Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 13:33   #1231
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Figa, jakiego kubeczka- przy okresie? czy ja coś źle zrozumiałam?
Są takie silikonowe bodajże kubeczki menstruacyjne ale ja nie używałam, jakoś nie potrafię się przemóc, żeby spróbować.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:38   #1232
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Są takie silikonowe bodajże kubeczki menstruacyjne ale ja nie używałam, jakoś nie potrafię się przemóc, żeby spróbować.

.... Tez bym nie mogła sie przemoc

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Btw odezwala sie znajoma ktora miala zagadac do ordynatora oddzialu w spzitalu w ktorym bym wolala miec cc. Inpowiedzial ze wszystko spoko tylko musze miec od larybgologa zaswiadczenie ze mam takie wskazanie albo u psychiatry zalatwic sobie ze boje sie porodu. Tata mial i tak isc do oraynatora larybgologii i podziekowac ze tak raz dwa ogarnął byn miala operacje gdzie lezalam na pocz przed operacja i mysle ze nie bedzie problemy

ale jaja! O kurczę! Pierwszy raz slysze o takim zaświadczeniu

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:38   #1233
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Btw odezwala sie znajoma ktora miala zagadac do ordynatora oddzialu w spzitalu w ktorym bym wolala miec cc. Inpowiedzial ze wszystko spoko tylko musze miec od larybgologa zaswiadczenie ze mam takie wskazanie albo u psychiatry zalatwic sobie ze boje sie porodu. Tata mial i tak isc do oraynatora larybgologii i podziekowac ze tak raz dwa ogarnął byn miala operacje gdzie lezalam na pocz przed operacja i mysle ze nie bedzie problemy
czyli pozytywnie
Motyl zobaczymy jak z włosami u syna będzie na pewno dam znać być może tak jest jak mówisz bo gin tłumaczyła że tam ta maź jest i może zwiększać widzenie włosów ale na jej oko czupryna że hej

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:38   #1234
marciar7
Zakorzenienie

No ja tez ale podobno sporo kobiet sobie cos takiego zalatwia :-P
Stary 2015-12-29, 13:38   #1235
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero w 16 t? a to nie musi byc wcześniej, zeby potem dostac becikowe? przy wcześniejszej ciąży ( potem poronionej) przyszłam do lek. kiedy był już 10 t i położna powiedziała, ze to ostatni dzwonek, zeby założyć kartę i potem nie mieć problemu z becikowym .

U mnie też jakiś dzieciak rozkraczony, bo kopie i wypycha te swoje kulki po obu stronach brzucha

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

mojemu mężowi przykro się robi, kiedy ja mówię, że mały tak szaleje i on widzi, że czasem aż mimowolnie skręce się z bólu- dotyka a tu cisza - on myśli, że synek ucieka przed nim .

do popołudnia wyjdą całe oczy
a na becikowe jest próg finansowy, czy należy się każdemu
Stary 2015-12-29, 13:40   #1236
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja a jak to się stało,że nie macie fotelika po Poli?

Ciekawe czy naszym dziewczynkom nie przejdą te czułostki jak się młode urodzą Oby też były takie czułe i opiekuńcze

No ja ciągle mówię-byle wytrwać do Nowego Roku. Nigdy nie chciałam mieć dziecka z końca roku no i tak kurcze ciągle mówię Zuuu,że ma siedzieć
Jak czytam styczniówki to aż im się dziwię,że im się tak spieszy jeszcze w tym roku urodzić

Też kupiłam tę butelkę z TT, one są antykolkowe. I przy Tusi też ich używałam. Wprawdzie łobuz nie chciał w ogóle mm, ale jak odciągnęłam pokarm i dałam z butli to ładnie jadła
Moja w te świeta mówiła w gościach, że się bardzo cieszy, że będzie miała rodzeństwo( płeć jej obojętna, byle kogoś miała- tak kiedyś powiedziała), lubi dotykac brzucha, mówi: dzieciaczku mój , oferuje pomoc, zwłaszcza przy spacerach (od pampków się wymiguje ) ale jak będzie- zobaczymy .

Oj, tak, prze...ne być z końca roku .

Tak, ta tommee jest antykolkowa, obejrzałam ją dokładnie najpierw na żywo, bardzo mi się spodobała, jest szeroka i ma fajny smoczek, taki imitujący pierś mamy, podobne są aventu . Avent miałam przy córce i rewelacja, inne odpadały (nie przepadam za tymi innymi, np. z canpolu, te małe szerokie jeszcze jeszcze, ale takie wysokie, wąskie to porażka), nie wiem, jak tt, ale smoczki aventu są wytrzymałe, te z canpola to bubel, bardzo szybko pękają i dlatego rzuciłam je dla aventu.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:40   #1237
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
jest próg 1922 jeżeli się nic nie zmieniło

Stary 2015-12-29, 13:41   #1238
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
mój też 4 wizyta z rzędu i oprócz czupryny niewiele widziałam no tak już mają te nasze dzieci

dziś miałam pytanie na które piętro jestem w stanie wejść bez zadyszki...no mówię że na 3 spokojnie także to normalne Esorku że już to nie ta kondycja co wcześniej ale to nawet nie o kondycje chodzi a obciążenie a może Hania dziś się pokaże ?

oby sie pokazała!!!! Hihi

A z czupryna to nie wiem... Moze to co maja teraz na główce to jeszcze odpada? Bo wiem ze do jakiegoś momentu (dosyc późnego napewno 30+ jesli chodzi o TC) dzieci sa całe porośnięte włoskami i one potem odpadaja.... I dlatego nie rodzą sie włochate

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-29, 13:42   #1239
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczyłam już w internecie jak toto wygląda .
Nie przemogę się nigdy- zobaczyłam, jak pani opróżnia ten kubeczek .
Stary 2015-12-29, 13:43   #1240
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo realistyczny sen .

Mi się śniło, że miałam romans z mężem siostry mojego męża , nigdy nie patrzyłam na niego w takich kategoriach, ale we śnie było miło
Stary 2015-12-29, 13:44   #1241
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Wlasnie dziewczyny, ma któraś problemy z oddychaniem? Bo ja mam i to kurczę sie robi juz coraz powazniej uciążliwe a to dopiero początek 33 tygodnia ciazy i sie martwię co bedzie za kolejne 2-3 tygodnie.

Kazdy oddech jest spłycony i kosztuje mnie duzo wysiłku, a nie mowie o jakiejkolwiek czynności, nawet jak zmiana pozycji w lozku czy wejście do łóżka - dysze jak parowóz
Ja tak mam
Stary 2015-12-29, 13:45   #1242
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Z tlenkiem cynku tylko na odparzenia.

A do mnie właśnie przyjechał kurier z Materacem Tuśkowym i kocykiem dla niej

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Emolient do każdej kąpieli to nie jest dobry pomysł. Dopiero jak są jakieś problemy, skórka wysuszona lub łuszcząca się. Lepiej nie przyzwyczajać skóry.

A Sudocrem jest tak silny,że zdarzyło mi się użyć jeden raz, na naprawdę kiepskie odparzenie.

No to przykoksił, ślicznie

A z tymi włosami na usg to nie wiem jak to jest,ale dwie koleżanki z wrzesniowych pisały,że niby takie bujne włosy na usg wychodziły, a potem się rodził prawie łyse dzieci:confused :

Z tym emolientem nie słyszałam kurczę... Kupiłam póki co ten Oilatum i mydełko bambino.
A Sudocremem masz racje ze to raczej nie profilaktycznie tylko jak juz cos sie zaczyna dziać

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Bardzo realistyczny sen .

Mi się śniło, że miałam romans z mężem siostry mojego męża , nigdy nie patrzyłam na niego w takich kategoriach, ale we śnie było miło

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-29, 13:47   #1243
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
mój też 4 wizyta z rzędu i oprócz czupryny niewiele widziałam no tak już mają te nasze dzieci

dziś miałam pytanie na które piętro jestem w stanie wejść bez zadyszki...no mówię że na 3 spokojnie także to normalne Esorku że już to nie ta kondycja co wcześniej ale to nawet nie o kondycje chodzi a obciążenie a może Hania dziś się pokaże ?

to humor poprawiony a jaki kocyk zakupiłaś ? bo materace pamiętam że lateksowe polecasz
Ja też łapię sapkę jak za dużo chodzę lub o schodach

Kupiłam kocyk z Womara, oczywiście w groszki One są cieplutkie a 100% bawełny. Już ma jeden, ale tamten jest beżowy to nie pasuje do nowego pokoju i jego odziedziczy Zuuu

Cytat:
Ja też nie mogę się przemóc

Cytat:
czyli pozytywnie
Motyl zobaczymy jak z włosami u syna będzie na pewno dam znać być może tak jest jak mówisz bo gin tłumaczyła że tam ta maź jest i może zwiększać widzenie włosów ale na jej oko czupryna że hej
No na pewno nam pokażesz Matiego, co nie?

U nas też gin mówił,że widzi włoski, ale to ciężko określić bo to widać takie igiełki, a równie dobrze mogą być rzadkie i niemal niewidoczne.
Zresztą ja i tak obstawiam Zuzkę łysolka. Z Tusią miałam dwa razy delikatną zgagę i miała czuprynę, a teraz mam giga zgagi codziennie to musi być na odwrót haha

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:50   #1244
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tlenkiem cynku tylko na odparzenia.

A do mnie właśnie przyjechał kurier z Materacem Tuśkowym i kocykiem dla niej

Emolient do każdej kąpieli to nie jest dobry pomysł. Dopiero jak są jakieś problemy, skórka wysuszona lub łuszcząca się. Lepiej nie przyzwyczajać skóry.

A Sudocrem jest tak silny,że zdarzyło mi się użyć jeden raz, na naprawdę kiepskie odparzenie.

No to przykoksił, ślicznie

A z tymi włosami na usg to nie wiem jak to jest,ale dwie koleżanki z wrzesniowych pisały,że niby takie bujne włosy na usg wychodziły, a potem się rodził prawie łyse dzieci:confused :
to już urządzanie pokoju zbliża się do końca .

my używaliśmy emolientu tylko w razie potrzeby, jedna butelka poszła, więcej nie trzeba było, ale nam tak lekarka mówiła, żeby tylko jak skórka jest przesuszona lac do wody.
Ja np. córki nie oliwkowałam, nie zasypywałam pudrem, co jeszcze jest często praktykowane .

u mnie z córką gin powiedział, że ma czuprynę, kiedy jeszcze na tym etapie w brzuchu dzieciom włosy nie rosną ( nawet nam zrobił zdjęcie 3d w kolorze i rzeczywiście widać) i urodziła się z czarną czupryną, położne nazwały ją "kudłatka" i co lepsze- te włoski się jej nie wytarły
Stary 2015-12-29, 13:51   #1245
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre naucza sie TZ-ty nasze.... Ja tez musze zrobic "kurs" mojemu :P póki co jest zaaferowany samochodem bo zmienia lusterka ze zwykłych na samochowajace sie - tzn sam to sobie robi, nie ze płaci komuś kasę i jest tak wciągnięty i podekscytowany ze nie śmiałabym go z tego transu wyciągać

Wlasnie dziewczyny, ma któraś problemy z oddychaniem? Bo ja mam i to kurczę sie robi juz coraz powazniej uciążliwe a to dopiero początek 33 tygodnia ciazy i sie martwię co bedzie za kolejne 2-3 tygodnie.

Kazdy oddech jest spłycony i kosztuje mnie duzo wysiłku, a nie mowie o jakiejkolwiek czynności, nawet jak zmiana pozycji w lozku czy wejście do łóżka - dysze jak parowóz
Ja tygodniowo tak jak Ty, skończony 32t i lecę z 33... też mi się ciężko dycha. Czytałam, że tak to jest w tym tygodniu, bo bobo uciska nie tylko na "flaki" ale płuca też są ściśnięte. I podobno po 36 t ma być już ulga.
Stary 2015-12-29, 13:52   #1246
agaczilla21
Zakorzenienie

Wkurzyłam się...miał przyjechać brat M z zona i dziećmi i nic od rana się nie odezwali...w końcu łaskawie napisała ze nie przyjada bo Wiki ma jęczmień na oku...i tym oto sposobem mamy obiad jeszcze i na jutro...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:52   #1247
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam kocyk z Womara, oczywiście w groszki One są cieplutkie a 100% bawełny. Już ma jeden, ale tamten jest beżowy to nie pasuje do nowego pokoju i jego odziedziczy Zuuu

U nas też gin mówił,że widzi włoski, ale to ciężko określić bo to widać takie igiełki, a równie dobrze mogą być rzadkie i niemal niewidoczne.
Zresztą ja i tak obstawiam Zuzkę łysolka. Z Tusią miałam dwa razy delikatną zgagę i miała czuprynę, a teraz mam giga zgagi codziennie to musi być na odwrót haha
Womar dobrą firmę wybrałaś pokaże syna nie inaczej jeszcze mu włosy na żel postawię i w garnitur ubiorę do zdjęcia wszak tyle tu dziewczyn do wzięcia

Stary 2015-12-29, 13:54   #1248
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jestem zorientowana, jak jest teraz, ale kiedyś( 6 lat temu) wszyscy dostawali chyba.
Stary 2015-12-29, 13:54   #1249
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś 1900 na osobę.Tylko nie wiem czy biorą dochod z 2014 czy 2015 roku, pewnie zależy od tego kiedy się zgłosisz z papierami.
Najlepiej się w mopsie dowiedzieć, ja się i tak nie łapię...

Cytat:
Z tym emolientem nie słyszałam kurczę... Kupiłam póki co ten Oilatum i mydełko bambino.
A Sudocremem masz racje ze to raczej nie profilaktycznie tylko jak juz cos sie zaczyna dziać

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

No to Oilatum na pewno się przyda, tak jak mówię- zawsze jak była sucha czy łuszcząca się skórka to używaliśmy ( my akurat Balneum albo Emolium) , pediatra też zalecała.
A co do kosmetyków z Bambino to ja bym jednak wymieniła na te z Babydream. Dzisiaj byłam w Rossku i widziałam,że żel do kąpieli z BD taki duży jest za niecałe 9 zł. Skład o wiele lepszy.
Tylko mi kurczaki jakoś zapach tych z BD przestał podchodzić, wiec kupiłam z Hippa.

No i pieluchy w końcu dzisiaj kupiłam, Alleluja

Stary 2015-12-29, 13:55   #1250
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczyłam już w internecie jak toto wygląda .
Nie przemogę się nigdy- zobaczyłam, jak pani opróżnia ten kubeczek .
Moja 1 znajoma w pracy używa i bardzo chwaliła... ale ja najbardziej się zastanawiam jak to opróżnić np. w pracy... bo w domu to wiadomo inna bajka.

Zapodaj linka do filmiku nie widziałam nigdzie jak się opróżnia
Stary 2015-12-29, 13:56   #1251
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
oby sie pokazała!!!! Hihi

A z czupryna to nie wiem... Moze to co maja teraz na główce to jeszcze odpada? Bo wiem ze do jakiegoś momentu (dosyc późnego napewno 30+ jesli chodzi o TC) dzieci sa całe porośnięte włoskami i one potem odpadaja.... I dlatego nie rodzą sie włochate

Ja się trochę przestraszyłam, bo moja córka miała bujną czarną czuprynę, ale miała też jako bonus włochate uszy jak u kota- ciemnoszare, prawie czarne futerko .
Stary 2015-12-29, 13:58   #1252
agaczilla21
Zakorzenienie

Jest prog na becikowe. Biorą dochód z 2014...chyba ze bedzie się skladalo papiery w październiku to wtedy za 2015...bo jakos tak z tymi okresami zasiłkowymi jest...albo druga opcja ze po upływie terminu rozliczania z US juz za 2015...w sumie nie wiem na 100% jak to jest...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Ja tylko tampony uznaję...a jak miałam wkładkę to nie mogłam...to byl ból...
Stary 2015-12-29, 14:05   #1253
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

albo będzie miała włosy do pasa i będziesz pleść warkocze .

Pamietam , jak byłam prawie nastolatką i pojechałam z rodzicami odwiedzić ciocię, bo urodziła córeczkę, to było ok. 2 tyg. po urodzeniu małej i ona miała kucyki! powiązane czerwonymi kokardami .
dla mnie to wyglądało trochę makabrycznie, jakoś tak dziwnie .
Nigdy więcej takiego dziecka nie widziałam, tzn. z tak długimi, gęstymi włosami

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Womar dobrą firmę wybrałaś pokaże syna nie inaczej jeszcze mu włosy na żel postawię i w garnitur ubiorę do zdjęcia wszak tyle tu dziewczyn do wzięcia
aż szkoda, że u mnie tez synek

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Moja 1 znajoma w pracy używa i bardzo chwaliła... ale ja najbardziej się zastanawiam jak to opróżnić np. w pracy... bo w domu to wiadomo inna bajka.

ja mam słabiutkie miesiaczki, więc chyba u mnie by się nie sprawdziło za bardzo . Mnie obrzydzenie by brało nawet opróżniać w domu .

To nie był filmik, tylko zdjęcia, jak laska to do zlewu/umywalki wylewa . w każdym razie to nie dla mnie .
Stary 2015-12-29, 14:07   #1254
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
to już urządzanie pokoju zbliża się do końca .

my używaliśmy emolientu tylko w razie potrzeby, jedna butelka poszła, więcej nie trzeba było, ale nam tak lekarka mówiła, żeby tylko jak skórka jest przesuszona lac do wody.
Ja np. córki nie oliwkowałam, nie zasypywałam pudrem, co jeszcze jest często praktykowane .

u mnie z córką gin powiedział, że ma czuprynę, kiedy jeszcze na tym etapie w brzuchu dzieciom włosy nie rosną ( nawet nam zrobił zdjęcie 3d w kolorze i rzeczywiście widać) i urodziła się z czarną czupryną, położne nazwały ją "kudłatka" i co lepsze- te włoski się jej nie wytarły
Jeszcze tylko małż pomaluje na biało kosz na zabawki/ stolik nocny ( 2 w 1 haha), łóżeczko dla lalek (to ma po mnie, moja mama chce pościel uszyć z takiego materiału jak Tusia ma ), kupimy dywanik i voila. No i tę głupią naklejkę trzeba jakoś przykleić, wnerwiłam się,że się odkleja...

No a tak poza tym to niestety reszta remontu dalej w toku:/

Moja nie była aż tak kudłata, a mimo to położne też mówiły na nią czupiradełko Ale w sumie właśnie włoski jej nie wypadły, lekko się z tyłu wytarły, ale jak jej podcięliśmy jak miała 7 mieisęcy to już ładnie rosły

Eee zasypują pudrem? Ja tylko słyszałam,że można odparzoną pupę potraktować mąką ziemniaczaną
Nie oliwkowałam skórki, jedynie troszkę olejku używałam do masażyków no i jak była przesuszona skóra to najpierw próbowałam olejek do wody, a jak nie pomagało to dopiero emolient.

Cytat:
Noo może będziemy nasze dzieciaki w pary łączyć jak to było na wrześniówkach hehe

Stary 2015-12-29, 14:08   #1255
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam łazienkę z bidetem, więc idzie i przepłukać. niektóre noszą z sobą butelke z wodą lub po prostu przecierają papierem. Ja po kilku latach używania nie mogę się przemóc do tamponów czy podpasek Przy czym jak mówię, mnie zmusiły wieczne infekcje, alergie itp do szukania rozwiązania, choć na początku też na to dziwnie patrzyłam.

Elena przy słabym okresie to jest rewelacja, bo wymieniasz co 6-8h (a na upartego to nawet w pracy mozna nie wymienić, bo i tak wytrzyma z te 10h). Tylko kwestia tego czy umie się ktoś przemóc.

Agata a Ty się łapiesz na 1k macierzyńskiego?

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2015-12-29 o 14:10
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:08   #1256
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cześć dziewczynki wchodzę na chwile by sie zameldowac. Od rana pralka chodzi z ubraniami dla malenstwa. Chyba juz czwarta jeszcze zostało mi 20 teatry i swoje koszule i szlafroki do prania nie mam pojęcia gdzie to roZwiesze tyle tego jest. Rozwieszam ubranka i jak mi tym płynem jelp niebieskim pachnie to przypomina mi sie jak małej szykowalam wyprawie
Będę miała co robic w sylwestra i nowy rok sterta prasowania i pakuje torbę pózniej
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:14   #1257
marciar7
Zakorzenienie

Kasia dobre z tym gajerem :-D no ciekawam czy 7.01 ja sied owiem czy juz jak podczas cc wyjma to wtedy :-D
Stary 2015-12-29, 14:19   #1258
agaczilla21
Zakorzenienie

Figa nie bo ja mam świadczenie pielęgnacyjne na Mikołaja do 31 stycznia 2017...
Stary 2015-12-29, 14:25   #1259
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze tylko małż pomaluje na biało kosz na zabawki/ stolik nocny ( 2 w 1 haha), łóżeczko dla lalek (to ma po mnie, moja mama chce pościel uszyć z takiego materiału jak Tusia ma ), kupimy dywanik i voila. No i tę głupią naklejkę trzeba jakoś przykleić, wnerwiłam się,że się odkleja...

No a tak poza tym to niestety reszta remontu dalej w toku:/

Moja nie była aż tak kudłata, a mimo to położne też mówiły na nią czupiradełko Ale w sumie właśnie włoski jej nie wypadły, lekko się z tyłu wytarły, ale jak jej podcięliśmy jak miała 7 mieisęcy to już ładnie rosły

Eee zasypują pudrem? Ja tylko słyszałam,że można odparzoną pupę potraktować mąką ziemniaczaną
Nie oliwkowałam skórki, jedynie troszkę olejku używałam do masażyków no i jak była przesuszona skóra to najpierw próbowałam olejek do wody, a jak nie pomagało to dopiero emolient.

Noo może będziemy nasze dzieciaki w pary łączyć jak to było na wrześniówkach hehe
U naszej potem zaczęły się kręcić, potem zrobiły się brązowe a nie czarne, ale bardzo długo nie obcinaliśmy, miała loki za łopatki i wtedy ciachnęłam pierwszy raz- do tej pory miała tylko dwa razy obcinane włosy, bo przy kręconych wydaje się, ze prawie nie rosną- dopiero podczas mycia jak się na chwilę prostują, to widac, jakie długie .
W każdym razie łysa nie była ani na trochę, mąż bardzo lubił czesac jej włoski, najpierw szczoteczką dla niemowląt, potem grzebykiem .
Ciemieniuchy też nie miała, na szczęście, bo nie wiem, jak byśmy ją wyczesali .

Słyszałam o takich praktykach z pudrem- męża siostra rodziła w tym roku w Warszawie na Karowej ( czyli nie jakies zapomniane przez Boga zaberbecie )i tam polecano oliwkę, zasypki i voila- pojenie dzieci glukozą . Szwagierka nawet małej podawała tę glukozę, jak płakała .
Stary 2015-12-29, 14:25   #1260
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja mam łazienkę z bidetem, więc idzie i przepłukać. niektóre noszą z sobą butelke z wodą lub po prostu przecierają papierem. Ja po kilku latach używania nie mogę się przemóc do tamponów czy podpasek Przy czym jak mówię, mnie zmusiły wieczne infekcje, alergie itp do szukania rozwiązania, choć na początku też na to dziwnie patrzyłam.

Elena przy słabym okresie to jest rewelacja, bo wymieniasz co 6-8h (a na upartego to nawet w pracy mozna nie wymienić, bo i tak wytrzyma z te 10h). Tylko kwestia tego czy umie się ktoś przemóc.

Agata a Ty się łapiesz na 1k macierzyńskiego?
dokładnie tak pokolenie naszych mam tak samo sceptycznie na tampony patrzy i też sobie nie wyobraża, żeby je używać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości