Sierpnióweczki 2016! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-27, 23:14   #1051
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

No ale ja liczę skończone

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

W każdym razie jak pójdę na USG to będzie najdokładniej podane który tydzień

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 23:14   #1052
agus87
Zakorzenienie

z 18 grudnia
A to ja jeszcze się nie pochwaliłam - u mnie to 4 tydzień i 4 dzień dzisiaj Czuję się super póki co, lekko mnie brzuch pobolewa Jest to moja druga ciąża, pierwszą straciłam - zarejestrowaliśmy...

zaczęłaś dzisiaj 6 w takim razie

jeśli masz przykładowo 5t4d to jesteś w 6 tygodniu, który obecnie trwa
możesz powiedzieć, że twoja ciąża ma 5 tygodni, ale TY jesteś w 6
gin mi to tłumaczył w pierwszej ciazy i położna, jak krowie na rowie

ale gin w karcie ciązy wpisuje z tygodnie z OM, i tak na zdjeciach tez pozniej widac, przynajmniej u mnie
Stary 2015-12-27, 23:15   #1053
Fantasmagori
Zakorzenienie

Wtedy też źle liczyłam
No będę w 6 ale chodziło mi o to że myślałam że jutro będzie 6tydzień0 dzień a to będzie dopiero 5tydzień0 dzień Będę owszem w 6 ale na USG będzie przykładowo 5tydzień3dzień

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-12-27 o 23:17
Stary 2015-12-27, 23:16   #1054
agus87
Zakorzenienie

aha
ok
Stary 2015-12-27, 23:19   #1055
Fantasmagori
Zakorzenienie

jakoś nie ufam w swoim przypadku OM, zbyt nieregularne cykle, owulacja szalona się opóźniła, więc pozostaje mi USG

Stary 2015-12-28, 06:26   #1056
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamusie 🌷 nie wiem czy u mnie nie za wcześnie na radość, bo dokładnie wczoraj zrobiłam test(w sumie to dwa) i dziś jeszcze jeden (dodam że druga kreska na każdym teście jest sporo jaśniejsza) u gin jeszcze nie byłam, bo jest chyba za wcześnie, dziś pojadę na badanie krwi, wiec będę wiedziała coś więcej ☺

To moja pierwsza ciąża, z narzeczonym na szczęście nie musieliśmy się długo starać ☺

Kocham Cię od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, ja Twoja mama.

aneczkakropeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 07:08   #1057
asiulek8
Wtajemniczenie

USG też nie ma chyba co wierzyć aż tak do końca. Bo na każdym może się data ciut różnić. Podobno najdokładniejszy pomiar jest z okolic 12 tygodnia. Potem maluchy rosną już każdy indywidualnie.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 07:56   #1058
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

A u mnie zaczely sie lekkie mdłości nie mam smaku na nic :-(

I zmeczenie tez ogromne... :| dobrze ze Tz jeszcze jest to cos nie cos mi pomaga.

Synek grzeczny wiec moge troche odetchnąć. W pierwszej ciazy nie moglam nic jesc do 13 tyg . Ciekawe jak bedsie tym razem.

Asiulek8 mi wlasnie gin idealnie wyliczyla z usg kolo 10/12 tyg i sie zgadzalo ;-) bo przy moich nieregularnych to kiepsko z OM ;-)

Auto sie nam zepsulo szkoda bo tyle mamy wydatkow teraz ze taki nieplanowany to jest nie ciekawy. A okolo 2 tys nas naprawa wyniesie :-(

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:00   #1059
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jeśli masz przykładowo 5t4d to jesteś w 6 tygodniu, który obecnie trwa
możesz powiedzieć, że twoja ciąża ma 5 tygodni, ale TY jesteś w 6
gin mi to tłumaczył w pierwszej ciazy i położna, jak krowie na rowie
W szpitalu wszystkie mialyśmy w kartach wpisane pełne tygodnie, 5t4d i wpisywali 5t. Zaokraglali w dół, mimo dokladnych wyliczeń na izbie.
Ja tydzień temu wg ostatniej miesiączki i USG miałam jeden dzień różnicy.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:40   #1060
asiulek8
Wtajemniczenie

U mnie zawsze między USG a OM było 2 dni różnicy, a młoda i tak swoje postanowiła hehe i 2 tygodnie wcześniej zawitała :P

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-28, 10:06   #1061
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj mojemu bratu o 6 rano córka się urodziła Czyli jest to dla mnie kto? Nigdy nie ogarniałam tych nazw w rodzinie

Kiepsko spałam, co chwile na siku chodziłam i nad ranem zaczęło mnie mdlić

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A ja właśnie się skapnęłam że jutro zaczynam 5 tydzień a nie 6 Więc na USG chyba pójdę w środę
A nie, jednak 6. Pogubiłam się
jednak 5
Lekarz Ci powie

Cytat:
ja jak się dowiedziałam o ciązy to dzien przed spodziewaną @, i za parę dni juz zaczynałam 5 tydzien..
więc cos mi sie tu nie zgadza u ciebie
W teorii to tak wygląda W dniu spodziewanej @ zaczyna się 5 tydzień ciąży. W praktyce niekoniecznie

Cytat:
ale gin w karcie ciązy wpisuje z tygodnie z OM, i tak na zdjeciach tez pozniej widac, przynajmniej u mnie
To też zależy jaka jest różnica w terminach z OM i USG. W karcie ciąży jest rubryczka na TP z OM i z USG

Cytat:
Napisane przez aneczkakropeczka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie 🌷 nie wiem czy u mnie nie za wcześnie na radość, bo dokładnie wczoraj zrobiłam test(w sumie to dwa) i dziś jeszcze jeden (dodam że druga kreska na każdym teście jest sporo jaśniejsza) u gin jeszcze nie byłam, bo jest chyba za wcześnie, dziś pojadę na badanie krwi, wiec będę wiedziała coś więcej ☺

To moja pierwsza ciąża, z narzeczonym na szczęście nie musieliśmy się długo starać ☺
hej

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
A u mnie zaczely sie lekkie mdłości nie mam smaku na nic :-(

I zmeczenie tez ogromne... :| dobrze ze Tz jeszcze jest to cos nie cos mi pomaga.

Synek grzeczny wiec moge troche odetchnąć. W pierwszej ciazy nie moglam nic jesc do 13 tyg . Ciekawe jak bedsie tym razem.

Asiulek8 mi wlasnie gin idealnie wyliczyla z usg kolo 10/12 tyg i sie zgadzalo ;-) bo przy moich nieregularnych to kiepsko z OM ;-)

Auto sie nam zepsulo szkoda bo tyle mamy wydatkow teraz ze taki nieplanowany to jest nie ciekawy. A okolo 2 tys nas naprawa wyniesie :-(
Współczuję naprawy samochodu
Stary 2015-12-28, 10:08   #1062
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj mojemu bratu o 6 rano córka się urodziła Czyli jest to dla mnie kto? Nigdy nie ogarniałam tych nazw w rodzinie

Kiepsko spałam, co chwile na siku chodziłam i nad ranem zaczęło mnie mdlić

Lekarz Ci powie

W teorii to tak wygląda W dniu spodziewanej @ zaczyna się 5 tydzień ciąży. W praktyce niekoniecznie

To też zależy jaka jest różnica w terminach z OM i USG. W karcie ciąży jest rubryczka na TP z OM i z USG

hej

Współczuję naprawy samochodu

Bratanica?

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-28, 10:12   #1063
zonamojegomeza
Zakorzenienie

30.12 o 9.40 mam lekarza
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:17   #1064
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny..
córka brata to bratanica - gratulacje dla Cioci
witam nową mamusię - aneczkakropeczka
współczuję naprawy samochodu - Lucynka
ja dziś wieczorem mam wizyte..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:31   #1065
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
U mnie zawsze między USG a OM było 2 dni różnicy, a młoda i tak swoje postanowiła hehe i 2 tygodnie wcześniej zawitała :P
witaj asiulek pisałam dopiero na wątku "drugie dziecko w planie to będzie wyzwanie" , że pamietam cię z mam marcowych 2015 , bo ja też do nich należałam, tylko bardzo mało się udzielełam to możesz mnie nie pamiętać, że też się z mężem będziemy starać o drugą pociechę od stycznia , a tobie już tak szybciutko się udało , gratulację !, już cię nie dogonię na pewno, ale mam nadzieję że będę jeszcze mamą 2016 , pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki i żeby wasze dzieciaczki rosły zdrowe !!!
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:33   #1066
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Bratanica?
By pasowało

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
30.12 o 9.40 mam lekarza
Super!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hej dziewczyny..
Dziękuję
Stary 2015-12-28, 10:34   #1067
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
hej dziewczyny..
Kciuki za wizyte

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2015-12-28, 10:40   #1068
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alterego17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają już dzieci - powiedzcie mi kiedy będę normalnie funkcjonować ciągle tylko spać i spać... makabra.

Po pierwszym trymestrze był lepiej, ale do końca lubiłam sobie pospać

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Ja na szczęście mam luz z liczeniem tygodni po in vitro to wiadomo właściwie co do minuty od kiedy liczyć mój synek urodził się dokładnie w terminie wyznaczonym na pierwszej wizycie, teraz termin mam na 26 lub 25 (jeśli wziąć pod uwagę rok przestępny)- w środe gin mi powie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:40   #1069
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny..
Kciuki za wizytę

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-28, 11:14   #1070
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez 1989kasiunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się czujecie?
Bo ja nie mam praktycznie żadnych dolegliwości poza bólem piersi, a tak się obawiałam jak te święta zlecą
W święta poinformowaliśmy rodziców o tym, że zostaną dziadkami, zatkało ich z wrażenia, przez pare minut była taka cisza po tej informacji, że przykro mi się zrobiło i się rozpłakałam.. ah te wahania nastroju
Ja mam straszne mdłości, a w nocy z 26 na 27 tak mnie przeczyściło (wymioty, i nie, wcale się nie obżarłam, wręcz przeciwnie, mało co jem), że wczoraj kupiłam a aptece miętę i tabletki z imbirem bo już słaniałam się na nogach i wymiotowałam nawet po wypiciu wody . Mam nadzieję, że mięta i te tabletki pomogą choć mdłości utrzymują się. Poza tym, jak pisałam - brak energii (robię się do życia dopiero około południa), wrażliwe piersi, ogromna wrażliwość na zapachy.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja tez czuje tylko ból piersi no i płaczliwość.

Ogólnie czuje sie zdołowana. Nie chce żeby TZ jechał. Chciałabym jechać z nim. Tęsknie za domem, moim własnym kątem gdzie mogę robić co mi się podoba. Jakos nie odczulam tych swiąt jakos swiątecznie. Musze zaciskać zęby i jakoś przezyc tymczasowe mieszkanie z tesciami.
Co niedziele chodzą do kościoła, a ja jakoś za tym nie przepadam i nie chcąc im robić przykrości poszłam. Nawet nie mam wymówki bo zle się czuje, bo czuje się w miare dobrze.
Najsmieszniejsze jest to, że pewnie dziecko nawet mi nie podziękuje w przyszłości za moje poświęcenia :P

Nawet nie wiadomo czy to co robie jest wystarczające zeby maluch rósł zdrowo i przyszedł na świat. Dopada mnie deprecha na nic nie mam ochoty. Przyjechal dzisiaj brat z bratową i dzieckiem i jakos tak mnie w sercu koliło. Gdybym nie poroniła miałabym dzieciaczka w podobnym wieku jak ich córeczka. :/
Jeszcze orzekli ze to oni zaczeli bum dzieciecy w rodzinie, pff gdyby nie to co nam sie przytrafilo moze i nasze byloby pierwsze. Troche zazdroszcze prawda, brzydula ze mnie wylazi....;/
Im to zawsze wszystko przychodzilo latwo. Ona nigdy nie pracowala, tyle lat siedziala nic nie robila na utrzymaniu męża, bach i zrobila sobie dzieciaka, bezproblemowo. Ja za to cale zycie zapieprzalam i staralam sie robic wszystko zeby lepiej zyc i zycie nadal mnie kopie po tyłku. Czasami czuje sie jak męczennica. pfff
Przykro mi z powodu wszystkich Twoich przejść, ja też kiedyś poroniłam, ale chyba nie ma sensu tkwić w przeszłości. Myśl o tym, że teraz jesteś w ciąży i że może być tylko dobrze!
Mi też w życiu nic łatwo nie przyszło ale na to nic nie poradzimy i takie roztrząsanie wszystkiego też nic nam nie da. Trzeba myśleć pozytywnie! Głowa do góry!

Cytat:
hej dziewczyny, cały czas Was podczytuje, ale nie mam mocy, żeby się udzielać.. czuję jakby mi ktoś powietrze spuścił.. ja mam wizytę jutro i też jajo znoszę ze stresu
Trzymaj się! Ja mam wizytę dopiero 14.01, to co mam powiedzieć?

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Krwawienie to chyba za dużo powiedziane. Plama wielkości 5zl w niedzielę, potem jeszcze mniejsza we wtorek i trochę w pierwsze święto. Takie małe incydenty, zawsze po jakimś ruchu. To ograniczam ruch do minimum i czekam.

Mam zrobić kontrolne USG za 2 tyg. Mogę iść np w sylwestra, wrócić ze zwolnieniem od 01.01. Na dodatek to moja pierwsza wizyta, termin miałam podczas pobytu w szpitalu.

Jutro dzwonię i szukam lekarza. Mam nadzieję ze nie będzie problemu z prywatna wizytą w tym tygodniu.
Dobrze, że już mniej krwawisz. Dbaj o siebie i staraj się być dobrej myśli.

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Panie

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Jestem pierwszy raz w ciąży ..dokładnie w 5 tygodniu
Byłam juz u ginekologa powiedział zę w ciąży jestem na pewno ale zebym przyszlka za 2 tyg to już bd coś widać wiec czekam.
...hym martwi mnie troche to że choruje na hashimoto ale to juz od 10 lat wiec nauczylam sie z tym żyć i hormony są uregulowane . 2 miesiace temu tsh miałma 0,252 moja endo powiedziala ze jest bardzo dobre patrząć na to ze zawsze miałam powyżej 3-4. Jutro ide robić badania tsh,ft3,4 i z wyikami do endo. Mam nadzieje że bedzie dobrze ,,,
Martwi mnie też to że codziennie boli mnie brzuch prawie jak na okres . Prawie bo ból jest słaby i krótkotrwały ...ale i tak sie obawiam.
Witaj . Takie bóle na początku ciąży to normalna sprawa, macica przygotowuje się na dzidziusia, kształtuje się łożysko, nie masz czym się przejmować!

Cytat:
Napisane przez alterego17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają już dzieci - powiedzcie mi kiedy będę normalnie funkcjonować ciągle tylko spać i spać... makabra.
Tak to już jest w ciąży, niestety. U mnie teraz TŻet głównie zajmuje się Natalką (zresztą domem też) a w dni powszednie córa jest w żłobku, więc jeszcze jakoś funkcjonuję . W żłobku jednak będę musiała pisać wypowiedzenie bo od nowego roku nie dostali refundacji i koszty pójdą tak w górę, że muszę Natalkę albo wypisać albo przenieść do innego, niestety.... .

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Pomarańcze mają sporo kwasu foliowego i dlatego nam bardzo smakują. W poprzedniej ciąży potrafiłam zjeść 2 kilo dziennie. Teraz też zaczyna mi się na nie smaczek.
Ja też miałam na nie ochotę w pierwszej ciąży, teraz podobnie. Słyszałam też, że jak je się cytrusy to będzie dziewczynka, niby z Natalką się sprawdziło ale nie wiem .

Cytat:

witaj w naszym gronie!

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Gratuluję bratanicy!

U nas Święta bardzo udane!
Jakie macie plany na Sylwestra? Nam niespodziewanie wpadło wolne (bo miałam w Sylwka pracować - nocna zmiana) i teraz nie wiemy, co ze sobą zrobić .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:21   #1071
asiulek8
Wtajemniczenie

My siedzimy w domu. Może znajomi przyjadą. Jesteśmy w tym roku uwięzieni bo młoda ma zapalenie oskrzeli. Z resztą w przyszłym roku też pewnie nie pójdziemy Za to mieliśmy sezon weselny pełną gębą bo aż 7. Więc myślę, że i przesyt takich imprez mamy na ten rok

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-28, 11:37   #1072
asicuha
Wtajemniczenie

Jak czytam Dziewczyny Wasze objawy to u mnie bardzo podobnie.
Sennosc na 1szym miejscu, normalnie uwielbiam spac, ale to jest przegiecie :P
Bule brzucha glownie z rana, no ale musi tam wszystko dzialac, wiec rozumiem.
No i najgorsze dla mnie mdlosci mialam nadzieje ze beda slabnac, a tu wciaz. W swieta bardzo sie oszczedzalam, nie jadlam duzo a i tak wciaz te mdlosci. No nic, mam nadzieje jednak ze niedlugo mina :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:02   #1073
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Jak czytam Dziewczyny Wasze objawy to u mnie bardzo podobnie.
Sennosc na 1szym miejscu, normalnie uwielbiam spac, ale to jest przegiecie :P
Bule brzucha glownie z rana, no ale musi tam wszystko dzialac, wiec rozumiem.
No i najgorsze dla mnie mdlosci mialam nadzieje ze beda slabnac, a tu wciaz. W swieta bardzo sie oszczedzalam, nie jadlam duzo a i tak wciaz te mdlosci. No nic, mam nadzieje jednak ze niedlugo mina :P
A który tydzień u Ciebie? U mnie według OM 6 i jak na razie tylko bardzo senna jestem, ale tylko w dzień, bo w nocy mam problem ze spaniem 😐

Kocham Cię od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, ja Twoja mama.

aneczkakropeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:02   #1074
Talantea
Zakorzenienie

Ja jak nie zjem na czas czegokolwiek to juz mi strasznie niedobrze się robi. Z rana mam mdlosci dopóki nie wypije cappucino. Normalnie katastrofa. Meczy tez mnie zgaga szczegolnie jak poloze sie spac. ;/
Pobolewa mnie tez w jajnikach i musze uwazac by nie wykonywac gwaltownych ruchów bo jest gorzej.
Jutro termin mojej @ wiec mozna liczyć 8 tygodni tak? Licząc oczywiscie kalendarzowo.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:43   #1075
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
A który tydzień u Ciebie? U mnie według OM 6 i jak na razie tylko bardzo senna jestem, ale tylko w dzień, bo w nocy mam problem ze spaniem 😐
Dzis wypada dokladnie 9t3d.

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:17   #1076
gooha3
Zadomowienie

witam mamusie
chciałam się przywitać.

Muszę się wczytać w watek, aby Was poznać. A widzę że szybko lecicie z wątkiem

Termin porodu mam wyznaczony na 18 VIII. Mam dwójkę maluchów 5 latka i 3 latkę ale mimo wszystko kolejna ciąża wydaje mi się nierealna.

Mam usg 4 stycznia i strasznie się denerwuję. Pierwszą ciąże poroniłam i bardzo się boje informacji od lekarza czy serduszko na pewno bije.

Teraz najgorszy czas, byle do 12 tyg. i będę spokojniejsza

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:24   #1077
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
witam mamusie
chciałam się przywitać.

Termin porodu mam wyznaczony na 18 VIII. Mam dwójkę maluchów 5 latka i 3 latkę ale mimo wszystko kolejna ciąża wydaje mi się nierealna.

Mam usg 4 stycznia i strasznie się denerwuję. Pierwszą ciąże poroniłam i bardzo się boje informacji od lekarza czy serduszko na pewno bije.

hej
nie jesteś sama z obawami, ja to jestem jednym wielkim strachem dziś
będziesz mieć fajną gromadkę w domu
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:25   #1078
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
witam mamusie
chciałam się przywitać.

Witaj :róża:

Bedzie dobrze . Dasz rade glowa do góry trzymam kciuki

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2015-12-28, 13:51   #1079
Origa
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny.
I ja się przywitam To moja pierwsza ciąża, dowiedziałam się w 5tc (staraliśmy się od 3 miesięcy więc od razu tydzień po planowanym @ zrobiłam testy ciążowe i beta HCG), aktualnie zaczęłam 8tc. Pierwsze USG zaplanowane na 11tc, już się nie mogę doczekać
Podobnie jak wy mam wrażenie ciągłego zmęczenia i dzień najchętniej bym przespała, za to w nocy budzę się średnio co 2 godziny. Na szczęście między Świętami, a Sylwestrem mam urlop, ale wiem, że powrót do pracy po tym tygodniu będzie ciężki...
Kompletnie nie mam ochoty na jedzenie, bardziej coś jem bo wiem, że trzeba. Na szczęście nie wymiotuję, ale cały czas mam takie dziwne uczucie w żołądku...
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:59   #1080
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
I ja się przywitam To moja pierwsza ciąża, dowiedziałam się w 5tc (staraliśmy się od 3 miesięcy więc od razu tydzień po planowanym @ zrobiłam testy ciążowe i beta HCG), aktualnie zaczęłam 8tc. Pierwsze USG zaplanowane na 11tc, już się nie mogę doczekać
Podobnie jak wy mam wrażenie ciągłego zmęczenia i dzień najchętniej bym przespała, za to w nocy budzę się średnio co 2 godziny. Na szczęście między Świętami, a Sylwestrem mam urlop, ale wiem, że powrót do pracy po tym tygodniu będzie ciężki...
Kompletnie nie mam ochoty na jedzenie, bardziej coś jem bo wiem, że trzeba. Na szczęście nie wymiotuję, ale cały czas mam takie dziwne uczucie w żołądku...
Witamy To usg jest zaplanowane razem z pierwszą wizytą? Bo żeby dostać becikowe trzeba być u lekarza do 10tc

piernik za wizytę!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości