Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-28, 11:17   #1021
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Nie, ja tez nie smaruję Ale smaruję i uda, bo brzucha zakazali dotykać. To nie dotykam
no, mi wcześniej też nie pozwalali, wręcz pielęgniarka krzyczała, jak widziała, że odruchowo kładłyśmy z dziewczynami z sali ręce na brzuchu .
a ja nic nie smaruje, tylko łydki po goleniu ( bo mi włosy tak śmiesznie rosną, ze tylko na łydkach i to nie wszędzie , a znam dziewczyny, które i uda muszą golić ).
Ud i pupy nie smaruję wcale .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:20   #1022
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ja jestem jedyną osoba, która nie smaruje brzucholca?!
Ja nie smaruje z lenistwa tzn. czasem sobie przypomne, jeszcze na etapie 4-5 miesiaca to mi się zdarzało co 2-3 dni, a teraz tylko jak mi się skóra przesusza czyli od dwóch tygodni nie dotarłam do łazienki po krem do ciała

Zrobiłam sobie http://www.kwestiasmaku.com/drinki/d...a/przepis.html i odpływam

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Za to mam mega cellulit na pupie :p
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:25   #1023
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Posadziłam dziś w doniczce pietruszkę, żeby mieć świeżą natkę i taką cebulkę, co wygląda jak czosnek ( tzn. z takich małych ☠☠☠☠ryczków się składa), bo jest z niej fajny szczypiorek, taki drobniutki.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Dobry pomysł , czosnek, cebula, mleko z miodem powinny pomóc.
Ja dzisiaj miałam wypić mleko z miodem ,ale skoro nic nie boli, to nie chce mi się, może pod wieczór zapobiegawczo wypiję, nie zaszkodzi a może pomóc.
Mi już się chce normalnego jedzenia, nie światecznego .
aha, jak wypadła wizyta Koreańczyków- samkowało polskie jedzenie?

juz pozeram cebule

a co do Koreanców to nie przyszli
jeden z nich podpisal umowe o kupno domu 22 grudnia i zwerbował ich wszystkich zeby przez swieta polozyc panele itp w tym domu...

obiecali ze przyjada jak mała sie urodzi

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:31   #1024
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja nie smaruje z lenistwa tzn. czasem sobie przypomne, jeszcze na etapie 4-5 miesiaca to mi się zdarzało co 2-3 dni, a teraz tylko jak mi się skóra przesusza czyli od dwóch tygodni nie dotarłam do łazienki po krem do ciała

Zrobiłam sobie http://www.kwestiasmaku.com/drinki/d...a/przepis.html i odpływam

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Za to mam mega cellulit na pupie :p
mi też się zrobił, ale lepsze to niż rozstępy, przynajmniej dla mnie , tzn. łatwej to zwalczyć, bo taki cellulit to podobno od hormonów w ciązy, a rozstępy nawet jak zjaśnieja, to jednak widac takie paski.

Ja lubię herbate czarną parzoną z plasterkami imbiru, do tego plastry cytryny, pomarańczy i posłodzoną sokiem malinowym , dobrze tez działa na przeziebienie, bo rozgrzewa

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
juz pozeram cebule

jeden z nich podpisal umowe o kupno domu 22 grudnia i zwerbował ich wszystkich zeby przez swieta polozyc panele itp w tym domu...

A Ty sie tak starałaś . znając ich pracowitość to przez te parę dni to by cały dom wyremontowali nie tylko panele położyli .
Stary 2015-12-28, 11:31   #1025
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
za to mam mega cellulit na pupie :p
ja mam cellulit chyba wszędzie jestem mega opuchnięta
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:34   #1026
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie poród zaczął się od odejścia wód , skurcze to dopiero potem po oksy, i to nie od razu

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

U nas w tym roku zmienił sie ksiądz i wprowadza swoje porządki- zawsze nasza ulica była jako pierwsza,w tym roku możemy być na końcu.
Pamiętam, jak idąc na mszę, zobaczyliśmy pod plebanią cinquecento i się zdziwiliśmy, że taki biedny ten ksiądz, a po tygodniu nowiutka toyota stoi- i tak stoi ( i jeździ) nadal, czyli to ten właściwy samochód .

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ja to ciebie podziwiam za siły ja dzis tylko pranie wstawiłam, ugotuję jakąś zupę i chyba placki ziemniaczane zrobię, bo mam ochotę . Twój mąż to powinien ciebie po stopach całować
ja mam zapas papieru pod poduszką , ale u mnie to może być nie chorobowy katar, tylko taki ciążowy.

Taaa...na pewno..potrafi tylko narzekać na to czego nie zrobię...a co zrobię to nie widzi...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:

Ja też nie smaruje...jestem masakrycznie pocieta ale prawdę mówiąc wisi mi to...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:34   #1027
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
ja mam cellulit chyba wszędzie jestem mega opuchnięta
Ja nie wiem od czego zależy to puchnięcie, bo czasem widze i czuję, że woda mi się gromadzi, że ledwo kostki na nogach widac i skarpety się odciskają, a zaraz nastepnego dnia wszystko wraca do normy .
Mi się prawie cały czas chce pic, ale też dużo biegam na siku.
Stary 2015-12-28, 11:37   #1028
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
mi też się zrobił, ale lepsze to niż rozstępy, przynajmniej dla mnie , tzn. łatwej to zwalczyć, bo taki cellulit to podobno od hormonów w ciązy, a rozstępy nawet jak zjaśnieja, to jednak widac takie paski.

Ja lubię herbate czarną parzoną z plasterkami imbiru, do tego plastry cytryny, pomarańczy i posłodzoną sokiem malinowym , dobrze tez działa na przeziebienie, bo rozgrzewa

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

A Ty sie tak starałaś . znając ich pracowitość to przez te parę dni to by cały dom wyremontowali nie tylko panele położyli .
nooo....:cool :

kurcze wstałam z łózka na chwile tylko i juz mnie poty zimne zalały i nie mam siły stac na nogach

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-28, 11:40   #1029
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Taaa...na pewno..potrafi tylko narzekać na to czego nie zrobię...a co zrobię to nie widzi...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Ja też nie smaruje...jestem masakrycznie pocieta ale prawdę mówiąc wisi mi to...
Wybiórcze widzenie , dla mojego męża też czasem się włączy, dopóki go nie uświadomię tylko mój na odwrót- po co tyle robisz? daj spokój- nie gotuj, jest co jeść, nie sprzątaj, bo jest czysto itd.

Ja jak dorastałam, to bardzo szybko skoczyłam do góry i zrobiły mi się rozstępy, ale takie dziwne, bo przy biodrach, pod kolanami(od tyłu)- takie właśnie po długości i od razu jasne były i cieniutkie . ani w pierwszej ciąży, gdzie dużo przytyłam ( i błyskawicznie mi spadło) mi się nie zrobiły ani teraz.
ale takie co się robiły podczas dorastania to wiem, że i dużo moich koleżanek ma.
Też mi to wisi
Stary 2015-12-28, 11:41   #1030
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
no, mi wcześniej też nie pozwalali, wręcz pielęgniarka krzyczała, jak widziała, że odruchowo kładłyśmy z dziewczynami z sali ręce na brzuchu .
a ja nic nie smaruje, tylko łydki po goleniu ( bo mi włosy tak śmiesznie rosną, ze tylko na łydkach i to nie wszędzie , a znam dziewczyny, które i uda muszą golić ).
Ud i pupy nie smaruję wcale .
Wiesz co, ja smaruje w sumie tylko dlatego, że muszę. Ja mam taka skórę, że po pierwszym lepszym kontakcie z woda aż mnie ciągnie i swędzi taka sucha. Więc wszelkie balsamy czy oliwki to u mnie chleb powszedni.
I nie ma że mi się nie chce, bo odczuwam taki dyskomfort po prysznicu, że no lepiej już sie posmarować niż drapać do krwi

Cytat:
juz pozeram cebule

Ale mam nadzieję, że wiedziałaś o tym wcześniej i nie narobiłaś sie na darmo w kuchni specjalnie pod nich?

Co do cellulitu, to w ciąży ponoć króluje ten wodny, schodzi po porodzie. A przynajmniej koleżankom ten kalafior poschodził
U mnie jeszcze aż tak nie wylazł, ale od tygodnia puchną mi całe nogi, więc juz leze i czekam aż zawita
Stary 2015-12-28, 11:41   #1031
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
nooo....:cool :

kurcze wstałam z łózka na chwile tylko i juz mnie poty zimne zalały i nie mam siły stac na nogach
Nie wstawaj, leż- dużo pij, najlepiej ciepłego, może sok malinowy albo rozgrzewającą herbatę, mleko z miodem.
Stary 2015-12-28, 11:42   #1032
marciar7
Zakorzenienie

Ja brzuch i cycki smaruję z tolpy dla mam lub babydream.. A reszty mo sie nie chce. Po narkozie mam taka sucha skore ze zlazi a ja dalej tylko brzuch i cycki lol
Stary 2015-12-28, 11:48   #1033
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, ja smaruje w sumie tylko dlatego, że muszę. Ja mam taka skórę, że po pierwszym lepszym kontakcie z woda aż mnie ciągnie i swędzi taka sucha. Więc wszelkie balsamy czy oliwki to u mnie chleb powszedni.
I nie ma że mi się nie chce, bo odczuwam taki dyskomfort po prysznicu, że no lepiej już sie posmarować niż drapać do krwi

Ale mam nadzieję, że wiedziałaś o tym wcześniej i nie narobiłaś sie na darmo w kuchni specjalnie pod nich?

Co do cellulitu, to w ciąży ponoć króluje ten wodny, schodzi po porodzie. A przynajmniej koleżankom ten kalafior poschodził
U mnie jeszcze aż tak nie wylazł, ale od tygodnia puchną mi całe nogi, więc juz leze i czekam aż zawita
To ja mam skóre jak nosorożec , u nas woda mega twarda a mnie nic nie rusza , zero swędzenia, łuszczenia itd.

U, to jest pociecha dla mnie , kupiłam cos na cellulit z eveline, ale nie lubię się niczym smarować i tak sobie stoi , zresztą nie wiem, czy takimi preparatami można w ciąży się smyrać?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja brzuch i cycki smaruję z tolpy dla mam lub babydream.. A reszty mo sie nie chce. Po narkozie mam taka sucha skore ze zlazi a ja dalej tylko brzuch i cycki lol
mój mąż kiedyś wrócił zaszokowany z pracy, bo wszystkie koleżanki zaczęły mu pokazywać rozstępy po ciążach ( na brzuchu, biodrach i cyckach nawet), on u mnie nie widział i się przeraził, że można być tak potrzaskanym- gdyby nie widział, to pewnie by nie uwierzył - a tak jak każdy chyba facet nie wiedział, co to sa rozstepy, co to cellulit .
Stary 2015-12-28, 11:50   #1034
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam skóre jak nosorożec , u nas woda mega twarda a mnie nic nie rusza , zero swędzenia, łuszczenia itd.

U, to jest pociecha dla mnie , kupiłam cos na cellulit z eveline, ale nie lubię się niczym smarować i tak sobie stoi , zresztą nie wiem, czy takimi preparatami można w ciąży się smyrać?
Raczej zostaw na okres po ciąży. One tam mają w składzie kofeinę często. Poza tym są wersje rozgrzewające, co mało się zaleca.Naczynka słabe, pękać mogą. Ja takie preparaty odpuszczam
Stary 2015-12-28, 11:51   #1035
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

tak, wiedziałam wczesniej o tym ze nie przyjada to na szczescie sie nie narobiłam

juz jestem z powrotem w łóżku. Wzielam sobie lapka i leze pod kołdra.

Co do rozstepow to poki co nie mam ale mam tk mega napieta skore na brzuchy ze kilka razy dziennie ja smaruje w razie co mam tylko pełno pryszczy na brzuchu mam nadzieje ze zejda po ciazy... bo i tak bedzie blizna po cc i pewnie flak zamiast brzucha... a jeszcze pół roku temu był taki ladny

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-28, 11:56   #1036
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dziewczyny czy po cesarce jest szansa ze zaloze jeszcze taki strój kapielowy? gdzie oni robia ta blizne ? IMG_0035.jpg

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-28, 11:59   #1037
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

mój mąż kiedyś wrócił zaszokowany z pracy, bo wszystkie koleżanki zaczęły mu pokazywać rozstępy po ciążach ( na brzuchu, biodrach i cyckach nawet), on u mnie nie widział i się przeraził, że można być tak potrzaskanym- gdyby nie widział, to pewnie by nie uwierzył - a tak jak każdy chyba facet nie wiedział, co to sa rozstepy, co to cellulit .
Faceci to tam nie odrozniaja :-P moj nawet nie zauwaza rozstepow chyba ze mu palcem pokaze to mowi a no moze i jest :-P o celulicie nie wspomne. Dla nich to aby miec za co potrzymac i posciskac i w dupie maja jakis celulit xd
Stary 2015-12-28, 12:11   #1038
Lola2828
Zadomowienie

Paula blizna jest zaraz nad spojeniem łonowym więc jest szansa na taki strój moja siostra ma taką bliznę że ja jej nie widzę ale to chyba zalezy jak cię zszyją ale może dziewczyny sie wypowiedzą po cc
Stary 2015-12-28, 12:13   #1039
Lucy31
Zakorzenienie

Paula, w takim razie dobrze, że sie nie narobiłaś

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2015-12-28 o 12:14
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:32   #1040
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Faceci to tam nie odrozniaja :-P moj nawet nie zauwaza rozstepow chyba ze mu palcem pokaze to mowi a no moze i jest :-P o celulicie nie wspomne. Dla nich to aby miec za co potrzymac i posciskac i w dupie maja jakis celulit xd
d obre i prawdziwe .

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Paula blizna jest zaraz nad spojeniem łonowym więc jest szansa na taki strój moja siostra ma taką bliznę że ja jej nie widzę ale to chyba zalezy jak cię zszyją ale może dziewczyny sie wypowiedzą po cc
Chyba taka właśnie jest, maleńka i z boku gdzieś, nie widać jej, chyba, ze któras sama pokaże .

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Raczej zostaw na okres po ciąży. One tam mają w składzie kofeinę często. Poza tym są wersje rozgrzewające, co mało się zaleca.Naczynka słabe, pękać mogą. Ja takie preparaty odpuszczam
Rzeczywiście jest kofeina w składzie, to takie chłodzące serum jest. znając mnie, to i po ciąży mi się nie zechce smarować, chyba, ze bliskość lata mnie zmotywuje
Stary 2015-12-28, 12:44   #1041
Zosienka200
Rozeznanie

Ja tez smaruje tylko cycki i brzuch, więcej mi się nie chce. Mało tego, jak Tż jest w domu to on mi smaruje, krzywi się przy tym niesamowicie bo nie lubi tłustego, ale jakoś to robi. A, jeszcze cyckow się boi smarować bo mi czasem siara leci i boi się zePoleci, a mnie aż dusi z jego miny. Codziennie smaruje brzucha bo moja mama ma takie fatalne rozstępy po ciąży, że przykro patrzeć.

Śliczne wszystkie cuda dla dzieciaczkow 😊

Dziś pierwszy raz pani w lab chciała mnie przepuścić w kolejce. No i odebrałam wyniki posiewu, nie mam już bakterii.

Edytowane przez Zosienka200
Czas edycji: 2015-12-28 o 12:45
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:46   #1042
badzia987
Wtajemniczenie

Siemka

A ja się wyjątkowo wyspałam
Ja się smaruję się ale chyba mam skórę z tendencją bo widzę jak wygląda brzuch mojej mamy. Chociaż ona przytyła tylko po 10 kg z nami.

U mnie takich głębokich już widocznych jest najwięcej na biodrach. A na brzuchu to takie sinawe coś ale na pewno to nie żyły więc przynajmniej może nie będą takie głębokie. Póki co cycki i pupa są całe. Celulitu też brak.

Dziewczyny- kurujcie się, żeby ten katar w kaszel nie przeszedł bo to niefajnie kaszleć mając już taki duży brzuch. Ja w pierwszej ciąży 2 tyg. przed tp. się rozchorowałam i myślałam, że z kaszlu akcja się zacznie....

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:49   #1043
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość

hehe nom

wyjdzie w praktyce

musialam odkrys sie z pod kołdry bo juz pływam normalnie

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-28, 12:54   #1044
badzia987
Wtajemniczenie

Do mnie dzisiaj mój przełożony przyjeżdża w odwiedziny...a ja jeszcze w piżamie.
W sumie miło ale też boję się, że po odejściu mogłam jakiś syf w pracy zostawić.
Jeszcze mi kuchnia została do ogarnięcia..ale mam taką niemoc...Najgorsze, że u nas poza łazienką nie ma drzwi i jakby co to wszędzie musi być ogarnięte.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:55   #1045
agaczilla21
Zakorzenienie

Ugotowalam ogórkowa i mam w du***. Nie robię juz nic
Stary 2015-12-28, 12:58   #1046
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
całkowicie wystarczy

idz sie poloz do łóżka z jakas ksiazka i zamknij drzwi za soba

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-28, 12:59   #1047
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
I w dupie a po co wiecej masz robic dzieci umyte najedzone i jest super.
Ja pomyłam lazienkę i usiadlłam na zadzie. świadek tż z dziewczyną mają wieczorem przyjść. dobrze ze ze świąt tyle zarcia zosrało to nie musze nic robic
Stary 2015-12-28, 13:00   #1048
Magdzinska85
Rozeznanie

Dziewczyny mam do Was pytanie? Czy którąś męczą wymioty?

U mnie już od ponad tygodnia co zjem wszystko mi stoi w przełyku i tak mnie wymęczy aż zwymiotuję i przechodzi. Nie czuję w ogóle głodu. Pojawiło się to u mnie jak Zuza przekręciła się z pośladkowego na główkowe i chyba tak uciska żołądek że nie dma rady nic zjeść a jak już to wsytzko wymiotuję.

Czy któraś z Was ma coś takiego albo wie jak sobie z tym poradzić?

Tak samo ze zgagą, Pani Dr przepisała mi Mallox (do 3 saszetek dziennie) wcześniej pomagało i wystarczyły 1-2 a teraz tylko wezmę i upłynie może 4-5 min i od nowa zgaga... :/
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:00   #1049
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
A moze te pod koniec to przepowiadaczy? cholera wie

Sent from my iPhone using Tapatalk
no cholera wie

Cytat:
Ja smaruję, bo miałabym wyrzuty sumienia gdyby coś wyszlo, a ja bym nie smarowała. Smaruję dokładnie tym samym i tak samo jak w poprzedniej ciąży- wtedy nic nie wyszło, teraz mam nadzieję,że też już nic nie wyjdzie

Cytat:
Nie, ja tez nie smaruję Ale smaruję i uda, bo brzucha zakazali dotykać. To nie dotykam
No właśnie, ja smaruję ale tak mega delikatnie, nie masuję ani nic-nałożę i tyle.Ale wiem,że nie powinno się zbytnio dotykać:/

Cytat:
Dziewczyny czy po cesarce jest szansa ze zaloze jeszcze taki strój kapielowy? gdzie oni robia ta blizne ? Załącznik 6110336
No pewnie.Ja noszę jeszcze bardziej wycięte bikini:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:03   #1050
agaczilla21
Zakorzenienie

Paula nie mam drzwi...zreszta jak bym się tak sama z siebie położyła to by miał do gadania...mi nie wolno...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości