() Życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt. Odpczywajcie jak najwięcej. To są magiczne święta dla nas. Ostatnie bez maluchów!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.