Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-27, 10:15   #691
SoNeRa
Zakorzenienie

Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

masz racje bo ja tez juz od jakiegos czasu czuje sie jak zona mojego TŻ a on czuje sie jako moj maz ale wiem ze inaczej bede sie czula jak zaloze obraczke na palec i bede ja z duma nosila i jak wypowiem przysiegie to czuje ze moje uczucia wzrosna
Stary 2007-09-27, 10:23   #692
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
zaloze obraczke na palec i bede ja z duma nosila i jak wypowiem przysiegie to czuje ze moje uczucia wzrosna
Jejku, mówienie przysięgi, nawet w USC to jest takie przeżycie, że opisać nie można! Ja miałam gulę w gardle i cichutko podobno mówiłam, że ledwo mnie było słychać (Ale najważniejsze, że Mąż słyszał) a obrączkę uwielbiam! oglądam ją ciągle i głupio się do niej uśmiecham
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 10:26   #693
SoNeRa
Zakorzenienie

wiem ja jak jestem u mojego TŻ to wciagam obraczki nasze i mierze a na dodatek powiem Ci cos ale sie nie smiej ja to jakas wariotka glupia jestem albo obraczka jest fetyszem dla mnie bo jak moj TŻ ja ubiera to normalnie tak mnie bierze ze nie wiem w ogole uwielbiam meska dlon w obraczce hehe dziwne nie?
Stary 2007-09-27, 10:30   #694
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem ja jak jestem u mojego TŻ to wciagam obraczki nasze i mierze a na dodatek powiem Ci cos ale sie nie smiej ja to jakas wariotka glupia jestem albo obraczka jest fetyszem dla mnie bo jak moj TŻ ja ubiera to normalnie tak mnie bierze ze nie wiem w ogole uwielbiam meska dlon w obraczce hehe dziwne nie?
Oj nie dziwne, ja też uwielbiam patrzeć na dłoń mojego Męża w obrączce,mmm
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 10:53   #695
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Oj nie dziwne, ja też uwielbiam patrzeć na dłoń mojego Męża w obrączce,mmm
Ja też. Patrzę na Mojego Męża, na obrączkę i myslę "O jejku, to jest Mój MĄŻ!!!!" W życiu nie byłam tak szczęśliwa jak obecnie. I co mi się podoba (mimo, że dziwne, wiem, wiem....) to ja tego mojego Męża coraz bardziej kocham. Męża bardziej niż Narzeczonego Jakkolwiek głupio to nie brzmi to właśnie tak wygląda.

SoNeRa my z Mężem razem obrączki oglądaliśmy przed slubem - dnia nie było, żebyśmy nie zajrzeli A w ostatnie dni schował pudełeczko i powiedział, że mam nie zaglądać, to się bardziej będę cieszyła - jak dzieci normalnie.

Matko, jak tak czytam co piszę, to wychodzi że psychicznie chora jestem conajmniej....
Stary 2007-09-27, 10:58   #696
zuzaneczka
Zakorzenienie

ale tu ruch dzisiaj

mnie już obrączka tak nie wzrusza...widocznie z czasem to przechodzi ale lubię ją widzieć na palcu męża

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 11:01   #697
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
ale tu ruch dzisiaj

mnie już obrączka tak nie wzrusza...widocznie z czasem to przechodzi ale lubię ją widzieć na palcu męża
A jak nie widzisz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 11:10   #698
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
A jak nie widzisz?
tzn?

rzadko widzę, bo w domku obrączki ściągamy, a w ciągu dnia sie nie widzimy bo jesteśmy w pracy

Stary 2007-09-27, 11:14   #699
-agniesia-
Wtajemniczenie

A mnie jeszcze wzrusza wszystko, nie wiedziałam, że stan euforii będzie trwał aż tak długo. I też mojego Męża kocham bardziej niż Narzeczonego. I inaczej(chociaż do końca nie wiem na czym ta "inność"polega).

Mam taki paskudny charakter, że czasem nachodzą mnie myśli, że jestem zbyt szczęśliwa i się zaczynam bać, że zaraz to szczęście się skończy. Brutalnie i nagle. I kto tu świruje, hehe
Stary 2007-09-27, 11:15   #700
hihi
Zakorzenienie

Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

Cytat:
tzn?

rzadko widzę, bo w domku obrączki ściągamy, a w ciągu dnia sie nie widzimy bo jesteśmy w pracy
Oooo! Z tym sie nie spotkałam, żeby w domu ściągać. Tzn przy czynnościach porządkowo-higienicznych owszem, ale poza tym nie.

Żartem mówię, bo kiedyś znajoma (mężatka) w klubie siedziała bez obrączki (takie spotkanie znajomych z pracy) i okazało się, że jej mąż podobne męskie spotkanie miał w tym samym miejscu... z tym, że on obrączkę na palcu miał i sytuacja była delikatnie powiedziawszy dziwna...

Cytat:
A mnie jeszcze wzrusza wszystko, nie wiedziałam, że stan euforii będzie trwał aż tak długo. I też mojego Męża kocham bardziej niż Narzeczonego. I inaczej(chociaż do końca nie wiem na czym ta "inność"polega).

Mam taki paskudny charakter, że czasem nachodzą mnie myśli, że jestem zbyt szczęśliwa i się zaczynam bać, że zaraz to szczęście się skończy. Brutalnie i nagle. I kto tu świruje, hehe
Niektórzy mówią, że po slubie zaczyna się olewać, mniej dbać, a ja mam w drugą stronę - żeby właśnie po slubie, jak już jest Mężem troszczyć się i starać jak można...

Oj tam skończy! Szczęśliwa będziesz z nim do końca życia.
Mimo, że kalkulator mówi, że 8%

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-09-28 o 12:50 Powód: post pod postem
Stary 2007-09-27, 11:21   #701
Bunny_82
Zadomowienie

Obrączki fajna sprawa A my z TZ postanowiliśmy ze codziennie nie bedziemy mierzyc obraczek i mamy swoj taki maly rytuał, że co niedzielę jak już wrócimy z Kościoła mierzemy obrączki Uwielbiam to robić. Ale ostatnio TZ poinformował mnie, ze obraczki zabiera już do domku rodziców skąd w dzień ślubu bedzie do mnie wyjeżdżał

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 11:23   #702
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Niektórzy mówią, że po slubie zaczyna się olewać, mniej dbać, a ja mam w drugą stronę - żeby właśnie po slubie, jak już jest Mężem troszczyć się i starać jak można...

Oj tam skończy! Szczęśliwa będziesz z nim do końca życia.
Mimo, że kalkulator mówi, że 8%

Też mnie dziwi zdanie niektórych osób, które mówią, że nie wezmą ślubu, bo po ślubie już się przestaną o siebie starać i zrobi się nudno. A u mnie jest na odwrót. Teraz dopiero wiem, że bardzo bardzo powinnam się starać, bo w końcu mamy ze sobą wytrzymać do końca życia i chciałabym, żeby te lata nam minęły w szczęściu i miłości, a nie zdominowało je zwykłe przyzwyczajenie i rutyna.
Stary 2007-09-27, 11:26   #703
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie dziwi zdanie niektórych osób, które mówią, że nie wezmą ślubu, bo po ślubie już się przestaną o siebie starać i zrobi się nudno. A u mnie jest na odwrót. Teraz dopiero wiem, że bardzo bardzo powinnam się starać, bo w końcu mamy ze sobą wytrzymać do końca życia i chciałabym, żeby te lata nam minęły w szczęściu i miłości, a nie zdominowało je zwykłe przyzwyczajenie i rutyna.
Mi się wydaje, że tak ja my to mają te szczęśliwe, kochające sie pary, a Ci, co nie chcą brać slubu to typ, który jest ze sobą przez tzw. "zasiedzenie"... Jaka ja złośliwa

A tak poważnie - jeśli się kocha i szanuje drugą osobę, to chyba zawsze zależy nam na niej, prawda?
Stary 2007-09-27, 11:29   #704
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak poważnie - jeśli się kocha i szanuje drugą osobę, to chyba zawsze zależy nam na niej, prawda?
Zgadzam się w 100%!
Stary 2007-09-27, 11:31   #705
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo! Z tym sie nie spotkałam, żeby w domu ściągać. Tzn przy czynnościach porządkowo-higienicznych owszem, ale poza tym nie.

Żartem mówię, bo kiedyś znajoma (mężatka) w klubie siedziała bez obrączki (takie spotkanie znajomych z pracy) i okazało się, że jej mąż podobne męskie spotkanie miał w tym samym miejscu... z tym, że on obrączkę na palcu miał i sytuacja była delikatnie powiedziawszy dziwna...
u mnie z obrączką i wszelkimi pierścionkami jest tak, że w domu mi przeszkadzają, pierwsze co robie po przyjściu to ściągam, natomiast jak wyjdę bez to czuję się "łyso"

a właśnie jak się mają wasze obrączki, pytam mężatki z dłuższym stażem? moja po roku jest potwornie porysowana

ps. nie nadarzam z czytaniem dzisiaj

Stary 2007-09-27, 11:36   #706
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie z obrączką i wszelkimi pierścionkami jest tak, że w domu mi przeszkadzają, pierwsze co robie po przyjściu to ściągam, natomiast jak wyjdę bez to czuję się "łyso"
Ja nigdy pierścionków nie nosiłam... I na początku po wejściu do domu zdejmowałam razem z zegarkiem, który zdejmuję od razu Teraz jak nie mam na palcu to czuję, że mi czegoś brakuje.
Stary 2007-09-27, 11:38   #707
mollya
Raczkowanie

GG do mollya

Cytat:
SoNeRa mam tak samo. Wlasnie oststnio jego chrzestny nam opowiadał że jak załozył w dniu ślubu to do tej pory jej nie ściągnął a mineło 24 lata. I mój mąz mówi że on też nigdy jej nie bedzie ściągał i tak mi się ciepło na seduszku zrobiło - Kocham go coraz bardziej
Stary 2007-09-27, 12:58   #708
Venua
Raczkowanie

GG do Venua
Smile Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

Zuzaneczka mam tak samo jak Ty Z domu bez biżu ani rusz, a w domu dusi Kiedyś byliśmy na wycieczce weekendowej i w pewnym momencie dostrzegłam brak pierścionka zaręczynowego, wpadłam w panikę ! Pobyt był juz do du...szy... bo myslałam, że zgubiłam, ale okazało się po powrocie, ze leżał na ... wycieraczce !! I nkt nie tknął!

A mój obrączke nosi żadko, z racji swojego zawodu mu nie wolno, więc nie przywykłam i gdy tylko nakłada to ciagle go łapie za łapke i się naptrzeć nie moge Jakby nie mój

"burze sprawiają,że dąb głębiej zapuszcza korzenie"

"Nie idź za mną,bo nie umiem prowadzić.Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.Idź po prostu obok mnie"

"Jestem żoną,kucharką,sprzątaczką ,praczką...o byłabym zapomniała-i kobietą"

Venua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:06   #709
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Venua Pokaż wiadomość
Jakby nie mój
Jak na patrzę na ręke Męża z obrączką to właśnie wtedy do mnie dociera, że to Mój

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 13:12   #710
Venua
Raczkowanie

GG do Venua
Smile Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

hehr mi chodziło o to, że mój tak żadko swoja nosi, że bardziej kojarze go jako swojego bez niej niz z nią i jakis taki inny wtedy mi sie wydaje, jakiś taki obcy, żonaty choliwka

"burze sprawiają,że dąb głębiej zapuszcza korzenie"

"Nie idź za mną,bo nie umiem prowadzić.Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.Idź po prostu obok mnie"

"Jestem żoną,kucharką,sprzątaczką ,praczką...o byłabym zapomniała-i kobietą"

Venua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:16   #711
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
hehr mi chodziło o to, że mój tak żadko swoja nosi, że bardziej kojarze go jako swojego bez niej niz z nią i jakis taki inny wtedy mi sie wydaje, jakiś taki obcy, żonaty choliwka
Mój nosi i też jak się mu przyglądam to pierwsza mysl "żonaty" A później - no jasne do cholery, że żonaty, ze mną
Stary 2007-09-27, 14:05   #712
ewelins
Raczkowanie

GG do ewelins Send a message via Skype™ to ewelins

Cześć dziewczyny Z powodu "sieciowego" odcięcia od świata widzę, że mam straszne zaległości w wątku No ale postaram się to nadrobić
Witam serdecznie wszystkie "świeżo upieczone" mężatki

A tak w ogoóle to muszę się Wam pochwalić, ze w końcu dostałam pracę Jestem taka szczęśliwa, że normalnie mogłabym z tego powodu góry przenosić. Aż sama sobie się dziwię momentami
W każdym razie za tydzień w niedzielę wyjeżdżam na tygodniowe szkolenie do Gdyni Super się udało, akurat w takie piękne miejsce Jedyny minus to rozstanie z moim kochanym mężem To nasze pierwsze rozstanie na tak długo od ślubu Ale jak sobie pomyślę, jak przyjemne będzie powitanie to ach....
ewelins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 14:29   #713
Bunny_82
Zadomowienie

ewelins gratuluję
i pomyśl jakie czułe będzie pożegnanie trzy tygodnie szybko minał i nie obejrzysz się i znów bedziesz w ramionach Męża

31.10.2008

Stary 2007-09-27, 14:40   #714
SoNeRa
Zakorzenienie

wierze Wam mezatki ze inaczej kocha sie meza a inaczej narzeczonego bo ja widze roznice miedzy chlopakiem a narzeczonym i czuje ze jak moj narzeczony bedzie juz prawowitym mezem no to milosc wzrosnie i jakos tak dojrzeje i wzniesie sie na wyzszy etap
Stary 2007-09-27, 14:47   #715
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Boskie zdjęcia Zazdroszczę urlopu, uwielbiam góry.
Bardzo dziękuję w imieniu swoim i męża - pstrykalismy na przemian

Cytat:
same widoczki?a Was nie ma?
Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Kulbit, śliczne zdjęcia Ale faktycznie, siebie też moglibyście pokazać
Kociulku dziekuję
Na paru fotkach można się dopatrzec mojej osoby
Sa prawie same widoczki, bo to z wątku o górach i tam głównie o widoczki chodzi nie o osoby
Może coś wygrzebie to wstawię Wam jeszcze Ale zdjec jest ze 2 tys i trzeba miec czas by je poprzegladać
Ale i tak muszę jeszcze wstawić do wątku o zamkach dwa które zwiedziliśmy, więc cos jeszcze tu podokładam
Razem zreszta jesteśmy na tylko 1 fotce

Cytat:
Cudownie mieliście, ależ Wam zazdroszczę !!! eh...
Oj tak Venua cudowniiieeeeee

Cytat:

a właśnie jak się mają wasze obrączki, pytam mężatki z dłuższym stażem? moja po roku jest potwornie porysowana
Ja mam tak samo jak Zuzaneczka, dziwne uczucie, że biżu wszelkiego rodzaju mi przeszkadza gdy wejde do domu Natomiast wyjscie bez obraczki jest dla mnie jak wyjście bez gaci

Moja obrączka tez jest juz mocno porysowana, ślub ponad rok temu... ale zbytnio sie tym nie przejmuje

Cytat:
Napisane przez ewelins Pokaż wiadomość
A tak w ogoóle to muszę się Wam pochwalić, ze w końcu dostałam pracę Jestem taka szczęśliwa, że normalnie mogłabym z tego powodu góry przenosić. Aż sama sobie się dziwię momentami
Gratuluję!!!

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 14:50   #716
SoNeRa
Zakorzenienie

no moze ale ja wole ogladac zdjecia ludzi niz widoczkow nie wiem moze dziwna jestem bo uwielbiam ogladac zdjecia ale tylko z ludzmi hehe
Stary 2007-09-27, 15:47   #717
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
no moze ale ja wole ogladac zdjecia ludzi niz widoczkow nie wiem moze dziwna jestem bo uwielbiam ogladac zdjecia ale tylko z ludzmi hehe
Ja uwielbiam widoczki, budynki, zwierzeta, ludzi - fotki w każdej postaci
SoNeRa - niebawem wstawię jakiegos ludzia w takim razie

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 15:56   #718
ewelins
Raczkowanie

GG do ewelins Send a message via Skype™ to ewelins

Cytat:
Napisane przez Bunny_82 Pokaż wiadomość
ewelins gratuluję
i pomyśl jakie czułe będzie pożegnanie trzy tygodnie szybko minał i nie obejrzysz się i znów bedziesz w ramionach Męża
Niom... racja Chociaż wyjeżdżam za tydzień mój mąż mówi, że już zaczyna tęsknić Świetny jest I jest tak milutko i w ogóle... Chyba będziemy się tydzien przed i tydzien po żegnać i witać

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Gratuluję!!!
Dziękuję
ewelins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 16:18   #719
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Haniu, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Ja już po obronie mam magistra
Ale dopiero dotarłam z Lublina i jestem tak wymęczona,że idę odpoczywać, relaksować się, leniuchować

buźki
Ja gratuluje PANI MAGISTER

Cytat:
Haniu również wszystkiego najlepszego!
łooooo, dziekuję jaka niespodzianka. Wchodzę sobie czytam co u was- wczoraj miłam urlop- a tu życzenia dla mnie.

Cytat:
Napisane przez mollya Pokaż wiadomość
I gdzie tu miesiąc miodowy jak z mężem widuję sie tylko w kilka godzin...
Po pierwsze wszystkiego najlepszego młoda mężatko.
Nie martw się nie ty jedna. Ja urlopu nie dostaąłm na podróz poslubna, a teraz jak mam szansę na urlop to kasy nie mamy.
Widujemy się tylko wieczorami. Strasznie tęsknie za mężem całymi dniami i w ogóle nie mam czasu się nim nacieszyc

Ten kalkulator chyba kłamie.
Ja mam dac sobie spokuj i szukac innego- 1%.
No tos my sie nie dobrali.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 17:23   #720
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelins Pokaż wiadomość
Niom... racja Chociaż wyjeżdżam za tydzień mój mąż mówi, że już zaczyna tęsknić Świetny jest I jest tak milutko i w ogóle... Chyba będziemy się tydzien przed i tydzien po żegnać i witać
Aż fajnie poczytać takie miłe rzeczy

31.10.2008

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości