|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
A ja znów pobudka w środku nocy. Dzięki za odpowiedzi w sprawie bezsenności. Niestety wiem, że bedzie tylko gorzej, bo w pierwszej ciąży przechodziłam to samo. Tyle, że wtedy na tym etapie jeszcze pracowałam, a teraz nie narzekam, bo teoretycznie mogę sobie odpocząć. Tylko ten piereszy dzień świąt, kiedy od 9 rano do 21 byłam "w gościach" był jak na mega kacu. Na codzień można się przyzwyczaić i np. Wizaz ponadrabiać
. Zresztą za pierwszym razem odespałam jak tylko mała się urodziła, bo od początku przesypiała całe noce. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie.Lewek, cieszę sie, że mały przeszedł jelitówkę dość łagodnie. Może jednak ominie resztę rodziny. Kinga, dobrze, że udało się jakoś miło i w zgodzie spędzić resztę świąt. Na temat wózków się nie wypowiem, bo nawet nie pamiętam, jaki miałam. Leży teraz złożony w szafie, ale nie mam jak sprawdzić. Ten, który mam się sprawdził i jako gondola i spacerówka, nie kupowałam już innego później i dla mnie najważniejsze było, żeby był lekki (3 piętro). |
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, u nas święta szybko mijają. Wigilia u babci, pierwszy dzień mieliśmy gości, wczoraj znów u babci a potem jeszcze u bliskich znajomych. Był tam 4 tygodniowy Mikołaj, takie maleństwo aż ciężko uwierzyć, że niedługo będziemy mieć takiego samego bobasa.
Cytat:
|
|
|
|
|
#933 |
|
przyczajony tygrys
|
Witam sie i ja. Tez sie nie umiem ostatnio wbic w rozmowe...
Dotka, mnie tez niebawem czeka zakup nateracyka. Chce jakis zwykly; o Ikeowych nie wiem nic niestety Mialam sen o porodzie . Zadzwonili do mnie ze szpitala, ze moja kokej na rodzenie (kolejke sie zajmowalo). Pojechalam sama. Ulozyli mnie na lozu. Nie mialam zadnych skurczy, rozwarcia. No nic - tniemy. Kazali sie ulozyc na kewym boku. Polozna wziela sie za skalpel i zaczela nacinac plecy (!!!) na wysokosci krzyza . Wyjela dzieciatko, zaszyla i kazala do domu wracac. A ze bylam sama to musialam isc na nogach . To mi plasterek zakleila na droge
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
a mi się właśnie podobają
ale zostaję przy HollandCytat:
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po swietach
zmeczona i padnieta.lubie swieta ale zawsze jestem wykonczona,.nie lubie tak.siedziec przy stole a wczoraj jeszcze w podrozy na chrzest. Dzis niby po swietach a mamy zaproszenie do tesciow chyba maz pojedzie juzsam, ja ich nie lubie a i juz zmeczona jestem Musze was koniecznie nadrobic bo ostatnio malo sie udzielalam i ciezko bylo sie wypowiadac na rozne tematy.
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie też ładne Nieznajoma, niezły sen ![]() My dzisiaj gości mamy na 15.00, ja juz zdrowa, nie męczyło mnie długo za co jestem bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma co za sen!! 😀
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Dziewczyny tego jeszcze nie bylo!! 7 stron w trzy dni 😀
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Emma
Jutro wszystko zostanie nadrobione wszystkie wrocimy do rzeczywistości
|
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, witam się po świętach
![]() Widziałam, że spędziłyście czas w gronie rodzinnym. U mnie podobnie, ale teraz już jesteśmy w domku, bo tu jednak najlepiej ;-) Słoneczko-trzymaj się w szpitalu ![]() Dobrze, że obyło się bez innych incydentów. Życzę wam miłego dnia. |
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko nadrobilam co piszecie i mykam spowrotem od laptopa, wracamy dopiero jutro ;P
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj znowu dostaliśmy zaproszenie na obiad od rodziców tż. Jedzenia ciąg dalszy..
Tż poszedł z tata do kina na gwiezdne wojny, to nie moje klimaty wiec mogę trochę polenić się w domu na kanapie zanim wyjdę. Nieznajoma- ale sen :-D Ja ostatnio mam same takie z kategorii głupie i bez sensu.
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nawet się wyspałam dzisiaj mimo kilku wizyt w toalecie i pielęgniarki która sprawdzała kroplówkę ![]() Zaraz będę miała ktg znowu, krew pobrali, mocz też, czekam na wyniki. Jutro chcą mnie konsultować z nefrologiem będę pytać o przeniesienie do Krakowa, mam nadzieję, że będzie im to na rękę i mnie jakoś tam "przepchną" ![]() nieznajoma ale sen ![]() Miłego dnia marcówki
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam wrzucić zdj śniadania
![]() Co dzień to samo!
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
yyy... smacznego
|
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Tż mnie zaopatrzył na szczęście to mamy co jeść
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
U mnie w koncu normalny dzien..po beznadziejnych swietach..niestety u mnie tez bylo na ostrzu noza z mezem i w efekcie do wczoraj bylismy "zafukani". W dodatku jak sie spedza swieta we dwojke to tym bardziej do d... A jak mi bratowa w piatek przeslala zdjecia z rodzinnej imprezy u rodzicow to juz wogole rozkleilam sie na maxa. Wylam caly wieczor. Wczoraj w koncu zaczelismy normalnie rozmawiac i pojechalismy nawet ogladac wozki. No i mam metlik jak cholera.. Wpadly mi w oko 2 modele..Chicco Urban ktory bylby idealny gdyby nie tylnie szerokie kola przez co obawiam sie ze wyprawa do sklepu np nie bedzie lekka i przyjemna..A drugi to Babyzen Yoyo , absolutny hit na paryskich ulicach, idealny na warunki (ciasnota, metro, waskie chodniki, kamienice bez wind..) jest po prostu mega..wazy ok 6 kg i sklada sie jedna reka do rozmiarow takich ze mozna polozyc na polce w samolocie. Ma swietne opinie, i mimo ze wyglada jakby mial sie rozpasc po wlozeniu tam lalki to jest solidny..wczoraj nim pojezdzilam. Wlozylam do niego moja ciezka torebka i prowadzilam go jednym palcem. Wady tez ma..np kosz na zakupy ktory jest bardzo maly i plytki,dosc plytka budka spacerowki i zero bajerow ktore proponuja inne marki. No i wyglad ma niecodzienny..mimo to dla mnie jest super. Tyle ze musielibysmy w tym wypadku przekroczyc budzet Wogole bardzo maly wybor wozkow jest w tutejszych sklepach. W zasadzie te najpopolurniejsze marki ktore schodza najlepiej we francji. Mimo wszystko chyba zostane przy zakupie wozka tutaj..rozmawialismy z mezem i doszlismy do wniosku ze ciagnac noe bedziemy z Pl. Niby taniej ( bo np ten urban w pl jest jakies 130 € tanszy) i wybor wiekszy ale w razie reklamacji d..pa. trzeba wozek wysylac i czekac nie wiadomo ile..a wtedy co? A za transport z pl tez trzeba zaplacic.. W dodatku trzeba sie spieszyc..wczoraj sprzedawczyni mnie uswiadomila ze na wozek w kolorze ktorego nie ma na sklepie czeka sie ok 4-6 tyg... wiec to juz czas najwyzszy.. eh ciezki orzech do zgryzienia..dzisiaj pewnie mozg mi sie zagotuje..chcialabym obejrzec jeszcze inne modele ale zwyczajnie ich nie ma w sklepach. Malinka moze ty masz jakies namiary na dobrze wyposazony sklep z wozkami..my wczoraj bylismy w 2 Aubert, Autour de bébé i w Bébé9..wszedzie te same modele.. Sloneczko trzymaj sie w tym szpitalu ![]() I mam nadzieje ze u reszty niedziela bedzie spokojna bez "przygod" Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bez fotelika jezdzilam jak dobrze pamiętam
i żyję kojarzę tylko podstawki pod tyłek, ale jak przez mglę. Dla mnie ten temat to czarna magia, tż mial sprawdzic co pasuje do naszego samochodu i coś wybrać.Ogladacie Zawitkowskiego na yt? Wczoraj zaczęlam, mam zamiar obejrzeć wiecej jego filmików z tż. A głos magia ![]() Ja już mam dość świętowania. A dzisiaj rodzice przychodzą do nas na kawę i ciasto. Pogoda nie sprzyja, ale może jakiś spacer zwołam bo znowu siedzieć przy stole to sfiksuję. |
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez te wózki jestem cała głupia :-P mam do wyboru kupić wózek 2w1 a fotelik pożyczyć od bratowej maxi cosi, albo dołożyć 250zl i kupić bebetto juz z fotelikiem.. Tż twierdzi ze lepiej mieć swój i koniec. Ale maxi cosi jest podobno troszkę lepszy.. Ale musielibyśmy po niego jechać 1100km do Niemczech.. I tak źle i tak niedobrze.
|
#949 |
|
Konto usunięte
|
Witam się i ja. Nie mam siły po tych świętach... Dziś mam zamiar aby lezec
![]() Ja też miałam dziś sen ale śniło mi się dziecko które robiło takie kupy ze aż bokiem wychodzily
|
|
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark jechać tak daleko to na paliwo sporo wydacie wiec lepiej juz kupic
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Ja sie w końcu wyspalam i dalej w łóżku jestem pijemy kawusie z mężem
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
się wystraszyłam z rana. gdy brałam prysznic, to zaczęłam mieć duszności i kręciło mi się w głowie. musiałam usiąść, oczywiście zaczęłam płakać.
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
No niestety.
Teraz brzuch będzie nam już tylko utrudnial życie oddychać ciężko, chodzić ciężko. Trzeba uważać na ciśnienie, patrzeć czy na nogach nie pojawiają się żylaki. Trzeci trymestr to dla mnie najbardziej znienawidzony czas w ciąży... Tak naprawdę lepszego samopoczucia możemy się spodziewać około 4 tygodni po porodzie. Zaczniemy wtedy znowu być sobą. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
witam sie po swietach
![]() w tym roku wyjatkowo sie nie przejadlam, nie mialam po prostu miejsca chyba przez moje malenstwo ![]() na wigilii to zjadlam jak ptaszek ![]() nasza malutka szaleje w brzuchu cale swieta, na prawde, ona chyba nie spala wcale byc moze dlatego, ze duzo odpoczywam i leze albo siedze za stolem rano sie tak rozpychala, ze az maz pytal czy mnie to nie boli dzisiaj maslanka z ziemniaczkami i siadam do dalszych zakupow wyprawkowych
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że jest pod Paryżem jakiś sklep z wózkami właśnie i są tam znacznie tańsze niż w normalnych sklepach, ale nie pamiętam nazwy i gdzie jest Ale poszukam jutro, bo to na facebook'u na jednej z grup widziałam i dam Ci znać![]() A my zamówiliśmy właśnie wózek przed chwilą I przyjedzie do nas po połowie stycznia wraz z resztą rzeczy dla Malutkiej ![]() Zostało mi jeszcze zamówić apteczne sprawy i z allegro czeka jeden koszyk też aptecznych spraw i 90% wprawki będzie, bo ciuszki też z Polski przyjadą ![]() Potem dokupimy tylko jeszcze ubranka do szpitala, kombinezon-misia na wyjście i spacery i pampersy z mokrymi chusteczkami i będzie Malutka nasza wyposażona Przez wybór imienia i zamówienie wózka czuję, że to już tak blisko do marca
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki wozek w koncu?
A skad zamawiacie apteczne rzeczy? Podklady itp? |
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Swieta, swieta i po swietach
![]() witam poświątecznie ale ciągle w jeszcze w leniwym nastroju ![]() Polly oj nie zazdroszczę, ale niestety jak pisała Kinga, takie rzeczy mogą się teraz zdarzać Cytat:
czasem w komisach są fajne oferty z maxi cosi, tylko trzeba sprawdzić czy nie brał udziału w wypadku, bo wtedy odpada ![]() też mam z maxi cosi i ten pierwszy fotelik i drugi, z obu jestesmy zadowoleni ![]() jak planujecie więcej niż jedno dziecko to warto dołożyć trochę wiecej i kupić porządniejszy fotelik ![]() na allegro, w pierwszej ciazy wiekszośc drobiazgow zamowilam u jednego sprzedajacego, nawet smoczki i butelki, teraz tez tak zrobię już mam listę w zakładkach ![]() tylko witaminy i leki bede kupowala w aptece ale moze tez przez internet albo meze wysle ale to juz pod sam koniec
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
My w tamtych czasach jeździliśmy autobusami, 7km z 1przesiadka bo nie bylo bezpośredniego polaczenia
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Ja sie dopiero dobrze poczuje jak bede ważyć 55-60kg
|
|
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Toysie bylam kiedys na la defense ale wyboru specjalnie nie bylo. A imie wybraliscie jedno z tych trzech o ktorych pisalas czy calkiem nowe? Bo u mnie teraz spor na calego..maz i rodzinka mowi juz do niej Julka a ja rozdarta miedzy Pole i Maje. Obejrzalam tego Zawitkowskiego czy jak mu tam na yt musze mezowi pokazac..chyba sie bardziej wczuje ogladajac faceta w akcji niz polozna po 60tce ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Zawitkowskiego zamierzam oglądać, grudniówki czasem jego filmy wrzucają i stąd znam
![]() My czekamy na gości, 20 osób
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

. Zresztą za pierwszym razem odespałam jak tylko mała się urodziła, bo od początku przesypiała całe noce. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie.

. Zadzwonili do mnie ze szpitala, ze moja kokej na rodzenie (kolejke sie zajmowalo). Pojechalam sama. Ulozyli mnie na lozu. Nie mialam zadnych skurczy, rozwarcia. No nic - tniemy. Kazali sie ulozyc na kewym boku. Polozna wziela sie za skalpel i zaczela nacinac plecy (!!!) na wysokosci krzyza
. Wyjela dzieciatko, zaszyla i kazala do domu wracac. A ze bylam sama to musialam isc na nogach

będę pytać o przeniesienie do Krakowa, mam nadzieję, że będzie im to na rękę i mnie jakoś tam "przepchną"