|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Ewusia przyłączam się do pytania Eleo
![]() I jeszcze napisz jaka to sesja? W sensie mały jest przebierany w jakieś 'specjalne' ubranka / golutki czy po prostu ładne ujęcia takiego szkraba. Też bym chciała taka sesje zrobić, ale mój Tz przeciwny.
|
#2522 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Uaoo czyli kicha... Weekend przed nami wiec sie w szpitalu nic nie dzieje... :/
RUDA ja bym sie zgłosiła... Sesja i tak musi byc dostosowana do potrzeb maluszka... I ci ludzie na pewno zdają sobie z tego sprawę- o ile nie trzeba jechać jakoś mega daleko to czemu by nie? Pierwsze szczepienie za nami... Odbyło sie bez eha... Brak gorączki, żadnych odczynów... Ufff Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- I z serii DOŚWIADCZENIA MAMY: Wkładki do stanika- miałam z gemini firmy akuku- tanie były- były duze rozmiarowo, mięciutkie i fajne. Widziałam na niej dokładnie jak bardzo nasiąkły mleczkiem. Potem kupiłam baby dream- sa mniejsze i sztywniejsze- cieżko mi stwierdzić gdzie nasiąkły i jak bardzo- a potem to mokre robi sie takie sztywne... Nie kupie wiecej... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wkładki z Canpola i polecam
|
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
Szkoda że niektórym tak trudno przychodzi zrozumienie że rzeczy zniszczonych się po prostu nie kupuje ![]() Lune kciukiiiii! Dasz radę, dasz radę, dasz radę ) i pociągniesz nas wszystkie chcące już rodzić za sobą ![]() Mój tż zauważył u mnie pojawienie się instynktu nocnego - co on się ruszył, to ja się wybudzałam i takk już drugą noc z rzędu Ja rozumiem żeby tak reagować na dziecko - zmieniać mu pieluchy, uspokajać, karmić, uważać czy bezpieczne, ale mąż? No przecież brzuchem gio nie zgniotę, choć duży
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wiedzy fotografów o potrzebach takich maluszków - no może taką mają, a moze nie, wolałabym na swoim dziecku nie sprawdzać ![]() Wiesz, jak kogoś nie znam to nie wiem czy jest odpowiedzialny czy nie...
|
|
#2526 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
Niby tak- choć w sumie mama obecna jest przy sesji i widzi co sie dzieje- jak by mi cis nie pasowało to bym od razu mówiła
to ja im wyświadczane przysługę- maja modela. Jak sie nie potrafią dostosować do jego potrzeb to sajonara... ![]() Ma któraś z was TERMOMETR BEZDOTYKOWY inny niż Microlife? Bo na all widziałam sporo tanich... I nie wiem czy warto ryzykować... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki termometr, mam go już mniej więcej rok i dobrze się sprawuje. Wg mnie rzetelnie podaje temperaturę porównując z rteciowym.
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz..
A no masakra
to nie pierwszy z wojną jaki mi się śni tylko zazwyczaj byłam starsza.. Przyszłam, myslałam, że są jakieś wieści a tu dupka
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
uao eh oby się samo szybciej rozkręciło!
|
|
|
|
#2532 |
|
Rozeznanie
|
lune kciuki
dasz rade uaoo za Ciebie też oby coś się rozkręciłoDotka szkoda pieska... nasz foksterier też miał 12 lat jak musieliśmy go uśpić ale lepiej było dla niego tak niż jak miał się biedak męczyć. wszyscy ryczeliśmy, nawet tata sie schował w sypialni i ryczał. Mam nadzieje że jednak Twojemu się polepszy a tak w ogóle dziewczyny to witam się w tym Nowym Roku i życzę Wam wszystkiego najlepszego bo jeszcze Wam nie pisałam |
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo biedna
Magda co za sen Co do wkładek to ja mam jak Dotka z Canpola i o ile są dobre bo fajnie chłoną to więcej bym ich nie kupiła, bo maja tylko jeden ten pasek klejący (i to jeszcze malutki) i mi się przesuwają. Chyba że są jakieś dwie różne wersje i inne mają dwa paski klejące. W szpitalu dali mi takie z dwoma i jak skończą mi sie te to na pewno kupię tamte. I podkładów poporodowe są lepsze dla mnie z Canpola niż BabyOne te drugie takie sztywne i nie miłe. |
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
kinga a ile Ci średnio zeszło podkładów poporodowych? Miałaś te bella mama czy od razu korzystałaś z czegoś fajniejszego?
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu miałam szpitalne, po powrocie do domu w sumie do dziś używałam podkładów, bo jak założyłam normalną podpaskę to mnie piekło (nie wiem czemu), a nie chciałam szukać innych podpasek to stwierdziłam, że już wykorzystam te podkłady. Poszła mi paczka tych z Canpola i z 5 tych BabyOne, ale że mnie wkurzały właśnie to juz dziś ich nie używam. Krwawienie mam bardzo niewielkie chyba, że jakoś się schylę czy kucnę. Tych bella nie miałam
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się w gole nic nie zapowiada bym miała urodzić. Nie wiem jak mogę pomóc naturze w szpitalu, bez tz aby szybciej malutka zechciała wyjść.
I muszę wam powiedzieć, że najadłam się obiadem szpitalnym i był na prawdę bardzo dobry! Magda, co za sen..
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprasowałam parę koszulek Tż i 15 pieluch tetrowych i padłam
Nie mam siły A jeszcze 15 pieluch mi zostało.. Eh. masakra ciąża mnie dobija już. Wstałam o 9 i dalej poszłabym spać..
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
kinga a te pierwsze doby mocno krwawiłaś? Ile Ci tak na dobe schodziło tych podkładów?
uao co dobrego jadłaś? W ogóle dziewczyny używałyście w szpitalu do przewijania tych podkładów dla dziecka? To się przydaje w szpitalu w ogóle? Spakowałam do torby profilaktycznie ze 3 takie, ale się zastanawiam jak to wygląda w szpitalu? |
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu mi się w ogóle nie przydały te podkłady do przewijania i teraz też ich nawet nie kupiłam.
Na obiad zupa pomidorowa, ziemniaki + kotlet mielony dosyć spory + surówka z kapusty i kompot.
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
o to lipa z tym wkładkami laktacyjnymi bo mam akurat te babydream i to dwa opakowania
dostałam też od żony kuzyna takie wielorazowe ale te to dopiero w domu bym mogła używać bo przecież nie będę gromadzić brudów w szpitalu....też jestem ciekawa ile schodzi tych podkładów, kupiłam na razie 1 opakowanie bella mama bo na wykazie rzeczy do szpitala nie ma więc pewnie dają a czy macie do szpitala takie podkłady na łóżko nie przemakalne ale dla siebie? bo te dziecięce chyba są za małe? |
|
|
|
#2541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podklady zapewnia szpital ![]() Bella mama w ogole nie wykorzystalam,przez pierwsze dwa dni pampersy takie szpitalne a potem juz zwykle podpaski always mi starczaly i tak jest do dzis wiec bella mama i canpolu mam nieotwarte w szafce ![]() Podkladow do przewijania malego tez nie bralam ale teraz chwale sobie bardzo
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Rozeznanie
|
ciekawe jak tam niunia_leyla bo termin ma na dziś a nic sie nie odzywała ostatnio...
ahnessy ja wpakowałam do torby paczke podkładów (podpaski) canpol te duże podkłady na łóżko też wzięłam chyba 5szt i tez nie ma ani tego ani tego na stronie szpitala zeby miec swoje |
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam 2op. bella mama. Ciekawa jestem czy będą potrzebne.
Te dziewczyny z którymi leżę ciągle śpią :/ a jedna tak chrapię że słyszę ją mimo muzyki w słuchawkach ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Jak myślicie dziewczyny czy parzyć sobie herbatkę z liści malin w szpitalu czy odpuścić?
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze jedno pytanie jeśli chodzi o termometr to który macie nc 100 czy 150 ?
Dzięki Kamilka za przypomnienie bo zapomniałam o tym na śmierć
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te podkłady na łóżko dla siebie mam. Jeśli będę rodzić w szpitalu, w którym chcę to ich nie trzeba. Położna powiedziała tylko by w razie czego spakować ze 2-3, ale generalnie oni dają. Tak samo mówiła by zrobić z tymi typu bella mama.
A wkładki laktacyjne kupiłam z lansinoh, ciekawe czy się sprawdzą. |
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula bo ja nie wiem czy my się dobrze zrozumialysmy podkłady w sensie podpaski takie duże. Nie takie na łóżko. Takich na łóżko dla mnie nie miałam. W szpitalu były ale zawsze był czysty. Podkłady do przewijania takie na przewijak były w szpitalu, i teraz w domu są nie zastąpione bo mały mi prawie za każdym razem sika przy przewijaniu.
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- A tych podpasek dużych w szpitalu to zmieniałem co 3 h, ale nie żeby dużo krwi było tylko żeby mieć świeży. Nie krwawilam dużo. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Mi dali w szpitalu i kazali pić co 3-4h |
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
ja natomiast krwawiłam mega i co chwile musiałam zmieniać (miałam też łyżeczkowanie). Także to indywidualna sprawa.
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Dziękuję za odpowiedź. Zaraz sobie zaparzę. A powiedz mi czy można tak dużo pić? Na opakowaniu jest napisane że należy pić raz dziennie.
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo nie ma pojęcia mi dali w takim pojemniczku i pisało 2 łyżeczki na filiżankę przykryć na 6 min. Ale to też już po tych proszkach na wywołanie wiec wypiłam w sumie 3.
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w aptece. Sposób przyrządzania jest ten sam, ale kurde nie wiem ile tego pić. Wiem, ze któraś tu pisała, że 3 mocne filiżanki dziennie pije.
|
#2550 |
|
Konto usunięte
|
Ja po szpitalnym ktg trwają 20 minut. No i cisza i spokój nadal. Następna kontrola za dwa dni i jeśli nic się nie będzie działo to w następną sobotę 9.01 wywołanie. Ostatni tydzień.
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

08.09.2012 

Ja rozumiem żeby tak reagować na dziecko - zmieniać mu pieluchy, uspokajać, karmić, uważać czy bezpieczne, ale mąż? No przecież brzuchem gio nie zgniotę, choć duży 

szybkiego i w miarę możliwości bezbolesnego porodu
to ja im wyświadczane przysługę- maja modela. Jak sie nie potrafią dostosować do jego potrzeb to sajonara... 

to nie pierwszy z wojną jaki mi się śni
tylko zazwyczaj byłam starsza..