|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Paula bardzo klimatycznie
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- mg:-mama jak dzidziuś robi w twoim brzuszku siku? - normalnie - to znaczy? - sika - co ?! |
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
Polac jej !dobrze gada Cytat:
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Bry. ZA dużo naskrobałyście. Nie mam sił nadrabiać. Z grubsza poczytałam, pozaznaczałam do cytowania i gdzieś mi to przepadło
U nas tez już wszystko gotowe i w pokoiku i z rzeczami. Leżę i czekam ![]() Skurcze mam takie, że do łez. Ale pocieszam się tym, że to na bank straszaki, bo mijają. Noo, zleciało szybko. My też właśnie skończyliśmy 35 tydzień i zaczęliśmy 36. Jeszcze aby chwilunia (choć wolałabym aby dłuższa). Buziaki wszystkim
|
#904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bliźniaki to mój tż i moje 2 przyjaciółki a rybki są uczuciowe i takie dobre ludzie a wodniki no cóż moja siostra z którą najciężej mi się dogadać ona jest z 22 stycznia a dzidzia prawdopodobnie 25 ale mam nadzieje że będzie inna niż ciocia w końcu to moja i tż krew także jest szansa że będzie inna A z pokoikiem jeszcze zdążysz i będzie cudnie też mam masę dodatków ale puki co zostaje gołe i wesołe tylko prześcieradełko i niunia w środku no i przybornik
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
wróciliśmy trochę wcześniej, bo chciałam wreszcie odpocząć , jestem przejedzona, niewyspana ( strasznie bolał mnie brzuch w nocy i wszystko bolało Powiem Wam tak : dobrze, ze już po świętach .Agata- dziewczyny mają rację Paula- łóżeczko przepięknie wygląda Zaraz Was doczytam, bo na razie tylko po łebkach przeleciałam
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to choćby autobusem to nie mam do kogo pojechać...do siostry bym nie jechała bo szwagier w domu a do rodziców nie bo od razu by bylo gadanie, pytania itd...tak że nawet jeśli bym chciała go zostawić z dziećmi na cały dzień to nie mam gdzie się podziać...
|
|
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Nie przejmuj się Motylku, ja dopiero w styczniu, tak bardziej pod koniec, mam zamiar ustawić łóżeczko, a porządki zrobiłam na święta, zostały tylko takie jak co sobotę .Aha, gadałyśmy ostatnio z siostrą męża i zamienimy się na razie wanienkami- okazało się, że nasza wanienka jest bardzo duża ( nie miałam pojęcia, ze one mają rozmiary!), ich córka ma już 7 mcy, więc taka bardziej się dla niej przyda( mają nowoczesny brodzik, ale płytki na dwa palce, więc tam wody nie napuści do kąpieli), a szwagierka przywiezie swoją, mniejszą wanienkę, bo nam taka na początek wystarczy, poza tym my mamy bardzo głęboki brodzik i nam wanienka długo nie służyła .
|
|
|
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Stary mi zabrał baterie z myszki do aparatu i nawet nie zdążyłam życzeń złożyć. Ale z tego co czytałam było raz lepiej-raz gorzej. W każdym razie przyszłe Święta będą na pewno inne niż te ![]() U nas bardzo fajnie u teściów. Brat TŻ-ta przebrał się za Mikołaja i to chyba ja miałam największą popmpkę. Małgosia się wstydziła. Prezenty bardzo fajne dostała chociaż dzisiaj już się zdążyłam na nią wkurzyć bo puzzle podarła bo TŻ ją zostawił samopas...Także ja nie wiem czy zostawienie dzieci samych to jest dobry pomysł bo czasami najlepiej wszystkich pilnować. Z nowości: po południu doskwierają mi bóle pleców, od siedzenia spuchły nogi. A spanie to jakiś dramat- budzę się na siku co godzinę(czyli 6-7 razy) nie pijąc nic na wieczór więc nie wiem o co chodzi. Ponadto chce mi się jeść w nocy lub nad ranem mimo kolacji więc tak naprawdę w nocy wcale mój organizm nie odpoczywa. No i zaczyna mnie siekać na brzuchu i udach więc smutno mi. Te jedzenie staram się ograniczać do minimum, żeby cokolwiek oszukać organizm ale ciężko idzie. W zeszłej ciąży nie było takich akcji .Przez to, że w nocy nie odpoczywam to mam takie ciężkie ranki, że dopiero ok 14 dochodzę do siebie. No i poza tym krzyczę, płaczę i nie radzę sobie z emocjami. Spojrzałam dziś na wagę i jeśli nic się nie zmieni z tym jedzeniem to chyba będzie więcej niż 17kg na końcu. Więc czuję się przygnębiona, że zawsze jak ważyłam w okolicy 50 kg +/-2kg to dobiję do 80. Porażka.
|
|
#909 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam co najmniej 2 bliskie przykłady, gdzie faceci otrząsnęli się dopiero jak dłużej zostali sami z dziećmi. Przyjaciel ostatnio miał kilka dni przymusowych z 2, bo żona była z najmłodszym w szpitalu (infekcję od starszych złapał) i mi mówi, że dopiero teraz wie, że musi się bardziej postarać w codziennym życiu, bo przecież 1 osoba nie jest w stanie tego ogarnąć!! A dotychczas oprócz pracy miał miliony innych zajęć i jakoś nie zauważał jaka to ciężka praca w domu.Pięknie Aż zaczynam się zastanawiać czy nie kupić pościeli, bo moja królewna póki co ma niebieską po braciach i jedną beżową ![]() Cytat:
- fuuuj mamuś to obleśne! - ale każde dziecko tak robi, to normalne. Ty jak byłeś w brzuszku to też siusiałeś - nie ma takiej opcji! Przecież wiem, że tak się nie robi!! Co chwilę coś takiego wychodzi ![]() U nas drąży temat porodu. Już 2 lata temu pytał, więc żeby nie kłamać wytłumaczyłam, że p. dr wyciągnie braciszka z brzuszka. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo przeżywał jakim nożem, czy szablą, czy bolało itd. Po czasie temat zanikł. Teraz wróciło ze zdwojoną siłą. - znowu cię p. dr będzie kroił? - nie, może się uda tak jak Ciebie urodzić - naturalnie - tzn? - zobacz jaka mamusia szeroka w biodrach, wychodzi dzidziuś pupą - pokażesz mi? ![]() Normalnie brakuje mi słów hehehe ![]() Cytat:
buziaki!Cytat:
|
||||
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Aga w markecie czy u fryzjera nie zabede pól dnia...zresztą nawet nie mam za bardzo ochoty nigdzie się szlajać...
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja wie, że do cc jest znieczulenie. Tż jej tlumaczył, bo była przerażona, że mamusi brzuszek cieli jak się rodziła. |
|
|
|
|
#912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Urodzisz P., to min 2 dni będziesz w szpitalu. Może wtedy zobaczy jak to jest. Oby tylko termin się zgrał
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niby ustaliliśmy ze jak nie urodzę do konca lutego to zostanie 2 miesiące w domu..i wychodzi ze jak by wrócił 14 lutego to wyjazd dopiero 16 kwietnia czy jakoś tak...tylko czy ja to bym nerwowo wytrzymała... |
|
|
|
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tam cieszę się na wodnika. Mój brat, chrześniak, szef to wodniki i zawsze świetnie się czujemy w swoim towarzystwie. Najlepsze są wygłupy, kawały, fazy Ogólnie dla mnie skręceni ludzie A ryby...TŻ-ta brat jest ryba i to taki spokojny, wyważony człowiek. Może też by było dobrze
|
|
|
#915 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój Tż też wyjeżdżał jak S. był malutki i wracał tylko na weekendy. Paula ma rację, ludzie się odzwyczajają od pewnych zachowań. U nas powrót do normalności trwał ze 3 miesiące. Wymagało to wielu ustępstw z obu stron ( bo ja też się przyzwyczaiłam, że wieczorem gadamy przez telefon, oglądam spokojnie serial, mały śpi koło mnie i luz blues). To jest normalne ![]() My zgodnie stwierdziliśmy, że nie decydujemy się na pracę daleko choć lepiej płatną, bo cierpi na tym nasza rodzina. I co z tego, że budowa, dziecko, kredyt... Ostatecznie wszystko się ułożyło i odpukać nie możemy narzekać ![]() Ja teraz chciałabym urodzić w jakąś sobotę, bo wtedy wiem, że Tż będzie ze mną. W tygodniu nie wiem cz dostanie wolne... ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
(chyba ze strachu).---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- A ma któraś z Was może rożek z minky? Bo przeglądam allegro i się zastanawiam czy nie kupić ![]() Dobrze widzę, że są tam przylepce na rzepy, żeby nie przyklejały się gdzie nie powinny? |
||
|
|
|
#916 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj oszukali moja chrzesnice 4 lata że ciocia zjadła mała dzidzie jak się zapytała jak ona weszła do brzuszka. Na co mała, że ona jest za duża i jej nie zjem😁
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście mój dzieć ma pozytywne doświadczenia ze znieczuleniem, więc uwierzył, że to nie bolało. Cytat:
moja na niepsełna 3 myślała, że małe dzieci się połyka a jak urosną to wychodzą buzią przy czym sama to wymyśliła
|
||
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie masz jakiejs kolezanki zeby cie przygarnela na cały dzien ? ![]() szkoda ze blizej nie mieszkamy juz ja bym nagadala dla Twojego tz, wiem wiem, dobry z niego chłop ale potrzebuje zeby ktos nim potrzasnal.... Dziekuje dziewczynki ochów i achow na łóżeczko ![]() nam sie tez podoba ![]() jeszcze zostalo połeczki, przewijak i reszte pierdółek zrobic ale to za tydzien bo trzeba bedzie wiercic w scianie ![]() ![]() ![]() ide na spacer - troszke sie dotlenic
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam nikogo...jedyna przyjaciolke w Krakowie... |
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Jak tam po świętach? Ja dziś na mieście byłam i tak nie planowanie kupiłam wanienke ![]() Pisalyscie o znakach zodiaku ja jestem z poczatku stycznia koziorozec i jestem raczej ugoda towarzyska osoba moja siostra wodnik z końca stycznia i hqrakter taki ze bez kija nie podchodz ale mój najlepszy przyjaciel z połowy lutego tez wodnik i świetny facet wiec nie wiem jak to jest mama rybak z 28 lutego i tez do rany przyłoż wiec co ma być to będzie ;-)
|
#922 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam z małego spacerku, zjadłam i nastawiłam pranie. Mam ciąg dalszy doła... no cóż, chyba zaraz poszaleję na allegro z zakupami na poprawę humoru
chociaż ciężko mi się zmusić nawet do tego.Paula łóżeczko śliczne, te groszki są strasznie ładne. Ostatnio jak oglądałam kocyki (1 strona minky, 2 strona bawełna), to mój tż zaglądał i jak przewijałam wzory, to mówi oooo te grochy fajne. ![]() Lucy kciukasy trzymam, żeby w dwupaku wyleżała jeszcze kolejne 2 tygodnie.Dziewczyny teksty Waszych dzieci są powalające z nóg
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie coś bierze..w gardle mnie drapie...ale ciul z tym..nie przejmuje się. Najwyżej M będzie miał okazję się wykazać...
|
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego musiałam sobie znowu jakoś dziwnie rękę ułożyć i mnie cała boli. Smarujesz się czymś??? Ja się smaruję codziennie rano i wieczorem oliwką z babydream. A czasem jak czuję w ciągu dnia, że mnie skóra swędzi, to też sobie posmaruję brzuchol... fakt faktem większość w ubrania wsiąka, ale zawsze coś tam w skórę wsiąknie. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
niech tż biega wokół Ciebie i zajmuje się dziećmi
|
||
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Noo Paula ja też uwielbiam kropki i grochy
))Badzia nooo faceci ryby są spokojni, mam brata i dwóch kuzynów i wszyscy są...lekko flegmatyczni. Ale już np. kobitki ryby, które znam są owszem wrażliwe, ale raczej energiczne
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
a odnośnie znaków zodiaków... ja strzelec, tż lew... mój szwagier też lew, dziewczyna szwagra waga i całkiem spoko charakter.... mój brat byk (no coments)
z koziorożcami, wodnikami i rybami zawsze miałam dobry kontakt i znam dobre charaktery wśród tych znaków zodiaków
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostalam kase pod choinke imam zagwostke. Co tu.sobie kupic bo jal bedzie dzieciak to calkiem sobie nic nie kupie :-P. Jakies propozycje?:-P
|
#930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

mg:

bliźniaki to mój tż i moje 2 przyjaciółki
ona jest z 22 stycznia a dzidzia prawdopodobnie 25 

buziaki!

(chyba ze strachu).
ale mój najlepszy przyjaciel z połowy lutego tez wodnik i świetny facet wiec nie wiem jak to jest
kciukasy trzymam, żeby w dwupaku wyleżała jeszcze kolejne 2 tygodnie.