|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
My dzisiaj cały dzień w pizamach.
Miałam okropny sen że mąż mnie zdradził tak realistyczny że obudzilam się ze łzami w oczach.
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
hello.
my wróciliśmy z zakupów godzinę temu, teraz ostatnia porcja uszek z barszczem, jutro już trzeba będzie zrobić kotlety :P kupiłam w Biedronce książkę za 8 zł więc może nawet coś poczytam jeszcze w tym oku, bo ostatnio tak byłam zajęta drutami i wyszywaniem, że książki poszły w odstawkę. Zaraz śmigam do łóżka, po co siedzieć jak można leżeć? :P miłego popołudnia
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz śmigam do łóżka, po co siedzieć jak można leżeć?
![]() miłego popołudnia [/QUOTE]Swieta prawda, ja tez wlasnie wskoczylam do lozeczka z kawa i ostatnim kawalkiem piernika ![]() Wczesniej byl krotki spacerek a teraz czas na odpoczynek ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skorzystała z tego że Zuzia poszła na drzemke zlozylam zamówienie w aptece Gemini,mam wszystko do szpitala dla siebie u małej plus inne artykuły higieniczne,laktator,itp.
Suma koszyka 655 złoty
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też dziś dzień leniuchowania
![]() Jutro zabieram się za robienie listy z zakupami do wyprawki i będziemy wyruszać na podbój sklepów
|
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej popularna jest chyba Gemini. Ja bedę kupowała stacjonarnie, u siebie w pracy. Ale nie nastawiam się na duże zakupy.
Cytat:
![]() U nas już spokój, jeszcze przetrwac swięta tż i fajrant do Wielkanocy
|
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
O bożu, co można kupić w aptece za 600zl? Ja myślałam, że te zakupy apteczne to trochę tańsze są..
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
sam laktator 300 złoty,zamowilam też butelki dwie kolejne 50 złoty i tak się uzbierala reszta na drobniejsze rzeczy
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z TŻ wróciłam niedawno z CH. Chciałam kupić dwie rzeczy i oczywiście akurat tych dwóch rzeczy nie było.
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuje kupic w styczniu wyprawke do szpitala
I pieluchy flanelowe, tetrowe wanienke, podklady na materacyk
|
|
|
|
#971 |
|
przyczajony tygrys
|
Zaczelam ogladac tego zawitkowskiego i powiem Wam, ze dociera coraz mocniej do mnie, ze to zaraz, teraz juz i bedziemy nasza ksiezniczke tulic. Bosz, jak to zlecialo
. Jeszcze z 8-9tyg. Najbardziej przeraza mnie kapiel. Takie malenstwo ![]()
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz częściej myślę o porodzie,jak pogodze opiekę nad Zuzia i Hania ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- w połowie stycznia zaczne powoli prac i pracować póki mam siły,chce mieć tak jak przy Zuzi miesiąc wcześniej wszystko gotowe,przynajmniej Byłam spokojna jak urodziła się prawie 3 tygodnie wcześniej że mam wszystko gotowe
|
|
#973 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale sen Cytat:
u nas śniadanka i kolacje takie same tylko ze zamiast sera pół kiszonego ogórka ![]() Cytat:
Cytat:
jadła non stop - aż zastanawialiśmy się gdzie się to mieści w tym małym brzuchu |
||||
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dostałam ślicznie ciuszki od kuzynki, nowiusie
kuzynka wylatuje i nie będzie jej jak urodzę, więc dała teraz. Śliczne są ![]() No i będę miała bujaczek, fotelik z bazą i zobaczy co tam jeszcze dla mnie ma, najprawdopodobniej też fajną spacerówkę ogólnie stanęło na tym, że mam na razie nic nie kupować
|
|
|
|
#975 |
|
przyczajony tygrys
|
Dorka, czekam w takim razie na info od Ciebie. Ja tez Tz zapowiedzialam, ze musi sie temu przyjrzec blizej
![]() Ktoregos dnia, super! ![]() Ej, albo ze mna cos nie tak albo... Ja z dzieciatkiem w brzuchu, zastanawiam sie JUZ jak ja zabezpieczyc finansowo, co zrobic zeby corci niczego nie brakowalo. O dodatkowyc zajeciach mysle (ile $/gdzie, itp), a np jak rozmawialam z siostra tz to sie zalamalam. Ona 24l, ma dwojke dzieci 5l, 2.5l. I jej nie przeszkadza wyciagnac reke do rodzicow po kase. Czy marudzenie swoim tesciom ze chcialaby kupic sobie kurtke. I ci ponoc zaproponowali ze sie dorzuca na te kurtke . I ogolnie MOPS jest zly, bo trzeba papiery zalatwiac o rodzinne itp.
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Jejku. Lezymy z tż i oglądamy film. To znaczy on leży, a ja przewędrowalam już całe łóżko w poszukiwaniu wygodnej pozycji. I wiecie co? Nie znalazłam takiej
duszą mnie własne narządy wewnętrzne. Ja już się nie boję porodu. Marzę o nim. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma, ciężko byłoby mi słuchać takich opinii i słowa nie powiedzieć. Nikt dorosłych ludzi nie powinien nawracać, ale wcale Ci się nie dziwię, że Cię to irytuje.
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- No spadło nam akurat teraz jak manna z nieba
|
|
|
|
#979 |
|
przyczajony tygrys
|
Wiem, ze to nie moja sprawa, ze nie ode mnie ciagnie, ale jakies takie nieodpowiedzialne mi sie to wydaje. Jaki orzyklad dzieciom daje? Ze nie trzeba pracowac, bo nam sie NALEZY. A jak nie to buzie otworzymy i bedziemy pyskowac za przeproszeniem.
Najbardziej denerwuje mnie to jak schodzimy na dzieciowe yematy (ja bede robic inaczej-ona robila inaczej) i pojawia sie slynne zdanie "no pani mgr a nie wie". Owszem, mam mgr, podyplomowke i klika kursow. Ona nawet do matury nie podchodzila, takze nie wiem co tematy dzieciowe maja do wyksztalcenia
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo nie lubię takiego cwaniactwa. Głupi może przykład, ale mówiłam, że TŻ miał l4 na Sylwestra wziąć przy tym zwolnieniu. No ale nerwy nam przeszły i stwierdziliśmy, że nie ma co kombinować mimo wszystko. Źle bym się z tym czuła i TŻ znając życie też. Takie kombinatorstwo i 'należy mi się' działa na mnie jak płachta na byka. Tym bardziej, że ja jakbym dostała coś za darmo to bym się cieszyła, a ludzie tego pokroju jeszcze będą marudzić, bo 'papiery trzeba przedstawiać. No kurde.
|
|
|
|
#981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
ja mam podobnie że nie potrafię, kręcić czy kombinować. Mam silne poczucie moralności ale przyznam wam szczerze że czasami zastanawiam się czy to aby na pewno dobrze. Słusznie pewnie tak ale jak widzę własnie różne osoby które tak wszystko dostają i mają za nic a ja tyram jak głupia to się zastanawiam czy warto? Czy gdybym własnie udała głupią i nieporadną to życie nie było by znacznie łatwiejsze - tyle że nie potrafię.
|
|
|
|
#983 |
|
przyczajony tygrys
|
Ano widzicie. Pamietan jak dostalam pierwsza wyplate w pierwszej pracy - 800 zl. Toc to majatek byl dla mnie. Oplacilam sobie rate za studia, interneta i cos sobie kupilam a reszte odlozylam na czarna godz... Wiem, inaczej to bylo. Ale dla mnie to bylo cos, ze molam mame z jednym rachunkiem odciazyc
|
#984 | |||
|
Zakorzenienie
|
nieznajoma
Takich ludzi jest na pęczki, ja po prostu nie słucham ich gadania. Wpuszczam jednym uchem, a wypuszczam drugim. I Tobie radzę to samo bo dyskusje, nawracanie itp. nic tu nie da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mógłby mi ktoś bujaczek fisher price oddać, nie pogniewałabym się Cytat:
Mówiłam dzisiaj do tż, że nie mogę się doczekać porodu i odzyskiwania własnego ciała. Już nawet nie chodzi o to, że ciężko czy coś bo aż sama się dziwię swojej zwinności (
|
|||
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to że teraz już wszystko jest takie zorganizowane,uporządkowa ne a dobrze pamiętam pierwsze 3 miesiące jak urodziłam Zuzie,były ciężkie, najbardziej mi szkoda że na pewno nie będę miała tyle czasu dla niej choć będę się starała że wszystkich sił by poświęcać jej jak najwięcej czasu.
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy urodziłam drugie dziecko starsze miało równo 2 lata 2 tygodnie i wbrew wielu obawom, okazało się, że radzilam sobie dużo lepiej niż przy pierwszym.
Przede wszystkim drugim umiałam sama się zająć, wykąpać itd. Do tego paradoksalnie przy dwójce lepiej wykorzystywalam każdą wolną chwilę. A i ze starszą więcej rzeczy razem robiłam, niż kiedy była sama jedna. Także głowy do góry dziewczyny. Przy drugim wcale nie ma wielkiej rewolucji ciekawa jestem jak to jest przy trzecim : Moja mama ma sasiadkę. Młoda dziewczyna. Obecnie 23 lata. Starsze dziecko ma 7 młodsze 5 lat. Nigdy nie pracowała. Co miesiąc pożycza od mojej mamy kasę do dnia wypłaty zasiłku z mopsu. Któregoś razu słyszałam, jak żaliła się mojej mamie, że jak ona ma przeżyć za te marne grosze z MOPSu. I myślałam że mnie krew zaleje. To ja zaraz po macierzyńskim zostawialam ledwie półroczne dzieci, żeby tyrać po 8 godzin! A taka ma wszystko za darmo i jeszcze jej źle! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Korektor z Urban Decay, bazę i hybrydy neonail.
Mój Tż załapał grypę żołądkową.
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i aż dziw ile z tego zaoszczędziłam wtedy ale teraz mam niestety inne wydatki..moooniaaaa - ja się śmiałam że ciążą całkowicie wyleczy mnie z garbienia się bo jedyna wygodna pozycja dla mnie to siedzieć jak z kijem od szczotki
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz doczekac się nie mogę porodu i dojścia do siebie. Bardzo bardzo.
Dziś mnie wirus dopadł, ale w takiej łagodnej formie ze jestem w szoku i zastanawiam się czy to na pewno koniec. Wprawdzie przelezalam pół dnia na kanapie, wymioty raz mnie zlapaly a tak cała noc i dzień biegunka i mdłości. I już jest w miarę ok. Teraz martwię się o starszego ostatnio jak miał takiego wirusa to ciągle do mnie mówił jak wymiotowal mamo boję się a ja nie mogłam nic poradzić na szczęście łagodnie wtedy przeszedł to liczę ze i teraz się uda.
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja po Świętach. Właśnie odwieźliśmy siostrę do Bydgoszczy. Byłyśmy w CH.. mnóstwo przecen itd. ale nic sobie nie kupiłam, poczekam aż urodzę, w kwietniu zaszaleję z wiosennymi ciuszkami dla siebie
![]() Mała bardzo zadowolona z prezentów, zastanawia mnie tylko to, czy aby na pewno na nie zasłużyła ![]() Co do fotelików to 24 lata temu jeździłam bez, wpadliśmy naszym maluchem w poślizg i do rowu i nikomu nic się nie stało ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
A przeprowadzkę już widać??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

. Jeszcze z 8-9tyg. Najbardziej przeraza mnie kapiel. Takie malenstwo 

będę pytać o przeniesienie do Krakowa, mam nadzieję, że będzie im to na rękę i mnie jakoś tam "przepchną" 

. I ogolnie MOPS jest zly, bo trzeba papiery zalatwiac o rodzinne itp.
duszą mnie własne narządy wewnętrzne. Ja już się nie boję porodu. Marzę o nim.
ostatnio jak miał takiego wirusa to ciągle do mnie mówił jak wymiotowal mamo boję się a ja nie mogłam nic poradzić
na szczęście łagodnie wtedy przeszedł to liczę ze i teraz się uda.