|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cześć
![]() To ja bym chyba chciała się z Wami zamienić i nie dostać becikowego a mieć dobre dochody ![]() Ja już po oddaniu krwi- jakoś nikogo nie było...szok. Na 16 wizyta a teraz zmykam na szoping ![]() siasia- moja koleżanka z 6 dzieci w zeszłym roku wyjechała do UK i jest bardzo zadowolona z benefitów
|
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj dzwoniłam do szpitala upewnić się co wziąć bo jak zaczęłam czytać to "lekko" zgłupiałam i powiedziano mi że ubranek nie.
Na wszelki wypadek przygotuje też ubranka i będą najwyżej czekały w domu i nie będzie problemu z ich przywiezieniem. |
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja po wizycie,U mnie szyjka skrócona mieeka czyli bez zmian. Mam jesc nospe 3*1magnez i zelazo. I jestem zla bo maz dzis ma wolne i mielismy kilkaspraw waznych pozalatsiac po wizycie w miescie ale tesciowid pojechali z nami i jak wyszlam to jedyne co to w aaptece bylam i już wracaliśmy bo późno i zimno im A teściowa ma chorobę lokomocyjna i ona długo nie będzie jeździć. W dodatku w drodze powrotnej coś się stało w samochodzie i trzeba to szybko naprawić
|
|
|
|
#1385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zzo? Chwała Bogu za nie ![]() Tyle mojego zdania o nim po pierwszym porodZie ![]() Nastawiałam sie ze dam rade ale po 10h skurczy mega bolesnych wzięłam i rodziłam kolejne 10h wiec cieszę sie ze nie było z nim problemu. Nir warto sie nastawiać ze sie weźmie badz nie - rożnie ludzie znoszą bol, rożnie poród przebiega wiec warto miec dostępne rożne opcje. Co do skutków ubocznych to moze sie pojawić temp u mamy podczas produ i pozniej bóle głowy ale to sie zdarza bardzo rZadko. samo dziecko jedynie moze byc bardziej ospale i bie chcieć ssać do około 2h (info z sr) ale w moim przypadku sie to neo sprawdziło - mama zaczęła ssać 5min po wyjściu z brzucha i tak jej zostało przez rok ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Wez daj spokoj. To jest jakas komedia co sie daieje.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
No pewnie. Z 2-3 dni posiedzicie w szpitalu wiec na pewno zdąży dowieźć ![]() Ja przy poprzednim porodzie potrzebowałam jedynie fotelik i ubranko na wyjście dla młodej i dla siebie tez tylko kosmetyki i ubrania na wyjście - resztę wszystko zapewniał szpital i to było super ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
BadZia to nie o to chodzi ze dobre dochody albo becikowe. Mi ono nie robi żadnej różnicy w stanie mojego życia. Bardziej chodzi mi o to, ze obiecują wsparcie dla rozmnażania a oferuja pomoc finansowa jedynie najbiedniejszym. Myślisz ze ktoś z moich znajomych zdecyduje se na dziecko bo dostanie 500zl? Nikt. 500zl to nic. Powinni zadbać o kulturę rodziny w Polsce, stabilność w pracy szczególnie kobiet w wieku rozrodczym, zachęcić przez np obniżanie podatków a noe rozdawanie hajsu najbiedniejszym (ok jesli chodzi o potrzebujacych ale sami wiemy kto najbardziej z tego korzysta). Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Ja wsiadłam w auto i przyjechałam do rodzicow. Tz ma kupe pracy i wraca bardzo późno wiec posiedzimy tutaj. Ja pójdę na basen spokojnie, a jutro wracam do tz a pola zostaje na "imprezce" z dziadkami dobrze ze za tak blisko ![]() I za tydzien zarezerwowaliśmy 3 dni w fajnym hotelu z basenem i sala kulkową pod Szczawnica wiec ostatni wyjazd przed porodem extra Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie też odebrałam paczkę Mam już nowy ruter i dekoder do niemieckiej tv. Za tydzień mają podłączyć. Chyba się kurier przestraszył jak mnie zobaczył bo pytał się czy wszystko ok Ja po nieprzespanej nocy w.pizame i kartoflem zamiast nosa
|
|
#1387 |
|
Rozeznanie
|
Ja : ) czyli moje strony odwiedzisz
|
|
|
|
#1388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mama: karta ciąży, grupa krwii, dowód osobisty i jak się ma jakieś skierowania od lekarza prowadzącego. przybory toaletowe, 2 koszule do karmienia, szlafrok, pantofle, majtki jednorazowe 5 szt., można mieć swoje podkłady poporodowe woda niegazowana, wazeline na usta dziecko 1 paczka pampersów "1" chusteczki nawilżające, krem do pupy, można mieć swoje ubranka ale nie trzeba, ubranko na wyjście, fotelik i nie wypuszczą jak dziecko nie będzie odpowiednio ubrane do pogody
|
|
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też tylko pampki, maść do pupy i chusteczki, ale ja biorę swoje ubranka bo zwyczajnie szpitalne są brzydkie:P Ale to tylko taki mój odpał ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() Ja ale zazdroszczę. Miałam też plan na taki weekend, ale to było wtedy, kiedy :a ) myślałam,że remont się skończy przed Nowym Rokiem, b) myślałam,że nie będę musiała leżeć.Ech plany się rypły
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
Widzę temat wyprawki do szpitala.. też powoli się za to biorę... i zastanawiam się co wziąć dla dziecka na wyjście ze szpitala
wiadomo... mam kombinezon.. jeden w rozmiarze 56, drugi 62... ale co pod spód..
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Laski hula Wam Allegro?
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ja planuję body z krótki i pajaca.
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
Nie hula allegro
coś się spiździło
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Ale mój synek pilnuje żebym siedziała prosto i dbała o swój kręgosłup
Od kilku dni jak chociaż trochę się "przygarbię" to tak mi wkłada nóżki w żebra , że w sekundę siedzę wyprostowana
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano co zrobisz, jak sie nie da to sie nie da - pojedziecie gdzieś juz w czwórkę My mieliśmy plany jechac nad morze ale tz nie moze tyle wolnego wziac i da rade tylko polowe piątku wiec weekend musi wystarczyć. Ale dobre i to, lepsze niz siedzenie w krk ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja taki sam zestaw tylko musze ten kombinezon ogarnąć bo nir mam ciagle.. Popatrze po nowym roku moze beda wyprzedażeSent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Dba o mamusie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- U mnie na stronie szpitala jest co potrzebuje ale chyba upewnię sie u położnej jak to wyglada. W poniedziałek mam z nia spotkanie razem z tz i nawet pola sie załapie ![]() A za tydzien w czwartek wizyta wreszcie, strasznie ni sie dłuży to oczekiwanie tym razem.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
ja się tylko witam teraz a nadrobię Was potem u mnie dziś pracowity dzień, sprzątam mieszkanie, jutro pomyję tylko podłogi, zrobiłam tonę ruskich pierogów i kapuściano-pieczarkowych ( nie mam już suszonych prawdziwków ), jeszcze prasowanie naszych rzeczy ( albo ja albo mąż ), zrobiłam dwa prania dzieciowych ubranek, jeszcze jedna pralka została, ale nie mam gdzie już suszyć.Tak w ogóle mam strasznie dużo ubranek, ale w sumie na jedną pralkę ( żeby na pół pustej nie włączać) musiałabym zbierac chyba z dwóch tygodni! więc wszystko sie przyda. do wieczorka, nie pisac tu przesadnie, bo nie nadrobię .Jak nasze ufo bez oczu dzisiaj?! mam nadzieję, ze lepiej
|
|
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
|
Nieśmiało witam się po dłuższej przerwie... Końcówka roku nam się trochę pokomplikowała i przyznam szczerze że przy masie zmartwień i samopoczuciu, które osiągnęło totalne dno, nawet nie miałam głowy na wizaż
Nawet nie liczę na to że was nadrobię- nie ma najmniejszych szans, ale postaram się przynajmniej na bieżąco. Ciesze się że wszystkie nadal w dwupaku ![]() Z nowości u nas- dziś zaczynam 33 tydzień, Zuzia na pewno nadal jest Zuzią i waży już 2360 g. Dostałam od lekarza wybór czy chcę mieć cesarkę czy poród siłami natury, ale on ze względu na wagę malutkiej i to że pierwsza ciąża tez zakończyła się cc zalecałby cesarkę. Więc będzie cesarka, termin będę ustalać z lekarzem na następnej wizycie czyli 25.01.. Ktg nie miałam jeszcze ani jednego, ale na to możecie chyba podjechać do jakiegokolwiek szpitala i wam zrobią bodajże od 36 tc. W poprzedniej ciąży po prostu przychodziłam rano, rejestrowałam się i czekałam aż mnie wezwą. |
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej ![]() Cieszę sie ze wszystko sie unormowalo, oby żadne problemy juz noe przywędrowały! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
obudziłam się po 13tej
a wcale nie poszłam aż tak późno spać Cytat:
To nie jest dobre rozwiązanie. A rodzin, które naprawdę zasługują na te 500zł jest naprawdę niewiele. A jeszcze dzisiaj mignął mi jakiś nagłówek, że nie będzie zmian w progach podatkowych, bo już nie będzie kasy w budżecie... bo projekt 500 zł ważniejszy ![]() Ok. ja rozumiem, że zarabiam więcej niż najniższa krajowa i te rodziny, które marnie zarabiają mają gorzej... ale kurde mi nikt nic nie dał za darmo, wszystko co mam, to moja ciężka praca... zero znajomości, czy prezentów od bogatych rodziców na start. Tylko praca, praca, praca i jeszcze raz praca. |
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja trochę późno ale zawsze
Siasia fajnie ze się odezwałaś i wszystko dobrze u was U nas z pogodą średnio był jeden mega wietrzny dzień że aż się bałam ale wczoraj było wiosennie a dzisiaj znów leje ale nie wieje Lamia ale duże to twoje bejbi gratulacje oby już wszystko układało się po twojej myśli ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio miałam swoje, ale jak wylądowałam na tej nagłej cc to ani mi, ani tż do głowy nie przyszło wyciągać swoje ubranka i ubrali mi mała w jakiegoś bodziaka i opatuliły pieluchą flanową.. Dodatkowo powiedziała mi położna, żeby zabrać z sobą z 2 pieluchy tetrowe w torbie podręcznej na salę porodową. Żeby mieć na przykrycie dziecka przy kangurowaniu. A i z nowości, że jeśli wszystko jest ok, to i przy cc kładą na chwilę dziecko na mamie. Cytat:
|
||
|
|
|
#1404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak
film z Żebrowskim z 2001... efekty specjalne wgniotły mnie w kanapę Jeżeli chodzi o gry, to ja jestem zacofana... zatrzymałam się na etapie MarioBross hahahaha a z nowocześniejszych, to tylko w Need for Speed i Simsy ...reszta to dla mnie czarna magia i za trudna obsługa. Za to mój tż non stop jakieś nowe gierki wynajduje... i zainteresował się Wiedźminem. Podobno gra ma rewelacyjne opinie na całym świecie... i tż tak czyta opinie i ogląda jakieś tam filmiki reklamujące, więc aż mnie tknęło i sobie film włączyłam. Ale poza Żebrowskim i jeszcze kilkoma osobami, to gra reszty aktorów to porażka ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
I to też była taka rozmowa już na wyjściu, więc nie wiem, czy mój kalafior ciążowy to ogarnął jak trzeba ![]() edit: a odnośnie tych 500zł, to jak czytałam swojego czasu komentarze na fb rodziców, w tym temacie... to faktycznie uzbierałaby się całkiem niezła grupa ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po wizycie. Mały ma 1600-1800. Szyjka długa, ale na ktg wyszły 2 skurcze i mam brać 3x1 nospe i magnez, a jak będą występować to jutro jechać na IP
|
|
|
|
#1406 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
Tak czy siak z benefitami sie nie zgadzam i nigdy nie zgodze. Kazdy powinien pracowac i zarobic na siebie i swoje dzieci.Cytat:
Cytat:
teraz mam zamiar zrobic stefanke na jutro i jade z prasowaniem. Na mikolaja kupilam sobie porzadne zelasko i rzadze ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mnie tak brzuchol pobolewał ... tak nisko na dole i jak chodziłam to takie uczucie, jakby mi go grawitacja do podłogi ciągła... i tak sobie myślałam, że te pobolewanie to może skurcze B-H, ale skąd mam wiedzieć, czy to to.. czy coś złego się dzieje
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
gratuluję udanych wizyt. Niestety zbliżamy się ku końcowi wiec skracajace sie szyjki i skurcze staną się normą :-/Ja byłam u okulisty i będę nosić okulary co prawda mam -0.75 ale w prawym oku astygmatyzm a w lewym zacząć ki wiec nie ma co wydałam kupę kasy ale ze w tym roku zaoszczędzimy na sylwestrze bo siedzimy w domku i 9 stycznia mam urodziny wiec poprostu będą moim prezentem Mój mały tez mnie kopie w zebra i to tak wysoko u góry ze masakra
|
#1409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skąd mam to wiedzieć?
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Siasia trzeba przyznać że siedzenie w domu nie pomaga i człowiek myśli
ale jednak nie pracowała bym bo kręgosłup odmawia posłuszeństwa mam jeszcze jedno usg 14 stycznia i cc 25 już umówioną bo nie wiem czy doczytałaś także zostało bardzo mało i coraz większy kocioł w głowie sama nie wiem czego się boję ostatnio oglądałam filmiki na yt z tż jak kąpać nosić itd był przerażony ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

wiadomo... mam kombinezon.. jeden w rozmiarze 56, drugi 62... ale co pod spód.. 

), jeszcze prasowanie naszych rzeczy ( albo ja albo mąż 
a wcale nie poszłam aż tak późno spać
To nie jest dobre rozwiązanie. A rodzin, które naprawdę zasługują na te 500zł jest naprawdę niewiele. 

chyba taki popsuty