Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-01, 23:16   #2461
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Niech mi powie doświadczona mama. Jak odpadł ten pępek to teraz jak mam ten pepuszek myć, bo on się tak skleja. To trzeba to otwierać ?
Bierzesz patyczek do uszu, psikasz Octeniseptem i delikatnie wycierasz tą maź, która tam się zbiera. Ale nie grzebiesz, tylko raz przecierasz i potem drugą końcówką, potem zmieniasz patyczek ile tam razy potrzebujesz.
Ale myć koniecznie, bo się nie zagoi. U nas po odpadnięciu ta maź zbierała sie dosłownie dzień czy dwa i było po wszystkim.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
mgada, przeciez możesz odciągnąć pokarm i w taką noc napic się szampana.
Dokładnie, ja wczoraj i dzisiaj pilam cydr

Trzymaj się tam! Tabletka na uspokojenie, ale co - Tobie też za szybko serce bije, czy co? Bo jeśli tak, to rozumiem, a jeśli nie, to przecież to małej nie pomoże..
Trzymam kciuki za Was!

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Jezuu Dotka cholernie mi przykroktoś powie tylko pies a to jest aż pies jak i każde inne zwierzątko które się kocha pozostawia cholerną pustkę:/:/

Póki co trzeba być dobrej myśli...nic nie jest przesądzone
Tego się trzymamy na razie, niemniej jednak już tą myśl powoli rozważamy, bo też w razie braku poprawy musimy mieć gotową decyzję, a bardzo kochamy psinę, więc nie byłoby sensu przedłużać jej cierpienia w imię jakiegoś swojego widzimisię. No nic, zobaczymy jutro co i jak.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 23:17   #2462
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Uaoo postaraj się nie denerwować, bo to nie przyniesie nic dobrego. Gdyby było jakieś zagrożenie to na pewno by coś zrobili (tak myślę)

Malwi bardzo chętnie mam wielką nadzieję zostać Mamą 2016 tylko kilka miesięcy później niż zakładałam...

Kasia plan już jest powiedziałam dziś Tż, że mam nadzieje, że na walentynki przekaże Mu dobre wieści tylko muszę wyniki poprawić no i poczekać do połowy stycznia, bo wtedy miną te nieszczęsne 3 miesiące...
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 23:17   #2463
Eleo765
Zadomowienie

Uaoo, ty dostałaś tabletke, a mówili juz co z małą? Będą jakoś reagowac?

Dotka, strasznie przykra historia, współczuję wam niezmiernie. Dopiero co sama płakałam po swoim kotku, zresztą wciąż płacze. jeśli jednak nie będzie można pomóc pieskowi, to trzeba mu ulżyć w cierpieniu oby nie było to potrzebne...
Stary 2016-01-01, 23:18   #2464
uaoo
Zakorzenienie

Ewula, tak podnosi się, ale nie aż tak.

Dotka, mi serce dobrze bije.

Mam dość. Chyba się wypisze na własne zadanie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 23:20   #2465
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka właśnie tak robiliśmy jak piszesz tylko ze przegotowaną woda nie Octeniseptem. I nie grzebalismy tam głęboko tylko tutaj bardziej z wierzchu, późnej delikatnie osuszamy. Tylko właśnie to wypływa cały czas jeszcze i kleji. A może lepiej spróbować popsikac tym może szybciej by było.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 23:22   #2466
uaoo
Zakorzenienie

Kruszynka, ja zostałam z tego powodu przyjęta do szpitala wiec powinni cos z tym zrobić.

Eleo, oni stwierdzili ze dzisiaj mają święto!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-01, 23:24   #2467
Eleo765
Zadomowienie

Uaoo, to jakieś jaja... Mam nadzieję że gdyby coś groziłoby dziecku, juz szykowaliby cie do cc... A jakbyś wyszla na własne żądanie to chyba wcale nie będziesz spokojniejsza. Także tak źle i tak niedobrze :/
Stary 2016-01-01, 23:28   #2468
kinga1701
Zakorzenienie

Święto i nie zareagują na to ze dziecku szybciej serce bije tylko tabletki na uspokojenie. Naprawdę to jakieś żarty. Ale z drugiej strony jakby się coś działo poważnego to pewnie by reagowali.
Stary 2016-01-01, 23:29   #2469
86ewula
Rozeznanie

Ja myślę że jak było Tętno ok a skacze i szczególnie przy intensywnych ruchach to nie ma czym się tak strasznie martwić. Niech kontrolują. Ja bym została już do porodu pod ich opieką. Myślę że nie tu pierwsza jesteś z takim problemem i mają doświadczenie w takich sytuacjach. Wyluzuj i wycisz się trochę bo twoje zdenerwowanie udziela się dziecku. może z tąd tabletka na uspokojenie dla ciebie i po tym spr. Znowu czy to z dzieckiem coś się dzieje czy to Twoje nerwy się udzielają. A widzę że się nakrecasz strasznie.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 23:41   #2470
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Malwi odbierasz mi fuche:P

Bardzo ładnie wyglądacie

Hahaha niezłe sny^^ jak ruszą porody to nie zdążymy na pierwszą stronę wpisywać

Mam nadzieję że Twój Tż też już na 100% zaangażowany bo my czekamy na dobre wieści
Oj tam oj tam. Zajeta jestes ostatnio :-P

Cytat:
Wiecie co mi podali? Tabletkę na uspokojenie! No ☠☠☠☠a ja tu zwariuje! Za mocno bije serduszko a oni mi dają tabletke na uspokojenie! Zaraz zacznę wyć..
Czy ich po☠☠☠alo? Masz mozliwosc przeniesienia sie do innego szpitala?

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Uaoo postaraj się nie denerwować, bo to nie przyniesie nic dobrego. Gdyby było jakieś zagrożenie to na pewno by coś zrobili (tak myślę)

Malwi bardzo chętnie mam wielką nadzieję zostać Mamą 2016 tylko kilka miesięcy później niż zakładałam...

Kasia plan już jest powiedziałam dziś Tż, że mam nadzieje, że na walentynki przekaże Mu dobre wieści tylko muszę wyniki poprawić no i poczekać do połowy stycznia, bo wtedy miną te nieszczęsne 3 miesiące...

abys witala w tym roku Maluszka

Cytat:
Kruszynka, ja zostałam z tego powodu przyjęta do szpitala wiec powinni cos z tym zrobić.

Eleo, oni stwierdzili ze dzisiaj mają święto!
Oni nie maja swiat do cholery, oni sa w pracy. Swieta maja PO pracy, nigdy w trakcie!

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ja myślę że jak było Tętno ok a skacze i szczególnie przy intensywnych ruchach to nie ma czym się tak strasznie martwić. Niech kontrolują. Ja bym została już do porodu pod ich opieką. Myślę że nie tu pierwsza jesteś z takim problemem i mają doświadczenie w takich sytuacjach. Wyluzuj i wycisz się trochę bo twoje zdenerwowanie udziela się dziecku. może z tąd tabletka na uspokojenie dla ciebie i po tym spr. Znowu czy to z dzieckiem coś się dzieje czy to Twoje nerwy się udzielają. A widzę że się nakrecasz strasznie.
Z tego co wiem, jesli tetno dziecka utrzymuje sie caly czas powyzej 180 powinno sie wykonac test na infekcje. Wiadomo, ze moze sie zdarzyc, ze pojawia sie skoki do 180, ale nie ze sa one caly czas na takim poziomie i skacze do 200. Powinni juz dawno cos zrobic, a tabletke na uspokojenie, to niech sami sobie w doope wsadza i zaczna cos robic.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 23:41   #2471
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dotka właśnie tak robiliśmy jak piszesz tylko ze przegotowaną woda nie Octeniseptem. I nie grzebalismy tam głęboko tylko tutaj bardziej z wierzchu, późnej delikatnie osuszamy. Tylko właśnie to wypływa cały czas jeszcze i kleji. A może lepiej spróbować popsikac tym może szybciej by było.
Nie nie, nie grzeb tam, tylko z wierzchu usuwaj tą maź. Zrób patyczkiem +octeniseptem, ładnie Wam zejdzie. I wąchaj, bo jak śmierdzi, to znaczy, że się babrze.

Ua00, ja myślę, że trzeba im jednak zaufać, przecież to nie są ludzie z łapanki, tylko lekarze z doświadczeniem, więc wiedzą co robią.
A tak jak dziewczyny mówią - Ty się nakręcasz, to i dla małej gorzej.

Ja bym się w takiej sytuacji na własne żądanie nie wypisała Bo jakby się cokolwiek stało, to bym sobie nie wybaczyła. Chyba że wypisać się i jechać prosto do innego szpitala, to ok.
Stary 2016-01-01, 23:41   #2472
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Jeeejku ale sie zdenerwowalam! Mlody az sie obudzil.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2016-01-01, 23:44   #2473
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, jesli tetno dziecka utrzymuje sie caly czas powyzej 180 powinno sie wykonac test na infekcje. Wiadomo, ze moze sie zdarzyc, ze pojawia sie skoki do 180, ale nie ze sa one caly czas na takim poziomie i skacze do 200. Powinni juz dawno cos zrobic, a tabletke na uspokojenie, to niech sami sobie w doope wsadza i zaczna cos robic.
Malwi, nie nakręcaj się (i jej też) - z tego co wiem, to żadna z nas na wątku nie jest ginekologiem z wieloletnim stażem.
Poza tym żadna z nas nie zna historii całej ciąży Ua00, żadna nie widziała wyników badań, zapisu KTG, żadna go nie interpretowała, żadna nie robiła USG, więc uważam,że nie my jesteśmy od mówienia, kto powinien zacząć coś robić.
Stary 2016-01-01, 23:46   #2474
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka tlumaczenie, ze oni maja dzisiaj swieto tez jest doopiatym argumentem

Stary 2016-01-01, 23:47   #2475
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dokladnie, nie ma sie co nakrecac jak wiemy uaoo juz dawno chce urodzic a jej frustracja tez swoje robi... lekarze na pewno maja wszystko pod kontrola, ktg robia jej czesto i obserwuja wiec pozostaje tylko czekac.

Wiadomo ze w szpitalu nie jest fajnie ale skoro cos jest nie tak to trzeba to jakos przecierpiec... ja tez moze jutro pojade na IP jesli bole krocza nie ustapia bo juz tez mnie to martwi
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 23:57   #2476
86ewula
Rozeznanie

Wiadomo że Tętno 180-200 jest wysokie ale pamiętajmy że dziecko ma tam bardzo ciasno wiec wysiłek może powodować takie skoki a nerwy mamy mogą to potęgować.
Dotka masz rację. Żadna z nas nie zna sytuacji i nie jest lekarzem. Nie dajmy się zwariować. Im się tyle tam różnych dziewczyn przewija że swoje też widzieli i wiedzą trzeba im zaufać.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 00:01   #2477
Casaa
Zakorzenienie

Kruszynka niezle masz sny Kinge bardzo lubie wiec spokojnie jej Szymka moge ulozyc do snu :P a tez z checia sie spotkam jak i z kazda z Was

Dotka Jesli szans na poprawe nie bedzie to lepiej rzeczywiscie zakonczyc te meki... Wiem jak to boli

Uaoo... No bez komentarza....

Kinga, poduszka byla krzywo i musialam Szymka przelozyc :P

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 00:07   #2478
uaoo
Zakorzenienie

zrobili mi jeszcze raz ktg, tętno między 160-180 się utrzymywalo.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-02, 00:09   #2479
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No to chyba dobrze nie? Norma jest do 180
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 00:19   #2480
niepozorna
Zakorzenienie

Dotka współczuję sytuacji z psiakiem Doskonale rozumiem jak musi Ci być ciężko Ale ważne, że to nie jest jeszcze nic przesądzone. Trzymam kciuki, żeby było dobrze

Uaoo co mówili po tym drugim KTG? W sumie 160-180 jest okej więc może Twój stres miał też wpływ, że Malutkiej szybciej biło serduszko poprzednio. Kurcze mogłoby się coś ruszyć u Ciebie przez noc...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 01:28   #2481
hariett
Zadomowienie

Dotka szkoda strasznie psiaka my w tamtym roku musieliśmy uśpić myszoskoczka, był z nami może miesiąc a co wypłakaliśmy to nasze, więc rozumiem

Staram się być wdzięczna za prezenty, nie grymasić, ale mam trochę dosyć i nie wiem co zrobić... Jakiś czas temu dostałam od teściowej ubranka. Były wyprane, więc zbytnio im się nie przyglądałam i wpakowałam do pudeł/komody. Jakiś czas temu przeglądam, a jedne spodenki już są takie "zużyte" (skulkowane, ale niezbyt dają się obrać) i one wraz z kilkoma innymi rzeczami mają na sobie takie czarne plamki, charakterystyczne dla ubranek z sh, niespieralne. Apaszki mają ślady po jakejś marchewce czy czymś, nie schodzą ani kwaskiem, ani sodą, ani mydełkiem do odplamiania... Kurcze, nie wymagam prezentów, nie wymagam rzeczy nowych, ale kurcze, nawet w lumpkach za 1 zł staram się wybierać rzeczy niezniszczone.
Jak ostatnio u teściów byliśmy to ledwo ochroniłam się przed jakimś miśkiem, zwykłym, ze zmechaconym futerkiem i wyblakłym t-shirtem i jest nadzieja, że więcej pluszaków nie dostaniemy. Kurcze, nie chcę sprawiać teściom ani mężowi przykrości, ale nie chcę składować w mieszkaniu takich rzeczy... Nie chcę porównywać, ale moich rodziców też na wiele nie stać, prezentu nie dostaliśmy za miliony, ale dostaliśmy rzeczy ładne i "schludnie wyglądające" (akurat nowe, ale to serio nie gra roli), które z chęcią będę używać. Nie wiem co zrobić? Z moimi rodzicami rozmawiałam już na temat prezentów dla małego, z resztą widzę że sami to jakoś podskórnie czują co dawać a co nie, a z teściową nie mam takiej relacji żeby jej powiedzieć "sorki, ale to jet zniszczone, nie chcę". Póki co te rzeczy po prostu wyrzucam, ale ile można - z resztą ubytek ubranek dla małego przed tż ukryję, większych rzeczy nie dam rady, a niestety teściowa lubi nam wciskać jakieś badziewia. Narzekam, wiem, przepraszam, ale muszę się przed kimś wygadać

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 01:39   #2482
Casaa
Zakorzenienie

Hariett, rozumiem Cie, moja mama tak wcisnela mi kocyk z mojego dziecinstwa! Wzoru juz na nim nie widac, caly zmechacony no ale on z ameryki.... Zebym miala co dziecku do zabawy na podlodze klasc.... Mowilam, ze nie chce to na sile pakowala. Malo tego gdzies wygrzebala jeszcze moje ubrania i chce zebym dla mlodego wziela na podworko do brudzenia :| dodam, ze ubranka w kolorach fioletu wpadajacego w roz.... W momencie oponowania jest foch. Tylko, ze to jest moja matka i jak ja wyrzuce to mam to w nosie i tylko jej moze byc przykro, a Ty masz gorzej bo TZ.... A wlasnie on nie moze ze swoja mama porozmawiac zeby badziewia Wam nie znosila?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-02, 02:01   #2483
hariett
Zadomowienie

Casaa no właśnie on uważa że założę do zbrudzenia i będzie ok/dziecku to wszystko jedno. No i wiesz, raz pokażę mu "patrz, na tym ubranku jest plama", no ale przewalić tak 3/4 stosu ubranek? Głupio mi, bo widzę że jemu też jest wstyd w takich momentach. Ale chyba dużo przyszłych "dziadków" tak ma. Moja mama też nie jest aniołem w takich rzeczach, lubi dać coś więcej niż potrzeba, ale zniszczonych rzeczy na prezent? No nie wiem, mnie by było wstyd :/
Próbuję teściom tłumaczyć że nic nie potrzebujemy, wszytko mamy, nie chcemy pomocy i powoli skutkuje, ale momentami takie "dary dla powodzian" są męczące.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 02:06   #2484
Casaa
Zakorzenienie

Mi tez byloby wstyd... Rodzicow i tesciow nie da sie juz zmienic....

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-02, 03:23   #2485
lune1992
Zadomowienie

O 23 był seksik własnie chlusnęły wody jedziemy na porodówkę trzymac kciuki ciotki
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 04:07   #2486
kamilka
Zadomowienie

HARIET poducha sie przydaje. Bardzo. Plecy przy karmieniu nie bolą i wszędzie mozna wygodnie usiąść... Wlasciwie to dzis wiem dlaczego przy chłopcach tak plecy permanentnie bolały- bo poduchy nie miałam.. Jesli chcecie karmic piersią to jak dla mnie to pozycja obowiązkowa...
TYGRYSEK z katarem pediatra przy starszych dzieciach mówił zeby wychodzić- byle nie biegali- bo na świeżym powietrzu łatwiej oddychać. Co do temp... No przy wielgachnych mrozach mozna sobie odpuścić, ale gorsza jest dodatnia temp, kiedy jest mgliście, deszczowo i wilgotno- tak mi przy starszych tłumaczyli

Jak leżałam i dziewczyna obok miała tętno dziecka 180-210 to pierwsze co dawali tabletkę na uspokojenie... Bo nasz stres- dodatkowo jak patrzymy ze zakres za wysoki wpływa na dziecko i podnosi sie jeszcze bardziej- tak położne tłumaczyły
DOTKA
LUNE powodzenia! Oby szybko poszło!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 04:09   #2487
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
O 23 był seksik własnie chlusnęły wody jedziemy na porodówkę trzymac kciuki ciotki

OMG trzymam kciukasy

A ja spać nie mogę, bo mnie z kolei boli spojenie i brzuch. Co prawda wg mnie to podbrzusze, ale coraz mocniej mnie boli i sama nie wiem co o tym myśleć.
No kurcze byłoby łatwiej gdybyśmy wiedziały gdzie i jak ma to boleć

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 05:57   #2488
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
O 23 był seksik : własnie chlusnęły wody jedziemy na porodówkę trzymac kciuki ciotki
Powodzenia:₩))

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 06:24   #2489
uaoo
Zakorzenienie

Zuken norma to 120-160.

Lune trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Kamilka, oni tutaj nic nie tlumacza. W sumie leze tu bo leze, cały czas tylko ktg.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-02, 07:21   #2490
kinga1701
Zakorzenienie

Lune powodzenia. Jak się ciesze coś zaczyna się ruszać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości