|
|
#2221 |
|
przyczajony tygrys
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
monikmi, ktoregos_dnia, moooniaaaa, kallina_2014, trzydziescidwa, Szczeperka, NADIA29, nessea, Bonku, Emmo dziękuję za odp ws rożka i pościeli
![]() Ponadto dziękuję za życzenia urodzinowe wszystkim i każdej z osobna. ![]() Ja szykuję się raczej na samotny poród. Co wyjdzie- zobaczymy. SR jest u mnie w godzinach pracy męża, a i ja teraz nigdzie nie wychodzę, także problem się rozwiązał. Jedynie w poniedziałek chcę zadzwonić do położnej (która do nas będzie przychodziła po porodzie). I się z nią umówić, pogadać. Miałyśmy się spotkać w grudniu, ale akurat wtedy trafiłam do szpitala ![]() Zgadzam się z Emmą i Bonku, że facetowi najlepiej prosto z mostu powiedzieć czego się oczekuje ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Tak mówicie o żłobkach... Po jakim czasie wracałyście do pracy po poprzedniej ciąży? jak przygotowywałyście dzieciątko do żłobka? Na ile je pierwszy raz zostawiłyście? Jak ogólnie u Was to wyglądało?
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry! Dzisiaj zasnelam o 2 w nocy a synek obudzil mnie o 4.30
. Na szczescie moglam zrobic sobie drzemke i czuje sie znacznie lepiej. Wczoraj w nocy siedzialam i ogladalam brakujace rzeczy do wyprawki. Porownywalam ceny, sklepy, jakosc i juz powoli zaczyna mi sie klarowac czego chce. Pisalyscie o sr. My z Tz chodzilismy. Mieszkamy w innym kraju, wiec dla mnie bylo to ulatwienie zapoznac sie z terminami, szpitalem,itd... Chociaz pewnie w Polsce tez bysmy poszli, bo jesli jest mila atmosfere, to ja lubie uczestniczyc w takich zajeciach. Tz byl chetny, wiec nawet nie rozciagalam tematu i po prostu poszlismy. Teraz zrezygnowalismy bo juz co nieco wiemy , ale przyznam ze wtedy byla to dla nas niezastapiona wiedza. My czulismy, ze ma to dla nas jakies znaczenie, ale nie oznacza to, ze kazdy czuje taka potrzebe. I bez sr dzieci sie rodza, a partnerzy daja sobie rade, bo nie jest regula, ze po sr Tz da rade lepiej niz bez. Po prostu jedni czuja sie lepiej taka wiedze posiadajac, innym jest to obojetne, a jeszcze inni nie czuja klimatu i po co maja isc na sile i sie denerwowac U mnie zapowiada sie drugi dzien w pizamie Chyba jednak zaraz ide sie ogarnac , chlopaki na dola jakis smieszny film ogladaja, bo tylko co chwila slysze jak sie smieja, wiec po filmie moze zabiore synka do 'malpiego gaju', choc pogoda mowi -'zostan w domu' .
|
#2224 | |||||
|
Zadomowienie
|
ja dopiero po sylwku sie witam
bylo bardzo fajnie, goscie rozeszli sie po 1 takze szybko, nawet posprzatalismy od razu piccolo wypilam i strasznie mi smakowalo ![]() jedyne co to pol imprezy mialam zgage.. i codzienni mnie dopada, rennie nie pomaga ![]() za to wczoraj czulam sie jak na kacu ![]() dzis tez leniwie, korzystam z ostatnich dni weekendu, bo w poniedzialek juz do pracy Cytat:
kolderki i poduszki nie kupowalam, tzn mam poszewki same bo byly w zestawie.do wozka tylko kocyk, posciel zbedna uwazam na okres w ktorym rodzimy bedzie wiosna a zaraz lato, nie przyda sie tez mam ta poduszke, wzielam od razu jak zamawialam kilka rzeczy u jednego sprzedawcy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() sloneczko4477 lacze sie w bolu ze zgaga... najbardziej dopada mnie jak klade sie juz spac, zaczelam sypiac tak na wpol lezaco.. pomaga ale moj przelyk jest taki podrazniony juz, ze pijac glupia herbate, jedzac ciepla zupe po prostu mnie boli
|
|||||
|
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do krwi przy porodzie. Do szpitala trafiłam z hemoglobina 12,3 a wyszłam po dwóch dniach z hemoglobina na poziomie 6. Poród i połóg po prostu łączą się z krwią i tyle
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Dziewczyny macie namiar na jakiegos spoko sprzedawce z allegro z ciazowymi legginsami? Tanie bo chce po domu miec jakies |
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma poszlam do pracy jak mała miała pół roku, pracowałam na pół etatu w hotelu. Na czas pracy zostawialam ją z teściową. KP przed pracą i zaraz po, a w między czasie babcia podawała obiadek, deserek, herbatkę. Najgorsze były wyjścia z domu. Babcia musiała odwrócić jej uwagę żeby nie widziała jak wychodzę. Pozniej było tylko gorzej haha. Nigdy nie pogodziła się z pracującą mamą. Inaczej jest z pracujacym tatą bo owszem zapyta się kiedy wróci ale nie płacze kiedy wychodzi. Ciężko było mi zostawiać w pośpiechu placzace dziecko. Teraz to też jest jedna sprawa ktorej najbardziej się obawiam. Jak połączyć wychowywanie dzieci z pracą. Jak wiadomo po pracy trzeba jeszcze zrobic obiad, pranie, posprzątać, wziąć prysznic itd. ale z drugiej strony jest dziecko, które tęskniło podczas naszej nieobecnosci i potrzebuje naszej uwagi, a zmeczenie sprawia, że czujemy się okropnie wykorzystywane. Mam nadzieję, że znajdę na to złoty środek i uda mi się te dwie, a nawet trzy sprawy pogodzić(dzieci, praca, dom).
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
my do sr nie chodzimy, poloznej pytalam to nie wiedziala o co mi chodzi
wierze, ze dam rade bez a moj maz tez sobie poradzi a przynajmniej mowi, ze zrobi wszystko, zeby mi ulzyc ![]() nasze mamy i babcie rodzily bez sr i dawaly rade, to czemu ja mam nie dac? co do zajmowania sie dzidziusiem tez jestem w dobrej mysli, w rodzinie mamy mnostwo dzieciakow, opiekowalismy sie z mezem zawsze jakimis brzdacami a maz twierdzi, ze jak sie urodzi to wtedy sie nauczy wszystkiego, bo nie bedzie mial wyjscia narazie obserwuje znajomych w akcji i koduje ostatnio znajomy przewijal swoja corke i tlumaczy: "bierzesz za nogi, o tak, jak krolika" |
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mozna lapac noworodka za nogi przy przewijaniu
o matko jaka rada..A stawy dziecka? Powinno sie obracac łapiac za stawy a nie ciagnac za nogi do gory..
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2016-01-02 o 13:49 |
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to facet "lapiesz za nogi " to dla niego moze byc bez roznicy czy to 3 tyg dziecko czy 2 letnie
|
|
|
|
|
#2232 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
. U kogo zamawiałaś motylka? Cytat:
. Teoretycznie ktoś mógłby mi córci przypilnować, jednak zobaczymy co wyjdzie w praktyce. Nie chcę później wypominek ze strony teściowej czy siostry tż, jaką to jestem okropną matką, że nie chcę się dzieckiem zajmować, tylko do pracy mi się chce
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Roznie dziecki reaguja jedne placza jedne nie.
syn kuzynki plakal od zawsze za mama i nie zostawiala go a teraz ma 4 lata i jest taki mamisynkiem ze rece opadaja. A corka jej miala 13 miesiecy poszla do zlobka i jedyne o co tam placze to jak sie wywali i guza nabije
|
|
|
|
#2235 |
|
przyczajony tygrys
|
Dziękuję
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
moja mama pracuje w przedszkolu, czesto opowiada o rodzicach co przyprowadzaja swoje pociechy placzace, nie dajace sie oderwac a pozniej jeszcze stoja po 2-3 godz pod drzwiami i placza za dzieckiem a dziecko za nimi.. nie raz sie poddaja i biora do domu, bo nagle sie okazuje, ze jest w domu babcia, ktora moze zostac z dzieckiem
![]() ja uwazam, ze jak ktos sie decyduje to trzeba stanowczo postapic, dziecko jak poplacze nic mu nie bedzie a nauczy sie w koncu rodzicom tez jest trudno, gdy nagle musi oddac swoj skarb na caly dzien pod opieke obcych osob, ale niestety taka kolej rzeczy dziecko w przedszkolu staje sie bardziej samodzielne, uczy sie od innych dzieciakow w domu owszem rowniez, nie twierdze, ze nie ale przynajmniej nie jest wlasnie "przyklejone" tylko do mamusi i z mamusia wszystko
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
echhh zaczęłam myśleć o żłobku i aż łzy mi w oczach stanęły
![]() na razie nie myślę co i jak, bo póki co mama i teściowa pracują, ale kto wie co będzie za półtora roku? Tak naprawdę jakaś duża pomoc będzie nam potrzebna w przyszłym roku na miesiąc, półtora w maju-czerwcu i potem od września... siorka studiuje, w czerwcu zazwyczaj sesja, to może da radę trochę posiedzieć z małym... zobaczymy jak to wyjdzie i jak z TŻ dogramy sobie plany ![]() co do sr, ja zaczęłam chodzić i wiele przydatnych rzeczy na pewno się dowiem, ale też nie jest to dla mnie jedyna słuszna prawda... TŻ pracuje akurat w tym dniu i w tych godzinach kiedy ta sr jest, ale chciałby chodzić, więc jak mu się uda zamienić to będziemy chodzić razem ![]() nie chce mi się jakoś pisać ostatnio, bo nastrój mam nienajlepszy. Nie jestem pewna czy mój problem z pęcherzem to na pewno to, bo piecze między sikaniami tak w dole i niby częściej sikam, ale nie to że czuję parcie cały czas... może to jakaś intymna infekcja, która dodatkowo wpływa na pęcherz? Przez tą głupią luteinę nie wiem czy mam jakieś upławy, bo ciągle jakieś resztki po niej wylatują Już sama nie wiem... Męczę się okropnie, nienawidzę takich stanów :/ biorę urosept, żurawit i provag, jak do poniedziałku nie przejdzie to trzeba będzie iść do gina nie mogło mi się to zrobić w zeszłym tygodniu przed wizytą?
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ogolnie duze dzieci na całe zycie haha ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- podobno wkladki laktacyjne z baby dream tez mają klej i są spoko, używałyście? |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
predzej moj maz. Ja zolza jestem
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
32 trudno mi coś doradzić bo nie miewam infekcji ale chyba najlepiej iść do gina i powiedzieć, że masz wątpliwości. Może pobierze wymaz do badania..
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Co do przebierania pieluchy to też trzymałam za nóżki nad kostkami, a mimo to mała ma proste, zdrowe nogi. Nie trzymam się książkowych rad robię tak żeby było dobrze i nie zrobilam jeszcze krzywdy żadnemu dziecku. Przecież nie chwyce za obsraną du.pę.. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Bonku nie używałam jeszcze tych wkladek babydream ale na pewno wypróbuję.
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anna Mucha przed dziecmi wypowiadała sie ze matki mają kaszki zamiast mózgu itd a teraz? 2 dzieci i tez pewnie toche kaszki by sie w mozgu znalazło
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Przysnelam chwilę i od razu lepiej
![]() Monicca, zazdroszczę kurtki, ja juz nie mam w czym chodzić a szkoda mi teraz kupować za 200 czy 300zl. Chyba, że mnie bardzo przyciśnie to będę zmuszona. O żłobku jeszcze kompletnie nie myślę, ale fakt że trzeba się zorientować, bo z tego co pamiętam znajomi mieli problem. Tylko już teraz nie jestem pewna czy ze żłobkiem czy z przedszkolem
|
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pamiętam czy dzisiaj się z Wami witałam, więc mówię dzień dobry
![]() Widziałam, że rozpętała się rozmowa na temat szkoły rodzenia. Ja chodzę, zdaję sobie sprawę, że jest to tylko teoria, ale lepiej wiedzieć, co może na czekać niż być zielonym. Ja nie narzekam na swojego męża, bo potrafi posprzątać, ugotować, jak trzeba poprasuje, do szkoły rodzenia sam chce chodzić i wszystko zapamiętuje. Każdy człowiek jest inny, większość zależy od charakteru i wychowania. Eeyesblue,maltanu na pewno nie trzeba zmywać z sutków,a jak z bepanthen to nie wiem, ale ja tylko ten kupię. Mogę się pochwalić, że dziś zamówiliśmy wózek bebetto torino. Będzie do odbioru pod koniec stycznia. Co do zamówienia z apteki to czekam na lekcję w SR dotyczącą kąpieli. Jak wiaderko nam się spodoba to od razu za jedną przesyłką zamówimy. |
|
|
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
mojej kolezanki mama pracuje w zlobku i wszystkie swoje dzieciaki dawała z takim personelem jak babcia to ja bym sie nawet nie wahała
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super jaki kolor?
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
podłączam się pod pytanie jaki kolor
Emma 'słyszysz'? Torino ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- moje kolezanki mi ostatnio polecały krem na sutki lansinoh-lanolina-10ml podobno cuda robi i szybko goi jak małe sie urodzi z zębami
|
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolor sl7
zastanawialiśmy się nad całym jasnym, ale z obawy przed zabrudzeniem stanęło na tym.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

. Na szczescie moglam zrobic sobie drzemke i czuje sie znacznie lepiej. Wczoraj w nocy siedzialam i ogladalam brakujace rzeczy do wyprawki. Porownywalam ceny, sklepy, jakosc i juz powoli zaczyna mi sie klarowac czego chce.
, ale przyznam ze wtedy byla to dla nas niezastapiona wiedza. My czulismy, ze ma to dla nas jakies znaczenie, ale nie oznacza to, ze kazdy czuje taka potrzebe. I bez sr dzieci sie rodza, a partnerzy daja sobie rade, bo nie jest regula, ze po sr Tz da rade lepiej niz bez. Po prostu jedni czuja sie lepiej taka wiedze posiadajac, innym jest to obojetne, a jeszcze inni nie czuja klimatu i po co maja isc na sile i sie denerwowac
, chlopaki na dola jakis smieszny film ogladaja, bo tylko co chwila slysze jak sie smieja, wiec po filmie moze zabiore synka do 'malpiego gaju', choc pogoda mowi -'zostan w domu' 
i codzienni mnie dopada, rennie nie pomaga 

wierze, ze dam rade bez a moj maz tez sobie poradzi a przynajmniej mowi, ze zrobi wszystko, zeby mi ulzyc
o matko jaka rada..