|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
W słoiczkach chyba każdej marki można znaleźć takie rzeczy. Kasza tu pewnie zageszcza ta dynie. Najlepiej to chyba czytać każda etykietę.
|
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
http://www.weganka.com/2014/11/kokos...lanej.html?m=1. Przepis na sernik. Szwagier zjadl i pytam co to a on no sernik a co.. nie mogl uwierzyc. Ze to kasza;d
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dynia z gerbera ma tylko dynie i wodę. No niestety trzeba za każdym razem czytać etykiety bo mozna spotkać kwiatki
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy ten sam tylko inny kolor Fajny jest ![]() Oglądałam te lovi 360 ale one sa od 9 miesiąca... Cytat:
My kupujemy rożnie - raz z HIPPa raz z gerbera albo z bobovity - patrze na skład i kupuje to co jest najlepsze
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestemw szoku ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
No niestety trzeba wszystko sprawdzać dokładnie
|
||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy pierwszy dzien nauki za soba i porazka Igus nie chce nawet wziac do buzi tego a jak juz sobie włoży(bo trafic potrafi), to sie krzywi myslalam, ze moze nie chce Mu sie pic, ale z lyzeczki tak mucil wode, ze szok
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Moj Maly zamiast spac wymyslil sobie zabawe. Wyciaga dyda, przekreca sie na brzuszek raczke wyciaga przez szczebelki i puszcza dyda po czym zaczyna sie smiac. Juz trzy razy tak zrobil. A ja latam wyparzac.
Pozniej bede probowala nachosy zrobic. Coekwe co z tego.wyjdzie |
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za każdym razem wyparzasz? Może mnie teraz zlinczujecie, ale ja nawet nie za każdym razem myję :p tzn jak spadnie Mu gdzieś w miejscu publicznym (co się rzadko zdarza, bo zazwyczaj smoczek ma na przywieszce), to myję, ale jak w domu Mu spadnie, to tylko patrzę czy nic się do niego nie przykleiło (jakiś paproch czy włos) i jak nie, to Mu podaję... przecież podłogi mam czyste... a właśnie, jak mówicie do swoich Pociech? Chodzi mi o to, czy normalnie, czy tak po dziecinnemu? Bo ja wszystkim doradzałam zawsze, żeby mówiąc do dziecka nie zniekształcać słów i np zamiast rączka nie mówić lącka, a jak przyszło co do czego to sama nie raz się łapię na tym, że mówię do Igusia np "Daj nunę" oczywiście zaraz sama się poprawiam, ale jakoś często nieświadomie mówię w ten sposób...
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-12-30 o 16:34 |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach ja czasem tez po dziecinnemu gadam. Ale jak.slysze jak ktos tak do Niego mowi to sie we mnie gotuje;d |
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze smoczkiem robie podobnie ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Nogi mam w tyłku dziś. Tylko czytałam a pisać nie nadazalam już. Byłam dziś oglądać te niekapki ale tyle tego było ze w koncu nie kupilam bo zglupialam. Gluten też będę dawać najpóźniej. Jakoś mi się nie pali. Miłego wieczorku!
|
#1244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak z doskoku
wieczorem was nadrobię ale Zuzia chciała pokazać wizażowym ciocia jaka jest samodzielna
|
|
|
|
#1246 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam niekapka z TT od 4-7mca. Jutro go użyje pierwszy raz
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z aventu tez sa niekapki 4+ ale on wyglądem przypomina ten 6+ z tym, ze zamiast dziubka ma zwykły smoczek - wiec podziękowałam :P
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucisz fotkę?
A to nie jest tak, dziewczyny karmiące mm ze jeśli butelki sa avent to potem niekapki avent? Bo na dobrą sprawę wszystkie koncowki, smoczki , ustniki pasują do butelek. Ja mam NUK i jak oglądałam dziś te niekapki to wszystko do siebie pasuje. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widze powiązania miedzy tymi dwoma rzeczami Fakt - mam butelki z aventu i teraz np moge podpiąć butelkę pod niekapka no ale dziubek to nie smoczek i sadze, ze nie ma jakiejś zależności miedzy tym, ze skoro butelki używałam z jednej firmy to i niekapek. Chyba, ze sie mylę
|
|
#1250 |
|
Rozeznanie
|
Oj wreszcie was nadrobiłam
![]() Mi też zdarza się mówić po dziecinnemu, a pomyśleć, że przy starszej miałam takie rygorystyczne zdanie w tym temacie ![]() Smok jak wypadnie w domu to też tylko sprawdzam czy coś się nie przykleiło, a jak gdzieś poza domem to wyparzam. My po wizycie u chirurga dziecięcego w sprawie guzka - po usg nie rozwiązała się sytuacja. Mamy skierowanie do Prokocimia na konsultacje
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czytam Was caly dzien jak nie na komputerze to na tel ale Dawid mi nie wiele daje napisac :-/
Co do glutenu to nam położna powiedziala że jak skończy 5 miesięcy żeby dawać pół łyżeczki manny i obserwować. Ja nie wiem czy nie poczekam dłużej, tak jak ze słoiczkami ![]() Ja kupiłam zarowno kubek aventa (czarny z pingwinkiem) doidy jak i lovi 360 (po 9 mies). Będę kombinowala z czasem żeby podac wodę zobaczymy co zaakceptuje Witam nowa mamusie. Ja na razie nie mam ochoty na szał wyprzedazowy, dla siebie zeby kupować to musze jeszcze 5 kg zrzucić a mały na razie wszystko ma
|
#1252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
#1253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ta chwile z niekapka daje picie a mleko z butelki. Nie wiem jeszcze jak to pozniej bede ogarniać...
|
|
#1255 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Któreś z Was to niejadki? (my oboje z TZ żarci wiec w sumie jakoś nawet przez mysl mi nie przeszło,że może być inaczej )U mnie chyba dynia na pierwszy strzał pojdzie Cytat:
do tego jeszcze karmią!A tak serio to domyslam się,że to może być lekko stresujące ,jednak grunt to spokoj. Cytat:
Ja dziś wpakowalam Adama w zimowy,bo u nas pizgawica lekka byla. Wyciągnelam, a ten przyjemnie cieplutki. Naprawde sama bym miala ochotę wskoczyc. Aż oczami wyobrazni widzę siebie w jednoczęsciowych z doczepianymi bucikami i rękawicami Cytat:
dynia/ziemniak. Prawda jest jednak taka,że i tak do tej marchewki dojdziesz, więc predzej czy pozniej się "zmierzycie".Moze być zatwardzająca ,a i owszem, ale jak już wiemy co dziecko to reakcja. Nie martwiłabym się na zapas . Ja wiem tylko jedno,że chce zaczynać od warzyw zdecydowanie. Na słodki smak czas przyjdzie pózniej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeśli chodzi o mówienie to jestem wyczulona na tym pkt i mówie normalnie. Tak też mówiliśmy do Robsona i wydaje mi się,że t procentuje zasobem słów jakie ma i sposobem Jego wysławiania się . Nie lubię też jak inni mówią do Adaśka "ciuciając" . Swoją drogą ja ejstem przewrażliwiona na tym pkt chyba. Dziadkowie mają dziwną manierę ,że jak się zwracają do Roba to nie np" Czy umyles ręce?",a mowią " czy Robert umył ręce?" . Tak jakby mówili do Niego o kimś innym. Wkurza mnie to i często zwracam uwagę![]() Cytat:
I jak super sobie radzi!Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Adaśko poszedł spać o 18:30,ale widać było,że jakoś ciężko Mu idzie zasypianie. Spał w sumie do 17, ale był tak marudny jak wstał,że było widać,że jedyne co może tu pomóc to chyba nowy sen. Mam nadzieję,że zadnej atrakcji nie będzie po tym szczepieniu. Lekarka sprawdzała dziąsła i oczywiście jak wiadomo zęby w drodze...Ciężko stwierdzić kiedy się coś pojawi. Nie wiem jednak,czy któraś z Was też tak ma,ale....ja mam siniaki od Jego zaciskania dziąseł. Normalnie wyglądam jakbym się klamerkami uszczęśliwiała. Masakra
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka jeśli chodzi o doidy to chyba też Bartus dostanie, rozglądalam się za kubkiem co ma dwa ucha wiec akurat
Co do powodzi to pierwsza taka sytuacja odkąd tu mieszkam A rozmiarówka? Wzięłam 9-12 miesięcy i jest dosłownie odrobinę luźny Boże, łeb mi pęka, Bartek drugi dzień zasypia bez smoczka, a raczej histeryzuje po czym pada ze zmęczenia ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ImageUploadedByWizaz Forum1451501738.052443.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1451501768.632795.jpg Proszę
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten z TT ma dziubek ![]() Roxi pewnie Ci umknęło moje pytanie. Z jakiej f-my podajesz zupkę jarzynową?
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby to nie było nic poważnego....co do mówienia, to macie racje, nie powinno się mówić po dziecinnemu, bo później dziecko będzie zmiękczało słówka i trzeba będzie chodzić do logopedy... dlatego jak mi się zdarzy powiedzieć tak, jak nie powinnam, to szybko się poprawiam myślę, że to wyplewie, zanim Mały zacznie mówić...
|
|
#1260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

nie zamówiłam :P

tzn jak spadnie Mu gdzieś w miejscu publicznym (co się rzadko zdarza, bo zazwyczaj smoczek ma na przywieszce), to myję, ale jak w domu Mu spadnie, to tylko patrzę czy nic się do niego nie przykleiło (jakiś paproch czy włos) i jak nie, to Mu podaję... przecież podłogi mam czyste...

oby to nie było nic poważnego....