|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
.... Tez bym nie mogła sie przemoc ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
ale jaja! O kurczę! Pierwszy raz slysze o takim zaświadczeniu
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyl zobaczymy jak z włosami u syna będzie na pewno dam znać
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez ale podobno sporo kobiet sobie cos takiego zalatwia :-P
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, oferuje pomoc, zwłaszcza przy spacerach (od pampków się wymiguje .Oj, tak, prze...ne być z końca roku Tak, ta tommee jest antykolkowa, obejrzałam ją dokładnie najpierw na żywo, bardzo mi się spodobała, jest szeroka i ma fajny smoczek, taki imitujący pierś mamy, podobne są aventu . Avent miałam przy córce i rewelacja, inne odpadały (nie przepadam za tymi innymi, np. z canpolu, te małe szerokie jeszcze jeszcze, ale takie wysokie, wąskie to porażka), nie wiem, jak tt, ale smoczki aventu są wytrzymałe, te z canpola to bubel, bardzo szybko pękają i dlatego rzuciłam je dla aventu. |
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
jest próg 1922 jeżeli się nic nie zmieniło
|
#1238 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
oby sie pokazała!!!! Hihi ![]() A z czupryna to nie wiem... Moze to co maja teraz na główce to jeszcze odpada? Bo wiem ze do jakiegoś momentu (dosyc późnego napewno 30+ jesli chodzi o TC) dzieci sa całe porośnięte włoskami i one potem odpadaja.... I dlatego nie rodzą sie włochate
|
|
#1239 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1242 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Z tym emolientem nie słyszałam kurczę... Kupiłam póki co ten Oilatum i mydełko bambino. A Sudocremem masz racje ze to raczej nie profilaktycznie tylko jak juz cos sie zaczyna dziać ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
#1243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam kocyk z Womara, oczywiście w groszki One są cieplutkie a 100% bawełny. Już ma jeden, ale tamten jest beżowy to nie pasuje do nowego pokoju i jego odziedziczy Zuuu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas też gin mówił,że widzi włoski, ale to ciężko określić bo to widać takie igiełki, a równie dobrze mogą być rzadkie i niemal niewidoczne. Zresztą ja i tak obstawiam Zuzkę łysolka. Z Tusią miałam dwa razy delikatną zgagę i miała czuprynę, a teraz mam giga zgagi codziennie to musi być na odwrót haha
|
|
#1244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my używaliśmy emolientu tylko w razie potrzeby, jedna butelka poszła, więcej nie trzeba było, ale nam tak lekarka mówiła, żeby tylko jak skórka jest przesuszona lac do wody. Ja np. córki nie oliwkowałam, nie zasypywałam pudrem, co jeszcze jest często praktykowane .u mnie z córką gin powiedział, że ma czuprynę, kiedy jeszcze na tym etapie w brzuchu dzieciom włosy nie rosną ( nawet nam zrobił zdjęcie 3d w kolorze i rzeczywiście widać) i urodziła się z czarną czupryną, położne nazwały ją "kudłatka" i co lepsze- te włoski się jej nie wytarły
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale płuca też są ściśnięte. I podobno po 36 t ma być już ulga.
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzyłam się...miał przyjechać brat M z zona i dziećmi i nic od rana się nie odezwali...w końcu łaskawie napisała ze nie przyjada bo Wiki ma jęczmień na oku...i tym oto sposobem mamy obiad jeszcze i na jutro...
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
jakoś 1900 na osobę.Tylko nie wiem czy biorą dochod z 2014 czy 2015 roku, pewnie zależy od tego kiedy się zgłosisz z papierami.
Najlepiej się w mopsie dowiedzieć, ja się i tak nie łapię... Cytat:
A co do kosmetyków z Bambino to ja bym jednak wymieniła na te z Babydream. Dzisiaj byłam w Rossku i widziałam,że żel do kąpieli z BD taki duży jest za niecałe 9 zł. Skład o wiele lepszy. Tylko mi kurczaki jakoś zapach tych z BD przestał podchodzić, wiec kupiłam z Hippa. No i pieluchy w końcu dzisiaj kupiłam, Alleluja
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapodaj linka do filmiku nie widziałam nigdzie jak się opróżnia
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się trochę przestraszyłam, bo moja córka miała bujną czarną czuprynę, ale miała też jako bonus włochate uszy jak u kota- ciemnoszare, prawie czarne futerko .
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Jest prog na becikowe. Biorą dochód z 2014...chyba ze bedzie się skladalo papiery w październiku to wtedy za 2015...bo jakos tak z tymi okresami zasiłkowymi jest...albo druga opcja ze po upływie terminu rozliczania z US juz za 2015...w sumie nie wiem na 100% jak to jest...
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ja tylko tampony uznaję...a jak miałam wkładkę to nie mogłam...to byl ból... |
|
|
|
#1253 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Pamietam , jak byłam prawie nastolatką i pojechałam z rodzicami odwiedzić ciocię, bo urodziła córeczkę, to było ok. 2 tyg. po urodzeniu małej i ona miała kucyki! powiązane czerwonymi kokardami .dla mnie to wyglądało trochę makabrycznie, jakoś tak dziwnie .Nigdy więcej takiego dziecka nie widziałam, tzn. z tak długimi, gęstymi włosami ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
. Mnie obrzydzenie by brało nawet opróżniać w domu .To nie był filmik, tylko zdjęcia, jak laska to do zlewu/umywalki wylewa . w każdym razie to nie dla mnie |
|||
|
|
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), kupimy dywanik i voila. No i tę głupią naklejkę trzeba jakoś przykleić, wnerwiłam się,że się odkleja...No a tak poza tym to niestety reszta remontu dalej w toku:/ Moja nie była aż tak kudłata, a mimo to położne też mówiły na nią czupiradełko Ale w sumie właśnie włoski jej nie wypadły, lekko się z tyłu wytarły, ale jak jej podcięliśmy jak miała 7 mieisęcy to już ładnie rosły Eee zasypują pudrem? Ja tylko słyszałam,że można odparzoną pupę potraktować mąką ziemniaczaną![]() Nie oliwkowałam skórki, jedynie troszkę olejku używałam do masażyków no i jak była przesuszona skóra to najpierw próbowałam olejek do wody, a jak nie pomagało to dopiero emolient.Cytat:
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy czym jak mówię, mnie zmusiły wieczne infekcje, alergie itp do szukania rozwiązania, choć na początku też na to dziwnie patrzyłam.Elena przy słabym okresie to jest rewelacja, bo wymieniasz co 6-8h (a na upartego to nawet w pracy mozna nie wymienić, bo i tak wytrzyma z te 10h). Tylko kwestia tego czy umie się ktoś przemóc. Agata a Ty się łapiesz na 1k macierzyńskiego? Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-12-29 o 14:10 |
|
|
|
|
#1256 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cześć dziewczynki
wchodzę na chwile by sie zameldowac. Od rana pralka chodzi z ubraniami dla malenstwa. Chyba juz czwarta jeszcze zostało mi 20 teatry i swoje koszule i szlafroki do prania nie mam pojęcia gdzie to roZwiesze tyle tego jest. Rozwieszam ubranka i jak mi tym płynem jelp niebieskim pachnie to przypomina mi sie jak małej szykowalam wyprawie Będę miała co robic w sylwestra i nowy rok sterta prasowania i pakuje torbę pózniej
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia dobre z tym gajerem :-D no ciekawam czy 7.01 ja sied owiem czy juz jak podczas cc wyjma to wtedy :-D
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Figa nie bo ja mam świadczenie pielęgnacyjne na Mikołaja do 31 stycznia 2017...
|
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.W każdym razie łysa nie była ani na trochę, mąż bardzo lubił czesac jej włoski, najpierw szczoteczką dla niemowląt, potem grzebykiem .Ciemieniuchy też nie miała, na szczęście, bo nie wiem, jak byśmy ją wyczesali .Słyszałam o takich praktykach z pudrem- męża siostra rodziła w tym roku w Warszawie na Karowej ( czyli nie jakies zapomniane przez Boga zaberbecie )i tam polecano oliwkę, zasypki i voila- pojenie dzieci glukozą . Szwagierka nawet małej podawała tę glukozę, jak płakała .
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokolenie naszych mam tak samo sceptycznie na tampony patrzy i też sobie nie wyobraża, żeby je używać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

ale ja nie używałam, jakoś nie potrafię się przemóc, żeby spróbować.

ale jaja! O kurczę! Pierwszy raz slysze o takim zaświadczeniu
.
- on myśli, że synek ucieka przed nim
.

, nigdy nie patrzyłam na niego w takich kategoriach, ale we śnie było miło
.