Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 23:43   #1351
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Siasia no witaj!!super ze u ciebie ok
Stary 2015-12-29, 23:43   #1352
Aninis
Zakorzenienie

mózg mi się zlasował już całkiem obejrzałam Wiedźmina i idę spać
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 23:52   #1353
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Witam po przerwie. Nadrobic nie dam rady nawet jakbym tylko lezala do porodu Musze przyznac ze praca na caly etat, plus dziecko, plus ciaza rowna sie zero czasu na wizaz a zaluje, bo jak czasem wejde i poczytam to wam zazdraszczam. Ja sie dopiero teraz troche wyluzowalam bo mam dwa tygodnie wolne Ale od wtorku znowu w kierat Juz wypelnilam dokumenty w pracy, ze na macierzynski ide od 22 lutego czyli moj tp Ale moze sie skusze i wezme urlop tydzien wczesniej bo M bedzie miala przerwe w szkole to sobie z nia posiedze. To wszystko oczywiscie zakladajac ze dzidzius zdecyduje wspolpracowac z mama i urodzi sie w terminie Widze, ze u was wzglednie ok, chociaz biedna Esor musi lezec, ale juz blizej niz dalej kochana U mnie chyba raczej ok, usg mialam 3 tygodnie temu i mala wazyla 1350 wiec chyba ok. Bardzo jest aktywna i czasem cauje sie jakbym polknela kota ktory koniecznie chce sie wydostac zgage mam niemilosierna od niepamietnych czasow i jest tylko gorzej. Zmusilam sie do picia siemienia ale powiem szczerze ze nie dziala Ktos wspominal o oddychaniu, ja mam zadyszke jak stara lokomotywa, jak mowie to robie pauzy na oddychanie do tego brzuch mi opadl (tak wszyscy mowia) i jak sie nachylam to czuje w dole taki ucisk co mi spedza sen z powiek Znioslam ubranka ze strychu, piore i bede ukladac zeby zobaczyc co mam (a wyglada ze mam duzo). Jutro moze wstawie jakies foty Dobra nie zanudzam. Ciesze sie ze u was wszystko ok

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Aaa i w UK ktg dopiero przy porodzie robia chyba ze sie trafi do szpitala z powodu jakis dolegliwosci.
No wrocila corka marnotrawna
Super, ze u Ciebie wszystko dobrze! Moze na macierzysnkim wiecej z nami popiszesz bo teraz mnie nie dziwi ze nie masz czasu.

Kolejny dzien z próbą pojscia spac wczesniej zakonczony niepowodzeniem Moze jutro sie uda
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 00:25   #1354
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Też tak uważam.
Jak już chcą tak polepszyć, to mogliby wprowadzić np. darmowe podręczniki dla wszystkich w szkole i darmowe obiady.

Darmowe podręczniki do 1 klasy już są. Moja córa korzysta z nich jako pierwsza a one już zaczynają się rozpadać, jedną książkę już kleiłam. A mają wytrzymać 3 lata. Ciekawa jestem czy się uda....
Darmowe obiady? Zależy gdzie, u mnie kwota symboliczna dla tych co moga płacić a resztę sponsoruje gmina (naprawdę sporo obiadów jest sponsorowanych). Na obiady chodzi cała szkoła bez wyjątku, do obiadu często jest jakiś owoc. I to jest ponad program "dziennej porcji warzyw", bo czasem mi córa do domu zniesie marchewkę i mandarynke. Do tego dzieciaki do śniadania mają zapewnioną herbatę / kakako, mamy też program z mlekiem/jogurtem.
Także jak gminę stać i chce się, to można i teraz, bez dodatkowych projektów. A jak zrobią jakiś przykaz, to pewnie będzie zrobione na odwal...

A jak wprowadzą limity na kolejne dziecko to mnie trafi... Jak zwykle okaże się, że bardziej się opłaca być zawodowym bezrobotnym niż pracować choćby za minimalną, a ściągną to z całego społeczeństwa...
A odliczenia od podatków to też porażka... wprowadzili i ile to trwało? Moment i limit ustalili, bo rzekomo "zamożni" nie potrzebują, a teraz się okazuje, że jak ktoś nie zapłacił na tyle podatku, żeby zwrot tego 1k dostać, to mu US przeleje na konto...
Serio zamiast tych ewentualnych 500zł w gotówce wolałabym odliczenia od podatków oraz zwiększenie zasiłków dla rodziców opiekujących się dziećmi niepełnosprawnymi (tymi wymagającymi stałej opieki). Tylko co my teraz możemy zrobić?

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Siasia fajnie, że u Ciebie ok
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 00:32   #1355
siasia13
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny, czyli nie zostalam calkiem zapomniana Ja tez mialam wczesnie isc spac dzisiaj, i wczoraj... i przedwczoraj... i tez mi sie nie powiodlo Teraz to juz serio ide bo tz na podlodze zasnal, tak go film wciagnal musze go zbudzic i do wyra. Pa
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 01:12   #1356
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tylko żeby dać komukolwiek cokolwiek to muszką też zabrać i komu?? Pracującym oczywiście dowalą dziwaczne podtaki bankowe, maketowe co spowoduje podwyżki... Powinni pomyśleć o zlikwidowaniu podatki na rzeczy dla maluszków, bezpłatne szczepienia (te dodatkowe), czy choćby opieka dla ciężarnych i mega drogie badania....

Esor ktg jest darmowe! Przysługuje Ci położna która będzie Ci je robiła bezpłatnie raz w tygodniu i to należy sie każdej bodajże już od 32w tyg. To te nowe standardy opieki dla kobiet w ciąży.

Dzieki za informacje!!! Kurczę. Jak bede widzieć położna moja (ona pracuje jako położna w moim rejonie i dorabia jako pielęgniarka w Enelmedzie, gdzie chodze i tam ja poznałam ) to zapytam o to.

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ano tak to juz jet w naszej Polsce.. Mogli by to od podatku odliczyć np to by mobilizowali do pracy a nie rozdawać.
Co do przebierania to rożnie wychodzi - tak jak piszesz plus wpadki ale u mnie wpadek było sporo chyba zależy od dziecka czy ulewa etc

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Ktg mam w cenie wizyty. Wizyta 150zl

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

A w sumie pozniej samo ktg bez wizyty (bo wizyty beda co 2 tyg) to nie wiem ile.. Dowiem sie za tydzien jak bede

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Wracam z piwka, fajnie było dawni znajomi, kupe czasu sie nie widzieliśmy. Powspominaliśmy pozartowalismy no ale czas do domu.

Fajne sa takie spotkania Super, ze Ci sie podobało.

A ja dzisiaj dałam po raz n-ty koledze z pracy L4 zeby zaniósł do HRow jutro i dał mi zaległy prezent z okazji ślubu od ludzi z firmy Bon na 250 zł do Home&you. miło, tak to byśmy z TZ sobie żałowali a tak cos sobie ładnego kupimy do mieszkania

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny Witam po przerwie. Nadrobic nie dam rady nawet jakbym tylko lezala do porodu Musze przyznac ze praca na caly etat, plus dziecko, plus ciaza rowna sie zero czasu na wizaz a zaluje, bo jak czasem wejde i poczytam to wam zazdraszczam. Ja sie dopiero teraz troche wyluzowalam bo mam dwa tygodnie wolne Ale od wtorku znowu w kierat Juz wypelnilam dokumenty w pracy, ze na macierzynski ide od 22 lutego czyli moj tp Ale moze sie skusze i wezme urlop tydzien wczesniej bo M bedzie miala przerwe w szkole to sobie z nia posiedze. To wszystko oczywiscie zakladajac ze dzidzius zdecyduje wspolpracowac z mama i urodzi sie w terminie Widze, ze u was wzglednie ok, chociaz biedna Esor musi lezec, ale juz blizej niz dalej kochana U mnie chyba raczej ok, usg mialam 3 tygodnie temu i mala wazyla 1350 wiec chyba ok. Bardzo jest aktywna i czasem cauje sie jakbym polknela kota ktory koniecznie chce sie wydostac zgage mam niemilosierna od niepamietnych czasow i jest tylko gorzej. Zmusilam sie do picia siemienia ale powiem szczerze ze nie dziala Ktos wspominal o oddychaniu, ja mam zadyszke jak stara lokomotywa, jak mowie to robie pauzy na oddychanie do tego brzuch mi opadl (tak wszyscy mowia) i jak sie nachylam to czuje w dole taki ucisk co mi spedza sen z powiek Znioslam ubranka ze strychu, piore i bede ukladac zeby zobaczyc co mam (a wyglada ze mam duzo). Jutro moze wstawie jakies foty Dobra nie zanudzam. Ciesze sie ze u was wszystko ok

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Aaa i w UK ktg dopiero przy porodzie robia chyba ze sie trafi do szpitala z powodu jakis dolegliwosci.

Hej kochana, dobrze, ze wróciłaś pewnie, ze pamiętamy!!!!

Ha, ja 3.5 tyg temu na USG miałam zwazona moja córę na 1350 g wiec mamy podobne córcie

Nie tylko ja mam leżeć, Lucy, Amber... Ogolnie skracajaca sie szyjka to w miarę "normalne" na tym etapie ciazy. W sensie, ze czesto sie zdarza. Dla mnie nawet ok, współczułabym tej diagnozy dziewczynom, ktore maja juz dzieci, bo ciezko tak leżeć... Ja zrobie wyprawkę do szpitala i tak to bede na codzień gotowanie, pranie, prasowanie i tyle resztę czyli zakupy, rozładowanie zmywarki i takie tam przejmuje ode mnie TZ

W ogole dzis wyprasowalam ciuszki do szpitala dla Hani i ogolnie jutro powinnam mieć gotowa torbę do szpitala ha! Czuje sie spokojniejsza w środku z ta myślą.

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
mózg mi się zlasował już całkiem obejrzałam Wiedźmina i idę spać

W sensie ten film z Zebrowskim? grałaś w grę?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 02:23   #1357
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

oczywiscie spac nie moge

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 07:06   #1358
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
oczywiscie spac nie moge
Współczuję Paula... Ja tak od godz nie śpię i rozmyślam wymyśliłam, że od 1.01 oficjalnie zaczynam bać się porodu
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 07:58   #1359
Magdzinska85
Rozeznanie

Amb86 a co u Ciebie słychać? Jak się czujesz?
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 08:03   #1360
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Amb86 a co u Ciebie słychać? Jak się czujesz?
Ogólnie dobrze, dużo leżę, bo skraca mi się szyjka i moim celem jest dotrwanie do 37 tc. Myślałam o Tobie, bo 3dni temu w Medikorze przez cc rodziła szwagierka męża... Z nią jeszcze nie rozmawiałam, ale jej mąż opowiadał jakieś historie o jej porodzie, nie wiem, czy nie koloryzował Jeśli ją odwiedzę przed porodem to Ci opowiem jeśli będziesz chciała na kiedy masz termin cc?
Stary 2015-12-30, 08:17   #1361
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Darmowe podręczniki do 1 klasy już są. Moja córa korzysta z nich jako pierwsza a one już zaczynają się rozpadać, jedną książkę już kleiłam. A mają wytrzymać 3 lata. Ciekawa jestem czy się uda....

Darmowe obiady? Zależy gdzie, u mnie kwota symboliczna dla tych co moga płacić a resztę sponsoruje gmina (naprawdę sporo obiadów jest sponsorowanych). Na obiady chodzi cała szkoła bez wyjątku, do obiadu często jest jakiś owoc. I to jest ponad program "dziennej porcji warzyw", bo czasem mi córa do domu zniesie marchewkę i mandarynke. Do tego dzieciaki do śniadania mają zapewnioną herbatę / kakako, mamy też program z mlekiem/jogurtem.

Także jak gminę stać i chce się, to można i teraz, bez dodatkowych projektów. A jak zrobią jakiś przykaz, to pewnie będzie zrobione na odwal...

A jak wprowadzą limity na kolejne dziecko to mnie trafi... Jak zwykle okaże się, że bardziej się opłaca być zawodowym bezrobotnym niż pracować choćby za minimalną, a ściągną to z całego społeczeństwa...

A odliczenia od podatków to też porażka... wprowadzili i ile to trwało? Moment i limit ustalili, bo rzekomo "zamożni" nie potrzebują, a teraz się okazuje, że jak ktoś nie zapłacił na tyle podatku, żeby zwrot tego 1k dostać, to mu US przeleje na konto...

Serio zamiast tych ewentualnych 500zł w gotówce wolałabym odliczenia od podatków oraz zwiększenie zasiłków dla rodziców opiekujących się dziećmi niepełnosprawnymi (tymi wymagającymi stałej opieki). Tylko co my teraz możemy zrobić?

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Nic nie mozemy zrobic. Siąść i płakać albo nie oglądać wiadomości

A co do tego co macie w szkolne to super warunki, ale sama widzisz - gminę stac. Niestety nie wszędzie tak jest, a w większości miejscach bardzo daleko do takiej sytuacji i dzieci chodzą głodne. Tak jest np w niejscowosci z której ja pochodIe.

Stary 2015-12-30, 08:20   #1362
Magdzinska85
Rozeznanie

Tzn? Coś było nie tak? Dzisiaj o 16.30 mam wizytę i byc może juz dzisiaj się dowiem, dzisiaj ma też paść decyzja o sterydach na rozwój płuc... zobaczę co mi powie Pani Dr.

Jak się dowiesz coś więcej odnośnie tej cesarki daj znać.

W takim razie dużo leż i odpoczywaj... a który u Ciebie jest tc? ja dzisiaj zaczęłam 35 tc
Stary 2015-12-30, 08:23   #1363
Zakorzenienie

Sen od 2 do 5 to zdecydowanie za mało. I to jesXze w lozku z dwulatkiem dzisiaj serio ide spac o 21. Jak ktoś mnie tu zobaczy pozniej niz o 21 to prosze mne wywalić i kazać isc spac
Zjadłam wlasnie omleta z pomidorami szpinakiem i żółtym serem i mam nadzieje ze postawi mnie na nogi bo padam

Stary 2015-12-30, 08:57   #1364
butterfly20
Zakorzenienie

A to dziwne, myślałam,że w PL ktg regularne to po 36 tc?
Chociaż nie wiem jak to w moim mieście, ale nie mam żadnej koleżanki, która nawet po tym 36tc miałaby robione ot tak

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Też nie mamy świętych gadżetów :P A rok temu jak ksiądz chodził tp TŻ malował mieszkanie bo ledwie co było kupione... Ktoś puka on otwiera a tam ksiądz i powiedział właścicieli nie ma w domu ja tu tylko maluję
My na ktg chodzimy co tydzień od 33 tc

Kochane a te Oliatum kosmetyki na co dzień nie zaszkodzą???
Prasowałam i tak sobie wymyśliłam zapytanie, tylko mnie nie wyśmiejcie
Dziecko ile razy dziennie sie przebiera?? Wieczorem po kąpieli i rano po pobudce?? Nie liczę oczywiście wypadków zalania czy ulania
My becikowego też nie dostaniemy :/ jedynie pzu bo sobie płacimy...
A dziś czytałam że to 500zł to jeden wieli wał, hehe miało być na 1 dziecko po nie przekroczeniu progu a na 2 każde bez względu na dochód a teraz okazuje się że będą progi. Czyli bezrobotni będą mieli motywację do powiększania rodzin...Krew mnie zalewa jak to czytam, dają z moich składek my z TŻ w nagrodę za zaradność życiową i pracowitość nic nie dostaniemy.
No pisałam wczoraj,że mogą zaszkodzić. Skóra się przyzwyczai, a w razie problemów nic sobie nie poradzi. Emolienty i ich pochodne to tylko w razie konieczności.

Naprawdę dziewczyny nie przesadzajcie z kosmetykami, bo szkoda tej dziecięcej skórki.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
O tych 500 zł nawet nie moge słuchac. Jak nie mam nic do PISu (w sensie nie głosuje na nich, ale tez po nich nie jade) tak nienawidze tych wszystkich zasiłków i dawania komukolwiek czegokolwiek za darmo. chore to jest i bez sensu
Ja od początku mówiłam,że to pic na wodę i fotomontaż

Cytat:
hahaha padłam jeszcze Ty powinnaś wyjrzeć zza rogu i powiedzieć a ja tu tylko sprzątam

Jak są progi do becikowego i tych 500stówek - to ja nie dostanę nic, tylko z prywatnego ubezpieczenia z AXA, które sama opłacam więc witaj w klubie.

A ktg też nie mam

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Też tak uważam.
Jak już chcą tak polepszyć, to mogliby wprowadzić np. darmowe podręczniki dla wszystkich w szkole i darmowe obiady.

No ja też tylko z PZU:/ Co za niesprawiedliwość...

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

Oooo popatrz, super sprawa)))

A co do tego czy możemy. Możemy!
Przecież na FB też zrobiłyśmy grupę matek na DG i coś jednak udało się wywalczyć!
Jakby tak zrobić taką grupę samych tylko rodziców, to wiesz ile ludzi by się pewnie przyłączyło?Można by coś zdziałać))

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 09:24   #1365
Lucy31
Zakorzenienie

Wczoraj i dzisiaj była u mnie położna i ciągle powtarza że koniecznie już musimy robić ktg skoro weszłam już na 9 miesiąc Ona z tych przepisowych, jak Nfz coś każe to ona tak robi. Ale ja na razie nie mam siły dostarczać się do przychodni...umówiłam się, że za tydzień to już na pewno robimy.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-30, 09:58   #1366
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Współczuję Paula... Ja tak od godz nie śpię i rozmyślam wymyśliłam, że od 1.01 oficjalnie zaczynam bać się porodu
Ja się obudziłam o 1 i do 5 siedzialam w pokoju na lapku

Wiem ze nie można ale jak bym tylko miała w domu jakieś krople do nosa to bym je wzięła. .....
Ja dostane jakiegoś obłędu zaraz z tym katarem

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-30, 10:06   #1367
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn? Coś było nie tak? Dzisiaj o 16.30 mam wizytę i byc może juz dzisiaj się dowiem, dzisiaj ma też paść decyzja o sterydach na rozwój płuc... zobaczę co mi powie Pani Dr.

Jak się dowiesz coś więcej odnośnie tej cesarki daj znać.

W takim razie dużo leż i odpoczywaj... a który u Ciebie jest tc? ja dzisiaj zaczęłam 35 tc
Ja od pon 36 tc. Jeszcze 2 tyg i luzik, choć wolałabym donosić bąbla do końca.

Jak będę miała pewne informacje to dam znać.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dziewczyny, a co myślicie o zzo?
Stary 2015-12-30, 10:52   #1368
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Wczoraj i dzisiaj była u mnie położna i ciągle powtarza że koniecznie już musimy robić ktg skoro weszłam już na 9 miesiąc Ona z tych przepisowych, jak Nfz coś każe to ona tak robi. Ale ja na razie nie mam siły dostarczać się do przychodni...umówiłam się, że za tydzień to już na pewno robimy.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Czyli od 36tc?

Ja też mam ktg co tydzień, no ale u mnie to przez szyjkę. W poprzedniej ciąży było ok to nie miałam.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Słyszałyście,że w nocy przegłosowali tę ustawę odnośnie zniesienia obowiązku szkolnego dla 6-latków?
Masakra...Polska nocna, Polska podziemna...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 11:07   #1369
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

U mnie od 34 tyg jest co tydzień ktg

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Rudziutka
Widzę ze jesteś. Opowiadaj jak droga ? Jesteś cala ???

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-30, 11:12   #1370
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czyli od 36tc?

Ja też mam ktg co tydzień, no ale u mnie to przez szyjkę. W poprzedniej ciąży było ok to nie miałam.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Słyszałyście,że w nocy przegłosowali tę ustawę odnośnie zniesienia obowiązku szkolnego dla 6-latków?
Masakra...Polska nocna, Polska podziemna...
Super
Stary 2015-12-30, 11:27   #1371
siasia13
Rozeznanie

Witam z rana no moze nie calkiem z rana ale tak to wychodzi jak sie pozno chodzi spac. Ja tez mam problemy ze snem, ale noe dlatego, ze nie moge spac, tylko dlatego ze mnie ciagle cos budzi. Siku trzy razy, do tego potrafie sie glodna w srodku nocy obudzic i wtedy lece po banana bo nie zasne na glodniaka, i jeszcze te ciagle huragany u nas, przez ten wiatr ciagle sie budze i glupoty mi sie snia. Lola u was tez tak wieje? Esor ja nawet nie wiem czy mi sie szyjka skraca bo tutaj nie sprawdzaja
co do benefitow to ja sie nawet nie odzywam bo sie nakrece. Wiem ze przez kadencje tego rzadu do pl nie wrocimy. Wiem tylko tyle ze w UK przez ta polityke rozdawania za darmo tak sie porobilo ze najbardziej oplaca sie miec duzo dzieci najwiekszej patologii A ludzie ktorzy uczciwie pracuje ledwie moga sobie pozwolic na jedna gora dwoje.

Edytowane przez siasia13
Czas edycji: 2015-12-30 o 11:29
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 11:43   #1372
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana no moze nie calkiem z rana ale tak to wychodzi jak sie pozno chodzi spac. Ja tez mam problemy ze snem, ale noe dlatego, ze nie moge spac, tylko dlatego ze mnie ciagle cos budzi. Siku trzy razy, do tego potrafie sie glodna w srodku nocy obudzic i wtedy lece po banana bo nie zasne na glodniaka, i jeszcze te ciagle huragany u nas, przez ten wiatr ciagle sie budze i glupoty mi sie snia. Lola u was tez tak wieje? Esor ja nawet nie wiem czy mi sie szyjka skraca bo tutaj nie sprawdzaja
co do benefitow to ja sie nawet nie odzywam bo sie nakrece. Wiem ze przez kadencje tego rzadu do pl nie wrocimy. Wiem tylko tyle ze w UK przez ta polityke rozdawania za darmo tak sie porobilo ze najbardziej oplaca sie miec duzo dzieci najwiekszej patologii A ludzie ktorzy uczciwie pracuje ledwie moga sobie pozwolic na jedna gora dwoje.
Jakby to powiedzieć... obiecywali zieloną wyspę? to nam obecny rząd zafunduje

A ze spaniem mam to samo... poszłam spać o godz. 2, 2 razy wstawałam, kilka razy się budziłam i od 8 rano na nogach....

Za to przyszły mi dziś bodziaki do szpitala dla małej, więc mogę się zabrać za pranie
Stary 2015-12-30, 11:54   #1373
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czyli od 36tc?

Na to by wychodziło, bo mówiła, że wg rozpiski musi mi już podbijać że miałam. Już teraz nie pamiętam, ale coś tam mi czytała, że najpierw 1x w tygodniu, a potem po 38 chyba czy coś, to i 2x w tygodniu przysługuje. Ale nie chcę tu przekręcać, bo to już jakiś czas temu mowiła i nie pamiętam.
Z racji że mam tych ktg szpitalnych od choroby i ja niechodząca to jakoś tam odpuściła jeszcze dziś, bo strach by było zajść i się tam zacząć rozpakowywać w cholerę.
Stary 2015-12-30, 12:04   #1374
Magdzinska85
Rozeznanie

Post Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Dziewczyny a ja dla dziecka do szpitala mam wziąć tylko pampersy, maści i chusteczki - i tyle

Dzisiaj dowiedziałam się że koleżanka która miała termin na 14 stycznia urodziła w poniedziałek, odeszły jej wody i już nie było wyjścia. A wczoraj miała mieć wizytę i ustalać termin cc. Mała się troszeczkę pośpieszyła

Moja lekarka jeszcze nic mi nawet nie wspominała o ktg, ale za to mówiła cos o sterydach na płucka... hmmm...
Stary 2015-12-30, 12:08   #1375
Lucy31
Zakorzenienie

U mnie dla dziecka wg relacji koleżanki co urodziła w Wigilię, to trzeba tylko ubranko na wyjście. On a jeszcze wzięła rożek dla wlasnej wygody. A tak to wszystko dali. Aż podpytam jeszcze, może dziś jak będę na oddziale hmm
Ja tu mam więcej spakowane, może niepotrzebnie zupełnie.
Stary 2015-12-30, 12:11   #1376
Magdzinska85
Rozeznanie

W szpitalu w którym chcę rodzić położna powiedziała że pampersy, chusteczki i te maści po to żeby nie biegać do nich za każdym razem tylko mieć pod ręką swoje. Co do ubranek na wyjście to też

Jak coś będzie potrzebne to mąż będzie dowoził
Stary 2015-12-30, 12:19   #1377
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu w którym chcę rodzić położna powiedziała że pampersy, chusteczki i te maści po to żeby nie biegać do nich za każdym razem tylko mieć pod ręką swoje. Co do ubranek na wyjście to też

Jak coś będzie potrzebne to mąż będzie dowoził
Ja spakowałam ciuszki i to co napisałaś, recznik, rożek i chyba tyle... co nie zmienia faktu, że to jednej torby się chyba nie zmieszczę:banghead:
Stary 2015-12-30, 12:21   #1378
Lucy31
Zakorzenienie

A dzie tam, ja mam jedną swoją i jedną dla dziecka. Tą swoją to dość sporą, a niby nic takiego tam nie ma
Stary 2015-12-30, 12:23   #1379
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
A dzie tam, ja mam jedną swoją i jedną dla dziecka. Tą swoją to dość sporą, a niby nic takiego tam nie ma
Hahaha dokładnie, niby nic-a za Chiny nie wejdzie do jednej
Stary 2015-12-30, 12:25   #1380
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
no niby nic, ale jak na wyjazd weekendowy :p a to klapki, ręcznik, kosmetyki i się zbiera

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Jakiego przyśpieszenia dostali kurierzy, poczta i sklepy po świętach. Zakupy zrobione wczoraj i przedwczoraj w większości mi zjechała własnie (na 4 sklepy, czekam tylko na 1 paczkę i ona też już w drodze).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości