Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-25, 21:04   #751
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Malego kupka meczyla w.nocy i w dzien. Baczki takie smierdzace puszczal az dalam Mu czopek i po chwili sie zalatwil..
Bylismy u znajomych. I wlaczyli tv tak ze Maly widzial wiec odwrocilam Go i mowie nie ogladaj. I znajoma a niby czemu? Ja mowie ze przeciez ma niecale 5 miesiecy a.ona no i co. Niech popatrzy chwile...ale nie nie. Wylaczyli w koncu.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 21:26   #752
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie wiem, mam trochę niezdrowe ambicje co do kp wiecie że odkąd jest Adrian ja miałam chyba ze 2 wolne wieczory..

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Tzn jakie? Pisalas cos o roku nie? To nieciekawie.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-25, 21:43   #753
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, mam trochę niezdrowe ambicje co do kp wiecie że odkąd jest Adrian ja miałam chyba ze 2 wolne wieczory..

Wiesz jakie ja mam podejście do KP, sama nie karmiłam ale uważam, ze jesli masz tylko szanse i karmienie nie jest totalnym wykończeniem materiału dla Ciebie, Adrianek nie ma z tym problemu (chodzi o wagę itd) to dlaczego nie karmic.
Co do tych wieczorów to fakt, dopóki karmisz nie bardzo chyba jesteś w stanie cos diametralnie zmienić, a nie myślałaś o odciąganiu czasami mleka, zeby tż mógł podać a Ty mogłabyś po prostu odpocząć? Wiesz, nie mowie nawet o fizycznym odpoczynku ale psychicznym. Nie czarujmy sie - każda z nas tego czasami potrzebuje!

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Malego kupka meczyla w.nocy i w dzien. Baczki takie smierdzace puszczal az dalam Mu czopek i po chwili sie zalatwil..
Bylismy u znajomych. I wlaczyli tv tak ze Maly widzial wiec odwrocilam Go i mowie nie ogladaj. I znajoma a niby czemu? Ja mowie ze przeciez ma niecale 5 miesiecy a.ona no i co. Niech popatrzy chwile...ale nie nie. Wylaczyli w koncu.

Ja tez nie pozwalam oglądać tv ale prawda jest taka, ze tv u nas jest często włączony, z tym, ze bardzo pilnujemy, zeby Julia nie oglądała, nawet junior jest tak przeczulony na tym punkcie i bardzo pilnuje, sprawdza czy nie widzi i zasłania np poduszkami jej widok

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 23:30   #754
majka242007
Zakorzenienie

Okur..szaleje. Właśnie wozilam Adama ponad godzinę autem zeby zasnął... No i zasnął. Trochę. Weszlam do domu. Trochę sie gramolil ale by usnął twardo. Weszla babcia Tz z tekstem,, moze chce jeść,, i sie obudził!!! Płacze
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 23:46   #755
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Okur..szaleje. Właśnie wozilam Adama ponad godzinę autem zeby zasnął... No i zasnął. Trochę. Weszlam do domu. Trochę sie gramolil ale by usnął twardo. Weszla babcia Tz z tekstem,, moze chce jeść,, i sie obudził!!! Płacze

O kurde... No to macie ciężka sytuacje
A jakby tak skrócić wyjazd i wrócić szybciej do domu? Biedaczek...

Synuś i Córcia
Stary 2015-12-25, 23:59   #756
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
O kurde... No to macie ciężka sytuacje
A jakby tak skrócić wyjazd i wrócić szybciej do domu? Biedaczek...
Właśnie sie pakujemy. ZarAz wyjeżdżamy.
Stary 2015-12-26, 06:14   #757
niziolek86
Raczkowanie

Cytat:
O matko, mam nadzieje że w domu się uspokoił! Aż nie do pomyślenia ze aż tak bardzo mu miejsce nie podpasowalo.
My dziś do domku tez jedziemy. Trzeba trochę chalupe odgruzowac bo w niedzielę chrzciny. A na poniedziałek zapowiada się zlot kuzynów TZ 😊 będzie się działo 😁

Wysłane z mojego PSP3450DUO przy użyciu Tapatalka
niziolek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 08:11   #758
candy02
Rozeznanie

Cytat:
Daj znac jak Adam. Mam nadzieję, że lepiej...

My wczoraj wieczorem przyjechaliśmy do teściów. Mały i tż jeszcze śpią. Tz tak chrapie, że mam ochotę przydusic go poduszką ja nie wiem jak Mati może spać w takim hałasie...
candy02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 08:27   #759
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candy02 Pokaż wiadomość

My wczoraj wieczorem przyjechaliśmy do teściów. Mały i tż jeszcze śpią. Tz tak chrapie, że mam ochotę przydusic go poduszką ja nie wiem jak Mati może spać w takim hałasie...

Widocznie Matiemu to nie przeszkadza

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Majka, odezwij sie co u Adasia
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 09:02   #760
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

No to musi byc juz faktycznie ciezko...
Cytat:
Napisane przez niziolek86 Pokaż wiadomość
O matko, mam nadzieje że w domu się uspokoił! Aż nie do pomyślenia ze aż tak bardzo mu miejsce nie podpasowalo.
My dziś do domku tez jedziemy. Trzeba trochę chalupe odgruzowac bo w niedzielę chrzciny. A na poniedziałek zapowiada się zlot kuzynów TZ będzie się działo

Wysłane z mojego PSP3450DUO przy użyciu Tapatalka

To będziecie mieli wesoło w najbliższych dniach

Cytat:

Mój tż tez czasami chrapie... Ale tak bardzo malutko i cicho a i tak mnie to drażni

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Kochana a jak u Was święta ? Opowiadaj

Synuś i Córcia
Stary 2015-12-26, 09:02   #761
majka242007
Zakorzenienie

O 3 dojechalismy do domu. Zasnął po pół godzinie w aucie dopiero jak sie przesiadlam do niego. Bo Tz wypil piwko smakowe do kolacji ok 18 i bał sie prowadzic. Ale nie mógł go uspokoić i jednak zdecydował się prowadzić. Bylo po 1 więc cholera wie czy nie miał czegoś we krwi. Potulilam dałam butle i zasnął. W domu nawet sie nie przebudził. Wstał o 8:30 i sie chichral w łóżeczku. Wszystko juz ok
Stary 2015-12-26, 09:04   #762
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
O 3 dojechalismy do domu. Zasnął po pół godzinie w aucie dopiero jak sie przesiadlam do niego. Bo Tz wypil piwko smakowe do kolacji ok 18 i bał sie prowadzic. Ale nie mógł go uspokoić i jednak zdecydował się prowadzić. Bylo po 1 więc cholera wie czy nie miał czegoś we krwi. Potulilam dałam butle i zasnął. W domu nawet sie nie przebudził. Wstał o 8:30 i sie chichral w łóżeczku. Wszystko juz ok

Wow, zeby tak mu miejsce nie spasowalo?! Szok...
Ale najwazniejsze, ze przeszło!!

Synuś i Córcia
Stary 2015-12-26, 09:27   #763
candy02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość

Cytat:

Mój tż tez czasami chrapie... Ale tak bardzo malutko i cicho a i tak mnie to drażni

Cytat:
Tż stwierdził, że jego chrapanie to kołysanka dla Mateuszka

Roksana wyobraź sobie, że moj tz tak chrapie, że słychać go w całym domu. Ja swego czasu spałam w stoperach na uszach Odkąd zdiagnozowano u niego bezdech to śpi w masce z pompą i w sumie to w tym nie chrapie. No ale jak święta to i wakacje od pompy
candy02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 09:38   #764
majka242007
Zakorzenienie

Wczoraj pół dnia spędziliśmy u Tz cioci. Inny dom. Nowo stawiany. Wystrój delikatny, jasne ściany itd i Adam rewelacyjnie tam sie czuł. Usmiechniety pogodny spal normalnie itd. Wrocilismy tylko do babci i na nowo armagedon. Na 100% mu tam było źle. I tak sie zastanawiamy czy nie właśnie od nadmiaru bodźców. Babcia ma staroczesny dom (jak to Maja mówi) . U nas w pokoiku żółte ściany, brązowe meble, na jednym łóżku zielona pościel na drugim czerwony koc na pościeli itd itd
No nic, jesteśmy już w domku, Tz stwierdził że nie bedziemy nigdzie jeździc do poki mały nie dorosnie to takich zmian.
Stary 2015-12-26, 09:41   #765
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny z tym moim kp jest ogólnie tak ze niby wszystko ok, a tak naprawdę ciągle coś jeszcze te wieczory kiedy jemu nawet nie chodzi o mleko, on po prostu co chwile się budzi, zaśnie na rękach przytulony i albo obudzi się zaraz po odłożeniu lub często po kilku minutach i tak jakieś 6 wieczorów w tygodniu. I to mnie tak dobija. Jess karmić chce rok, a nie dam butli bo juz przy Bartku za szybko się poddałam zresztą pewnie ta butelka by nie rozwiązała moich problemów bo on się z głodu nie budzi.

Odkąd Adrian opanował przewrotny do perfekcji to turla się po całym pokoju

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 10:35   #766
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
a oni mają swoje dzieci? bo trochę lekkomyślnie do tego podchodzą... ja bardzo pilnuję Igusia, żeby nie zerkał na TV...

Cytat:

mój mąż też czasami chrapie i Mały nawet nie drgnie, ale ja za każdym razem budzę męża i mówię, że Igorek się przez to chrapanie wybudza wtedy przekręca się na prawy bok i śpi cicho

Cytat:
Dziewczyny z tym moim kp jest ogólnie tak ze niby wszystko ok, a tak naprawdę ciągle coś jeszcze te wieczory kiedy jemu nawet nie chodzi o mleko, on po prostu co chwile się budzi, zaśnie na rękach przytulony i albo obudzi się zaraz po odłożeniu lub często po kilku minutach i tak jakieś 6 wieczorów w tygodniu. I to mnie tak dobija. Jess karmić chce rok, a nie dam butli bo juz przy Bartku za szybko się poddałam zresztą pewnie ta butelka by nie rozwiązała moich problemów bo on się z głodu nie budzi.

u nas z turlaniem podobnie tzn może nie przemieszcza się po cąłym pokoju, ale jak go spuszczam z oka na chwilę, to tylko na podłodze, bo z łózka na bank by spadł...

co do kp to ja myślałam tak karmić do 6 mies, a później wprowadzić co drugie karmienie butlę, ale im bliżej 6 mies tym częściej myślę, że chcę się wstrzymać od butli... już tyle razy do niej się przymierzaliśmy, że ciężko zliczyć w ostateczności i tak zawsze miałam przypływ mleka i przeważnie dokarmianie kończyło się na drugi dzień męczy mnie trochę to wiszenie na cycu co 2h w dzień, ale z drugiej strony bez tego będzie jakoś łyso i na dzień dzisiejszy myślę, że jeszcze zimę będę chciała przetrwać na kp, a później zobaczymy... poza tym podaję Małemu jeden słoiczek dziennie, a za niedługo (ok miesiąc) zacznę wprowadzać gluten, więc pewnie dojdzie kaszka raz dziennie...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 12:50   #767
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a oni mają swoje dzieci? bo trochę lekkomyślnie do tego podchodzą... ja bardzo pilnuję Igusia, żeby nie zerkał na TV...

mój mąż też czasami chrapie i Mały nawet nie drgnie, ale ja za każdym razem budzę męża i mówię, że Igorek się przez to chrapanie wybudza wtedy przekręca się na prawy bok i śpi cicho

u nas z turlaniem podobnie tzn może nie przemieszcza się po cąłym pokoju, ale jak go spuszczam z oka na chwilę, to tylko na podłodze, bo z łózka na bank by spadł...

co do kp to ja myślałam tak karmić do 6 mies, a później wprowadzić co drugie karmienie butlę, ale im bliżej 6 mies tym częściej myślę, że chcę się wstrzymać od butli... już tyle razy do niej się przymierzaliśmy, że ciężko zliczyć w ostateczności i tak zawsze miałam przypływ mleka i przeważnie dokarmianie kończyło się na drugi dzień męczy mnie trochę to wiszenie na cycu co 2h w dzień, ale z drugiej strony bez tego będzie jakoś łyso i na dzień dzisiejszy myślę, że jeszcze zimę będę chciała przetrwać na kp, a później zobaczymy... poza tym podaję Małemu jeden słoiczek dziennie, a za niedługo (ok miesiąc) zacznę wprowadzać gluten, więc pewnie dojdzie kaszka raz dziennie...
Maja, maja. Wiesz dzieci co ledwo ze szkoly wroca a juz do konsoli siadaja. Maja tyle konsoli, komputer, tablety, telewizory w kazdym pokoju... a rodzice maja swiety spokok
Wrocilam z.nexta. ale ciuszkow kupilam;d
Stary 2015-12-26, 12:56   #768
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Maja, maja. Wiesz dzieci co ledwo ze szkoly wroca a juz do konsoli siadaja. Maja tyle konsoli, komputer, tablety, telewizory w kazdym pokoju... a rodzice maja swiety spokok
Wrocilam z.nexta. ale ciuszkow kupilam;d
Pocheal się
Otwarte sklepy macie?
Stary 2015-12-26, 13:12   #769
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzis wyprzedaze. W next wszystko -50% w hm -70%. Od 6 rano otwarte. Szal zakupowy ze hoho. Ja bylam po 8 to juz wiekszosc wymieciona. Jak zrobie zdjecia to wrzuce;d
Stary 2015-12-26, 13:19   #770
MsLullaby
Zakorzenienie

U nas taja ulewa że mogę zapomnieć o zakupach

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 13:31   #771
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Pocheal się
Otwarte sklepy macie?
Dobra chwale sie czescia tylko ciuszki sa od 12-18 miesiecy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1451133330231.jpg (71,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451133341367.jpg (58,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451133353241.jpg (61,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451133367409.jpg (71,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451133380064.jpg (59,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451133392734.jpg (63,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451133407522.jpg (62,0 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-12-26, 13:50   #772
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Spodnie we wzorki bardzo ładne
Ja o wyprzedażach mogę w tym roku zapomnieć chyba kupimy to auto i trzeba przyoszczędzić będzie.
My dziś mamy w końcu czas, żeby trochę razem pobyć i objać się w łóżku.
Nasza choinka juz trzy razy leżała. Uprzedzam pytania, młody nie zdejmuje z niej cukierków gdy leci. Jakaś pijana jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1451134082825.jpg (52,7 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-12-26 o 13:57
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 14:27   #773
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Spodnie we wzorki bardzo ładne
Ja o wyprzedażach mogę w tym roku zapomnieć chyba kupimy to auto i trzeba przyoszczędzić będzie.
My dziś mamy w końcu czas, żeby trochę razem pobyć i objać się w łóżku.
Nasza choinka juz trzy razy leżała. Uprzedzam pytania, młody nie zdejmuje z niej cukierków gdy leci. Jakaś pijana jest
No my korzystalismy bo i tak trzeba kupic. Tez oszczedzamy na mieszkanie k wracamy do Polski
Majka jak Adas?
Stary 2015-12-26, 14:38   #774
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Cytuje zeby jak wroce do domu to zobaczyc przed kompem.

Dawidek podobnie jak Adas Majki jak przyjechaliśmy do moich rodziców wpadl w taki histeryczny placz , że tego jeszcze nie widziałam. Co prawda ozniej oswoil sie z całą sytuacją i zmianą ale i tak najlepiej spalo mu sie przy nas

Dzisiaj juz wracamy do Wrocławia do spokoju i ciszy, brakuje mi juz naszego mieszkanka.

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 14:59   #775
ja1003
Zadomowienie

Witam si e praktycznie już po świętach

Majka - przykro mi z powodu Malego. Biedak musiał się nameczyc.

U nas w sumie leniwie. Wigilia z mezem, wczoraj byli u nas goście (oczywiście ciotka swoje musiala "powiedzieć" - przekarmiam Michała , ale to Wam opowiem później) a dziś mąż w pracy więc siedze sobie u rodzicow z Małym, zeby mi się nie nudziło.

Pochwale sie prezentem. Dostałam od męża zestaw kosmetyków (takie ciaciki (jak to moja siostra mówi) do malowania), a mnie strasznie korcilo na zarty więc wsadziłam pod choinkę test ciążowy (oczywiście ten sprzed roku, bo sobie zostawiłam na pamiątkę). Mąż bierze do ręki, oczy jak 5zł, wyraz twarzy taki, ze aż ciężko opisać i mi mówi "no nie mów, że znowu po jednym razie zaszłaś w ciąże". Resztkami sił hamowałam się od śmiechu i z pelną powagą mu mówie, ze powinien być z siebie dumny, ze jest taki dobry, och i ach. Usiadł, patrzy sie na te dwie kreski jak woł w malowane wrota i po chwili "to co? Natalia czy Krzyś?". Nie wytrzymałam i powiedziałam mu, że żarty sobie robie. Na początku udawał obrażonego po czym późnym wieczorem przyszedł i stwierdził, że jak mu sie przyznalam do zartu to mu sie smutno zrobiło i chyba by chcial te dwie kreski zobaczyć.

Aha, Roxana - wykorzystalam przepis na paszteciki. Zrobiły furorę Zrobiłam tez faszerowane pieczarki, który rozeszły się w oka mgnieniu

Edytowane przez ja1003
Czas edycji: 2015-12-26 o 15:01
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 15:29   #776
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Witam si e praktycznie już po świętach

Majka - przykro mi z powodu Malego. Biedak musiał się nameczyc.

U nas w sumie leniwie. Wigilia z mezem, wczoraj byli u nas goście (oczywiście ciotka swoje musiala "powiedzieć" - przekarmiam Michała , ale to Wam opowiem później) a dziś mąż w pracy więc siedze sobie u rodzicow z Małym, zeby mi się nie nudziło.

Pochwale sie prezentem. Dostałam od męża zestaw kosmetyków (takie ciaciki (jak to moja siostra mówi) do malowania), a mnie strasznie korcilo na zarty więc wsadziłam pod choinkę test ciążowy (oczywiście ten sprzed roku, bo sobie zostawiłam na pamiątkę). Mąż bierze do ręki, oczy jak 5zł, wyraz twarzy taki, ze aż ciężko opisać i mi mówi "no nie mów, że znowu po jednym razie zaszłaś w ciąże". Resztkami sił hamowałam się od śmiechu i z pelną powagą mu mówie, ze powinien być z siebie dumny, ze jest taki dobry, och i ach. Usiadł, patrzy sie na te dwie kreski jak woł w malowane wrota i po chwili "to co? Natalia czy Krzyś?". Nie wytrzymałam i powiedziałam mu, że żarty sobie robie. Na początku udawał obrażonego po czym późnym wieczorem przyszedł i stwierdził, że jak mu sie przyznalam do zartu to mu sie smutno zrobiło i chyba by chcial te dwie kreski zobaczyć.

Aha, Roxana - wykorzystalam przepis na paszteciki. Zrobiły furorę Zrobiłam tez faszerowane pieczarki, który rozeszły się w oka mgnieniu
Buahaha to sobie żart zrobiłaś szkoda że nie wpadlam na taki pomysł, żeby taki żarcik zrobic mojemu mężowi

Ty przekarmiasz a ja glodze moja 87 letnia babcia mi zepsula wigilie na maksa. Przez pol wieczoru wysluchiwalam, że glodze dziecko, moje ignorowanie i powiedzenie, że żadnej kaszki nie dostanie, skończyło sie tym, że ciagle do Dawida mowila że jest glodzony i chodzi głodny bo tylko piersia karmie a to samo picie:/ w pierwszy dzień świąt tez dzwoniła powiedziec ze głodny jest i musze spróbować mu dac kaszy i calej rodzinie rozpowiada że glodze dziecko :/

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 16:15   #777
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Buahaha to sobie żart zrobiłaś szkoda że nie wpadlam na taki pomysł, żeby taki żarcik zrobic mojemu mężowi

Ty przekarmiasz a ja glodze moja 87 letnia babcia mi zepsula wigilie na maksa. Przez pol wieczoru wysluchiwalam, że glodze dziecko, moje ignorowanie i powiedzenie, że żadnej kaszki nie dostanie, skończyło sie tym, że ciagle do Dawida mowila że jest glodzony i chodzi głodny bo tylko piersia karmie a to samo picie:/ w pierwszy dzień świąt tez dzwoniła powiedziec ze głodny jest i musze spróbować mu dac kaszy i calej rodzinie rozpowiada że glodze dziecko :/
A bo babcie chcą dobrze. Na pewno nie chciała po złości. Jak one miesiecznym dzieciom juz kasze manne gotowaly na mleku to nie dziwota ;-)
Tz babcia znowu bez przerwy chodziła i mówiła żebym herbaty malemu zrobila. Az w końcu nie wytrzymalam i powiedzialam ze on tego nie pije. Że pije odrobinkę wody czasami.
Stary 2015-12-26, 16:27   #778
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie z kp to samo...
Mały jest najedzony, ale budzi się często po to, żeby się przytulić do cycusia ...
Nie jest to łatwe...
W nocy tylko kp, ale nawet jak w ciągu dnia chcieliśmy dokarmić to od kilka dni wcale butli nie chce

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:

U nas święta super
Jesteśmy u teściów, miejscowość uzdrowiskowa, góry...
Dziś byliśmy w restauracji z rodziną, wczoraj i przedwczoraj teściowa robiła święta
Odpoczęłam trochę, pojadłam tak, że ruszyć się nie mogę
Jutro po śniadanku jedziemy do domku, przyjeżdża do nas kuzyn mojego Tżta (przyszły chrzestny naszego M )

Za tydzień jedziemy w polskie góry (nasza trójeczka)

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Wczoraj pół dnia spędziliśmy u Tz cioci. Inny dom. Nowo stawiany. Wystrój delikatny, jasne ściany itd i Adam rewelacyjnie tam sie czuł. Usmiechniety pogodny spal normalnie itd. Wrocilismy tylko do babci i na nowo armagedon. Na 100% mu tam było źle. I tak sie zastanawiamy czy nie właśnie od nadmiaru bodźców. Babcia ma staroczesny dom (jak to Maja mówi) . U nas w pokoiku żółte ściany, brązowe meble, na jednym łóżku zielona pościel na drugim czerwony koc na pościeli itd itd
No nic, jesteśmy już w domku, Tz stwierdził że nie bedziemy nigdzie jeździc do poki mały nie dorosnie to takich zmian.

Staroczesny
Majka jest najlepsza 🏻
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 16:44   #779
Mirabelka_90
Zadomowienie

U nas kp tez latwo nie jest. Maly woli mniej a czesciej jesc. W nocy tez juz je tylko kolo 3 ale ostatnoe.noce to koszmar. Budzi sie co chwile. Mysle ze to.skok. bo boerzemy Go.do lozkai ledwo sie Go polozy a juz spi. Po xhwili odkladamy spi z godzine.i powtorka. W.dodatku przez Jego problemy ja noe moge prawie nic jesc. Wyrzeczen bardzo duzo. Ale wiem ze kp to.dla Niego najlepsze wiec poki moge to staram sie jak moge zeby karmic do roczku.
Ja z.kolei slysze ze.biedny.bo ja nic nie jem to.co On ma w tym.mleku. wkurza mnie ciagle gadnie o karmieniu. Wczoraj tez szwagier.pyta ile Go bede karmic. To mowie nie wiem ile dam rade to z dziesiec razy pytal no ile... poza tym kurcze chyba by mi brakowalo tego. To taki czas na przytulaski..
Stary 2015-12-26, 16:58   #780
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirabelka_90 Pokaż wiadomość
dobra chwale sie czescia tylko ciuszki sa od 12-18 miesiecy
c

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
No my korzystalismy bo i tak trzeba kupic. Tez oszczedzamy na mieszkanie k wracamy do Polski
Majka jak Adas?
Super. Wstał z 6godzinnej drzemki właśnie. Zawiesza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości