|
|
#3061 |
|
Niewyczymie.
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Parabelko - bardzo bardzo dziękuję Ci za te informacje! W sumie to mam naprawdę spore szczęście, że mój didek niczym paskudnym się nie zaraził w drugim półroczu życia. Uff!
|
|
|
|
#3062 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#3063 |
|
grozi wypollizowaniem
|
co do odpowrnosci i całowania didków to na pewno wam mowilam czym sie skonczyło w mojej najblizszej rodzinie zarazenie małego dzieck wirusem banalnej opryszczki
|
|
#3064 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3066 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
ale będzie , jak sie przyzwyczai , a jarl zrobi się podobny do ludzi - okrąglutki i wesolutki ![]() a w ogóle to wczoraj cały wieczór chodziłam i śpiewałam "Ach śpiiij Eryku..." ![]() i Egipcjanie też jak piramidy budowali , chociaż nie wiem czy przedszkola mieli ![]() Cytat:
![]() Ale lokalizację masz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-12-23 o 21:06 |
||
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Truskawo - wieeeelkie gratsy!!!
![]() ![]() klask i:Rispeeeeect! Wreszcie się ktoś łebski an Tobie poznał! Jak mawia Mursz, sza-tzun Cytat:
Przepadłam w blogasku Jeszcze nigdy nie przepadłam, w żadnym lajfstajlowym. Ten jest po prostu normalny, jak rozmowa. ![]() Cytat:
Szabel, jeśli pozwolisz na kopiowanie, to bym se zapisała w pliku to cenne info. Już raz kiedyś coś zapisywałam, ale wiedzy nigdy dość, co nie? Spędziłam dziś udany dzień z Mamą. A poza tym, Pan informatyk zrobił nam z małżem dzień abo i rok! Nam jednak było niezmieeeeeeeeeeeeernie miło. Także chociaż trochę radości |
||
|
|
|
#3068 |
|
Niewyczymie.
|
Dziękuję
Niestety posty na blogasku publikuję dość rzadko, teraz znowu mam chwilowy writer's block, czekam na wenę.
|
|
|
|
#3069 |
|
To ja :)
|
Co za dzień... dopiero usiadłam. Nadrobię Was chyba dopiero jutro, po padam na pysk.
|
#3070 |
|
grozi wypollizowaniem
|
w skrocie- dziecko dostało opryszczkowego zapalenia mózgu, było w spiączce i podobno cudem przezyło. Ale ma ubytki w mozgu cofnela sie w rozwoju...prawie nie mowi, jest agresywna..ma teraz chyba 6 lat?
generalnie straszna historia, moze jak sie to czyta, to nie robi wrazenia, ale trzeba sobie uzmyslawic jak taka sytuacja wplywa na cała rodzine, jak ci mąż wymieka i chce sie zabic, jak sie w pada w depresje..jak twoje idealne zycie staje sie do doopy.....aa duzo by mowic...generalnie cos strasznego
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2015-12-23 o 23:34 |
|
|
|
#3071 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Znad ukręcania czubka choince co ją jednak przytargałam, bo sztuczna nie wyleczyła się z syndromu chińskich trampek ![]() Super! Gratuluję! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() "Trzeba uważać, kiedy wypowiada się życzenie. Nigdy nie wiadomo, kto może słuchać. Albo co, skoro o tym już mowa." Że rzucę sir Terrym ![]() Mnie tam dobrze z taką pogodą Cytat:
Cytat:
Tzn jak się wyjmie z kartonika, to gumę się czuje, ale do rana mu mija ![]() Cytat:
Pranie dwóch szarych co to się spotkać nie mogą, tak żeby uważać za zaszczyt bycie wypranym, nie jest współczesnym wynalazkiem ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Po raz pierwszy od wielu lat wyrobiłam się z całą przedświąteczną robotą. Rano tylko skiknięcie do sklepu po chleb i natkę, i można zacząć pomagać Słońcu, żeby zwyciężyło noc
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||||
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Polly - no niewyobrażalny koszmar
Z jednej strony, to jest tak, że nie ma ogólnodostępnej, powszechnie tłuczonej wiedzy w temacie - urodzisz i co dalej. Z drugiej strony, jak już jest, komu wierzyć? Z trzeciej - przekonałam się pierdylion razy w życiu, że nic nie jest książkowe. Medycyna uczy się na przypadkach, wie po fakcie. Często nawet nie mamy pojęcia, jakie wnioski wyciągnąć. Chodzi mi o to, że moim zdaniem, o zdrowiu, życiu i śmierci mówi sie stanowczo za mało, i za mało fachowo. Bo cóż mi z tego, że chodzę na pogrzeby równolatek oraz dzieci? Jaką z tego lekcję wyciągam? Żadną, wszystko "idzie na marne", zostaje w zamkniętym, tajemnym kręgu i reszta ludzi nie ma szans niczemu zapobiec. Dobrze, że się podzieliłaś takim info. Żałuję ogromnie, że takie informacje nie bombardują nas choćby z plakatów, ulotek, w poczekalni u lekarza. A już najlepiej, z ust lekarzy i innych pracowników ochrony zdrowia. Że nie ma takiej propagandy "Kobieto! Mężczyzno! Musisz to wiedzieć! To jest najważniejsze! Naprawdę łatwo jest ulec wrażeniu istnienia teorii spiskowych koncernów farmaceutycznych, skoro bombardują mnie reklamy szczepionek przeciw grypie, a nie medyczne informacje na temat. Jak to filtrować? W ogóle taka wizyta u gina, kiedy planuję dziecko - mam wrażenie, że 99% z nich z góry zakłada, że to do mnie należy dowiedzenie się wszystkiego w tym temacie. A jednocześnie zganią człowieka za to, że śmiał szukać wiedzy w internecie, że samo zło etc. Że od tego jest lekarz. No ale kurde skoro jest, to dlaczego tego nie robi? Ech... W ogóle Karkki zapomniałam pogratulować Wam wyjscia Mam ze szpitala, ale to dlatego, że taka gorzka ta radość, mam na myśli rehabilitację Człowiek robi krok do przodu, a potem bam! trzy w tył Niemniej, dobry i ten krok co nie ? Wszystkiego dobrego życzę.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-24 o 01:09 |
|
|
|
#3073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Dziękuję No i przymus ćwiczeń ogólnych z gumą i ciężarkami też jest konieczny, bo zauważyłam, że ćwiczy 5 minut, zmęczy się, i zamiast zrobić przerwę i ćwiczyć dalej, to odkłada wszystko i się kładzie. I krzyczy na mnie "Fizjoterapeuta mówił, że mam ćwiczyć do zmęczenia a nie się zamęczyć!" jak mówię, iż ma odpocząć i za moment zacząć znowu. Tym bardziej, że w szpitalu miała 3 godziny różnych ćwiczeń a nie 5 minut Nie wiem co lekarz rodzinny wymyśli, ale jeśli nic, to zaciągnę za fraki na siłownię. Bo innej metody zmuszenia do ćwiczeń niż ktoś obcy nad głową chyba nie ma Zresztą nigdy nie było, więc to nie mózg a charakterek
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3075 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a wczoraj dotarły do mnie w końcu łupy z ostatniego no po Tobie to wieku nie widać, pewnie małż podobnie, więc za nastolatków wziął ![]() Cytat:
co do szczepień, to mnie zadziwia, że 'modzie' na nie szczepienie czy wątpliwościom co do nich ulegają moje autorytety i np. osoby z doktoratem z fizyki, albo którzy zjeździli pół świata. ja szczepiłam zgodnie z kalendarzem i w dodatkowe nie wnikałam ale z drugiej strony nie latałam z niemowlakiem po muzeach i knajpach ani nie oddawałam noworodka w ręce fotografki żeby mieć słit focie na fejsika. po prostu starałam się nie stwarzać zbędnych zagrożeń ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Znad kakao
Cytat:
No i w sumie, wział nas za 25 latków A małż młodszy o 1,5 roku 2. |
|
|
|
|
#3077 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie tez się pogoda podoba, wiosna jest fajna, a jak jest zamiast zimy to jeszcze fajniejsza ![]() Cytat:
za mobilizację
|
||||
|
|
|
#3078 |
|
Nindżopesz
|
Polly, straszne
![]() Ja akurat nie jestem z frakcji "nie szczepimy", nie węszę spisku. Przeraża mnie natomiast wizja zarażenia dida jakąś pierdołą - no ale co, zabronię wizyty teściowi? N będę odsuwać od małego? Np. teraz N ma, za przeproszeniem, sraczkę... Na szczęście mały jej zbytnio nie interesuje, nie chucha na niego ani nie maca... Ale jeszcze tyyyle czasu i tyyyle chorób. |
|
|
|
#3079 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zimowy płaszz się przydał, jak rano musiałam siedziec godzinę na stacji, bo sie trakcja 50km dalej zâ☠â☠â☠ała i nic nie jechało
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych i spokojnych Świąt wszystkim
![]() Tru, gratuluję ![]() ![]() Wyskoczyłam na chwilę do miasta po kilka pierdól bez ktorych można się obejść....i to byl błąd. Wszędzie dzikie tłumy, ludzie kupują wszystko. Dosłownie, pólki wymiecione jak by wojna się zbliżała. A to tylko jeden dzień z zamkniętymi sklepami
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No i za 15 zł za 40 szt można próbować. No i smutno mi strasznie, że mi wykupili kawiorową maskę Buuuuu teraz idę robić sobie "spa" we wannie i mi jej brak, chodzi głównie o relaksacyjny zapach.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-24 o 12:38 |
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt dla Was wszystkich!
|
|
|
|
#3084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z okazji Świąt życzę Wam spokoju, spokoju i jeszcze raz spokoju, bo ... tylko spokój może Was uratować
![]() ![]() A poważnie - zdrowia, szczęścia, nie przejedzenia się, nie przepicia, po prostu mile spędzonego czasu
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt temu Baru
odpoczynku, spokoju i dużo dobrego jedzenia, takiego jak lubicie |
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Radosnych i smacznych świąt dla całego baru i podczytywaczy Cytat:
![]() a ja wpadam z najnowszą plotą ![]() wpadłam na jagodę j. z tm i kr ![]() 1. w mojej biedrze ![]() 2. ma takie same buty (glanowate) jak moja młoda ![]() 3. i (dla rejcz ) ma mega zniszczone włosy po rozjaśnianiu |
|
|
|
|
#3087 |
|
Niewyczymie.
|
Znad szklaneczki Jury (kto chce, kto chce?!)
Kotek Merkurek i ja życzymy Wam Wesołych Świąt! ![]() Pokój temu Barowi.
|
|
|
|
#3088 | |||||||
|
Panaroja
|
snad spania 2,5 h i siedzenia w pracuni
![]() Cytat:
zawsze do usłuk ![]() 2. ![]() Cytat:
a wystarczy stosować starą zasadę , że jak się ma oprychę/katar / kaszel/jakąkolwiek zarazę , nikogo się nie całuje , zwłaszcza dzieci . Cytat:
2.oj taaak znaczy pogoda bardzo miła, tylko nie ma gdzie chować żarcia , bo na balkonie za ciepło 3.natura ludzka jest niezmienna od tysiącleci 4. ![]() Cytat:
Niestety większość ludzi działa na zasadzie "Aaa , nic mu nie będzie , może nie zachoruje" bądź wręcz "eetam , on nie zachoruje" Natomiast fakt , że z tego powodu powinny być podstawowe informacje szeroko rozpowszechniane - i kto jest dostatecznie zabytkowy żeby pamiętać PRL ten pamięta dziesiątki plakatów informacyjnych , broszurek , artykulików i inszych takich informujących o podstawowych zasadach higieny , ochrony zdrowia , opieki nad didem , wiszących w przychodniach , szpitalach , aptekach, szkołach itp . Tak samo były wydawnictwa dla rodziców małych didów i przyszłych rodziców , książki o przebiegu zadidowania , postępowaniu matki ze sobą i rodziny z matką , przygotowywaniu się do posiadania dida , o rozwoju i opiece nad małym didem , zawierające właśnie taką podstawową wiedzę zapewniająca didowi dobrą opiekę i bezpieczeństwo w zakresie możliwym do zapewnienia przez dom rodzinny . I było to pisane przez specjalistów lekarzy - pediatrów , ginekologów-położników , psychologów , jednym słowem fachowców .Niestety w momencie transformacji ustrojowej i potem reformy ochrony zdrowia , szlag trafił całą dobrze zorganizowaną opiekę nad matką i didem i szlag trafił te wszystkie rzeczy . Za to dzięki wolnemu rynkowi namnożyło sie bógwiejakich cudackich wydawnictw napisanych przez cholerawiekogo , najlepiej żeby to był "zachodni specjalista" , gdzie piszą potworne bzdury , bo każdemu wolno pisać i każdemu wolno publikować , więc nic dziwnego że potencjalny rodzić dostaje kręćka , bo jest zbombardowany stekiem niespójnych informacji , których nie jest w stanie ocenić i wyselekcjonować słusznych . A z kolei biały personel zwyczajnie nie ma czasu na wykładanie każdemu tego co trzeba , bo jak ma 10 minut na człowieka to jak ? No i też trudno każdemu robić wykład ab ovo , bo jeden się ucieszy ,a trzech bluźnie że się ich za idiotów bierze , broszurek uświadamiających nie ma z wyżej wspomnianych powodów , najlepiej , jak pacjent sam zaczyna pytać , wtedy najłatwiej jest wszystko powyjaśniać . Tyle że z braku czasu i z tym bywa źle . Ale zawsze ale to zawsze pierwszym krokiem powinno być zadanie pytania lekarzowi . Jeżeli nie trafi się na głupiego co niestety też się zdarza , dostanie się odpowiednie informacje albo trop , gdzie i jak ich szukać . Cytat:
?2.nie dotarłoby 3.ooj , współczuję ![]() Cytat:
![]() 2.i to jest słuszna postawa ![]() Cytat:
Natomiast paczaj wyżej - osoba chora musi mieć absolutny szlaban na jakikolwiek kontakt z noworodkiem , bo noworodek może ciężko zachorować . Lepiej na trzy dni odizolować chorego starszego dida , niż mieć oboje chorych z tego młodsze w szpitalu . Kilkudniowa nawet izolacja to nie tragedia - można przeżyć , natomiast trzeba się zastanowić co w długookresowej kalkulacji ważniejsze - chwilowy foch osoby chorej , i zdrowy didek , czy chory radosny bo się bawił z didkiem , i potem didek w szpitalu albo przynajmniej mocno chory w domu . generalnie jakieś 3/4 didochorób wynika z niezachowania przez rodziców podstawowych zasad zdrowego rozsądku - unikanie kontaktu z chorymi , mycie rąk , niejedzenie na ulicy w brudzie , regularny zdrowy tryb życia , prawidłowe żywienie , higiena snu i zabawy , traktowanie dida jak dida a nie równego partnera itd rzeczy do ogarnięcia których wystarczy podstawowa wiedza o świecie , logiczne myślenie i zdrowy rozsądek . ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- A fogle to Fszystkim Fesołych Śfiąt
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-12-24 o 16:09 |
|||||||
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Info dla Red :
W Sensei nie czuje śliwek. Jak juz to nalewkę sliwkowa, jakieś drewna, ciut kawy i dużo czekolady
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
WESOŁYCH ŚWIĄT Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2015-12-24 o 20:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

klask i:Rispeeeeect! Wreszcie się ktoś łebski an Tobie poznał! Jak mawia Mursz, sza-tzun 

Nie wiem co lekarz rodzinny wymyśli, ale jeśli nic, to zaciągnę za fraki na siłownię. Bo innej metody zmuszenia do ćwiczeń niż ktoś obcy nad głową chyba nie ma 

za mobilizację