Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-30, 12:25   #1381
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cześć

To ja bym chyba chciała się z Wami zamienić i nie dostać becikowego a mieć dobre dochody

Ja już po oddaniu krwi- jakoś nikogo nie było...szok. Na 16 wizyta a teraz zmykam na szoping

siasia- moja koleżanka z 6 dzieci w zeszłym roku wyjechała do UK i jest bardzo zadowolona z benefitów

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:27   #1382
Magdzinska85
Rozeznanie

Wczoraj dzwoniłam do szpitala upewnić się co wziąć bo jak zaczęłam czytać to "lekko" zgłupiałam i powiedziano mi że ubranek nie.

Na wszelki wypadek przygotuje też ubranka i będą najwyżej czekały w domu i nie będzie problemu z ich przywiezieniem.
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:33   #1383
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Wczoraj dzwoniłam do szpitala upewnić się co wziąć bo jak zaczęłam czytać to "lekko" zgłupiałam i powiedziano mi że ubranek nie.

Na wszelki wypadek przygotuje też ubranka i będą najwyżej czekały w domu i nie będzie problemu z ich przywiezieniem.
O widzisz.. na kafeterii czytałam właśnie, że nie trzeba mieć swoich ciuszków, chyba że Ci zależy. Ja spakowałam po 3 kpl.czapeczek, niedrapek i spodenek, bodziakow i pajacykow, jakis "kaftanik" (czy jak to tam sie zwie), kombinezon. To na pewno za dużo tym bardziej, że "planuję" poród sn i teoretycznie 2 doby i mnie tam nie ma
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:39   #1384
re_nata
Raczkowanie

Witam się i ja po wizycie,U mnie szyjka skrócona mieeka czyli bez zmian. Mam jesc nospe 3*1magnez i zelazo. I jestem zla bo maz dzis ma wolne i mielismy kilkaspraw waznych pozalatsiac po wizycie w miescie ale tesciowid pojechali z nami i jak wyszlam to jedyne co to w aaptece bylam i już wracaliśmy bo późno i zimno im A teściowa ma chorobę lokomocyjna i ona długo nie będzie jeździć. W dodatku w drodze powrotnej coś się stało w samochodzie i trzeba to szybko naprawić
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:57   #1385
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Ja od pon 36 tc. Jeszcze 2 tyg i luzik, choć wolałabym donosić bąbla do końca.

Jak będę miała pewne informacje to dam znać.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dziewczyny, a co myślicie o zzo?

Zzo? Chwała Bogu za nie
Tyle mojego zdania o nim po pierwszym porodZie
Nastawiałam sie ze dam rade ale po 10h skurczy mega bolesnych wzięłam i rodziłam kolejne 10h wiec cieszę sie ze nie było z nim problemu. Nir warto sie nastawiać ze sie weźmie badz nie - rożnie ludzie znoszą bol, rożnie poród przebiega wiec warto miec dostępne rożne opcje.
Co do skutków ubocznych to moze sie pojawić temp u mamy podczas produ i pozniej bóle głowy ale to sie zdarza bardzo rZadko. samo dziecko jedynie moze byc bardziej ospale i bie chcieć ssać do około 2h (info z sr) ale w moim przypadku sie to neo sprawdziło - mama zaczęła ssać 5min po wyjściu z brzucha i tak jej zostało przez rok

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czyli od 36tc?

Ja też mam ktg co tydzień, no ale u mnie to przez szyjkę. W poprzedniej ciąży było ok to nie miałam.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Słyszałyście,że w nocy przegłosowali tę ustawę odnośnie zniesienia obowiązku szkolnego dla 6-latków?

Masakra...Polska nocna, Polska podziemna...

Wez daj spokoj. To jest jakas komedia co sie daieje..

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
W szpitalu w którym chcę rodzić położna powiedziała że pampersy, chusteczki i te maści po to żeby nie biegać do nich za każdym razem tylko mieć pod ręką swoje. Co do ubranek na wyjście to też

Jak coś będzie potrzebne to mąż będzie dowoził

No pewnie. Z 2-3 dni posiedzicie w szpitalu wiec na pewno zdąży dowieźć
Ja przy poprzednim porodzie potrzebowałam jedynie fotelik i ubranko na wyjście dla młodej i dla siebie tez tylko kosmetyki i ubrania na wyjście - resztę wszystko zapewniał szpital i to było super

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

To ja bym chyba chciała się z Wami zamienić i nie dostać becikowego a mieć dobre dochody

Ja już po oddaniu krwi- jakoś nikogo nie było...szok. Na 16 wizyta a teraz zmykam na szoping

siasia- moja koleżanka z 6 dzieci w zeszłym roku wyjechała do UK i jest bardzo zadowolona z benefitów

BadZia to nie o to chodzi ze dobre dochody albo becikowe. Mi ono nie robi żadnej różnicy w stanie mojego życia. Bardziej chodzi mi o to, ze obiecują wsparcie dla rozmnażania a oferuja pomoc finansowa jedynie najbiedniejszym. Myślisz ze ktoś z moich znajomych zdecyduje se na dziecko bo dostanie 500zl? Nikt. 500zl to nic. Powinni zadbać o kulturę rodziny w Polsce, stabilność w pracy szczególnie kobiet w wieku rozrodczym, zachęcić przez np obniżanie podatków a noe rozdawanie hajsu najbiedniejszym (ok jesli chodzi o potrzebujacych ale sami wiemy kto najbardziej z tego korzysta).

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Ja wsiadłam w auto i przyjechałam do rodzicow. Tz ma kupe pracy i wraca bardzo późno wiec posiedzimy tutaj. Ja pójdę na basen spokojnie, a jutro wracam do tz a pola zostaje na "imprezce" z dziadkami dobrze ze za tak blisko

I za tydzien zarezerwowaliśmy 3 dni w fajnym hotelu z basenem i sala kulkową pod Szczawnica wiec ostatni wyjazd przed porodem extra

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 13:11   #1386
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
no niby nic, ale jak na wyjazd weekendowy :p a to klapki, ręcznik, kosmetyki i się zbiera

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Jakiego przyśpieszenia dostali kurierzy, poczta i sklepy po świętach. Zakupy zrobione wczoraj i przedwczoraj w większości mi zjechała własnie (na 4 sklepy, czekam tylko na 1 paczkę i ona też już w drodze).

Własnie też odebrałam paczkę
Mam już nowy ruter i dekoder do niemieckiej tv. Za tydzień mają podłączyć.

Chyba się kurier przestraszył jak mnie zobaczył bo pytał się czy wszystko ok

Ja po nieprzespanej nocy w.pizame i kartoflem zamiast nosa

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 13:11   #1387
Magdzinska85
Rozeznanie

Ja : ) czyli moje strony odwiedzisz
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 13:25   #1388
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
O widzisz.. na kafeterii czytałam właśnie, że nie trzeba mieć swoich ciuszków, chyba że Ci zależy. Ja spakowałam po 3 kpl.czapeczek, niedrapek i spodenek, bodziakow i pajacykow, jakis "kaftanik" (czy jak to tam sie zwie), kombinezon. To na pewno za dużo tym bardziej, że "planuję" poród sn i teoretycznie 2 doby i mnie tam nie ma
tak mnie natchnęłyście i tez zadzwoniłam zapytać co mi potrzeba w moim szpitału i tak :
mama: karta ciąży, grupa krwii, dowód osobisty i jak się ma jakieś skierowania od lekarza prowadzącego. przybory toaletowe, 2 koszule do karmienia, szlafrok, pantofle, majtki jednorazowe 5 szt., można mieć swoje podkłady poporodowe
woda niegazowana, wazeline na usta
dziecko 1 paczka pampersów "1" chusteczki nawilżające, krem do pupy, można mieć swoje ubranka ale nie trzeba,
ubranko na wyjście, fotelik i nie wypuszczą jak dziecko nie będzie odpowiednio ubrane do pogody
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 13:32   #1389
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja dla dziecka do szpitala mam wziąć tylko pampersy, maści i chusteczki - i tyle

Dzisiaj dowiedziałam się że koleżanka która miała termin na 14 stycznia urodziła w poniedziałek, odeszły jej wody i już nie było wyjścia. A wczoraj miała mieć wizytę i ustalać termin cc. Mała się troszeczkę pośpieszyła

Moja lekarka jeszcze nic mi nawet nie wspominała o ktg, ale za to mówiła cos o sterydach na płucka... hmmm...
To raczej norma, bo przeważnie szpitale mają swoje ciuszki.

U nas też tylko pampki, maść do pupy i chusteczki, ale ja biorę swoje ubranka bo zwyczajnie szpitalne są brzydkie:P Ale to tylko taki mój odpał

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Cześć

jak byłam wczoraj to też u nas ludzi nie było w labie

Ja ale zazdroszczę. Miałam też plan na taki weekend, ale to było wtedy, kiedy :a ) myślałam,że remont się skończy przed Nowym Rokiem, b) myślałam,że nie będę musiała leżeć.

Ech plany się rypły

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 13:38   #1390
Dzaasti
Rozeznanie

Widzę temat wyprawki do szpitala.. też powoli się za to biorę... i zastanawiam się co wziąć dla dziecka na wyjście ze szpitala wiadomo... mam kombinezon.. jeden w rozmiarze 56, drugi 62... ale co pod spód..
Stary 2015-12-30, 13:48   #1391
butterfly20
Zakorzenienie

Laski hula Wam Allegro?

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Widzę temat wyprawki do szpitala.. też powoli się za to biorę... i zastanawiam się co wziąć dla dziecka na wyjście ze szpitala wiadomo... mam kombinezon.. jeden w rozmiarze 56, drugi 62... ale co pod spód..
Ja planuję body z krótki i pajaca.

Stary 2015-12-30, 13:51   #1392
Dzaasti
Rozeznanie

Nie hula allegro coś się spiździło
Stary 2015-12-30, 13:52   #1393
Zakorzenienie

Cytat:
Ja : ) czyli moje strony odwiedzisz

Stary 2015-12-30, 13:54   #1394
Dzaasti
Rozeznanie

Ale mój synek pilnuje żebym siedziała prosto i dbała o swój kręgosłup Od kilku dni jak chociaż trochę się "przygarbię" to tak mi wkłada nóżki w żebra , że w sekundę siedzę wyprostowana
Stary 2015-12-30, 13:56   #1395
Zakorzenienie

Cytat:

U nas też tylko pampki, maść do pupy i chusteczki, ale ja biorę swoje ubranka bo zwyczajnie szpitalne są brzydkie:P Ale to tylko taki mój odpał

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

jak byłam wczoraj to też u nas ludzi nie było w labie

Ja ale zazdroszczę. Miałam też plan na taki weekend, ale to było wtedy, kiedy :a ) myślałam,że remont się skończy przed Nowym Rokiem, b) myślałam,że nie będę musiała leżeć.

Ech plany się rypły

Ano co zrobisz, jak sie nie da to sie nie da - pojedziecie gdzieś juz w czwórkę
My mieliśmy plany jechac nad morze ale tz nie moze tyle wolnego wziac i da rade tylko polowe piątku wiec weekend musi wystarczyć. Ale dobre i to, lepsze niz siedzenie w krk

Stary 2015-12-30, 13:56   #1396
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ano co zrobisz, jak sie nie da to sie nie da - pojedziecie gdzieś juz w czwórkę
My mieliśmy plany jechac nad morze ale tz nie moze tyle wolnego wziac i da rade tylko polowe piątku wiec weekend musi wystarczyć. Ale dobre i to, lepsze niz siedzenie w krk

No pewnie,że lepsze

Stary 2015-12-30, 13:58   #1397
Zakorzenienie

Cytat:
Laski hula Wam Allegro?

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ja planuję body z krótki i pajaca.

Ja taki sam zestaw tylko musze ten kombinezon ogarnąć bo nir mam ciagle.. Popatrze po nowym roku moze beda wyprzedaże

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Ale mój synek pilnuje żebym siedziała prosto i dbała o swój kręgosłup Od kilku dni jak chociaż trochę się "przygarbię" to tak mi wkłada nóżki w żebra , że w sekundę siedzę wyprostowana

Dba o mamusie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

U mnie na stronie szpitala jest co potrzebuje ale chyba upewnię sie u położnej jak to wyglada. W poniedziałek mam z nia spotkanie razem z tz i nawet pola sie załapie
A za tydzien w czwartek wizyta wreszcie, strasznie ni sie dłuży to oczekiwanie tym razem..

Stary 2015-12-30, 14:07   #1398
Elena_22
Wtajemniczenie

Hej!
ja się tylko witam teraz a nadrobię Was potem
u mnie dziś pracowity dzień, sprzątam mieszkanie, jutro pomyję tylko podłogi, zrobiłam tonę ruskich pierogów i kapuściano-pieczarkowych ( nie mam już suszonych prawdziwków ), jeszcze prasowanie naszych rzeczy ( albo ja albo mąż ), zrobiłam dwa prania dzieciowych ubranek, jeszcze jedna pralka została, ale nie mam gdzie już suszyć.
Tak w ogóle mam strasznie dużo ubranek, ale w sumie na jedną pralkę ( żeby na pół pustej nie włączać) musiałabym zbierac chyba z dwóch tygodni! więc wszystko sie przyda.

do wieczorka, nie pisac tu przesadnie, bo nie nadrobię .
Jak nasze ufo bez oczu dzisiaj?! mam nadzieję, ze lepiej
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 14:52   #1399
lamia12344
Rozeznanie

Nieśmiało witam się po dłuższej przerwie... Końcówka roku nam się trochę pokomplikowała i przyznam szczerze że przy masie zmartwień i samopoczuciu, które osiągnęło totalne dno, nawet nie miałam głowy na wizaż Na szczęście wszystko mniej lub bardziej się unormowało i mam nadzieję że teraz to już tylko z górki.
Nawet nie liczę na to że was nadrobię- nie ma najmniejszych szans, ale postaram się przynajmniej na bieżąco. Ciesze się że wszystkie nadal w dwupaku Za wszystkie trzymam mocno kciuki
Z nowości u nas- dziś zaczynam 33 tydzień, Zuzia na pewno nadal jest Zuzią i waży już 2360 g. Dostałam od lekarza wybór czy chcę mieć cesarkę czy poród siłami natury, ale on ze względu na wagę malutkiej i to że pierwsza ciąża tez zakończyła się cc zalecałby cesarkę. Więc będzie cesarka, termin będę ustalać z lekarzem na następnej wizycie czyli 25.01..
Ktg nie miałam jeszcze ani jednego, ale na to możecie chyba podjechać do jakiegokolwiek szpitala i wam zrobią bodajże od 36 tc. W poprzedniej ciąży po prostu przychodziłam rano, rejestrowałam się i czekałam aż mnie wezwą.
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 15:21   #1400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Nieśmiało witam się po dłuższej przerwie... Końcówka roku nam się trochę pokomplikowała i przyznam szczerze że przy masie zmartwień i samopoczuciu, które osiągnęło totalne dno, nawet nie miałam głowy na wizaż Na szczęście wszystko mniej lub bardziej się unormowało i mam nadzieję że teraz to już tylko z górki.

Nawet nie liczę na to że was nadrobię- nie ma najmniejszych szans, ale postaram się przynajmniej na bieżąco. Ciesze się że wszystkie nadal w dwupaku Za wszystkie trzymam mocno kciuki

Z nowości u nas- dziś zaczynam 33 tydzień, Zuzia na pewno nadal jest Zuzią i waży już 2360 g. Dostałam od lekarza wybór czy chcę mieć cesarkę czy poród siłami natury, ale on ze względu na wagę malutkiej i to że pierwsza ciąża tez zakończyła się cc zalecałby cesarkę. Więc będzie cesarka, termin będę ustalać z lekarzem na następnej wizycie czyli 25.01..

Ktg nie miałam jeszcze ani jednego, ale na to możecie chyba podjechać do jakiegokolwiek szpitala i wam zrobią bodajże od 36 tc. W poprzedniej ciąży po prostu przychodziłam rano, rejestrowałam się i czekałam aż mnie wezwą.

Hej
Cieszę sie ze wszystko sie unormowalo, oby żadne problemy juz noe przywędrowały!

Stary 2015-12-30, 15:46   #1401
Aninis
Zakorzenienie

obudziłam się po 13tej a wcale nie poszłam aż tak późno spać

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Darmowe podręczniki do 1 klasy już są. Moja córa korzysta z nich jako pierwsza a one już zaczynają się rozpadać, jedną książkę już kleiłam. A mają wytrzymać 3 lata. Ciekawa jestem czy się uda....
Darmowe obiady? Zależy gdzie, u mnie kwota symboliczna dla tych co moga płacić a resztę sponsoruje gmina (naprawdę sporo obiadów jest sponsorowanych). Na obiady chodzi cała szkoła bez wyjątku, do obiadu często jest jakiś owoc. I to jest ponad program "dziennej porcji warzyw", bo czasem mi córa do domu zniesie marchewkę i mandarynke. Do tego dzieciaki do śniadania mają zapewnioną herbatę / kakako, mamy też program z mlekiem/jogurtem.
Także jak gminę stać i chce się, to można i teraz, bez dodatkowych projektów. A jak zrobią jakiś przykaz, to pewnie będzie zrobione na odwal...

A jak wprowadzą limity na kolejne dziecko to mnie trafi... Jak zwykle okaże się, że bardziej się opłaca być zawodowym bezrobotnym niż pracować choćby za minimalną, a ściągną to z całego społeczeństwa...
A odliczenia od podatków to też porażka... wprowadzili i ile to trwało? Moment i limit ustalili, bo rzekomo "zamożni" nie potrzebują, a teraz się okazuje, że jak ktoś nie zapłacił na tyle podatku, żeby zwrot tego 1k dostać, to mu US przeleje na konto...
Serio zamiast tych ewentualnych 500zł w gotówce wolałabym odliczenia od podatków oraz zwiększenie zasiłków dla rodziców opiekujących się dziećmi niepełnosprawnymi (tymi wymagającymi stałej opieki). Tylko co my teraz możemy zrobić?

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Siasia fajnie, że u Ciebie ok
figa84 ja się nie chcę denerwować tymi 500 zł... i tak na nic nie liczyłam i nic nie dostanę. Tylko wkurza mnie to, że skądś te pieniądze muszą przecież wziąć... i dlaczego mają ze mnie ściągać, żeby dać "nierobom" dla których rodzenie dzieci stanie się biznesem. To nie jest dobre rozwiązanie. A rodzin, które naprawdę zasługują na te 500zł jest naprawdę niewiele.
A jeszcze dzisiaj mignął mi jakiś nagłówek, że nie będzie zmian w progach podatkowych, bo już nie będzie kasy w budżecie... bo projekt 500 zł ważniejszy

Ok. ja rozumiem, że zarabiam więcej niż najniższa krajowa i te rodziny, które marnie zarabiają mają gorzej... ale kurde mi nikt nic nie dał za darmo, wszystko co mam, to moja ciężka praca... zero znajomości, czy prezentów od bogatych rodziców na start. Tylko praca, praca, praca i jeszcze raz praca.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 15:51   #1402
Lola2828
Zadomowienie

Witam się i ja trochę późno ale zawsze Siasia fajnie ze się odezwałaś i wszystko dobrze u was ty jesteś jakiś robot czy co że chcesz tyle pracować ? Babo ja ledwo chodzę po domu tak mnie boli wszystko U nas z pogodą średnio był jeden mega wietrzny dzień że aż się bałam ale wczoraj było wiosennie a dzisiaj znów leje ale nie wieje Lamia ale duże to twoje bejbi gratulacje oby już wszystko układało się po twojej myśli

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
mam dokładnie to samo z tym że nie w żebra a robi jak ja to mówię kotka czyli tak się rozciaga zebym usiadła prosto
Stary 2015-12-30, 15:54   #1403
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

W wojewódzkim 6 lat temu mówili, że nie trzeba, ale można mieć. Teraz jak byłam to mówili, zeby raczej przynieść swoje z domu, bo skóra dziecka odrazu się przyzwyczaja do bakterii domowych. Ja dokupiłam rozpinane bodziaki do szpitala.
Ostatnio miałam swoje, ale jak wylądowałam na tej nagłej cc to ani mi, ani tż do głowy nie przyszło wyciągać swoje ubranka i ubrali mi mała w jakiegoś bodziaka i opatuliły pieluchą flanową..

Dodatkowo powiedziała mi położna, żeby zabrać z sobą z 2 pieluchy tetrowe w torbie podręcznej na salę porodową. Żeby mieć na przykrycie dziecka przy kangurowaniu. A i z nowości, że jeśli wszystko jest ok, to i przy cc kładą na chwilę dziecko na mamie.

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ja póki co czekam na wagę małej. Jak bedzie w okolicy 3kg jak łobuz to mi pozwolą, ale jak bliżej 4kg to cc.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 16:11   #1404
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
W sensie ten film z Zebrowskim? grałaś w grę?
tak film z Żebrowskim z 2001... efekty specjalne wgniotły mnie w kanapę
Jeżeli chodzi o gry, to ja jestem zacofana... zatrzymałam się na etapie MarioBross hahahaha a z nowocześniejszych, to tylko w Need for Speed i Simsy ...reszta to dla mnie czarna magia i za trudna obsługa.
Za to mój tż non stop jakieś nowe gierki wynajduje... i zainteresował się Wiedźminem. Podobno gra ma rewelacyjne opinie na całym świecie... i tż tak czyta opinie i ogląda jakieś tam filmiki reklamujące, więc aż mnie tknęło i sobie film włączyłam. Ale poza Żebrowskim i jeszcze kilkoma osobami, to gra reszty aktorów to porażka

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Współczuję Paula... Ja tak od godz nie śpię i rozmyślam wymyśliłam, że od 1.01 oficjalnie zaczynam bać się porodu
a to dobre

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
A to dziwne, myślałam,że w PL ktg regularne to po 36 tc?
Chociaż nie wiem jak to w moim mieście, ale nie mam żadnej koleżanki, która nawet po tym 36tc miałaby robione ot tak

No pisałam wczoraj,że mogą zaszkodzić. Skóra się przyzwyczai, a w razie problemów nic sobie nie poradzi. Emolienty i ich pochodne to tylko w razie konieczności.

Naprawdę dziewczyny nie przesadzajcie z kosmetykami, bo szkoda tej dziecięcej skórki.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Ja od początku mówiłam,że to pic na wodę i fotomontaż

No ja też tylko z PZU:/ Co za niesprawiedliwość...

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Oooo popatrz, super sprawa)))

A co do tego czy możemy. Możemy!
Przecież na FB też zrobiłyśmy grupę matek na DG i coś jednak udało się wywalczyć!
Jakby tak zrobić taką grupę samych tylko rodziców, to wiesz ile ludzi by się pewnie przyłączyło?Można by coś zdziałać))
Marzena na SR mówiła, że najlepiej skontaktować się z położną na 1,5 miesiąca przed tp i że ona będzie robić ktg. Ale to było w kontekście podpisania umowy z położną, żeby była do porodu, więc tak na NFZ to nie wiem jak jest.
I to też była taka rozmowa już na wyjściu, więc nie wiem, czy mój kalafior ciążowy to ogarnął jak trzeba

edit: a odnośnie tych 500zł, to jak czytałam swojego czasu komentarze na fb rodziców, w tym temacie... to faktycznie uzbierałaby się całkiem niezła grupa

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Ja się obudziłam o 1 i do 5 siedzialam w pokoju na lapku

Wiem ze nie można ale jak bym tylko miała w domu jakieś krople do nosa to bym je wzięła. .....
Ja dostane jakiegoś obłędu zaraz z tym katarem
Ależ można kropelki do nosa... są specjalne krople do nosa dla kobiet w ciąży. W PL np. Prenalen Med spray do nosa.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Zzo? Chwała Bogu za nie
Tyle mojego zdania o nim po pierwszym porodZie
Nastawiałam sie ze dam rade ale po 10h skurczy mega bolesnych wzięłam i rodziłam kolejne 10h wiec cieszę sie ze nie było z nim problemu. Nir warto sie nastawiać ze sie weźmie badz nie - rożnie ludzie znoszą bol, rożnie poród przebiega wiec warto miec dostępne rożne opcje.
Co do skutków ubocznych to moze sie pojawić temp u mamy podczas produ i pozniej bóle głowy ale to sie zdarza bardzo rZadko. samo dziecko jedynie moze byc bardziej ospale i bie chcieć ssać do około 2h (info z sr) ale w moim przypadku sie to neo sprawdziło - mama zaczęła ssać 5min po wyjściu z brzucha i tak jej zostało przez rok

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Wez daj spokoj. To jest jakas komedia co sie daieje..

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

No pewnie. Z 2-3 dni posiedzicie w szpitalu wiec na pewno zdąży dowieźć
Ja przy poprzednim porodzie potrzebowałam jedynie fotelik i ubranko na wyjście dla młodej i dla siebie tez tylko kosmetyki i ubrania na wyjście - resztę wszystko zapewniał szpital i to było super

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

BadZia to nie o to chodzi ze dobre dochody albo becikowe. Mi ono nie robi żadnej różnicy w stanie mojego życia. Bardziej chodzi mi o to, ze obiecują wsparcie dla rozmnażania a oferuja pomoc finansowa jedynie najbiedniejszym. Myślisz ze ktoś z moich znajomych zdecyduje se na dziecko bo dostanie 500zl? Nikt. 500zl to nic. Powinni zadbać o kulturę rodziny w Polsce, stabilność w pracy szczególnie kobiet w wieku rozrodczym, zachęcić przez np obniżanie podatków a noe rozdawanie hajsu najbiedniejszym (ok jesli chodzi o potrzebujacych ale sami wiemy kto najbardziej z tego korzysta).

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Ja wsiadłam w auto i przyjechałam do rodzicow. Tz ma kupe pracy i wraca bardzo późno wiec posiedzimy tutaj. Ja pójdę na basen spokojnie, a jutro wracam do tz a pola zostaje na "imprezce" z dziadkami dobrze ze za tak blisko

I za tydzien zarezerwowaliśmy 3 dni w fajnym hotelu z basenem i sala kulkową pod Szczawnica wiec ostatni wyjazd przed porodem extra

Podpisuję się pod tym co napisałaś
Stary 2015-12-30, 16:20   #1405
wykalacka
Zadomowienie

Ja juz po wizycie. Mały ma 1600-1800. Szyjka długa, ale na ktg wyszły 2 skurcze i mam brać 3x1 nospe i magnez, a jak będą występować to jutro jechać na IP tylko nie wiem czy w domu je rozpoznam, tutaj maszyna daje znać, to spojrzałam na brzuch, że tak się lekko podniósł. Nie wiem czy bez ktg sama rozpoznam....
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 16:20   #1406
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Cześć

No napewno zadowolona bo przy 6 dzieci to ma benefitow tyle co ja wyplaty i dla mnie to troche chore jest. Ja z tej wyplaty musze jeszcze nianke, przedszkole oplacic, dziecka caly dzien nie widze a jak wroce do do u to musze ogarnac tyle samo co mama niepracujaca Tak czy siak z benefitami sie nie zgadzam i nigdy nie zgodze. Kazdy powinien pracowac i zarobic na siebie i swoje dzieci.

Cytat:
Ja taki sam zestaw tylko musze ten kombinezon ogarnąć bo nir mam ciagle.. Popatrze po nowym roku moze beda wyprzedaże

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Dba o mamusie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

U mnie na stronie szpitala jest co potrzebuje ale chyba upewnię sie u położnej jak to wyglada. W poniedziałek mam z nia spotkanie razem z tz i nawet pola sie załapie
A za tydzien w czwartek wizyta wreszcie, strasznie ni sie dłuży to oczekiwanie tym razem..

Tez mialam kupowac kombinezon ale jak znioslam ciuchy ze strychu to znalazlam jeden na 62 i jeden na 0-3 miesiace i nie bede kolejnego kupowac bo tu w UK to sie moze okazac ze sie wcale nie przyda.
Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Hej!
ja się tylko witam teraz a nadrobię Was potem
u mnie dziś pracowity dzień, sprzątam mieszkanie, jutro pomyję tylko podłogi, zrobiłam tonę ruskich pierogów i kapuściano-pieczarkowych ( nie mam już suszonych prawdziwków ), jeszcze prasowanie naszych rzeczy ( albo ja albo mąż ), zrobiłam dwa prania dzieciowych ubranek, jeszcze jedna pralka została, ale nie mam gdzie już suszyć.
Tak w ogóle mam strasznie dużo ubranek, ale w sumie na jedną pralkę ( żeby na pół pustej nie włączać) musiałabym zbierac chyba z dwóch tygodni! więc wszystko sie przyda.

do wieczorka, nie pisac tu przesadnie, bo nie nadrobię .
Jak nasze ufo bez oczu dzisiaj?! mam nadzieję, ze lepiej
Ja trzy pralki upralam i tez mam problem z suszeniem teraz mam zamiar zrobic stefanke na jutro i jade z prasowaniem. Na mikolaja kupilam sobie porzadne zelasko i rzadze
Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Witam się i ja trochę późno ale zawsze Siasia fajnie ze się odezwałaś i wszystko dobrze u was ty jesteś jakiś robot czy co że chcesz tyle pracować ? Babo ja ledwo chodzę po domu tak mnie boli wszystko U nas z pogodą średnio był jeden mega wietrzny dzień że aż się bałam ale wczoraj było wiosennie a dzisiaj znów leje ale nie wieje Lamia ale duże to twoje bejbi gratulacje oby już wszystko układało się po twojej myśli
Taaaa ja robot chyba taki popsuty w pierwszej ciazy poszlam na wolne na poczatku 8 miesiaca i zalowalam potem. Dlatego sie uparlam teraz ze pracuje do konca, az mi wody odejda Ja juz przez to wolne zdazylam sobie wymyslic, ze napewno cos jest nie tak bo sie mala za bardzo kotluje, ze nie powinnam tych ubranek prac bo to zle wrozy, ze za duzo sobie wyobrazam i co bedzie jak sie dziecko chore urodzi itp. Mowie wam mi nadmiar czasu bardzo na glowe szkodzi, wole pracowac i cierpiec fizycznie U nas dalej wieje i leje, Frank nie odpuszcza.
SIZE=1]---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------[/SIZE]

mam dokładnie to samo z tym że nie w żebra a robi jak ja to mówię kotka czyli tak się rozciaga zebym usiadła prosto
Ide robic ciasto a potem prasowanie i zrobie fote
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 16:23   #1407
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Mały ma 1600-1800. Szyjka długa, ale na ktg wyszły 2 skurcze i mam brać 3x1 nospe i magnez, a jak będą występować to jutro jechać na IP tylko nie wiem czy w domu je rozpoznam, tutaj maszyna daje znać, to spojrzałam na brzuch, że tak się lekko podniósł. Nie wiem czy bez ktg sama rozpoznam....
Mam ten sam problem wczoraj mnie tak brzuchol pobolewał ... tak nisko na dole i jak chodziłam to takie uczucie, jakby mi go grawitacja do podłogi ciągła... i tak sobie myślałam, że te pobolewanie to może skurcze B-H, ale skąd mam wiedzieć, czy to to.. czy coś złego się dzieje
Stary 2015-12-30, 16:32   #1408
NanaR
Zadomowienie

Hej dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Niestety zbliżamy się ku końcowi wiec skracajace sie szyjki i skurcze staną się normą :-/
Ja byłam u okulisty i będę nosić okulary co prawda mam -0.75 ale w prawym oku astygmatyzm a w lewym zacząć ki wiec nie ma co wydałam kupę kasy ale ze w tym roku zaoszczędzimy na sylwestrze bo siedzimy w domku i 9 stycznia mam urodziny wiec poprostu będą moim prezentem
Mój mały tez mnie kopie w zebra i to tak wysoko u góry ze masakra

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 16:44   #1409
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem wczoraj mnie tak brzuchol pobolewał ... tak nisko na dole i jak chodziłam to takie uczucie, jakby mi go grawitacja do podłogi ciągła... i tak sobie myślałam, że te pobolewanie to może skurcze B-H, ale skąd mam wiedzieć, czy to to.. czy coś złego się dzieje
no własnie, ta moja lekarka taka zaniepokojona, a ja często odczuwam coś co wydaje mi się, że jest normalne, ale może nie jest skąd mam to wiedzieć?
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 16:50   #1410
Lola2828
Zadomowienie

Siasia trzeba przyznać że siedzenie w domu nie pomaga i człowiek myśli ale jednak nie pracowała bym bo kręgosłup odmawia posłuszeństwa mam jeszcze jedno usg 14 stycznia i cc 25 już umówioną bo nie wiem czy doczytałaś także zostało bardzo mało i coraz większy kocioł w głowie sama nie wiem czego się boję ostatnio oglądałam filmiki na yt z tż jak kąpać nosić itd był przerażony

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
będzie dobrze nie martw się ... mi się wydaje że nospa pomoże i magnez nie wiem czemu ale teraz takie rzeczy wydają się normalne tym bardziej że szyjka długa..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości