Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 13:36   #1921
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
do mikrofalowki i ma na ciepło
tylko, żeby nie wybuchły jak jajka może lepiej je obierz najpierw
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 13:39   #1922
Karinek1973
Raczkowanie

Witam się w 35 tc. Piszecie o pomarańczkach a ja od dzisiaj jestem na detoksie cytrusowym. Wczoraj wyczytałam, że w ciąży cytrusy mogą powodować wieczorną zgagę - od kilku dni wieczorem pali mnie jak... no więc wymyśliłam, że spróbuję nie jeść pomarańcz mandarynek a nawet cytryny zobaczymy Może pomoże !!!
A i pochwalę się - będziemy mieli wkrótce w domu dzidziulka wczoraj mąż z synkiem złożyli komodę, łóżeczko Dzisiaj wszystko piorę - u mnie niewiele ciuszków, jeden rożek, jeden kocyk, jeden kombinezon W sumie tylko dwie pralki Po południu jedziemy do sklepu pomacać wózek bo nie mogę się zdecydować czyć x lander movie x pulse czy może graco evo xt Musimy zobaczyć No przygotowania na całego
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 13:46   #1923
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Witam się w 35 tc. Piszecie o pomarańczkach a ja od dzisiaj jestem na detoksie cytrusowym. Wczoraj wyczytałam, że w ciąży cytrusy mogą powodować wieczorną zgagę - od kilku dni wieczorem pali mnie jak... no więc wymyśliłam, że spróbuję nie jeść pomarańcz mandarynek a nawet cytryny zobaczymy Może pomoże !!!
A i pochwalę się - będziemy mieli wkrótce w domu dzidziulka wczoraj mąż z synkiem złożyli komodę, łóżeczko Dzisiaj wszystko piorę - u mnie niewiele ciuszków, jeden rożek, jeden kocyk, jeden kombinezon W sumie tylko dwie pralki Po południu jedziemy do sklepu pomacać wózek bo nie mogę się zdecydować czyć x lander movie x pulse czy może graco evo xt Musimy zobaczyć No przygotowania na całego
Mi pomarańcze i mandarynki szkodzą jak się zaraz po położę, a tak jak minie z godzina, dwie to luz... gorzeje, że w dzień też się n-razy kładę

A to masz faktycznie malutko prania Ja posortowałam wszystko kolorystycznie, łącznie z ręcznikami, pościelą i jednak wyjdzie mi kilka pralek.
Stary 2016-01-02, 13:53   #1924
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

[QUOTE=Lola2828;53974680]Zaproponuje mu jak zadzwoni ciekawe co powie haha [/QUOT

powiedz mu ze to taki hit z kuchni tv

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 13:53   #1925
figa84
Zakorzenienie

Kto mi podpowie gdzie stacjonarnie w normalnej cenie znajdę tego rodzaju opakowania? W Agacie były raz drożej niż na allegro :/
http://allegro.pl/pudelko-pojemnik-z...848561026.html
http://allegro.pl/pojemnik-24l-skrzy...862376799.html
Stary 2016-01-02, 14:00   #1926
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Kto mi podpowie gdzie stacjonarnie w normalnej cenie znajdę tego rodzaju opakowania? W Agacie były raz drożej niż na allegro :/

ja takie zawsze w ikeach widziałam...

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-02, 14:04   #1927
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
ja takie zawsze w ikeach widziałam...
najbliższą mam 70km a tż tego sklepu nienawidzi, więc nijak go nie wygonię
Stary 2016-01-02, 14:05   #1928
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam takie w Pepco i Kauflandzie.
Stary 2016-01-02, 14:10   #1929
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
najbliższą mam 70km a tż tego sklepu nienawidzi, więc nijak go nie wygonię
u mnie mam Action - taki sklep jak pepco wlasnie i tam wszystko jest i tanie jak barszcz takie wielkie pudla sa na oko po 3 euro

wlasnie, pepco !!!! :roll eyes:

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-02, 14:48   #1930
Aninis
Zakorzenienie

obudziłam się o 13 serio muszę się ogarnąć w końcu i zacząć wcześniej wstawać
Dopiero co zjadłam śniadanko i zaraz poczytam, czy się któraś nie rozpakowała przypadkiem

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
U mnie tż juz pojechał ja rozłożyłam rogówke wzięłam koc i leżę przed tv
Zawine łam szalik na szyję i jestem jak Aninis teraz

Oglądałam ciążę z zaskoczenia. ... szok jak można nie wiedzieć o tym
A wiesz, że dalej chodzę z szalikiem jest o niebo lepiej niż w 1 dniu, ale jak się nie tak ruszę, albo co ciekawe jak rękę do góry podniosę... to znowu ból szyi... więc na razie nadal się grzeję i chociaż z innego powodu niż Ty mam szalik na szyi, to powiem Ci, a raczej napiszę, że dla mnie chodzenie w szaliku, to super sposób na bolące gardło... zawsze jak mnie zaczyna gardło boleć, to śpię w szaliku i chyba mi się wszystkie zarazki gotują i zdychają i z reguły samo to mi pomaga... nie lubię tabletek na gardło i np. taki tantum verde to dla mnie masakra, za żadne pieniądze bym nie wzięła... to uczucie znieczulonego gardła brrrrr

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U nas -12, nici z przewietrzania Tuśka...
oooo to w samym bb trochę cieplej -10

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ja też się witam Pojechaliśmy dzisiaj z rańca na zakupy, żeby uniknąć późniejszego tłoku Mój Tż rozłożył mnie na łopatki. Powiedział, że on tez musi zacząć kupować swoją część wyprawki... Poszedł i wrócił z 2 kartonami piwa i mówi, że gromadzi zapasy na pępkowe

Jeżeli chodzi o obwody to ja biję wszystkie rekordy chyba. W biuście 113 cm, w brzuchu 120 i jak się okazało 17 kg na plus Ale część z tego to woda bo kostki mi już zniknęły, a nogi zaczynają przypominać kręgle...

Z dietą po porodzie to u mnie było niewesoło bo mały miał kolki i biegunki, więc kłaniał się ryż, jabłka, kurczak, królik... Wszystko gotowane pieczone lub duszone. I tak przez 3 miesiące z hakiem... Za to bardzo szybko wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży Później jadłam już normalnie, nawet po Big Macu nic Młodemu nie było.

Laktator mam ręczny- Tomme Tipee, chyba tak to się pisze Spisywał się świetnie i uchował sie w super stanie
Ja wreszcie poprasowałam i upakowałam w komodzie ciuszki dla Małej. Chyba przegięłam bo same 0-3 zajęły mi 3 wkłady pralki plus 4 to pościel, kocyki itp

Esorku ślicznie wyglądasz, bardzo kształtny brzusio
a to dobre, aż przeczytałam mojemu tż... pokiwał głową z aprobatą

A co do wymiarów, to na tym etapie chyba faktycznie może się już woda zatrzymywać. W jakiej pozycji śpisz? Ja nie wiem, co to ma wspólnego z wodą w organizmie, ale ostatnio jak sobie czytałam, co się dzieje w 33-34 t ciąży, to natknęłam się na zapis w stylu: jeżeli nie śpisz na lewym boku, to mogą Ci zacząć puchnąć nogi, bo zatrzymuje się woda w organizmie.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
przy 9 wymiękłam

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witamy w 2016
Super że wszystkie jeszcze w dwupaku <3
My sylwestra przeleżeliśmy w domu, wczoraj obiad u teściów.
Czekam na 2 koszule do karmienia i szukam jakiegoś biustonosza :/
Jeszcze laktator i mamy chyba wszystko
Zainstalowaliśmy karuzelę na łóżeczko i jest cudowna. Nie wiem jakim cudem tak mało wydałyście na wyprawkę :O U nas poszło z 4 tyś. z czego 2 odpadła bo rodzice kupili wózek...I wcale nie szaleliśmy z zakupami...
ja wydałam już jakieś 3 tys. i sama nie wiem jak to się stało... ale ziarnko do ziarnka i się uzbierało
a przede mną jeszcze zakup najdroższego w sumie wózka i jeszcze do kupienia mam nawilżacz powietrza, termometr bezdotykowy i wanienkę
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 14:56   #1931
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tż juz pojechał ja rozłożyłam rogówke wzięłam koc i leżę przed tv
Zawine łam szalik na szyję i jestem jak Aninis teraz

Oglądałam ciążę z zaskoczenia. ... szok jak można nie wiedzieć o tym
mi się nigdy nie chciało wierzyć w takie historie... dopóty dopóki moja kuzynka nie dowiedziała się w 6 m-cu, że jest w ciąży
brak okresu olała, bo miała z tym przeboje i czasem po 3-4 m-ce okresu brak
a do lekarza poszła jak czuła ruchy dziecka w brzuchu... z przerażeniem, że to tasiemiec lekarz zrobił jej usg i powiedział: Pani ciąża, ciąża... a nie tasiemiec hahaha i odesłała do gina (jakoś 22-23 tydzień ciąży wtedy miała)
Stary 2016-01-02, 15:01   #1932
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Esor witaj w klubie- ja mogłabym już urodzić... Dłuży mi się niesamowicie. Jeszcze jakieś 6 tygodni, bo mój gin mi powiedział, że u nich planowane cesarki robi się na około tydzień przed terminem.

Za to dziewczynom z Krk mogę zdać relacje z porodówki na Kopernika. Kuzynka własnie dzisiaj wyszła z maluchem. Warunki super- sala porodowa jednoosobowa z wszystkimi udogodnieniami (piłki, drabinki, własna łazienka z prysznicem), jej akurat wypadła cesarka, więc osoba towarzysząca siedziała w tej sali i czekała- przynieśli jej dziecko zaraz po urodzeniu do kangurowania. Urodziła 21:50, więc spędziła noc na pooperacyjnej i rano ją uruchomili i przynieśli jej małego z noworodków. Sala na oddziale dwuosobowa z łazienką. W sali łóżeczka dla maluchów i szafka z wszystkimi niezbędnymi przyborami- podkłady poporodowe, pieluchy, maści, poduszki do karmienia itd. Tylko majtki jednorazowe trzeba mieć własne. Wszystko świeżo po remoncie. Ogółem jest bardzo zadowolona i z warunków i opieki nad nią i małym.... Przyznam się szczerze że nie spodziewałam się, że jest aż tak dobrze, bo 6 lat temu warunki były conajmniej... Skromne

Kopernika wyremontowali w zeszłym roku wiec warunki lokalowe maja super

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość

No juz bardzo niedługo moj tz tez musi złożyć komode w tym tygodniu. Przywiozłam rzeczy po młodej dzisiaj od rodzicow wiec po weekendzie rozpakuje i zobacze czy mam wszystko czy czegoś brakuje. Tez nie mam duzo, dwie pralki spokojnie sie zmieszczę ze wszystkim
Jeszcze musimy fotelik kupić ale chce sie wybrać do sklepu zeby zobaczyc na żywo. Strasznie drogie to pieronstwo jak z baza sie kupuje..

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 15:02   #1933
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
ooo widziałam takie w Carrefourze w Sarnim Stoku... były 2 kolory czarne z pokrywką star wars i niebieskie z pokrywką z jakąś bajką... są mniej więcej tam, gdzie kocie i psie żarcie dlatego zauważyłam... ale nie mam pojęcia jaka cena.
Dzisiaj po południu może się wybiorę tam na zakupy, to jakby co sprawdzę cenę i dam Ci znać.
Stary 2016-01-02, 15:02   #1934
Zakorzenienie

Cytat:
Mi pomarańcze i mandarynki szkodzą jak się zaraz po położę, a tak jak minie z godzina, dwie to luz... gorzeje, że w dzień też się n-razy kładę

A to masz faktycznie malutko prania Ja posortowałam wszystko kolorystycznie, łącznie z ręcznikami, pościelą i jednak wyjdzie mi kilka pralek.

Mi w ogóle o dziwo nie szkodzą cytrusy ale jakoś mnie do nich nie ciągnie w tej ciąży

Stary 2016-01-02, 15:03   #1935
Lola2828
Zadomowienie

Aninis ty wstajesz o 13 ja tak 9-10 ale jak wstaje na siku w nocy nieprzytomna np o 3 dzisiaj i pomyślałam że juz nie długo o tej godzinie będę musiała być bardzo przytomna do karmienia i tak dalej to aż mnie ciary przeszły
Stary 2016-01-02, 15:06   #1936
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Widziałam takie w Pepco i Kauflandzie.

Ja tez widziałam w kauflandzoe za dobra cenę ale tam sie ak pojawia cos i znika od czasu do czasu

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Aninis ty wstajesz o 13 ja tak 9-10 ale jak wstaje na siku w nocy nieprzytomna np o 3 dzisiaj i pomyślałam że juz nie długo o tej godzinie będę musiała być bardzo przytomna do karmienia i tak dalej to aż mnie ciary przeszły

Spoko lola nie raz Ci sie zdarzy karmienie o którym zupełnie nie będziesz pamietać także luz

Stary 2016-01-02, 15:06   #1937
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
fakt ale to przez mojego tż, bo mnie rozpieszcza i ciągle powtarza pośpij sobie, poleż, odpocznij póki jeszcze możesz
Stary 2016-01-02, 15:07   #1938
Zakorzenienie

Byłam wczoraj na super koncercie nigel kennedy, ale dali czadu z orkiestra z Krakowa! Tylko tyłek mnie juz mocno bolal bo ponad 3h siedzenia z jedna krótka przerwa..

Stary 2016-01-02, 15:11   #1939
senkasandry
Rozeznanie

przepraszam za offtop ale chcialabym zapytac Was o cos co mnie bardzo zastanawia, a nie wiem gdzie moglabym zadac to pytanie chyba najlpeiej osob ktore maja doswiadczenie.

chcialam zapytac sie o to, czy kiedy robilyscie test ciazowy od rana to faktycznie cala noc nie bylyscie wc? chodzi o to ,ze chcialam jutro zorbic test, dzis robilam wyszeld negatywny ale okazalo sie ze zle go wykonalam (bylam wczesniej w toalecie, dopiero teraz przeczytalam artykul ze potrzeba ok 8 godz bez oddawania moczu zeby test byl wiarygondy). moje pytanie; czy robiac test ciazowy ktory wyszedl pozytywny faktycznie robilyscie po calej nocy bez wizyty w wc?
w nocy czesto wstaje i nie wiem czy dam rade tak dlugo wytrzymac bez siusiania.
senkasandry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 15:20   #1940
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senkasandry Pokaż wiadomość
przepraszam za offtop ale chcialabym zapytac Was o cos co mnie bardzo zastanawia, a nie wiem gdzie moglabym zadac to pytanie chyba najlpeiej osob ktore maja doswiadczenie.

chcialam zapytac sie o to, czy kiedy robilyscie test ciazowy od rana to faktycznie cala noc nie bylyscie wc? chodzi o to ,ze chcialam jutro zorbic test, dzis robilam wyszeld negatywny ale okazalo sie ze zle go wykonalam (bylam wczesniej w toalecie, dopiero teraz przeczytalam artykul ze potrzeba ok 8 godz bez oddawania moczu zeby test byl wiarygondy). moje pytanie; czy robiac test ciazowy ktory wyszedl pozytywny faktycznie robilyscie po calej nocy bez wizyty w wc?
Ne słyszałam żeby nie siusiac przez 8godz. Prawidłowo test powinno się wykonywać z porannego moczu jak się wstanie rano na pierwsze siusiu. Ja zrobiłam test po 4 dniach spóźnienia i wyszedł z popoludniowego moczu jak wróciłam z pracy a w pracy piłam ze 2 herbaty ;-) może poprostu za wcześnie wykonałas. Powtórz jutro rano i po 2 kolejnych dniach. Pozdrawiam

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 15:29   #1941
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też przed ciążą nawet z reguły 1 raz w nocy wstawałam na siusiu.
Test ciążowy robiłam jakoś w 33 dniu cyklu jak nie dostałam okresu (miałam ok. 28 dniowe cykle)... poszłam spać ok. 23, a na siku obudziłam się ok. 5, więc stwierdziłam, że robię test... i wyszedł pozytywny
A następnego dnia pojechałam na badanie z krwi (beta hcg).
Stary 2016-01-02, 15:39   #1942
Zakorzenienie

Motyl znalazłam adaptery a właściwie glosno myślałam gdzie sa przy tacie a ten mowi ze przeciez lezą tu i tu i ze mi mówił miesiąc temu. No budyń jestem jakich mało dobrze ze mnie usłyszał moj tata

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ja znowu u teściów. Nuuuudzi mi sie

Mam mega spękane usta od tego mrozu, ale msze przyznać ze całkiem fajnie sie spaceruje przy takiej temperaturze tylko 30 min i zdecydowanie wystarczy

Stary 2016-01-02, 15:49   #1943
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
przypomniało mi się, że takie pudła są jeszcze w Castoramie... mój tż z takiego robi kuwetę kotom wycina wejście i gotowe
i jakoś z pół roku temu kupował nowe... ale mówi mi, że coś koło 40 zł płacił... tylko, że on zawsze bierze to największe, a nie wiem jaki Ty chcesz rozmiar

Dobra... a niech mi ktoś podpowie, gdzie w sklepie stacjonarnym można kupić takie wiadro na pieluchy... bo jakoś bez sensu kupować to przez allegro... jeszcze przyjdzie mi połamane
http://allegro.pl/super-szczelne-wia...491291890.html
Stary 2016-01-02, 15:49   #1944
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Motyl znalazłam adaptery a właściwie glosno myślałam gdzie sa przy tacie a ten mowi ze przeciez lezą tu i tu i ze mi mówił miesiąc temu. No budyń jestem jakich mało dobrze ze mnie usłyszał moj tata

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ja znowu u teściów. Nuuuudzi mi sie

Mam mega spękane usta od tego mrozu, ale msze przyznać ze całkiem fajnie sie spaceruje przy takiej temperaturze tylko 30 min i zdecydowanie wystarczy

Podobno w Krakowie dzisiaj darmowe przejazdy komunikacją miejską w związku ze smogiem.

U mnie już 2 pralki się suszą i zostanie mi jeszcze jedna luźna. Nie mam gdzie tego wieszać. Nawet nie wiem czy wszystko zostanie założone bo dostałam 2 siatki.A znając mnie jak się uprę przy którymś ubranku to ciągle będę je zakładać.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 15:52   #1945
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
przypomniało mi się, że takie pudła są jeszcze w Castoramie... mój tż z takiego robi kuwetę kotom wycina wejście i gotowe
i jakoś z pół roku temu kupował nowe... ale mówi mi, że coś koło 40 zł płacił... tylko, że on zawsze bierze to największe, a nie wiem jaki Ty chcesz rozmiar

Dobra... a niech mi ktoś podpowie, gdzie w sklepie stacjonarnym można kupić takie wiadro na pieluchy... bo jakoś bez sensu kupować to przez allegro... jeszcze przyjdzie mi połamane
http://allegro.pl/super-szczelne-wia...491291890.html

innymi słowy muszę tż poprosić o przejażdżkę po sklepach

Wiadra mam takie http://allegro.pl/plast-team-wiadro-...726651444.html
Kupiłam w jakimś markecie (chyba auchan, ale w innych też widziałam), mi wystarczyły
Stary 2016-01-02, 15:55   #1946
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nie chodzi Ci o konkretny wzór, to ja w Leroy Merlin kupowałam ostatnio takie obrotowe, jakoś 20l pojemności. Za 15 zł jedno z pokrywą

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 15:55   #1947
senkasandry
Rozeznanie

a jak to bylo u Was z okresem? w terminie okresu bylo plamienie czy mialyscie okres jeszcze? (wiem ze dziwne pytanie, ale czytaalm ze mozna miesiackzowac jeszcze a nie plamic na poczatku ciazy).

tzn chce wykoknac test zeby wiedziec coo i jak,. ja mialam okres po stosunku normalnie, tzn byl w terminie o jeden dzien krotszy (ale to mis ie zdazalo) . tylko ze od kilku dni boli mnie bardzo podbrzusze a do okresu jeszcze tydzien wiec zastanwiam sie nad ewentualna ciaza. no i teraz pewnie mnie wysmiejecie- ale nie bylo wytrsyku tylko preejakulat mogl wydostac sie z prezerwatywy. wiem, ze to malo prawdopodobne to wszystko, ale bole podbrzusza nie daja mi spokoju. (no i w tym miesiacu nie mialam praktycznie sluzu ani plodnego ani niepoldnego)

co myslicie, z waszego dowiadczenia? szczerze, nie chcialabyam byc w ciazy robie test dla spokoju, prosze o szczera odpowiedz jak to widzicie.
senkasandry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 15:58   #1948
butterfly20
Zakorzenienie

http://www.leroymerlin.pl/garderoba-...7438,l822.html coś takiego

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
obudziłam się o 13 serio muszę się ogarnąć w końcu i zacząć wcześniej wstawać
Dopiero co zjadłam śniadanko i zaraz poczytam, czy się któraś nie rozpakowała przypadkiem

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

A wiesz, że dalej chodzę z szalikiem jest o niebo lepiej niż w 1 dniu, ale jak się nie tak ruszę, albo co ciekawe jak rękę do góry podniosę... to znowu ból szyi... więc na razie nadal się grzeję i chociaż z innego powodu niż Ty mam szalik na szyi, to powiem Ci, a raczej napiszę, że dla mnie chodzenie w szaliku, to super sposób na bolące gardło... zawsze jak mnie zaczyna gardło boleć, to śpię w szaliku i chyba mi się wszystkie zarazki gotują i zdychają i z reguły samo to mi pomaga... nie lubię tabletek na gardło i np. taki tantum verde to dla mnie masakra, za żadne pieniądze bym nie wzięła... to uczucie znieczulonego gardła brrrrr

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

oooo to w samym bb trochę cieplej -10

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

a to dobre, aż przeczytałam mojemu tż... pokiwał głową z aprobatą

A co do wymiarów, to na tym etapie chyba faktycznie może się już woda zatrzymywać. W jakiej pozycji śpisz? Ja nie wiem, co to ma wspólnego z wodą w organizmie, ale ostatnio jak sobie czytałam, co się dzieje w 33-34 t ciąży, to natknęłam się na zapis w stylu: jeżeli nie śpisz na lewym boku, to mogą Ci zacząć puchnąć nogi, bo zatrzymuje się woda w organizmie.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

przy 9 wymiękłam

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

ja wydałam już jakieś 3 tys. i sama nie wiem jak to się stało... ale ziarnko do ziarnka i się uzbierało
a przede mną jeszcze zakup najdroższego w sumie wózka i jeszcze do kupienia mam nawilżacz powietrza, termometr bezdotykowy i wanienkę
Ale ja mieszkam w samym BB

Stary 2016-01-02, 16:01   #1949
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
a jak to bylo u Was z okresem? w terminie okresu bylo plamienie czy mialyscie okres jeszcze? (wiem ze dziwne pytanie, ale czytaalm ze mozna miesiackzowac jeszcze a nie plamic na poczatku ciazy).

tzn chce wykoknac test zeby wiedziec coo i jak,. ja mialam okres po stosunku normalnie, tzn byl w terminie o jeden dzien krotszy (ale to mis ie zdazalo) . tylko ze od kilku dni boli mnie bardzo podbrzusze a do okresu jeszcze tydzien wiec zastanwiam sie nad ewentualna ciaza. no i teraz pewnie mnie wysmiejecie- ale nie bylo wytrsyku tylko preejakulat mogl wydostac sie z prezerwatywy. wiem, ze to malo prawdopodobne to wszystko, ale bole podbrzusza nie daja mi spokoju. (no i w tym miesiacu nie mialam praktycznie sluzu ani plodnego ani niepoldnego)

co myslicie, z waszego dowiadczenia? szczerze, nie chcialabyam byc w ciazy robie test dla spokoju, prosze o szczera odpowiedz jak to widzicie.
jest przynajmniej 2 właśćiwe wątki na wizażu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778122&page=68
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=823990&page=32

o testach ciążowy również.
Ja tu widzę marne szanse na ciąże....
Stary 2016-01-02, 16:01   #1950
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

nie ma reguły.
Ja pierwszy test zrobiłam ten o większej czułości 12 dni po owu z rannego moczu i nie wyszło NIC. Na następny dzień rano sobie odpuściłam, ale że sikałam co 10 minut to postanowiłam jednak zrobić koło południa, pewnie z jakiegoś 15 sika i wyszło. a to był test o mniejszej czułości

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości