|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Siasia no witaj!!super ze u ciebie ok
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
mózg mi się zlasował już całkiem
obejrzałam Wiedźmina i idę spać ![]() ![]()
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
![]() Super, ze u Ciebie wszystko dobrze! Moze na macierzysnkim wiecej z nami popiszesz bo teraz mnie nie dziwi ze nie masz czasu. Kolejny dzien z próbą pojscia spac wczesniej zakonczony niepowodzeniem Moze jutro sie uda
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darmowe podręczniki do 1 klasy już są. Moja córa korzysta z nich jako pierwsza a one już zaczynają się rozpadać, jedną książkę już kleiłam. A mają wytrzymać 3 lata. Ciekawa jestem czy się uda.... Darmowe obiady? Zależy gdzie, u mnie kwota symboliczna dla tych co moga płacić a resztę sponsoruje gmina (naprawdę sporo obiadów jest sponsorowanych). Na obiady chodzi cała szkoła bez wyjątku, do obiadu często jest jakiś owoc. I to jest ponad program "dziennej porcji warzyw", bo czasem mi córa do domu zniesie marchewkę i mandarynke. Do tego dzieciaki do śniadania mają zapewnioną herbatę / kakako, mamy też program z mlekiem/jogurtem. Także jak gminę stać i chce się, to można i teraz, bez dodatkowych projektów. A jak zrobią jakiś przykaz, to pewnie będzie zrobione na odwal... A jak wprowadzą limity na kolejne dziecko to mnie trafi... Jak zwykle okaże się, że bardziej się opłaca być zawodowym bezrobotnym niż pracować choćby za minimalną, a ściągną to z całego społeczeństwa... A odliczenia od podatków to też porażka... wprowadzili i ile to trwało? Moment i limit ustalili, bo rzekomo "zamożni" nie potrzebują, a teraz się okazuje, że jak ktoś nie zapłacił na tyle podatku, żeby zwrot tego 1k dostać, to mu US przeleje na konto... Serio zamiast tych ewentualnych 500zł w gotówce wolałabym odliczenia od podatków oraz zwiększenie zasiłków dla rodziców opiekujących się dziećmi niepełnosprawnymi (tymi wymagającymi stałej opieki). Tylko co my teraz możemy zrobić? ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Siasia fajnie, że u Ciebie ok
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny, czyli nie zostalam calkiem zapomniana
Ja tez mialam wczesnie isc spac dzisiaj, i wczoraj... i przedwczoraj... i tez mi sie nie powiodlo Teraz to juz serio ide bo tz na podlodze zasnal, tak go film wciagnal musze go zbudzic i do wyra. Pa |
|
|
|
#1356 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Dzieki za informacje!!! Kurczę. Jak bede widzieć położna moja (ona pracuje jako położna w moim rejonie i dorabia jako pielęgniarka w Enelmedzie, gdzie chodze i tam ja poznałam ) to zapytam o to.---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
Fajne sa takie spotkania Super, ze Ci sie podobało.A ja dzisiaj dałam po raz n-ty koledze z pracy L4 zeby zaniósł do HRow jutro i dał mi zaległy prezent z okazji ślubu od ludzi z firmy Bon na 250 zł do Home&you. miło, tak to byśmy z TZ sobie żałowali a tak cos sobie ładnego kupimy do mieszkania ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
Hej kochana, dobrze, ze wróciłaś pewnie, ze pamiętamy!!!!Ha, ja 3.5 tyg temu na USG miałam zwazona moja córę na 1350 g wiec mamy podobne córcie Nie tylko ja mam leżeć, Lucy, Amber... Ogolnie skracajaca sie szyjka to w miarę "normalne" na tym etapie ciazy. W sensie, ze czesto sie zdarza. Dla mnie nawet ok, współczułabym tej diagnozy dziewczynom, ktore maja juz dzieci, bo ciezko tak leżeć... Ja zrobie wyprawkę do szpitala i tak to bede na codzień gotowanie, pranie, prasowanie i tyle resztę czyli zakupy, rozładowanie zmywarki i takie tam przejmuje ode mnie TZ W ogole dzis wyprasowalam ciuszki do szpitala dla Hani i ogolnie jutro powinnam mieć gotowa torbę do szpitala ha! Czuje sie spokojniejsza w środku z ta myślą. ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- W sensie ten film z Zebrowskim? grałaś w grę?
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie spac nie moge
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję Paula... Ja tak od godz nie śpię i rozmyślam
wymyśliłam, że od 1.01 oficjalnie zaczynam bać się porodu![]()
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
Amb86 a co u Ciebie słychać? Jak się czujesz?
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie dobrze, dużo leżę, bo skraca mi się szyjka i moim celem jest dotrwanie do 37 tc. Myślałam o Tobie, bo 3dni temu w Medikorze przez cc rodziła szwagierka męża... Z nią jeszcze nie rozmawiałam, ale jej mąż opowiadał jakieś historie o jej porodzie, nie wiem, czy nie koloryzował
Jeśli ją odwiedzę przed porodem to Ci opowiem jeśli będziesz chciała na kiedy masz termin cc?
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie mozemy zrobic. Siąść i płakać albo nie oglądać wiadomości ![]() A co do tego co macie w szkolne to super warunki, ale sama widzisz - gminę stac. Niestety nie wszędzie tak jest, a w większości miejscach bardzo daleko do takiej sytuacji i dzieci chodzą głodne. Tak jest np w niejscowosci z której ja pochodIe. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Tzn? Coś było nie tak? Dzisiaj o 16.30 mam wizytę i byc może juz dzisiaj się dowiem, dzisiaj ma też paść decyzja o sterydach na rozwój płuc... zobaczę co mi powie Pani Dr.
Jak się dowiesz coś więcej odnośnie tej cesarki daj znać. W takim razie dużo leż i odpoczywaj... a który u Ciebie jest tc? ja dzisiaj zaczęłam 35 tc
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Sen od 2 do 5 to zdecydowanie za mało. I to jesXze w lozku z dwulatkiem
dzisiaj serio ide spac o 21. Jak ktoś mnie tu zobaczy pozniej niz o 21 to prosze mne wywalić i kazać isc spac ![]() Zjadłam wlasnie omleta z pomidorami szpinakiem i żółtym serem i mam nadzieje ze postawi mnie na nogi bo padam Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A to dziwne, myślałam,że w PL ktg regularne to po 36 tc?
Chociaż nie wiem jak to w moim mieście, ale nie mam żadnej koleżanki, która nawet po tym 36tc miałaby robione ot tak ![]() Cytat:
Naprawdę dziewczyny nie przesadzajcie z kosmetykami, bo szkoda tej dziecięcej skórki. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
No ja też tylko z PZU:/ Co za niesprawiedliwość... ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Oooo popatrz, super sprawa )))A co do tego czy możemy. Możemy! Przecież na FB też zrobiłyśmy grupę matek na DG i coś jednak udało się wywalczyć! Jakby tak zrobić taką grupę samych tylko rodziców, to wiesz ile ludzi by się pewnie przyłączyło?Można by coś zdziałać ))
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj i dzisiaj była u mnie położna i ciągle powtarza że koniecznie już musimy robić ktg skoro weszłam już na 9 miesiąc
Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem ze nie można ale jak bym tylko miała w domu jakieś krople do nosa to bym je wzięła. ..... Ja dostane jakiegoś obłędu zaraz z tym katarem
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będę miała pewne informacje to dam znać. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Dziewczyny, a co myślicie o zzo?
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam ktg co tydzień, no ale u mnie to przez szyjkę. W poprzedniej ciąży było ok to nie miałam. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Słyszałyście,że w nocy przegłosowali tę ustawę odnośnie zniesienia obowiązku szkolnego dla 6-latków? Masakra...Polska nocna, Polska podziemna...
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od 34 tyg jest co tydzień ktg
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Rudziutka Widzę ze jesteś. Opowiadaj jak droga ? Jesteś cala ???
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
co do benefitow to ja sie nawet nie odzywam bo sie nakrece. Wiem ze przez kadencje tego rzadu do pl nie wrocimy. Wiem tylko tyle ze w UK przez ta polityke rozdawania za darmo tak sie porobilo ze najbardziej oplaca sie miec duzo dzieci najwiekszej patologii A ludzie ktorzy uczciwie pracuje ledwie moga sobie pozwolic na jedna gora dwoje.
Edytowane przez siasia13 Czas edycji: 2015-12-30 o 11:29 |
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ze spaniem mam to samo... poszłam spać o godz. 2, 2 razy wstawałam, kilka razy się budziłam i od 8 rano na nogach.... Za to przyszły mi dziś bodziaki do szpitala dla małej, więc mogę się zabrać za pranie
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z racji że mam tych ktg szpitalnych od choroby i ja niechodząca to jakoś tam odpuściła jeszcze dziś, bo strach by było zajść i się tam zacząć rozpakowywać w cholerę.
|
|
#1374 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja dla dziecka do szpitala mam wziąć tylko pampersy, maści i chusteczki - i tyle
Dzisiaj dowiedziałam się że koleżanka która miała termin na 14 stycznia urodziła w poniedziałek, odeszły jej wody i już nie było wyjścia. A wczoraj miała mieć wizytę i ustalać termin cc. Mała się troszeczkę pośpieszyła ![]() Moja lekarka jeszcze nic mi nawet nie wspominała o ktg, ale za to mówiła cos o sterydach na płucka... hmmm... |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dla dziecka wg relacji koleżanki co urodziła w Wigilię, to trzeba tylko ubranko na wyjście. On a jeszcze wzięła rożek dla wlasnej wygody. A tak to wszystko dali. Aż podpytam jeszcze, może dziś jak będę na oddziale hmm
Ja tu mam więcej spakowane, może niepotrzebnie zupełnie.
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
W szpitalu w którym chcę rodzić położna powiedziała że pampersy, chusteczki i te maści po to żeby nie biegać do nich za każdym razem tylko mieć pod ręką swoje. Co do ubranek na wyjście to też
![]() Jak coś będzie potrzebne to mąż będzie dowoził
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spakowałam ciuszki i to co napisałaś, recznik, rożek i chyba tyle... co nie zmienia faktu, że to jednej torby się chyba nie zmieszczę:banghead:
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
A dzie tam, ja mam jedną swoją i jedną dla dziecka. Tą swoją to dość sporą, a niby nic takiego tam nie ma
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha dokładnie, niby nic-a za Chiny nie wejdzie do jednej
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Jakiego przyśpieszenia dostali kurierzy, poczta i sklepy po świętach. Zakupy zrobione wczoraj i przedwczoraj w większości mi zjechała własnie (na 4 sklepy, czekam tylko na 1 paczkę i ona też już w drodze). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

obejrzałam Wiedźmina i idę spać 

Znioslam ubranka ze strychu, piore i bede ukladac zeby zobaczyc co mam (a wyglada ze mam duzo). Jutro moze wstawie jakies foty

pewnie, ze pamiętamy!!!!