|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Cytat:
Mitex to byl dramat- odeslalam. Cytat:
myslalam ze matki wstaja skoro swit a nam sie ani razu nie udalo wyjdc z domu wczesniej niz o 12-13 ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Dotka, ja mam jednak mniejszy biust od Ciebie dlatego szukam czegoś z fiszbinami, bo bez to jakiś dramat.
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka a po co wychodzić wcześniej skoro zimno
a tak to koło południa już fajne słoneczko
|
|
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
O widzisz
może dlatego ze tata nie jest tak zazdrosny o syna i ma trochę inne podejscie![]() Kto by pomyślał że długie zakupy czy spacery nie odbija się na Was. Wręcz przeciwnie. Biorąc pod uwagę że tyle siedziałas w domu i każde wyjście kończyło sie twardnieniem skurczami itd
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Po USG lozysko bez zmian, czyli duzo czasu nie mam, sa zwapnienia i oprocz tego jeszcze zmniejszyla sie ilosc wod plodowych. W pn ide do szpitala.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Bo dziwne jesteście
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi to w pn rodzimy razem? ;>
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Kochane chwile mnie nie bylo wiec jeszcze raz wszystkiego dobrego uaoo, zuken kciuki za Was lune najserdeczniejsze gratulacje magdusiaa fajnie ze dobrze poszlo ja tez doradzam dentyste i zycze powodzenia jeslo mozna sie wtracic to rzeczywiscie kupilam alles mama sa super i wygladaja bardzo elegancko mamodel cara mia Ja tez czuje sie średnio sama z soba ostatnio ale jako ze dla mlodego mam wszystko kupione poprane i poprasowane a torba juz straszy spakowana to dzis pomyslalam oczyms innym... pamietacie jak pisalysmy o upominkach dla tztow ? Ja kupilam dzis sliczne pudelko i przygotuje w nim cos dla samej siebie na depresjacje moze tusz, jakos swieczke, balsam a co takie pogotowie antydepresyjne |
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, w końcu kiedyś urodzisz
Cytat:
a kalafior ciążowy Ci przeszedł? Bo u mnie ostatnio dramat z tym, mam takie problemy ze skupieniem że masakra...Ale fenomen matek wstających skoro świt też mnie zawsze zadziwiał zawsze się zastanawiałam "po co" tzn.czaje że czasem dzieciak tak wcześnie wstaje ale żeby tak samemu z siebie się męczyć wczesnym wstawaniem
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam prezentu dla tz nie zrobiłam, po za tym to niech on zrobi dla mnie :p
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- viki z miesiączki wychodzi na 8.01
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
uaoo gift od meza będzie niezalezny jedno nie wyklucza drugiego
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiesznie trochę ![]() Cytat:
a coś diagnozują dalej co z serduszkiem małej?
|
|
#2653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz też wstajemy około 9 bo syn mi się tak przestawił, tylko jak jest szkoła to trzeba przed 7 wstać
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
no dzisiaj było dobrze. O 21 ktg zobaczymy co wykaże.
|
#2655 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby było wszystko okey Lune urodziła więc teraz powinnyście się Kochane po kolei rozpakowywać taka była wczoraj umowa
|
||
|
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
ja co prawda jeszcze nie karmię, ale kupiłam dwa usztywnianie z Alles Mama i bardzo mi odpowiada ich jakość, oraz rozmiary (raz musiałam odesłać, ale drugi już był dobrze dobrany, ale to dlatego, że lekko zaryzykowałam - wzięłam miseczki większe o dwa rozmiary od poprzednich, czyli de facto o 3 rozmiary większe od przedciążowych). Są mimo usztywnienia bardzo delikatne, ładnie odszyte, można się w nich poczuć seksi. Obwody się ponoć troszkę rozciągają, więc tutaj wzięłabym takie jak przed porodem. Są 4ry haftki więc jak coś to na pewno dobrze się dostosuje. Fiszbiny nigdzie nie uciskają, myślę, że przy dłuższym noszeniu też tak będzie.
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Lune gratulacje!!
Zuken i daj znać co Ci powiedzieli.Uaoo za KTG.Mnie dalej podbrzusze boli. Gadałam z moją położną i jutro rano jak pojadę na KTG to mnie też zbada jak tam szyjka wygląda i rozwarcie i jak będzie ok to mi zrobi test z oksytocyną i zobaczymy czy dalej się coś ruszy... Teoretycznie wg OM to już jestem po terminie więc no... |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Poki co czekam na badanie ale juz zaluje ze tu przyjechalam i ciesze sie ze nie bede tu rodzic... jak mnie beda chcieli polozyc na oddzial to sie nie zgodze, personel porazka, wszystko robia z laska, zdziwieni ze od tygodnia mnie boli a do swojego lekarza nie moglam isc i dopiero teraz przyjechalam. Brak slod
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Alles mama na pewno kupie, ale jak juz wrócę do domu z maluszkiem. Teraz jednak ja potrzebuje stanik na już, takze alles mama teraz odpada, bo zanim przyjdzie to juz urodzę :P
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo te alles mama mozna czesto kupic tez stacjonarnie w sklepach z bielizna
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy właśnie po szkole rodzenia. Było bardzo fajnie, dowiedziałam się mnóstwa ciekawych rzeczy z zakresu: pielęgnacji (przebieranie, kąpanie, kosmetyki, zmiana pieluszek), karmienia, porodu (przebiegu, roli męża i położnej), pieluszek wielorazowych, troszkę o połogu.
z ciekawostek, które mogą się Wam przydać to powiem, że a)stosowanie olejku kokosowego jako nawilżacza jest dobre, ale latem - wychładza, b)stosowanie olejku musztardowego jako nawilżacza jest dobre, ale zimą - rozgrzewa c)migdałowy, arbuzowy, nagietkowy jest ogólnie dobry do stosowania jako substancja myjąca (jak się samemu robi np wywar z rumianku). o pieluchach wielorazowych też już sporo wiem, więc jak któraś ma wątpliwości i pytania, to też mogę coś napisać. ale z tego co sama wywnioskowałam - najlepsze są kieszonki + wkłady bambusowe. Najgorsze all-in-one (grube strasznie, ciężko to wyprać, wysuszyć, sprzyja rozwojowi bakterii). DObre są też otulacze np wełniane, ale to wymaga trochę więcej zachodu - tego się nie pierze, tylko wietrzy i dlatego zdecydowałabym się tylko na nie gdybym była nastawiona na SUPER_ECO zawsze. no to chyba tyle z takich największych ciekawostek. Reszty Wam nie mówię, bo pewnie większość i tak już to miała, więc bym się tylko powielała z tym co Wam już powiedziano. wiem tylko, że ja muszę kupić pieluszki flanelowe. Bo żadnych nie mam, a one mi polecają mieć chociaż ze 3. Zatem pytam, gdzie kupowałyście i czy po praniu nadal są ok? tetrowe brałam od hubiworld i są ok, więc myślę nad zakupieniem flanelek od niego. Polecacie? |
|
|
|
#2663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i gratki ogarniecia ciuszkow i spakowania torby:-*
|
|
#2664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2665 |
|
Raczkowanie
|
magdusiaa dzieki
nebula ja kupowalam flanele w smyku dosc drogo, jakie bylo moje zdziwienie jak fajna flanele nie rozniaca sie od tej ze smyka dostalam w pepco za ok4 zl pranie fajniw przezyla a jakbys chciala taki megawypas to moge motherhood polecic po 2 pakowane w gemini sa |
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam flanelowe od rp_77, ale nie pralam jeszcze.. W dotyku bardzo fajne
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
zuken ale akurat w moim sklepie nie ma, a innego sklepu tz z bielizną nie zna
![]() Dotka, biust brzydko wygląda i się wkładki odbijają. Po za tym czuje się niekomfortowo.
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo.. A może niech podejdzie do tego sklepu co ma z twoimi wymiarami i niech po prostu kupi? A musi być do karmienia? Może po prostu zwykły weź - wkładki też wejdą
|
|
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
O mamo
jest juz u nas -15 st
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
ok, dzięki za info. Zaraz obczaję co tam ma gemini i ten rp77
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

meh
myslalam ze matki wstaja skoro swit a nam sie ani razu nie udalo wyjdc z domu wczesniej niz o 12-13 

21.06.2014r.

Teraz też wstajemy około 9 bo syn mi się tak przestawił, tylko jak jest szkoła to trzeba przed 7 wstać
żeby było wszystko okey

jest juz u nas -15 st