|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
ja tam jestem zadowolona, że mu brzuchol spadł... bo miał taki mięsień piwny trochę ale on jest w ogóle szeroki w barach dzisiaj na SR Marzena mówiła do mnie i jeszcze do jednej laseczki, że my to mamy coooo masować jak masowałyśmy naszych tż |
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to historia zmyślona, bo jak rodziłam 6 lat temu, to też tak mówiono, że niby odsyłają a nie odsyłali. Z tymże wtedy w Esculapie sporo rodziło, a teraz tam nie rodzą... Nawet nie wiem gdzie bym wtedy jechała... O Jastrzębiu nic nie wiem, Cieszyn, Żywiec odpada, w Pszczynie nie znoszę kilku położników Idę szukać opinii o Jastrzębiu na wszelki wypadek (choć mam położną z wojewódzkiego). |
|
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Dla mnie to też dziwne, że akurat do Jastrzębia odsyłali ...przecież wiele szpitali bliżej. Pytałyśmy prowadzącej SR, czy tak mogą zrobić... to powiedziała, że jak akcja porodowa nie jest na tyle rozkręcona to owszem... ale jak już się rozkręciła na maksa, to nie mają prawa. Więc tak sobie wymyśliłam, że jak pojadę na wyspiańskiego i mi powiedzą, że nie ma miejsca i że do wojewódzkiego też nie mam co jechać, bo miejsca brak... to pojadę do domu i poczekam aż będę mieć rozwarcie na 6 cm i wtedy do wojewódzkiego skoczę jak gdyby nigdy nic... z rozwarciem już mnie nie odeślą nigdzie. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- A co nasze ufo bez oczu robi sorki, ale tak mnie to rozbawiło, że głupawkę złapałam ![]() ![]() Paula looknij do k.
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-12-28 o 22:34 |
||
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
z realiami ta gra nie ma nic wspólnego, jest np. odsysanie dużej głowy
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1145 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wszystko
![]() Od materaca, przez paczke pampersow, wszystkie kosmetyki, przewijak, podklady, majty, koszule do karmienia, naklejki na sciane i wszystkie przybory kosmetyczne Jestes z siebie dumna. Boziu ale sie umordowałam, a hajsu wydalam ponad tysiaka ale w tym apas rzeczy i dla Poli pare kosmetykow z gemini bo i tak mi sie pokonczyly a nie ma sensu placic za wysylke pare razy.Ufff, ale hardcore. Brakuje mi jeszcze tylko fotelika do auta i kocyka muślinowego ale to musze wiekszy research zrobic bo reszte juz mialam wybrane wystarczylo odszukac najlepsza cene i odklikać ![]() Tozto cala wyprawka, nie ma co sie chwalic ![]() Cytat:
Ale Wy juz macie cesto wizyty wszystkie ja dopiero 7 stycznia, po miesiecznej przerwie. A pozniej juz wizyta co 2tyg a ktg co tydzien. Jeszcze poltora tyg do wiyty,c iekawe ile moja przypakowala
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja, super że po zakupach
![]() Cytat:
![]() A dajta spokój z tą wilgocią w gatkach Ja pakuję 6 setek lutein dziennie to jestem ciągle jak zasikana, za przeproszeniem. Kupe kasy na pudła wkładek już wydałam przy tej ciąży. A tak się człowiek cieszył, że przecież nie będzie @ to zaoszczędzi na podpaskach. Taaaaa
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
to stare jak świat jest, jeszcze pod dosem działało. Teraz trzeba nakładkę specjalną doinstalować, zeby to działało
Ale gra jest boska :p możesz nawet na myszy polować jak Ci po szpitalu biegają :p ludziom języki ucinasz, wymiotują Ci na środku szpitala i masz niedouczonych lekarzy popełniających błędy
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz możesz się byczyć ![]() ja wczoraj zaszalałam i wydałam 700 zł... ale to dlatego, że łóżeczko, kocyk, otulacze do pieluch, podgrzewacz do butelek Lovi, pas poprodowy BabyOno, taką zabawkę z sensillo - królik materiałowy od 0+, a reszta to pierdołki typu ochraniacz na materac, łańcuszek do smoczka itd. aaaa i jeszcze fotelik MaxiCosi wyczaiłam w mega promocji nówkę sztukę ze sklepu... obniżka 50%, bo powystawowy... napisali, że żadnych wad... zobaczymy jak dojdzie... mam nadzieję, że będzie ok. aaa i dzisiaj kupiłam w smyku takiego welurowego, czy pluszowego pajacyka 56 na wyjście ze szpitala... bo nie miałam nic takiego cieplejszego w najmniejszym rozmiarze ![]() zostaje mi jeszcze: - termometr bezdotykowy - tantum rosa, albo riważel, albo riwanol w żelu (czy jak to się tam pisze) do krocza po porodzie - pampersy - krem na mróz dla bejbika - wanienka - wózek - nawilżacz powietrza |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, wykonczyy mnie te zakupy. Ide spac (a mialam isc wczesniej spac dzisiaj o 21, a jeszcze prysznic do akurat na polnoc bede w lozku
)Dobrej nocy dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Bo ja tez sie na maxi cosi czaje.Ja ciuszki musze jeszcze przejrzec po poli i wtedy dokupic pare sztuk (nieduzo ale najmniejsze rozmiary bo wydalam wszystko). Poza tym mam wszystko
|
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od kilku lat używam kubeczka i teraz przy infekcji musiałam kupić podpaski, co uświadomiło mi, ze na okres po porodzie też potrzebuję na dłuższy czas |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wizyty mam częściej przez szyjkę, bakterie i wcale mnie to nie cieszy bo każda 120 zł. na Podpaskach przecież oszczędzasz 😀lepiej niech se leci we wkładkę niż prosto w galoty bo trudno że zmiana nadążyć. Ale lepsze to niż pieczenie znów bo wtedy trza kupować smarowidla. Ot taki urok.....
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko najgorsze jest to, że on ma w regulaminie wpisane, że oprócz sprzedaży wysyłkowej prowadzi sklep stacjonarny i może być tak, że produkt sprzeda się w sklepie... i później na allegro zonk. Dlatego wzięłam przesyłkę kurierską pobraniową, żebym się o kasę nie musiała wkurzać, czekam na odpowiedź sprzedającego, kiedy wyśle towar.
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aninis tak z ciekawości który dokładnie fotelik i ile Cię kosztował?
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-12-28 o 23:26 |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1160 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
To ja ponarzekam ze jestem waszym przeciwieństwem i u mnie sucho jak pieprz
ze mam aż swedzenia nie jest to komfortowe.U mnie kiepskie wieści ...otóż rehabilitantka proponuje byśmy małej zafundowali 3 tygodniowy codzienny turnus muszę jutro leciec Po skierowanie i jechać pózniej do centrum zdrowia dziecka ..pewnie na 3 miesiącach sie to skończy zmartwilam sie, bede musiała teściowa zaangażować w wyjazdy z mała i mężem ja juz średnio sie nadaje na podróże
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
bo wygrałam aukcję, ale fotelik mógł się sprzedać w sklepie stacjonarnym i wtedy nie dostanę nic... a na razie sprzedający mi nie odpowiada na maila |
||
|
|
|
#1162 |
|
MamaKarolci28
|
Aninis, nasza mała jsk sie urodziła juz miała zdiagnozowana asymetrię , cały czas przekrecala główkę na lewa stronę , urodziła sie duża i juz w brzuszku główka musiała byc przekrzywiona. Robiliśmy usg ciemiaczka kilka razy niby nic nie uciekało i zdjęcie prawidłowe ale mała od urodzenia złe sypia, jest nerwowa i postępy ktore powinna robic w czasie sa u niej trochę opóźnione
a wszystko dlatego ze neurolog powiedziała ze jest juz w porządku my mając 6 mies juz jest nie rehabilitowalibyśmy co jest teraz konsekwencja ze jednak nie była ona wyleczona . Tak ufać naszej służbie zdrowia!!!
|
|
|
|
#1163 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
zadzwoń sobie jutro do sklepu stacjonarnego i zapytaj czy jest jeszcze ten fotelik.
|
|
#1164 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że teraz trafiliście na odpowiednią osobę i dobrze, że możesz liczyć na teściową z tym jeżdżeniem na rehabilitację. ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- dobra... zmykam już do spanka
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jutro wstaniecie to mi powiedzcie jeszcze jaka butelke kupic dla noworodka
firma itd. Jedna chce miec Mamakarolci współczuję. Tak to jest z lekarzami czasami trzeba im nawet powiedzidc co maja zrobic.. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Btw byli u nas znajomi swiadek tz z dziewczyna. Oni piwko ja soczek :-D ale nagle on do mnie Marta ale ty czujesz tak ze was jest dwoje ze jedzac karmisz dwie osoby?:-D :-D :-D
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Ania mój mąż tak jak ja z listopada - tez skorpion. Dzieci oboje strzelec.
Marcia ja butelki preferuje szerokootworowe bo łatwiej do nich proszek wsypywać. Mam po Lilce z aventu i z lovi te male nie za wiele używane...tylko smoczki dokupię... Ania niestety u nas późniejsze położenie spać nie oznacza późniejszej pobudki. Tak ze nie ma sensu ich dłużej przytrzymać... U nas dzisiaj dzień od 5. Póki jedno z nas leży w salonie to się bawią i jest spokój...a jak oboje pójdziemy do sypialni to juz im się zaczyna nudzić i rozrabiają... |
|
|
|
#1168 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, a ja dzisiaj z małą paniką wstałam bo się wyspałam. Nie czuję braku powietrza, nic mnie nie uciska. Pani Dr powiedziała że taki "objaw" oznacza obniżanie się brzucha. Jutro mam wizytę i zobaczę co powie ale skoro już się obniża to gdzie tam do końca stycznia... jedyny plus tego to to że się wyspałam tak dobrze jak przed ciążą
![]() Wczoraj z mężem usiedliśmy i mąż przeglądał kosmetyki do higieny małej i studiował wszystko dokładnie, tak samo ubranka bo powiedział że nie wie co czym jest, który to pajacyk itd. śmiesznie to wyglądało ale cieszę się że się interesuje A najlepsze było jak pokazywał jak Zuzę będzie kąpał
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś deeebil strzelał pedardami, no więc nie śpię już i jestem
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pochwalę się Wam jaki mąż tort "przyszykował" mi na 30-te urodziny
![]() Byłam "lekko" zaskoczona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

))
ale on jest w ogóle szeroki w barach
jak masowałyśmy naszych tż 
normalnie hardcore
został mi Faraon do przejścia
śmieliśmy się z lekarzem, że to tak po świętach napakowała, a teraz jak prawie każda kobieta przejdzie na dietę 

ze mam aż swedzenia nie jest to komfortowe.