![]() |
#4051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() choć Michał dostał jeden malutki samochodzik pod choinkę. chciałam mieć niespodziankę - to miałam ![]() ![]() dziadek dostał wścieklizny (bo cały czas podjudzał Michała, będąc przekonanym, że babcia nabyła jakieś traktorowate ustrojstwo), babcia nabzdyczyła, także szał ![]() za to Olka - totalne rozpieszczenie w ramach rekompensaty, że taka biedna, "pomichałowa" ![]() kurczakiiii, napiszę i odniosę się później, bo Olka jęczybuli ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
U nas kilkanaście pobudek w nocy, Dominika chora, wściekła, marudna, placzaca, wisząca na mnie. Czyli chora ale wszystko w normie.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
A mi Milus wczoraj wstal po 1.5h wiec na szybko w wielkim placzu zdarzylam go wykapac hehe. I do ponownego spania wszak prawie 1.5h mi to zajelo ale juz o 22 spal jaka zabity przyszedl do mnie kolo 3 w nocy i musialam go budzic o 7.30 i ubierac prawie na spiaco by zaprowadzic go do przedszkola ale o dziwo po prawie 5dniowej przerwie poszedl bardzo chetnie
![]() Jak zobaczylam te zdjecia to padlam ze smiechu idealnie odzrwierciedlaja moja sytuacje haha |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
I po swietach
![]() U nas pol na pol udane-nieudane ![]() Kolacja wyszla mi bardzo smaczna, M. dostal o nas kilka prezentow - najbardziej cieszy go: piasek kinetyczny, geomag, plac zabaw z playmobil i drewniany toster z hape. M. dalej kaszle, teraz juz mokry kaszel - ciagnie sie to jak.... nie wiem, kiedy mu to przejdzie ![]() Maz mi w pierwszy dzien swiat powiedzial cos, sprawiajac duza przykrosc, takze bylismy pokloceni ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-12-28 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
MBZ♥
|
U nas święta miłe, tak żałuję że mieszkamy daleko od moich rodziców. Prezentowo udanie, ale w przyszłym roku rozloze rozdawanie na całe święta żeby Zoś mogła się skupić
![]() Moderna ![]() Pani, czemu tak wyszło z prezentem Torresowym? Już wrociliscie? Co Olencja dostała? Małpko, ![]() ![]() Demeter, Kwiatuszku zapraszam na mandarynki ![]() Kasia ![]() Achna byłaś blisko w Wigilię? ![]() Klementyna jak u Michelinka ospa? Despa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
BYou z jakiego prezentu Zosia ucieszyla sie najbardziej?
panika to znaczy, ze Michas dostal nie takie autko, o jakim marzyl? ________ zaczelam sobie dzis wyrzucac, ze M. chyba troche przeze mnie boi sie lekarzy (przeczytalam jedna dyskusje i to chyba ja zasialam strach w dziecku - choc moze nie, moze tak ehh ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- hehe.. ja mandarynek mam tez pod dostatek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | ||
Zakorzenienie
|
hehhh...
Cytat:
![]() za co? pięknie się to czyta ![]() Cytat:
po prostu babcia tak wypytywała o Brudera, że wszyszłam z założenia, że go nabyła, nie chciałam konkurować i wyszło, jak wyszło. a ona kupiła mu - jako prezent "przewodni" tablet FP (uważam, że za duży jest już Michał na FP). Olcia - osobiste zabawki do kąpieli, siostrzyczkę szczeniaczka FP, interaktywne książeczki, zastawę, ciuchy, maskotki, jakieś panele grające - wszystko na dziewczęcą nutę ![]() w ogóle nie dostał. dostał małego resoraczka od dalekiego wujka. a co mu powiedziałaś a propos lekarza?
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |||||||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Święta Święta i po świętach. Nie dałam rady wejść przed samymi świętami jak i w trakcie także spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego dobrego ![]() A teraz nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam byłam ![]() ![]() Zawsze sobie obiecuję, że w końcu Cię tam namierzę i odwiedzę ale my tam jesteśmy na dwa, trzy dni góra... więcej się nie da wytrzymać ![]() ![]()
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
panika ohh.. przykro bylo Michasiowi, czy nie dal po sobie nic poznac?
![]() A ja nie wiem co z nami jest nie tak, chyba sie Was tu naczytalam i wyobrazam sobie, ze to normalne, ze male dzieci sa w rodzinie rozpieszczane - tylko nasze nie ![]() Pewnie odleglosc (tak sobie to tlumacze), maz mieszka 200km od rodziny, widzimy sie tylko na swieta i inne rozne okolicznosci, z mojej strony tez w Pl nie bylam wiele lat, z siostra sie wieki nie widzialam, zreszta kontakt mamy tylko jeden: Lubie to ![]() ![]() ---------------- pytalas o szwagierke (zona brata meza - nie wiem czy to szwagierka?) - to skomplikowane (konflikt brat-brat). nie wiem, czy odpowiednie na forum. Ale mimo, ze skomplikowane, to nie przypuszczalam, ze bedzie taka zimna w moim kierunku, bo ja im nigdy zlego slowa nie powiedzialam (bez usmiechu, chlodno podala na szybko reke, zyczac wesolych swiat, ja wreczylam jej prezent (ciastka ladnie zapakowane), to nie wziela do reki nawet, postawilam w przedpokoju (wychodzilismy wlasnie do restauracji) to jeszcze jak wrocilismy to lezaly, zero zainteresowania - spakowalam i zabralam do domu ![]() ![]() ---------------------- Lekarz.. hm, nie wiem, moze sobie wymyslam ![]() Wydaje mi sie, ze to ja wzbudzilam strach w M., albo go moze nie tyle, co wzbudzilam, jak wzmocnilam. Wczesniej M. mial problemy z myciem zebow, i co ja sie nachodzilam, naprosilam, ile historyjek wymyslalam - no nie latwe zadanie, i tez kilka razy opowiadalam, ze zeby trzeba myc, bo jak kiedys pojdziemy do pana dentysty, zeby byly, zdrowe i czyste. Jak sie nie myje zebow, to namnazaja sie bakterie, ktore wierca male dziurki i wtedy zabki moga bolec i trzeba isc do pana dentysty je wyleczyc, i wtedy to moze bolec. Dlatego myjemy zeby, by byly zdrowe i bysmy nie musieli jezdzic do pana doktora. (najskuteczniejsza okazala zabawa i cierlpliwosc, zadne blabla bla) No wlasnie - dzieci chyba nie rozumieja czasu przyszlego, trybu przypuszczajacego, ze cos kiedys moze sie wydarzyc - zwlaszcza dzieci z opoznionym troche rozwojem mowy. Podobnie z syropkami, z odciaganiem spikow z nosa czy inhalacjami - zdarzalo mi sie mowic, ze musimy wziac syrop, bo chce by byl zdrowy, inaczej bedziemy musieli pojechac do pana doktora, jak sie pogorszy (tyle, ze to zawsze bylo z troska w glosie, spokojnie, do ucha, jak troska, nigdy nie straszylam dziecka lekarzem - tylko, czy M. moglby to zrozumiec jako straszenie?). Moze sobie wymyslam, bo M. przeciez juz wczesniej tez zawsze plakal u lekarza, jak jeszzce nie rozumial wiele i nie mowil. ahh.. takie rozterki czasami mam. ahh wlasnie, mialam zamowic zestaw lekarza, bedziemy badac misie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4061 |
Wtajemniczenie
|
Heja!
Malpka, świetne te choinki! Panika, no to dupka trochę z tym prezentem dla Michała. Filip dostał dużo i uważam, że za dużo! Muszę zrobić porządki z zabawkami, nawet z tymi z których nie wyrósł, ale się już nie bawi, albo ja ich nie lubię. Fizycznie nie mamy gdzie to trzymać. A jakby nie patrzeć to najlepszą zabawą jest przestawianie krzeseł i robienie "widownika" w co raz to innym miejscu mieszkania, albo zmiana wystroju choinki na wysokości do ok. 1.1m. Moderna, ![]() Filipkowi pomógł (chyba) zestaw lekarza. Nie wierzyłam w to, ale po kilku dniach badania wszytskiego co się rusza, bądź powinno ruszać gdyby żyło, wizyta u lekarza przebiega świetnie. Fakt, że pani doktor też zawsze mówi co będzie robić, jak zagląda do ucha to najpierw świeci światełkiem na rękę. Trzeba jednak warzyć słowa jak się coś dziecku tłumaczy. Nie raz złapałam się na tym, że coś mówiła, tłumaczyłam i wiedziałam że jest gdzieś drugie dno i jak Filip to wyłapie to moje gadanie może wyjść na niekorzyść. Byłam dzisiaj zapisać Pchełkę do przychodni. Przy okazji chciałam wizytę za zdrowej stronie (wg zaleceń pediatry ze szpitala), żeby sprawdzić czy ok, czy przybiera na wadze. Najbliższy wolny termin na 11.01. Szczena mi opadła. Dobrze, że jutro położna przychodzi z wagą to sprawdzę czy moje cierpienia cycowe nie idą na marne. Ja nie wiem co mam takie te piersi wrażliwe, ale pierwsze 2 min karmienia to jest taki ból że zagryzam wargi i prawie wyję. Z Filipkiem jeszcze krew do kompletu się pojawiała, teraz mam już "zahartowane" i tylko boli jak fix! A, wczoraj przebieram Zosię na łóżku, chłopy obok nas. I tak Fi patrzy na pupkę Zosi. Cisza... przybiża wzrok... cisza... i nagle takie uśmiech: ALE ONA NIE MA SIURAKA! My z tż w śmiech i mówimy, że dziewcczynki nie mają siuraczków. Na co Filip: ruszała i grzebała w majtkach i jej odpadł? I potem musieliśmy szybki wstęp do anatomii wprowadzić... i ja też się przyznałam, że nie mam i nigdy nie miałam siuraka. To był mój coming out ![]()
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Sorce anika dzieki za wsparcie, zamówiłam zestaw lekarza i oby dało radę - trzymam w nim nadzieje, ze nam pomoże
![]() Długo szukałam fajnego i wybrałam drewniany, cieżko było mi kliknąć KUP bo kosztuje majątek, ale żaden inny mnie do końca nie przekonywał. ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Sorce ależ się uśmiałam z historii odpadnietego siuraka ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Ja tez muszę przesiew zrobić w zabawkach ![]() ![]()
#4063 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, u nas, o zgrozo, najbardziej podobało się Fi tandetne światełko na otoskopie, albo bicie serca na stetoskopie. Caly zestaw mieliśmy tani i brzydki jak dla mnie ale spełnił swoją funkcję i wywiozłam go do mamy.
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Sorce a nie masz czasem któregoś kanalika przytkanego? (Mnie tak bolało przez krotki czas po zassaniu, jak właśnie kanalik był zatkany)
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Hihi, byleby świeciło i migało ![]() Geomag jest super! Kupiłam mały zestaw ale na urodziny pewnie rozszerze, bo nawet mi sprawia radość budowanie figur przestrzennych ![]()
![]() |
#4065 |
Wtajemniczenie
|
Zaden kanalik nic mi.nie powiedział. Miałabym w obu piersiach? Ale czasami to taki ból jakby ciągnął od zewnętrznej części piersi, jakby nie pochodził wprost od sutka czy brodawki więc może cos w tym być. Wymasuje ciepłym prysznicem dziś. To tak kur...wsko wręcz boli, ze zaczęłam się zastanawiać czy sobie jak sportowiec cycusi nie zamrażać przed karmieniem
![]() Demeter, Malpka Wam też dłużej trwało dochodzenie do siebie po drugiej cc? Ciągle czuję jakby mi ktoś bebechy poobijał. Moderna, ja też się bawię geomagiem ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-12-28 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
A to obie piersi? Wydaje mi się, ze przy zatkanym kanaliku ból pojawiał się jednostronnie, (już nie pamietam, no to dawno było) , ja zagryzalam przy zasysaniu zeby, ból był okropny, taki kłujący ciągnący, trwał od zassania minutę czy dwie). Sprawdź pod prysznicem czy nie masz takiej białej kropeczki na którymś kanaliku. Dobrze ze jutro przychodzi położna, dopytaj, może cis doradzi
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Uuu niezłe ![]() M. na razie patyczkiem zbiera kulki i przenosi je z miejsca na inne miejsce ![]()
![]() |
#4067 |
MBZ♥
|
Moderna, jestem przekonana, że ten zestaw zda egzamin
![]() ![]() ![]() Szwagierka, no cóż, z kulturą i obyciem nie jest Jej po drodze. Ty sienie przejmuj ![]() Zoś dostała puzzle ![]() ![]() ![]() Achna trzymam za słowo ![]() SOrce, ![]() ![]() Pani, przykro mi ze tak wyszło ![]() Oluśki prezenty super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byou zmieściła sie pod choinka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio tłumaczyłam dlaczego nie zrobię dla niego opaski na glowe, w końcu stanęło na tym że oboje będą mieli kokardki tylko w innych miejscach. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | ||
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
![]() Szkoda, że tak wyszło na Swieta... Cytat:
![]() Co do dochodzenia po cc - u mnie przy Z wszystko szybciej, sprawniej było ![]() ----- Wreszcie chwila odpoczynku...oglądam po raz setny "W krzywym zwierciadle: witaj Swiety Mikołaju" ![]() ![]() A jak dziewczyny plany na Sylwestra? My robimy u siebie, bedzie brat z rodzinka, moze kuzyn, znajomi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Takim zestawem to mogłabym się z tż pobawić w lekarza ![]() ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
Męczą mnie już huczne imprezy z plątającymi się pijanymi facetami na dużych balach/domówkach itp. ( hmm ale ze co ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4073 | ||
Zakorzenienie
|
BYou o tak, drewniane jajko - M. bylby tez zachwycony
![]() artykuly spozywcze do krojenia do trafiona zabawka ![]() oliwka kosz jest z H&M Home, ale nie wiem, czy w polskim oddziale dostepny ![]() (te w gwiazdki u nas wyprzedane, teraz w wiosennej kolekcji sa takie: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0327601003.html U nas pojawilo sie kilka nowosci, miedzy innymi zaslonki w gwiazdki ![]() ![]() demeter my na sylwestra jak co roku zostajemy w domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() M. uparcie twierdzi, ze jest dziewczynka ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-12-29 o 07:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
BYou zapomnialam - praktyczne prezenty sa super!
![]() jaka lodowka? wymarzona? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
Eh mialam taki ambitny plan wstanie wczesniej ze ZASPALAM
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
MBZ♥
|
Kasia o co kaman z tymi procentami?
![]() Moderna,wymarzona ![]() Szkoda, że u nas w hmie nie ma takich fajnych rzeczy :/ Oliwka ściągaj torbę z głowy i pisz co u Was ![]() Agata nie nadrabiaj tylko pisz!!!!! Klementyna stanęła odrazu na swoim miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba celowe aktorzenie, by komuś nie zrobić przykrości - jeszcze przed nami ![]() Cytat:
ale są osoby, które nie potrafią robić prezentów (np. mój chłop, jego matka - u nich nie było takiej tradycji, więc dla nich to coś nowego). inni uznają, że wszystko macie - więc co by tu można i kończy się na niczym. smutne takie relacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
piękne sformułowanie ![]() w teatr się bawi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() fajna lodówka? ![]() Cytat:
![]() wczoraj była u nas wieczorem przyjaciółka. Olka rozbita na tyle, że zasnęła=padła o 23:30. także zapominam, że jest sylwester. może gdzieś chłopa wypchnę. za dwa lata sobie odbijemy ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-12-29 o 08:59 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() smutne ![]() hehe, masz racje, drewniane wygladaja troche inaczej, ale siedzialam chyba z godzine przegladajac te zestawy i plastikowe zupelnie mnie nie przekonywaly, a z drewnianych ten jest pelny, bo jest nawet csnieniomierz ![]() odbijecie na pewno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
MBZ♥
|
Moderna u nas ze strony teściów zainteresowania nami, Zosia nie ma. Tylko jak tam pojadę to wtedy. "prezenty" to szczerze wolałabym kolorowanke niż toto ostatnio kupiła tesciowa: różową plastikową mysz, jezdzaca i wydajaca piski. Przy próbie włożenia baterii polamala się pokrywa
![]() Pani dobrze,że pod choinka znalazłam perfumy ![]() A lodówka piękna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
ba!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.