Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-28, 08:16   #4051
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Klementyna mój K. tez dostał dużo za dużo. Aż mi jakoś tak nieswojo z tym. Boje się, że zaraz będzie myślał ze mu się wszystko należy i mając wszystko nie doceni nic
ot to to

choć Michał dostał jeden malutki samochodzik pod choinkę. chciałam mieć niespodziankę - to miałam straszne jest jak widzisz, że dziecko na coś czeka i nie ma wśród tony tałatajstwa nie ma (spełnienia) marzeń.
dziadek dostał wścieklizny (bo cały czas podjudzał Michała, będąc przekonanym, że babcia nabyła jakieś traktorowate ustrojstwo), babcia nabzdyczyła, także szał
za to Olka - totalne rozpieszczenie w ramach rekompensaty, że taka biedna, "pomichałowa"

kurczakiiii, napiszę i odniosę się później, bo Olka jęczybuli totalnie rozregulowana (o ile kiedykolwiek była regularna )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:23   #4052
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

U nas kilkanaście pobudek w nocy, Dominika chora, wściekła, marudna, placzaca, wisząca na mnie. Czyli chora ale wszystko w normie.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:46   #4053
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

A mi Milus wczoraj wstal po 1.5h wiec na szybko w wielkim placzu zdarzylam go wykapac hehe. I do ponownego spania wszak prawie 1.5h mi to zajelo ale juz o 22 spal jaka zabity przyszedl do mnie kolo 3 w nocy i musialam go budzic o 7.30 i ubierac prawie na spiaco by zaprowadzic go do przedszkola ale o dziwo po prawie 5dniowej przerwie poszedl bardzo chetnie a ja wlasnie w drodze do pracy eh. Jeszcze jutro i znowu mam wolne dlugi weekend.

Jak zobaczylam te zdjecia to padlam ze smiechu idealnie odzrwierciedlaja moja sytuacje haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1451292336749.jpg (29,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451292344756.jpg (33,3 KB, 4 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:53   #4054
Moderna
Zakorzenienie

I po swietach

U nas pol na pol udane-nieudane
Kolacja wyszla mi bardzo smaczna, M. dostal o nas kilka prezentow - najbardziej cieszy go: piasek kinetyczny, geomag, plac zabaw z playmobil i drewniany toster z hape.

M. dalej kaszle, teraz juz mokry kaszel - ciagnie sie to jak.... nie wiem, kiedy mu to przejdzie

Maz mi w pierwszy dzien swiat powiedzial cos, sprawiajac duza przykrosc, takze bylismy pokloceni na dugi dzien pojechalismy do tesciowej, tam szwagierka na nas wielce obrazona - no takze ten tego - radosnych swiat

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-12-28 o 08:55
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:56   #4055
BYou
MBZ♥

U nas święta miłe, tak żałuję że mieszkamy daleko od moich rodziców. Prezentowo udanie, ale w przyszłym roku rozloze rozdawanie na całe święta żeby Zoś mogła się skupić

Moderna

Pani, czemu tak wyszło z prezentem Torresowym? Już wrociliscie? Co Olencja dostała?

Małpko, dla Męża i zdrowia.

Demeter, Kwiatuszku zapraszam na mandarynki

Kasia

Achna byłaś blisko w Wigilię?

Klementyna jak u Michelinka ospa?
Despa myślę!!!!!!

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:21   #4056
Moderna
Zakorzenienie

BYou z jakiego prezentu Zosia ucieszyla sie najbardziej?

panika to znaczy, ze Michas dostal nie takie autko, o jakim marzyl?

________

zaczelam sobie dzis wyrzucac, ze M. chyba troche przeze mnie boi sie lekarzy (przeczytalam jedna dyskusje i to chyba ja zasialam strach w dziecku - choc moze nie, moze tak ehh ) - trzeba bardzo uwaznie wazyc swoje slowa

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

hehe.. ja mandarynek mam tez pod dostatek mamy sasiadow Wlochow i ich rodzina przed Swietami przyjezdza furgonetka przywozac owoce i warzywa prosto z Wloch (sprzedaje je dla tutejszych Wlochow) - takie swieze mandarynki niemalze prosto z drzewka
Stary 2015-12-28, 12:04   #4057
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Czyli chora ale wszystko w normie.
hehhh...

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Jak zobaczylam te zdjecia to padlam ze smiechu idealnie odzrwierciedlaja moja sytuacje haha
o serniczku - boskie!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tam szwagierka na nas wielce obrazona
za co?

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
U nas święta miłe
pięknie się to czyta

Cytat:
Pani, czemu tak wyszło z prezentem Torresowym? Już wrociliscie? Co Olencja dostała?
bo nie chciałam "namów" świątecznych. jeszcze nigdy nie było "przykazu" co chcę by zostało zakupione. do głowy mi to nie przyszło...
po prostu babcia tak wypytywała o Brudera, że wszyszłam z założenia, że go nabyła, nie chciałam konkurować i wyszło, jak wyszło.
a ona kupiła mu - jako prezent "przewodni" tablet FP (uważam, że za duży jest już Michał na FP).

Olcia - osobiste zabawki do kąpieli, siostrzyczkę szczeniaczka FP, interaktywne książeczki, zastawę, ciuchy, maskotki, jakieś panele grające - wszystko na dziewczęcą nutę

Cytat:
panika to znaczy, ze Michas dostal nie takie autko, o jakim marzyl?
w ogóle nie dostał. dostał małego resoraczka od dalekiego wujka.

a co mu powiedziałaś a propos lekarza?

Stary 2015-12-28, 12:41   #4058
achna79
Rozeznanie

Hej

Święta Święta i po świętach. Nie dałam rady wejść przed samymi świętami jak i w trakcie także spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego dobrego )

A teraz nadrabiam

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

O widzicie, u Was przynajmniej działa to z pokojem i wykrzyczeniem się. U nas działało 2 dni, teraz mówi, że nie i koniec. A jak go tz zaprowadzi to sie zaczyna śmiać i takie to uspokojenie
To faktycznie lipnie trochę bo co tu zrobić w takiej sytuacji

Cytat:
Mam ochotę uciec, ze względu na synka się staram, by to funkcjonowało , ale idzie jak po bruździe .

Dziś wysłałam mu przelew z dopiskiem happy birthday to you - niech poczuje się jak wyplosz!

Kurczę, chyba pierwszy raz wylałam kubeł pomyi publicznie na małżonka - i głupio się teraz z tym czuje ale tez i ulgę poczułam, ze mogłam się wyżalić komuś

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Aaaaa ślinię się na kokosanki!!!

Jak to jest, że na tel zdjęć nie widzę, a akurat ciastka musiały się pokazać?

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Ja sobie najblizsxych dni nie wyobrazam, dzis zmarl moj mlodszy brat, nie wiem.jak przejdziemy ten chyba najtrudniejszy czas.
Bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Do domu nanieśliśmy stertę prezentów, także nauczka na następne okazje, żeby kupować mniej a droższe - składać się z rodzinką
Święte słowa ) Zdecydowanie za dużo tego wszystkiego

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
pokaże wam papierowe choinki zrobione przez mojego tż-ta to dwie największe jeszcze było 15 mniejszych na nasz scholkowy kiermasz
Robiłam takie z ciotką w zeszłym roku ) tylko Twojego Tż takie fajniejsze bo smuklejsze.

Cytat:
U nas kilkanaście pobudek w nocy, Dominika chora, wściekła, marudna, placzaca, wisząca na mnie. Czyli chora ale wszystko w normie.
Ojej szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Achna byłaś blisko w Wigilię?
Byłam byłam ) zajechaliśmy w Wigilię koło 18 ( Tż w pracy jeszcze do 14 siedział) i wyjeżdżaliśmy w 1 święto koło 16

Zawsze sobie obiecuję, że w końcu Cię tam namierzę i odwiedzę ale my tam jesteśmy na dwa, trzy dni góra... więcej się nie da wytrzymać (i zawsze gdzieś mamę wozimy żeby pozałatwiała swoje sprawy, odwiedziła siostrę itp.) także nie ma po prostu kiedy
Stary 2015-12-28, 14:06   #4059
Moderna
Zakorzenienie

panika ohh.. przykro bylo Michasiowi, czy nie dal po sobie nic poznac? szkoda, ze tak wyszlo.

A ja nie wiem co z nami jest nie tak, chyba sie Was tu naczytalam i wyobrazam sobie, ze to normalne, ze male dzieci sa w rodzinie rozpieszczane - tylko nasze nie prezenty M. dostaje tylko od nas, od babci (mama meza) i siostra meza kupuje cos do ubrania (teraz dostal bluze z kapturem). Nawet moja mama nic nie przyslala.
Pewnie odleglosc (tak sobie to tlumacze), maz mieszka 200km od rodziny, widzimy sie tylko na swieta i inne rozne okolicznosci, z mojej strony tez w Pl nie bylam wiele lat, z siostra sie wieki nie widzialam, zreszta kontakt mamy tylko jeden: Lubie to

----------------

pytalas o szwagierke (zona brata meza - nie wiem czy to szwagierka?) - to skomplikowane (konflikt brat-brat). nie wiem, czy odpowiednie na forum. Ale mimo, ze skomplikowane, to nie przypuszczalam, ze bedzie taka zimna w moim kierunku, bo ja im nigdy zlego slowa nie powiedzialam (bez usmiechu, chlodno podala na szybko reke, zyczac wesolych swiat, ja wreczylam jej prezent (ciastka ladnie zapakowane), to nie wziela do reki nawet, postawilam w przedpokoju (wychodzilismy wlasnie do restauracji) to jeszcze jak wrocilismy to lezaly, zero zainteresowania - spakowalam i zabralam do domu (nie zmarnuja sie )

----------------------
Lekarz.. hm, nie wiem, moze sobie wymyslam
Wydaje mi sie, ze to ja wzbudzilam strach w M., albo go moze nie tyle, co wzbudzilam, jak wzmocnilam.

Wczesniej M. mial problemy z myciem zebow, i co ja sie nachodzilam, naprosilam, ile historyjek wymyslalam - no nie latwe zadanie, i tez kilka razy opowiadalam, ze zeby trzeba myc, bo jak kiedys pojdziemy do pana dentysty, zeby byly, zdrowe i czyste. Jak sie nie myje zebow, to namnazaja sie bakterie, ktore wierca male dziurki i wtedy zabki moga bolec i trzeba isc do pana dentysty je wyleczyc, i wtedy to moze bolec. Dlatego myjemy zeby, by byly zdrowe i bysmy nie musieli jezdzic do pana doktora.
(najskuteczniejsza okazala zabawa i cierlpliwosc, zadne blabla bla)

No wlasnie - dzieci chyba nie rozumieja czasu przyszlego, trybu przypuszczajacego, ze cos kiedys moze sie wydarzyc - zwlaszcza dzieci z opoznionym troche rozwojem mowy.

Podobnie z syropkami, z odciaganiem spikow z nosa czy inhalacjami - zdarzalo mi sie mowic, ze musimy wziac syrop, bo chce by byl zdrowy, inaczej bedziemy musieli pojechac do pana doktora, jak sie pogorszy (tyle, ze to zawsze bylo z troska w glosie, spokojnie, do ucha, jak troska, nigdy nie straszylam dziecka lekarzem - tylko, czy M. moglby to zrozumiec jako straszenie?).

Moze sobie wymyslam, bo M. przeciez juz wczesniej tez zawsze plakal u lekarza, jak jeszzce nie rozumial wiele i nie mowil. ahh.. takie rozterki czasami mam.

ahh wlasnie, mialam zamowic zestaw lekarza, bedziemy badac misie oby pomoglo!
Stary 2015-12-28, 16:51   #4060
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

----------------

pytalas o szwagierke (zona brata meza - nie wiem czy to szwagierka?) - to skomplikowane (konflikt brat-brat). nie wiem, czy odpowiednie na forum. Ale mimo, ze skomplikowane, to nie przypuszczalam, ze bedzie taka zimna w moim kierunku, bo ja im nigdy zlego slowa nie powiedzialam (bez usmiechu, chlodno podala na szybko reke, zyczac wesolych swiat, ja wreczylam jej prezent (ciastka ladnie zapakowane), to nie wziela do reki nawet, postawilam w przedpokoju (wychodzilismy wlasnie do restauracji) to jeszcze jak wrocilismy to lezaly, zero zainteresowania - spakowalam i zabralam do domu (nie zmarnuja sie )
to faktycznie beznadzieja , dorosła kobieta a zachowuje się jak dziecko. No i ten prezent "od oka" by wzięła - ale to już jej strata - smacznego

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:

ahh wlasnie, mialam zamowic zestaw lekarza, bedziemy badac misie oby pomoglo!
zawsze to krok w dobrą stronę , choć Oliwka nie boi się lekarzy, dentysty ... to zestawem pokazywałam jej jak pani doktor będzie osłuchiwała, sprawdzała gardełko itp. Teraz to Ona biega za mną ze strzykawką i straszy że da mi zastrzyk
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 18:26   #4061
Sorceresss
Wtajemniczenie

Heja!

Malpka, świetne te choinki!

Panika, no to dupka trochę z tym prezentem dla Michała.

Filip dostał dużo i uważam, że za dużo! Muszę zrobić porządki z zabawkami, nawet z tymi z których nie wyrósł, ale się już nie bawi, albo ja ich nie lubię. Fizycznie nie mamy gdzie to trzymać. A jakby nie patrzeć to najlepszą zabawą jest przestawianie krzeseł i robienie "widownika" w co raz to innym miejscu mieszkania, albo zmiana wystroju choinki na wysokości do ok. 1.1m.

Moderna
, szwagierka pełna klasa! nie ma co! Ja ze szwagrem (mąż siostry tż) też drę koty, ale wojnie podjazdowej. Tż też go nie lubi. A Filip to nawet nie wie jak wujek ma na imię (bo ciocię i kuzynostwo bardzo lubi).
Filipkowi pomógł (chyba) zestaw lekarza. Nie wierzyłam w to, ale po kilku dniach badania wszytskiego co się rusza, bądź powinno ruszać gdyby żyło, wizyta u lekarza przebiega świetnie. Fakt, że pani doktor też zawsze mówi co będzie robić, jak zagląda do ucha to najpierw świeci światełkiem na rękę.
Trzeba jednak warzyć słowa jak się coś dziecku tłumaczy. Nie raz złapałam się na tym, że coś mówiła, tłumaczyłam i wiedziałam że jest gdzieś drugie dno i jak Filip to wyłapie to moje gadanie może wyjść na niekorzyść.

Byłam dzisiaj zapisać Pchełkę do przychodni. Przy okazji chciałam wizytę za zdrowej stronie (wg zaleceń pediatry ze szpitala), żeby sprawdzić czy ok, czy przybiera na wadze. Najbliższy wolny termin na 11.01. Szczena mi opadła. Dobrze, że jutro położna przychodzi z wagą to sprawdzę czy moje cierpienia cycowe nie idą na marne. Ja nie wiem co mam takie te piersi wrażliwe, ale pierwsze 2 min karmienia to jest taki ból że zagryzam wargi i prawie wyję. Z Filipkiem jeszcze krew do kompletu się pojawiała, teraz mam już "zahartowane" i tylko boli jak fix!

A, wczoraj przebieram Zosię na łóżku, chłopy obok nas. I tak Fi patrzy na pupkę Zosi. Cisza... przybiża wzrok... cisza... i nagle takie uśmiech: ALE ONA NIE MA SIURAKA! My z tż w śmiech i mówimy, że dziewcczynki nie mają siuraczków. Na co Filip: ruszała i grzebała w majtkach i jej odpadł? I potem musieliśmy szybki wstęp do anatomii wprowadzić... i ja też się przyznałam, że nie mam i nigdy nie miałam siuraka. To był mój coming out

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-28, 19:10   #4062
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Sorce anika dzieki za wsparcie, zamówiłam zestaw lekarza i oby dało radę - trzymam w nim nadzieje, ze nam pomoże
Długo szukałam fajnego i wybrałam drewniany, cieżko było mi kliknąć KUP bo kosztuje majątek, ale żaden inny mnie do końca nie przekonywał.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Sorce ależ się uśmiałam z historii odpadnietego siuraka

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Ja tez muszę przesiew zrobić w zabawkach najśmieszniejsze jest to, ze te które zawsze odkładam do pudła na sprzedaż to M. codziennie wyjmuje do zabawy
Stary 2015-12-28, 19:11   #4063
Sorceresss
Wtajemniczenie

Moderna, u nas, o zgrozo, najbardziej podobało się Fi tandetne światełko na otoskopie, albo bicie serca na stetoskopie. Caly zestaw mieliśmy tani i brzydki jak dla mnie ale spełnił swoją funkcję i wywiozłam go do mamy.

Terry Pratchett
Stary 2015-12-28, 19:13   #4064
Moderna
Zakorzenienie

Sorce a nie masz czasem któregoś kanalika przytkanego? (Mnie tak bolało przez krotki czas po zassaniu, jak właśnie kanalik był zatkany)

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Moderna, u nas, o zgrozo, najbardziej podobało się Fi tandetne światełko na otoskopie, albo bicie serca na stetoskopie. Caly zestaw mieliśmy tani i brzydki jak dla mnie ale spełnił swoją funkcję i wywiozłam go do mamy.

Hihi, byleby świeciło i migało

Geomag jest super! Kupiłam mały zestaw ale na urodziny pewnie rozszerze, bo nawet mi sprawia radość budowanie figur przestrzennych (myśle ze dla dziecka to tez na plus jak pójdzie do szkoły )
Stary 2015-12-28, 19:16   #4065
Sorceresss
Wtajemniczenie

Zaden kanalik nic mi.nie powiedział. Miałabym w obu piersiach? Ale czasami to taki ból jakby ciągnął od zewnętrznej części piersi, jakby nie pochodził wprost od sutka czy brodawki więc może cos w tym być. Wymasuje ciepłym prysznicem dziś. To tak kur...wsko wręcz boli, ze zaczęłam się zastanawiać czy sobie jak sportowiec cycusi nie zamrażać przed karmieniem

Demeter, Malpka Wam też dłużej trwało dochodzenie do siebie po drugiej cc? Ciągle czuję jakby mi ktoś bebechy poobijał.

Moderna, ja też się bawię geomagiem świetna zabawka moim zdaniem. Filip buduje na płasko jeszcze, plus zawory (jeden pręt pionowo i od niego u gory odchodzą dwa poziomo, coś na wzór pokrętła).

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-12-28 o 19:22
Stary 2015-12-28, 19:27   #4066
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

A to obie piersi? Wydaje mi się, ze przy zatkanym kanaliku ból pojawiał się jednostronnie, (już nie pamietam, no to dawno było) , ja zagryzalam przy zasysaniu zeby, ból był okropny, taki kłujący ciągnący, trwał od zassania minutę czy dwie). Sprawdź pod prysznicem czy nie masz takiej białej kropeczki na którymś kanaliku. Dobrze ze jutro przychodzi położna, dopytaj, może cis doradzi

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:

Moderna, ja też się bawię geomagiem świetna zabawka moim zdaniem. Filip buduje na płasko jeszcze, plus zawory (jeden pręt pionowo i od niego u gory odchodzą dwa poziomo, coś na wzór pokrętła).

Uuu niezłe
M. na razie patyczkiem zbiera kulki i przenosi je z miejsca na inne miejsce
Stary 2015-12-28, 19:31   #4067
BYou
MBZ♥

Moderna, jestem przekonana, że ten zestaw zda egzamin-prześliczny ten Wasz nam bardzo pomógł. Kupiłam jakiś tani, jedyny który znalazłam w moim wsiowym sklepie tuż po bilansie i przygodzie z niemiłą pielęgniarką. Do tej pory to najlepsza zabawa. Plus tłumaczenie, że do lekarza idzie się po pomoc, że lekarz/pielęgniarka to przyjaciel dzieci i kiedy jest się chorym to trzeba się rozebrać, dać zbadać, pokazać gardło, czasem idzie się też na szczepienie czyli doktor bada, a pielęgniarka daje zastrzyk w rękę/nogę i to ma chronić przed chorobami. Czasem też idzie się tylko porozmawiać z doktorem. Myślę, że eM mógł takie słowa odebrać z lękiem: pojedziemy gdzieś bo będę chory, a że nie do końca dzieci rozumieją nieznane pojawił sięstrach. Teraz z takim zestawem go pokonacie
Szwagierka, no cóż, z kulturą i obyciem nie jest Jej po drodze. Ty sienie przejmuj
Zoś dostała puzzle zestaw drewniany do robienia kanapek-jest tam jajo na twardo i na miękko klocki mozaika wadera, kulę pozytywkę, reniferka świecącego na okno, książki, malowanki z naklejkami. i tak nic nie przebije mojego "romantycznego" męża, który kupić mi pod choinkę lodówkę

Achna trzymam za słowo

SOrce, padłam

Pani, przykro mi ze tak wyszło
Oluśki prezenty super

Stary 2015-12-28, 19:52   #4068
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Heja!

Filip dostał dużo i uważam, że za dużo! Muszę zrobić porządki z zabawkami, nawet z tymi z których nie wyrósł, ale się już nie bawi, albo ja ich nie lubię. Fizycznie nie mamy gdzie to trzymać. A jakby nie patrzeć to najlepszą zabawą jest przestawianie krzeseł i robienie "widownika" w co raz to innym miejscu mieszkania, albo zmiana wystroju choinki na wysokości do ok. 1.1m.

Moderna
, szwagierka pełna klasa! nie ma co! Ja ze szwagrem (mąż siostry tż) też drę koty, ale wojnie podjazdowej. Tż też go nie lubi. A Filip to nawet nie wie jak wujek ma na imię (bo ciocię i kuzynostwo bardzo lubi).
Filipkowi pomógł (chyba) zestaw lekarza. Nie wierzyłam w to, ale po kilku dniach badania wszytskiego co się rusza, bądź powinno ruszać gdyby żyło, wizyta u lekarza przebiega świetnie. Fakt, że pani doktor też zawsze mówi co będzie robić, jak zagląda do ucha to najpierw świeci światełkiem na rękę.
Trzeba jednak warzyć słowa jak się coś dziecku tłumaczy. Nie raz złapałam się na tym, że coś mówiła, tłumaczyłam i wiedziałam że jest gdzieś drugie dno i jak Filip to wyłapie to moje gadanie może wyjść na niekorzyść.

Byłam dzisiaj zapisać Pchełkę do przychodni. Przy okazji chciałam wizytę za zdrowej stronie (wg zaleceń pediatry ze szpitala), żeby sprawdzić czy ok, czy przybiera na wadze. Najbliższy wolny termin na 11.01. Szczena mi opadła. Dobrze, że jutro położna przychodzi z wagą to sprawdzę czy moje cierpienia cycowe nie idą na marne. Ja nie wiem co mam takie te piersi wrażliwe, ale pierwsze 2 min karmienia to jest taki ból że zagryzam wargi i prawie wyję. Z Filipkiem jeszcze krew do kompletu się pojawiała, teraz mam już "zahartowane" i tylko boli jak fix!

A, wczoraj przebieram Zosię na łóżku, chłopy obok nas. I tak Fi patrzy na pupkę Zosi. Cisza... przybiża wzrok... cisza... i nagle takie uśmiech: ALE ONA NIE MA SIURAKA! My z tż w śmiech i mówimy, że dziewcczynki nie mają siuraczków. Na co Filip: ruszała i grzebała w majtkach i jej odpadł? I potem musieliśmy szybki wstęp do anatomii wprowadzić... i ja też się przyznałam, że nie mam i nigdy nie miałam siuraka. To był mój coming out
hahha padłam z siusiaka...
Byou zmieściła sie pod choinka? ładny prezent :yes:
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 20:22   #4069
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Heja!

Moderna

Hehe u nas też takie tematy były. Najpierw odnośnie siostrzenicy, potem Dominiki.
Ostatnio tłumaczyłam dlaczego nie zrobię dla niego opaski na glowe, w końcu stanęło na tym że oboje będą mieli kokardki tylko w innych miejscach.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-28, 21:53   #4070
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Hej ja tylko z pytaniem jakiś czas temu wstawiałyście kosze na zabawki szary z gwiazdkami mogę prosić linka? Dziękuję!
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 22:03   #4071
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc

Cytat:

No wlasnie - dzieci chyba nie rozumieja czasu przyszlego, trybu przypuszczajacego, ze cos kiedys moze sie wydarzyc - zwlaszcza dzieci z opoznionym troche rozwojem mowy.
Własnie tez to zauwazyłam
Szkoda, że tak wyszło na Swieta...

Cytat:

Co do dochodzenia po cc - u mnie przy Z wszystko szybciej, sprawniej było

-----
Wreszcie chwila odpoczynku...oglądam po raz setny "W krzywym zwierciadle: witaj Swiety Mikołaju" No mam sentyment do tego filmu i tego humoru

A jak dziewczyny plany na Sylwestra?
My robimy u siebie, bedzie brat z rodzinka, moze kuzyn, znajomi
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 05:43   #4072
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

bystrzacha !

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Cytat:
Długo szukałam fajnego i wybrałam drewniany, cieżko było mi kliknąć KUP bo kosztuje majątek, ale żaden inny mnie do końca nie przekonywał.

wow! wspaniały !!! O. az takiego wypasionego nie ma
Takim zestawem to mogłabym się z tż pobawić w lekarza

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Cytat:
Widzę że fajna sprawa - już wiem co O. może dostać na 3 urodzinki

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
My idziemy do mojej siostry - kameralnie, spokojnie, domowo.
Męczą mnie już huczne imprezy z plątającymi się pijanymi facetami na dużych balach/domówkach itp. ( hmm ale ze co starzeje się )

anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 07:24   #4073
Moderna
Zakorzenienie

BYou o tak, drewniane jajko - M. bylby tez zachwycony
artykuly spozywcze do krojenia do trafiona zabawka

oliwka kosz jest z H&M Home, ale nie wiem, czy w polskim oddziale dostepny
(te w gwiazdki u nas wyprzedane, teraz w wiosennej kolekcji sa takie: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0327601003.html

U nas pojawilo sie kilka nowosci, miedzy innymi zaslonki w gwiazdki (pewnie znikna w tempie ekspresowym )

demeter my na sylwestra jak co roku zostajemy w domu pewnie znowu ugotujemy sobie cos pysznego, do tego winko, fajny film

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Wreszcie chwila odpoczynku...oglądam po raz setny "W krzywym zwierciadle: witaj Swiety Mikołaju" No mam sentyment do tego filmu i tego humoru
tez co roku ogladamy ten film

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Hehe u nas też takie tematy były. Najpierw odnośnie siostrzenicy, potem Dominiki.
Ostatnio tłumaczyłam dlaczego nie zrobię dla niego opaski na glowe, w końcu stanęło na tym że oboje będą mieli kokardki tylko w innych miejscach.

hehe
M. uparcie twierdzi, ze jest dziewczynka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod (8).jpg (77,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (252,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod (2).jpg (183,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod (1).jpg (224,0 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod (7).jpg (62,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod (4).jpg (67,9 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod (5).jpg (125,1 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-12-29 o 07:42
Stary 2015-12-29, 07:48   #4074
Moderna
Zakorzenienie

BYou zapomnialam - praktyczne prezenty sa super!
jaka lodowka? wymarzona?
Stary 2015-12-29, 08:05   #4075
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Eh mialam taki ambitny plan wstanie wczesniej ze ZASPALAM zamiast o7 obudzilam sie o7.45 haha. Na duzym spidzie ubralam siebie i Milusia i juz o 8.20 wychodzilam z przedszkola. Nie zdarzylam zjesc sniadania przez to i znowu w pracy bd zmuszona wziasc bagietke z serem szynka salata pomidorem i serkiem topionym (ogolnie pysznosci jak sobie sama zrobie, jak inni mi robia to ujdzie w tlumie haha) ale wpierw ide do urzedu podatkowego bo mi przyszedl sms ze mam spr meijla paczam i oczom nie wierze a tam 36% (w tym mialam 16% ale powiedzialam szefowi zeby odciagal 20% cobyn miala w czerwcu zwrota jakiegos hehe) bo owszem moge mkec i te 36% ale jak bede sama bez Milusia zapierdzielala kazdy dzien kazda zmiane z mlodym niestety daloby sie ale ciezko by bylo. No nic pozyjemy zobaczymy. Mam nadzieje ze nie bedzie duzo ludzi i zdarze sie doatasc do okienka przed 10.30 hehehe

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 08:23   #4076
BYou
MBZ♥

Kasia o co kaman z tymi procentami?

Moderna,wymarzona
Szkoda, że u nas w hmie nie ma takich fajnych rzeczy :/

Oliwka ściągaj torbę z głowy i pisz co u Was

Agata nie nadrabiaj tylko pisz!!!!!

Klementyna stanęła odrazu na swoim miejscu

Stary 2015-12-29, 08:43   #4077
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
panika ohh.. przykro bylo Michasiowi, czy nie dal po sobie nic poznac?
nie no każdy prezent był dla niego atrakcyjny. ale przed każdym było jedno oczekiwanie: motoryzacyjne
ale chyba celowe aktorzenie, by komuś nie zrobić przykrości - jeszcze przed nami

Cytat:
Nawet moja mama nic nie przyslala.
Pewnie odleglosc (tak sobie to tlumacze), maz mieszka 200km od rodziny, widzimy sie tylko na swieta i inne rozne okolicznosci, z mojej strony tez w Pl nie bylam wiele lat, z siostra sie wieki nie widzialam, zreszta kontakt mamy tylko jeden: Lubie to
odległość nie jest wytłumaczeniem. według mnie.
ale są osoby, które nie potrafią robić prezentów (np. mój chłop, jego matka - u nich nie było takiej tradycji, więc dla nich to coś nowego). inni uznają, że wszystko macie - więc co by tu można i kończy się na niczym.
smutne takie relacje

Cytat:
spakowalam i zabralam do domu (nie zmarnuja sie )
i dobrze zrobiłaś

Cytat:
Jak sie nie myje zebow, to namnazaja sie bakterie, ktore wierca male dziurki i wtedy zabki moga bolec i trzeba isc do pana dentysty je wyleczyc, i wtedy to moze bolec.
żadnych kłamstw. uczciwie wobec dziecka.

Cytat:
"od oka" by wzięła
piękne sformułowanie

Cytat:
jest przestawianie krzeseł i robienie "widownika"
w teatr się bawi?

Cytat:
Na co Filip: ruszała i grzebała w majtkach i jej odpadł?
mój Miszcz!!!!!

Cytat:
on jest piękny, estetyczny, ale - jak dla` mnie! - mało przypomina realne przyrządy. nie wszystkie poznałam

Cytat:
i tak nic nie przebije mojego "romantycznego" męża, który kupić mi pod choinkę lodówkę
prezent jak z mojego ojca tylko Twój mąż często bywa romantyczny bez '''
fajna lodówka?

Cytat:

wczoraj była u nas wieczorem przyjaciółka. Olka rozbita na tyle, że zasnęła=padła o 23:30. także zapominam, że jest sylwester. może gdzieś chłopa wypchnę.
za dwa lata sobie odbijemy

Cytat:

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2015-12-29 o 08:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-29, 09:00   #4078
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna,wymarzona

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ale przed każdym było jedno oczekiwanie: motoryzacyjne

smutne takie relacje

ale - jak dla` mnie! - mało przypomina realne przyrządy. nie wszystkie poznałam

wczoraj była u nas wieczorem przyjaciółka. Olka rozbita na tyle, że zasnęła=padła o 23:30. także zapominam, że jest sylwester. może gdzieś chłopa wypchnę.
za dwa lata sobie odbijemy

ohhh ale dzieci szybko chyba przechodza do porzaku dziennego na urodziny pewnie dostanie

smutne

hehe, masz racje, drewniane wygladaja troche inaczej, ale siedzialam chyba z godzine przegladajac te zestawy i plastikowe zupelnie mnie nie przekonywaly, a z drewnianych ten jest pelny, bo jest nawet csnieniomierz

odbijecie na pewno (chyba, ze sylwester tylko we dwojke )
Stary 2015-12-29, 09:05   #4079
BYou
MBZ♥

Moderna u nas ze strony teściów zainteresowania nami, Zosia nie ma. Tylko jak tam pojadę to wtedy. "prezenty" to szczerze wolałabym kolorowanke niż toto ostatnio kupiła tesciowa: różową plastikową mysz, jezdzaca i wydajaca piski. Przy próbie włożenia baterii polamala się pokrywa

Pani dobrze,że pod choinka znalazłam perfumy
A lodówka piękna

Stary 2015-12-29, 09:06   #4080
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
M. uparcie twierdzi, ze jest dziewczynka
ba!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Eh mialam taki ambitny plan wstanie wczesniej ze ZASPALAM

Cytat:

Oliwka ściągaj torbę z głowy i pisz co u Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości