|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Malego kupka meczyla w.nocy i w dzien. Baczki takie smierdzace puszczal az dalam Mu czopek i po chwili sie zalatwil..
Bylismy u znajomych. I wlaczyli tv tak ze Maly widzial wiec odwrocilam Go i mowie nie ogladaj. I znajoma a niby czemu? Ja mowie ze przeciez ma niecale 5 miesiecy a.ona no i co. Niech popatrzy chwile...ale nie nie. Wylaczyli w koncu. |
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz jakie ja mam podejście do KP, sama nie karmiłam ale uważam, ze jesli masz tylko szanse i karmienie nie jest totalnym wykończeniem materiału dla Ciebie, Adrianek nie ma z tym problemu (chodzi o wagę itd) to dlaczego nie karmic. Co do tych wieczorów to fakt, dopóki karmisz nie bardzo chyba jesteś w stanie cos diametralnie zmienić, a nie myślałaś o odciąganiu czasami mleka, zeby tż mógł podać a Ty mogłabyś po prostu odpocząć? Wiesz, nie mowie nawet o fizycznym odpoczynku ale psychicznym. Nie czarujmy sie - każda z nas tego czasami potrzebuje! Cytat:
Ja tez nie pozwalam oglądać tv ale prawda jest taka, ze tv u nas jest często włączony, z tym, ze bardzo pilnujemy, zeby Julia nie oglądała, nawet junior jest tak przeczulony na tym punkcie i bardzo pilnuje, sprawdza czy nie widzi i zasłania np poduszkami jej widok
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Okur..szaleje. Właśnie wozilam Adama ponad godzinę autem zeby zasnął... No i zasnął. Trochę. Weszlam do domu. Trochę sie gramolil ale by usnął twardo. Weszla babcia Tz z tekstem,, moze chce jeść,, i sie obudził!!! Płacze
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde... No to macie ciężka sytuacje ![]() A jakby tak skrócić wyjazd i wrócić szybciej do domu? Biedaczek...
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sie pakujemy. ZarAz wyjeżdżamy.
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
O matko, mam nadzieje że w domu się uspokoił! Aż nie do pomyślenia ze aż tak bardzo mu miejsce nie podpasowalo.
My dziś do domku tez jedziemy. Trzeba trochę chalupe odgruzowac bo w niedzielę chrzciny. A na poniedziałek zapowiada się zlot kuzynów TZ 😊 będzie się działo 😁 Wysłane z mojego PSP3450DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie Matiemu to nie przeszkadza ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Majka, odezwij sie co u Adasia
|
|
|
|
|
#760 | |||
|
Zakorzenienie
|
No to musi byc juz faktycznie ciezko... ![]() Cytat:
To będziecie mieli wesoło w najbliższych dniach ![]() Cytat:
Mój tż tez czasami chrapie... Ale tak bardzo malutko i cicho a i tak mnie to drażni ![]() Cytat:
Kochana a jak u Was święta ? Opowiadaj
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
O 3 dojechalismy do domu. Zasnął po pół godzinie w aucie dopiero jak sie przesiadlam do niego. Bo Tz wypil piwko smakowe do kolacji ok 18 i bał sie prowadzic. Ale nie mógł go uspokoić i jednak zdecydował się prowadzić. Bylo po 1 więc cholera wie czy nie miał czegoś we krwi. Potulilam dałam butle i zasnął. W domu nawet sie nie przebudził. Wstał o 8:30 i sie chichral w łóżeczku. Wszystko juz ok
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow, zeby tak mu miejsce nie spasowalo?! Szok... Ale najwazniejsze, ze przeszło!!
|
|
#763 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Roksana wyobraź sobie, że moj tz tak chrapie, że słychać go w całym domu. Ja swego czasu spałam w stoperach na uszach Odkąd zdiagnozowano u niego bezdech to śpi w masce z pompą i w sumie to w tym nie chrapie. No ale jak święta to i wakacje od pompy
|
|||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pół dnia spędziliśmy u Tz cioci. Inny dom. Nowo stawiany. Wystrój delikatny, jasne ściany itd i Adam rewelacyjnie tam sie czuł. Usmiechniety pogodny spal normalnie itd. Wrocilismy tylko do babci i na nowo armagedon. Na 100% mu tam było źle. I tak sie zastanawiamy czy nie właśnie od nadmiaru bodźców. Babcia ma staroczesny dom (jak to Maja mówi) . U nas w pokoiku żółte ściany, brązowe meble, na jednym łóżku zielona pościel na drugim czerwony koc na pościeli itd itd
No nic, jesteśmy już w domku, Tz stwierdził że nie bedziemy nigdzie jeździc do poki mały nie dorosnie to takich zmian.
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z tym moim kp jest ogólnie tak ze niby wszystko ok, a tak naprawdę ciągle coś
zresztą pewnie ta butelka by nie rozwiązała moich problemów bo on się z głodu nie budzi.Odkąd Adrian opanował przewrotny do perfekcji to turla się po całym pokoju ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wtedy przekręca się na prawy bok i śpi cicho Cytat:
co do kp to ja myślałam tak karmić do 6 mies, a później wprowadzić co drugie karmienie butlę, ale im bliżej 6 mies tym częściej myślę, że chcę się wstrzymać od butli... już tyle razy do niej się przymierzaliśmy, że ciężko zliczyć w ostateczności i tak zawsze miałam przypływ mleka i przeważnie dokarmianie kończyło się na drugi dzień męczy mnie trochę to wiszenie na cycu co 2h w dzień, ale z drugiej strony bez tego będzie jakoś łyso i na dzień dzisiejszy myślę, że jeszcze zimę będę chciała przetrwać na kp, a później zobaczymy... poza tym podaję Małemu jeden słoiczek dziennie, a za niedługo (ok miesiąc) zacznę wprowadzać gluten, więc pewnie dojdzie kaszka raz dziennie...
|
|
#767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wrocilam z.nexta. ale ciuszkow kupilam;d |
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otwarte sklepy macie?
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
Dzis wyprzedaze. W next wszystko -50% w hm -70%. Od 6 rano otwarte. Szal zakupowy ze hoho. Ja bylam po 8 to juz wiekszosc wymieciona. Jak zrobie zdjecia to wrzuce;d
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
U nas taja ulewa że mogę zapomnieć o zakupach
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
Dobra chwale sie czescia tylko
ciuszki sa od 12-18 miesiecy
|
|
|
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
Spodnie we wzorki bardzo ładne
![]() Ja o wyprzedażach mogę w tym roku zapomnieć chyba kupimy to auto i trzeba przyoszczędzić będzie. My dziś mamy w końcu czas, żeby trochę razem pobyć i objać się w łóżku. Nasza choinka juz trzy razy leżała. Uprzedzam pytania, młody nie zdejmuje z niej cukierków gdy leci. Jakaś pijana jest
Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-12-26 o 13:57 |
|
|
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Majka jak Adas? |
|
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Cytuje zeby jak wroce do domu to zobaczyc przed kompem.
Dawidek podobnie jak Adas Majki jak przyjechaliśmy do moich rodziców wpadl w taki histeryczny placz , że tego jeszcze nie widziałam. Co prawda ozniej oswoil sie z całą sytuacją i zmianą ale i tak najlepiej spalo mu sie przy nas ![]() Dzisiaj juz wracamy do Wrocławia do spokoju i ciszy, brakuje mi juz naszego mieszkanka.
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Witam si e praktycznie już po świętach
![]() Majka - przykro mi z powodu Malego. Biedak musiał się nameczyc. U nas w sumie leniwie. Wigilia z mezem, wczoraj byli u nas goście (oczywiście ciotka swoje musiala "powiedzieć" - przekarmiam Michała Pochwale sie prezentem. Dostałam od męża zestaw kosmetyków (takie ciaciki (jak to moja siostra mówi) do malowania), a mnie strasznie korcilo na zarty więc wsadziłam pod choinkę test ciążowy (oczywiście ten sprzed roku, bo sobie zostawiłam na pamiątkę). Mąż bierze do ręki, oczy jak 5zł, wyraz twarzy taki, ze aż ciężko opisać i mi mówi "no nie mów, że znowu po jednym razie zaszłaś w ciąże". Resztkami sił hamowałam się od śmiechu i z pelną powagą mu mówie, ze powinien być z siebie dumny, ze jest taki dobry, och i ach. Usiadł, patrzy sie na te dwie kreski jak woł w malowane wrota i po chwili "to co? Natalia czy Krzyś?". Nie wytrzymałam i powiedziałam mu, że żarty sobie robie. Na początku udawał obrażonego po czym późnym wieczorem przyszedł i stwierdził, że jak mu sie przyznalam do zartu to mu sie smutno zrobiło i chyba by chcial te dwie kreski zobaczyć. Aha, Roxana - wykorzystalam przepis na paszteciki. Zrobiły furorę Zrobiłam tez faszerowane pieczarki, który rozeszły się w oka mgnieniu
Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2015-12-26 o 15:01 |
|
|
|
#776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda że nie wpadlam na taki pomysł, żeby taki żarcik zrobic mojemu mężowi Ty przekarmiasz a ja glodze moja 87 letnia babcia mi zepsula wigilie na maksa. Przez pol wieczoru wysluchiwalam, że glodze dziecko, moje ignorowanie i powiedzenie, że żadnej kaszki nie dostanie, skończyło sie tym, że ciagle do Dawida mowila że jest glodzony i chodzi głodny bo tylko piersia karmie a to samo picie:/ w pierwszy dzień świąt tez dzwoniła powiedziec ze głodny jest i musze spróbować mu dac kaszy i calej rodzinie rozpowiada że glodze dziecko :/
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz babcia znowu bez przerwy chodziła i mówiła żebym herbaty malemu zrobila. Az w końcu nie wytrzymalam i powiedzialam ze on tego nie pije. Że pije odrobinkę wody czasami.
|
|
#778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z kp to samo... Mały jest najedzony, ale budzi się często po to, żeby się przytulić do cycusia ... Nie jest to łatwe... W nocy tylko kp, ale nawet jak w ciągu dnia chcieliśmy dokarmić to od kilka dni wcale butli nie chce ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
U nas święta super ![]() Jesteśmy u teściów, miejscowość uzdrowiskowa, góry... Dziś byliśmy w restauracji z rodziną, wczoraj i przedwczoraj teściowa robiła święta ![]() Odpoczęłam trochę, pojadłam tak, że ruszyć się nie mogę ![]() Jutro po śniadanku jedziemy do domku, przyjeżdża do nas kuzyn mojego Tżta (przyszły chrzestny naszego M ) ![]() Za tydzień jedziemy w polskie góry (nasza trójeczka) ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Staroczesny Majka jest najlepsza ![]() 🏻
|
|||
|
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
U nas kp tez latwo nie jest. Maly woli mniej a czesciej jesc. W nocy tez juz je tylko kolo 3 ale ostatnoe.noce to koszmar. Budzi sie co chwile. Mysle ze to.skok. bo boerzemy Go.do lozkai ledwo sie Go polozy a juz spi. Po xhwili odkladamy spi z godzine.i powtorka. W.dodatku przez Jego problemy ja noe moge prawie nic jesc. Wyrzeczen bardzo duzo. Ale wiem ze kp to.dla Niego najlepsze wiec poki moge to staram sie jak moge zeby karmic do roczku.
Ja z.kolei slysze ze.biedny.bo ja nic nie jem to.co On ma w tym.mleku. wkurza mnie ciagle gadnie o karmieniu. Wczoraj tez szwagier.pyta ile Go bede karmic. To mowie nie wiem ile dam rade to z dziesiec razy pytal no ile... poza tym kurcze chyba by mi brakowalo tego. To taki czas na przytulaski.. |
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
c
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

wiecie że odkąd jest Adrian ja miałam chyba ze 2 wolne wieczory..

ja nie wiem jak Mati może spać w takim hałasie...
będzie się działo 

🏻