Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-27, 13:30   #2461
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XV

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Nie lubię J'adore, nie podoba mi się

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Mi może by się i podobał, bo zapach jest w moim guście, ale reklama z Charlize Theron jest tak przesłodzona i przezłocona, poza tym Charlize jest wg mnie bardzo nienaturalna i "zrobiona", że jakoś nie czuje potrzeby posiadania tego zapachu.
Mi reklama akurat tego zapachu jest obojetna, ale przyznam szczerze, że jak reklama mi nie pasuje to zapach także nie.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:30   #2462
mariolasl
Zakorzenienie

Witam wszystkich! Dostalam odlewke Hermessence Ambre Narguille od kochanej Dobrej Duszy!
I pachne sobie pieknym jablecznikiem z cynamonem i z odrobina karmelu. Troche on spalony, ale i tak smakuje mi wysmienicie. Poza tym czuje delikatna ambre i wpisuje ja na liste ambr mozliwych dla mnie do noszenia

Tulipanko zycze duzo zdrowia!

Córko D'artagnana masz bardoz ciekawa urode, powtorze jeszcze raz, bo chyba juz o tym pisalam!

"Wzgorza maja oczy", "Ring"? Uwielbiam horrory i moja wypozyczalne DVD. Nie moge przejsc obojetnie obok dzialu nowosci, jesli widze kilka horrorow
Stary 2007-09-27, 13:33   #2463
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

"Wzgorza maja oczy", "Ring"? Uwielbiam horrory i moja wypozyczalne DVD. Nie moge przejsc obojetnie obok dzialu nowosci, jesli widze kilka horrorow
Chodzi o The Ring? Bosski uwielbiam go, obejrzałam 2 czesci, czesto do niego wracam!
Wczoraj na TVN ogl Oszukac przeznaczenia 2 i przyznam ze jeden z lepszym, trzyma w napieciu. Oczym jest "Wzgorza maja oczy" warto obejrzec, straszny?

Studnia................
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page0_blog_entry10_summary_1.jpg (8,2 KB, 2 załadowań)
Stary 2007-09-27, 13:34   #2464
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Niedawno oglądałam Silent Hill i stwierdzam, że horrory są beznadziejne, ja nie wiem jak można je lubić ;D Jestem z natury nerwowa jak ryjówka, więc wyobraźcie sobie połączenie... mnie i horroru. Rodzice i TŻ zgodnie twierdzą, że nie ma zabawniejszego widoku jak Rachela chowająca się za poduszką albo oparciem fotela, przy co bardziej soczystych momentach
No nie wiem, mnie to nie bierze. Oglądać coś tylko po to, żeby się bać i potem dostawać zawału z byle szmeru w mieszkaniu? Wolę dramaty i obyczajowe.

---

Dziś coś słodkiego. Może L LL?

---

P.S. A odkąd zobaczyłam Straszny Film 3, nie jestem w stanie bez głupawego uśmiechu oglądać żadnego z horrorów. Nawet Znaki muszę wyłączać, bo zaczynam idiotycznie chichotać.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:35   #2465
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich! Dostalam odlewke Hermessence Ambre Narguille od kochanej Dobrej Duszy!
I pachne sobie pieknym jablecznikiem z cynamonem i z odrobina karmelu. Troche on spalony, ale i tak smakuje mi wysmienicie. Poza tym czuje delikatna ambre i wpisuje ja na liste ambr mozliwych dla mnie do noszenia
Mariolu, rzeczywiście pyszna ta szarlotka Bardzo pyszna i nosi się bardzo dobrze
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:39   #2466
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Chodzi o The Ring? Bosski uwielbiam go, obejrzałam 2 czesci, czesto do niego wracam!
Wczoraj na TVN ogl Oszukac przeznaczenia 2 i przyznam ze jeden z lepszym, trzyma w napieciu. Oczym jest "Wzgorza maja oczy" warto obejrzec, straszny?

Studnia................
Po obejżeniu Ringu przez tydzień podskakiwałam na dźwięk telefonu.

poważnie.
Najbardziej lubię Horrory z wampirami w roli głównej. Te przynajmniej nie działąją tak bardzo na moją wyobraźnie - no i wampki bardzo lubię
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:43   #2467
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość

poważnie.
Najbardziej lubię Horrory z wampirami w roli głównej. Te przynajmniej nie działąją tak bardzo na moją wyobraźnie - no i wampki bardzo lubię

Ja najbardziej lubie te które potrafia mnie przestraszyc totalnie i potem zaczynam sie gubic czy cos takiego moze sie mi przytrafić.
Nie przepadam natomiast za wampirami.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 13:44   #2468
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Mogę Ci przesłać... odlewkę

Nie śmiałabym nawet prosić... tylko czy nie wyżarłoby fiolki?
Cytat:
Tulipanko zycze duzo zdrowia!
dziękuję bardzo

ja się na horrory nie nadaję boję się ich panicznie. Pamiętam, jak kilka lat temu czytałam "Lśnienie" Kinga, to do dzisiaj czasem mnie w łazience nachodzi myśl o tamym trupie utopionej kobiety, co się w wannie pojawiał (czy jakoś tak tam było)
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:45   #2469
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
o piciu też pomyślałam Smaku i tak nie poczuję, tylko wydaje mi się, że Domestos to może mieć niebieski kolor...? Bo ja nie toleruję żadnych niebieskich napoi
Dodaj cytryny - będzie zielony. I z witaminą C dodatkowo. Samo zdrowie!

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
Tak jest
Mam zresztą pewien szczwany plan, którego głównym elementem jest niedostanie tej pracy
Mój syn właśnie przybiegł zobaczyć, co mi się stało, kiedy ryknęłam śmiechem po przeczytaniu o Twoim sprytnym planie.

Cytat:
Niedawno oglądałam Silent Hill i stwierdzam, że horrory są beznadziejne, ja nie wiem jak można je lubić ;D Jestem z natury nerwowa jak ryjówka, więc wyobraźcie sobie połączenie... mnie i horroru. Rodzice i TŻ zgodnie twierdzą, że nie ma zabawniejszego widoku jak Rachela chowająca się za poduszką albo oparciem fotela, przy co bardziej soczystych momentach
Mnie najbardziej podobał się wniosek, jak mój kumpel wyciągnął po seansie "Wzgórza mają oczy".

Oświadczył, że został właśnie zwolennikiem stosowania kar cielesnych w szkole, bo ten facet (czytaj: główny bohater dzieła) im bardziej go prali, tym stawał się mądrzejszy.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:46   #2470
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

a ja wąłsnie wolę nie oglądać takich, które skłaniają do zastanawiania ... nie, stresów mam tak wiele, ze nie chcę siędodatkowo stresować bo to żadna dla mnie pryjemność .... poziom adrenaliny mam przekroczony ze 3 razy ponad kreske.

Potrzebna mi duża dawka dobrego nastroju - bo tego mam za niski poziom
Stary 2007-09-27, 13:48   #2471
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

O, horrory to ja uwielbiam. Najlepsze to:
- Inni
- Czerwona Róża
- 12 Duchów (czy 13)
- Oszukać Przeznaczenie (obie części)
- Dotyk Przeznaczenia (z Cate Blachett)
- Lęk (z Franką Potente)

Mam parę na DVD, jak ktoś z Wawy chce, mogę pożyczyć.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 14:04   #2472
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

no to ja lecę kochane .
Na zebranie do szkoły śmigam pachnąć Ananas Fizz
Życzcie mi powodzenia - bo dziś będzie ciężki wieczór

do jutra
Stary 2007-09-27, 14:12   #2473
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

Studnia................
Ja uwielbiam rezysera "The Ring", ogladalam kilka jego filmow. Poza tym japonskie horrory, opierajace sie na ich wierzeniach, bardzo do mnie przemawiaja i bardzo mnie interesuja.
"Wzgorza maja oczy" obejrzalam, ale nie jest on on mojej top liscie.
Nie lubie zbytnio krwistych horrorow. Nie chodzi o to, ze sie boje, bo sie nie boje, ale czasami sa dla mnie zbyt drastyczne i zbyt duzo w nich przemocy. Jesli ktos lubi takie tematy, to zdecydowanie najbardziej obrzydliwym horrorem jaki widzialam byla cala seria "Saw".
A "Ring" uwielbiam... Obydwie czesci.
Cytat:
No nie wiem, mnie to nie bierze. Oglądać coś tylko po to, żeby się bać i potem dostawać zawału z byle szmeru w mieszkaniu? Wolę dramaty i obyczajowe.
Ja ogolnie jestem filmomaniaczka film, dobra ksiazka, to moje pasje poza perfumami oczywiscie (i kolorowka, pielgnacja i co tam jeszcze... )
Filmy psychologiczne (moje ulubione), obyczajowe stawiam daleko przed horrorami. Chyba nie ma gatunku filmu, ktory nie lubie ogladac. Chyba.
Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Ja nie, ale nie lubilam patrzec w okno po zmroku, bo balam sie, ze cos zobacze. A nie wyobrazam sobie sytuacji, aby swiatlo zaczelo mi migotac... (znak, ze duchy sa w poblizu... ) "The Ring" zdecydowanie najbardziej wplynal na moja wyobraznie. Szczegolnie, ze sporo filmow o podobmnej tematyce juz sie naogladalam i wiedzialam juz, jak istotne jest dokladne ogladanie tych filmow i zwracanie uwagi na szczegoly.

Jeszcze lubie filmy o wampirach, ale ostatnio rzadko mozna zobaczyc cos naprawde interesujacego w tym temacie.

Aggie123 a znasz moze tytuly tych filmow w oryginale? Bo czasami ciezko jest sie domyslec, o jaki film chodzi. Polskie tlumaczenia czesto odbiegaja od oryginalow.
Stary 2007-09-27, 14:17   #2474
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
O, horrory to ja uwielbiam. Najlepsze to:
- Inni
- Czerwona Róża
- 12 Duchów (czy 13)
- Oszukać Przeznaczenie (obie części)
- Dotyk Przeznaczenia (z Cate Blachett)
- Lęk (z Franką Potente)

Mam parę na DVD, jak ktoś z Wawy chce, mogę pożyczyć.
Duchów było 13 - świetny horror. Świetny w znaczeniu straszny.
Ja najbardziej chyba lubię "6 zmysł". I "Darkness".

Nie lubię za to thrillerów, których bohaterem jest psychopata. Na horrorach mam ubaw po pachy, bo w żadne nadprzyrodzone zjawiska nie wierze. W psychopatów natomiast wierzę (pracowałam w Areszcie Śledczym i specjalizowałam się w psychopatach właśnie) i realność zagrożenia mnie przeraża.

W temacie:
Mój Narciso Rodrigiez For Her edp, którego znielubiłam za to, że jest mdły, zakurzony i mulący odkurzył się dziś jakoś i jest taki, jak edt, czyli urodny. A już żałowałam wyboru...
Stary 2007-09-27, 14:19   #2475
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Dziś CKIn2U.Piękny jest

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 14:21   #2476
rachela
Zakorzenienie

Ja uwielbiam filmy na podstawie powieści Stephena Kinga: Misery, Rose Red, Sklepik z marzeniami, Zielona mila... Nie są lekkostrawne, ale przyjemniejsze niż oglądanie skaczących flaków, ludzi ganiających się z piłami i wymyślnych tortur

---

Dziś Lolitka L w ilości jak zwykle za dużej. Znowu mam manię dosładzania się, chociaż wcale mi się to nie podoba. Głupio się w tym przesłodkim obłoczku czuję, a z drugiej strony maniakalnie go z siebie zwąchuję.

Oscar Wilde
Stary 2007-09-27, 14:25   #2477
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Melduje się kolejna wielbicielka horrorów thillerów i dobrych sensacyjnych. Generalnie lubię wszystko co trzyma w napięciu Nie znoszę komedii romantycznych, tzn. czasami obejrzę ale zdecydowanie wolę powyższe typy
Uwielbiam obydwa Ringi "Wzgórza" - niekoniecznie, nie lubię jak jest dużo krwi, nie znoszę wampirów i innych strachów (wtedy się bardziej śmieję niż boję)
Wolę jak jest bardziej psychologiczna akcja, seryjnych morderców też lubię

Cytat:
Niedawno oglądałam Silent Hill i stwierdzam, że horrory są beznadziejne, ja nie wiem jak można je lubić ;D
eee tam, Silent Hill to takie strachy na lachy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 14:28   #2478
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Ja uwielbiam filmy na podstawie powieści Stephena Kinga: Misery, Rose Red, Sklepik z marzeniami, Zielona mila... Nie są lekkostrawne, ale przyjemniejsze niż oglądanie skaczących flaków, ludzi ganiających się z piłami i wymyślnych tortur
Szczególnie podkreślone...

Dodałabym jeszcze Lśnienie z obłędnym Nicholsonem, Carrie, Skazani na Shawshank, Dzieci kukurydzy.
O jeszcze: Dolores Claiborn i niestraszne ale fajne Okno na podwórze. I Bastion, oczywiście...
Były i kiepskie typu Podpalaczka, Smętarz dla zwierzaków, czy Miasteczko Salem...

Ogólnie King is the king.
Stary 2007-09-27, 14:30   #2479
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ja najbardziej chyba lubię "6 zmysł". I "Darkness".
Tez bardzo lubie.

Rachelo
"Zielona mila" Jeden z piekniejszych, jakie widzialam. Oczywiscie w tej kategorii.

Ja nie propaguje tutaj krwistych horrorow, typu pily, flaki itp. Tez nie przepadam. Jednak takie jak "The Ring" czy "6 zmysl" jak najbardziej. Preferuje tematyke duchowo-wampirystycza. Chociaz o dobry film z udzialem wampirow trudno bardzo.

Owszem, widzialam duzo obrzydliwych filmow, "Saw" jest u mnie zdecydowanie w czolowce najbardziej obrzydliwych filmow, a z kazda czescia jest jeszcze bardziej obrzydliwy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 14:33   #2480
rachela
Zakorzenienie

Ponoć Droga bez powrotu wytrwała w naszych kinach tydzień, potem ją szybko i cicho zdjęli. Nie było chętnych, ludzie wychodzili po kwadransie. Obrzydliwość do potęgi, jak mi relacjonował TŻ z przyjaciółmi

Sabbath

Oscar Wilde
Stary 2007-09-27, 14:35   #2481
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
W psychopatów natomiast wierzę (pracowałam w Areszcie Śledczym i specjalizowałam się w psychopatach właśnie) i realność zagrożenia mnie przeraża.
o matko
Sabbath, podziwiam bo wydaje mi się, że do takiej pracy potrzeba naprawdę wielkiej odwagi i siły

Cytat:
Te filmy także bardzo lubię (zresztą w ogóle Kinga)

Rachela, też za bardzo nie lubię tortur i flaków Koszmarem był dla mnie Hostel
Stary 2007-09-27, 14:36   #2482
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

O, filmy na podstawie powieści Kinga bardzo lubię, w przeciwieństwie do książek, których jakoś nie mogę strawić.

Czasem też leci z TV film o naukowcu, który zamknął w nawiedzonej posiadłości kilka osób cierpiących na bezsenność. Nie pamiętam tytułu, ale grała w nim Catherine Zeta-Jones i... Liam Neeson?

I filmy Nigela Shamalyana - Osada - palce lizać! Zakończenie powaliło mnie na kolana, choć nie wiem, czy nie z rozczarowania. "Znaki" - takie sobie, obejrzałam raz i nie chcę więcej. "6 zmysł" - obejrzałam jednym okiem, bo mnie nie wciągnął. Nie widziałam natomiast "Kobiety w wodzie", a bardzo chce obejrzeć.

Lubię też amerykańskie wersje japońskich horrorów - tych oryginalnych nie trawię, nie wiem czemu. Klimat nie ten?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 14:46   #2483
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
o matko
Sabbath, podziwiam bo wydaje mi się, że do takiej pracy potrzeba naprawdę wielkiej odwagi i siły
Ja tak zupełnie szczerze sądzę, że Ci ludzie po prostu muszą wiedzieć, że jesteś twardszym sukinsynem (przepraszam wrażliwsze Osoby), niż oni.
Psychopata świetnie dokonuje rachunku strat i zysków. Dlatego dla mnie praca z nimi jest prosta. Ciężka, ale prosta, jeśli rozumiesz, co mam na myśli.

Cytat:
Te filmy także bardzo lubię (zresztą w ogóle Kinga)
To własnie o ja pisałam powyżej.

Cytat:
Rachela, też za bardzo nie lubię tortur i flaków Koszmarem był dla mnie Hostel
Przyznaję, że kiedy podczas Hostelu zaproponowałam pójście na piwo, cała ekipa (8 osób) zgodnie wstała i wyszła. Bynajmniej nie dlatego, że tacy są zgodni i potulni...
Stary 2007-09-27, 14:57   #2484
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Na horrorach mam ubaw po pachy, bo w żadne nadprzyrodzone zjawiska nie wierze. .
Mnie tez w wiekszosci horrory smiesza.
A te wszystkie krwawe sceny, powywalane bebechy, na mnie wrazenia nie robia.

Cytat:
W psychopatów natomiast wierzę i realność zagrożenia mnie przeraża.
Mnie tez. Nasililo sie to po praktykach w ZK ( panow w czerwnych kubraczkach bylo tam sporo do dzis pamietam ten cholerny blysk w oku jednego mordercy swojej matki i siostry, wcale tego nie zalowal i to jego spojrzenie mowilo "ciebie tez bym chetnie zaj..") i 'cwiczeniach' w szpitalu psychiatrycznym.

Pachne PP Elixir

Tulip, kuruj sie
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 15:04   #2485
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
"The Ring" zdecydowanie najbardziej wplynal na moja wyobraznie. Szczegolnie, ze sporo filmow o podobmnej tematyce juz sie naogladalam i wiedzialam juz, jak istotne jest dokladne ogladanie tych filmow i zwracanie uwagi na szczegoly.
Też tak miałam

Cytat:
Ja nie propaguje tutaj krwistych horrorow, typu pily, flaki itp. Tez nie przepadam. Jednak takie jak "The Ring" czy "6 zmysl" jak najbardziej. Preferuje tematyke duchowo-wampirystycza. Chociaz o dobry film z udzialem wampirow trudno bardzo.

Owszem, widzialam duzo obrzydliwych filmow, "Saw" jest u mnie zdecydowanie w czolowce najbardziej obrzydliwych filmow, a z kazda czescia jest jeszcze bardziej obrzydliwy.
Ja również oprócz perfum, bardzo sobie cenie dobry film i dobra książkę.
"The Ring" bardzo mi się podobał - obie części, były po prostu świetne, natomiast "Piła" do dla mnie masakra, nie podobała mi sie żadna część, nadomiar złego z każda kolejna rosło moje zniechęcenie do takiego typu filmów.
"Szósty zmysł" jest jednym z moich ulubionych filmów, uważam, że to genialne dzieło

Cytat:
"Misery" i "Sklepik z marzeniami" (lub "Sprzedawca śmierci") to coś wspaniałego , niedawno miałam okazję ponownie obejrzeć "Misery" i razem z ukochanym nie mogliśmy wyjść z podziwu jaki to super film !

Cytat:
Ponoć Droga bez powrotu wytrwała w naszych kinach tydzień, potem ją szybko i cicho zdjęli. Nie było chętnych, ludzie wychodzili po kwadransie. Obrzydliwość do potęgi, jak mi relacjonował TŻ z przyjaciółmi
Widziałam i potwierdzam. To film utrzymany w stylu "Wzgórza mają oczy" i "Rzeźnik", generalnie same morderstwa, dużo, dużo krwi i zmutowane stwory.
Pojąć nie mogę jak ludziom nie ma żal pieniędzy na produkcję takich badziewi ?
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 15:04   #2486
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem też leci z TV film o naukowcu, który zamknął w nawiedzonej posiadłości kilka osób cierpiących na bezsenność. Nie pamiętam tytułu, ale grała w nim Catherine Zeta-Jones i... Liam Neeson?
Kojarzę film, ale tytułu niestety nie.
Cytat:
Lubię też amerykańskie wersje japońskich horrorów - tych oryginalnych nie trawię, nie wiem czemu. Klimat nie ten?
A widzisz, ja wolę oryginały. Są mniej dosłowne, bazują głównie na tym, co w człowieku siedzi i co sam sobie dopowiada. Amerykańskie horrory są jakieś takie... durne i oczywiste

Oscar Wilde
Stary 2007-09-27, 15:06   #2487
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Ja uwielbiam rezysera "The Ring", ogladalam kilka jego filmow. Poza tym japonskie horrory, opierajace sie na ich wierzeniach, bardzo do mnie przemawiaja i bardzo mnie interesuja.
"Wzgorza maja oczy" obejrzalam, ale nie jest on on mojej top liscie.
Nie lubie zbytnio krwistych horrorow. Nie chodzi o to, ze sie boje, bo sie nie boje, ale czasami sa dla mnie zbyt drastyczne i zbyt duzo w nich przemocy. Jesli ktos lubi takie tematy, to zdecydowanie najbardziej obrzydliwym horrorem jaki widzialam byla cala seria "Saw".
A "Ring" uwielbiam... Obydwie czesci.

Ja ogolnie jestem filmomaniaczka film, dobra ksiazka, to moje pasje poza perfumami oczywiscie (i kolorowka, pielgnacja i co tam jeszcze... )
Filmy psychologiczne (moje ulubione), obyczajowe stawiam daleko przed horrorami. Chyba nie ma gatunku filmu, ktory nie lubie ogladac. Chyba.

Ja nie, ale nie lubilam patrzec w okno po zmroku, bo balam sie, ze cos zobacze. A nie wyobrazam sobie sytuacji, aby swiatlo zaczelo mi migotac... (znak, ze duchy sa w poblizu... ) "The Ring" zdecydowanie najbardziej wplynal na moja wyobraznie. Szczegolnie, ze sporo filmow o podobmnej tematyce juz sie naogladalam i wiedzialam juz, jak istotne jest dokladne ogladanie tych filmow i zwracanie uwagi na szczegoly.
.
Wdzę, ze mamy podobny gust,
Ring to zdecydowanie moj numer 1.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 15:07   #2488
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak zupełnie szczerze sądzę, że Ci ludzie po prostu muszą wiedzieć, że jesteś twardszym sukinsynem (przepraszam wrażliwsze Osoby), niż oni.
Psychopata świetnie dokonuje rachunku strat i zysków. Dlatego dla mnie praca z nimi jest prosta. Ciężka, ale prosta, jeśli rozumiesz, co mam na myśli.
to tym bardziej podziwiam To raczej nie jest praca ot taka sobie, którą może wykonywać każdy człowiek; na pewno potrzeba do tego ogromnej odwagi i szczególnego charakteru.
Sabbath, jeśli mogę zapytać (z czystej ciekawości), na czym polegała Twoja praca?
Stary 2007-09-27, 15:12   #2489
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
A widzisz, ja wolę oryginały. Są mniej dosłowne, bazują głównie na tym, co w człowieku siedzi i co sam sobie dopowiada. Amerykańskie horrory są jakieś takie... durne i oczywiste
Bardzo nie lubię się zgadzać. A już tak kompletnie i dokumentnie zgadzać się to po prostu nie znoszę...

Ale nie mogę inaczej.

Zgadzam się kompletnie i dokumentnie.

Japońskie horrory po docięciu ich do hamerykańsiej estetyki i hamerykańskiej wrażliwości stają się satyrą na same siebie.
Stary 2007-09-27, 15:14   #2490
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Widzę że temat horrorów. Kiedyś nałogowo pochłaniałam Kinga.

A w temacie dopachniłam się Euphoria Blossom z racji ulotności Noa EDT.
Wpadłam z Blossom, muszę je mieć i już

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości