![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Zapomniałam odp. "Po ospie" śladu nie ma- fałszywy alarm. Za to jest gil do pasa- no dzis to juz moze do brody;p Wczoraj byliśmy u alergologa. p dr stwierdziła, ze niezłą ma tą skóre, gładka, miękka, czasem tylko zmiany, ale niemocne. Mówię, ze po medidermie jest poprawa totalna...kazała nawilżać, ograniczac niektóre produkty (potwierdziła teorie moderny, że lepsza już czekolada 70% niż biała), dała delikatny krem ze sterydem w razie nagłego pogorszenia.
Mój syn zmężniał, odmawia założenia rajstop! Zdejmuje z prędkosacia swiatła- bo bolą...a na taki lekki mrozek jak dzis- sa idealne, nogi całe zakryte pod portkami.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak też myślałam :P Twój B. to anioł - spełniaczmarzeń ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
MBZ♥
|
Pani, ma
![]() ![]() Z lodówką to widział, że rozmnażanie, mycie naszej starej to dla mnie katorga. No i miała mały zamrazarnik. Klementyna brawo dla Niego ![]() ![]() Anika, poproś Moderne o namiar na zestaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Wtajemniczenie
|
może to i dobrze
![]() lodówka + perfumy ![]() Cytat:
W sobotę odwiedziła nas szwagierka z dziećmi, w tym z 4 latkiem. I on od razu ściągał spodnie i zostawał w rajtkach. Okropieństwo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "tandetne" prezenty - temat rzeka w necie, na FB co chwile przewija sie taki temat ![]() jakie perfumy? ![]() Cytat:
![]() (moja teoria dotyczy nie tyle co bialej czekolady (bo tam kakao nie ma), a lecytyny sojowej ![]() Cytat:
hehe.. ja nie mam rajstop dla M., ale za to legginsy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
MBZ♥
|
Sorce u nas też zimny chów
![]() A argument o wygodnosci nie przemawia do mnie. Jakbym miała synka szła bym w spodnie dresowe lub legginsy. I przepraszam jeśli kogoś urazilam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
mnie czasem samo dziecko do pionu postawi sciagajac sobie sam czapke mowiac, ze mu cieplo
![]() u nas taka pogoda, ze ciezko mi sie zdecydowac, co zakladac dziecku - ostatnie dwa tygodnie 12-14 na plusie, ale jednak pazdziernikowe 14 byly odczuwalnie cieplejsze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
MBZ♥
|
Moderna to tylko świadczy o tym że nie znają swojej wnuczki bo Ona nie bawi się takimi zabawkami. Mi na początku było przykro a teraz olewam.ich strata.
No właśnie, biała czekolada, lotafak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
MBZ♥
|
A perfumy flowerbomb.
U nas w weekend i wczoraj było ciepło, bez wiatru,słońce więc sciagnelam Jej czapkę, miała opaskę. Kurtka jesienna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe... ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-12-29 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nienawidzę rajstop u siebie pod spodniami. Od wielkiego dzwona i na narty zakładam. W pracy rzucałam torebkę do pokoju i leciałam ściągnąć ![]() Byou, jam leń więc wygodę brałam pod uwagę, ale względy estetyczne mimo wszystko wzięły górę. A leginsy pod dresy jak znalazł... tylko zimy nie ma więc biega toto w samych spodniach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
MBZ♥
|
Klementyna o tym pisałam
![]() ![]() ![]() Sorce mi niewygodnie w rajtkach. Pamiętam jak kupowałam suknię ślubną i pani chciała mi wcisnąć białe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Wtajemniczenie
|
Z białej czekolady zawsze mi się śmiać chce bo tż bardzo lubi. Pamiętam jak pierwszy raz pojechaliśmy razem w góry i wyciąga taki podniecony wielką, pyszną czekoladę. Patrzę, a tu biała z morelami
![]()
![]() |
#4097 | ||
Zakorzenienie
|
brawo on!
![]() ja też... z reszta na dziewczynki tez ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie 9 stopni, to ciepło. a jednak nie jest ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Oj żescie się rozpisały! (w końcu) ![]() Rajtki - ojjj założyłam raz K w przedszkolu. Nie był to dobry pomysł, nie podobał mi sie, więc powyciągałam legginsy które miałam pochowane a sa już dobre ![]() I jakoś tak staram się, żeby kolorystycznie fajnie wyglądał ![]() ![]() Pani, ojj ja niestety martwie się, że jak Z zawsze chodzi spać 20,21 to w Sylwka pojdzie pozniej...Ale co tam, t bierze K do siebie na noc, wiec zostanie nam tylko Z. Nie bedzie to impreza tylko posiedzenie przy dobrej muzyce, jedzonku i piwku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Witam sie po Świętach. U nas Święta fajne i niefajne jednocześnie. Fajne bo rodzinnych zgrzytów nie było, a niefajne bo chorowite.... Dzień przed Wigilią zawiozłam Kinie do lekarza ( zadowolona, że na Święta będą leki i będzie dobrze, bo jakby zachorowała w Święta to same wiecie...). Katar i kaszel plus to co najbardziej mnie martwiło, zaczęła narzekać na uszy... No i sie okazalo, że lewe już czerwone mocno, prawe zaczynało chorować. Dostała krople. Po powrocie do domu zaczęła goraczkować. I tak cale Święta nurofen w użyciu min. 3 razy dziennie+ noc.... jakby tego było mało zaczęły jej ropieć oczy. Biedna się męczyła strasznie, wczoraj sie okazało, że poszło jeszcze na gardlo i dostala antybiotyk.... Do tego ja się kiepsko czułam i Tz tez Tak że szału nie było... Mam nadzieję, że teraz z antybiotykiem polepszy się jej... a kaszle tak dziwnie brzydko, ale to przy anginie jest taki kaszel jakby wymiotny wiec staram sie nie panikowac. Osłuchowo czysta jest w kazdym razie. Przepraszam za te smęty. Z lepszych rzeczy to kupiłam Kini do pokoju regał i komodę ale na razie stoja w kartonach bo nie ma kto skręcić. Tż albo chory albo nie ma czasu. Co do rajtek to ja też nie lubiłam nigdy i Kini tego oszczędzam póki za zimno nie jest. Ale rajtki rajtkom nie równe. Jedne są lepsze inne gorsze. mam dwie pary takich ekstra i widzę, że Kinia nie czuje w nich dyskomfortu, nie gryzą, nie rolują się, nie spadają z tyłka. Ktoś tu pisał o perfumach (BYou?) no ja dostałam... od szwagierki. I Tz też... OMG. Moje mi nie podeszły choć obiektywnie nie są brzydkie tylko dla mnie za slodkie (Escada) a Tż dostał Azzaro i dla mnie to jest taki śmierdziel, że nie wiem co z tym zrobić heheh. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 | ||
Zakorzenienie
|
brzmi zachecajaco
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a sama moze dasz rade skrecic? ![]() uwazam, ze perfumy to bardzo osobisty prezent i obdarowywana osobe trzeba bardzo dobrze znac, inaczej to ruletka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Wtajemniczenie
|
A my na Sylwestra... zostajemy w domu
![]() ![]() ![]() Moje cierpienia cycowe nie idą na marne - Zosia 250g w tydzień przybrała ![]()
![]() |
#4102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | ||||||
Zakorzenienie
|
ale mnie wczoraj Wojtek rozśmieszył
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie macie te gry ? ![]()
![]() |
#4104 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, Nie znalazła. Wszystko drożne, przystawiam dobrze, dobrze pielęgnuję między karmieniami. Teoria i praktyka w małym paluszki a jest jak jest. Taki mój urok wrażliwca.
Malpka, gramy w: Osadnicy z Catanu z dodatkami, Wsiąść do pociągu Europa i Siedem Cudów Świata z dodatkami ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-12-29 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
Moderna dziękuję,
![]() Ja sobie nie wyobrażam świąt bez rodziców, rodziny najbliżyszch mimo iż patrząc mam niby swoją tż i dziecko. To jednak wychodzę z założenia bardzo nietypowego myślenia jak dla innych a mianowicie że kolejnej takiej wigili może nie być choćbym nie wiem jak chciała, ja się boję niby się cieszę że tu teraz wszyscy jesteśmy ale gdzieś zawsze ta myśl że rodzice w tym wieku my starsi a wokół tyle zła, śmierci że nie umiem odpuścić żandych świąt, dnia matki, babci, wakacje, ferie itp.chociaż w te dni chcę być z bliskimi bo wiadomo że cały czas sie nie da jeśli się nie mieszka razem. a odległośc dla mnie w sumie to też różnicy nie ma mój tato co dwa-3 tygodnie w jedną stronę jeździ od 700 do 1500 km by na 3 dni w domu być. Brat co dwa tygodnie jeździ robi podobne kilkometry. Ja wiem że z dzieckiem trudniej ale raz dwa razy w roku to nie jest jakaś tragedia. Ja bym nie odpuściła. Tak więc bardzo Cię Moderno podziwiam, jak piszesz że tyle czasu nie widziałaś się z mama czy siostrą. Ja bym rady nie dała sama do niedawna wracając "do siebie"" ryczałam na pożegnanie z rodzicami = że muszę opuścić swój dom rodzinny. Piękny zestaw lekarski, mała dostała dwa pod choinkę ale plastikowe i pospolite choć najważniejsze że zachwycona. BYou, Panika ![]() Pochwalę się córką jak urosła - fotki i filmiki jak uda mi się zrzucić na kompa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka, smutno? Przytulam
![]() Co do świąt ech ja też bym nie odpuściła...kiedyś byłam w pracy w Wigilie i to dopiero była zgroza...ryczeć mi się chciało. Przyjechalismy po pracy do domu oddalonego o ok. 350 km po 23 i juz oczywiscie było po wszystkim. Ryczeć mi się chciało wtedy ![]() My to generalnie jestesmy bardzo związani z rodzinką, brakowało nam jej w Krk i m.in. dlatego wrócilismy się w rodzinne strony spowrotem. Choć wiadomo, że się kłocimy czasem, wkurzamy na siebie ale i tak rodzina to rodzina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
oliwka tych koszow w gwiazdki juz u nas nie ma, sa wyprzedane, a w Pl chyba ich nie bylo w ogole - one wlasnie sa duze, bo maja okolo 50-55cm wysokosci
![]() te z nowej kolekcji w romby widze sa nizsze (40cm) Do domu mamy stad 1000km, taka odleglosc z dzieckiem nie wyobrazam sobie brac na raz, trzebaby bylo w polowie robic nocleg- ja nie ma prawa jazdy, moj maz musialby jechac, brac dodatkowo urlop, u mamy nie ma gdzie spac, musielibysmy rezerwowac hotel, do tego mamy psa - dla mnie to juz wyzwanie, koszty - jak mama skonczy domek to moze bedzie tam pokoj goscinny i w koncu pojedziemy ![]() Ja nie jestem mocno zwiazana z tradycjami, datami, swietami - uwazam, ze rodzine mozemy odwiedzic w kazdym czasie, a nie tylko dlatego, ze akurat sa swieta. (swieta swieta i po swietach ![]() oliwka dlaczego smutno, cos powaznego, parca, rodzina? ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-12-29 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Zakorzenienie
|
malpka kochany Wojtus
![]() sorce oh oby ta wrazliwosc w takim razie szybko minela ![]() z Filipem tez tak mialas? Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-12-29 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byou, co do Twojego prezentu to wow! Jesli chodzi o perfumy to tak jak ktoś wspominał - trzeba wiedziec jakie osoba lubi. Natomiast ja zamówiłam sobie od TŻ tuniki. Przyszły dzień przed Wigilią wiec przymierzyłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.