Samotne święta, wątek wspólny - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-24, 22:35   #91
kahoko hino
Zakorzenienie

Dot.: Samotne święta, wątek wspólny

Cytat:
Napisane przez niebieska_meta Pokaż wiadomość
Dawajcie znać, dziewczyny, czy sprawdzają się na Was te apki no i ta jak pisałam można się uczyć też na duolingo.com

Kurna, bo ja muszę oglądać TED-y na zajęcia, takie min. 15 minut max. 20 i przygotowywać ich streszczenia, które wygłaszamy na zajęciach. Jakbyś miała jakieś fajniejsze do podrzucenia, to chętnie je obczaję, bo mnie coraz trudniej cos stamtąd wyciagnąć i opracować. Fajny filmik to jedno, ale ja muszę jeszcze z niego wydobyć słownictwo i 5 minut mówić o tym co oglądnęłam

a tę listę znasz? ja najczęściej oglądam te związane z moją branżą, tj. biotechnologia, genetyka oraz psychologia, psychiatria. link
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-24, 22:44   #92
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Też siedzę sama w domu. Byłam trochę u rodziców, ale to był zły pomysł. Skończyło się na jednej wielkiej awanturze. Mój TŻ pojechał na święta do rodziny za granicę. Trochę mi smutno, bo mam dziś urodziny. Chętnie bym świętowała z jakimś winkiem, ale nie mogę !

Polecicie jakiś horror na wieczór?
Coś w klimatach świątecznych, czy obojętnie?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-24, 22:48   #93
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Coś w klimatach świątecznych, czy obojętnie?
Obojętnie
Hadise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-24, 22:50   #94
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
a tę listę znasz? ja najczęściej oglądam te związane z moją branżą, tj. biotechnologia, genetyka oraz psychologia, psychiatria. link

5 z nich oglądałam, kilka jest nie do końca w moim guście, jak już coś wybiorę, to okazuje się, że nie ma tam słownictwa dobrego. denerwuje mnie wybieranie tego filmiku bo wiecznie albo fajny ale za krótki, albo mało selektywne słownictwo albo np taki temat "how i held my breath for 17 minutes". Fajne, ale co ja o tym powiem na zajęciach
Kolega z grupy omawiał kiedyś "10 things you didn't know about orgasm" i akurat wtedy nasz wykładowca go oceniał bo pracujemy w trzyosobowych grupkach i koleś słucha jednej osoby zawsze. I ta sytuacja, jak opowiadał kolesiowi o masturbowaniu świni na scenie czy coś takiego.
Ja polecam "alone but together" sherry turkle jak dobrze pamiętam, "how to make stress your friend" i "why thinking you're uly is bad for you". O tematach takich psychologicznych mówi mi się dobrze
201706081317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-24, 23:01   #95
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:

5 z nich oglądałam, kilka jest nie do końca w moim guście, jak już coś wybiorę, to okazuje się, że nie ma tam słownictwa dobrego. denerwuje mnie wybieranie tego filmiku bo wiecznie albo fajny ale za krótki, albo mało selektywne słownictwo albo np taki temat "how i held my breath for 17 minutes". Fajne, ale co ja o tym powiem na zajęciach
Kolega z grupy omawiał kiedyś "10 things you didn't know about orgasm" i akurat wtedy nasz wykładowca go oceniał bo pracujemy w trzyosobowych grupkach i koleś słucha jednej osoby zawsze. I ta sytuacja, jak opowiadał kolesiowi o masturbowaniu świni na scenie czy coś takiego.
Ja polecam "alone but together" sherry turkle jak dobrze pamiętam, "how to make stress your friend" i "why thinking you're uly is bad for you". O tematach takich psychologicznych mówi mi się dobrze

są ze 2 lub 3 filmiki Dawkinsa, on ma zawsze bardzo ładne słownictwo Tyson (ten z NASA ) też fajnie gada. ogólnie celuj w te naukowe mocno, a nie popularno naukowe, wtedy oni wypowiadają się nieco na innym poziomie
Stary 2015-12-24, 23:15   #96
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Obojętnie
Ostatnio obejrzałam straszący mało (bo nie każdy lubi) romans gotycki 'Crimson Peak' (2015) i mogę śmiało polecić.
Z bardziej straszących 'The Babadook', 'Insidious', 'The Conjuring', 'Orphan', 'Session 9' - wymieniam fajne, niekoniecznie nowe.

I jeżeli jakimś cudem nie widziałaś 'Egzorcysty', czy 'The Thing' (z 1982) to polecam (najlepiej wersję directors cut).

I niby nie horror, a wbija się w głowę i jest mroczny: 'Under the skin' (2013).

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-12-24 o 23:17
Stary 2015-12-24, 23:16   #97
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Ostatnio obejrzałam straszący mało (bo nie każdy lubi) romans gotycki 'Crimson Peak' (2015) i mogę śmiało polecić.
Z bardziej straszących 'The Babadook', 'Insidious', 'The Conjuring', 'Orphan', 'Session 9' - wymieniam fajne, niekoniecznie nowe.

I jeżeli jakimś cudem nie widziałaś 'Egzorcysty', czy 'The Thing' (z 1982) to polecam (najlepiej wersję directors cut).
BOŻE, oglądałam dwa dni temu Crimson Peak. Myślałam, że wyrzucę w połowie laptopa ale dobrnęłam do końca.
Stary 2015-12-24, 23:17   #98
201604301932
Konto usunięte

"Conjuring jest niezle.
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-24, 23:19   #99
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
BOŻE, oglądałam dwa dni temu Crimson Peak. Myślałam, że wyrzucę w połowie laptopa ale dobrnęłam do końca.
Taki zły wg Ciebie?
Stary 2015-12-24, 23:22   #100
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Taki zły wg Ciebie?
Fabuła fajna, sceneria magiczna, główne dwie aktory: Edith i Lucile świetne, Thomas jak dla mnie do wyrzucenia, ale tak podłe wykonanie, że zgon. Potwór matki okropnie wyobrażony i te zbiorniki w piwnicach. Nieeeee
Choć momentami przypominał mi Grand Budapest Hotel

Edytowane przez 201706081317
Czas edycji: 2015-12-24 o 23:26
Stary 2015-12-24, 23:24   #101
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:

I niby nie horror, a wbija się w głowę i jest mroczny: 'Under the skin' (2013).
Super ! wielkie dzięki Część już widziałam, ale skuszę się na 'The Conjuring'.
Stary 2015-12-24, 23:52   #102
Psychiczna91
Raczkowanie

Jestem sama w te święta, najbardziej mentalnie. Bo w domu są rodzice. Mieszkam z nimi.
U mnie darcie mordy przez matkę jest normą, w taki dzień jak dziś również. Ona nakręca złą atmosferę. Krzyczy, jest niemiła i opryskliwa, stroi fochy itp. Nie cierpię momentu modlitwy i skladania zyczen bo ona ciagle zwraca mi uwage ze cos zle robie, albo tata sie zachowal "nie tak". Tylko ona jest idealna
Posiedzialam przy stole moze 15 minut, nic nie jadlam przy niej, zjadlam spokojnie u siebie. Niestety od roku choruję na nerwice i jestem znacząco ograniczona. Czekam aż tż znajdzie prace, ja sobie też czegoś zdalnie poszukam do roboty na poczatek i sie wyprowadze, wtedy szybciej wyzdrowieje. Bo w domu atmosfera jest chora
Nie cierpie tych błyszczących światełek, lampek, bombek, brrr... jakiś światłowstręt mam
Psychiczna91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 00:07   #103
karolCc
Raczkowanie

Cytat:
Trochę mi smutno, bo mam dziś urodziny
Co prawda już od kilku minut nie masz urodzin aaaalee...

*wyskakuje z pudełka w stroju św Mikołaja* ho ho ho sto lat!!! I wszystkiego najlepszego. I nie smutaj nigdy już!!!
karolCc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 00:29   #104
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Psychiczna91 Pokaż wiadomość
Nie cierpie tych błyszczących światełek, lampek, bombek, brrr... jakiś światłowstręt mam
Akurat jak całe te święta mogłyby dla mnie nie istnieć, to lampki, świeczki itp. są mi niezbędne do życia. Właśnie kupiłam sobie kolejne na promocji w home&you

A dzisiaj i jutro też zostajecie w domach, czy jednak spotkania z rodzinką Was nie miną ?

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 03:50   #105
witchwq
Zakorzenienie

Co prawda u mnie nie było wigilii sam na sam, ale udało mi się wymigac od odwiedzania rodziny. Więc wigilię spedzilismy tylko ja, TZ i dzieci. Czym starsza tym chyba bardziej wracam do korzeni, bo w wieku 35 lat po raz pierwszy zrobiłam karpia na wigilię. I wiecie co? Wszyscy go uwielbiali. Dumnam. 2 miesiące biegania za prezentami też się opłaciło, bo po raz pierwszy wszyscy byli zadowoleni. Poza mną. Bo sobie też prezent kupilam i tylko ten był dla mnie. Sprzątania nie było, bo już drugi rok z rzędu na święta dopada mnie grypa i ledwo z wyrka wychodze na gotowanie. Święta na luzie. Chociaż nie obyło się bez kłótni.
A do teraz ogladalam maraton "sleepy hollow" i się zauroczylam! No. Bardzo świąteczne. Czy Wy też nienawidzicie dzielenia się oplatkiem i składania życzeń? Mogę sprzatac, gotować. Ale jak mam wymyślać życzenia nawet dla własnych dzieci to mi język kolkiem staje. No nie i już. Nie chce być w tym sztucznym cyrku.

Tak jakoś slodko-gorzko mi

Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez witchwq
Czas edycji: 2015-12-25 o 03:52
witchwq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 04:01   #106
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
Poza mną. Bo sobie też prezent kupilam i tylko ten był dla mnie.
to jak to, sama sobie kupiłaś prezent i Ci nie pasował?

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
Sprzątania nie było, bo już drugi rok z rzędu na święta dopada mnie grypa i ledwo z wyrka wychodze na gotowanie. Święta na luzie. Chociaż nie obyło się bez kłótni.
A do teraz ogladalam maraton "sleepy hollow" i się zauroczylam! No. Bardzo świąteczne. Czy Wy też nienawidzicie dzielenia się oplatkiem i składania życzeń? Mogę sprzatac, gotować. Ale jak mam wymyślać życzenia nawet dla własnych dzieci to mi język kolkiem staje. No nie i już. Nie chce być w tym sztucznym cyrku.

Tak jakoś slodko-gorzko mi

to chyba jakiś znak (to pogrubione)

ja czasem myślę, że święta w rodzinie muszą być z kłótnią..

lubię składać życzenia osobom, które lubię
Stary 2015-12-25, 04:19   #107
witchwq
Zakorzenienie

Prezent mi pasował, w końcu sama wybrałam. Tylko, że poza moja inicjatywa nic więcej tam nie było. No ale... Tak sobie wychowałam towarzystwo. Moja wina. Myslalam, że chociaż TZ wyskoczy z malutka niespodzianką. Tak sobie "wychowałam" na to się godzilam i zbieram plony. Choć to pierwszy raz kiedy na serio kompletnie NIC od niego nie dostałam. Na ostatnie nasze 15 lat razem.

Nie umiem składać życzeń nikomu. Ci, na których mi zależy i tak wiedza, czego im życzę. Sztuczne życzenia = wymuszone życzenia.

Ps. Polecam "dzikie dziecko" właśnie leci na cinemax

No i faktycznie, edytuje, ta grypa to pewnie objaw psychosomatyczny. Mimo że ogólnie odkąd mam własną rodzinę nigdy ciśnienia nie było. Tzn, mój TZ ma inne wyobrażenia o wigilii. Ja jadę po minimum. Ja mam inne wyobrażenie o prezentach. On jedzie po minimum. Ale teraz przesadzil. Zabolalo.

Edytowane przez witchwq
Czas edycji: 2015-12-25 o 04:34
Stary 2015-12-25, 07:30   #108
witchwq
Zakorzenienie

No. To święta pozamiatane. Cinemax rządzi! Nie rycze od tak sobie. Ale to, co zobaczylam.. "Aż do nieba". Rycze.

Nie ma to jak puszczać wyciskacze łez w wigilijna noc. Brawo cinemax

Edytowane przez witchwq
Czas edycji: 2015-12-25 o 07:32
Stary 2015-12-25, 10:01   #109
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Akurat jak całe te święta mogłyby dla mnie nie istnieć, to lampki, świeczki itp. są mi niezbędne do życia. Właśnie kupiłam sobie kolejne na promocji w home&you

A dzisiaj i jutro też zostajecie w domach, czy jednak spotkania z rodzinką Was nie miną ?
Ja właśnie się obudziłam i się zastanawiam, czy nie zostać w piżamie cały dzień, skoro nigdzie nie wychodzę dziś
Absolutnie sama, nawet rodzicom zapowiedziałam, żeby mi dali spokój i nie dzwonili. Może pójdę na rynek krakowski poplątać się, bo pięknie jest i tyle na dziś
Rozumiem, że Ty się nie wymigasz?
Stary 2015-12-25, 10:03   #110
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja miałam głupie sny, obudziłam się o 3 w nocy i zamiast zasnąć ponownie, to martwiłam się aferą wokół Trybunału Konstytucyjnego....
Stary 2015-12-25, 10:37   #111
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolCc Pokaż wiadomość
Co prawda już od kilku minut nie masz urodzin aaaalee...

*wyskakuje z pudełka w stroju św Mikołaja* ho ho ho sto lat!!! I wszystkiego najlepszego. I nie smutaj nigdy już!!!
Bardzo dziękujęęęę !
Stary 2015-12-25, 12:36   #112
Moni302
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
widzisz, bo u mnie w rodzinie święta to jest wielkie halo. musi być 12 potraw, wszystko musi być ręcznie zrobione, tradycyjnie itp. babcia potrafiła focha strzelić, jak sernik chciałam mikserem zrobić także cały okres przed wigilią to było siedzenie w kuchni non stop (150 uszek w wieczór to był standard). dodatkowo moi rodzice byli 'ponad plebejską telewizję' i u nas się telewizji nie oglądało (tzn ja oglądałam po kryjomu, jak ich w domu nie było). w związku z tym nigdy się na kevina nie załapałam przy okazji masz pełen obrazek, dlaczego świąt nie znoszę
Przecież Kevin też leciał nieraz w sylwestra, lub nawet tydzień przed świętami? Też nie ogladalas?
Moni302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 12:59   #113
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Ja właśnie się obudziłam i się zastanawiam, czy nie zostać w piżamie cały dzień, skoro nigdzie nie wychodzę dziś
(...)
Lubię takie dni. Ale żeby nie frustrować męża, przebieram się, oczywiście w wygodny dresik, na sportowo.

U Was również słoneczko? Normalnie marzec.
Stary 2015-12-25, 13:48   #114
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
O tak, jak mam okazję to oglądam stare polskie komedie, każdą znam niemal na pamięć, a i tak mnie bawią.
Kargula i Pawlaka oglądam w każde święta.
Ja już po spacerze z dziewczynami, wskoczyłam w dresik i pełen relaks.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 13:58   #115
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
ja właśnie skonsumowałam śniadanie i rozważam pójście na siłownie.
Cytat:
niestety nie, leje. Ale biorąc po uwagę, że leje praktycznie cały czas to nie powinnam być zdziwiona.
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 14:05   #116
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
ja właśnie skonsumowałam śniadanie i rozważam pójście na siłownie.

niestety nie, leje. Ale biorąc po uwagę, że leje praktycznie cały czas to nie powinnam być zdziwiona.
U mnie tak samo ciągle pada. Miałam nadzieje, że jakimś cudem wyjdzie słońce, ale nie ma szans.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 14:27   #117
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Lubię takie dni. Ale żeby nie frustrować męża, przebieram się, oczywiście w wygodny dresik, na sportowo.

Ładnie było z rana w Krakowie, teraz już ciemno Stężenie pyłów i chmury.

DZIEWCZYNY, skisłam
Siedze na przystanku i czekam na trajkę, ma jechać za 2 minuty a czekałam 20. Podjeżdża obok autobus i pierwsza myśl, że bliżej nim dojadę bloku. Wsiadłam, jeszcze biec musiałam, i zrozumiałam, że on jedzie Z a nie DO moich okolic Pomyliłam kierunki jazdy taka byłam oszołomiona że akurat tędy jedzie ten bus Ale czekam sobie i siedzę, obok mnie starsza pani... dzwoni jej telefon, odbiera: no cześć Basiu przepraszam że nie odebrałam wcześniej ale nie mogłam rozmawiać słuchaj dzwonię żeby ci życzyć wesołych świąt, żeby ci się na stałe już jakiś facet zagnieździł w domu bo to najważniejsze.

Stary 2015-12-25, 14:32   #118
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Absolutnie sama, nawet rodzicom zapowiedziałam, żeby mi dali spokój i nie dzwonili. Może pójdę na rynek krakowski poplątać się, bo pięknie jest i tyle na dziś
Rozumiem, że Ty się nie wymigasz?
Nie mam nic zaplanowanego, więc mogę siedzieć w domu Muszę tylko dziadków odwiedzić, ale tak mi się nie chce wychodzić...

Poszłabym do kina, ale seanse które mnie interesują są po 21:00, a wolę wieczór spędzić stacjonarnie. Same problemy w te Święta

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 15:34   #119
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Nie mam nic zaplanowanego, więc mogę siedzieć w domu Muszę tylko dziadków odwiedzić, ale tak mi się nie chce wychodzić...

Poszłabym do kina, ale seanse które mnie interesują są po 21:00, a wolę wieczór spędzić stacjonarnie. Same problemy w te Święta
A na jaki film się wybierasz?
Bo jak patrzę to same gwiezdne wojny i kosogłos a reszta dla mnie to bullshit.
Stary 2015-12-25, 15:53   #120
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Witam

Wiecie co, nie jestem jakoś specjalnie wierząca, do kościoła nie chodzę, ale lubię 'magię świąt', choć nie mam jej z kim spędzać. Mama jak co roku zaprosiła swojego faceta, który ma tak zacofane poglądy jak mało kto, np. teraz twierdzi, że specjalnie nic nowego nie puszczają w tv, w sensie filmy, bo chcą by ludzie oglądali w koło to samo a ci z tv tylko ich okradają (sic!).
Wczoraj oczywiście nie mogło obyć się bez wódki, bo dziadek jest pijakiem i nie przepuści okazji.
Dzisiaj zjawili się niezapowiedziani goście. No okej, są to są. Praktycznie ja sama cały stół wyłożyłam, bo mama w kuchni a reszta zasiadła. Pożarłam się z bratem i skończyło się na tym, że mama powiedziała żebym spier... Nie wiem czy inni to słyszeli, mam to gdzieś, nie mój wstyd. Tak więc gościnę spędziłam w pokoju. Matka wielce zdziwiona dlaczego obraziłam się a jej podchmielony gach coś zaczął gadać to babcia wtrąciła się, by dali mi spokój. Jestem bardzo nerwowa, więc w samotności poleciały mi łzy. Ot, moja prywatna magia świąt, zaraz zapuszczę Kevina w NJ.
Bardzo zazdroszczę osobom, które mogą w licznym gronie siedzieć przy stole, bo ja uwielbiam biesiadować, jestem towarzyska, ale nie bardzo mam z kim. Co roku widzę jak np. znajoma pięknie spędza święta i aż mi żal. Mooooże kiedyś ja tak będę miała, choć wątpię
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości