Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-28, 22:27   #1141
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U nas tak samo

Bosh a coż to Faraon?:P

Ja czytam ciągle, ale mam jakąś niemoc dzisiaj i doła, to jakoś tak nie mam nastroju na pisanie.

Basieku super,że bez zmian))

ja tam jestem zadowolona, że mu brzuchol spadł... bo miał taki mięsień piwny trochę ale on jest w ogóle szeroki w barach dzisiaj na SR Marzena mówiła do mnie i jeszcze do jednej laseczki, że my to mamy coooo masować jak masowałyśmy naszych tż
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 22:28   #1142
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
figa a wiesz, że dzisiaj jedna laseczka na SR mówiła, że jej znajoma nie wiedziała na jaki szpital się zdecydować i pojechała pozwiedzać wojewódzki w bb i usłyszała, że jak babce, która przyjechała rodzić kazali jechać do Jastrzębia-Zdroju, bo niby w wojewódzkim nie mieli już miejsca a jak sprawdzili w powiatowym, to było to samo normalnie hardcore
o rzesz w mordę mam nadzieję, że to historia zmyślona, bo jak rodziłam 6 lat temu, to też tak mówiono, że niby odsyłają a nie odsyłali. Z tymże wtedy w Esculapie sporo rodziło, a teraz tam nie rodzą... Nawet nie wiem gdzie bym wtedy jechała... O Jastrzębiu nic nie wiem, Cieszyn, Żywiec odpada, w Pszczynie nie znoszę kilku położników
Idę szukać opinii o Jastrzębiu na wszelki wypadek (choć mam położną z wojewódzkiego).
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 22:35   #1143
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
grałam w to w podstawówce :p W tej ciąży wyciągnełam już Settlersów II i Szpital został mi Faraon do przejścia
a jest w tej grze poród

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
o rzesz w mordę mam nadzieję, że to historia zmyślona, bo jak rodziłam 6 lat temu, to też tak mówiono, że niby odsyłają a nie odsyłali. Z tymże wtedy w Esculapie sporo rodziło, a teraz tam nie rodzą... Nawet nie wiem gdzie bym wtedy jechała... O Jastrzębiu nic nie wiem, Cieszyn, Żywiec odpada, w Pszczynie nie znoszę kilku położników
Idę szukać opinii o Jastrzębiu na wszelki wypadek (choć mam położną z wojewódzkiego).
Moje 2 kuzynki rodziły w Jastrzębiu-Zdroju jedna cc, a druga sn (nacinali jej krocze... ale nie wiem, czy musieli, czy taki standard)
Dla mnie to też dziwne, że akurat do Jastrzębia odsyłali ...przecież wiele szpitali bliżej.

Pytałyśmy prowadzącej SR, czy tak mogą zrobić... to powiedziała, że jak akcja porodowa nie jest na tyle rozkręcona to owszem... ale jak już się rozkręciła na maksa, to nie mają prawa.
Więc tak sobie wymyśliłam, że jak pojadę na wyspiańskiego i mi powiedzą, że nie ma miejsca i że do wojewódzkiego też nie mam co jechać, bo miejsca brak... to pojadę do domu i poczekam aż będę mieć rozwarcie na 6 cm i wtedy do wojewódzkiego skoczę jak gdyby nigdy nic... z rozwarciem już mnie nie odeślą nigdzie.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

A co nasze ufo bez oczu robi
sorki, ale tak mnie to rozbawiło, że głupawkę złapałam

Paula looknij do k.

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-12-28 o 22:34
Stary 2015-12-28, 22:45   #1144
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
a jest w tej grze poród
z realiami ta gra nie ma nic wspólnego, jest np. odsysanie dużej głowy

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Moje 2 kuzynki rodziły w Jastrzębiu-Zdroju jedna cc, a druga sn (nacinali jej krocze... ale nie wiem, czy musieli, czy taki standard)
Dla mnie to też dziwne, że akurat do Jastrzębia odsyłali ...przecież wiele szpitali bliżej.

Pytałyśmy prowadzącej SR, czy tak mogą zrobić... to powiedziała, że jak akcja porodowa nie jest na tyle rozkręcona to owszem... ale jak już się rozkręciła na maksa, to nie mają prawa.
Więc tak sobie wymyśliłam, że jak pojadę na wyspiańskiego i mi powiedzą, że nie ma miejsca i że do wojewódzkiego też nie mam co jechać, bo miejsca brak... to pojadę do domu i poczekam aż będę mieć rozwarcie na 6 cm i wtedy do wojewódzkiego skoczę jak gdyby nigdy nic... z rozwarciem już mnie nie odeślą nigdzie.
nie mam pojęcia, tam jest prawie 60 km z bb, do Cieszyna czy Pszczyny jednak mniej.. chyba, że też sobie sprawdzili?
Stary 2015-12-28, 22:47   #1145
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
wybielę jakby ktosik kolację jadł [COLOR="White"]ja też mam upławy... koloru białego... albo taki delikatny budyń waniliowy i wiecznie bielizna zapaćkana. Mówiłam na ostatniej wizycie ginowi, siadałam na fotel, więc sprawdził, co i jak i powiedział, że to normalne w ciąży, że jest więcej śluzu i że generalnie to dobrze, że jest więcej hmmm wilgoci w tych miejscach
ja tez mam zabrudzona bieliznę, w dodatku wkładki mi w ciąży nie służą bo zaraz mam pieczenie i stosuje je tylko na wyjścia. Paskudne to jest jak nie wiem, w dodatku luteina mi jeszcze wypływa. Mnie gin zawsze dopytywal czy nie mam aby uplawow, wtedy nie mialam, w środę się dowiem wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
melduję się po wizycie na szczęście nie pogorszyło się moja Ala waży 2234,5 g śmieliśmy się z lekarzem, że to tak po świętach napakowała, a teraz jak prawie każda kobieta przejdzie na dietę uff ale mi ulżyło muszę teraz tylko porobić kolejne wyniki i dalej męczyć się z tym progesteronem :/ następna wizyta za tydzień

teraz lecę was trochę nadrobić
super ze jest ok.

Cytat:
dobre😂a jak powiedzą że już pani była to stwierdzić że to siostra blizniaczka.
Stary 2015-12-28, 22:50   #1146
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość

dobre😂a jak powiedzą że już pani była to stwierdzić że to siostra blizniaczka.
nie to drugi szpital
Mamy całe 2 w mieście + prywatna placówka (2k za poród) i niestety przepełnienie.... a podobno mało dzieci się rodzi
Stary 2015-12-28, 22:52   #1147
ja :)
Zakorzenienie

Kupiłam wszystko
Od materaca, przez paczke pampersow, wszystkie kosmetyki, przewijak, podklady, majty, koszule do karmienia, naklejki na sciane i wszystkie przybory kosmetyczne Jestes z siebie dumna. Boziu ale sie umordowałam, a hajsu wydalam ponad tysiaka ale w tym apas rzeczy i dla Poli pare kosmetykow z gemini bo i tak mi sie pokonczyly a nie ma sensu placic za wysylke pare razy.

Ufff, ale hardcore. Brakuje mi jeszcze tylko fotelika do auta i kocyka muślinowego ale to musze wiekszy research zrobic bo reszte juz mialam wybrane wystarczylo odszukac najlepsza cene i odklikać

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Pochwal się zakupami!
Tozto cala wyprawka, nie ma co sie chwalic

Cytat:
Cześć Mamusie
melduję się po wizycie na szczęście nie pogorszyło się moja Ala waży 2234,5 g śmieliśmy się z lekarzem, że to tak po świętach napakowała, a teraz jak prawie każda kobieta przejdzie na dietę uff ale mi ulżyło muszę teraz tylko porobić kolejne wyniki i dalej męczyć się z tym progesteronem :/ następna wizyta za tydzień

Wspaniale

Ale Wy juz macie cesto wizyty wszystkie ja dopiero 7 stycznia, po miesiecznej przerwie. A pozniej juz wizyta co 2tyg a ktg co tydzien. Jeszcze poltora tyg do wiyty,c iekawe ile moja przypakowala
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 22:52   #1148
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
z realiami ta gra nie ma nic wspólnego, jest np. odsysanie dużej głowy

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

nie mam pojęcia, tam jest prawie 60 km z bb, do Cieszyna czy Pszczyny jednak mniej.. chyba, że też sobie sprawdzili?
hahaha już mi się podoba... muszę sobie chyba kupić
Stary 2015-12-28, 23:02   #1149
Lucy31
Zakorzenienie

Ja, super że po zakupach

Cytat:
Cześć Mamusie

Świetne wieści

A dajta spokój z tą wilgocią w gatkach Ja pakuję 6 setek lutein dziennie to jestem ciągle jak zasikana, za przeproszeniem. Kupe kasy na pudła wkładek już wydałam przy tej ciąży. A tak się człowiek cieszył, że przecież nie będzie @ to zaoszczędzi na podpaskach. Taaaaa
Stary 2015-12-28, 23:06   #1150
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha już mi się podoba... muszę sobie chyba kupić
to stare jak świat jest, jeszcze pod dosem działało. Teraz trzeba nakładkę specjalną doinstalować, zeby to działało Ale gra jest boska :p możesz nawet na myszy polować jak Ci po szpitalu biegają :p ludziom języki ucinasz, wymiotują Ci na środku szpitala i masz niedouczonych lekarzy popełniających błędy
Stary 2015-12-28, 23:06   #1151
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kupiłam wszystko
Od materaca, przez paczke pampersow, wszystkie kosmetyki, przewijak, podklady, majty, koszule do karmienia, naklejki na sciane i wszystkie przybory kosmetyczne Jestes z siebie dumna. Boziu ale sie umordowałam, a hajsu wydalam ponad tysiaka ale w tym apas rzeczy i dla Poli pare kosmetykow z gemini bo i tak mi sie pokonczyly a nie ma sensu placic za wysylke pare razy.

Ufff, ale hardcore. Brakuje mi jeszcze tylko fotelika do auta i kocyka muślinowego ale to musze wiekszy research zrobic bo reszte juz mialam wybrane wystarczylo odszukac najlepsza cene i odklikać

Wspaniale

Ale Wy juz macie cesto wizyty wszystkie ja dopiero 7 stycznia, po miesiecznej przerwie. A pozniej juz wizyta co 2tyg a ktg co tydzien. Jeszcze poltora tyg do wiyty,c iekawe ile moja przypakowala
brawooo teraz możesz się byczyć

ja wczoraj zaszalałam i wydałam 700 zł... ale to dlatego, że łóżeczko, kocyk, otulacze do pieluch, podgrzewacz do butelek Lovi, pas poprodowy BabyOno, taką zabawkę z sensillo - królik materiałowy od 0+, a reszta to pierdołki typu ochraniacz na materac, łańcuszek do smoczka itd.

aaaa i jeszcze fotelik MaxiCosi wyczaiłam w mega promocji nówkę sztukę ze sklepu... obniżka 50%, bo powystawowy... napisali, że żadnych wad... zobaczymy jak dojdzie... mam nadzieję, że będzie ok.

aaa i dzisiaj kupiłam w smyku takiego welurowego, czy pluszowego pajacyka 56 na wyjście ze szpitala... bo nie miałam nic takiego cieplejszego w najmniejszym rozmiarze

zostaje mi jeszcze:
- termometr bezdotykowy
- tantum rosa, albo riważel, albo riwanol w żelu (czy jak to się tam pisze) do krocza po porodzie
- pampersy
- krem na mróz dla bejbika
- wanienka
- wózek
- nawilżacz powietrza
Stary 2015-12-28, 23:08   #1152
ja :)
Zakorzenienie

Dobra, wykonczyy mnie te zakupy. Ide spac (a mialam isc wczesniej spac dzisiaj o 21, a jeszcze prysznic do akurat na polnoc bede w lozku )

Dobrej nocy dziewczyny

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
brawooo teraz możesz się byczyć

ja wczoraj zaszalałam i wydałam 700 zł... ale to dlatego, że łóżeczko, kocyk, otulacze do pieluch, podgrzewacz do butelek Lovi, pas poprodowy BabyOno, taką zabawkę z sensillo - królik materiałowy od 0+, a reszta to pierdołki typu ochraniacz na materac, łańcuszek do smoczka itd.

aaaa i jeszcze fotelik MaxiCosi wyczaiłam w mega promocji nówkę sztukę ze sklepu... obniżka 50%, bo powystawowy... napisali, że żadnych wad... zobaczymy jak dojdzie... mam nadzieję, że będzie ok.

aaa i dzisiaj kupiłam w smyku takiego welurowego, czy pluszowego pajacyka 56 na wyjście ze szpitala... bo nie miałam nic takiego cieplejszego w najmniejszym rozmiarze

zostaje mi jeszcze:
- termometr bezdotykowy
- tantum rosa, albo riważel, albo riwanol w żelu (czy jak to się tam pisze) do krocza po porodzie
- pampersy
- krem na mróz dla bejbika
- wanienka
- wózek
- nawilżacz powietrza
A te foteliki to są jeszcze dostepne? Bo ja tez sie na maxi cosi czaje.
Ja ciuszki musze jeszcze przejrzec po poli i wtedy dokupic pare sztuk (nieduzo ale najmniejsze rozmiary bo wydalam wszystko). Poza tym mam wszystko
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 23:09   #1153
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
A dajta spokój z tą wilgocią w gatkach Ja pakuję 6 setek lutein dziennie to jestem ciągle jak zasikana, za przeproszeniem. Kupe kasy na pudła wkładek już wydałam przy tej ciąży. A tak się człowiek cieszył, że przecież nie będzie @ to zaoszczędzi na podpaskach. Taaaaa

Ja od kilku lat używam kubeczka i teraz przy infekcji musiałam kupić podpaski, co uświadomiło mi, ze na okres po porodzie też potrzebuję na dłuższy czas Nie wiem jak ja się przyzwyczaję
Stary 2015-12-28, 23:15   #1154
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
to stare jak świat jest, jeszcze pod dosem działało. Teraz trzeba nakładkę specjalną doinstalować, zeby to działało Ale gra jest boska :p możesz nawet na myszy polować jak Ci po szpitalu biegają :p ludziom języki ucinasz, wymiotują Ci na środku szpitala i masz niedouczonych lekarzy popełniających błędy
ejjj ale to czasem w realu też jest
Stary 2015-12-28, 23:18   #1155
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
ejjj ale to czasem w realu też jest
no dobra, całkiem oderwana od rzeczywistości nie jest
Stary 2015-12-28, 23:20   #1156
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
nie to drugi szpital
Mamy całe 2 w mieście + prywatna placówka (2k za poród) i niestety przepełnienie.... a podobno mało dzieci się rodzi
źle przeczytałam że o różne chodzi. U mnie jest jeden, chętnych za dużo nie ma bo ma różne opinie, ale mój gin tam pracuje, poza tym jak ma być ok bo wszędzie będzie, a nie mam ochoty jechać 50 km dalej do obleganego, chwalonego i leżeć potem na korytarzu.

Cytat:
Kupiłam wszystko

Wspaniale

ale szaleństwo zakupowe, pogratulować. Ja nadal jestem w lesie, chciałam dziś poszperac w sieci i co, guzik, bo mnie tak plecy napier.... Ze siedzieć nie moglam.
Wizyty mam częściej przez szyjkę, bakterie i wcale mnie to nie cieszy bo każda 120 zł.

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
na Podpaskach przecież oszczędzasz 😀lepiej niech se leci we wkładkę niż prosto w galoty bo trudno że zmiana nadążyć. Ale lepsze to niż pieczenie znów bo wtedy trza kupować smarowidla. Ot taki urok.....
Stary 2015-12-28, 23:22   #1157
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, wykonczyy mnie te zakupy. Ide spac (a mialam isc wczesniej spac dzisiaj o 21, a jeszcze prysznic do akurat na polnoc bede w lozku )

Dobrej nocy dziewczyny

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

A te foteliki to są jeszcze dostepne? Bo ja tez sie na maxi cosi czaje.
Ja ciuszki musze jeszcze przejrzec po poli i wtedy dokupic pare sztuk (nieduzo ale najmniejsze rozmiary bo wydalam wszystko). Poza tym mam wszystko
Ten sprzedający miał chyba z 8 aukcji z fotelikami powystawowymi, ale po 1 sztuce z każdej firmy... ja obserwowałam MaxiCosi i jeszcze Recaro MacLaren... MaxiCosi kupiłam, ten Recaro też się sprzedał, co z resztą nie wiem, bo mnie nie interesowały. Przed chwilką sprawdziłam tego sprzedającego i na ten moment nic nie wystawia, ale wyślę Ci na pw namiary na niego i sklep stacjonarny, to będziesz mogła sprawdzić za jakiś czas.
Tylko najgorsze jest to, że on ma w regulaminie wpisane, że oprócz sprzedaży wysyłkowej prowadzi sklep stacjonarny i może być tak, że produkt sprzeda się w sklepie... i później na allegro zonk. Dlatego wzięłam przesyłkę kurierską pobraniową, żebym się o kasę nie musiała wkurzać, czekam na odpowiedź sprzedającego, kiedy wyśle towar.
Stary 2015-12-28, 23:23   #1158
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Ja od kilku lat używam kubeczka i teraz przy infekcji musiałam kupić podpaski, co uświadomiło mi, ze na okres po porodzie też potrzebuję na dłuższy czas Nie wiem jak ja się przyzwyczaję
ja kiedyś namiętnie tampony, ale jak mi się zrobiła wysypka i jakaś dolegliwość związana z ich stosowaniem, nie pamietam nazwy, to z miejsca się przeprosilam z latajacymi.

Aninis tak z ciekawości który dokładnie fotelik i ile Cię kosztował?

Edytowane przez Zosienka200
Czas edycji: 2015-12-28 o 23:26
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 23:27   #1159
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedyś namiętnie tampony, ale jak mi się zrobiła wysypka i jakaś dolegliwość związana z ich stosowaniem, nie pamietam nazwy, to z miejsca się przeprosilam z latajacymi.
Ja najpierw nabawiłam się ała przy tamponach, a potem się okazało, że podobnie na mnie działa sporo podpasek Z wkładek też używam jednych od dłuższego czasu i wolę nawet nie eksperymentować z innymi.
Stary 2015-12-28, 23:27   #1160
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

To ja ponarzekam ze jestem waszym przeciwieństwem i u mnie sucho jak pieprz ze mam aż swedzenia nie jest to komfortowe.
U mnie kiepskie wieści ...otóż rehabilitantka proponuje byśmy małej zafundowali 3 tygodniowy codzienny turnus muszę jutro leciec Po skierowanie i jechać pózniej do centrum zdrowia dziecka ..pewnie na 3 miesiącach sie to skończy zmartwilam sie, bede musiała teściowa zaangażować w wyjazdy z mała i mężem ja juz średnio sie nadaje na podróże
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 23:33   #1161
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
To ja ponarzekam ze jestem waszym przeciwieństwem i u mnie sucho jak pieprz ze mam aż swedzenia nie jest to komfortowe.
U mnie kiepskie wieści ...otóż rehabilitantka proponuje byśmy małej zafundowali 3 tygodniowy codzienny turnus muszę jutro leciec Po skierowanie i jechać pózniej do centrum zdrowia dziecka ..pewnie na 3 miesiącach sie to skończy zmartwilam sie, bede musiała teściowa zaangażować w wyjazdy z mała i mężem ja juz średnio sie nadaje na podróże
A co dolega córze, że musi mieć rehabilitacje ?

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:

Aninis tak z ciekawości który dokładnie fotelik i ile Cię kosztował?
Jak mi dojdzie, to się pochwalę bo wygrałam aukcję, ale fotelik mógł się sprzedać w sklepie stacjonarnym i wtedy nie dostanę nic... a na razie sprzedający mi nie odpowiada na maila
Stary 2015-12-28, 23:46   #1162
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Aninis, nasza mała jsk sie urodziła juz miała zdiagnozowana asymetrię , cały czas przekrecala główkę na lewa stronę , urodziła sie duża i juz w brzuszku główka musiała byc przekrzywiona. Robiliśmy usg ciemiaczka kilka razy niby nic nie uciekało i zdjęcie prawidłowe ale mała od urodzenia złe sypia, jest nerwowa i postępy ktore powinna robic w czasie sa u niej trochę opóźnione a wszystko dlatego ze neurolog powiedziała ze jest juz w porządku my mając 6 mies juz jest nie rehabilitowalibyśmy co jest teraz konsekwencja ze jednak nie była ona wyleczona . Tak ufać naszej służbie zdrowia!!!
Stary 2015-12-28, 23:52   #1163
Zosienka200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!

Cytat:
Ja najpierw nabawiłam się ała przy tamponach, a potem się okazało, że podobnie na mnie działa sporo podpasek Z wkładek też używam jednych od dłuższego czasu i wolę nawet nie eksperymentować z innymi.
też stosuje jedne wkładki od kilku lat i co z tego skoro teraz ni nie służą. Nawet płynu do higieny nie zmienilam, zeby nie bylo niespodzianki żadnej.

Cytat:
stosujesz jakiś żel czy coś, żeby nawilzyc ? Nie są to dobre wieści, ale maluchom rehabilitację bardzo pomagają. Mój brat jeździ że swoją córka na takie tygodniowe co jakiś czas i widzą poprawę.

Cytat:
Jak mi dojdzie, to się pochwalę bo wygrałam aukcję, ale fotelik mógł się sprzedać w sklepie stacjonarnym i wtedy nie dostanę nic... a na razie sprzedający mi nie odpowiada na maila
zadzwoń sobie jutro do sklepu stacjonarnego i zapytaj czy jest jeszcze ten fotelik.
Stary 2015-12-28, 23:54   #1164
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Aninis, nasza mała jsk sie urodziła juz miała zdiagnozowana asymetrię , cały czas przekrecala główkę na lewa stronę , urodziła sie duża i juz w brzuszku główka musiała byc przekrzywiona. Robiliśmy usg ciemiaczka kilka razy niby nic nie uciekało i zdjęcie prawidłowe ale mała od urodzenia złe sypia, jest nerwowa i postępy ktore powinna robic w czasie sa u niej trochę opóźnione a wszystko dlatego ze neurolog powiedziała ze jest juz w porządku my mając 6 mies juz jest nie rehabilitowalibyśmy co jest teraz konsekwencja ze jednak nie była ona wyleczona . Tak ufać naszej służbie zdrowia!!!
Całe szczęście ze nie ma to odzwierciedlenia na rozwój intelektualny, nawet Pani ja pochwaliła ze jest sprytna i mądra. Tyle ze fizycznie złe układa stopy i bardziej wykorzystuje jedna stronę ciała i tu jest problem
Stary 2015-12-29, 00:03   #1165
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
echh... niestety tak to już jest z tymi lekarzami. Dlatego warto takie poważne sprawy skonsultować przynajmniej u 2 różnych.
Najważniejsze, że teraz trafiliście na odpowiednią osobę i dobrze, że możesz liczyć na teściową z tym jeżdżeniem na rehabilitację.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

dobra... zmykam już do spanka chociaż nie wiem jak tu zasnąć jak zgaga tak pali
Stary 2015-12-29, 00:36   #1166
marciar7
Zakorzenienie

Jak jutro wstaniecie to mi powiedzcie jeszcze jaka butelke kupic dla noworodka firma itd. Jedna chce miec

Mamakarolci współczuję. Tak to jest z lekarzami czasami trzeba im nawet powiedzidc co maja zrobic..

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Btw byli u nas znajomi swiadek tz z dziewczyna. Oni piwko ja soczek :-D ale nagle on do mnie Marta ale ty czujesz tak ze was jest dwoje ze jedzac karmisz dwie osoby?:-D :-D :-D
Stary 2015-12-29, 06:21   #1167
agaczilla21
Zakorzenienie

Ania mój mąż tak jak ja z listopada - tez skorpion. Dzieci oboje strzelec.

Marcia ja butelki preferuje szerokootworowe bo łatwiej do nich proszek wsypywać. Mam po Lilce z aventu i z lovi te male nie za wiele używane...tylko smoczki dokupię...

Ania niestety u nas późniejsze położenie spać nie oznacza późniejszej pobudki. Tak ze nie ma sensu ich dłużej przytrzymać...

U nas dzisiaj dzień od 5. Póki jedno z nas leży w salonie to się bawią i jest spokój...a jak oboje pójdziemy do sypialni to juz im się zaczyna nudzić i rozrabiają...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 07:06   #1168
Magdzinska85
Rozeznanie

Smile Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cześć Dziewczyny, a ja dzisiaj z małą paniką wstałam bo się wyspałam. Nie czuję braku powietrza, nic mnie nie uciska. Pani Dr powiedziała że taki "objaw" oznacza obniżanie się brzucha. Jutro mam wizytę i zobaczę co powie ale skoro już się obniża to gdzie tam do końca stycznia... jedyny plus tego to to że się wyspałam tak dobrze jak przed ciążą

Wczoraj z mężem usiedliśmy i mąż przeglądał kosmetyki do higieny małej i studiował wszystko dokładnie, tak samo ubranka bo powiedział że nie wie co czym jest, który to pajacyk itd. śmiesznie to wyglądało ale cieszę się że się interesuje A najlepsze było jak pokazywał jak Zuzę będzie kąpał
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 07:51   #1169
Aninis
Zakorzenienie

Jakiś deeebil strzelał pedardami, no więc nie śpię już i jestem

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ania mój mąż tak jak ja z listopada - tez skorpion. Dzieci oboje strzelec.

Marcia ja butelki preferuje szerokootworowe bo łatwiej do nich proszek wsypywać. Mam po Lilce z aventu i z lovi te male nie za wiele używane...tylko smoczki dokupię...

Ania niestety u nas późniejsze położenie spać nie oznacza późniejszej pobudki. Tak ze nie ma sensu ich dłużej przytrzymać...

U nas dzisiaj dzień od 5. Póki jedno z nas leży w salonie to się bawią i jest spokój...a jak oboje pójdziemy do sypialni to juz im się zaczyna nudzić i rozrabiają...
Serio... jakby poszły spać o 20 to też wstaną o 5tej hmmm to w takim razie musisz wyganiać męża wcześniej spać, żeby do 5tej się wyspał
Stary 2015-12-29, 07:54   #1170
Magdzinska85
Rozeznanie

Smile Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Dziewczyny pochwalę się Wam jaki mąż tort "przyszykował" mi na 30-te urodziny
Byłam "lekko" zaskoczona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151226_12_55_50_Pro.jpg (132,9 KB, 30 załadowań)
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości