|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Ohoo, to rzeczywiście.. U nas obrona na inz była ligthowa, ale u nas to każdy robił projekt,wiec nie było zagadnień czy cos, tylko pytania dotyczące projektu wiec moze dlatego łatwe,bo przecież to własny projekt. Gorzej było zrobić ta prace.. I tego tez sie boje na mgr... nie no ogolnie to chyba cos sie wypaliło, i juz mnie to nie kręci, wole siedzieć w domu, jakos mi sie spodobało takie zycie jakie mam teraz ![]() Moze jak sie zrobi cieplej to bedzie jakos łatwiej... Nielubie zimy,w zimę zawsze tyje, i mam podły nastrój cześciej
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejny dowód, że każde dzieciątko jest inne ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ja mam znowu obydwie piersi jak kamienie ![]() Boje się, że mały mi teraz nie będzie w stanie ściągnąć z obydwu a nie mam laktatora ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Najbardziej mnie wystraszyło jak weszłam i moja promotorka do tej przewodniczącej "ta pani ma pracę na temat XYZ", na co ona "tak? odważnie w tym czasie, to musi być pani bardzo oczytana w tym zakresie, słucham" i maglowała mnie ze wskaźników i interpretacji chyba z 10 min Mi też teraz dobrze jak jest. W październiku skończyła mi się umowa więc po macierzyńskim musiałabym poszukać nowej pracy. Jak o tym pomyślę to aż sie boje. Spodobało mi się siedzieć w domu, zajmować dzieckiem, sprzątać i gotować, a tak sie boje, że bede wracać wieczorem, dziecko sie za bardzo przyzwyczai do jednej albo drugiej babci i tylko z nimi będzie chciało czas spędzać, że nie pogodzę tego wszystkiego, itd. A co najgorsze wiem, że nie znajdę pracy taka jaka by mnie interesowała |
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja studiowałam jak zaszłam w ciąże z juniorem, chodziłam na zajęcia ale mój kochany wykładowca oblał mnie jako jedyna milion razy ze wzgledu na to, ze byłam w ciąży a on był w klubie starych kawalerów odpuściłam ta uczelnie i jak junior miał rok zaczęłam od samego początku gdzie indziej. Studiowałam przez 5 lat zaocznie przy mężu pracującym bardzo duzo, przy minimalnej pomocy rodziny a przy wielkiej energii mojego dziecka i spokojnie dałam radę. skończyłam magisterkę, napisałam prace, obroniłam sie i poszłam rodzic Julke od października planuje wrócić na jakas podyplomówke co by troche "odpoczac" od domu a tez łatwo nie bedzie przy dwójce dzieci.Zrób to dla siebie, mowie Ci. Jesli nie skończysz teraz tego to uwierz mi bedzie ci cholernie ciezko wrócić do tematu pozniej. Wiem po sobie ile mnie kosztowało rozpoczynanie wszystkiego od nowa ale teraz wiem, ze to była najlepsza decyzja jaka mogłam podjąć. Teraz bym juz nie ruszyła chyba tyłka na te 5 lat studiów...
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
Ja Zuzi juz daje zupki w sloiczkach juz jakiś czas i nic jej nie jest
i jakies mieszanki sloiczkowe jak jest cukinia z czymś itd to tez i nie widzę w tym nic złego tylko z kaszkami czekam do skończonego 6 mies...
|
|
|
|
#1596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny, jakos mi lepiej, w sumie to nie koniec sświata, jakos dam radę.
|
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przed wejsciem na sale w dniu obrony ironicznym tonem zapytała "chyba nam pani tu dzis nie urodzi", po czym jak ta druga mnie przepytywała z obliczen (a to umiałam akurat) to powiedziała "widac, ze pani sie tematem interesowała, pani Z. jak pani sadzi przejdziemy do kolejnego pytania bo pani zostało niewiele czasu i jeszcze nam tu urodzi" (obrone miałam 1.07, wygladałam az tak strasznie? )---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Dziewczyny, a widziałyście to? https://www.facebook.com/DailyMail/v...87982/?theater |
|
|
|
|
#1598 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
![]() My juz w Kołobrzegu. Zimnooo, wieje i mróz spory. Odnosnie alergii- ogolnie to zawsze miałam alergie na zwierzęta i na pylki. Później doszła na roztocza. Objawiala sie katarem i kaszlem. Ale po przeprowadzce do Krakowa doszla mi alergia objawiajaca sie świądem skóry. To było okropne. Swedzialo mnie non stop. Pomogły dopiero tabletki. No ale do tej pory nie wiadomo skąd to się wzięło. Ja mam dwie teorie. Jedna to fatalne powietrze w Krakowie. A druga to słodycze. A w sumie to te dwie rzeczy miały wpływ na mój problem. Aaaa jeszcze papieroski co do cukru, to ponoc sam w sobie nie jest alergenem ale wystarczy poczytać, że jest jedną z przyczyn występowania AZS u dzieci.Lulla Moj Mati chyba też już zaczyna pełzać. Jak zostawię go na macie to przesuwa się głównie w tył, ale ostatnio zdarza sie tez w przód. A ostatnio zaczął tak śmiesznie dupke przy tym wypychac, bardzo wysoko. Oprócz tego cały czas podnosi się do siedzenia. A w zasadzie od zawsze jak go odbijalam to opieral się nogami o moj brzuch i prostował je i unosił się na nogach do góry. |
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie podchodziłam do egzaminów z czerwcu bo juz mi sie nie chciało
![]() My wracamy jutro do domu, nie wysypiam sie tutaj,niewygodnie mi spac z Jaskiem w łożku,jemu chyba tez nie bo cześciej sie budzi, ogolnie to wole być u siebie w domu. Psy zabieram do siebie,to dopiero bedzie one są dzikie,na wszystko szczekają, juz sie boje co to bedzie pod blokiem na spacerze
|
|
#1601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
Niestety ja rzuciłam studia i powiem Wam, że traktuję to jako porażkę... teraz już bym kończyła. Znalazłam dobrą pracę , miałam dużo szczęścia, ale na studia już nie wróciłam, nie mogłam się zebrać. Co prawda skończyłam optykę okularową dlatego,że praca a raczej szef mnie wygonił
Teraz chciałabym cofnąć czas. Owszem dzieci są najważniejsze, najukochańsze ale o samych sobie też musimy pamiętać, kiedyś dzieci wyfruną z domu, taka kolej rzeczy, a my wtedy zdamy sobie sprawę , że mogłyśmy postąpić tak , a nie inaczej. Osobiście chcę zacząć studiować swój wymarzony kierunek, tak za dwa lata. Teraz nie dałabym rady...Kitsi, dasz radę na pewno
Edytowane przez Kasiaaaa23 Czas edycji: 2016-01-02 o 21:19 |
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam że pisałyście o morzu. Ostatnio endokrynolog dziecięcy powiedział mi że jodu nad morzem nie ma. Jedynie od razu po sztormie ale i tak nie są to wartości terapeutyczne. To mit powtarzany od lat co by ludzi nad morze ściągać poza sezonem. Potwierdziła to moja procesor z endokrynologi która nad morzem ostatnio badania robiła.
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
#1605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gosiu co u Ciebie? |
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy mozliwe, ze moj mały ma wysypke od marchewki?
![]() ![]()
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale skończyłam studia i nie żałuję. Wszystkie egzaminy zdawałam w terminie i nie miałam żadnej poprawki. Teraz rozpoczęłam zaoczne i od października miałam tylko 2 weekendy wolne no i to co teraz przez święta. Ta mgr dużo mniej mi się podoba i tak chodzę trochę bo muszę. Jak juz zaczęłam to skończę.Ja na Twoim miejscu bym nie rezygnowała. Najgorzej jest na początku wdrożyć się w to, ale jesteś mądra mamuśka i dasz radę
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie.
Odstaw na jakis tydzień i spróbuj ponownie od kilku łyżeczek.
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Moje dzieci postanowiły dzisiaj wstac przed 4:00 i sie wspólnie bawić. Na szczescie szybko akcje zakończyłam, Julia dostała mleko a juniora oddelegowałam do łóżka swojego i zasnęli, wlasnie wstaliśmy. Mi znow dokucza ząb , bede musiała isc w koncu z ta ósemka... A sie juz tyle czasu zbieram i nie moge sie zebrać, zwyczajnie sie boje, jak nigdy ! Bo dentystów lubię :P
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
U nas noce są coraz gorsze. Milion pobudek i jedzenie co 2 godziny. Rozumiem jakby w nocy nadrabiała jedzenie za dzień, ale w dzień je co 3 godziny.
|
|
|
|
#1613 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
U mnie to samo. Ostatecznie jak zasnie ok. 21:00 i obudzi sie na jedzenie ok 23:00-24:00 to juz laduje do nas do lozka, bo u siebie spac nie chce. Niby na reku przy jedzeniu zasnie, odloze i jeszcze spi i max. po 2 minutach juz sie drze... Niby skok juz ma skonczony, ale cos tam kojarze, ze jak dziecko urodzilo sie pozniej np. o 2 tygodnie to o 2 tygodnie szybciej przechodzi skok, wiec moze to juz nastepny... Ale tez jak czytalam to Zosia nie umie tego wszystkiego co niby daje skok, np. nie obraca sie. Echhhhhh!
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piszczy, kaszle i chwyta za kolana.Mirabelka chyba łatwiej nauczyć dziecko zasypiac w łóżeczku jeśli ma smoczek. Bo bez niego to nie wiem czy takie małe dziecko potrafi się wyciszyć. U nas go nie używamy to włożenie do łóżeczka kończy się płaczem lub zabawą. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2016-01-03 o 09:50 |
|
|
|
|
#1616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój ma 38 a urodziło sie drugie fakt,że długo sie staraliśmy o pierwsze ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noc ciężka. Adam caly czas z gorączką :-( tak dobrze zasnął dopiero ok 22. O 2 już się wybudził bo go przebieralam. Przebieralam go 5 razy tak sie pocil. Temperatura 39stopni. Czasem ciut wyżej. zbijalam tylko do 38,2. Zasnelismy dopiero o 4. Gorączka spadła. Masakra.
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
kitsi koniecznie sprobuj ukończyć te studia
a na pewno dasz radę! dziecko na razie ma 4 miesiące i jeszcze się podoba siedzenie w domu ale uwierz mi,że po roku przychodzi mega spadek formy i człowiek chce wyjśc do ludzi! ja się zapisałam na studia podyplomowe jak Boria miał 1,5 roku i to była wspaniała decyzja- uwielbiałam tam jeździć na 5- letnie już bym sie nie nadawała..może dlatego,że jak pomyślę sobie o moich studiach i co tam przechodzilam to chcę mi sie płakać
|
#1619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chłop poszedł odśnieżyc mi auto, zagladnal pod maskę i mówi, że gaz mi się z jakiegoś przewodu ulatnia. Czułam ze mi coś śmierdzi w aucie i pojechał ostatnio z tym do mechanika. To facet powiedział mu ze wszysyko jest ok Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2016-01-03 o 10:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

nie no ogolnie to chyba cos sie wypaliło, i juz mnie to nie kręci, wole siedzieć w domu, jakos mi sie spodobało takie zycie jakie mam teraz 

). Najbardziej mnie wystraszyło jak weszłam i moja promotorka do tej przewodniczącej "ta pani ma pracę na temat XYZ", na co ona "tak? odważnie w tym czasie, to musi być pani bardzo oczytana w tym zakresie, słucham" i maglowała mnie ze wskaźników i interpretacji chyba z 10 min
skończyłam magisterkę, napisałam prace, obroniłam sie i poszłam rodzic Julke 

ala: a przed wejsciem na sale w dniu obrony ironicznym tonem zapytała "chyba nam pani tu dzis nie urodzi", po czym jak ta druga mnie przepytywała z obliczen (a to umiałam akurat) to powiedziała "widac, ze pani sie tematem interesowała, pani Z. jak pani sadzi przejdziemy do kolejnego pytania bo pani zostało niewiele czasu i jeszcze nam tu urodzi" (obrone miałam 1.07, wygladałam az tak strasznie?