|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Kurcze tyle się opisałam i mi skasowalo
![]() Kropcia z pierwszego usg mam termin na 3 kwietnia ale wg om na 28 marca i tu w szpitalu też mi liczą z om czyli dziś skończone 27 tyg ![]() Polinezyjka mógł Ci umknąć mój post w tym świątecznym szale, do szpitala trafiłam 18 tego po wizycie jak okazało się że mi brzuch się spina i mam szyjke krótką, założyli mi pessar, a dziś po skończonych 27 tyg podają sterydy, że względu na ryzyko porodu przedwczesnego, mówią że jak będzie dobrze to mnie puszcza może w środę Kalpana niestety nie pomogę Ci, nie znam się na tym |
|
|
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja po świętach
u mnie mineły spokojnie, też w rozjazdach, u jednych i drugich rodziców plus rodzeństwo, ciotki, babcie itd. Pojadłam ale nie tak jak zawsze bo jakoś szybko sie najadałam ![]() no i tez były komentarze na temat mojego brzuszka że mały, dla innych duży a to że ładnie wygladam to może jednak chłopak a nie dziewczynka itd... Ból pleców i bioder Dołączam do wszystkich cierpiących, plecy bolą jak dłużej posiedze i potem pozycja juz nie ma znacznia tylko bolą i bolą. Biodra najbardziej w nocy od spania na bokach i sie kręce całą noc i wstaje, masuje, spanie nie sprawia mi przyjemności jak kiedyś. Ruchy Moja mała takie cuda rozbiła przez świeta, jednego dnia tak mnie skopała że aż brzuch taki obolały miałam, ale i tak to cudowne i cieszy Liczenie tygodni Ja mam 2 aplikacje i jedna pokazujre ze dzis ma 100 dniówke Wyprawka Wczoraj w końcu przejrzałam worek z ubrankami od szwagierki, jest sporo ciuszków na 50, 56,62 (body, spiochy, półśpiochy, kataniki) więc dużo takich małych roz. nie bedę kupowała. ogólnie chce w styczniu pokupować reszte rzeczy dla małej i dla siebie do szpitala. wózek, łóżeczko najpóźniej w lutym. rozmawaiłam z mama to z 4 ciąż żadnej nie donosiła do końca, co smieszne ze mna też miała termin na początek kwietnia a urodziłam sie 3 tyg wcześniej, najmłodzy brat 5 tyg. wczesniej, wiem że to nie ma reguły ale nie chce zostawiac już nic na marzec.
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
Witam się już z De poświątecznie. Jechaliśmy wczoraj 9 godzin samochodem i trochę wymęczyło to mnie, Leona w brzuchu i resztę rodzinki. Święta byłyby ok, gdyby nie przedświąteczny wybuch nienawiści ze strony mojej rąbniętej szwagierki. Krwi mi napsuła i strasznie mi się brzuch spinał. Po wyjeździe od teściów wszystko się uspokoiło, więc to stres.
Sunmade- przykro mi bardzo, trzymajcie się i przesyłam uściski wsparcia. Próbowałam Was wczoraj nadrobić, ale chyba nie jestem w stanie się do wszystkiego odnieść. Może te świąteczne kłótnie to wina pełni ?? ![]() Dostałam od siostry pidło ciuchów 50-62 dla chłopaka, więc muszę to tylko przesortować i zobaczyć, czego brakuje. Jeszcze 4 miesiące i się zacznie ![]() Przykro mi z powodu zagryzionego kota ![]() Na święta nic nie przytyłam, chyba ze stresu, no i smaki wigilijne nie do końca mi pasują. Kulinarnie wolę Wielkanoc. Opiekunka mojej córa ma wolne, więc korzystam z drzemki, żeby nadrobić posty ![]() Miłego dnia!!!
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to sama nie wiem jak z tym moim terminem porodu z om mam na 29 marca a z usg na 14 kwietnia ciekawe jak to bedzie
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja mam z usg, jak i z OM taką samą datę już
|
|
|
|
#2976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wizytę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nasz pokoik wietrzy się teraz codziennie, bo nadal czuje się farbę. W internecie wyczytałam, że powinno się intensywnie wietrzyć przez 8 tygodni. Czy to prawda, to nie wiem..W sumie dziwi mnie ten smród, bo kiedyś już miałam Duluxa. Cytat:
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie pomogę bo ja piec nie umię czasami przez przypadek mi się coś uda
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Raz wyborów nie szanują a dwa głupoty opowiadają. Skąd ona to wzięła?!
|
#2979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, ona jest pielegniarka i...wie o wszystkim wszystko ![]() Co do potu to bardziej sie poce ale nie smierdze ![]() Mam juz moj ukochany wozek, fotelik i baze ️ ️ ️ ️teraz Ikea i Smyk....i w koncu do domu ️
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, WRÓCIŁAM!!!! I już postaram się być!
Ogarnęłam się! I jestem teraz mocarna w wiedzę, zasoby i brzuch, bo wreszcie wyszedł na światło dzienne. Postaram się dzisiaj trochę ponadrabiać co i jak, ale pozwolicie, że tak szybko przedstawię sytuację jak to u mnie się dzieje. Byłam na usg połówkowym- wynik piękna, zdrowa dziewczynka ważąca ok 375 g ( waga z przed dwóch tygodni), przytyłam 4 kg. IMIONA BRANE POD UWAGĘ TO: Izabela, Magdalena, Alicja. Ja ciśnienie nadal 80/60, 70/60 daję jakoś radę. Już nie wymiotuję, choć potrafi mnie jeszcze mdlić. Za to przywlokła się zgaga i to jest też niefajne bo nie wiem jak mam sobie z nią radzić. Święta miałam idealne. A to już inna opowieść. Ściskam Was bardzo bardzo mocno i strasznie się za Wami stęskniłam. |
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:tuli: Witaj mąz powiedział że to gorsze niż nałóg/.... także wszystko przed Tobą.
|
|
|
#2982 |
|
Winter is coming
|
Kabriela witaj z powrotem, gratuluję córeczki
![]() kejka a ty się potem pochwal zakupami ![]() ja już się nie mogę doczekać jutra, chyba już poznam płeć, bo ile można czekać...bardzo też jestem ciekawa ile dziecię waży
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2984 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz co - ja dużo ćwiczę i na trenigu jest super ! Ale jeśli chodzi o spacerowanie/wchodzenie po schodach to jestem jak stara babcia! Nie mam siły i bardzo szybko się męczę. Dlatego przestałam to łączyć z kondycją Cytat:
Tylko ile czyszczenia! blech A to że masz pierwszy raz mdłości w ciąży to w szoku jestem :O To życzę Ci by jak najszybciej Ci przeszło Cytat:
![]() Cytat:
No to dobrze, że wszysko idzie ku lepszemu i że przed sylwestrem jest szansa że wyjdziesz Cytat:
mam nadzieje, że dobrze ![]() Ach szkoda, że sie musialaś nadenerwować brrr.... Mam nadzieję, że juz teraz będziesz miala tylko odpoczynek i miłości hehhe Cytat:
No najważniejsze, że niunia zdrowa <3 mam cos dopisać w pierwszym poście? A zgaga to tak - koszmar! Nie wiem co CI polecić bo jak mam to nic mi nie pomaga, a staram się nie sięgać po tabletki na zgagę.
|
|
|
#2985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
Ja juz prawie wszystko mam i dla siebie i dla dziecka moja mama tez urodziła mnie prawie 3 tyg wcześniej ![]() Moja aplikacja tez pokazuje mi ze mam dziś 100dniowke ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Super ️ ja wczoraj zaliczyłam ikea i smyka ale ze smyka juz wszystko online zamówiłam bo jest taniej
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-12-28 o 14:31 |
||
|
|
|
#2986 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
siedze na L4 z córcią w domu i mi dobrze dojadamy resztki poświąteczne więc dziś nic nie gotuję leżałyśmy sobie w łóżku do 8.30, młoda ma dzień piżamowyCytat:
Cytat:
![]() ja tak mam od początku z córą też tak miałam ale i tak nie zamierzała się urodzić i prawie dwa tygodnie po terminie została "wygoniona"Cytat:
gratulacje zdrowej córeczki - Izabela jest ślicznie ![]() Cytat:
Cytat:
a maż jak mu mówię, żeby się zastanowił gdzie poupychaliśmy wózek, łożeczko, materacyk itd to mi mówi, że jeszcze nie bo tyyyyle czasu
|
|||||
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
Kabriela jak dobrze ze jestes z Nami
️gratuluje zdrowej coreczki nie opuszczaj nas wiecej ![]() Velika pochwale sie dzis wieczorem albo jutro. Dopiero wyjezdzamy z Poznania wiec 2 h drogi przed nami. I jeszcze do rodzicow na obiad zebysmy czasem pizzy nie zamawiali takze nie wiem czy dzis w ogole odpakuje te kartony no i trzymam kciuki za ta Twoja wizyte zeby sie słońce Twoje pokazalo w koncu![]() Kropcia ja chcialam ta kosmetyczke zobaczyc w Smyku ale nie mieli zadnych ale wyszlam ze Skip Hop forma ️
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam właśnie z mamą z ciuchlandu. Dorwalam plaszcz z hm, co prawda nie ciążowy ale miejsca na brzuszek w nim sporo ☺ ma 60% wełny wiec powinien dać radę
Później zrobię sobie zdjęcia. Wy dałam tez ponad 100 na rzeczy dla Leona, ale u mnie w sh takie piękne ze żal zostawić. Kupiłam kombinezonik, kurteczke, kilka ciuszków juz większych typu spodenki, koszulki. Trafiłam nawet na kocyk i ochraniacz do łóżeczka, na wagę za całe 7 zł 😁 Jutro idę do drugiego bo ma być nowy towar wiec może znowu coś młodemu się trafi ☺ Chwale się zdjęciami. Jest też rozek z pepco i śpiworek z tesco (a dziś ten ochraniacz i kocyk w idealnie pasującym kolorze mi się trafił) |
|
|
|
#2989 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki by wszystko było dobrze! W domku tylko odpoczynek! Ale zawsze lepiej leży się w domu, w swoim łóżku niż w szpitalu ☺ Cytat:
Najważniejsze że zdrowo rośnie! Co do imion to podoba mi się Alicja i Magdalena 😉 Ja w 2 dzień świat pierwszy raz doświadczyłam zgagi. Normalnie masakra, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Więc niestety ci nie pomogę WYPRAWKA Byliśmy w końcu złożyć wniosek o wymianę paszportu po ślubie i zmianie nazwiska. No i zajrzelismy do sklepu niemowlecego. Za pieniążki które mieliśmy wydać na odbiór filmu i zdjęć ze ślubu i wesela (rodzice zrobili nam prezent i zapłacili) kupiliśmy ksiezniczce wózek i łóżeczko! Jestem mega zadowolona! ☺☺☺ Akurat do marca będą u rodziców na wsi żeby nie tracić miejsca w naszym małym mieszkanku. 😊 Wszystko kupiliśmy takie jak chcieliśmy |
||
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po świtach.
Miałam taki zapieprz że odczulam to na bolących plecach i twardnieniach brzucha. Dopiero wczoraj odchylam i dosłownie nic nie robiłam tylko leżałam. Jeśli chodzi o objedzenie się to mogłam tylko popatrzeć na wypieki szwagierki. A jeśli chodzi o moje wypieki to maż wszystko sam konsumował. Mąż się śmiał że jak urodzę to przytyje ze 20 kg jak zacznę słodycze jeść po 9 miesiącach dyspensy. Ja dzisiaj po wizycie i moja mala warzy 940 g choć nie wiem z czego tak przybrala bo ja mam tylko plus 2 kg na plusie od początku ciąży. Lekarz pokazał mi na monitorze łechtaczkę, wargi sromowe więc 100 procentowa dziewczyna jest. Szwagierka mnie wkurzyła w święta wypaliła z tekstem że zgrymaszoną miną jak lekarz mi 2 razy powiedział że będzie dziewczynka to nie znaczy że tak będzie i mogę mieć chłopca. A ja jej mówię że miałam usg na super wypasionym sprzęcie a nie starym z ery komuny. Ta jest taka zazdrosna bo chciała mieć córkę a urodziła 2 synów to jedzie jadem po wszystkich w rodzinie które mają lub spodziewają się córek. Jak druga szwagierka była w ciąży i jak się pochwaliła że będzie miała córkę to ta mówiła za plecami że się z tego nie cieszy. O zgrozo i oczywiście nie chciałam się łamać opłatkiem u teścia na imprezie, życzyła mi szczęśliwego rozwiązania- o zgrozo aż się boję bo wiem że życzenia były nie szczere.
|
#2992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyślę Ci fotę kosmetyczki jak moja dojdzie Szara kupiłaś ??
|
|
#2993 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, nie udzielałam się tu baaardzo długo - nie wiem, czy mnie pamiętacie.
Miałam dużo problemów z chorą mamą, nie miałam siły na nic. Ciągle tylko stres, mnóstwo rzeczy do ogarnięcia itp. Dzisiaj trochę Was nadrobiłam, przykro mi z powodu straty Sunmade. Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Czy któraś z Was cierpi na cukrzycę ciążową? Moje wyniki wyglądały tak: 93 - na czczo, 157 - po 1h, 138 - po 2h Bardzo się martwię o synka, naczytałam się o powikłaniach cukrzycy, ale liczę, że będzie wszystko dobrze. Dostałam glukometr, cukry sprawdzam 6 razy dziennie i po godzinie cukier nie może przekroczyć 120. Na czczo mam ok. 80, po jedzeniu mam zazwyczaj ok. 95 - nie wiem co o tym myśleć. To jest ta cukrzyca czy jej nie ma ? W poradni diabetologicznej powiedzieli, że cukier po obciążeniu 75g glukozą nie może być wyższy niż 130.
|
|
|
|
#2994 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam termin na 3 kwietnia z pierwszego usg a z om na 27 marca. Dziś jest po wizycie różnica 3 dni. Czyli powinnam być w 27t 1d według om a wedlug usg 26t 1d. Lekarz cały czas się sugeruje terminem wedlug pierwszego usg. Ale podejrzewam że pójdę wcześniej na poród ze względu na cukrzyce ciążowa - nie trzymają takich pacjentek do 40 tc. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
|
#2995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogłabyś też mi napisać jak w miarę smacznie jeść? |
|
|
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
lucy fajne ciuszki. Kupujesz już takie większe rozmiary jak widzę.
Ja się już strasznie zasypałam tymi małymi ciuszkami. Jedynie co muszę dokupić to parę kaftaników. Teraz to zacznę lowy za większymi ciuszkami takie na rok wzwyż.
|
#2997 |
|
Wtajemniczenie
|
Szara ale faktycznie jest troszke ciemniejsza niz na zdjeciach z all![]() Czarna byla brzydka ![]() Caly czas czekam na Twoja bo szczerze mowiac chodzi mi o to ile tam rzeczy nawchodzi wiec jak przyjdzie to napakuj kosmetykow cooo ![]() jestem ciekawa czy moje 24 cm hippy tam wejda i czy to jest usztywnione i stabilne![]() bo jak nie to zostanie mu kupic zwykly kuferek kosmetyczny...ale one sa takie malo urodziwe...chyba ze ktoras ma sprawdziny i ladny?
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
dzis za to odsypialam bo wyszlo mi to jezdzenie autokarem, ale juz jest lepiej jak zwykle widze ze porobilyscie super zakupy ![]() madziara przykro mi z powodu kotka ![]() kabriela super ze wrocilas i ze coreczka jest zdrowa
|
#2999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
NA CZCZO- 99 GLUKOZA PO 1 GODZINIE- 129 GLUKOZA PO 2 GODZINACH- 113 U mnie powodem cukrzycy jest za wysoki wynik rano i te cukry rano po nocy szaleją. Jeśli chodzi o dobre jedzenie to mi się nie udało wyczarować jakiegoś dobrego przepisu na obiady. To jedzenie gotowane-filety, pieczony schab czy jedzenie na parze mi już wychodzi bokiem .Musisz sama wypróbować co ci podchodzi bo ja na początku mogłam sobie pozwolić raz na jakiś czas na 5 klusek śląskich czy 5 pierogów z mięsem, rybę smażoną choć nie wolno ich jeść i cukier miałam 85 a teraz oj nie
|
|
#3000 |
|
Rozeznanie
|
Wizyta
Ja już po. Mały waży 1100g wracając do Maluszka to ma baaaardzo długaśne nogi, to po rodzicach ja dostałam na zapalenie pęcherza furaginę, podobno w ciąży można następna wizyta u gin 27.01 na 17.a co do terminu to z usg aktualnie mi wyszło 28.03 (urodziny mojego Tż ) też mi tak kalkulatory liczyły, ale się kieruje datą z pierwszego usg Zakupy Byliśmy na zakupach, pełno wszędzie ludzi, ah te wyprzedaże :P a ja musiałam sobie nowe buty kupić bo puchną mi nogi i czasem już się nie dopinam w kozakach. Podobały mi się botki na obcasie słupku, ale w ciąży to daleko bym w nich nie zaszła :P więc wybrałam wygodne trapery, po nowym roku mają mrozy przyjść, to dobrze bo są mega ciepłe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

dziś dostalam sterydy na rozwój płuc dla malucha
Bo w moim przypadku to raczej w sapiąca hipopotamicę.

dlaczego ludzie nie szanuja wyborow innych?
A co ma jedno do drugiego? Już pomijając fakt chamskiego wtrącania się.

️

️ ja wczoraj zaliczyłam ikea i smyka
nie opuszczaj nas wiecej 

jestem ciekawa czy moje 24 cm hippy tam wejda i czy to jest usztywnione i stabilne
.