Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 13:10   #2221
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

monikmi, ktoregos_dnia, moooniaaaa, kallina_2014, trzydziescidwa, Szczeperka, NADIA29, nessea, Bonku, Emmo dziękuję za odp ws rożka i pościeli

Ponadto dziękuję za życzenia urodzinowe wszystkim i każdej z osobna.

Ja szykuję się raczej na samotny poród. Co wyjdzie- zobaczymy. SR jest u mnie w godzinach pracy męża, a i ja teraz nigdzie nie wychodzę, także problem się rozwiązał. Jedynie w poniedziałek chcę zadzwonić do położnej (która do nas będzie przychodziła po porodzie). I się z nią umówić, pogadać. Miałyśmy się spotkać w grudniu, ale akurat wtedy trafiłam do szpitala

Zgadzam się z Emmą i Bonku, że facetowi najlepiej prosto z mostu powiedzieć czego się oczekuje . O, a złożenie spodni i koszulki - też przerabiałam

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Tak mówicie o żłobkach... Po jakim czasie wracałyście do pracy po poprzedniej ciąży? jak przygotowywałyście dzieciątko do żłobka? Na ile je pierwszy raz zostawiłyście? Jak ogólnie u Was to wyglądało?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 13:19   #2222
_emma
Zakorzenienie

Oj tak po mojej kolezance z sali było sporo krwi, rodziłam zaraz po niej. Krew cieknaca po nogach też nie była niczym nienormalnym.
Stary 2016-01-02, 13:33   #2223
nessea
Raczkowanie

Dzien Dobry! Dzisiaj zasnelam o 2 w nocy a synek obudzil mnie o 4.30 . Na szczescie moglam zrobic sobie drzemke i czuje sie znacznie lepiej. Wczoraj w nocy siedzialam i ogladalam brakujace rzeczy do wyprawki. Porownywalam ceny, sklepy, jakosc i juz powoli zaczyna mi sie klarowac czego chce.

Pisalyscie o sr. My z Tz chodzilismy. Mieszkamy w innym kraju, wiec dla mnie bylo to ulatwienie zapoznac sie z terminami, szpitalem,itd... Chociaz pewnie w Polsce tez bysmy poszli, bo jesli jest mila atmosfere, to ja lubie uczestniczyc w takich zajeciach. Tz byl chetny, wiec nawet nie rozciagalam tematu i po prostu poszlismy. Teraz zrezygnowalismy bo juz co nieco wiemy , ale przyznam ze wtedy byla to dla nas niezastapiona wiedza. My czulismy, ze ma to dla nas jakies znaczenie, ale nie oznacza to, ze kazdy czuje taka potrzebe. I bez sr dzieci sie rodza, a partnerzy daja sobie rade, bo nie jest regula, ze po sr Tz da rade lepiej niz bez. Po prostu jedni czuja sie lepiej taka wiedze posiadajac, innym jest to obojetne, a jeszcze inni nie czuja klimatu i po co maja isc na sile i sie denerwowac

U mnie zapowiada sie drugi dzien w pizamie Chyba jednak zaraz ide sie ogarnac , chlopaki na dola jakis smieszny film ogladaja, bo tylko co chwila slysze jak sie smieja, wiec po filmie moze zabiore synka do 'malpiego gaju', choc pogoda mowi -'zostan w domu' . Strasznie deszczowo u nas .
Stary 2016-01-02, 13:34   #2224
eeyesblue
Zadomowienie

ja dopiero po sylwku sie witam bylo bardzo fajnie, goscie rozeszli sie po 1 takze szybko, nawet posprzatalismy od razu piccolo wypilam i strasznie mi smakowalo
jedyne co to pol imprezy mialam zgage.. i codzienni mnie dopada, rennie nie pomaga
za to wczoraj czulam sie jak na kacu spiaca, bolala mnie glowa, przelezalam calutki dzien na sofie wstajac tylko do wc i do kosciola
dzis tez leniwie, korzystam z ostatnich dni weekendu, bo w poniedzialek juz do pracy

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Mam 2 pytania:
1. Będziecie kupować rożki? Ile szt?
2. Czy do wózka muszę mieć pościel?
mam jeden rozek taki z minky na poczatek, moze byc uzyty jako kocyk pozniej a pozniej spiworek kolderki i poduszki nie kupowalam, tzn mam poszewki same bo byly w zestawie.
do wozka tylko kocyk, posciel zbedna uwazam na okres w ktorym rodzimy bedzie wiosna a zaraz lato, nie przyda sie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
W 6 miesiacu poduszke motylek
tez mam ta poduszke, wzielam od razu jak zamawialam kilka rzeczy u jednego sprzedawcy

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Ja zdecydowałam się na bepanthen, bo można wykorzystać do brodawek i na odparzenia u dziecka. Ma dwie funkcje,a jak ten linomag to nie wiem.
fajnie wiedziec, ze ta masc jest i do sutkow zdecydowalam sie na nia, a na stutki jeszcze wzielam Maltan

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jak czytam inne wątki to z tym instynktem nie jest tak kolorowo od razu po porodzie ...
tez sie tego obawiam.. niby kazdy mi mowi, ze instynkt sam przyjdzie, ale podczytujac inne watki troche mam obawy czy aby na pewno? wiem jedno, poczatki sa ciezkie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Też mam taki problem w końcu mam już dosyć tych wzorków, misiów i sówek bo nie mogłam się zdecydować i wezmę szary z białym, prosty wzór żeby mi syna nie drażnił
tez mam dosyc tych roznych wzorow, bo glowa peka przy wyborze zwlaszcza w pstrokatych kolorach ja sie zakochalam w gwiazdkach i biore wszystko w gwiazdki

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Gosiaczek ostatnio kilka dziewczyn polecało wkładki firmy LANSINOH i takie tez planuje zakupić
tez je mam i z canpola na probe

sloneczko4477 lacze sie w bolu ze zgaga... najbardziej dopada mnie jak klade sie juz spac, zaczelam sypiac tak na wpol lezaco.. pomaga ale moj przelyk jest taki podrazniony juz, ze pijac glupia herbate, jedzac ciepla zupe po prostu mnie boli
Stary 2016-01-02, 13:35   #2225
Szczeperka
Wtajemniczenie

Co do krwi przy porodzie. Do szpitala trafiłam z hemoglobina 12,3 a wyszłam po dwóch dniach z hemoglobina na poziomie 6. Poród i połóg po prostu łączą się z krwią i tyle

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 13:38   #2226
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Co do krwi przy porodzie. Do szpitala trafiłam z hemoglobina 12,3 a wyszłam po dwóch dniach z hemoglobina na poziomie 6. Poród i połóg po prostu łączą się z krwią i tyle
To wiadomo.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dziewczyny macie namiar na jakiegos spoko sprzedawce z allegro z ciazowymi legginsami? Tanie bo chce po domu miec jakies

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 13:40   #2227
_emma
Zakorzenienie

Nieznajoma poszlam do pracy jak mała miała pół roku, pracowałam na pół etatu w hotelu. Na czas pracy zostawialam ją z teściową. KP przed pracą i zaraz po, a w między czasie babcia podawała obiadek, deserek, herbatkę. Najgorsze były wyjścia z domu. Babcia musiała odwrócić jej uwagę żeby nie widziała jak wychodzę. Pozniej było tylko gorzej haha. Nigdy nie pogodziła się z pracującą mamą. Inaczej jest z pracujacym tatą bo owszem zapyta się kiedy wróci ale nie płacze kiedy wychodzi. Ciężko było mi zostawiać w pośpiechu placzace dziecko. Teraz to też jest jedna sprawa ktorej najbardziej się obawiam. Jak połączyć wychowywanie dzieci z pracą. Jak wiadomo po pracy trzeba jeszcze zrobic obiad, pranie, posprzątać, wziąć prysznic itd. ale z drugiej strony jest dziecko, które tęskniło podczas naszej nieobecnosci i potrzebuje naszej uwagi, a zmeczenie sprawia, że czujemy się okropnie wykorzystywane. Mam nadzieję, że znajdę na to złoty środek i uda mi się te dwie, a nawet trzy sprawy pogodzić(dzieci, praca, dom).
Stary 2016-01-02, 13:45   #2228
eeyesblue
Zadomowienie

my do sr nie chodzimy, poloznej pytalam to nie wiedziala o co mi chodzi wierze, ze dam rade bez a moj maz tez sobie poradzi a przynajmniej mowi, ze zrobi wszystko, zeby mi ulzyc
nasze mamy i babcie rodzily bez sr i dawaly rade, to czemu ja mam nie dac? co do zajmowania sie dzidziusiem tez jestem w dobrej mysli, w rodzinie mamy mnostwo dzieciakow, opiekowalismy sie z mezem zawsze jakimis brzdacami a maz twierdzi, ze jak sie urodzi to wtedy sie nauczy wszystkiego, bo nie bedzie mial wyjscia narazie obserwuje znajomych w akcji i koduje
ostatnio znajomy przewijal swoja corke i tlumaczy: "bierzesz za nogi, o tak, jak krolika" "jak placze i sie buntuje, nie zwracasz uwagi, robisz swoje do skutku" chlopy sie zawsze dogadaja i sobie wytlumacza po swojemu
Stary 2016-01-02, 13:48   #2229
misia880
Zakorzenienie

Nie mozna lapac noworodka za nogi przy przewijaniu o matko jaka rada..
A stawy dziecka? Powinno sie obracac łapiac za stawy a nie ciagnac za nogi do gory..

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2016-01-02 o 13:49
Stary 2016-01-02, 13:50   #2230
eeyesblue
Zadomowienie

to nie byl noworodek, 2 letnia corka
chodzilo mi bardziej o opis spokojnie heh
Stary 2016-01-02, 13:52   #2231
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
to nie byl noworodek, 2 letnia corka
chodzilo mi bardziej o opis spokojnie heh
Tak jak gadalysmy to facet "lapiesz za nogi " to dla niego moze byc bez roznicy czy to 3 tyg dziecko czy 2 letnie

Stary 2016-01-02, 13:56   #2232
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
mam jeden rozek taki z minky na poczatek, moze byc uzyty jako kocyk pozniej a pozniej spiworek kolderki i poduszki nie kupowalam, tzn mam poszewki same bo byly w zestawie.
do wozka tylko kocyk, posciel zbedna uwazam na okres w ktorym rodzimy bedzie wiosna a zaraz lato, nie przyda sie
Dziękuję za odp. Ja chyba jednak kupię z 1 rożek, jak będę zamawiać teraz po wypłacie resztę rzeczy. Najwyżej jak nam podpasuje to się dokupi .
U kogo zamawiałaś motylka?

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nieznajoma poszlam do pracy jak mała miała pół roku, pracowałam na pół etatu w hotelu. Na czas pracy zostawialam ją z teściową. KP przed pracą i zaraz po, a w między czasie babcia podawała obiadek, deserek, herbatkę. Najgorsze były wyjścia z domu. Babcia musiała odwrócić jej uwagę żeby nie widziała jak wychodzę. Pozniej było tylko gorzej haha. Nigdy nie pogodziła się z pracującą mamą. Inaczej jest z pracujacym tatą bo owszem zapyta się kiedy wróci ale nie płacze kiedy wychodzi. Ciężko było mi zostawiać w pośpiechu placzace dziecko. Teraz to też jest jedna sprawa ktorej najbardziej się obawiam. Jak połączyć wychowywanie dzieci z pracą. Jak wiadomo po pracy trzeba jeszcze zrobic obiad, pranie, posprzątać, wziąć prysznic itd. ale z drugiej strony jest dziecko, które tęskniło podczas naszej nieobecnosci i potrzebuje naszej uwagi, a zmeczenie sprawia, że czujemy się okropnie wykorzystywane. Mam nadzieję, że znajdę na to złoty środek i uda mi się te dwie, a nawet trzy sprawy pogodzić(dzieci, praca, dom).
No właśnie mnie to martwi troszkę. Bo chciałabym szybko wrócić na rynek pracy (w okolicach 6mc). Tylko właśnie wizja płaczącego dziecka mnie troszkę przeraża - czy dam radę i się nie złamię . Teoretycznie ktoś mógłby mi córci przypilnować, jednak zobaczymy co wyjdzie w praktyce. Nie chcę później wypominek ze strony teściowej czy siostry tż, jaką to jestem okropną matką, że nie chcę się dzieckiem zajmować, tylko do pracy mi się chce

+ =
Stary 2016-01-02, 13:58   #2233
eeyesblue
Zadomowienie

nieznajoma sprzedawca wyprawkowy_pl
Stary 2016-01-02, 13:58   #2234
misia880
Zakorzenienie

Roznie dziecki reaguja jedne placza jedne nie.
syn kuzynki plakal od zawsze za mama i nie zostawiala go a teraz ma 4 lata i jest taki mamisynkiem ze rece opadaja.
A corka jej miala 13 miesiecy poszla do zlobka i jedyne o co tam placze to jak sie wywali i guza nabije

Stary 2016-01-02, 14:03   #2235
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
nieznajoma sprzedawca wyprawkowy_pl
Dziękuję . Porównam sobie z tym "moim".

+ =
Stary 2016-01-02, 14:05   #2236
eeyesblue
Zadomowienie

moja mama pracuje w przedszkolu, czesto opowiada o rodzicach co przyprowadzaja swoje pociechy placzace, nie dajace sie oderwac a pozniej jeszcze stoja po 2-3 godz pod drzwiami i placza za dzieckiem a dziecko za nimi.. nie raz sie poddaja i biora do domu, bo nagle sie okazuje, ze jest w domu babcia, ktora moze zostac z dzieckiem
ja uwazam, ze jak ktos sie decyduje to trzeba stanowczo postapic, dziecko jak poplacze nic mu nie bedzie a nauczy sie w koncu rodzicom tez jest trudno, gdy nagle musi oddac swoj skarb na caly dzien pod opieke obcych osob, ale niestety taka kolej rzeczy dziecko w przedszkolu staje sie bardziej samodzielne, uczy sie od innych dzieciakow w domu owszem rowniez, nie twierdze, ze nie ale przynajmniej nie jest wlasnie "przyklejone" tylko do mamusi i z mamusia wszystko
Stary 2016-01-02, 14:28   #2237
trzydziescidwa
Zakorzenienie

echhh zaczęłam myśleć o żłobku i aż łzy mi w oczach stanęły
na razie nie myślę co i jak, bo póki co mama i teściowa pracują, ale kto wie co będzie za półtora roku? Tak naprawdę jakaś duża pomoc będzie nam potrzebna w przyszłym roku na miesiąc, półtora w maju-czerwcu i potem od września... siorka studiuje, w czerwcu zazwyczaj sesja, to może da radę trochę posiedzieć z małym... zobaczymy jak to wyjdzie i jak z TŻ dogramy sobie plany

co do sr, ja zaczęłam chodzić i wiele przydatnych rzeczy na pewno się dowiem, ale też nie jest to dla mnie jedyna słuszna prawda... TŻ pracuje akurat w tym dniu i w tych godzinach kiedy ta sr jest, ale chciałby chodzić, więc jak mu się uda zamienić to będziemy chodzić razem

nie chce mi się jakoś pisać ostatnio, bo nastrój mam nienajlepszy. Nie jestem pewna czy mój problem z pęcherzem to na pewno to, bo piecze między sikaniami tak w dole i niby częściej sikam, ale nie to że czuję parcie cały czas... może to jakaś intymna infekcja, która dodatkowo wpływa na pęcherz? Przez tą głupią luteinę nie wiem czy mam jakieś upławy, bo ciągle jakieś resztki po niej wylatują Już sama nie wiem... Męczę się okropnie, nienawidzę takich stanów :/ biorę urosept, żurawit i provag, jak do poniedziałku nie przejdzie to trzeba będzie iść do gina nie mogło mi się to zrobić w zeszłym tygodniu przed wizytą?
Stary 2016-01-02, 14:31   #2238
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Roznie dziecki reaguja jedne placza jedne nie.
syn kuzynki plakal od zawsze za mama i nie zostawiala go a teraz ma 4 lata i jest taki mamisynkiem ze rece opadaja.
A corka jej miala 13 miesiecy poszla do zlobka i jedyne o co tam placze to jak sie wywali i guza nabije
ja własnie słyszałam ze dziewczynki sa samodzielne a chlopczyki to takie maminsynki i ogolnie duze dzieci na całe zycie haha

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

podobno wkladki laktacyjne z baby dream tez mają klej i są spoko, używałyście?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 14:32   #2239
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
ja własnie słyszałam ze dziewczynki sa samodzielne a chlopczyki to takie maminsynki i ogolnie duze dzieci na całe zycie haha
Chyba nie ma reguly. Kwestia wychowania moim zdaniem. Ja na pewno nie bede przewrazliwiona mamusia predzej moj maz. Ja zolza jestem

Stary 2016-01-02, 14:36   #2240
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
podobno wkladki laktacyjne z baby dream tez mają klej i są spoko, używałyście?
kupiłam je jakiś czas temu kiedy miałam pierwszy "wyciek", ale od tamtej pory cisza, więc nie miałam okazji użyć, ale cena przystępna, mają przylepiec i wyglądają w porządku
Stary 2016-01-02, 14:37   #2241
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
nie chce mi się jakoś pisać ostatnio, bo nastrój mam nienajlepszy. Nie jestem pewna czy mój problem z pęcherzem to na pewno to, bo piecze między sikaniami tak w dole i niby częściej sikam, ale nie to że czuję parcie cały czas... może to jakaś intymna infekcja, która dodatkowo wpływa na pęcherz? Przez tą głupią luteinę nie wiem czy mam jakieś upławy, bo ciągle jakieś resztki po niej wylatują Już sama nie wiem... Męczę się okropnie, nienawidzę takich stanów :/ biorę urosept, żurawit i provag, jak do poniedziałku nie przejdzie to trzeba będzie iść do gina nie mogło mi się to zrobić w zeszłym tygodniu przed wizytą?
twoj nastroj moze byc spowodowany zapaleniem tez.. ja czesto przy zapaleniu czuje sie taka zdolowana, smutna, rozdrazniona.. najlepiej pojdz sprawdzic ostatnio mialam zapalenie i antybiotyk juz 3 raz w tej ciazy. niestety taki okres, a jeszcze w 3 trymestrze moze sie pogorszyc, trzeba na prawde uwazac. takie uczucie drapania, klucia tez mam, ale niekoniecznie to infekcja, teraz wszystko sie naciaga, dziecko uciska, wierci sie na dole.. wizyta u lekarza nie zaszkodzi na pewno, uspokoisz sie
Stary 2016-01-02, 14:57   #2242
_emma
Zakorzenienie

32 trudno mi coś doradzić bo nie miewam infekcji ale chyba najlepiej iść do gina i powiedzieć, że masz wątpliwości. Może pobierze wymaz do badania..

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Co do przebierania pieluchy to też trzymałam za nóżki nad kostkami, a mimo to mała ma proste, zdrowe nogi. Nie trzymam się książkowych rad robię tak żeby było dobrze i nie zrobilam jeszcze krzywdy żadnemu dziecku. Przecież nie chwyce za obsraną du.pę..

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Bonku nie używałam jeszcze tych wkladek babydream ale na pewno wypróbuję.
Stary 2016-01-02, 14:58   #2243
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]podobno wkladki laktacyjne z baby dream tez mają klej i są spoko, używałyście?
Używałam przez rok tylko tych, ja byłam zadowolona.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 15:10   #2244
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Chyba nie ma reguly. Kwestia wychowania moim zdaniem. Ja na pewno nie bede przewrazliwiona mamusia predzej moj maz. Ja zolza jestem
możesz sie zdziwić Anna Mucha przed dziecmi wypowiadała sie ze matki mają kaszki zamiast mózgu itd a teraz? 2 dzieci i tez pewnie toche kaszki by sie w mozgu znalazło
Stary 2016-01-02, 15:17   #2245
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Przysnelam chwilę i od razu lepiej

Monicca, zazdroszczę kurtki, ja juz nie mam w czym chodzić a szkoda mi teraz kupować za 200 czy 300zl. Chyba, że mnie bardzo przyciśnie to będę zmuszona.

O żłobku jeszcze kompletnie nie myślę, ale fakt że trzeba się zorientować, bo z tego co pamiętam znajomi mieli problem. Tylko już teraz nie jestem pewna czy ze żłobkiem czy z przedszkolem
Stary 2016-01-02, 15:22   #2246
milenujdka
Wtajemniczenie

Nie pamiętam czy dzisiaj się z Wami witałam, więc mówię dzień dobry

Widziałam, że rozpętała się rozmowa na temat szkoły rodzenia. Ja chodzę, zdaję sobie sprawę, że jest to tylko teoria, ale lepiej wiedzieć, co może na czekać niż być zielonym.
Ja nie narzekam na swojego męża, bo potrafi posprzątać, ugotować, jak trzeba poprasuje, do szkoły rodzenia sam chce chodzić i wszystko zapamiętuje. Każdy człowiek jest inny, większość zależy od charakteru i wychowania.

Eeyesblue,maltanu na pewno nie trzeba zmywać z sutków,a jak z bepanthen to nie wiem, ale ja tylko ten kupię.

Mogę się pochwalić, że dziś zamówiliśmy wózek bebetto torino. Będzie do odbioru pod koniec stycznia.

Co do zamówienia z apteki to czekam na lekcję w SR dotyczącą kąpieli. Jak wiaderko nam się spodoba to od razu za jedną przesyłką zamówimy.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 15:30   #2247
Bonku
Wtajemniczenie

mojej kolezanki mama pracuje w zlobku i wszystkie swoje dzieciaki dawała z takim personelem jak babcia to ja bym sie nawet nie wahała
Stary 2016-01-02, 15:37   #2248
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Mogę się pochwalić, że dziś zamówiliśmy wózek bebetto torino. Będzie do odbioru pod koniec stycznia.

Super jaki kolor?
Stary 2016-01-02, 15:40   #2249
Bonku
Wtajemniczenie

podłączam się pod pytanie jaki kolor Emma 'słyszysz'? Torino

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

moje kolezanki mi ostatnio polecały krem na sutki lansinoh-lanolina-10ml podobno cuda robi i szybko goi jak małe sie urodzi z zębami
Stary 2016-01-02, 15:41   #2250
milenujdka
Wtajemniczenie

Kolor sl7 zastanawialiśmy się nad całym jasnym, ale z obawy przed zabrudzeniem stanęło na tym.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości